Ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι
Γιατί είναι πιο εύκολο να γίνει κανείς εκατομμυριούχος αν είναι millennial, από αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας;

Η πιο «κρίσιμη» οικονομική περίοδος για κάποιον είναι η δεκαετία που καλύπτει την αποφοίτησή του από το σχολείο και τις πρώτες του δουλειές. Μάλιστα, όπως αναφέρεται... οι πιθανότητες ευνοούν τους νέους.

Το πώς ξοδεύει κανείς τα χρήματα του φαίνεται πως είναι το «κλειδί» για να γίνει πλούσιος όσο είναι ακόμα νέος, σύμφωνα με το CNBC.

«Οι εκατομμυριούχοι χτίζουν τις περιουσίες τους μεταξύ των 20 και 30 ετών της ηλικίας τους, όχι στα 50 -60 τους» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Φρεντ Κρούτζερ, πρόεδρος της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας «Creutzer Financial Services».

«Αν περιμένει κανείς να πλουτίσει ξαφνικά στα 50 του, τότε δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στα επίπεδα κάποιου που ξεκίνησε νωρίτερα...» τονίζει ο Κρούτζερ.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, υπάρχουν περί τα 12 εκατ. νοικοκυριά που διαθέτουν περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων και τα περισσότερα από αυτά κατέκτησαν αυτό το στόχο επειδή ξεκίνησαν να επενδύουν σε νεαρή ηλικία.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξει κανείς αν θέλει να αποκτήσει το πρώτο του εκατομμύριο:

Ένας νέος που παίρνει τον πρώτο του μισθό είναι εύκολο να παρασυρθεί και να ξοδέψει πολλά χρήματα σε κάτι που ήθελε καιρό. Είτε αυτό είναι μία πολύ ακριβή τσάντα σχεδιαστή, είτε είναι ένα καινούργιο αυτοκίνητο, σε σχέση με ένα οικονομικότερο μεταχειρισμένο.

Όμως, η αποταμίευση και το χτίσιμο του «πλούτου» πάει «χέρι – χέρι» με έναν μετρημένο τρόπο ζωής, χωρίς περιττές σπατάλες.

Για πολύ καιρό, η αγορά ενός σπιτιού δεν ήταν κάτι που απασχολούσε τους 20χρονους. Όμως όλο και περισσότεροι millennials αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημασία του να έχει κανείς ίδια κεφάλαια.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι νέοι αγοραστές ακινήτων στις ΗΠΑ είναι millennials, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate, οι millennials είναι πιο επιλεκτικοί επενδυτές και δύσκολα παίρνουν υψηλά ρίσκα όταν πρόκειται για τα χρήματα τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι millennials δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις προθεσμιακές καταθέσεις, παρά στις μετοχές και το χρηματιστήριο.

Όμως, μέχρι στιγμής, αυτό έχει αποδειχθεί λάθος τακτική. Αν θέλει κανείς να γίνει εκατομμυριούχος νέος... ίσως πρέπει να πάρει το ρίσκο και να επενδύσει στο χρηματιστήριο.

Αν θεωρήσουμε πως κάποιος ξεκίνησε να επενδύει περί τις 5.000 δολάρια το χρόνο σε ηλικία 25 ετών, μέχρι τα 35 του, με 8% ετήσιο ανατοκισμό... στα 65 του θα έχει συγκεντρώσει περί τις 787.000 δολάρια.

Ενώ, κάποιος που ξεκίνησε να επενδύει στα 35 του, έχει ήδη «χάσει» δέκα χρόνια επενδύσεων, σε τόκους.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:42

Η Σκιάθος μετατρέπεται σε «κόμβο ανθεκτικότητας» με πρόγραμμα του ΕΜΠ

23:15

Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ): Θετικοί οιωνοί για την καλλιεργητική περίοδο

22:48

«Οι νοσηλευτές είναι η ραχοκοκαλιά των συστημάτων υγείας»

22:21

Η HiPP ανακαλεί βρεφικά γεύματα σε όλη την Αυστρία για λόγους ασφαλείας

21:54

Έρχονται εισαγωγικές εξετάσεις και κληρώσεις για Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία - Οι ημερομηνίες

21:27

Αναμόρφωση - τομή στο εταιρικό δίκαιο: Οδικός χάρτης σε 3 μήνες

21:00

Τουρισμός: Ακρίβεια και γεωπολιτική ανασφάλεια προβληματίζουν αλλά δεν ανακόπτουν τα ταξίδια

20:46

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης

20:30

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το retweet Λαζαρίδη

20:16

Θρίλερ με τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν: «Όχι» από Τεχεράνη σε νέο γύρο στο Πακιστάν

20:02

Οκτώ παιδιά νεκρά σε μαζική ένοπλη επίθεση στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ

19:48

Κοινό μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς στη Βαρκελώνη

19:34

ΓΣΕΕ: Ολοκληρώθηκε το 39ο Συνέδριο - Ενισχυμένες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΣ

19:20

Καλαφάτης: «Η τοξικότητα δεν είναι πολιτική πρόταση»

19:06

Συζητήσεις Google - Marvell Technology για ανάπτυξη ΑΙ τσιπ

18:52

Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 4ο προσυνέδριο της ΝΔ

18:38

Κικίλιας: Ενίσχυση του Λιμενικού με επιπλέον εναέρια μέσα, Heron drones και νέα στελέχη

18:24

Επίσκεψη Κοντογεώργη σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο - Περιοδεία και συναντήσεις εργασίας

18:10

Η κρίση στο Ιράν φέρνει τη Βρετανία πιο κοντά στην ΕΕ

17:56

Φιντάν: Απειλή για Τουρκία και μουσουλμανικές χώρες η συμμαχία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

17:42

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα ζητήσει πλήρη αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ

17:28

Μαρκόπουλος: Ανυπόστατες οι φήμες περί μη ύπαρξης πανεπιστημιακού πτυχίου

17:14

DW: Σενάρια παραίτησης Στάρμερ λόγω Μάντελσον

17:00

Η χρηματοδότηση των ΜμΕ δεν είναι πλέον το βασικό πρόβλημα...

16:45

Μυτιλήνη: 6η ημέρα κινητοποιήσεων από κτηνοτρόφους - Τι ζητούν οι τυροκόμοι

16:30

Ιράν: Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις - «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιο ταχύτερα»

16:16

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καραγεωργίου, ιδρυτής της 3αλφα

16:02

Γάλλος ΥΠΕΞ: Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Τραμπ για Πάπα Λέοντα

15:48

Ρίσκα για στασιμοπληθωρισμό στην παγκόσμια οικονομία εγείρει ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή

15:34

Στο Πακιστάν διαπραγματευτές των ΗΠΑ - Νέες απειλές Τραμπ για καταστροφή του Ιράν

gazzetta
gazzetta reader insider insider