Tip of the Day

Έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε το κόστος μετακίνησης

23-10-2023 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε το κόστος μετακίνησης

Το κόστος μετακίνησης αποτελεί άλλη μια πηγή άγχους για τους πολίτες σε μια περίοδο όπου ήδη παλεύουν με την αύξηση του κόστους των τιμών ενέργειας σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς τους.

Ωστόσο, όταν κάποιος πρέπει να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις σε συχνή βάση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνει μια περιουσία. Με τον σωστό σχεδιασμό της διαδρομής, μπορεί εύκολα να διατηρήσει χαμηλό το κόστος μετακίνησης.

Το κόστος μετακίνησης περιλαμβάνει την χρήση του καυσίμου, τα διόδια, τα κόστη συντήρησης και τα κόστη στάθμευσης. Όλα αυτά τα κόστη μπορούν να συμπιεστούν με τον κατάλληλο σχεδιασμό.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσει κάποιος χαμηλό το κόστος μετακίνησης (όταν αυτή αφορά σε ταξίδια) είναι να την έχει προγραμματίσει αρκετά νωρίτερα, καθώς αν περιμένει την τελευταία στιγμή μπορεί να έχει πολύ λιγότερες επιλογές.

Ο χρόνος που δαπανά κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο επηρεάζει επίσης το κόστος μετακίνησης. Για αυτό θα πρέπει να υπολογίζει τις ώρες αιχμής και τις βέλτιστες διαδρομές ανάλογα με τον προορισμό και την ώρα της ημέρας κατά την οποία πρέπει να μετακινηθεί. Πλέον, η τεχνολογία προσφέρει εφαρμογές πλοήγησης για τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές, χωρίς διόδια ή με λιγότερη κίνηση.

Όταν κάποιος μεταβαίνει στον χώρο εργασίας, συχνά καλύπτονται κάποια κόστη. Τα διόδια ή η βενζίνη συχνά εντάσσονται στα εταιρικά έξοδα. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ελέγξει αν όντως η εταιρεία αναλαμβάνει αυτές τις δαπάνες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς για να εντοπίζει τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων και τις διαδρομές που δεν απαιτούν διόδια (εφόσον αυτές οι δεύτερες δεν αυξάνουν βέβαια σημαντικά τις χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο οδηγός).

Βέβαια, ο πιο οικονομικός (και οικολογικός) τρόπος μετακίνησης είναι η πεζή μετακίνηση ή η χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου, πατινιού ή των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει και πάλι να ελέγχονται κάποιοι παράγοντες όπως είναι η ασφάλεια που προσφέρει η εκάστοτε διαδρομή για την χρήση ποδηλάτου ή πατινιού (καθώς πολλοί δρόμοι, ειδικά στην Ελλάδα, δεν διαθέτουν τέτοιες προδιαγραφές).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:49

Στη Λέσβο την Τρίτη ο Ν. Ανδρουλάκης - Σύσκεψη με κτηνοτρόφους για αφθώδη πυρετό

23:20

ΔΕΠΥ: Δεν εξαφανίζεται με την ηλικία - Με ποιες παθήσεις συνδέεται

22:52

Πρόσβαση του ασθενή στο ΕΣΥ ανά Επικράτεια - Σε τροχιά βελτιώσεων η Ελλάδα

22:24

Παχυσαρκία: Νέα φάρμακα, βιοδείκτες πρόβλεψης και το μέλλον της εξατομικευμένης θεραπείας

21:56

Πέθαναν οι ηθοποιοί Ναταλί Μπαγιέ και Νάντια Φαρές

21:28

Βουλή: Προς κύρωση οι συμφωνίες με Ιταλία - Πολωνία για «αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών»

21:00

Γιατί τα κρέατα «έχουν προτεραιότητα» στις αυξήσεις τιμών λόγω πολέμου;

20:45

Η Rosatom έτοιμη να βοηθήσει στην απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν

20:30

Πρώτο κύμα απολύσεων στη Meta στις 20 Μαΐου - Στην έξοδο 8.000 εργαζόμενοι

20:16

Ευρωομόλογα: Πιο κοντά από ποτέ αλλά ακόμη μακριά

20:02

Ψήφος εμπιστοσύνης στη διοίκηση της BP από το νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων

19:48

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την Τουρκία: Αναφαίρετο το δικαίωμα στα 12 μίλια

19:34

Τι αναζητά το μικρότερο κατοικημένο νησί στην Ισπανία

19:20

WSJ: Απόβαση σε πλοία που συνδέονται με το Ιράν σχεδιάζει ο αμερικανικός στρατός

19:06

Στη Βαρκελώνη ο Νίκος Ανδρουλάκης

18:52

Πάπας Λέων: «Δεν με ενδιαφέρει να μπω σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ»

18:38

Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

18:24

Κίεβο: Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς - 58χρονος από τη Μόσχα ο δράστης

18:10

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη

17:56

ΕΔΕ για την αντιμετώπιση της Μυρτώς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς με εντολή Γεωργιάδη

17:42

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα - Tα πρόστιμα

17:28

Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό που έτρεχε με πάνω από 200 χλμ/ώρα στη Λεωφόρο Κηφισού

17:14

Μακρόν: Νεκρός Γάλλος στρατιώτης σε επίθεση στον Λίβανο

17:00

Στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα στην ανεπίσημη εργασία - Μάστιγα η υποδηλωμένη απασχόληση

16:45

Χεζμπολάχ: «Δεν μας απασχολούν οι συνομιλίες Τελ Αβίβ - Βηρυτού»

16:30

Τραμπ: Το Ιράν δεν μπορεί να μας εκβιάσει - «Η Τεχεράνη εξετάζει νέες προτάσεις από Ουάσιγκτον»

16:16

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Η μάχη που δίνουμε δεν έχει χρώματα και κομματική διάσταση

16:02

FT: Και ξενοδοχεία στην πλατφόρμα της Airbnb

15:48

Τραμπ: «Σύντομα» η δημοσιοποίηση κυβερνητικών εγγράφων για τα UFO

15:34

Ο ισραηλινός στρατός καθόρισε «κίτρινη γραμμή» στον Λίβανο, όπως στη Γάζα