Ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι
Γιατί είναι πιο εύκολο να γίνει κανείς εκατομμυριούχος αν είναι millennial, από αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας;

Η πιο «κρίσιμη» οικονομική περίοδος για κάποιον είναι η δεκαετία που καλύπτει την αποφοίτησή του από το σχολείο και τις πρώτες του δουλειές. Μάλιστα, όπως αναφέρεται... οι πιθανότητες ευνοούν τους νέους.

Το πώς ξοδεύει κανείς τα χρήματα του φαίνεται πως είναι το «κλειδί» για να γίνει πλούσιος όσο είναι ακόμα νέος, σύμφωνα με το CNBC.

«Οι εκατομμυριούχοι χτίζουν τις περιουσίες τους μεταξύ των 20 και 30 ετών της ηλικίας τους, όχι στα 50 -60 τους» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Φρεντ Κρούτζερ, πρόεδρος της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας «Creutzer Financial Services».

«Αν περιμένει κανείς να πλουτίσει ξαφνικά στα 50 του, τότε δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στα επίπεδα κάποιου που ξεκίνησε νωρίτερα...» τονίζει ο Κρούτζερ.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, υπάρχουν περί τα 12 εκατ. νοικοκυριά που διαθέτουν περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων και τα περισσότερα από αυτά κατέκτησαν αυτό το στόχο επειδή ξεκίνησαν να επενδύουν σε νεαρή ηλικία.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξει κανείς αν θέλει να αποκτήσει το πρώτο του εκατομμύριο:

Ένας νέος που παίρνει τον πρώτο του μισθό είναι εύκολο να παρασυρθεί και να ξοδέψει πολλά χρήματα σε κάτι που ήθελε καιρό. Είτε αυτό είναι μία πολύ ακριβή τσάντα σχεδιαστή, είτε είναι ένα καινούργιο αυτοκίνητο, σε σχέση με ένα οικονομικότερο μεταχειρισμένο.

Όμως, η αποταμίευση και το χτίσιμο του «πλούτου» πάει «χέρι – χέρι» με έναν μετρημένο τρόπο ζωής, χωρίς περιττές σπατάλες.

Για πολύ καιρό, η αγορά ενός σπιτιού δεν ήταν κάτι που απασχολούσε τους 20χρονους. Όμως όλο και περισσότεροι millennials αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημασία του να έχει κανείς ίδια κεφάλαια.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι νέοι αγοραστές ακινήτων στις ΗΠΑ είναι millennials, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate, οι millennials είναι πιο επιλεκτικοί επενδυτές και δύσκολα παίρνουν υψηλά ρίσκα όταν πρόκειται για τα χρήματα τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι millennials δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις προθεσμιακές καταθέσεις, παρά στις μετοχές και το χρηματιστήριο.

Όμως, μέχρι στιγμής, αυτό έχει αποδειχθεί λάθος τακτική. Αν θέλει κανείς να γίνει εκατομμυριούχος νέος... ίσως πρέπει να πάρει το ρίσκο και να επενδύσει στο χρηματιστήριο.

Αν θεωρήσουμε πως κάποιος ξεκίνησε να επενδύει περί τις 5.000 δολάρια το χρόνο σε ηλικία 25 ετών, μέχρι τα 35 του, με 8% ετήσιο ανατοκισμό... στα 65 του θα έχει συγκεντρώσει περί τις 787.000 δολάρια.

Ενώ, κάποιος που ξεκίνησε να επενδύει στα 35 του, έχει ήδη «χάσει» δέκα χρόνια επενδύσεων, σε τόκους.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:56

Λευκός Οίκος: Ακόμα πέντε παιδιά ουκρανικής και ρωσικής καταγωγής επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους

15:56

ΗΠΑ: Ο PCE υποχώρησε για πρώτη φορά από την πανδημία

15:53

ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε στο 1,5% ο ρυθμός ανάπτυξης το β' τρίμηνο

15:51

Ρωσικός πύραυλος στην Πολωνία: Νέα «απαράδεκτη παραβίαση» του εναέριου χώρου της ΕΕ καταγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

15:39

Χάρης Πολίτης: Η επιχειρηματική διαδρομή πίσω από τον «Καθρέφτη» και η ανάπτυξη ενός πολυσχιδούς ομίλου

15:32

Eurostat: Στο 8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο - «Τσίμπησε» το ποσοστό στους νέους

15:27

Πυρκαγιές: Εκκενώσεις χωριών σε Άνδρο και Πάρο, θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή

15:23

Κεραμέως: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα για συμπληρωματική σύνταξη μέσω του νομοσχεδίου για την επαγγελματική ασφάλιση»

15:22

Εγκρίθηκε η απόκτηση κοινού ελέγχου επί της «Θ. Νιτσιάκος» από την Perutnina

15:19

ΓΣΕΕ: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 170 εργαζομένων της αλυσίδας MERE

15:18

Πυρκαγιές: Νέο μέτωπο στο Ρέθυμνο, διαδοχικά μηνύματα 112 για εκκενώσεις περιοχών

15:15

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν τον θάνατο τριών στρατιωτών τους από επίθεση των ΗΠΑ

15:11

Πορτογαλία: Περίπου 800 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της χώρας

15:10

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλάζει: Νέα αυτοτελής χρηματοδότηση 260.000 ευρώ για την πυροπροστασία

15:06

Αντίθετες πορείες για τις μετοχές των Microsoft και Meta μετά τα μεγέθη τριμήνου

15:04

ENDLESS EC: Δυναμική Ανάπτυξη με επίκεντρο τη Βιωσιμότητα

15:01

Στις κορυφαίες επιλογές της Optima η Metlen - Έρχεται ισχυρό εξάμηνο

14:55

ΕΕ: Κυρώσεις σε 7 πρόσωπα και 3 οντότητες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νοτιοανατολική Ασία

14:51

Κοντογεώργης: Η ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη, ορόσημο για την Ελλάδα του 2030

14:40

Ισπανία - πυρκαγιές: Αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

14:38

Στη Blackstone περνά η Skroutz - Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

14:35

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο σε ορισμένες περιοχές

14:28

Σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα τα νερά του Ρήνου – Εκτοξεύεται το κόστος μεταφοράς φορτίων

14:23

Επιτόκια: Πάτησε το κουμπί της «παύσης» η BoE - Στο 3,75%

14:22

ΕΕ: Εκταμίευση 3,47 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για αγορά μαχητικών, drones και συστημάτων αεράμυνας

14:16

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Στεφάνη Βοιωτίας - Επιχειρούν 51 πυροσβέστες και 4 εναέρια

14:10

Kaspersky: Οι χρήστες Mac είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κυβερνοαπειλές

14:02

Καύσωνας: 2.877 θάνατοι στην Αγγλία, σχεδόν 10.000 στη Γερμανία την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου

13:57

Τα 5 νησιά που μπορείς να κλείσεις τώρα διακοπές και να πας τον Αύγουστο

13:48

Κυπαρίσσης (Optima): Αυτοχρηματοδοτούμε την πιστωτική επέκταση, υψηλότερα το επιτοκιακό περιθώριο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider