INSIDE OUT

Η μέρα της Λάουρα - Τι πήρε τελικά ο Ερντογάν απ’ τον Τραμπ - Πού πάει η βελόνα του ΠΑΣΟΚ - Στεγαστικό Αυτιά

Μαρία Νταλιάνη
02-10-2025 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η μέρα της Λάουρα - Τι πήρε τελικά ο Ερντογάν απ’ τον Τραμπ - Πού πάει η βελόνα του ΠΑΣΟΚ - Στεγαστικό Αυτιά
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ημέρα Κοβέσι η σημερινή στην Αθήνα. Η ευρωπαία εισαγγελέας, πρόσωπο ήδη θρυλικό στην Ελλάδα, θα δώσει συνέντευξη τύπου με ανοιχτή ατζέντα, ενώ χθες συνάντησε κορυφαίους: Πιερρακάκη, Φλωρίδη, Χατζηδάκη αλλά και Πιτσιλή της ΑΑΔΕ, καθώς και ανώτερους λειτουργούς της δικαιοσύνης. Από ΟΠΕΚΕΠΕ και βοσκοτόπια, μέχρι λαθραίες εισαγωγές και τελωνείο, η Λάουρα έχει απλώσει μεγάλο τραχανά και παράγει αποτελέσματα, ενώ την έχουν κάνει σημαία σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν δεν φορούσε και την ουκρανική σημαία στο πέτο, θα υπήρχε ακόμα μεγαλύτερος ενθουσιασμός. Της έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η συνταγματική κατοχύρωση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών και δεν το έκρυψε. Λογικά δεν θα το κρύψει ούτε σήμερα.

Η συνέντευξη Τύπου στο τελωνείο, θυμίζει λιγάκι εκείνες τις ωραίες που έδιναν κάποτε οι εκπρόσωποι της Τρόικα με επικεφαλής τον Τόμσεν του ΔΝΤ, μέχρι που ο Ευ. Βενιζέλος αποφάσισε να τις κόψει κι έτσι σταματήσαμε να μαθαίνουμε τι πραγματικά διαπραγματεύονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες στα πρώτα μνημόνια.

Ανοιχτά μικρόφωνα

Εκεί που υπάρχουν κλειστές πόρτες, ενίοτε ξεχνιούνται ανοιχτά μικρόφωνα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, συνέβη και στον ανταποκριτή τουρκικού μέσου στην Ουάσιγκτον που ενημέρωσε σε βάθος συνάδελφό του στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Δημοσιογράφος: Πώς πήγαν οι συνομιλίες;

Χουσεΐν Γκιουνάι, ανταποκριτής NTV στην Ουάσινγκτον: Ωραία... αλλά δεν πήραμε τίποτα. Πήραμε τα α......α μας. Δεν πήραμε τίποτα.

Δημοσιογράφος: Όχι λένε πως πήραμε

Χουσεΐν Γκιουνάι: «Ναι πήραμε, αλλά πήραμε τον π...ο. Μίλησαν για τα CAATSA, τα F-35, αλλά έθεσαν όρους. Όπως αν εκδιωχθούν οι Παλαιστίνιοι από τα μέρη τους, να τους πάρει η Τουρκία. Επίσης, του είπε να σταματήσεις να αγοράζεις φυσικό αέριο από τη Ρωσία και να μην κάνεις εμπόριο με την Κίνα και να μεταφέρεις χρήματα στην Παλαιστίνη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από αυτά».

Δημοσιογράφος: Ε, με αυτά ο Ερντογάν θα πεθάνει!

Χουσεΐν Γκιουνάι: Μα αυτή την περίοδο μιλούν για την εποχή μετά από αυτόν.

Δημοσιογράφος: Μήπως η κάμερα σου είναι ανοιχτή;

Χουσεΐν Γκιουνάι: Oχι... ανοίγει ..αν πατήσω μόνο εδώ αυτό... Μέσα (στην Άγκυρα) ήδη πιέζουν ιδιαίτερα τον Χακάν Φιντάν. Τώρα που με τη δήλωση του τού ξέφυγε η πληροφορία για τους κινητήρες των αεροσκαφών... κανείς δεν το ήξερε. Ο άνθρωπος έριξε ξαφνικά μια βόμβα. Το έκανε εσκεμμένα. Παίζει με τον Αλμπαϊράκ. Δηλαδή παίζει με τον γαμπρό. Εκεί μέσα υπάρχει μεγάλος καβγάς μεταξύ του Φιντάν, του γαμπρού και τους Μπιλάλ (σ.σ. γιος του Ερντογάν). Αυτές οι τρεις ομάδες σκοτώνονται.

Ο διάλογος που αποκάλυψε τι πραγματικά πήρε ο Πρόεδρος Ερντογάν από τον Πρόεδρο Τραμπ προκάλεσε σεισμό στην Τουρκία και στοίχισε την απόλυσή του. Όμως έλαβε λουλούδια από την Αθήνα, και είμαι σίγουρη πως του έστειλε σοκολατάκια και ο Πίνατ ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης γιατί έβαλε τα πράγματα σε μια άλλη διάσταση μετά την άκαρπη εβδομάδα Νέας Υόρκης του Κυριάκου.

Ταυτότητα

Στον μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ τώρα, κανείς δεν θέλει να στείλει λουλούδια σε κανέναν, πόσο μάλλον σοκολατάκια. Η βελόνα που έμπηξε αριστοτεχνικά ο Παύλος στο αραχνούφαντο πέπλο σιωπής του Προέδρου έχει γράψει.

Και δώστου πάει, από ‘δω, κι από ‘κει, κι ο ένας την μπήγει εδώ κι άλλος εκεί, γενικώς λες «βελόνα» στο ΠΑΣΟΚ κι όλοι καταλαβαίνουν. «Η βελόνα έχει ορίζοντα κάθε μέρα και θα μετρηθεί στις εκλογές και στις πρώτες και στις δεύτερες» είπε, για παράδειγμα η Μιλένα (Action24),

«Ο κόσμος χειμάζεται, εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Για την ώρα η ΝΔ έχει μια διαφορά είναι γεγονός. Δεν με ανησυχεί η δημιουργία κόμματος από κανέναν , δεν είναι η ώρα της οργής και της αγανάκτησης η χώρα θέλει εναλλακτικό πρόγραμμα», σημείωσε, συνεχίζοντας την προεδρική γραμμή ότι η βελόνα θα κουνηθεί στις εκλογές.

Όχι και τόσο μεγάλο

Την ελπίδα της Μιλένας και του Προέδρου δεν συμμερίζονται όλοι. «Με 12% δεν είναι και πολύ μεγάλο κόμμα» παραδέχτηκε ρεαλιστικά ο Χρήστος Κακλαμάνης (One), σε παρατήρηση ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να είναι μεγάλα κόμματα.

Ο κ. Κακλαμάνης μάλλον ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος στο Νότιο τομέα, ανήκε στη νέα φουρνιά του ΠΑΣΟΚ με βαρύ ιστορικό όνομα, και είναι αυτός που αναλαμβάνει την σύνταξη πχ κατάθεσης προτάσεων προανακριτικών στη Βουλή.

Φωτεινή και Αλέξης στο Στρασβούργο

Μακριά από βελόνες και τσιμπήματα, μια αναπάντεχη στιγμή αυθόρμητης αγάπης είχε ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την πρώην βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. “Επιτέλους!Βρήκαμε κάτι να μας ενώνει .☘️☘️☘️.Και μάλιστα σε ξένο "γήπεδο".Στο Στρασβούργο” έγραψε κι έγινε χαμός.

Οι φίλοι της Φωτεινής ξαφνιάστηκαν, και δεν το έκρυψαν στα σχόλια, τα οποία ωστόσο ήταν στο κλίμα της φωτό, δηλαδή κομψά, κι αγαπησιάρικα. Εκτός εάν ο Αλέξης, στο πλαίσιο του rebranding κατάφερε να γοητεύσει την κυρία του κέντρου της πόλης που ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της την περίοδο ’15-’19, αλλά και τις επόμενες.

Γαλάζια πρόταση για στεγαστικό

Λίγο παραδίπλα συμβαίνουν πραγματάκια. Ο Γιώργος Αυτιάς, ευρωβουλευτής της ΝΔ, και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου

κατέθεσε προτάσεις για το στεγαστικό. Αναδημοσιεύω τον δεκάλογο του κ. Αυτιά γιατί το πρόβλημα είναι υπαρκτό και στην Ελλάδα, και ίσως κάποιος το βρει ενδιαφέρον.

Μόνιμη ενίσχυση των κονδυλίων για στέγαση με φθηνά δάνεια και φορολογικές ελαφρύνσεις.
Δημιουργία οργάνου ελέγχου της κερδοσκοπίας στα ενοίκια.
Απελευθέρωση των επενδύσεων για κατοικίες από την τοπική αυτοδιοίκηση, τις περιφέρειες και ιδιώτες.
Απλοποίηση της γραφειοκρατίας σε γονικές παροχές και δωρεές.
Κίνητρα για κατασκευή κατοικιών σε Δήμους ή Περιφέρειες.
Νομική κάλυψη τόσο των ιδιοκτητών όσο και των ενοικιαστών.
Πρόσθετα μέτρα αξιοποίησης κλειστών σπιτιών.
Επίλυση χρονοβόρων διαδικασιών για οικοδομικές άδειες.
Απλοποίηση γραφειοκρατίας με μείωση των διοικητικών βαρών.
Απλούστευση στις διαδικασίες δανειοδότησης.

Σφήνα Δούκα

Προτάσεις για το θέμα έχουν κι άλλοι. Μαζί με τους δημάρχους Ρώμης, Βαρκελώνης, Παρισιού και Δουβλίνου της Συμμαχίας "Mayors for Housing" ο Χάρης Δούκας παρουσίασε προτάσεις «για προσιτή στέγαση στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα».

Πριν πάει στον Κόστα, ο Χάρης έζησε μεγάλες στιγμές στο Athens Democracy Forum

ενώ επιβεβαίωσε το θερμό κλίμα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Άσε που έβαλε κι υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων την συνάντηση των προοδευτικών Ινστιτούτων της Λούκας την επόμενη εβδομάδα.

Τέτοια τους κάνει και τον λατρεύουν στην αριστερή πολυκατοικία. Μήπως να τον δει ο Αλέξης;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:24

Αύξηση 11,5% για τον Γενικό Δείκτη Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία τον Μάρτιο

12:21

Κεραμέως: Η αύξηση μισθών μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ανάχωμα στην ακρίβεια

12:09

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στο Aristotle Innovation Forum 2026

12:07

Τζιτζικώστας: «Όλα είναι στο τραπέζι για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας»

11:59

ΠΟΥ: Επιβραδύνεται η πρόοδος στην υγεία - Προειδοποίηση για τους στόχους του 2030

11:56

Alpha Bank: Τριπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα Economic Research

11:56

Η Viva.com επεκτείνει το ευρωπαϊκό αποτύπωμά της σε πέντε νέες χώρες

11:50

Παπασταύρου: Ενεργειακή μετάβαση με ρεαλισμό - Προχωρουν οι διασυνδέσεις φυσικού αερίου στα Βαλκάνια

11:50

Στο «κατώφλι» του 1 τρισ. δολαρίων η SK Hynix - Η αλματώδης πορεία σε 16 μήνες

11:47

CrediaBank: Το μεγαλύτερο δίκτυο ATM στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Euronet

11:40

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες

11:39

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα Chios και Kythira Pass 2026

11:36

ΣΕΔΕ: Η Ελλάδα καίει περισσότερο αέριο, «πρωταθλήτρια» στις εκπομπές ναυτιλίας – Πού χάνει και πού κερδίζει

11:29

Νέοι κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία - Τι αλλάζει

11:27

Στα 5,55 δισ. δολάρια η μεγαλύτερη IPO μέχρι στιγμής φέτος - Ποια είναι η Cerebras

11:15

«Sub-ghosting»: Γιατί οι Έλληνες δεν καταργούν τις συνδρομές τους

11:08

Καζάκς (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων εάν το ράλι του πετρελαίου επιδεινώσει τις πληθωριστικές προσδοκίες

11:06

Η Ελληνικός Χρυσός εισάγει πρώτη την ηλεκτροκίνηση στις βαριές μεταφορές μεταλλευμάτων στην Ελλάδα

11:04

ΔΥΠΑ: Νέοι δρόμοι απασχόλησης στη Γαλάζια Οικονομία με περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας

11:00

Wood: Μεγάλες αναβαθμίσεις σε τιμές στόχους και «buy» για τις ελληνικές τράπεζες - Ποιες προτιμά και γιατί

10:59

Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Νέος πρόεδρος ο Ιωάννης Μασούτης

10:55

ΗΠΑ: Οι πληθωριστικοί κίνδυνοι έκαναν την εμφάνισή τους

10:46

Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» που ανέφερε ο Σι στον Τραμπ

10:42

Τροπολογίες Τσιόδρα για ενισχυμένη συμμετοχή ΜμΕ στο νέο ευρωπαϊκό Ταμείο Ανταγωνιστικότητας

10:39

Ο ανεπαρκής αλλά και ο υπερβολικός ύπνος συνδέονται με ταχύτερη γήρανση

10:36

Η Google στέλνει τα data centers στο διάστημα - Σε συζητήσεις με SpaceX

10:33

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο Βρετανία και Τραμπ - Σι

10:21

GREGY: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου που μετατρέπει τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο

10:15

Τράπεζα Κύπρου: Υπερκαλύφθηκε 6 φορές το ομόλογο, αντλεί 300 εκατ. ευρώ

10:14

Περιοδεία Eurobank σε Ρόδο και Κω: Πάνω από μισό δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις για την περίοδο 2023–2028