Πιστώνονται την Πέμπτη τα ποσά από επιδόματα και παροχές- Ποιοι θα λάβουν διπλή δόση

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιστώνονται την Πέμπτη τα ποσά από επιδόματα και παροχές- Ποιοι θα λάβουν διπλή δόση

Πάνω από 1.500.000 δικαιούχοι επιδομάτων πάνε...ταμείο την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, καθώς πιστώνονται τα επιδόματά τους και μάλιστα διπλά για ορισμένες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα διπλή θα καταβληθεί η 6η και τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού 2020 σε 900.000 δικαιούχους. Η δόση αφορά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενώ το σχετικό ποσό καλύπτει περίπου 1.500.000 παιδιά.

Ολοκληρώνεται η πληρωμή σε 273.000 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Δεκεμβρίου, που είχαν υποβάλει αίτηση έως τις 30 Νοεμβρίου. Και εδώ η δόση είναι διπλή, έπειτα από την εξαγγελία Μητσοτάκη για ενίσχυση των χαμηλόμισθων νοικοκυριών.

Συνεπώς νοικοκυριό με ένα άτομο θα λάβει έως 400 ευρώ, ζευγάρι χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει έως 600 ευρώ, ζευγάρι με ανήλικο παιδί θα λάβει έως 700 ευρώ και ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα λάβει έως 800 ευρώ.

Πιστώνεται επίσης το επίδομα στέγασης για όσους είχε εγκριθεί η αίτησή τους έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ νέες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος επιδότησης στεγαστικών δανείων «Γέφυρα» σε όσους δανειολήπτες έχει εγκριθεί η αίτησή τους από την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Την τελευταία εργάσιμη του μήνα πληρώνονται και τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Δεκεμβρίου σε 130.000 δικαιούχους.

Καταβάλλεται το επίδομα γέννησης με βάση τον Νόμο 4659/2020, στους δικαιούχους που απέκτησαν παιδιά εντός του τρέχοντος έτους.

Τέλος θα πληρωθεί το επίδομα οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, το οποίο αφορά στη διετία 2019-2020.

Επίδομα 400 ευρώ

Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Έως τώρα 94.000 από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλει ΙΒΑΝ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού, ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι, ή συνδικαιούχοι, με τους κωδικούς πρόσβασης ΤΑXlSnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oiko….

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1η Μαρτίου έως και 25η Νοεμβρίου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ.

Φωτο: Getty Images/Ideal Images

Διαβάστε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης επιδόματος παιδιού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider