Μηταράκης: Μεσοσταθμικά αυξημένη κατά 35% η νέα επικουρική σύνταξη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηταράκης: Μεσοσταθμικά αυξημένη κατά 35% η νέα επικουρική σύνταξη
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη υλοποιήσει μια σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο Νότης Μηταράκης.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή επέδειξε γενναιότητα και αποφασιστικότητα έχοντας ήδη υλοποιήσει μια σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων» τονίζει σε συνέντευξή του στη Νέα Σελίδα ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

«Η εξασφάλιση ενός μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος τριών πυλώνων υπήρξε μία από τις βασικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού» υπογραμμίζει ο κ. Μηταράκης και συμπληρώνει: «Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε στο υπουργείο Εργασίας με την Ομάδα Εργασίας προκειμένου οι νέοι ασφαλισμένοι από 1/1/2021 να μπορούν να ωφεληθούν από το νέο επικουρικό μοντέλο ασφάλισης». Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «βάσει των εκτιμήσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η νέα επικουρική σύνταξη λόγω των αποδόσεων αναμένεται να είναι μεσοσταθμικά αυξημένη κατά 35% σε σχέση με τη σημερινή σύνταξη».

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Νότης Μηταράκης λέει ότι «επιλέγει να συνεχίσει τη μετωπική επίθεση, χωρίς υπεύθυνες τοποθετήσεις και ουσιαστική εποικοδομητική κριτική».

Για την υπόθεση Novartis ο κ. Μηταράκης σημειώνει: «Όλοι έχουν πειστεί ότι η υπόθεση Novartis όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, υπήρξε μια σκευωρία για να αναδειχθεί το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider