Ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι
Γιατί είναι πιο εύκολο να γίνει κανείς εκατομμυριούχος αν είναι millennial, από αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας;

Η πιο «κρίσιμη» οικονομική περίοδος για κάποιον είναι η δεκαετία που καλύπτει την αποφοίτησή του από το σχολείο και τις πρώτες του δουλειές. Μάλιστα, όπως αναφέρεται... οι πιθανότητες ευνοούν τους νέους.

Το πώς ξοδεύει κανείς τα χρήματα του φαίνεται πως είναι το «κλειδί» για να γίνει πλούσιος όσο είναι ακόμα νέος, σύμφωνα με το CNBC.

«Οι εκατομμυριούχοι χτίζουν τις περιουσίες τους μεταξύ των 20 και 30 ετών της ηλικίας τους, όχι στα 50 -60 τους» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Φρεντ Κρούτζερ, πρόεδρος της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας «Creutzer Financial Services».

«Αν περιμένει κανείς να πλουτίσει ξαφνικά στα 50 του, τότε δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στα επίπεδα κάποιου που ξεκίνησε νωρίτερα...» τονίζει ο Κρούτζερ.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, υπάρχουν περί τα 12 εκατ. νοικοκυριά που διαθέτουν περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων και τα περισσότερα από αυτά κατέκτησαν αυτό το στόχο επειδή ξεκίνησαν να επενδύουν σε νεαρή ηλικία.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξει κανείς αν θέλει να αποκτήσει το πρώτο του εκατομμύριο:

Ένας νέος που παίρνει τον πρώτο του μισθό είναι εύκολο να παρασυρθεί και να ξοδέψει πολλά χρήματα σε κάτι που ήθελε καιρό. Είτε αυτό είναι μία πολύ ακριβή τσάντα σχεδιαστή, είτε είναι ένα καινούργιο αυτοκίνητο, σε σχέση με ένα οικονομικότερο μεταχειρισμένο.

Όμως, η αποταμίευση και το χτίσιμο του «πλούτου» πάει «χέρι – χέρι» με έναν μετρημένο τρόπο ζωής, χωρίς περιττές σπατάλες.

Για πολύ καιρό, η αγορά ενός σπιτιού δεν ήταν κάτι που απασχολούσε τους 20χρονους. Όμως όλο και περισσότεροι millennials αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημασία του να έχει κανείς ίδια κεφάλαια.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι νέοι αγοραστές ακινήτων στις ΗΠΑ είναι millennials, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate, οι millennials είναι πιο επιλεκτικοί επενδυτές και δύσκολα παίρνουν υψηλά ρίσκα όταν πρόκειται για τα χρήματα τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι millennials δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις προθεσμιακές καταθέσεις, παρά στις μετοχές και το χρηματιστήριο.

Όμως, μέχρι στιγμής, αυτό έχει αποδειχθεί λάθος τακτική. Αν θέλει κανείς να γίνει εκατομμυριούχος νέος... ίσως πρέπει να πάρει το ρίσκο και να επενδύσει στο χρηματιστήριο.

Αν θεωρήσουμε πως κάποιος ξεκίνησε να επενδύει περί τις 5.000 δολάρια το χρόνο σε ηλικία 25 ετών, μέχρι τα 35 του, με 8% ετήσιο ανατοκισμό... στα 65 του θα έχει συγκεντρώσει περί τις 787.000 δολάρια.

Ενώ, κάποιος που ξεκίνησε να επενδύει στα 35 του, έχει ήδη «χάσει» δέκα χρόνια επενδύσεων, σε τόκους.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:10

Στενά του Ορμούζ: 913 πλοία παγιδευμένα στον Κόλπο - Πτώση 18% στην κίνηση

09:55

SMS blaster και smishing: Πώς να προστατευτείτε από τις νέες online απάτες

09:39

Κεραμέως κατά πρότασης Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία: «Ελλιπής σχεδιασμός με σοβαρούς κινδύνους»

09:34

Εκσυγχρονίζονται οι αστικές συγκοινωνίες - Στόχος έως το 2035 ο στόλος να φτάσει τα 2.000 νέα λεωφορεία

09:29

«Θρίλερ για τους ναυτικούς σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω

09:16

Μπλε Κέδρος: Επενδύσεις 93 εκατ. ευρώ, νέα Coco Mat και σχέδια για το Σπόρτιγκ

09:12

Ξεκινά από σήμερα η αντιπυρική περίοδος - Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας

09:08

Ρωσία: Δυο έφηβοι νεκροί σε επίθεση της Ουκρανίας με drone

09:01

Απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

08:46

Λήγει σήμερα η διορία Τραμπ να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για τον πόλεμο - Παράταση ή νέα πλήγματα στο Ιράν;

08:35

Στο «γήπεδο» των traders: Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας κλείνει το LNG deal της Bulgartransgaz

08:22

Χαμηλότερη από τον κατώτατο μισθό η μέση κύρια σύνταξη του ΕΦΚΑ - Πόσοι λαμβάνουν κάτω από 920 ευρώ μεικτά

08:13

Καύσιμα: Πρωτομαγιά με «φωτιά» στην αντλία - Πόσο θα πληρώσουν οι οδηγοί

08:07

Πειραιώς: «Ατμομηχανή» προμηθειών asset management και Εθνική Ασφαλιστική

08:04

Φορολογικές διαφορές: «Κούρεμα» προστίμων για 4 στους 10 φορολογούμενους

08:02

AKTOR - 2030: Guidance για τζίρο 5,5 δισ. ευρώ, EBITDA 600 εκατ. - «Βλέπει» LNG και Παραχωρήσεις σε Ελλάδα, Βαλκάνια

08:00

Το καλό και το κακό σενάριο για την οικονομία: Πώς το χρέος φρενάρει τα μέτρα στήριξης

23:58

Νέες υπηρεσίες για πολίτες και δήμους στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

23:51

Τραμπ: Συγχαίρει τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ - «Νέο κεφάλαιο μεταξύ των δύο χωρών»

23:47

Γκουτέρες: «Άμεση αποκατάσταση ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ για να αποφευχθεί παγκόσμιο οικονομικό σοκ»

23:38

Αύξηση 17% στα έσοδα της Apple - Απογοήτευσε το iPhone

23:30

Τραμπ: «Πιθανή η απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία»

23:22

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - «Στόχος η αποθήκευση 1 GW το 2027»

23:15

Wall Street: Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Ισχυρά κέρδη τον Απρίλιο

22:58

Βουλή: Προς ψήφιση το Πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ευρώπης για καταστολή της τρομοκρατίας

22:48

Τέταρτος μήνας κερδών για το πετρέλαιο

22:42

Quality & Reliability: Αύξηση 38% στον κύκλο εργασιών το 2025

22:24

Global Sumud Flotilla: Το ΥΠΕΞ ζητά από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του από την περιοχή

22:12

Ο Τραμπ αίρει τους δασμούς σε ουίσκι και μπέρμπον μετά την επίσκεψη του Κάρολου

22:05

Πεζεσκιάν: «Ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ αποτελεί συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

gazzetta
gazzetta reader insider insider