Ένα πιάτο βουτύρου αξίας 125 δολαρίων συμβάλει στην επανένταξη πρώην φυλακισμένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα πιάτο βουτύρου αξίας 125 δολαρίων συμβάλει στην επανένταξη πρώην φυλακισμένων
would wordk butter
Οργανώσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν θέσεις εργασίας σε κοινωνικά περιθωριοποιημένα άτομα.

Ένα σετ βουτύρου το οποίο αποτελείται από ένα πιάτο με πλάτος λιγότερο από 5 ίντσες και ένα μικρό κουταλάκι από ξύλο καρυδιάς και κοστίζει 125 δολάρια συμβάλει στη διεύρυνση ευκαιριών απασχόλησης και την επανένταξη ατόμων που χρήζουν κοινωνικής υποστήριξης όπως είναι πρώην φυλακισμένοι, άστεγοι κλπ.

Το σετ βουτύρου «Better World» αποτελεί το προϊόν μιας συνεργασίας μεταξύ δύο οργανισμών του Λος Άντζελες, της Would Works και της People's Pottery Project, οι οποίοι προσφέρουν επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική υποστήριξη σε περιθωριοποιημένα άτομα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το σετ σχεδιάστηκε από την συνιδρύτρια του People's Pottery Project, Domonique Perkins, η οποία ήταν έγκλειστη για περισσότερα από 13 χρόνια. Το μαχαίρι, κατασκευασμένο από ξύλο καρυδιάς σχεδιάστηκε από την διευθύντρια του προγράμματος της Would Works, Michele Liu.

Το υλικό του πιάτου Better World περιλαμβάνει πινελιές από ένα χρώμα που ονομάζεται Abolition Blue, και εμπνέεται από την ιδέα της ελευθερίας και τη δυνατότητα της ζωής μετά τη φυλακή. Η εμφάνισή του αλλάζει «ανάλογα με τις πινελιές του ατόμου που το επεξεργάζεται καθιστώντας ορατό το αποτύπωμα του χεριού του κατασκευαστή, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς», λέει ο Daniel Trautfield του People's Pottery Project.

Η δυνατότητα παροχής βοήθειας στα άτομα που ανήκουν στις αντίστοιχες κοινότητες διευρύνεται όσο διευρύνεται και η δραστηριότητα των αντίστοιχων οργανώσεων. Άλλοι οργανισμοί λειτουργούν επίσης με γνώμονα την κοινωνική προσφορά. Η Formr που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο εκπαιδεύει πρώην φυλακισμένους και τους μαθαίνει πως να μετατρέπουν οικοδομικά υπολείμματα σε έπιπλα. Η Grant Blvd κατασκευάζει ρούχα από οργανικά υφάσματα, όπως το βαμβακερό twill που χρησιμοποιείται σε σακίδιο πλάτης αξίας 138 δολαρίων.

Με πληροφορίες από το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bενέτης: Δωρεάν ψωμί σε άνεργους, πολύτεκνους και άπορους 

Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών: Οι γυναίκες στην ΕΕ ακόμη αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες, κατά μέσο όρο

Zhang (ΔΝΤ): Η Ελλάδα προσέφερε σημαντική οικονομική στήριξη και κίνητρα κυρίως στους πιο αδύναμους

gazzetta
gazzetta reader insider insider