Tip of the Day

Έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε το κόστος μετακίνησης

23-10-2023 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε το κόστος μετακίνησης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το κόστος μετακίνησης αποτελεί άλλη μια πηγή άγχους για τους πολίτες σε μια περίοδο όπου ήδη παλεύουν με την αύξηση του κόστους των τιμών ενέργειας σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς τους.

Ωστόσο, όταν κάποιος πρέπει να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις σε συχνή βάση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνει μια περιουσία. Με τον σωστό σχεδιασμό της διαδρομής, μπορεί εύκολα να διατηρήσει χαμηλό το κόστος μετακίνησης.

Το κόστος μετακίνησης περιλαμβάνει την χρήση του καυσίμου, τα διόδια, τα κόστη συντήρησης και τα κόστη στάθμευσης. Όλα αυτά τα κόστη μπορούν να συμπιεστούν με τον κατάλληλο σχεδιασμό.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσει κάποιος χαμηλό το κόστος μετακίνησης (όταν αυτή αφορά σε ταξίδια) είναι να την έχει προγραμματίσει αρκετά νωρίτερα, καθώς αν περιμένει την τελευταία στιγμή μπορεί να έχει πολύ λιγότερες επιλογές.

Ο χρόνος που δαπανά κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο επηρεάζει επίσης το κόστος μετακίνησης. Για αυτό θα πρέπει να υπολογίζει τις ώρες αιχμής και τις βέλτιστες διαδρομές ανάλογα με τον προορισμό και την ώρα της ημέρας κατά την οποία πρέπει να μετακινηθεί. Πλέον, η τεχνολογία προσφέρει εφαρμογές πλοήγησης για τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές, χωρίς διόδια ή με λιγότερη κίνηση.

Όταν κάποιος μεταβαίνει στον χώρο εργασίας, συχνά καλύπτονται κάποια κόστη. Τα διόδια ή η βενζίνη συχνά εντάσσονται στα εταιρικά έξοδα. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ελέγξει αν όντως η εταιρεία αναλαμβάνει αυτές τις δαπάνες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς για να εντοπίζει τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων και τις διαδρομές που δεν απαιτούν διόδια (εφόσον αυτές οι δεύτερες δεν αυξάνουν βέβαια σημαντικά τις χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο οδηγός).

Βέβαια, ο πιο οικονομικός (και οικολογικός) τρόπος μετακίνησης είναι η πεζή μετακίνηση ή η χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου, πατινιού ή των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει και πάλι να ελέγχονται κάποιοι παράγοντες όπως είναι η ασφάλεια που προσφέρει η εκάστοτε διαδρομή για την χρήση ποδηλάτου ή πατινιού (καθώς πολλοί δρόμοι, ειδικά στην Ελλάδα, δεν διαθέτουν τέτοιες προδιαγραφές).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Συνελήφθη άτομο στην Ημαθία για διακίνηση ναρκωτικών

23:35

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι προτείνει την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Γιούλιας Σβιριντένκο

23:15

Πέντε συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Καστοριά και Κοζάνη

22:48

Μυλωνάκης: Τραβάω την κουρτίνα στην τοξικότητα

22:17

Χαλκιδική: Συνελήφθη 27χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

21:47

ΓΕΕΘΑ: Η στρατιωτική εκπαίδευση αποτελεί σύγχρονη επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης

21:17

Θεσσαλονίκη:Τέσσερις συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ και τροχαία αδικήματα

21:00

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζητεί άμεσο τερματισμό της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στον Κόλπο

20:33

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτήριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή

20:26

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Άβαντα, οριοθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο

20:15

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν - Χτυπήθηκε το νησί Κεσμ

19:30

Η ΕΚΤ βάζει το κλίμα στην εξίσωση των τραπεζικών εγγυήσεων

19:19

Μουντιάλ 2026: Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Αργεντινής με αφορμή ρατσιστικά σχόλια κατά των «πετεινών»

19:13

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

18:51

Τα επενδυτικά κεφάλαια ανησυχούν για την κυριαρχία της «τριάδας» των εταιρειών AI στις αναδυόμενες αγορές

18:23

Τσουκαλάς: Δεσμευόμαστε ξανά για ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους

18:10

Μητσοτάκης: Συλλυπητήρια στον λαό του Κατάρ για τον θάνατο του Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι

17:59

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Ψηφιοποίηση των αρχείων των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών

17:42

ΕΛ.Α.Σ.: Θέλει μήπως ο ΥΠΕΞ να μας αναφέρει τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη;

17:31

ΠΑΣΟΚ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε βάρος της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη

17:28

Απερίφραστη καταδίκη Ν. Κακλαμάνη στην πράξη εκφοβισμού σε βάρος της Σέβης Βολουδάκη

17:08

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαλκούτσι Ωρωπού

17:00

Γαλλικές εκλογές: Ο μεγαλύτερος πολιτικός κίνδυνος για την Ευρώπη

16:41

Σδούκου για τις απειλές κατά της Σέβης Βολουδάκη: Η φασιστική νοοτροπία πρέπει να ηττηθεί

16:29

Γερμανία: Xρηματοδοτεί 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία

16:13

Διαμαντοπούλου για τιμές καυσίμων: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ωραία λόγια και φωτογραφίες

15:54

Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών για την επιθετική πολιτική της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα

15:43

Στενά του Ορμούζ: Κλειστά αναφέρει το Ιράν - Όχι, ανοικτά δηλώνει ο Τραμπ

15:23

Νέες προοπτικές για την Τράπεζα Χανίων μετά τη λήψη πανελλαδικής άδειας

15:12

Κυρανάκης για τα συνθήματα στο σπίτι της Σέβης Βολουδάκη: Τους το ξαναλέμε, δεν τους φοβόμαστε