INSIDE OUT

Ψάχνουν για ευπρεπείς ακροδεξιούς στη ΝΔ, Διαρροές προς Βελόπουλο, Δημοσκοπικά ζόρια στο Πασοκ

Μαρία Νταλιάνη
01-03-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ψάχνουν για ευπρεπείς ακροδεξιούς στη ΝΔ, Διαρροές προς Βελόπουλο, Δημοσκοπικά ζόρια στο Πασοκ

Ο Μάρτης μπαίνει έχοντας νικητή: είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος! Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είναι ο πολιτικός Αρχηγός που μαζί με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα βλέπουν τις προσωπικές τους μετοχές ν’ ανεβαίνουν, αλλά και τα κόμματά τους να τσιμπάνε, όπως φάνηκε τόσο στην δημοσκόπηση της MRB (Open), όσο και της Opinion (Action24). Ο Βελόπουλος περισσότερο. Όπως εξήγησε ο Δ. Μαύρος της MRB, ανεβαίνει και πλασάρεται πλέον με αξιώσεις στην 4άδα, μαζί με (πάρτε ανάσα): Συριζα, Πασοκ, και σχεδόν το ΚΚΕ. Τα τέσσερα κόμματα ανιχνεύονται σε ένα ρηχό διψήφιο, με Συριζα και Πασοκ να έχουν ελαφρά πτώση. Η άνοδος Βελόπουλου που λαμβάνει 6,3% από τη ΝΔ και 0,5% από Συριζα, εξηγείται για την καθαρή στάση που πήρε στο γάμο των ομόφυλων. «Που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ένα βουβό πολιτικό σκηνικό, και τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα» σημειώνει ο κ. Μαύρος.

Από Κεντροαριστερούς έκλεισε

Φυσικά τα δημοσκοπικά μαντάτα έχουν φτάσει εδώ και καιρό στο Μαξίμου, το οποίο εξακολουθεί να διαχειρίζεται άριστα τα δεδομένα. Κι ο πρώτος κανόνας είναι, ποτέ μην δείχνεις ότι ζορίζεσαι. Μια συμβουλή που έδωσε το επιτελείο είναι να επιχειρηθεί να «κλείσει» η τρύπα ενόψει ευρωεκλογών, με υποψήφιους οι οποίοι «μοιάζουν» αλλά δεν είναι, «Βελόπουλος».

Εξηγούμαι. Καλός ο Τσιόδρας του Ποταμιού, καλή η Χριστοφιλοπούλου του Πασοκ, καλός ο Πύρρος του Πασοκ επίσης, αλλά πιο χρήσιμη η Πατουλίδου που απευθύνεται σε άλλου τύπου ακροατήρια στην Βόρεια Ελλάδα. Κι ακόμα καλύτερες η Άννα- Μισέλ και η Ελίζα, με σαμαρικές καταβολές. Όμως δεν είναι αρκετές. Αναζητούνται ευπρεπείς ακροδεξιοί προκειμένου η ΝΔ να δώσει διέξοδο και στα πιο συντηρητικά κοινά, τα οποία της κουνάνε μαντίλι. Από κεντροαριστερούς έκλεισε ο Κυριάκος. Τώρα ψάχνει για μοντέλο Βορίδη.

Μπαίνει ευρωβουλή η Εφη

Η άλλη είδηση των φρέσκων δημοσκοπήσεων που αναμένεται να επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα, είναι η είσοδος της Νέας Αριστεράς στην Ευρωβουλή. Το κόμμα των Ευκλείδη, Ηλιόπουλου, Τζανακόπουλου και της κ. Αχτσιόγλου περνάει το φράγμα του 3% και αν συνεχίσει, θα εκλέξει έναν ευρωβουλευτή. Το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι αυτός καθώς υπάρχουν αρκετά και ζουμερά σενάρια: ένα από αυτά θέλει την Έφη να κατεβαίνει επικεφαλής ώστε να παραιτηθεί από την Βουλή και να παίρνει την θέση της στα βουλευτικά έδρανα ο Γιάννης Δραγασάκης. Με την είσοδο του Γαβριήλ στο κόμμα όμως, μπορεί πάλι να ανακατευτεί η σούπα.

Ανιχνεύεται η Λατινοπούλου

Και το ειδησάριο, που δείχνει την κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ, είναι η ανίχνευση με 1% και κατιτίς του κόμματος της Λατινοπούλου.

Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχει κινητικότητα που μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς στο Κοινοβούλιο, στην περίπτωση που εκπέσει το κόμμα των Σπαρτιατών. Στην περίπτωση που υπάρξει από το εκλογοδικείο απόφαση ότι το κόμμα είναι απλώς η βιτρίνα του Κασσιδιάρη, άρα οι εκλογείς εξαπατήθηκαν, τότε οι 10 έδρες θα μοιραστούν αναλογικά.

Το Πασοκ

Την ώρα που Βελόπουλος, Κουτσούμπας, Ευκλείδης και Λατινοπούλου χαμογελούν, σκεπτικισμός υπάρχει στο Πασοκ, καθώς το ελατήριο δεν λέει να εκτιναχθεί. Στην MRB και στην ερώτηση «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα καθημερινότητας» είναι εκπληκτικό ότι ο Κασσελάκης, είναι μπροστά από τον Ανδρουλάκη.

Πίσω από τον Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει κλείσει καν έναν συνεχόμενο χρόνο διαμονής στην Ελλάδα. Βέβαια, από μια πλευρά, κι ο Ανδρουλάκης, σχεδόν μια δεκαετία έλειπε Βρυξέλλες.

Προβλήματα ανιχνεύονται και με την στάση -καταψήφιση-, στο νομοσχέδιο Πειρρακάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Κι αυτό γιατί σύμφωνα πάλι με τις δημοσκοπήσεις (MRB)

το 52,3% ψηφοφόρων του Πασοκ, συμφωνούν με τον Πιερρακάκη!

Ενας Παπανδρέου στον κήπο

Τα βάσανα για τον χώρο δεν τελειώνουν εκεί, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο Ανδρέας Παπανδρέου, γιος του πρώην Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε από τον πράσινο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Κήπου. Πταίσμα θα έλεγε κανείς, εάν μετρήσει τους συγγενείς του γαλάζιων τζακιών, που λέει κι ο Κασσελάκης, σε διάφορα πόστα, εντός κι εκτός Ελλάδας. Όμως οι εντυπώσεις μένουν.

Παίρνει κεφάλια

Ο δε Κασσελάκης, κυκλοφορεί όπως δεν τον έχει ξαναδεί κανείς στην Κουμουνδούρου: με φαλτσέτα. Χθες αποκεφάλισε τον Θύμιο Γεωργόπουλο, Διευθυντή του κόμματος τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Ο κ. Γεωργόπουλος, οικονομολόγος έμπειρος στα διοικητικά, χρεώθηκε την διαρροή για την εταιρία του Προέδρου Στέφανου, της εταιρίας μέσω της οποίας δάνεισε τα κομματικά ΜΜΕ για να πληρωθούν οι μισθοί.

Πάω για hammam

Κι ενώ ήλπιζα σε ένα ωραίο σαββατοκύριακο με συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συριζα προκειμένου να εκλέξει νέα Πολιτική Γραμματεία, ο Στέφανος αποφάσισε να το σκεφτεί. Καλύτερα.

Πάω για hammam.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:08

Black Friday: Πώς θα κάνετε «έξυπνες» αγορές

12:05

Πιερρακάκης: Eίναι ένας Προϋπολογισμός ρεαλιστικός, κοινωνικός, εφαρμόσιμος και αναπτυξιακός

11:59

Κάθε διαδρομή με κάρτα Visa της Πειραιώς μπορεί να σας χαρίσει 100 ευρώ

11:47

ΚΟΚ: «Stop» στην ανανέωση διπλωμάτων για ηλικιωμένους

11:46

Η Μαίρη Ψύλλα θα υποστηρίξει ως Senior Advisor την EY Ελλάδος

11:37

ΚΕΔΕ: Στον Πρόεδρο της Βουλής το ψήφισμα με τα αιτήματα των δήμων

11:32

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα εξασφάλισε ενεργειακή επάρκεια για το επόμενο διάστημα στην Ουκρανία

11:27

Κάλας: Οποιοδήποτε σχέδιο τερματισμού του πολέμου θα χρειαστεί την υποστήριξη των Ουκρανών και των Ευρωπαίων

11:27

Νέος Προϋπολογισμός: Yψηλότερα τα πλεονάσματα, ταχύτερη η μείωση του χρέους - Η Γνώμη του Δημοσιονομικού Συμβουλίου

11:25

Παπασταύρου: Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση της σύμβασης με Chevron και Helleniq Energy

11:24

Συρρικνώθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο παρά την κάμψη στον τουρισμό

11:15

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση: Λήγουν τα κίνητρα για την Α’ φάση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης

11:14

Υπογραφή σύμβασης ΟΛΘ - ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ για την επέκταση του Προβλήτα 6

11:09

ΧΑ: Εγχώρια αποτελέσματα και... Nvidia οδηγούν στις 2.050 μονάδες

10:57

Ευρωαγορές: Δυναμικές κινήσεις μετά τα ισχυρά αποτελέσματα της Nvidia

10:54

Έφοδος και συλλήψεις σε οργανωμένο κύκλωμα «πειρατείας» στις Κυκλάδες

10:53

Παπαθανάσης: Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα 2 δισ. δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης- Τριπλό αίτημα δόσεων τον Δεκέμβριο

10:52

Μητσοτάκης: Έχουμε αρχίσει να προσελκύουμε επενδύσεις και από τη Σιγκαπούρη

10:29

Πλουσιότερη από ποτέ η Κιμ Καρντάσιαν με 2 δισ. δολάρια - Καταλύτης η Skims

10:16

Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία - Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν

10:12

Πλαστικά Θράκης: Στα 13,74 εκατ. τα καθαρά κέρδη - Διανομή προσωρινού μερίσματος 0,07 ευρώ/μτχ

10:00

Τέσσερις γαλλικές τράπεζες κατηγορούνται από ΜΚΟ ότι χρηματοδοτούν την αποψίλωση του Αμαζονίου

09:58

Βουλή: Στην Ολομέλεια εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ

09:54

Χατζηδάκης: Η Κομισιόν ενέκρινε τις αγροτικές επιδοτήσεις - Στην τελική ευθεία για τις πληρωμές

09:49

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα στέλνει η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση Ξυλούρη

09:45

Η Elikonos Capital ανακοίνωσε την πρώτη της επένδυση στη Mytilos

09:36

Ιαπωνία: Η Τακαΐτσι ετοιμάζεται να παρουσιάσει φρέσκα μέτρα στήριξης 112 δισ. δολαρίων

09:32

Παπαθανάσης: Νέες παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, μέσω ΕΣΠΑ

09:18

Ideal Holdings: Αύξηση 62% στα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 9μήνου

09:04

Η Τουρκία θα φιλοξενήσει την COP31 - Αντιδρούν τα νησιά του Ειρηνικού