INSIDE OUT

Ο χρυσός Τεντόγλου, οι οδηγίες Μαξίμου και το μήνυμα Κικίλια

07-08-2024 | 08:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο χρυσός Τεντόγλου, οι οδηγίες Μαξίμου και το μήνυμα Κικίλια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Άκουγες τον Μίλτο Τεντόγλου λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παρίσι και απορούσες. «Δεν ήμουν καλός σήμερα, ήθελα κάτι παραπάνω, πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο...».

Χρυσός ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χρυσός και στην Πόλη του Φωτός μετά το Τόκιο. Και να λέει απλά: «Σίγουρα κάτι λέει που πήρα δεύτερο χρυσό συνεχόμενο. Στους Ολυμπιακούς πρέπει να είσαι τυχερός. Είναι άλλοι που έχουν κερδίσει πολλά παγκόσμια, αλλά δεν ήταν τυχεροί να είναι εδώ...».

Οποιαδήποτε συνειρμική σκέψη ή σύγκριση με δηλώσεις πολιτικών που επιμένουν ότι δεν είναι αυτό που βλέπουμε, αλλά ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρξει – προφανώς θα ήταν ατυχής. Άλλο τα άλματα στους Ολυμπιακούς και άλλο τα άλματα σκέψης στην Κουμουνδούρου.
Κυβέρνηση του 42%

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το μήνυμα για ολιγοήμερες διακοπές στα κυβερνητικά στελέχη. Αύγουστος πλέον. «Υλοποιήσαμε το 42% των δεσμεύσεων για το τρέχον έτος», σημείωσε σε ανάρτησή του.

Που σημαίνει ότι για την ολοκλήρωση του 58% που υπολείπεται η κυβέρνηση θα πρέπει να πατήσει γκάζι το φθινόπωρο. Με 87 νέες μεταρρυθμίσεις όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Ήδη, από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν δοθεί οδηγίες για τις προετοιμασίες που θα πρέπει να γίνουν σε κρίσιμους τομείς. Αλλά, στο μεταξύ, έρχεται η ΔΕΘ.

Η ΔΕΘ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Από τους υπουργούς έχει ζητηθεί να στείλουν ενημερωτικά σημειώματα για τη ΔΕΘ. Κρατήστε, όμως, μικρό καλάθι για παροχές. Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια – άλλωστε το έχει δηλώσει και ο Κ. Μητσοτάκης δημόσια.

Πάντως, εκείνο που ψάχνουν είναι να ανακοινωθεί κάτι για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Και το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματα. Γιατί αυτό κρίνει την εικόνα της κυβέρνησης.

Άστραψε και βρόντηξε ο Κικίλιας

Οι υπαίτιοι θα πληρώσουν για τις συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών τους, προειδοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Αφορμή οι νέες συλλήψεις για εμπρησμούς. Μεταξύ των συλληφθέντων και πρώην καθηγητής σε σχολές της Αστυνομίας!

Ο Βασίλης Κικίλιας θύμισε ότι ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια- καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.

Και πέραν της προειδοποίησης Κικίλια στους επίδοξους εμπρηστές, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια φέτος, η Πυροσβεστική δείχνει να λειτουργεί οργανωμένα, επιδεικνύοντας καλά αντανακλαστικά.

Μαδούν την μαργαρίτα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρ. Σπίρτζης δήλωσε ότι δεν είναι διαθέσιμος να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε. Από την πλευρά της, η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε να του επιβάλει επίπληξη για ασέβεια.

Και τον κάλεσε εκ νέου μετά τον Δεκαπενταύγουστο για να δώσει εξηγήσεις. Το ερώτημα της διαγραφής παραμένει στο τραπέζι...

Ο Δούκας εντόπισε παραλείψεις
Καθυστερήσεις και λάθη στον σχεδιασμό της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο ανακάλυψε ο Χάρης Δούκας.

Ο υποψήφιος για πρόεδρος χτύπησε «καμπανάκι» στη Χαριλάου Τρικούπη με επιστολή του. Επί του παρόντος, μιλά για το πρόβλημα στην περιορισμένη προμήθεια τάμπλετ.

«Δεν αντιστοιχεί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αποτελέσει η προσέλευση στις κάλπες λαϊκό κάλεσμα συμμετοχής», διαπίστωσε. Θα πει κι άλλα στην πορεία ο Δήμαρχος της Αθήνας. Αλλά είναι ακόμα Αύγουστος...

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:25

Κίνα: Δηλώνει ότι θα λάβει μέτρα για την κρατικοποίηση της British Steel από το Ηνωμένο Βασίλειο

15:10

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Βούλα

15:00

Τραμπ: Με τη νέα κλιμάκωση κατά του Ιράν κινδυνεύει να επαναλάβει παλιά λάθη

14:41

Πολάκης: Επίθεση σε όσους «σχεδίαζαν την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ»

14:30

DW: Γιατί οι επιχειρήσεις (δεν) εγκαταλείπουν τη Γερμανία

14:16

Φέτα και ελαιόλαδο: Οι δύο ελληνικοί «πρεσβευτές» των 2,1 δισ. ευρώ

14:08

Τρεις συλλήψεις για κατ΄ εξακολούθηση εμπρησμούς από πρόθεση στη Μεσσηνία

13:56

Κώτσηρας: Επενδύουμε σε φιλικές και αξιόπιστες συγκοινωνίες

13:49

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι «όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος»

13:43

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις εφοδιασμού και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Ρωσία

13:24

Λίβανος: Ο πρόεδρος Αούν μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

13:21

Ψηφιοποίηση 1,2 δισ. σελίδων αρχείων του Δημοσίου: Ετήσιο όφελος 180 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με αποτίμηση του ΕΚΤ

13:06

Παππάς: Θα ανατρέψουμε τα σχέδια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ

13:00

Τράπεζες: Απελευθερώνουν κεφαλαιακό χώρο μέσω συνθετικών τιτλοποιήσεων

12:43

Η ακτινογραφία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε 20 αριθμούς

12:29

Γερμανία: Σχέδιο δραστικής περικοπής των επιδοτήσεων στις ΑΠΕ

12:15

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

12:06

Μαρινάκης: Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που πήρε υπερκέρδη διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας και τα επέστρεψε στην κοινωνία

11:52

Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

11:45

Meta: Δικαστής δεν μπλόκαρε απολύσεις παρά την αγωγή εργαζομένων για διακρίσεις από ΤΝ

11:30

Βουλή: Κατατέθηκε προς κύρωση η σύμβαση παραχώρησης του αερολιμένα Καλαμάτας

11:17

Boeing: Διατηρεί αμετάβλητη την 20ετή πρόβλεψη της για τη ζήτηση αεροσκαφών

11:06

Θεσσαλονίκη: 23χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του σε σύγκρουση με ΙΧ

10:57

Μητσοτάκης: Η έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου είναι η καλύτερη απάντηση στις έωλες κατηγορίες της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας

10:51

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 20 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου

10:31

Έκτακτη ρύθμιση 72 δόσεων: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι κερδίζουν και τι να προσέξουν

10:01

Αμοιβαία Κεφάλαια: Ξεπέρασε τα 32 δισ. το ενεργητικό, σε υψηλά 22 ετών

09:52

Τραμπ: Θέλει κι άλλο Μουντιάλ στις ΗΠΑ αλλά χωρίς Μεξικό και Καναδά

09:41

Γεραπετρίτης από Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου

09:31

Καναδάς: Πάνω από 200 δασικές πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου