Ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι
Γιατί είναι πιο εύκολο να γίνει κανείς εκατομμυριούχος αν είναι millennial, από αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας;

Η πιο «κρίσιμη» οικονομική περίοδος για κάποιον είναι η δεκαετία που καλύπτει την αποφοίτησή του από το σχολείο και τις πρώτες του δουλειές. Μάλιστα, όπως αναφέρεται... οι πιθανότητες ευνοούν τους νέους.

Το πώς ξοδεύει κανείς τα χρήματα του φαίνεται πως είναι το «κλειδί» για να γίνει πλούσιος όσο είναι ακόμα νέος, σύμφωνα με το CNBC.

«Οι εκατομμυριούχοι χτίζουν τις περιουσίες τους μεταξύ των 20 και 30 ετών της ηλικίας τους, όχι στα 50 -60 τους» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Φρεντ Κρούτζερ, πρόεδρος της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας «Creutzer Financial Services».

«Αν περιμένει κανείς να πλουτίσει ξαφνικά στα 50 του, τότε δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στα επίπεδα κάποιου που ξεκίνησε νωρίτερα...» τονίζει ο Κρούτζερ.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, υπάρχουν περί τα 12 εκατ. νοικοκυριά που διαθέτουν περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων και τα περισσότερα από αυτά κατέκτησαν αυτό το στόχο επειδή ξεκίνησαν να επενδύουν σε νεαρή ηλικία.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξει κανείς αν θέλει να αποκτήσει το πρώτο του εκατομμύριο:

Ένας νέος που παίρνει τον πρώτο του μισθό είναι εύκολο να παρασυρθεί και να ξοδέψει πολλά χρήματα σε κάτι που ήθελε καιρό. Είτε αυτό είναι μία πολύ ακριβή τσάντα σχεδιαστή, είτε είναι ένα καινούργιο αυτοκίνητο, σε σχέση με ένα οικονομικότερο μεταχειρισμένο.

Όμως, η αποταμίευση και το χτίσιμο του «πλούτου» πάει «χέρι – χέρι» με έναν μετρημένο τρόπο ζωής, χωρίς περιττές σπατάλες.

Για πολύ καιρό, η αγορά ενός σπιτιού δεν ήταν κάτι που απασχολούσε τους 20χρονους. Όμως όλο και περισσότεροι millennials αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημασία του να έχει κανείς ίδια κεφάλαια.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι νέοι αγοραστές ακινήτων στις ΗΠΑ είναι millennials, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate, οι millennials είναι πιο επιλεκτικοί επενδυτές και δύσκολα παίρνουν υψηλά ρίσκα όταν πρόκειται για τα χρήματα τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι millennials δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις προθεσμιακές καταθέσεις, παρά στις μετοχές και το χρηματιστήριο.

Όμως, μέχρι στιγμής, αυτό έχει αποδειχθεί λάθος τακτική. Αν θέλει κανείς να γίνει εκατομμυριούχος νέος... ίσως πρέπει να πάρει το ρίσκο και να επενδύσει στο χρηματιστήριο.

Αν θεωρήσουμε πως κάποιος ξεκίνησε να επενδύει περί τις 5.000 δολάρια το χρόνο σε ηλικία 25 ετών, μέχρι τα 35 του, με 8% ετήσιο ανατοκισμό... στα 65 του θα έχει συγκεντρώσει περί τις 787.000 δολάρια.

Ενώ, κάποιος που ξεκίνησε να επενδύει στα 35 του, έχει ήδη «χάσει» δέκα χρόνια επενδύσεων, σε τόκους.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:17

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ τέσσερις οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

22:17

Η Δανία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά, με 36,6 βαθμούς Κελσίου

21:18

Οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

21:03

Γαλλία-καύσωνας: 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου στη χώρα

20:58

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας

20:45

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

20:41

Σέρρες: Εγκλεισμό μέχρι 10 έτη σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στον 16χρονο για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου

20:36

Ελβετία: Νέο ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Ιούνιο για τρίτη συνεχή ημέρα, με 39°C

20:21

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός κατά την πρώτη ημέρα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

20:11

Ουγγαρία: Ο πυρηνικός σταθμός στο Πακς μειώνει την παραγωγή λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του νερού στον Δούναβη

20:00

Πετρέλαιο: Η αγορά προεξοφλεί κανονικότητα, οι αναλυτές όχι

19:42

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

19:39

Διάσωση 35 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου από σκάφος της FRONTEX

19:14

Ναύπακτος: Φωτιά στην περιοχή Κρυονέρια

19:08

Σδούκου σε Τσουκαλά: Το γαρ πολύ της δημοσκοπικής θλίψεως γεννά παραφροσύνη

19:02

Χανιά: Σύλληψη 45χρονης αλλοδαπής για εμπρησμό από πρόθεση

18:55

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου- Ένα «καθοριστικό» βήμα

18:37

Παραστατίδης για μισθολογικές αυξήσεις ανώτατων ιεραρχών: Εκμαυλισμός ενόψει εκλογών

18:01

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση

17:59

Πυρκαγιά σε ελαιώνες στην Βλαχέρνα Άρτας

17:41

Αφγανιστάν: Ισχυρή σεισμική δόνηση στο ανατολικό τμήμα

17:39

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

17:25

Axios: Πιθανώς εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Fable 5 ΑΙ της Anthropic

17:01

Τσίπρας στο 1ο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ.: Διαφθορά ή εντιμότητα το διακύβευμα των εκλογών

16:40

Βενεζουέλα: Νεογέννητο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα, 32 ώρες μετά τους σεισμούς

16:30

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα παρά την εκεχειρία

16:25

Ρόδος: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Καλαμώνας

16:21

Πυρκαγιά στην Πέτρα Βοιωτίας- Εκδόθηκε 112

16:07

Συνελήφθη 28χρονος που διακινούσε ναρκωτικά στην Κυψέλη

16:00

Η κρίσιμη Δευτέρα στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι διακυβεύεται για μειώσεις τιμών και πλαφόν


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider