INSIDE OUT

Ο Κυριάκος δένει μόνος τα κορδόνια του - Ο Κασσελάκης ξέρει πόσα παίρνει ο Γκρίνμπεργκ και θα το πει στην Καλογεροπούλου

Μαρία Νταλιάνη
23-05-2024 | 07:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος δένει μόνος τα κορδόνια του - Ο Κασσελάκης ξέρει πόσα παίρνει ο Γκρίνμπεργκ και θα το πει στην Καλογεροπούλου

Τουλάχιστον μια συνέντευξη την ημέρα για Κυριάκο, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη. Οι πολιτικοί αρχηγοί, παρά τις λαμπερές υποψηφιότητες, έχουν πάρει απόλυτα πάνω τους τη μάχη της κάλπης και το πρόγραμμά τους είναι φουλ. Ο Πρωθυπουργός σήμερα θα μιλήσει για το δημογραφικό στο Νίκο Χατζηνικολάου, το μεσημεράκι βγαίνει σε αθλητικό, και το απόγευμα πάει Άργος. Ο Ανδρουλάκης βγαίνει στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84» και λογικά θα έχει θερμή υποδοχή από τον πράσινο Χάρη Δούκα, ενώ ο Κασσελάκης πάει Πειραιά. Επειδή χθες το βράδυ δήλωσε «και του λιμανιού και του σαλονιού» ανυπομονώ να δω τι θα κάνει και θα πει εκεί.

«Η πιο ουσιαστική πολιτική κριτική που ασκώ σήμερα είναι ότι κανείς δεν μιλάει για την Ευρώπη», συνεχίζει να ρίχνει το γάντι στους αντιπάλους του ο Κυριάκος (Open).

«Τί θα γίνει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη; Θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα έχουμε, ενδεχομένως, ένα ενιαίο αμυντικό ταμείο το οποίο θα μπορεί να χρηματοδοτήσει δαπάνες τις οποίες να πρέπει να κάνουμε και ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, παραδείγματος χάριν, μία αντιπυραυλική προστασία για να μπορέσει η Ευρώπη να αποκτήσει ουσιαστική γεωπολιτική ισχύ;»

Παράλληλα με τα ευρωπαϊκά, ο ΠΘ δεν παραλείπει να κρατάει ζεστό το κοινό του με νόστιμα γεγονότα. Χθες ήταν τα παπούτσια της ΝΔ. Γενικά στο Tik Tok πάει πολύ καλά, σε αντίθεση με το επίσημο σποτάκι όπου φαίνεται κουρασμένος, και κάπως ξύλινος έτσι όπως τα μάτια του κινούνται να διαβάζουν το auto cue.

Έχει ένσημα

Αεράτος είναι και ο Κασσελάκης, η αυτοπεποίθηση του οποίου σπάει κόκαλα. «Αυτό που μπορώ να προσφέρω σε αυτόν τον κόσμο είναι έναν επαγγελματισμό, έχω ένσημα από την αγορά, έχω εμπειρία που ξεπερνάει πολλά εγχώρια στεγανά, έχω δουλέψει, ξέρετε ότι μπορώ αν εκπροσωπήσω καλά τη χώρα μου στο εξωτερικό και στις ξένες χώρες. Το βασικότερο είναι ότι δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα στην πολιτική» είπε με άνεση στο Action24. Όπως τόνισε είναι εδώ για να φέρει φρέσκο αέρα γι’ αυτό και όλοι χλευάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ,.

Off the record

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χρωστάει πολλά στις τράπεζες και έριξε το γάντι στο Μαξίμου για τον σύμβουλο στα επικοινωνιακά Σταν Γκρήνμπεργκ

ρωτώντας για την αμοιβή του και από που πληρώνεται. «Δηλαδή ποια είναι η αμοιβή του», ρώτησε η έμπειρη Καλογεροπούλου.

«Θα σας το πω off the record» της υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Λαϊκός αριστερός

Αυτοπροσδιορίστηκε ως λαϊκός αριστερός, υπό την έννοια να τα κάνει όλα πενηνταράκια για να τον καταλαβαίνει ο κόσμος, ενώ αποκάλυψε όχι ποιους, αλλά με ποια κριτήρια, θα φτιάξει ηγετική ομάδα. Τί πρέπει να έχει ο στενός συνεργάτης Κασσελάκη;

Α) Ενσυναίσθηση: «Θέλω ανθρώπους που έχουν προσφέρει κάτι σε έναν συμπολίτη μας σε ανύποπτη στιγμή, έχω κεραίες στην κοινωνία. Να ξέρει να βάλει τον εαυτό του στα μάτια και την ψυχή του άλλου

Β) Ηθική: «Ότι είναι εδώ για να προσφέρει κι όχι να κάνει καριέρα στις πλάτες των άλλων»

Γ) Τεχνοκρατική επάρκεια: «Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να το βρεις σε σχέση με τα άλλα δύο».

Αποκάλυψε όμως δύο «δεξαμενές» από τις οποίες θα αντλήσει τη δική του ηγετική ομάδα. Είναι νέοι από το ευρωψηφοδέλτιο και μέλη των think tank.

Όπισθεν για Χαμάς

Την ίδια στιγμή προσπάθησε να μαζέψει τα όσα είπε για την Χαμάς (Attika TV) τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Νοαμ Κατς.

«100%» απάντησε χθες από το διπλανό στούντιο στην ερώτηση αν είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς. Την ίδια στιγμή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε δελτίο Τύπου απόλυτης ισορροπίας για Ισραήλ, Παλαιστίνη, ΟΗΕ, ομήρους, αμάχους, ειρήνη, κλπ.

Χημεία γιοκ

Όντας σε κλίμα αποκαλύψεων, παραδέχτηκε ότι ναι, δεν έχει χημεία με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα αισθήματα είναι απολύτως αμοιβαία.

«Θέλω να μου πείτε μια πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κασσελάκης και επέφερε ένα τραύμα στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης (ΣΚΑΪ). «Με εμάς, το καλοκαίρι του 2022 έφυγε το μισό Μαξίμου. Στις δημοτικές εκλογές με τους δικούς μας υποψήφιους έχασαν όλους τους μεγάλους δήμους. Πριν από έναν μήνα κάνω πρόταση δυσπιστίας και ξαναφεύγει το μισό Μαξίμου. Αν θυμάστε στην πρόταση δυσπιστίας έλεγε ότι θα είναι κοκορομαχίες».

Βέβαια κι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης κάπου τα παραλέει εκεί με «όλους τους μεγάλους Δήμους» εννοώντας τους κ.κ. Χάρη Δούκα, Στέλιο Αγγελούδη και Πέτρο Μώραλη. Αλλα εκλογές είναι, πέφτει και μια κουβέντα παραπάνω.

Σπίτι 2 εκατ. ευρώ

Ο Ανδρουλάκης εξαπέλυσε κανονική επίθεση και στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ξέρετε τι πόλεμο θα είχε δεχθεί το ΠΑΣΟΚ, αν ήμουν η περίπτωση ενός ανθρώπου που αγόρασε ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ, είχε δεσμευτεί δημόσια από αυτό το στούντιο ότι θα δείξει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα; Αν είχα γράψει σειρά άρθρων υπέρ του κ. Μητσοτάκη και σήμερα υποστήριζα ότι είμαι η αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι του, νομίζω θα ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Αν τον καλέσει

Και μέσα σ’ όλα τα μέτωπα, όλοι εναντίον όλων, ο Κασσελάκης ρωτήθηκε αν θα πάει στη μεγάλη εκδήλωση των Αλέξη Τσίπρα – Ζόραν Ζάεφ

για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αν με καλέσει» απάντησε! Δεν θα πλήξουμε ούτε μετά τις ευρωεκλογές.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στον Δ. Λαγκαδά για την παραβατικότητα ανηλίκων

23:15

Χαρακόπουλος: Αποδραματοποίηση των βουλευτικών παρεμβάσεων

22:46

ΥΠΠΟ- ΕΚΚΟΜΕΔ: Νέα εποχή για την οπτικοακουστική δημιουργία

22:20

Αεροπορικές υπό πίεση: Το Λονδίνο επιτρέπει συγχώνευση πτήσεων το καλοκαίρι

22:19

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας

21:47

Γαλλία: Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη

21:18

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

21:14

Τραμπ: Μελέτησα την ιρανική πρόταση - Δεν είναι αποδεκτή

20:59

Βρετανία: Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες από έκρηξη σε σπίτι στο Μπρίστολ

20:48

ΗΠΑ: Εξακριβώθηκε ότι ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου πυροβόλησε έναν αστυνομικό

20:32

Επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

20:22

DW: Βαρύτερο πλήγμα για τη Γερμανία θα ήταν η απομάκρυνση των πυραύλων Tomahawk

20:07

Παρουσιάζεται το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

19:54

Ιράν: Λύση «πακέτο» εντός 30 ημερών προτείνει η Τεχεράνη

19:30

Ολοταχώς προς εκλογική ήττα ο Ντοναλντ Τραμπ

19:29

Μπέσεντ: Οι ΗΠΑ προκαλούν ασφυξία στο ιρανικό καθεστώς με τον οικονομικό αποκλεισμό

19:15

Μητσοτάκης: Άλμα της Ελλάδας στο διάστημα

18:57

Δύο κρατούμενοι νεκροί στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών

18:52

Ιταλία: O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο πρόκειται να επισκεφθεί το Βατικανό και τη Ρώμη

18:18

Στουρνάρας: Ανησυχίες για ύφεση στη ζώνη του ευρώ είναι πραγματικές και δικαιολογημένες

18:00

Επίσκεψη Τασούλα στην Αρμενία

17:49

ΔΟΑE: Drone έθεσε στο στόχαστρο εργαστήριο ελέγχου ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

17:39

Μαρινάκης για παγκόσμια ημέρα ελευθερίας Τύπου: Αυτά έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και άλλαξε το τοπίο στα ΜΜΕ

17:29

Μαρόκο: Αγνοούνται δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην άσκηση "African Lion 2026"

17:20

Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ του Σκάι

17:01

Οι επιθέσεις Τραμπ κατά Ευρωπαίων ηγετών επιδεινώνουν το ψυχρό κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις

16:24

Σδούκου: Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ

16:16

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου

16:13

Τα μνημόνια δεν χτίζονται σε μια μέρα

16:00

Παπασταύρου: Κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία