INSIDE OUT

Ψάχνουν για ευπρεπείς ακροδεξιούς στη ΝΔ, Διαρροές προς Βελόπουλο, Δημοσκοπικά ζόρια στο Πασοκ

Μαρία Νταλιάνη
01-03-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ψάχνουν για ευπρεπείς ακροδεξιούς στη ΝΔ, Διαρροές προς Βελόπουλο, Δημοσκοπικά ζόρια στο Πασοκ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο Μάρτης μπαίνει έχοντας νικητή: είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος! Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είναι ο πολιτικός Αρχηγός που μαζί με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα βλέπουν τις προσωπικές τους μετοχές ν’ ανεβαίνουν, αλλά και τα κόμματά τους να τσιμπάνε, όπως φάνηκε τόσο στην δημοσκόπηση της MRB (Open), όσο και της Opinion (Action24). Ο Βελόπουλος περισσότερο. Όπως εξήγησε ο Δ. Μαύρος της MRB, ανεβαίνει και πλασάρεται πλέον με αξιώσεις στην 4άδα, μαζί με (πάρτε ανάσα): Συριζα, Πασοκ, και σχεδόν το ΚΚΕ. Τα τέσσερα κόμματα ανιχνεύονται σε ένα ρηχό διψήφιο, με Συριζα και Πασοκ να έχουν ελαφρά πτώση. Η άνοδος Βελόπουλου που λαμβάνει 6,3% από τη ΝΔ και 0,5% από Συριζα, εξηγείται για την καθαρή στάση που πήρε στο γάμο των ομόφυλων. «Που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ένα βουβό πολιτικό σκηνικό, και τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα» σημειώνει ο κ. Μαύρος.

Από Κεντροαριστερούς έκλεισε

Φυσικά τα δημοσκοπικά μαντάτα έχουν φτάσει εδώ και καιρό στο Μαξίμου, το οποίο εξακολουθεί να διαχειρίζεται άριστα τα δεδομένα. Κι ο πρώτος κανόνας είναι, ποτέ μην δείχνεις ότι ζορίζεσαι. Μια συμβουλή που έδωσε το επιτελείο είναι να επιχειρηθεί να «κλείσει» η τρύπα ενόψει ευρωεκλογών, με υποψήφιους οι οποίοι «μοιάζουν» αλλά δεν είναι, «Βελόπουλος».

Εξηγούμαι. Καλός ο Τσιόδρας του Ποταμιού, καλή η Χριστοφιλοπούλου του Πασοκ, καλός ο Πύρρος του Πασοκ επίσης, αλλά πιο χρήσιμη η Πατουλίδου που απευθύνεται σε άλλου τύπου ακροατήρια στην Βόρεια Ελλάδα. Κι ακόμα καλύτερες η Άννα- Μισέλ και η Ελίζα, με σαμαρικές καταβολές. Όμως δεν είναι αρκετές. Αναζητούνται ευπρεπείς ακροδεξιοί προκειμένου η ΝΔ να δώσει διέξοδο και στα πιο συντηρητικά κοινά, τα οποία της κουνάνε μαντίλι. Από κεντροαριστερούς έκλεισε ο Κυριάκος. Τώρα ψάχνει για μοντέλο Βορίδη.

Μπαίνει ευρωβουλή η Εφη

Η άλλη είδηση των φρέσκων δημοσκοπήσεων που αναμένεται να επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα, είναι η είσοδος της Νέας Αριστεράς στην Ευρωβουλή. Το κόμμα των Ευκλείδη, Ηλιόπουλου, Τζανακόπουλου και της κ. Αχτσιόγλου περνάει το φράγμα του 3% και αν συνεχίσει, θα εκλέξει έναν ευρωβουλευτή. Το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι αυτός καθώς υπάρχουν αρκετά και ζουμερά σενάρια: ένα από αυτά θέλει την Έφη να κατεβαίνει επικεφαλής ώστε να παραιτηθεί από την Βουλή και να παίρνει την θέση της στα βουλευτικά έδρανα ο Γιάννης Δραγασάκης. Με την είσοδο του Γαβριήλ στο κόμμα όμως, μπορεί πάλι να ανακατευτεί η σούπα.

Ανιχνεύεται η Λατινοπούλου

Και το ειδησάριο, που δείχνει την κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ, είναι η ανίχνευση με 1% και κατιτίς του κόμματος της Λατινοπούλου.

Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχει κινητικότητα που μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς στο Κοινοβούλιο, στην περίπτωση που εκπέσει το κόμμα των Σπαρτιατών. Στην περίπτωση που υπάρξει από το εκλογοδικείο απόφαση ότι το κόμμα είναι απλώς η βιτρίνα του Κασσιδιάρη, άρα οι εκλογείς εξαπατήθηκαν, τότε οι 10 έδρες θα μοιραστούν αναλογικά.

Το Πασοκ

Την ώρα που Βελόπουλος, Κουτσούμπας, Ευκλείδης και Λατινοπούλου χαμογελούν, σκεπτικισμός υπάρχει στο Πασοκ, καθώς το ελατήριο δεν λέει να εκτιναχθεί. Στην MRB και στην ερώτηση «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα καθημερινότητας» είναι εκπληκτικό ότι ο Κασσελάκης, είναι μπροστά από τον Ανδρουλάκη.

Πίσω από τον Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει κλείσει καν έναν συνεχόμενο χρόνο διαμονής στην Ελλάδα. Βέβαια, από μια πλευρά, κι ο Ανδρουλάκης, σχεδόν μια δεκαετία έλειπε Βρυξέλλες.

Προβλήματα ανιχνεύονται και με την στάση -καταψήφιση-, στο νομοσχέδιο Πειρρακάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Κι αυτό γιατί σύμφωνα πάλι με τις δημοσκοπήσεις (MRB)

το 52,3% ψηφοφόρων του Πασοκ, συμφωνούν με τον Πιερρακάκη!

Ενας Παπανδρέου στον κήπο

Τα βάσανα για τον χώρο δεν τελειώνουν εκεί, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του πρώην Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε από τον πράσινο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Κήπου. Πταίσμα θα έλεγε κανείς, εάν μετρήσει τους συγγενείς του γαλάζιων τζακιών, που λέει κι ο Κασσελάκης, σε διάφορα πόστα, εντός κι εκτός Ελλάδας. Όμως οι εντυπώσεις μένουν.

Παίρνει κεφάλια

Ο δε Κασσελάκης, κυκλοφορεί όπως δεν τον έχει ξαναδεί κανείς στην Κουμουνδούρου: με φαλτσέτα. Χθες αποκεφάλισε τον Θύμιο Γεωργόπουλο, Διευθυντή του κόμματος τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Ο κ. Γεωργόπουλος, οικονομολόγος έμπειρος στα διοικητικά, χρεώθηκε την διαρροή για την εταιρία του Προέδρου Στέφανου, της εταιρίας μέσω της οποίας δάνεισε τα κομματικά ΜΜΕ για να πληρωθούν οι μισθοί.

Πάω για hammam

Κι ενώ ήλπιζα σε ένα ωραίο σαββατοκύριακο με συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συριζα προκειμένου να εκλέξει νέα Πολιτική Γραμματεία, ο Στέφανος αποφάσισε να το σκεφτεί. Καλύτερα.

Πάω για hammam.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα

23:48

Η ΕΕ θα καλέσει τον πρέσβη της Ρωσίας σε σχέση με την επίθεση στην ουκρανική πόλη Σλαβιάνσκ

23:33

Τυνησία: 900 εστίες φωτιάς σε διάστημα 3 ημέρων κατέγραψε η χώρα

23:17

Τραμπ: Μιλάμε με το Ιράν αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμη για μια συμφωνία

23:14

Wall Street: Τρίτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow - Τα chip «πλήγωσαν» ξανά τον Nasdaq

23:10

ΔΠΔ: Οι χώρες μέλη ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του γενικού εισαγγελέα Καρίμ Χαν - Αποσύρεται η Βενεζουελα

22:52

Ιράν: Πλοίο μεταφοράς LPG δέχτηκε επίθεση στο Ορμούζ - Για αμερικανικό πλήγμα μιλά η Τεχεράνη

22:49

Γαλλία: Έκτακτη συνεδρίαση για τις πυρκαγιές - «Θα κάνουμε τα πάντα για σώσουμε το Μπορντό»

22:28

Πετρέλαιο: Κέρδη 10% για το Brent σε εβδομαδιαία βάση, 8% το WTI

22:19

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» και εξελέγη πρόεδρος

21:56

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Εκτεταμένες ζημιές και στην επαρχία

21:48

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση με υλικά ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο

21:45

Χρυσός: Κέρδη σχεδόν 1,5% στην εβδομάδα

21:29

Τεχεράνη: Για κάθε νεκρό Ιρανό θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό στρατιώτη

21:16

Επτά νέες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

21:00

Τραμπ κατά ΕΕ για το πρόστιμο στη Google: «Δεν είμαστε ο κουμπαράς της Ευρώπης»

20:54

Τα μηνύματα της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

20:41

Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία προς Αεροδρόμιο - Παραμένουν καθυστερήσεις σε άλλα τμήματα

20:38

ΣΤΑΣΥ: Διακοπή κυκλοφορίας του τραμ στην περιοχή Πειραιά

20:27

Πακιστάν: Αναζητά δίοδο για νέες συνομιλίες HΠΑ-Ιράν με κινεζική πρωτοβουλία

20:14

Πυροσβεστική: Συνολικά 216 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω των ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων

20:05

Εκλογές στο Ισραήλ: Μπορεί ο Νετανιάχου να διατηρήσει την εξουσία;

20:03

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στον Πειραιά

20:01

Ένας εθελοντής έλαβε το πρώτο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Μπουντιμπούγκιο του Έμπολα

19:48

Aνάρτηση Μητσοτάκη για τον Ε65: «Η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά - Το είπαμε, το κάναμε»

19:38

AKTOR: Η Winex Investments απέκτησε 2,8 εκατ. μετοχές αξίας 31,5 εκατ. ευρώ

19:33

Ρωσία: Έπληξε εγκατάσταση drone κοντά στο Κίεβο

19:25

Οι Χούθι λένε ότι δεν θα κλείσουν το Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, την «είσοδο» της Ερυθράς Θάλασσας

19:15

Ευρωαγορές: Ανέκαμψαν οι δείκτες στο κλείσιμο της εβδομάδας

19:05

Επιδείνωση του καιρού: Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική - Πάνω από 100.000 κεραυνοί σε στεριά και θάλασσα