Tip of the Day

IRIS: Βήμα - βήμα η διαδικασία

Newsroom
29-08-2024 | 08:16
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς αποκτάμε IRIS: Βήμα - βήμα η διαδικασία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με την υπηρεσία IRIS, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν άμεσα και «με το πάτημα ενός κουμπιού» μεταφορές χρημάτων διαθέτοντας μόνο τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη, χωρίς να γνωρίζουν τον IBAN.

Μόνη προϋπόθεση; Να έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία, στην ηλεκτρονική εφαρμογή mobile banking της τράπεζάς τους.

Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων και ο δικαιούχος της πληρωμής, αυτός που λαμβάνει τα χρήματα, ενημερώνεται άμεσα ως προς την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ο χρήστης διατηρεί την ευελιξία να αποστείλει το ποσό από την τράπεζα και τον λογαριασμό της επιλογής του. Το ημερήσιο όριο συναλλαγών είναι 500€. Η υπηρεσία προσφέρεται από Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank,Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Viva.com, Optima bank, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Το IRIS αριθμεί ήδη 2.863.167 εγγεγραμμένους χρήστες.

Αναλυτικά τα βήματα για την ενεργοποίηση του IRIS

Βασικό είναι κανείς να έχει «κατεβάσει» στο κινητό του την εφαρμογή της τράπεζας για την οποία επιθυμεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία.

Alpha Bank

Στην εφαρμογή myAlpha Mobile και ακολουθήστε τα βήματα.

- Στο κεντρικό μενού επιλέξτε «IRIS Payments» και στη συνέχεια ξανά «IRIS Payments»
- Κυλήστε την οθόνη προς τα αριστερά 3 φορές.

Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε:

-Λογαριασμό χρέωσης – τον λογαριασμό από τον οποίο θα μεταφέρετε χρήματα.
-Λογαριασμό πίστωσης – τον λογαριασμό στον οποίο θα σας μεταφέρουν χρήματα.
-Τον τρόπο που θέλετε να σας βρίσκουν – πώς θέλετε να σας στέλνουν χρήματα, με το κινητό ή το email σας.

Πατήστε το κουτάκι για να συμφωνήσετε με τους όρους χρήσης και στη συνέχεια πατήστε «Ενεργοποίηση Υπηρεσίας».

Τράπεζα Πειραιώς

Μέσω του winbank mobile app, επιλέγετε «IRIS πληρωμή με αριθμό κινητού ή ΑΦΜ από το menu «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» και δηλώνετε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού που επιθυμείτε να δέχεστε πληρωμές.

Εναλλακτικά, μπορείτε και μέσω του winbank web banking, από την επιλογή «ΑΓΟΡΕΣ / ΑΙΤΗΣΕΙΣ» και στη συνέχεια «Διαχείριση IRIS Πληρωμής με αριθμό κινητού ή ΑΦΜ».

Μπορείτε να εγγραφείτε ως ιδιώτης και ως ελεύθερος επαγγελματίας/ατομική επιχείρηση, με αναγνωριστικό στοιχείο τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για προσωπική χρήση ή το ΑΦΜ σας για επαγγελματική χρήση, απλά επιλέγοντας τον κατάλληλο τραπεζικό λογαριασμό για κάθε περίπτωση.

Εθνική Τράπεζα

Η ενεργοποίηση του IRIS Payments γίνεται μέσα από την εφαρμογή NBG Mobile Banking, όταν συνδεθείτε για πρώτη φορά.

Εναλλακτικά, έχετε τη δυνατότητα να την ενεργοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη στιγμή, μεταβαίνοντας στο Προφίλ > Ρυθμίσεις > Μεταφορές με κινητό τηλέφωνο >Συνδεδεμένο προϊόν: Επιλέξτε τον λογαριασμό που θέλετε να συνδέσετε με την υπηρεσία IRIS Payments.

Eurobank

Η υπηρεσία IRIS Payments ενεργοποιείται κατά την πρώτη σύνδεση στο Eurobank Mobile App.

Ωστόσο, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία κάποια άλλη στιγμή, από την Αρχική οθόνη πατάτε το κουμπί ΝΕΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ και στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε:

IRIS Payments ή Τις επαφές σας – Επιλέγετε την επαφή που θέλετε και στη συνέχεια πατάτε το κουμπί IRIS Online Payments.

Εναλλακτικά, από το Προφίλ σας επιλέγετε: Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Συναλλαγών > IRIS Payments ή Επαφές – Επιλέγετε την επαφή που θέλετε και στη συνέχεια πατάτε το κουμπί IRIS Online Payments.

Εάν αργότερα θελήσετε να συνδέσετε άλλον λογαριασμό στο IRIS Payments, επιλέξτε από το Προφίλ: Ρυθμίσεις > Μεταφορές με κινητό τηλέφωνο > Συνδεδεμένο προϊόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:38

Ζελένσκι: Σε Κίεβο και Μόσχα τις επόμενες ημέρες Αμερικανοί διαπραγματευτές

23:37

Ο Νετανιάχου θεωρεί «εφικτή» την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος

23:26

VW: Προχωρά το σχέδιο αναδιάρθρωσης - Καταργούνται άλλες 50.000 θέσεις εργασίας

23:15

Wall Street: Κερδοφόρο δύο στα δύο - Η καλύτερα ημέρα εδώ και 1 μήνα για Dow Jones

23:04

Τζέι Ντι Βανς: Στα προπολεμικά επίπεδα η μεταφορά πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμούζ

22:53

Ανδρουλάκης: «Τώρα ΠΑΣΟΚ για Πολιτική Αλλαγή με Πρόγραμμα και Ήθος»

22:42

ΟΝΝΕΔ: «Τσάμπα το Rebranding - Μια ταινία μικρού μήκους για τον Αλέξη Τσίπρα»

22:30

GPT-6 Astra: Η OpenAI κυκλοφορεί το «πιο ευφυές μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο»

22:19

Πιερρακάκης: Πολιτική βούληση και αποφάσεις για να κερδίσει η Ευρώπη τον χαμένο χρόνο

22:08

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 6,2 εκατ. ευρώ

21:57

Αμελητέες μεταβολές για το πετρέλαιο - Προς κέρδη 9% στην εβδομάδα

21:43

Πυροσβεστική: Συνολικά 36 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Δύο συλλήψεις σε Ναύπλιο και Χαλκίδα

21:30

Νέα προσέγγιση μειώνει δραστικά τις νοσηλείες σε ψυχιατρικές κλινικές

21:17

Άντλησε 200 εκατ. ευρώ η Εθνική Ασφαλιστική: Υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές - Δηλώσεις από Μεγάλου και Μαζαράκη

21:09

Κάθετος Διάδρομος: Στην Αλεξανδρούπολη οι Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου

21:02

«Ράλι» 7% της Tesla καθώς η αγορά προετοιμάζεται για μία «καταιγίδα» από Cybercabs

21:00

Γερμανία: Επιστρέφει η μάχη των 35 ωρών - Το μεγάλο ερώτημα για την Ευρώπη

20:49

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Δύσκολη η επίτευξη αμυντικής ετοιμότητας της ΕΕ έως το 2030

20:41

Ζελένσκι: Σύντομα σε Κίεβο και Μόσχα οι Αμερικανοί διαπραγματευτές

20:31

Κώτσηρας: Νέα εποχή για τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

20:20

«Πράσινο 2x2» για χρυσό με ράλι άνω του 2%

20:10

Ευρωαγορές: Υποχώρησαν τα ομόλογα, ανέκαμψαν οι δείκτες από το χαμηλό μηνός

19:58

Απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υποδείξεις για την αμυντική της θωράκιση»

19:50

Πιερρακάκης: Ακούγοντας τους πολίτες, σχεδιάζουμε τις πολιτικές για την Ελλάδα του 2030

19:37

Τραμπ: Να πληρώσει η Ευρώπη αναδρομικά για τα όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία

19:20

JTI: H εταιρεία με τις ιαπωνικές καταβολές στην 90ή ΔΕΘ

19:17

Μαρινάκης για τις ανακοινώσεις ΔΕΘ: Τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και «δεν θα αφήσουν εκτός κανέναν»

19:10

Ideal Holdings: Τα 10 deals που δεν προχώρησαν και η δυναμική της επένδυσης στην Kymora

19:08

Google: Το νέο AI μοντέλο καιρού, δίνει ωριαίες προγνώσεις 5 χιλιομέτρων

19:04

Σε υψηλό μήνα το γεν με κέρδη 2%