INSIDE OUT

Ψάχνουν για ευπρεπείς ακροδεξιούς στη ΝΔ, Διαρροές προς Βελόπουλο, Δημοσκοπικά ζόρια στο Πασοκ

Μαρία Νταλιάνη
01-03-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ψάχνουν για ευπρεπείς ακροδεξιούς στη ΝΔ, Διαρροές προς Βελόπουλο, Δημοσκοπικά ζόρια στο Πασοκ

Ο Μάρτης μπαίνει έχοντας νικητή: είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος! Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είναι ο πολιτικός Αρχηγός που μαζί με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα βλέπουν τις προσωπικές τους μετοχές ν’ ανεβαίνουν, αλλά και τα κόμματά τους να τσιμπάνε, όπως φάνηκε τόσο στην δημοσκόπηση της MRB (Open), όσο και της Opinion (Action24). Ο Βελόπουλος περισσότερο. Όπως εξήγησε ο Δ. Μαύρος της MRB, ανεβαίνει και πλασάρεται πλέον με αξιώσεις στην 4άδα, μαζί με (πάρτε ανάσα): Συριζα, Πασοκ, και σχεδόν το ΚΚΕ. Τα τέσσερα κόμματα ανιχνεύονται σε ένα ρηχό διψήφιο, με Συριζα και Πασοκ να έχουν ελαφρά πτώση. Η άνοδος Βελόπουλου που λαμβάνει 6,3% από τη ΝΔ και 0,5% από Συριζα, εξηγείται για την καθαρή στάση που πήρε στο γάμο των ομόφυλων. «Που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ένα βουβό πολιτικό σκηνικό, και τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα» σημειώνει ο κ. Μαύρος.

Από Κεντροαριστερούς έκλεισε

Φυσικά τα δημοσκοπικά μαντάτα έχουν φτάσει εδώ και καιρό στο Μαξίμου, το οποίο εξακολουθεί να διαχειρίζεται άριστα τα δεδομένα. Κι ο πρώτος κανόνας είναι, ποτέ μην δείχνεις ότι ζορίζεσαι. Μια συμβουλή που έδωσε το επιτελείο είναι να επιχειρηθεί να «κλείσει» η τρύπα ενόψει ευρωεκλογών, με υποψήφιους οι οποίοι «μοιάζουν» αλλά δεν είναι, «Βελόπουλος».

Εξηγούμαι. Καλός ο Τσιόδρας του Ποταμιού, καλή η Χριστοφιλοπούλου του Πασοκ, καλός ο Πύρρος του Πασοκ επίσης, αλλά πιο χρήσιμη η Πατουλίδου που απευθύνεται σε άλλου τύπου ακροατήρια στην Βόρεια Ελλάδα. Κι ακόμα καλύτερες η Άννα- Μισέλ και η Ελίζα, με σαμαρικές καταβολές. Όμως δεν είναι αρκετές. Αναζητούνται ευπρεπείς ακροδεξιοί προκειμένου η ΝΔ να δώσει διέξοδο και στα πιο συντηρητικά κοινά, τα οποία της κουνάνε μαντίλι. Από κεντροαριστερούς έκλεισε ο Κυριάκος. Τώρα ψάχνει για μοντέλο Βορίδη.

Μπαίνει ευρωβουλή η Εφη

Η άλλη είδηση των φρέσκων δημοσκοπήσεων που αναμένεται να επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα, είναι η είσοδος της Νέας Αριστεράς στην Ευρωβουλή. Το κόμμα των Ευκλείδη, Ηλιόπουλου, Τζανακόπουλου και της κ. Αχτσιόγλου περνάει το φράγμα του 3% και αν συνεχίσει, θα εκλέξει έναν ευρωβουλευτή. Το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι αυτός καθώς υπάρχουν αρκετά και ζουμερά σενάρια: ένα από αυτά θέλει την Έφη να κατεβαίνει επικεφαλής ώστε να παραιτηθεί από την Βουλή και να παίρνει την θέση της στα βουλευτικά έδρανα ο Γιάννης Δραγασάκης. Με την είσοδο του Γαβριήλ στο κόμμα όμως, μπορεί πάλι να ανακατευτεί η σούπα.

Ανιχνεύεται η Λατινοπούλου

Και το ειδησάριο, που δείχνει την κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ, είναι η ανίχνευση με 1% και κατιτίς του κόμματος της Λατινοπούλου.

Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχει κινητικότητα που μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς στο Κοινοβούλιο, στην περίπτωση που εκπέσει το κόμμα των Σπαρτιατών. Στην περίπτωση που υπάρξει από το εκλογοδικείο απόφαση ότι το κόμμα είναι απλώς η βιτρίνα του Κασσιδιάρη, άρα οι εκλογείς εξαπατήθηκαν, τότε οι 10 έδρες θα μοιραστούν αναλογικά.

Το Πασοκ

Την ώρα που Βελόπουλος, Κουτσούμπας, Ευκλείδης και Λατινοπούλου χαμογελούν, σκεπτικισμός υπάρχει στο Πασοκ, καθώς το ελατήριο δεν λέει να εκτιναχθεί. Στην MRB και στην ερώτηση «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα καθημερινότητας» είναι εκπληκτικό ότι ο Κασσελάκης, είναι μπροστά από τον Ανδρουλάκη.

Πίσω από τον Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει κλείσει καν έναν συνεχόμενο χρόνο διαμονής στην Ελλάδα. Βέβαια, από μια πλευρά, κι ο Ανδρουλάκης, σχεδόν μια δεκαετία έλειπε Βρυξέλλες.

Προβλήματα ανιχνεύονται και με την στάση -καταψήφιση-, στο νομοσχέδιο Πειρρακάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Κι αυτό γιατί σύμφωνα πάλι με τις δημοσκοπήσεις (MRB)

το 52,3% ψηφοφόρων του Πασοκ, συμφωνούν με τον Πιερρακάκη!

Ενας Παπανδρέου στον κήπο

Τα βάσανα για τον χώρο δεν τελειώνουν εκεί, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του πρώην Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε από τον πράσινο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Κήπου. Πταίσμα θα έλεγε κανείς, εάν μετρήσει τους συγγενείς του γαλάζιων τζακιών, που λέει κι ο Κασσελάκης, σε διάφορα πόστα, εντός κι εκτός Ελλάδας. Όμως οι εντυπώσεις μένουν.

Παίρνει κεφάλια

Ο δε Κασσελάκης, κυκλοφορεί όπως δεν τον έχει ξαναδεί κανείς στην Κουμουνδούρου: με φαλτσέτα. Χθες αποκεφάλισε τον Θύμιο Γεωργόπουλο, Διευθυντή του κόμματος τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Ο κ. Γεωργόπουλος, οικονομολόγος έμπειρος στα διοικητικά, χρεώθηκε την διαρροή για την εταιρία του Προέδρου Στέφανου, της εταιρίας μέσω της οποίας δάνεισε τα κομματικά ΜΜΕ για να πληρωθούν οι μισθοί.

Πάω για hammam

Κι ενώ ήλπιζα σε ένα ωραίο σαββατοκύριακο με συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συριζα προκειμένου να εκλέξει νέα Πολιτική Γραμματεία, ο Στέφανος αποφάσισε να το σκεφτεί. Καλύτερα.

Πάω για hammam.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:10

Πάπας Λέων: Συναντήθηκε με τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο

16:06

Κομισιόν για Ιράν: Είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε νέες, αυστηρότερες κυρώσεις

16:00

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απελευθέρωση 116 κρατουμένων

15:47

Πρόεδρος της Βουλής Ιράν: Η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο κατά τρομοκρατών»

15:42

Προ των πυλών το NBA Europe - Οι αποτιμήσεις του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

15:36

ΕΕ: Η στρατιωτική κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ

15:29

Σύσταση ομάδων ελέγχου για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στον αγροτικό τομέα

15:25

Grok: Η βρετανική Ofcom ξεκινά έρευνα για σεξουαλικού χαρακτήρα εικόνες του chatbot

15:21

Οι προοπτικές της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα - Πιερρακάκη

15:11

Ταξί: Ξεκινά η πανελλαδική απεργία αύριο Τρίτη - Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ

15:08

Πλαστικά Θράκης: Καθαρό προσωρινό μέρισμα 0,0665 ευρώ ανά μετοχή - Από 23/1 η πληρωμή

15:01

Euroxx: Στο 27,15% το ποσοστό του CEO Γιώργου Πολίτη

14:59

Μιούλερ για επιτόκια: Θα συνεχίσω τη συντηρητική μου προσέγγιση εάν εκλεγώ αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

14:55

Παρνασσός: 7 ιδέες για εκδρομές το Σαββατοκύριακο

14:52

Κραν Μοντανά: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης του μπαρ για τη φονική πυρκαγιά

14:39

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως πολλή ζάχαρη

14:35

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

14:29

Star Alliance: Ανακηρύχθηκε «Κορυφαία Αεροπορική Συμμαχία στον Κόσμο» στα «World Travel Awards 2025»

14:24

Χαμηλές θερμοκρασίες: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές φυσικού αερίου για την ασφάλεια των εγκαταστάσεών τους

14:21

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τη συμφωνία Mercosur

14:13

Ντεμπούτο με νέο 10ετές ομόλογο κάνει ο ΟΔΔΗΧ

14:13

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Ινδία θα προσκληθεί στην πρωτοβουλία των ΗΠΑ "Pax Silica"

14:07

Interlife: Αυξημένη 8,89% η παραγωγή ασφαλίστρων το 2025 - Στα 109,2 εκατ. ευρώ

13:58

Κικίλιας: Ενισχύουμε την επιχειρησιακή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου στη θαλάσσια ασφάλεια

13:47

Πληθωρισμός: Ζωντανές οι εστίες ανατιμήσεων - Τι περιμένουμε για το 2026

13:46

Θεοδωρικάκος: Επιταχύνεται η λειτουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας της αγοράς

13:36

Γαλλία: Κλειστό και πάλι το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας

13:30

Μαρινάκης: 9 στους 10 αγρότες του «ΓΑΙΑ» δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα λάβουν νέα χαμηλή τιμή ρεύματος

13:26

Καφούνης: Η εορταστική αγορά δεν έφερε τη θετική ανατροπή που προσδοκούσαν οι εμπορικές επιχειρήσεις

13:20

Αρχηγός αστυνομίας Λονδίνου: Η πόλη είναι ασφαλέστερη από το Λος Αντζελες, τη Νέα Υόρκη και πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες