Δημοσκόπηση MRB: Στο 17,9% το προβάδισμα της ΝΔ - Παραμένει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση MRB: Στο 17,9% το προβάδισμα της ΝΔ - Παραμένει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
Προβάδισμα 17,9 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενέργησε η MRB.

Προβάδισμα 17,9 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενέργησε η MRB, που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με ποσοστό της τάξης του 29%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 11,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με 10,1%, η «Ελληνική Λύση» τέταρτη με 7,8%, το ΚΚΕ πέμπτο με 7% και ακολουθούν η «Νίκη», η «Πλεύση Ελευθερίας» και οι «Σπαρτιάτες» με 2,5, 2,3 και 2% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την αναγωγή των ψήφων για τις βουλευτικές εκλογές, ο Κυριάκος Βελόπουλος και η «Ελληνική Λύση» καταγράφουν στη δημοσκόπηση MRB διψήφιο ποσοστό, ξεπερνώντας το ΚΚΕ.

Τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή στα έγκυρα

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως δεν έχει αντίπαλο, καταλαμβάνοντας ποσοστό ανάλογο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών με 37,2, το ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό της τάξης του 14,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με 13%, η «Ελληνική Λύση» τέταρτη με 10% και το ΚΚΕ πέμπτο με 9%.

Όσον αφορά την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στην πρώτη θέση με 28,9%, ο Στέφανος Κασσελάκης δεύτερος με 7,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος τρίτος με 7,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης τέταρτος με 7,2% και ακολουθούν οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης με 3,5% αντίστοιχα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών

Τα 1.500 άτομα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Open διευκρίνισαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά, είναι η ακρίβεια με 53,5%.

Ακολουθούν η υγεία, το ύψος εισοδημάτων, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τελευταία η ανεργία με 11,9%.

Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν «είδαν με καλό μάτι» τις διεργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς το 50,3% κρίνει πως το κόμμα βγήκε πιο αποδυναμωμένο.

Αντίστοιχα, το 13,6% θεώρησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ισχυρότερος μετά το Συνέδριο, ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος, το 41,2% πιστεύει πως το κόμμα «έχασε», ενώ το 32% πιστεύει πως «κέρδισε».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Τέμπη: Η αλήθεια δεν αργεί – Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Επιτελικό κράτος κε Μητσοτάκη, σημαίνει και επιτελικές ευθύνες

Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός όφειλε τουλάχιστον σήμερα να σεβαστεί τη μνήμη των νεκρών

gazzetta
gazzetta reader insider insider