INSIDE OUT

Εγγύτερα από ποτέ με την Εκκλησία ο Κυριάκος, συνέργειες για οικόπεδα και στέγη - Τακτοποιήσεις βουλευτών

Μαρία Νταλιάνη
15-04-2025 | 08:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εγγύτερα από ποτέ με την Εκκλησία ο Κυριάκος, συνέργειες για οικόπεδα και στέγη - Τακτοποιήσεις βουλευτών
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με το δεξί μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα για τον Πρωθυπουργό, καθώς ένα χρόνο και ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που σήμανε την αρχή της δημοσκοπικής πτώσης, την αποξένωση από το ένα τρίτο της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, και το πάγωμα των σχέσεων με την Εκκλησία, τα τραύματα μοιάζουν να έχουν επουλωθεί. Θα είναι ο Κωσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα συναντήσει σήμερα ο ΠΘ και όχι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κι επιπροσθέτως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης έχει ήδη ανακοινώσει τις αλλαγές στο νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που μπλοκάρει τη δυνατότητα απόκτησης παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας από ζευγάρι αντρών. Το κλίμα της αγάπης μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Αθηνών αποτυπώθηκε για πάντα χθες Μεγάλη Δευτέρα.

Και στο βάθος αξιοποίηση

Ήταν μια απρόσμενη επίσκεψη η επίσκεψη του Κυριάκου στην Αγία Βαρβάρα, στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας.

Στο Οικοτροφείο φιλοξενούνται 70 φοιτητές από όλη τη χώρα, αλλά και 16 χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και τρεις από την Ουκρανία.

Στο Οικοτροφείο προσφέρεται στέγαση και σίτιση, ενώ οι φοιτητές ακολουθούν τις υψηλού επιπέδου σπουδές τους οι περισσότεροι στη Θεολογία και σε εκκλησιαστικές σχολές.

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας» δήλωσε με αισιοδοξία ο Πρωθυπουργός στην Αγία Βαρβάρα. Κι αφού εξήρε το έργο που γίνεται στο Οικοτροφείο, άδραξε την ευκαιρία να θέσει τα πράγματα σε άλλη βάση. «Έχουμε συζητήσει εκτενώς για τη δυνατότητα αξιοποίησης οικοπέδων τα οποία έχετε στη διάθεσή σας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, στα οποία θα μπορούσε σχετικά εύκολα να οικοδομηθεί μια αντίστοιχη δομή η οποία να μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη δυνατότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος να φιλοξενεί παιδιά τα οποία το έχουν ανάγκη», επισήμανε, έχοντας όλη την προσοχή του Αρχιεπισκόπου.

Ευγενική χορηγία

Τόσο ο ΠΘ όσο και η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ευχαρίστησαν τον Νίκο Τσάκο και την Σήλια Κριθαριώτη

για την πολυσχιδή υποστήριξη στο έργο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Οικοτροφείου. Μάλιστα η υπουργός τόνισε ότι «η δική μας δουλειά, η δική μας αποστολή, Μακαριότατε, είναι να μπορούμε να διευκολύνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε η Εκκλησία της Ελλάδος να αυξήσει και άλλο το σημαντικό κοινωνικό της αποτύπωμα. Έχουμε διπλασιάσει τον προϋπολογισμό και για την Αποστολική Διακονία και, ως ακόλουθο, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο εδώ, για το Οικοτροφείο, όπου γίνεται πράξη αυτή η πολυδιάστατη ανατροφή των παιδιών, σε πνευματικό περιβάλλον αλλά και σε ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό πλαίσιο».

Τακτοποιήσεις

Η άνοδος ακόμα και κατά δύο μονάδες και το φλερτ με το 3 μπροστά στις δημοσκοπήσεις (Real Polls) έχει φτιάξει το κέφι του Πρωθυπουργού. Μετά τον ανασχηματισμό, που παρά τις σημαντικές αλλαγές, δεν είχε την απήχηση που αναμενόταν, χθες έγινε άλλη μια τακτοποίηση στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα που μοιράζει καθήκοντα και ικανοποιεί βουλευτές. Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκε η πρωτότυπη θέση του εκπροσώπου του κόμματος σε Επιτροπές της Βουλής. Καιρίδης πάει στην Άμυνας και Εξωτερικών. Χρ. Καπετάνος στη Μορφωτικών. Στέλιος Πέτσας (πανευτυχής) στην Οικονομικών, Στ. Παπασωτηρίου στην Κοινωνικών, Στ. Κελέτσης στη Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, και Δημήτρης Μαρκόπουλος στην Παραγωγής και Εμπορίου, ενώ ο Β. Λιάκος ορίστηκε αναπλ. Γραμματέας της ΚΟ.

Πάλι απ’ έξω έμεινε ο Υψηλάντης!

Της Μπατζελή

Η Μεγάλη Τρίτη όμως ανήκει αναμφισβήτητα στο ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη και την απλή στρατιωτίνα (και πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή), του κόμματος, Κατερίνα Μπατζελή. Σήμερα θα βγει η απόφαση για διαγραφή ή όχι. Η ειρωνεία είναι πως όσα είχε πει ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης και όσα σχολίασε στη συνέχεια η Μπατζελή βασίζονται σε μια παρεξήγηση, αφού ο Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ «πέτο» αλλά βέτο.

Κι όπως εξήγησε, εννοούσε ότι η Διαμαντοπούλου βάζει βέτο σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης όπως εξήγησε, αυτός δεν θα έπεφτε ποτέ τόσο χαμηλά ώστε να σχολιάσει πως κάποιος κρατάει από το δεξί πέτο τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη.

Τα θυμίζω όλ’ αυτά μέρες που είναι, μήπως κλείσει η παρεξήγηση και αποφευχθούν τα πασχαλινά δράματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:33

Χεζμπολάχ: Το Ιράν δεν θα υπογράψει οριστική συμφωνία εάν το Ισραήλ δεν αποσύρει τα στρατεύματά του από τον Λίβανο

23:25

Wall Street: Άγγιξε τις 52.000 μονάδες ο Dow, το tech sell off «πλήγωσε» τον Nasdaq

22:55

ΟΗΕ: Το παράθυρο αποκλιμάκωσης πρέπει να αξιοποιηθεί για πολιτική λύση στην Υεμένη

22:40

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια καθώς οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στο Ιράν να πουλήσει πετρέλαιο αμέσως

22:25

Συνέχισε ανοδικά ο χρυσός με φόντο την συμφωνία

22:15

Ουκρανία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Ντνιπροπετρόφσκ, Ντονέτσκ και Χερσώνα

21:59

Οι 12 όροι του μνημονίου κατανόησης ΗΠΑ και Ιράν - Τι προβλέπεται για Ορμούζ και πυρηνικά

21:44

Μαρινάκης για Τσίπρα: Αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται ένα κόμμα όταν έρχεται δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές

21:26

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Τουρκία δεν μπορεί να επανέλθει στην ενταξιακή πορεία υπό τις σημερινές συνθήκες

21:14

Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε ρουκέτες που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ προς τον νότιο Λίβανο

21:04

Επιδημία Έμπολα: 196 νεκροί επί συνόλου 837 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη ΛΔ Κονγκό

20:57

ΑΑΔΕ - AGEA: Συνάντηση εργασίας για αγροτικές πληρωμές και αξιοποίηση ιταλικής τεχνογνωσίας

20:48

Σερβία: Παράταση 15 ημερών στις διαπραγματεύσεις για πώληση της NIS στη MOL

20:33

Μητσοτάκης: Όποιος σας υπόσχεται τζάμπα παροχές να ξέρετε ότι θα σας τα πάρει - Η πτώση του πετρελαίου θα περάσει στην αγορά

20:28

Μ. Ανατολή: Ιράν και ΗΠΑ θα ξεκινήσουν «επί της ουσίας» συνομιλίες την Παρασκευή στην Ελβετία

20:23

Reuters: Η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα απορρίψει την αίτηση της Binance για άδεια - Τι απαντά η εταιρεία

20:16

Βρετανία: Πάνω από 700 μετανάστες διέσχισαν χθες τη Μάγχη, ρεκόρ μέσα στο 2026

20:02

Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν το θέμα της συνάντησης με τον Ζελένσκι

19:54

WSJ: To Ιράν θα μπορεί να πουλάει πετρέλαιο αμέσως μόλις υπογραφεί η συμφωνία

19:53

Με γνωστοποίηση η έναρξη λειτουργίας των συνεδριακών κέντρων

19:43

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 1.131 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ

19:41

Γεωργιάδης: Ζήτημα στρατηγικής αυτονομίας, ανθεκτικότητας και ευρωπαϊκής ασφάλειας η πρόσβαση στα φάρμακα

19:34

Ζελένσκι: Οι ηγέτες της G7 συζήτησαν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία

19:31

Ψηφιακή πλατφόρμα για την οικονομική διπλωματία - Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΞ, υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΕΚΤ

19:30

Τα έξι «αγκάθια» που απειλούν να εκτροχιάσουν την προσέγγιση ΗΠΑ - Ιράν

19:25

Τι έκρινε ο Άρειος Πάγος με το βούλευμά του για την επιστροφή Γιωτόπουλου στις φυλακές

19:17

Ευρωαγορές: Συνεχίζει σε ρυθμούς ρεκόρ ο Stoxx 600

19:14

Τράπεζα Πειραιώς: Γενέθλια 110 ετών με ρεκόρ κεφαλαιοποίησης

19:08

Αγαπηδάκη: Ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας και της τηλεϊατρικής

19:01

Η Κίνα προειδοποιεί ότι η επόμενη φάση διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν θα είναι «πιο δύσκολη»