INSIDE OUT

Ο χρυσός Τεντόγλου, οι οδηγίες Μαξίμου και το μήνυμα Κικίλια

07-08-2024 | 08:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο χρυσός Τεντόγλου, οι οδηγίες Μαξίμου και το μήνυμα Κικίλια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Άκουγες τον Μίλτο Τεντόγλου λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παρίσι και απορούσες. «Δεν ήμουν καλός σήμερα, ήθελα κάτι παραπάνω, πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο...».

Χρυσός ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χρυσός και στην Πόλη του Φωτός μετά το Τόκιο. Και να λέει απλά: «Σίγουρα κάτι λέει που πήρα δεύτερο χρυσό συνεχόμενο. Στους Ολυμπιακούς πρέπει να είσαι τυχερός. Είναι άλλοι που έχουν κερδίσει πολλά παγκόσμια, αλλά δεν ήταν τυχεροί να είναι εδώ...».

Οποιαδήποτε συνειρμική σκέψη ή σύγκριση με δηλώσεις πολιτικών που επιμένουν ότι δεν είναι αυτό που βλέπουμε, αλλά ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρξει – προφανώς θα ήταν ατυχής. Άλλο τα άλματα στους Ολυμπιακούς και άλλο τα άλματα σκέψης στην Κουμουνδούρου.
Κυβέρνηση του 42%

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το μήνυμα για ολιγοήμερες διακοπές στα κυβερνητικά στελέχη. Αύγουστος πλέον. «Υλοποιήσαμε το 42% των δεσμεύσεων για το τρέχον έτος», σημείωσε σε ανάρτησή του.

Που σημαίνει ότι για την ολοκλήρωση του 58% που υπολείπεται η κυβέρνηση θα πρέπει να πατήσει γκάζι το φθινόπωρο. Με 87 νέες μεταρρυθμίσεις όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Ήδη, από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν δοθεί οδηγίες για τις προετοιμασίες που θα πρέπει να γίνουν σε κρίσιμους τομείς. Αλλά, στο μεταξύ, έρχεται η ΔΕΘ.

Η ΔΕΘ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Από τους υπουργούς έχει ζητηθεί να στείλουν ενημερωτικά σημειώματα για τη ΔΕΘ. Κρατήστε, όμως, μικρό καλάθι για παροχές. Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια – άλλωστε το έχει δηλώσει και ο Κ. Μητσοτάκης δημόσια.

Πάντως, εκείνο που ψάχνουν είναι να ανακοινωθεί κάτι για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Και το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματα. Γιατί αυτό κρίνει την εικόνα της κυβέρνησης.

Άστραψε και βρόντηξε ο Κικίλιας

Οι υπαίτιοι θα πληρώσουν για τις συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών τους, προειδοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Αφορμή οι νέες συλλήψεις για εμπρησμούς. Μεταξύ των συλληφθέντων και πρώην καθηγητής σε σχολές της Αστυνομίας!

Ο Βασίλης Κικίλιας θύμισε ότι ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια- καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.

Και πέραν της προειδοποίησης Κικίλια στους επίδοξους εμπρηστές, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια φέτος, η Πυροσβεστική δείχνει να λειτουργεί οργανωμένα, επιδεικνύοντας καλά αντανακλαστικά.

Μαδούν την μαργαρίτα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρ. Σπίρτζης δήλωσε ότι δεν είναι διαθέσιμος να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε. Από την πλευρά της, η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε να του επιβάλει επίπληξη για ασέβεια.

Και τον κάλεσε εκ νέου μετά τον Δεκαπενταύγουστο για να δώσει εξηγήσεις. Το ερώτημα της διαγραφής παραμένει στο τραπέζι...

Ο Δούκας εντόπισε παραλείψεις
Καθυστερήσεις και λάθη στον σχεδιασμό της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο ανακάλυψε ο Χάρης Δούκας.

Ο υποψήφιος για πρόεδρος χτύπησε «καμπανάκι» στη Χαριλάου Τρικούπη με επιστολή του. Επί του παρόντος, μιλά για το πρόβλημα στην περιορισμένη προμήθεια τάμπλετ.

«Δεν αντιστοιχεί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αποτελέσει η προσέλευση στις κάλπες λαϊκό κάλεσμα συμμετοχής», διαπίστωσε. Θα πει κι άλλα στην πορεία ο Δήμαρχος της Αθήνας. Αλλά είναι ακόμα Αύγουστος...

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:36

Αυτές είναι οι πιο εντυπωσιακές «δίδυμες» παραλίες της Ελλάδας

16:32

Πτολεμαΐδα: Στην έναρξη εργασιών του θερμοκηπίου υδροπονίας της Wonderplant οι Παπαθανάσης - Γεωργιάδης

16:23

Κακοκαιρία: Σε red code 11 περιοχές την Παρασκευή - Πού θα εκδηλωθούν ισχυροί άνεμοι, χαλάζι και κεραυνοί

16:17

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 έπεσαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

16:17

Οι επενδυτές υποτίμησαν τη στρατηγική της Τεχεράνης

16:09

Επτά νεκροί από πλήγματα σε Ουκρανία και Ρωσία - Οι κινήσεις Ζελένσκι

16:06

Κικίλιας: «Εκπτώσεις υπάρχουν στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όχι στην ασφάλεια»

16:06

Λαγκάρντ: Το ενεργειακό σοκ κρατά ψηλά τον πληθωρισμό - «Δεν θα φύγω πριν το 2027»

15:57

Τραμπ: Σε νέα επίθεση των Χούθι, θα θεωρήσουμε υπεύθυνο το Ιράν

15:55

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Άνοδος βάσεων για 6 στις 10 σχολές

15:49

Τουρκία: Αμετάβλητα για 4η διαδοχική φορά τα επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας

15:45

Πρόγραμμα SAFE: Η Ελλάδα έλαβε την πρώτη δόση ύψους 118,2 εκατ. ευρώ

15:44

Ο Σταύρος Ντογιάκος αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου

15:32

Χωρίς πόθεν έσχες 8.500 υπόχρεοι - Ποιοι μπήκαν στο ραντάρ της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

15:20

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κλάδο της ακτοπλοΐας

15:15

Πώς να μη βγάλεις πανάδες στο σώμα φέτος το καλοκαίρι

15:15

Στον «πάγο» τα επιτόκια της ΕΚΤ: Μη ορατός ακόμη όλος ο πληθωριστικός αντίκτυπος του ενεργειακού σοκ

15:11

Όμιλος ΑΒΑΞ: Παράδοση και εγκαίνια της Γέφυρας Ξηριά στον Αλμυρό Βόλου

14:54

Wall Street: «Βουτιά» για Tesla, Alphabet μετά τα σχέδια αύξησης των δαπανών για AI

14:52

Σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο για τη λειτουργία εκθεσιακών χώρων και κέντρων

14:50

Εξάρχου για ΑΜΚ: Από τις κεφαλαιακά ισχυρότερες εταιρείες υποδομών σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη η AKTOR

14:46

Σφοδρές πυρκαγιές σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία - Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν

14:41

ΑΔΜΗΕ: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής υποψήφιο στα ευρωπαϊκά βραβεία «Regiostars 2026»

14:30

Σχεδόν 5,5 εκατ. Έλληνες έκαναν τουλάχιστον ένα ταξίδι το 2025

14:17

ΔΥΠΑ: Αρχές Αυγούστου ξεκινά το νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους άνω των 55 ετών

14:11

Πάνω από 200 ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στα ΗΑΕ

14:08

Αερομεταφορές: Αυξήσεις φωτιά 265% στην Ελλάδα, με τεράστια διαφορά οι υψηλότερες στην ΕΕ

14:06

ΑΑΔΕ: Έως 30/7 η υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής Ιουνίου

14:03

Χατζηδάκης: «Οι πληγές της Θεσσαλίας μία-μία κλείνουν»

13:56

Αλβανία: Ανεπανόρθωτες οι περιβαλλοντικές ζημιές από έργο του γαμπρού του Τραμπ