INSIDE OUT

Ψάχνουν για ευπρεπείς ακροδεξιούς στη ΝΔ, Διαρροές προς Βελόπουλο, Δημοσκοπικά ζόρια στο Πασοκ

Μαρία Νταλιάνη
01-03-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ψάχνουν για ευπρεπείς ακροδεξιούς στη ΝΔ, Διαρροές προς Βελόπουλο, Δημοσκοπικά ζόρια στο Πασοκ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο Μάρτης μπαίνει έχοντας νικητή: είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος! Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είναι ο πολιτικός Αρχηγός που μαζί με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα βλέπουν τις προσωπικές τους μετοχές ν’ ανεβαίνουν, αλλά και τα κόμματά τους να τσιμπάνε, όπως φάνηκε τόσο στην δημοσκόπηση της MRB (Open), όσο και της Opinion (Action24). Ο Βελόπουλος περισσότερο. Όπως εξήγησε ο Δ. Μαύρος της MRB, ανεβαίνει και πλασάρεται πλέον με αξιώσεις στην 4άδα, μαζί με (πάρτε ανάσα): Συριζα, Πασοκ, και σχεδόν το ΚΚΕ. Τα τέσσερα κόμματα ανιχνεύονται σε ένα ρηχό διψήφιο, με Συριζα και Πασοκ να έχουν ελαφρά πτώση. Η άνοδος Βελόπουλου που λαμβάνει 6,3% από τη ΝΔ και 0,5% από Συριζα, εξηγείται για την καθαρή στάση που πήρε στο γάμο των ομόφυλων. «Που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ένα βουβό πολιτικό σκηνικό, και τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα» σημειώνει ο κ. Μαύρος.

Από Κεντροαριστερούς έκλεισε

Φυσικά τα δημοσκοπικά μαντάτα έχουν φτάσει εδώ και καιρό στο Μαξίμου, το οποίο εξακολουθεί να διαχειρίζεται άριστα τα δεδομένα. Κι ο πρώτος κανόνας είναι, ποτέ μην δείχνεις ότι ζορίζεσαι. Μια συμβουλή που έδωσε το επιτελείο είναι να επιχειρηθεί να «κλείσει» η τρύπα ενόψει ευρωεκλογών, με υποψήφιους οι οποίοι «μοιάζουν» αλλά δεν είναι, «Βελόπουλος».

Εξηγούμαι. Καλός ο Τσιόδρας του Ποταμιού, καλή η Χριστοφιλοπούλου του Πασοκ, καλός ο Πύρρος του Πασοκ επίσης, αλλά πιο χρήσιμη η Πατουλίδου που απευθύνεται σε άλλου τύπου ακροατήρια στην Βόρεια Ελλάδα. Κι ακόμα καλύτερες η Άννα- Μισέλ και η Ελίζα, με σαμαρικές καταβολές. Όμως δεν είναι αρκετές. Αναζητούνται ευπρεπείς ακροδεξιοί προκειμένου η ΝΔ να δώσει διέξοδο και στα πιο συντηρητικά κοινά, τα οποία της κουνάνε μαντίλι. Από κεντροαριστερούς έκλεισε ο Κυριάκος. Τώρα ψάχνει για μοντέλο Βορίδη.

Μπαίνει ευρωβουλή η Εφη

Η άλλη είδηση των φρέσκων δημοσκοπήσεων που αναμένεται να επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα, είναι η είσοδος της Νέας Αριστεράς στην Ευρωβουλή. Το κόμμα των Ευκλείδη, Ηλιόπουλου, Τζανακόπουλου και της κ. Αχτσιόγλου περνάει το φράγμα του 3% και αν συνεχίσει, θα εκλέξει έναν ευρωβουλευτή. Το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι αυτός καθώς υπάρχουν αρκετά και ζουμερά σενάρια: ένα από αυτά θέλει την Έφη να κατεβαίνει επικεφαλής ώστε να παραιτηθεί από την Βουλή και να παίρνει την θέση της στα βουλευτικά έδρανα ο Γιάννης Δραγασάκης. Με την είσοδο του Γαβριήλ στο κόμμα όμως, μπορεί πάλι να ανακατευτεί η σούπα.

Ανιχνεύεται η Λατινοπούλου

Και το ειδησάριο, που δείχνει την κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ, είναι η ανίχνευση με 1% και κατιτίς του κόμματος της Λατινοπούλου.

Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχει κινητικότητα που μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς στο Κοινοβούλιο, στην περίπτωση που εκπέσει το κόμμα των Σπαρτιατών. Στην περίπτωση που υπάρξει από το εκλογοδικείο απόφαση ότι το κόμμα είναι απλώς η βιτρίνα του Κασσιδιάρη, άρα οι εκλογείς εξαπατήθηκαν, τότε οι 10 έδρες θα μοιραστούν αναλογικά.

Το Πασοκ

Την ώρα που Βελόπουλος, Κουτσούμπας, Ευκλείδης και Λατινοπούλου χαμογελούν, σκεπτικισμός υπάρχει στο Πασοκ, καθώς το ελατήριο δεν λέει να εκτιναχθεί. Στην MRB και στην ερώτηση «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα καθημερινότητας» είναι εκπληκτικό ότι ο Κασσελάκης, είναι μπροστά από τον Ανδρουλάκη.

Πίσω από τον Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει κλείσει καν έναν συνεχόμενο χρόνο διαμονής στην Ελλάδα. Βέβαια, από μια πλευρά, κι ο Ανδρουλάκης, σχεδόν μια δεκαετία έλειπε Βρυξέλλες.

Προβλήματα ανιχνεύονται και με την στάση -καταψήφιση-, στο νομοσχέδιο Πειρρακάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Κι αυτό γιατί σύμφωνα πάλι με τις δημοσκοπήσεις (MRB)

το 52,3% ψηφοφόρων του Πασοκ, συμφωνούν με τον Πιερρακάκη!

Ενας Παπανδρέου στον κήπο

Τα βάσανα για τον χώρο δεν τελειώνουν εκεί, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του πρώην Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε από τον πράσινο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Κήπου. Πταίσμα θα έλεγε κανείς, εάν μετρήσει τους συγγενείς του γαλάζιων τζακιών, που λέει κι ο Κασσελάκης, σε διάφορα πόστα, εντός κι εκτός Ελλάδας. Όμως οι εντυπώσεις μένουν.

Παίρνει κεφάλια

Ο δε Κασσελάκης, κυκλοφορεί όπως δεν τον έχει ξαναδεί κανείς στην Κουμουνδούρου: με φαλτσέτα. Χθες αποκεφάλισε τον Θύμιο Γεωργόπουλο, Διευθυντή του κόμματος τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Ο κ. Γεωργόπουλος, οικονομολόγος έμπειρος στα διοικητικά, χρεώθηκε την διαρροή για την εταιρία του Προέδρου Στέφανου, της εταιρίας μέσω της οποίας δάνεισε τα κομματικά ΜΜΕ για να πληρωθούν οι μισθοί.

Πάω για hammam

Κι ενώ ήλπιζα σε ένα ωραίο σαββατοκύριακο με συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συριζα προκειμένου να εκλέξει νέα Πολιτική Γραμματεία, ο Στέφανος αποφάσισε να το σκεφτεί. Καλύτερα.

Πάω για hammam.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:48

Κοντογεώργης: Ρεαλιστικές και κοστολογημένες οι πολιτικές της κυβέρνησης

14:40

Τα χρήματα φέρνουν τελικά την ευτυχία; Η απάντηση ψυχολόγου του Harvard

14:31

Καιρός: Μέχρι και στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη - Ενισχυμένοι οι άνεμοι

14:24

Μαρινάκης: «Από την εξωτερική πολιτική του κ. Τσίπρα η Ελλάδα έχει να θυμάται μία γραβάτα»

14:22

Λάιεν: Πρόταση για περιορισμό πρόσβασης των παιδιών στα social media μετά το καλοκαίρι

14:19

Ορκίστηκε βουλευτής ο Ιωάννης Αμανατίδης

14:16

Fraport: Αύξηση 4,7% της επιβατικής κίνησης τον Ιούνιο 2026

14:13

Tο ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στα έγγραφα του gov.gr wallet

14:09

Βρετανία και ΕΕ ανακοινώνουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις

14:05

Μητσοτάκης: «Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά θα αλλάξει τη Δυτική Αττική»

14:01

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Οι «πορτοκαλί» περιοχές

13:45

Ο Ραφαέλε Φίτο νέος ειδικός αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο

13:25

Γαλλία: Στο 8,2% αναμένεται η ανεργία το 2026 - Υψηλό επταετίας

13:25

«Παράθυρο» για 50.000 επιπλέον απολύσεις από Volkswagen

13:05

Ουκρανικά drones έπληξαν ακόμα 15 ρωσικά σκάφη στην Αζοφική Θάλασσα

13:02

Μεγαλύτερη αμυντική startup στην Ευρώπη η Helsing - Αποτίμηση 18 δισ. δολαρίων

12:58

Χατζηδάκης: «Ο κ. Τσίπρας επανέρχεται ίδιος και το ΠΑΣΟΚ παριστάνει τον ΣΥΡΙΖΑ»

12:48

Παπασταύρου: «Η διαχείριση των υδάτων είναι η σημαντικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών»

12:45

Πάνω από 2.700 θάνατοι συνδέονται με τους πρόσφατους καύσωνες σε Αγγλία και Ουαλία

12:41

Δίκη για Τέμπη: Αίτημα για ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος από συνήγορο κατηγορούμενου

12:36

Ταρνανίδου: Σύγχρονα «εργαλεία» για μια αποτελεσματική, ανθεκτική και βιώσιμη αγορά ενέργειας

12:23

Η ΕΛΒΟ και η Rheinmetall MAN Military Vehicles ενισχύουν τη βιομηχανική τους συνεργασία

12:18

Παρίσι: Συνάντηση 37 κρατών για «στρατηγική αφύπνιση» και βοήθεια στην Ουκρανία - Παρών και ο Μητσοτάκης

12:17

ΟΛΘ: Ο 6ος Προβλήτας σχηματίζεται στον Θερμαϊκό μετά από 30 χρόνια

12:12

Σχοινάς: Ισχυρή στήριξη της ελληνικής γεωργίας με επιτάχυνση πληρωμών και νέες ενισχύσεις

11:58

«Όχι» από AkzoNobel στα 7,5 δισ. ευρώ της Nippon Paint για τον κλάδο διακοσμητικών χρωμάτων

11:45

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου - Συντάσσεται με τον Αλέξη Τσίπρα

11:35

Revolut: Νέο εργαλείο για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μέσω AI assistants

11:17

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Ιαπωνία, το Βιετνάμ και τη Δημοκρατία της Κορέας

11:10

Η Τουρκία ενημέρωσε τον Καναδά για τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Τράπεζα για την Άμυνα