Προγράμματα ΟΑΕΔ: Πώς να προσλάβετε προσωπικό με επιδότηση έως και 800 ευρώ το μήνα

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προγράμματα ΟΑΕΔ: Πώς να προσλάβετε προσωπικό με επιδότηση έως και 800 ευρώ το μήνα
Η επιδότηση αυξήθηκε έως το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με 19 προγράμματα (υφιστάμενα και νέα) θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του έτους, με στόχο την δημιουργία 129.000 νέων θέσεων εργασίας με επιδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Οργανισμού, αυτή τη στιγμή, υλοποιούνται προγράμματα απασχόλησης που προσφέρουν 40.200 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα σχεδιάζονται 13 νέα προγράμματα, με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. ευρώ, που προσφέρουν 88.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας.

Τα προγράμματα που «τρέχουν» αυτή την περίοδο στον ΟΑΕΔ είναι τα εξής:

 • Πρόγραμμα Απασχόλησης 3.500 ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών (η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 € μηνιαία).
 • Πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 Ανέργων ηλικίας 18-29 ετών (η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 € μηνιαία).
 • Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω (αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 € στα 750 € μηνιαία).
 • Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών (αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 € στα 750 € μηνιαία).
 • Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες ( αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως και 800 € μηνιαία).
 • Πρόγραμμα "Attica Publishing" (η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 26 ευρώ και δεν υπερβαίνει τις 25 ημέρες το μήνα, λεως τα 650 ευρώ).
 • Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας στην Ήπειρο (ο ΟΑΕΔ καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550€ καθαρά, καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας).
 • Πρόγραμμα Απασχόλησης σε Κλάδους Έξυπνης Εξειδίκευσης (με ανώτατο όριο επιχορήγησης τα 700 ευρώ τον μήνα για τους κατόχους πτυχίου, τα 750 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού και τα 800 ευρώ για τους κατόχους διδακτορικού).
 • Πρόγραμμα Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας (προβλέπεται το επίδοµα µακροχρόνια ανέργων, ύψους 200 ευρώ µηνιαίως και επιπλέον ηµερήσιο ποσό επιχορήγησης ύψους 8 ευρώ).
 • Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας (το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ και με την επέκταση του προγράμματος μπορεί φτάσει στα 36.000 ευρώ)
 • Πιλοτικό πρόγραμμα Ελευσίνας (το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτερο όριο τα 700 ευρώ/μήνα, ενώ παρέχονται εναλλακτικές επιλογές χρόνου επιδότησης χωρίς δέσμευση.

Προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη απορροφητικότητα, πολλά από τα προγράμματα επανασχεδιάστηκαν σε τρεις άξονες:

- αυξήθηκε η επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας, δηλαδή το ποσοστό του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους το οποίο καλύπτει ο ΟΑΕΔ,

- αφαιρέθηκαν δεσμεύσεις που υπήρχαν στο τέλος του προγράμματος, οι οποίες λειτουργούσαν ως αντικίνητρα για τους εργοδότες και

- απλουστεύθηκαν οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης.

Σε ορισμένα από τα προγράμματα η επιδότηση αυξήθηκε έως και στο 90% του κόστους του νέου υπαλλήλου (ειδικά στο πρόγραμμα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων) και έως στο 75% κατά μέσο όρο για τα υπόλοιπα προγράμματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider