INSIDE OUT

Εγγύτερα από ποτέ με την Εκκλησία ο Κυριάκος, συνέργειες για οικόπεδα και στέγη - Τακτοποιήσεις βουλευτών

Μαρία Νταλιάνη
15-04-2025 | 08:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εγγύτερα από ποτέ με την Εκκλησία ο Κυριάκος, συνέργειες για οικόπεδα και στέγη - Τακτοποιήσεις βουλευτών
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με το δεξί μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα για τον Πρωθυπουργό, καθώς ένα χρόνο και ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που σήμανε την αρχή της δημοσκοπικής πτώσης, την αποξένωση από το ένα τρίτο της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, και το πάγωμα των σχέσεων με την Εκκλησία, τα τραύματα μοιάζουν να έχουν επουλωθεί. Θα είναι ο Κωσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα συναντήσει σήμερα ο ΠΘ και όχι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κι επιπροσθέτως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης έχει ήδη ανακοινώσει τις αλλαγές στο νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που μπλοκάρει τη δυνατότητα απόκτησης παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας από ζευγάρι αντρών. Το κλίμα της αγάπης μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Αθηνών αποτυπώθηκε για πάντα χθες Μεγάλη Δευτέρα.

Και στο βάθος αξιοποίηση

Ήταν μια απρόσμενη επίσκεψη η επίσκεψη του Κυριάκου στην Αγία Βαρβάρα, στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας.

Στο Οικοτροφείο φιλοξενούνται 70 φοιτητές από όλη τη χώρα, αλλά και 16 χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και τρεις από την Ουκρανία.

Στο Οικοτροφείο προσφέρεται στέγαση και σίτιση, ενώ οι φοιτητές ακολουθούν τις υψηλού επιπέδου σπουδές τους οι περισσότεροι στη Θεολογία και σε εκκλησιαστικές σχολές.

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας» δήλωσε με αισιοδοξία ο Πρωθυπουργός στην Αγία Βαρβάρα. Κι αφού εξήρε το έργο που γίνεται στο Οικοτροφείο, άδραξε την ευκαιρία να θέσει τα πράγματα σε άλλη βάση. «Έχουμε συζητήσει εκτενώς για τη δυνατότητα αξιοποίησης οικοπέδων τα οποία έχετε στη διάθεσή σας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, στα οποία θα μπορούσε σχετικά εύκολα να οικοδομηθεί μια αντίστοιχη δομή η οποία να μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη δυνατότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος να φιλοξενεί παιδιά τα οποία το έχουν ανάγκη», επισήμανε, έχοντας όλη την προσοχή του Αρχιεπισκόπου.

Ευγενική χορηγία

Τόσο ο ΠΘ όσο και η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ευχαρίστησαν τον Νίκο Τσάκο και την Σήλια Κριθαριώτη

για την πολυσχιδή υποστήριξη στο έργο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Οικοτροφείου. Μάλιστα η υπουργός τόνισε ότι «η δική μας δουλειά, η δική μας αποστολή, Μακαριότατε, είναι να μπορούμε να διευκολύνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε η Εκκλησία της Ελλάδος να αυξήσει και άλλο το σημαντικό κοινωνικό της αποτύπωμα. Έχουμε διπλασιάσει τον προϋπολογισμό και για την Αποστολική Διακονία και, ως ακόλουθο, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο εδώ, για το Οικοτροφείο, όπου γίνεται πράξη αυτή η πολυδιάστατη ανατροφή των παιδιών, σε πνευματικό περιβάλλον αλλά και σε ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό πλαίσιο».

Τακτοποιήσεις

Η άνοδος ακόμα και κατά δύο μονάδες και το φλερτ με το 3 μπροστά στις δημοσκοπήσεις (Real Polls) έχει φτιάξει το κέφι του Πρωθυπουργού. Μετά τον ανασχηματισμό, που παρά τις σημαντικές αλλαγές, δεν είχε την απήχηση που αναμενόταν, χθες έγινε άλλη μια τακτοποίηση στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα που μοιράζει καθήκοντα και ικανοποιεί βουλευτές. Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκε η πρωτότυπη θέση του εκπροσώπου του κόμματος σε Επιτροπές της Βουλής. Καιρίδης πάει στην Άμυνας και Εξωτερικών. Χρ. Καπετάνος στη Μορφωτικών. Στέλιος Πέτσας (πανευτυχής) στην Οικονομικών, Στ. Παπασωτηρίου στην Κοινωνικών, Στ. Κελέτσης στη Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, και Δημήτρης Μαρκόπουλος στην Παραγωγής και Εμπορίου, ενώ ο Β. Λιάκος ορίστηκε αναπλ. Γραμματέας της ΚΟ.

Πάλι απ’ έξω έμεινε ο Υψηλάντης!

Της Μπατζελή

Η Μεγάλη Τρίτη όμως ανήκει αναμφισβήτητα στο ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη και την απλή στρατιωτίνα (και πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή), του κόμματος, Κατερίνα Μπατζελή. Σήμερα θα βγει η απόφαση για διαγραφή ή όχι. Η ειρωνεία είναι πως όσα είχε πει ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης και όσα σχολίασε στη συνέχεια η Μπατζελή βασίζονται σε μια παρεξήγηση, αφού ο Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ «πέτο» αλλά βέτο.

Κι όπως εξήγησε, εννοούσε ότι η Διαμαντοπούλου βάζει βέτο σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης όπως εξήγησε, αυτός δεν θα έπεφτε ποτέ τόσο χαμηλά ώστε να σχολιάσει πως κάποιος κρατάει από το δεξί πέτο τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη.

Τα θυμίζω όλ’ αυτά μέρες που είναι, μήπως κλείσει η παρεξήγηση και αποφευχθούν τα πασχαλινά δράματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:00

Παραδίδεται στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα του Ε65 - Ολοκληρώνεται ένας στρατηγικός αναπτυξιακός αυτοκινητόδρομος

07:52

Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι σταμάτησαν τρία πετρελαιοφόρα στα Στενά του Ορμούζ

07:48

Οι Χούθι έπληξαν δυο πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά θάλασσα

07:44

ΗΠΑ - Σαουδική Αραβία: Συμφωνία για συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

07:28

«Καπέλο» - αποζημίωση σχεδόν 100 εκατ. στο οδικό ΣΔΙΤ του ΒΟΑΚ

07:25

Τι «ψήνεται» στη μετοχή της Jumbo

07:19

Ε 65 - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ποιος είναι ο οδικός άξονας που αλλάζει τις μεταφορές

07:17

ElvalHalcor: Σε νέα αναπτυξιακή τροχιά με φιλόδοξους στόχους για «leader» στην έλαση αλουμινίου στην Ευρώπη

07:15

AKTOR: Ισχυρή «ψήφος εμπιστοσύνης» των ξένων επενδυτών σε Εξάρχου και growth story

07:13

Έρχεται η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Πληρωμών για χρέη σε εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ - Σε μια οθόνη όλες οι οφειλές προς το Δημόσιο

07:12

Αυτοί «πανηγυρίζουν» ακόμη το Μουντιάλ της Ισπανίας

07:10

Με ποιο… ΠΑΣΟΚ θα συνεργαζόταν η Ν.Δ. - H ανάρτηση που κατέβηκε - Οι ελπίδες για το αργυρό μετάλλιο

07:08

Τα crypto εισέρχονται στη ζωή μας - Η πίεση και η φωτιά - Το «πράσινο φως» στην ΕΚΤΕΡ

23:58

IBM: Υποβάθμισε το ετήσιο guidance εσόδων - Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη

23:36

Χατζηδάκης: «Ο Γιώργος Σουφλιάς έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Ε65»

23:34

Tesla: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη παρά την αύξηση των εσόδων - Υποχωρεί 2,5% η μετοχή

23:22

Alphabet: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου - Αύξηση 82% των εσόδων από τo cloud

23:04

Wall Street: «Σβηστή» συνεδρίαση με το βλέμμα στις Big Tech

22:56

Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου

22:53

Συνάντηση Παπαστεργίου με το νέο ΔΣ της ΕΕΤΤ - Στο επίκεντρο η προστασία των καταναλωτών

22:39

Ιταλία: Η Ρώμη μετατρέπει τους κινηματογράφους σε καταφύγια δροσιάς λόγω καύσωνα

22:20

ΗΠΑ: Διερευνάται το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής σε ιρανικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων της CIA στη Μέση Ανατολή

22:04

Politico: Νέο ελληνικό «όχι» στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

21:52

Την 1η Ιουνίου 2027 η δίκη του Νικολάς Μαδούρο στη Νέα Υόρκη

21:45

«Ναι» από ΕΕ στο deal 110 δισ. δολαρίων Paramount - Warner Bros: Οι όροι

21:32

Axios: Ο επικεφαλής της Μοσάντ είχε διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον για τον πόλεμο στο Ιράν

21:20

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία δεν πληροί τους όρους για επανένταξη στα F-35

21:06

Τεχεράνη: Εάν δεν μπορεί το Ιράν να πουλήσει πετρέλαιο στην περιοχή, τότε κανείς δεν θα πουλήσει

20:57

Υψηλά 2 εβδομάδων για τον χρυσό με νέα κέρδη

20:48

Πετρέλαιο: Σε υψηλό έξι εβδομάδων μετά τις δηλώσεις Ρούμπιο ότι το Ιράν δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για συμφωνία