Ξεκινά σήμερα η ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων - Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά σήμερα η ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων - Πότε πληρώνονται τα επιδόματα
Από σήμερα το απόγευμα θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την προπληρωμή, για πρώτη φορά, κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημερομηνία αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, καθώς έτσι επιτυγχάνονται 1.250.000 λιγότερες τραπεζικές συναλλαγές κάθε μήνα και μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης.

Έτσι, οι νέες ημερομηνίες καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων έχουν ως εξής:

  • Στις 22 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 24 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 28 Ιουλίου, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 30 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

Την τελευταία εργάσιμη του μήνα θα πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ όλα τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα που χορηγεί στους δικαιούχους τους.

Την ίδια ημέρα θα χορηγήσει και το Επίδομα Στέγασης, Στεγαστικής Συνδρομής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, τη σύνταξη Υπερηλίκων και το Επίδομα Ομογενών.

Το επίδομα γέννας θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ στις 31 Ιουλίου, ενώ θα πληρωθούν οι δικαιούχοι που εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων. Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες.

Η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού (αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) για τον μήνα Ιούλιο για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Ιουνίου 2020 και έχει εγκριθεί, θα πληρωθεί επίσης την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Φωτο: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider