INSIDE OUT

Επιτέλους ανακαίνιση σε δημόσια νοσοκομεία - Πασοκικό reunion στου Τσιόδρα - Family time στα Μετέωρα - Ο Μαρξ στα ομόφυλα

Μαρία Νταλιάνη
07-02-2024 | 07:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επιτέλους ανακαίνιση σε δημόσια νοσοκομεία - Πασοκικό reunion στου Τσιόδρα - Family time στα Μετέωρα - Ο Μαρξ στα ομόφυλα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Επιτέλους και κάτι για να χαμογελάσει! Ιδιαίτερα ευχαριστημένος ο πρωθυπουργός από τα έργα ανακαίνισης στο νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Η επίσκεψη στο Τζάνειο πήγε καλά. Βέβαια αποκαλύφθηκε ότι 50 χρόνια από την μεταπολίτευση, μετά από πακέτα και πακέτα από την ΕΕ, μετά από διαδοχικές ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο νοσοκομείο δεν είχαν γίνει ποτέ έργα συντήρησης. Ούτε τοίχος δεν είχε βαφτεί, για να μην μιλήσει κανείς για τους χώρους υγιεινής σε ολόκληρες πτέρυγες και δωμάτια νοσηλείας.

Τώρα ολ’ αυτά γίνονται, χάρις τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης (Ελλάδα 2.0). Δίπλα στον πρωθυπουργό, ο εδώ κι ένα μήνα υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, και παραδίπλα ο εξαιρετικά χαμηλών τόνων υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που έχει την ευθύνη της πρωτοβάθμιας υγείας και τα νοσοκομεία.

Η είδηση ότι ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο μετά από 60 χρόνια καθαρίζεται, βάφεται, συντηρείται, ανακατασκευάζεται, και επιτέλους, αποκτά τουαλέτες, σίγουρα δεν τιμά μια χώρα μέλος του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης.

Και η επιστολική

Ο Κυριάκος είχε κι άλλους λόγους να χαμογελά το βράδυ στη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ν. Μπακατσέλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Επιμελητηρίου με τίτλο «Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δυνατότητα να ψηφίσουν από απόσταση όχι μόνο οι κάτοικοι του εξωτερικού, αλλά και όσοι είναι μακριά από το εκλογικό τους τμήμα την ημέρα των ευρωεκλογών. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας μας, μετά το 1974, καταφέραμε και πετύχαμε πράγματι μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκλογική νομοθεσία», σημείωσε.

Που είναι το ΠΑΣΟΚ;

Εν τω μεταξύ τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, βρίσκουν σχεδόν το μισό ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία. Οι κυβερνήσεις τους μπορεί να μην κατάφεραν ολ’ αυτά τα χρόνια να διατηρήσουν σε αξιοπρεπή κατάσταση τα δημόσια νοσοκομεία, όμως τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια έφεραν εγγύτερα πολιτικές δυνάμεις υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εικόνα ήταν χαρακτηριστική στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Διευθυντή Γραφείου Τύπου του ΠΘ Δ. Τσιόδρα στο Μέγαρο Μουσικής. Φλωρίδης, Χρυσοχοΐδης, Σκέρτσος, Γεραπετρίτης, και πολλοί ακόμα δίπλα δίπλα, σαν πασοκικό reunion.

Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον Δημήτρη Τσιόδρα που πηγαινοέρχεται από τη δημοσιογραφία στην πολιτική και τ’ αντίθετο, έτοιμοι να τον στηρίξουν στο επόμενο βήμα του.

Παρόντες και όλοι σχεδόν όσοι διετέλεσαν Επίτροποι (Δήμας, Δαμανάκη, Διαμαντοπούλου) και φυσικά ο μοναδικός Δημήτρης Αβραμόπουλος που ευχήθηκε στον κ. Τσιόδρα to live his myth in Brussels!

Γενικά ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μέγαρο, αν και το βρήκα

κάπως υπερβολικό ολ’ αυτό.

Χαμόγελα και η Διάνα

Λόγους να χαμογελά έχει και η Διάνα Βουτυράκου, το στέλεχος στο οποίο ο πρόεδρος Κασσελάκης εμπιστεύτηκε τη δημιουργία θεματικών think tank, ώστε επιτέλους να κυλήσει λίγο φρέσκο αίμα και ιδέες στον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες ανακοινώθηκαν τα μέλη του think tank Παιδείας, ενώ ακολουθούν μέχρι το Συνέδριο και τα επόμενα 28.

Η Διάνα αποκάλυψε πως έγινε η διαδικασία:

«Στις 18/12 ολοκληρώθηκε περίοδος που δεχόμασταν αιτήσεις μέσω του isyriza και έκτοτε άρχισε η αξιολόγηση τους. Στην αξιολόγηση αυτή βοήθησαν σημαντικά οι βουλευτές μας (Όθων Ηλιόπουλος και Ευάγγελος Αποστολάκης), ο Σπύρος Κασάπης, ο Μανώλης Καπνισάκης, ο Μενέλαος Γκίβαλος, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος φυσικά. Με όσους/όσες προεπιλέχθηκαν με βάση τα βιογραφικά τους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις (συζητήσεις) προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή. Οι προτάσεις δόθηκαν στον Πρόεδρο, ο οποίος ξεκίνησε έναν γύρο συνεντεύξεων με τους υποψήφιους αυτούς προκειμένου να επιλέγουν οι συμμετέχοντες των δεξαμενών σκέψης».

Στα Μετέωρα

Μετά από τόση δουλειά λογικό ο πρόεδρος να συνδυάσει την περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία και με ορισμένες προσωπικές ανάσες.

Μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και την Φάρλι, απόλαυσαν τα Μετέωρα.

Απαντήσεις

Η εκρηκτική είσοδος του ζευγαριού στην ελληνική δημόσια σφαίρα έπαιξε σίγουρα καταλυτικό ρόλο και στη συζήτηση για τον γάμο ομόφυλών ζευγαριών κι ο Κυριάκος ελπίζω κάποια στιγμή να το αναγνωρίσει. Στη Βουλή, το νομοσχέδιο στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, οι οποίοι και πρότειναν τους ίδιους ακριβώς φορείς (η απάντηση στο χθεσινό κουίζ).

Σταθερά απέναντι, εκτός από τα μικρά δεξιά (Ελλ. Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες) και το ΚΚΕ, το οποίο ζήτησε την ακρόαση μόνο ενός φορέα: Της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος που εκπροσωπεί 110 οργανώσεις.

Η πυρηνική οικογένεια

Τη στάση του ΚΚΕ υπέρ της βιολογικής οικογένειας κατακεραύνωσε με στυλ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η φαρέτρα του δεν ήταν άδεια. Είχε και Μαρξ και Ενγκελς.

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση για το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο φαντάζομαι στις περγαμηνές και στις παρακαταθήκες του εντάσσει και τη σφοδρότατη κριτική τόσο του Μαρξ όσο και του Ένγκελς απέναντι στην πυρηνική οικογένεια, στην οικογένεια δηλαδή η οποία εντάσσει στο εσωτερικό της όλη την υποκρισία των ξεχασμένων αστικών θεσμών - έτσι λέει το κομμουνιστικό μανιφέστο - που μιλά σήμερα για βιολογική συμπληρωματικότητα, αρνούμενη επί της ουσίας όλη την ανάλυση η οποία έχει γίνει στο πλαίσιο και του μνημειώδους εμβληματικού έργου περί της προέλευσης της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους, όπου πουθενά δεν αναφέρεται η έννοια της βιολογικής συμπληρωματικότητας μεταξύ μητέρας και πατέρα. Μου κάνει λοιπόν πολύ μεγάλη εντύπωση η υπεράσπιση ακριβώς αυτής της πυρηνικής οικογένειας, από τη μεριά του κομμουνιστικού κόμματος και με τον τρόπο που γίνεται» σημείωσε κατά τη συνεδρίαση.

Οι αναφορές ίσως αναστάτωσαν λιγάκι τον Περισσό. Όμως εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα το ξεπεράσουν με τα ποσοστά που θα λάβουν στην κάλπη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:47

Πατούλης: Ο ΙΣΑ συνεχίζει την πορεία ψηφιακού εκσυγχρονισμού

21:18

Δυτική Ελλάδα: Αυξήθηκαν οι παραβάτες οδηγοί που εμπόδιζαν την ελεύθερη κίνηση των ατόμων με αναπηρίες

20:59

Ο Νίκος Παππάς νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

20:48

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ιρανική επίθεση στην Ιορδανία, ένας αγνοείται

20:39

Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Το μέτωπο της αντίστασης θα δώσει αξέχαστα μαθήματα στις ΗΠΑ

20:30

Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ υπέγραψε τη συνταγματική μεταρρύθμιση με την οποία τερματίζεται η θητεία του

20:19

Μποτσουάνα: Ανησυχητικά υψηλός αριθμός νέων ανδρών στρατολογήθηκαν από τη Ρωσία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

20:09

Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε έναν πυρήνα της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

20:01

Μουντιάλ 2026: Η FIFA εντόπισε 7 εκατομμύρια υβριστικά σχόλια κατά παικτών και μελών ομάδων

19:30

Το πρώτο «ομοσπονδιακό» βήμα της ΕΕ για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων

19:23

Γαλλία: Ο δήμος του Παρισιού διπλασίασε τον φόρο επί των κενών κατοικιών - Ελπίζει να μπουν στην αγορά 20.000 σπίτια

19:15

Ολλανδία: Εκκενώθηκε συνοικία στη Χάγη, αφού εντοπίστηκε ένα εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών

19:08

Οι χώρες του Κόλπου αποκαλούν «εγκλήματα πολέμου» τις ιρανικές επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές

18:59

Ιράν: «Θάνατος στους ξεπουλημένους» - Οι σκληροπυρηνικοί απειλούν τους μετριοπαθείς

18:17

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια

17:55

Κυψέλη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας σε προχωρημένη σήψη μέσα σε βαλίτσα

17:50

Καναδας: Ο στρατός ετοιμάζεται να εκκενώσει κοινότητα του Οντάριο καθώς ο καπνός από τις πυρκαγιές «πνίγει« τις ΗΠΑ

17:39

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης

17:35

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ- Kίνα: Αντεπίθεση στην τεχνητή νοημοσύνη και η μάχη για τους κανόνες της νέας εποχής

17:09

Συνελήφθη 68χρονος με πάνω από 55 κιλά κάνναβης σε ΙΧ αυτοκίνητο στη Φλώρινα

17:00

Ρεύμα: Τα «μπλε» τιμολόγια τις προτιμήσεις των καταναλωτών – Τι δείχνουν τα στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του έτους

16:54

Telecom Italia: Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει την πρόταση εξαγοράς από την Poste Italiane

16:28

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Επισκοπή Εύβοίας

15:48

Γερμανία: Ο Γενς Σπαν υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU

15:43

Γκάνος (Alpha Real Estate Services): Οι τέσσερις παράγοντες που στηρίζουν την ελληνική αγορά ακινήτων

15:25

Κίνα: Δηλώνει ότι θα λάβει μέτρα για την κρατικοποίηση της British Steel από το Ηνωμένο Βασίλειο

15:10

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Βούλα

15:00

Τραμπ: Με τη νέα κλιμάκωση κατά του Ιράν κινδυνεύει να επαναλάβει παλιά λάθη

14:41

Πολάκης: Επίθεση σε όσους «σχεδίαζαν την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ»

14:30

DW: Γιατί οι επιχειρήσεις (δεν) εγκαταλείπουν τη Γερμανία