Tip of the Day

Έρχεται επιδότηση από το ΕΣΠΑ σε λογιστές

08-02-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έρχεται επιδότηση από το ΕΣΠΑ σε λογιστές

Ένα νέο πρόγραμμα για την «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών» βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης. Έχει εξασφαλίσει 30 εκατ ευρώ από το ΕΣΠΑ για να στηρίξει λογιστές.

Οι δαπάνες θα πρέπει να γίνουν έως το τέλος του 2023. Σε κάθε ωφελούμενο (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται άπαξ μέγιστη συνολική επιχορήγηση για την ψηφιακή αναβάθμιση της επιχείρησης τους έως 2.000 ευρώ.

Μπορούν να καλύψουν και δαπάνες που έχουν ήδη κάνει. Ως έναρξη επιλεξιμότητας ορίζεται η 1/1/2021. Η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους (εννέα) 9 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31/12/2023.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις μέσω του ΟΠΣ. – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η δράση

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο που τελεί υπό οριστικοποίηση, η συγκεκριμένη δράση αφορά στην ενίσχυση Αυτοαπασχολούμενων Λογιστών – Φοροτεχνικών καθώς και Νομικών Προσώπων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών ώστε να ανταποκριθούν άμεσα σε ανάγκες ψηφιακού εκσυγχρονισμού τους λόγω των διευρυμένων και διαρκών, πλέον, αναγκών χρήσης ψηφιακών εφαρμογών για την παροχή των υπηρεσιών τους. Με αυτό το σκεπτικό, η παρούσα Δράση έρχεται να υποστηρίξει επιχειρήσεις λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών (Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα) ώστε να προσαρμόσουν την λειτουργία τους με την αναβάθμιση/απόκτηση της απαραίτητης ψηφιακής υποδομής, να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους και να υποστηρίξουν την επιχειρηματική κοινότητα, την δημόσια Διοίκηση αλλά και τους πολίτες ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που η πανδημία (COVID 19) δημιούργησε.

Ωφελούμενοι της Δράσης είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Αυτοαπασχολούμενοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί (φυσικά πρόσωπα) και Νομικά Πρόσωπα παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Λογιστών – Φοροτεχνικών/Μητρώο Νομικών Προσώπων του ΟΕΕ, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2021. Ο προϋπολογισμός της Δράσης δύναται να αυξηθεί έως το ύψος της συνολικής αιτηθείσας δημόσιας επιχορήγησης των επιλέξιμων αιτήσεων χρηματοδότησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Μακρόν: Οι πολιτικές δυνάμεις με δεσμούς σε ομάδες βίας να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους

23:41

Άλμα εσόδων 73% για την Nvidia το δ' τρίμηνο με ώθηση από τα data centers

23:22

Βραζιλία: Στους 46 οι νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές - 21 αγνοούμενοι

23:15

Δεύτερη ημέρα κερδών στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

23:01

Διπλασιάζεται ο τουριστικός φόρος στη Βαρκελώνη - Έως 15 ευρώ τη βραδιά

22:43

Κούβα: Επεισόδιο του λιμενικού με σκάφος προερχόμενο από την Φλόριντα

22:28

Ήπιες μεταβολές στο πετρέλαιο εν μέσω αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

22:16

Δυνατή πλέον η αναστροφή στη Λ. Αμαλίας για είσοδο στην Πλάκα

21:57

Γαλλία: Η κυβέρνηση Λεκορνί επιβίωσε από δύο προτάσεις μομφής

21:48

Υπεγράφη ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΕ για αξιολογήσεις στον τουρισμό - Μήνυμα Τζιτζικώστα

21:36

Κέρδη 1% για τον χρυσό με φόντο δασμούς και γεωπολιτικά

21:24

Επικοινωνία Τραμπ- Ζελένσκι πριν τις νέες διαπραγματεύσεις για Ουκρανία

21:10

Τραμπ: Θριαμβολογία για την οικονομία, σιωπές για τα δύσκολα και «μάχη» για τις εντυπώσεις

20:59

Βανς: Προτεραιότητα η διπλωματική λύση με Ιράν - Νέες αμερικανικές κυρώσεις στην Τεχεράνη

20:48

Βουλή: Ψηφίστηκε το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς

20:37

Μητσοτάκης: Ο Έβρος κράτησε Ελλάδα και Ευρώπη ασφαλή – Φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων

20:25

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27/2 και 24ωρη απεργία στις 28/2

20:17

Καρυστιανού: «Πριν από το καλοκαίρι η ανακοίνωση του κόμματος»

20:06

Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τον σωλήνα - Λάθος εγκατάσταση χωρίς μέτρα προστασίας

19:59

Έρχεται δημοψήφισμα για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ

19:46

Σκάνδαλο Έπστιν: Παραιτήθηκε από το Χάρβαρντ ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Λάρι Σάμερς

19:38

Ανάκαμψη πάνω από τα 68.000 για το Bitcoin

19:21

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη - Η ατζέντα

19:15

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βουτιά» 12,7% για Diageo

19:11

«Πράσινο φως» από ΕΚΤ στον Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου

19:01

ΥΠΕΘΟ για ελβετικό φράγκο: Καμία παράβαση του ενωσιακού δικαίου στη ρύθμιση

18:51

ΕΚΚΟΜΕΔ και Netflix ενώνουν δυνάμεις για ενίσχυση της ελληνικής δημιουργικής βιομηχανίας

18:41

Διευκρινίσεις Χατζηδάκη για τις δηλώσεις για κυριότητα αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ

18:31

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας) από Αλεξανδρούπολη: Περιφερειακός ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα

18:21

ΧΑ: «Έσπασε» το τριήμερο πτωτικό σερί του Γενικού Δείκτη - Κέρδη άνω του 2% στις τράπεζες