Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Τι ποσό θα λάβουν όσοι βγαίνουν σήμερα από την αναστολή

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Τι ποσό θα λάβουν όσοι βγαίνουν σήμερα από την αναστολή

Σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου, θα πληρωθεί το επίδομα 534 ευρώ σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού καθώς και σε σε εργαζομένους που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού για τις αναστολές των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Έως τις 9 του Απριλίου αναμένεται να εξοφληθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είναι δικαιούχοι και τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάρτιο. Όσοι ξεκινούν εργασία το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου, δηλαδή για την περίοδο 22 – 31 Μαρτίου, θα λάβουν αναλογία του μισθού τους, εκτός από την ειδική αποζημίωση του κράτους.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος σε κομμωτήριο με ονομαστικό μισθό 1.000 ευρώ που δουλεύει κανονικά από σήμερα, θα λάβει 374 ευρώ από το κράτος (για τις πρώτες 21 ημέρες του Μαρτίου) και 334 ευρώ από τον εργοδότη του για το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας εντός του οποίου ισχύει «κόφτης» τζίρου για τις αναστολές συμβάσεων. Χωρίς κριτήρια δηλώνουν κανονικά αναστολές εργαζόμενών τους επιχειρήσεις που:

  • ξεκίνησαν να λειτουργούν μετά τον Ιανουάριο του 2018
  • δεν ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ από 1 Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 (π.χ. επιχειρήσεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης)
  • άνοιξαν υποκατάστημα μετά τον Απρίλη του 2019.

Οι πληρωμές της ημέρας

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν από το υπουργείο οι εξής καταβολές:

  • 17,9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν για 33.351 πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.
  • 5,3 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν σε 19.457 πληρωμές για οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων που εντάχθηκαν στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.
  • 997.512 ευρώ για 1.868 πληρωμές θα λάβουν τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για το πρώτο δίμηνο του έτους σε εργαζομένους που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Φωτο: Getty Images/Ideal Images

Διαβάστε επίσης

Η υγειονομική κρίση «παγώνει» εκ νέου τον κατώτατο μισθό έως το 2022

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider