Tip of the Day

Έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε το κόστος μετακίνησης

23-10-2023 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε το κόστος μετακίνησης

Το κόστος μετακίνησης αποτελεί άλλη μια πηγή άγχους για τους πολίτες σε μια περίοδο όπου ήδη παλεύουν με την αύξηση του κόστους των τιμών ενέργειας σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς τους.

Ωστόσο, όταν κάποιος πρέπει να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις σε συχνή βάση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνει μια περιουσία. Με τον σωστό σχεδιασμό της διαδρομής, μπορεί εύκολα να διατηρήσει χαμηλό το κόστος μετακίνησης.

Το κόστος μετακίνησης περιλαμβάνει την χρήση του καυσίμου, τα διόδια, τα κόστη συντήρησης και τα κόστη στάθμευσης. Όλα αυτά τα κόστη μπορούν να συμπιεστούν με τον κατάλληλο σχεδιασμό.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσει κάποιος χαμηλό το κόστος μετακίνησης (όταν αυτή αφορά σε ταξίδια) είναι να την έχει προγραμματίσει αρκετά νωρίτερα, καθώς αν περιμένει την τελευταία στιγμή μπορεί να έχει πολύ λιγότερες επιλογές.

Ο χρόνος που δαπανά κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο επηρεάζει επίσης το κόστος μετακίνησης. Για αυτό θα πρέπει να υπολογίζει τις ώρες αιχμής και τις βέλτιστες διαδρομές ανάλογα με τον προορισμό και την ώρα της ημέρας κατά την οποία πρέπει να μετακινηθεί. Πλέον, η τεχνολογία προσφέρει εφαρμογές πλοήγησης για τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές, χωρίς διόδια ή με λιγότερη κίνηση.

Όταν κάποιος μεταβαίνει στον χώρο εργασίας, συχνά καλύπτονται κάποια κόστη. Τα διόδια ή η βενζίνη συχνά εντάσσονται στα εταιρικά έξοδα. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ελέγξει αν όντως η εταιρεία αναλαμβάνει αυτές τις δαπάνες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς για να εντοπίζει τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων και τις διαδρομές που δεν απαιτούν διόδια (εφόσον αυτές οι δεύτερες δεν αυξάνουν βέβαια σημαντικά τις χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο οδηγός).

Βέβαια, ο πιο οικονομικός (και οικολογικός) τρόπος μετακίνησης είναι η πεζή μετακίνηση ή η χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου, πατινιού ή των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει και πάλι να ελέγχονται κάποιοι παράγοντες όπως είναι η ασφάλεια που προσφέρει η εκάστοτε διαδρομή για την χρήση ποδηλάτου ή πατινιού (καθώς πολλοί δρόμοι, ειδικά στην Ελλάδα, δεν διαθέτουν τέτοιες προδιαγραφές).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ

23:44

Rosatom: Τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται για μερίδιο στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

23:30

Reuters: Η άρση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο θα εκτοξεύσει τις εξαγωγές στην Ινδία

23:19

Τραμπ: Παράταση της εκεχειρίας μέχρι να καταθέσει πρόταση το Ιράν

23:12

Νέα πτώση στη Wall Street στο παρά πέντε της λήξης της εκεχειρίας

22:59

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Λιβάνου

22:46

Moody's: Νέες αξιολογήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

22:34

Νέο χαμηλό εβδομάδας για χρυσό με απώλειες 2%

22:21

Πετρέλαιο: Σχεδόν στα 100 δολάρια το Brent με τη διορία εκεχειρίας ΗΠΑ - Ιράν να λήγει

22:09

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5,9 εκατ. ευρώ

22:00

Τσίπρας: H κοινωνική ιδιοτέλεια και η διαφθορά, είναι απειλές για την χώρα

21:49

Πάνω από 500.000 ευρώ θα κοστίζει το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο supercar της Ferrari

21:45

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 28 εκατ. ευρώ

21:36

Μ. Ανατολή: Ο Λίβανος αξιώνει την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα εδάφη του

21:30

AVAX: Κάτω από 5% το ποσοστό του Στέλιου Χριστοδούλου

21:22

Ισραήλ: Φυλάκισης ενός μήνα σε στρατιώτες που βεβήλωσαν άγαλμα του Χριστού στον Λίβανο

21:09

Ιράν: Οι αρχές διαψεύδουν τον Τραμπ για τις οκτώ γυναίκες που απειλούνται με εκτέλεση

21:03

«Φρένο» σε 20.000 πτήσεις από Lufthansa

21:02

Συνάντηση Παπασταύρου με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Ενέργεια

20:54

Βρετανία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση τσιγάρων για νέους κάτω των 17

20:50

«Παγώνει» το ταξίδι Βανς στο Ισλαμαμπάντ - Προς αδιέξοδο οι συνομιλίες

20:39

Κάλας: Εντός 24 ωρών το δάνειο 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

20:28

Τραμπ: Θα θυμάμαι τις εταιρίες που δεν ζήτησαν επιστροφή χρημάτων λόγω δασμών

20:24

Ζελένσκι: «Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει»

20:19

Λίβανος: Τουλάχιστον 2.454 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων από τις 2 Μαρτίου

20:07

Το μονοκλωνικό αντίσωμα για τον ιό RSV χορηγήθηκε για 1η φορά στα νεογέννητα στην Ελλάδα

20:05

Κέρδη για το πετρέλαιο από την αβεβαιότητα της αμερικανο-ιρανικής εκεχειρίας

20:00

Το «νέο Ιράν» θα είναι πιο αδύναμο, πιο σκληρό και πιο επικίνδυνο

19:58

Τραμπ: «Θα τα βρούμε με την Anthropic - Μπορούν να μας είναι πολύ χρήσιμοι»

19:53

Bureau Veritas: «Καμπανάκι» για ΣΕΔΕ 2 και τους κινδύνους υποβάθμισης των ελέγχων εκπομπών