Εισφορές Φεβρουαρίου: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τους μη μισθωτούς- Πληρωμή έως 6 Απριλίου

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εισφορές Φεβρουαρίου: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τους μη μισθωτούς- Πληρωμή έως 6 Απριλίου
Οι εισφορές του Φεβρουαρίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, πρέπει να πληρωθούν έως την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Φεβρουαρίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Στο μεταξύ στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι εργοδότες, προκειμένου να καταβάλλουν τη δόση Φεβρουαρίου από ρυθμίσεις ασφαλιστικών οφειλών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ παρατείνονται κατά ένα μήνα οι προθεσμίες καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων των επιχειρήσεων ή εργοδοτών για όλες τις επόμενες μηνιαίες δόσεις της κάθε ρύθμισης.

Δικαίωμα υπαγωγής έχουν οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες εφόσον πληρούνται σωρευτικά τα κάτωθι:

• απασχολούν μισθωτούς που αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση,
• έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 05/11/2021, ή διαθέτουν ενεργό κατά την 05/11/2021 κωδικό δευτερεύουσας δραστηριότητας, με μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα από αυτά που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018.

Διαβάστε επίσης

Αγορά εργασίας: Ποια μέτρα επεκτείνονται τον Απρίλιο και ποια «φρενάρουν»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider