H Polygreen αποτρέπει θαλάσσια ρύπανση από την προσάραξη του Navios Amaryllis στις Μαλδίβες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Polygreen αποτρέπει θαλάσσια ρύπανση από την προσάραξη του Navios Amaryllis στις Μαλδίβες
Η Polyeco Group μετέφερε με ασφάλεια τους 1.500 τόνους καυσίμων του Navios Amaryllis.

Σε μία ακόμα διεθνή επιχείρηση για την αποτροπή θαλάσσιας ρύπανσης συμμετείχε με επιτυχία η Polyeco Group του ομίλου Polygreen. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μετέφερε με ασφάλεια τους 1.500 τόνους καυσίμων του Navios Amaryllis σε άλλες δεξαμενές εντός του πλοίου, διευκολύνοντας την επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου και αποτρέποντας διαρροή που θα επέφερε σημαντική ρύπανση και οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση του Navios Amaryllis, το οποίο ρυμουλκήθηκε μακριά από τον ύφαλο Rasfaree μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολούθησε πριν την προσάραξή του, αποφεύγοντας έτσι την περαιτέρω καταστροφή του Υφάλου.

Η επιτυχής συμβολή της Polygreen στη διαχείριση του περιστατικού στις Μαλδίβες, έρχεται σε συνέχεια σειράς άλλων παρεμβάσεων της εταιρείας που αποδεικνύουν την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και ικανότητα να ανταποκρίνεται με ταχύτητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε δύσκολα περιστατικά ναυτικών ατυχημάτων ανά τον κόσμο.
Μόλις πριν ένα χρόνο η Polygreen αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία την τεράστια οικολογική που προκάλεσε η προσάραξη του πλοίου MV Wakashio νότια της ακτής του Μαυρικίου, αντιμετωπίζοντας ταχύτατα ρύπανση εκτάσεως 44 χιλιομέτρων ακτογραμμής που προκάλεσε η διαρροή μαζούτ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider