INSIDE OUT

Επιτέλους ανακαίνιση σε δημόσια νοσοκομεία - Πασοκικό reunion στου Τσιόδρα - Family time στα Μετέωρα - Ο Μαρξ στα ομόφυλα

Μαρία Νταλιάνη
07-02-2024 | 07:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επιτέλους ανακαίνιση σε δημόσια νοσοκομεία - Πασοκικό reunion στου Τσιόδρα - Family time στα Μετέωρα - Ο Μαρξ στα ομόφυλα

Επιτέλους και κάτι για να χαμογελάσει! Ιδιαίτερα ευχαριστημένος ο πρωθυπουργός από τα έργα ανακαίνισης στο νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Η επίσκεψη στο Τζάνειο πήγε καλά. Βέβαια αποκαλύφθηκε ότι 50 χρόνια από την μεταπολίτευση, μετά από πακέτα και πακέτα από την ΕΕ, μετά από διαδοχικές ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο νοσοκομείο δεν είχαν γίνει ποτέ έργα συντήρησης. Ούτε τοίχος δεν είχε βαφτεί, για να μην μιλήσει κανείς για τους χώρους υγιεινής σε ολόκληρες πτέρυγες και δωμάτια νοσηλείας.

Τώρα ολ’ αυτά γίνονται, χάρις τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης (Ελλάδα 2.0). Δίπλα στον πρωθυπουργό, ο εδώ κι ένα μήνα υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, και παραδίπλα ο εξαιρετικά χαμηλών τόνων υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που έχει την ευθύνη της πρωτοβάθμιας υγείας και τα νοσοκομεία.

Η είδηση ότι ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο μετά από 60 χρόνια καθαρίζεται, βάφεται, συντηρείται, ανακατασκευάζεται, και επιτέλους, αποκτά τουαλέτες, σίγουρα δεν τιμά μια χώρα μέλος του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης.

Και η επιστολική

Ο Κυριάκος είχε κι άλλους λόγους να χαμογελά το βράδυ στη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ν. Μπακατσέλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Επιμελητηρίου με τίτλο «Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δυνατότητα να ψηφίσουν από απόσταση όχι μόνο οι κάτοικοι του εξωτερικού, αλλά και όσοι είναι μακριά από το εκλογικό τους τμήμα την ημέρα των ευρωεκλογών. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας μας, μετά το 1974, καταφέραμε και πετύχαμε πράγματι μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκλογική νομοθεσία», σημείωσε.

Που είναι το ΠΑΣΟΚ;

Εν τω μεταξύ τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, βρίσκουν σχεδόν το μισό ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία. Οι κυβερνήσεις τους μπορεί να μην κατάφεραν ολ’ αυτά τα χρόνια να διατηρήσουν σε αξιοπρεπή κατάσταση τα δημόσια νοσοκομεία, όμως τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια έφεραν εγγύτερα πολιτικές δυνάμεις υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εικόνα ήταν χαρακτηριστική στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Διευθυντή Γραφείου Τύπου του ΠΘ Δ. Τσιόδρα στο Μέγαρο Μουσικής. Φλωρίδης, Χρυσοχοΐδης, Σκέρτσος, Γεραπετρίτης, και πολλοί ακόμα δίπλα δίπλα, σαν πασοκικό reunion.

Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον Δημήτρη Τσιόδρα που πηγαινοέρχεται από τη δημοσιογραφία στην πολιτική και τ’ αντίθετο, έτοιμοι να τον στηρίξουν στο επόμενο βήμα του.

Παρόντες και όλοι σχεδόν όσοι διετέλεσαν Επίτροποι (Δήμας, Δαμανάκη, Διαμαντοπούλου) και φυσικά ο μοναδικός Δημήτρης Αβραμόπουλος που ευχήθηκε στον κ. Τσιόδρα to live his myth in Brussels!

Γενικά ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μέγαρο, αν και το βρήκα

κάπως υπερβολικό ολ’ αυτό.

Χαμόγελα και η Διάνα

Λόγους να χαμογελά έχει και η Διάνα Βουτυράκου, το στέλεχος στο οποίο ο πρόεδρος Κασσελάκης εμπιστεύτηκε τη δημιουργία θεματικών think tank, ώστε επιτέλους να κυλήσει λίγο φρέσκο αίμα και ιδέες στον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες ανακοινώθηκαν τα μέλη του think tank Παιδείας, ενώ ακολουθούν μέχρι το Συνέδριο και τα επόμενα 28.

Η Διάνα αποκάλυψε πως έγινε η διαδικασία:

«Στις 18/12 ολοκληρώθηκε περίοδος που δεχόμασταν αιτήσεις μέσω του isyriza και έκτοτε άρχισε η αξιολόγηση τους. Στην αξιολόγηση αυτή βοήθησαν σημαντικά οι βουλευτές μας (Όθων Ηλιόπουλος και Ευάγγελος Αποστολάκης), ο Σπύρος Κασάπης, ο Μανώλης Καπνισάκης, ο Μενέλαος Γκίβαλος, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος φυσικά. Με όσους/όσες προεπιλέχθηκαν με βάση τα βιογραφικά τους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις (συζητήσεις) προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή. Οι προτάσεις δόθηκαν στον Πρόεδρο, ο οποίος ξεκίνησε έναν γύρο συνεντεύξεων με τους υποψήφιους αυτούς προκειμένου να επιλέγουν οι συμμετέχοντες των δεξαμενών σκέψης».

Στα Μετέωρα

Μετά από τόση δουλειά λογικό ο πρόεδρος να συνδυάσει την περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία και με ορισμένες προσωπικές ανάσες.

Μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και την Φάρλι, απόλαυσαν τα Μετέωρα.

Απαντήσεις

Η εκρηκτική είσοδος του ζευγαριού στην ελληνική δημόσια σφαίρα έπαιξε σίγουρα καταλυτικό ρόλο και στη συζήτηση για τον γάμο ομόφυλών ζευγαριών κι ο Κυριάκος ελπίζω κάποια στιγμή να το αναγνωρίσει. Στη Βουλή, το νομοσχέδιο στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, οι οποίοι και πρότειναν τους ίδιους ακριβώς φορείς (η απάντηση στο χθεσινό κουίζ).

Σταθερά απέναντι, εκτός από τα μικρά δεξιά (Ελλ. Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες) και το ΚΚΕ, το οποίο ζήτησε την ακρόαση μόνο ενός φορέα: Της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος που εκπροσωπεί 110 οργανώσεις.

Η πυρηνική οικογένεια

Τη στάση του ΚΚΕ υπέρ της βιολογικής οικογένειας κατακεραύνωσε με στυλ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η φαρέτρα του δεν ήταν άδεια. Είχε και Μαρξ και Ενγκελς.

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση για το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο φαντάζομαι στις περγαμηνές και στις παρακαταθήκες του εντάσσει και τη σφοδρότατη κριτική τόσο του Μαρξ όσο και του Ένγκελς απέναντι στην πυρηνική οικογένεια, στην οικογένεια δηλαδή η οποία εντάσσει στο εσωτερικό της όλη την υποκρισία των ξεχασμένων αστικών θεσμών - έτσι λέει το κομμουνιστικό μανιφέστο - που μιλά σήμερα για βιολογική συμπληρωματικότητα, αρνούμενη επί της ουσίας όλη την ανάλυση η οποία έχει γίνει στο πλαίσιο και του μνημειώδους εμβληματικού έργου περί της προέλευσης της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους, όπου πουθενά δεν αναφέρεται η έννοια της βιολογικής συμπληρωματικότητας μεταξύ μητέρας και πατέρα. Μου κάνει λοιπόν πολύ μεγάλη εντύπωση η υπεράσπιση ακριβώς αυτής της πυρηνικής οικογένειας, από τη μεριά του κομμουνιστικού κόμματος και με τον τρόπο που γίνεται» σημείωσε κατά τη συνεδρίαση.

Οι αναφορές ίσως αναστάτωσαν λιγάκι τον Περισσό. Όμως εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα το ξεπεράσουν με τα ποσοστά που θα λάβουν στην κάλπη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

ΟΗΕ για Ιράν: Καταγγελίες για συλλήψεις διαδηλωτών στα νοσοκομεία

23:45

Σουηδία: Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέπεται η φυλάκιση από την ηλικία των 13 ετών

23:34

Γάζα: Κανένας όμηρος που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 δεν κρατείται πλέον

23:26

Μερτς: Στόχος μας η εξέλιξη της Βόρειας Θάλασσας στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο του κόσμου

23:12

Με τεχνολογική ώθηση στην εβδομάδα της Fed η Wall Street

22:57

Πρώτη και στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη η Volkswagen

22:45

Ήπιες απώλειες τη Δευτέρα για το πετρέλαιο, «άλμα» 29% το φυσικό αέριο

22:22

Κάρνεϊ: «Τακτική εμπορικών διαπραγματεύσεων» οι τελευταίες απειλές Τραμπ για τους δασμούς

22:08

Πολιτική Προστασία: Σε "Red Code" λόγω κακοκαιρίας η Κρήτη

21:53

Τραμπ: «Τραγωδία» ο θάνατος του Πρέτι - «Φταίνε οι Δημοκρατικοί»

21:47

Politico: Έκλεισε το εμπορικό deal ΕΕ - Ινδίας, τι προβλέπει για τους δασμούς

21:42

Μερτς: «Ανησυχητικό το επίπεδο της χρήσης βίας στις ΗΠΑ»

21:33

Παραστατίδης: «Η απάντηση στον αυταρχισμό είναι οι ισχυροί θεσμοί» - Εκδήλωση του Democrat

21:28

Χρυσός: Κατέκτησε την «κορυφή» των 5.100 δολαρίων - Νέο ιστορικό υψηλό και για το ασήμι

21:27

Κυρανάκης: Η υποχρέωση της αντικατάσταση παλαιών ταξί με ηλεκτροκίνητα αφορά μόνο 270 ιδιοκτήτες για το 2026

21:06

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από το πολικό ψύχος, πάνω από 800.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι

20:52

Τσάφος: Είναι απολύτως ξεκάθαρο το όριο εγκατάστασης ΑΠΕ σε κάθε περιφερειακή ενότητα

20:40

Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ορισμένες πτήσεις λόγω διακοπής στο σύστημα κρατήσεων

20:26

Γκουτέρες: Το κράτος δικαίου αντικαθίσταται από τον νόμο της ζούγκλας

20:17

Κακοκαιρία: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή - Πάνω από 43.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις

20:03

Ρούτε: «Όποιος πιστεύει ότι η Ευρώπη μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς τις ΗΠΑ, ονειρεύεται»

20:00

Η «χρυσοφόρα» γκρίζα ζώνη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

19:59

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

19:57

ΗΠΑ: Επτά νεκροί και ένας τραυματίας από τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στο Μέιν

19:44

Το τελευταίο μίλι πριν το νέο μαραθώνιο

19:37

Ζελένσκι: O επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία να διεξαχθεί πριν από την Κυριακή

19:23

Η Γερμανία επαναφέρει τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα - Κονδύλια 3 δισ. ευρώ

19:05

Το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν έφθασε στη Μέση Ανατολή

18:50

Η Apple ανανεώνει το AirTag με μεγαλύτερη εμβέλεια και δυνατότερο ήχο

18:47

Τρίκαλα: Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα