INSIDE OUT

Ο καφές του Κασσελάκη - Οι αναμνήσεις Τατσόπουλου για Τζάκρη - Τι προτείνει η Ρεπούση - Ένα κόμμα στο θέατρο 

02-11-2023 | 07:13
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο καφές του Κασσελάκη - Οι αναμνήσεις Τατσόπουλου για Τζάκρη - Τι προτείνει η Ρεπούση - Ένα κόμμα στο θέατρο 

Επειδή τον είδα να πίνει καφέ με τον Τάιλερ και την Φάρλι το πρωί στο γνωστό vegan καλιφορνέζικο στέκι της οδού Αναπαύσεως στο Μετς, ειλικρινά απόρησα γιατί ζήτησε και δεύτερο στη συνάντηση με τον Κυριάκο στη Βουλή. Φυσικά ναι, για τον Στέφανο μιλάω. Αυτός ο δεύτερος καφές δεν θα έπρεπε να είχε καταναλωθεί νομίζω. Αμερικάνο στο καφενείο της Βουλής, δεν. Καλύτερα τα κλασσικά: Εσπρεσάκια, φρέντο, καπουτσίνο, γαλλικός. Και βέβαια το ασυναγώνιστο κουλούρι με τυράκι. Όσο χαλαρός ήταν το πρωί στο Joshua, τόσο χέρια και πόδια δέθηκαν κόμπος στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Το τι έγινε αφού έκλεισε η πόρτα το ξέρουν μόνο οι δυο τους. Πιστεύω πως ο Στέφανος χαλάρωσε, αφέθηκε, και μίλησε αγγλικά στον Κυριάκο. Του είπε τον πόνο του και του ζήτησε συμβουλές. Τί να κάνει με τους 4; Να τους διαγράψει ή όχι; Πως πρέπει να κινηθεί; Να αποσύρει εντελώς το life style ή να κρατήσει μερικές δόσεις; Ν’ αφήσει τον τομέα Οικονομικών στον Νίκο Παππά ή να βάλει τον Χάρη Μαμουλάκη; Ο Κασσελάκης συνάντησε τον Πρωθυπουργό σε μια φάση της ζωής του, που νομίζω του έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ' ότι τους συντρόφους στην Κουμουνδούρου.

Και δικαίως

Η συνάντηση αυτή ήταν μια ευχάριστη ανάπαυλα και για τους δύο. Ο Πρωθυπουργός με το μυαλό στην απαιτητική ατζέντα των συναντήσεων στην Κίνα, για την οποία ήδη αναχώρησε, ενώ ο Κασσελάκης με το κόμμα διχασμένο και τον ίδιο να ψάχνει που θα στηριχθεί. Άλλοι τον τραβάνε από το μανίκι να διαγράψει τους 4, άλλοι του συνιστούν να σπρώξει το πρόβλημα χρονικά, κάνοντάς το μπαλάκι στα όργανα, μέχρι να γίνει πεθαμένο λικέρ.

Χωρίς δισταγμό

Στην πρώτη κατηγορία τον τόνο τον έδωσε η Τζάκρη (ΣΚΑΪ). «Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις διαγραφές, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι να προχωρήσουμε χωρίς δισταγμό. Αν κάνει πίσω ο Κασσελάκης, θα είναι λάθος. Αν σταθεί δίπλα τους θα είναι σαν αυτοκτονία. Υπάρχει ένα συστημικό σχέδιο φθοράς του κόμματος που το βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας».

Άδωνις υπέρ Φίλη-Σκουρλέτη

Την ώρα που ο κ. Τζάκρη ζητάει διαγραφές χωρίς δισταγμό από τον Πρόεδρο, οι κ.κ. Φίλης και Σκουρλέτης βρίσκουν απρόσμενο υπερασπιστή στο πρόσωπο του Άδωνι. Κι αυτός στον ΣΚΑΪ, εξεμάνη για όσα είπε η Θεοδώρα. «Την άκουγα, και το μίσος που έβγαλε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να διαγραφούν. Ανελέητα διαγράφει Φίλη, Σκουρλέτη, Τζουμάκα, Βίτσα και τον Δρίτσα, που φοβάμαι ότι θα είναι ο επόμενος», είπε ο υπουργός, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους υπό διαγραφή. «Δεν μπορεί να είσαι η Τζάκρη, πασόκα από γεννησιμιού σου, και να μιλάς για ανελέητη διαγραφή Φίλη κα Σκουρλέτη».

Το επόμενο βήμα είναι να καλέσουν τον Άδωνι στην Κεντρική Επιτροπή στις 11 του μήνα, μήπως μαλακώσει τον Πρόεδρο.

Συναισθήματα

Η ωμή κατάθεση της άποψής της, από την Τζάκρη, προκάλεσε συναισθήματα και στον συγγραφέα και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος έκανε την εξής ανάρτηση στα σόσιαλ:

«Την αμαρτία μου θα σας την εξομολογηθώ. Συμπαθούσα την Θεοδώρα Τζάκρη. Την είχα πρωτοσυναντήσει στο Στρασβούργο, το 2013, όταν τόσο εκείνη (από το ΠΑΣΟΚ) όσο κι εγώ (από τον ΣΥΡΙΖΑ) μετείχαμε στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήταν ένας πρόσχαρος άνθρωπος, αλέγρος, "έξω καρδιά" που λένε. Ένα χρόνο αργότερα τα έφερε η τύχη και ανταμώσαμε πάλι στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, μια ετερόκλητη κοινοβουλευτική ομάδα που συστέγαζε όλα τα κομματικά "ορφανά", εκτός από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής (από εκεί και η φωτογραφία: Τζάκρη [πρώην ΠΑΣΟΚ], Οικονόμου [πρώην ΔΗΜΑΡ], Τατσόπουλος [πρώην ΣΥΡΙΖΑ].)

«Εξακολουθούσα να την συμπαθώ κι επ' ουδενί μπορούσα να φανταστώ ότι αυτός ο χαριτωμένος άνθρωπος έκρυβε στο "μεδούλι" του τόση μισαλλοδοξία όση επέδειξε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κακώς. Θα έπρεπε να το είχα φανταστεί. Βλέπετε, η Θεοδώρα πάσχει από ένα σύνδρομο που είχα αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν: το σύνδρομο του γενίτσαρου».

Οι μουλωχτοί

Μεταξύ όσων ζητούν διαγραφές και όσων όχι, υπάρχει και γκρίζα ζώνη των «με τον άνθρωπο». Στελέχη με επιρροή στο κόμμα, που αποφεύγουν να πάρουν θέση απέναντι στις δύο πλευρές, και επιθυμούν καλές σχέσεις με όλους. Πρόκειται για την πάντα ζηλευτή θέση του κυανόκρανου, που απλά μεσολαβεί, χαμογελά, και του ανοίγουν όλες οι πόρτες, χωρίς να χρειαστεί να πάρει θέση. Κάποιοι στην Κουμουνδούρου υποψιάζονται ότι τέτοια θέση θέλει πολύ να πάρει ακόμα και ο έμπιστος Καπνισάκης, διευθυντής του γραφείου Κασσελάκη, ενώ στην ίδια κατηγορία άνετα τοποθετούνται Σβίγκου και Βασιλειάδης.

Πρόταση Ρεπούση

Μια ιδέα του πως μπορεί να υλοποιηθεί τεχνικά η ιδέα, έριξε τις προάλλες η Μαρία Ρεπούση, μέλος της ΚΕ και παλιό στέλεχος του Ρήγα. Όπως είπε (Kontra), μπορούσε στην συνεδρίαση του οργάνου, να υπάρξει ένα κείμενο αποδοκιμασίας κατά των υπό διαγραφής στελεχών, και να λήξει εκεί το θέμα. «Όχι βέβαια, δεν θα συμφωνούσα ποτέ να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο φίλος μου, ο σύντροφός μου στον Ρήγα Νίκος Φίλης» τόνισε η κ. Ρεπούση, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν συμφωνεί με όσα ειπώθηκαν κατά του Κασσελάκη.

Οπισθοχώρηση

Η μετατόπιση στης συζήτησης στον ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο των διαγραφών αίφνης σχεδόν εξαφάνισε από την πρώτη γραμμή τις έξαλλες φωνές αμφισβήτησης του Προέδρου. Ούτε ότι είναι «φυτευτός», ούτε σχόλια για τις ικανότητές του, αλλά ούτε και γενναίες φωνές που ανακοινώνουν ότι αποχωρούν από το κόμμα. Σα να θέλουν να μείνουν, κι ας είναι και υπό τον Κασσελάκη. Σα να ξεθύμανε η επιθυμία να φύγουν.

Όλο το κόμμα, θέατρο

Αφήνω λίγο την τραγωδία της Κουμουνδούρου και πετάγομαι στο Εθνικό που έχει τον απολαυστικό «Ιμπρεσάριο από την Σμύρνη» του Β. Παπαβασιλείου. Κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, γραμμένη στην ακμάζουσα Βενετία του 1757 και ήρωα τον τούρκο Αλή, που πείθεται να ανεβάσει Όπερα στη Σμύρνη. Ένας από τους τούρκους ιμπρεσάριους που προσπαθούν να πλασάρουν άσχετους ως πρωταγωνιστές, είναι ο Βασίλης Μπιμπίλας.

Γέλασα με την ψυχή μου με τις προσπάθειες του Αλή ν’ ανεβάσει Όπερα στην Τουρκία, και, ομολογώ χειροκρότησα με πάθος τον Μπιμπίλα. Δεν είναι και λίγο να παίζεις κι από κάτω να σε βλέπει η Πρόεδρός σου Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με σχεδόν όλους τους βουλευτές της Πλεύσης (Καζαμίας, Κεφαλά). Ο Καραναστάσης δεν πιάνεται, ενώ η Παπαϊωάννου ακολουθεί τον γιο της τον Χουρδάκη. Η Ζωή δεν μπορώ να πω, ξεχάστηκε επίσης. Τόσο χαρούμενη, που κρατούσε για ώρα την ανθοδέσμη που της πέταξε ο βουλευτής Μπιμπίλας από θαυμαστή! Εκτός από εμένα, τον Ιμπρεσάριο παρακολούθησαν τρεις υπουργοί (Λίνα Μενδώνη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Δ. Καιρίδης), η Ντόρα με τον Ισίδωρο, αλλά και ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:18

Κύκλος Ιδεών: «Τα διεθνή και εγχώρια ορόσημα στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης»

19:04

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

18:53

SSM: Η έκθεση των τραπεζών της Ευρωζώνης στη Ρωσία είναι μειωμένη κατά 55%

18:41

Γερμανία: Στόχος βανδαλισμού το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

18:27

Ερντογάν: «Μπορούν να λυθούν τα προβλήματα με την Ελλάδα»

18:13

Μητσοτάκης: Δίπλα στις διαφωνίες μας μπορούμε να γράφουμε και μία παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας

18:00

Φάρμακα: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την κατανομή των 300 εκατ. στους επιμέρους προϋπολογισμούς

17:50

Μητσοτάκης και Ερντογάν: Διαφωνία για Θράκη, Μονή της Χώρας και Χαμάς - Πού υπήρξε συμφωνία

17:48

Κομισιόν: Ζητά εξηγήσεις από την EBU για την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ στον διαγωνισμό της Eurovision

17:43

Ολοκληρώθηκε η ενέργεια «Πασχαλινό Αβγό» της ΑΒ Βασιλόπουλος

17:32

Επέμβαση της αστυνομίας για τον τερματισμό της κατάληψης του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ

17:30

Νευρικότητα και «υψοφοβία» στο Χρηματιστήριο πριν τις 1.500 μονάδες

17:30

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις από το 2025 - Τι θα σημάνει η σύνδεσή τους με τον νέο «δείκτη μισθών»

17:22

Κυρανάκης: Χαμηλό το ποσοστό δήλωσης περιουσιών στο Κτηματολόγιο

17:12

Wall Street: Διευρύνονται τα κέρδη - Μέρες 2021 για την Gamestop

17:02

Αυτοψία Ταχιάου στη σήραγγα Κατερίνης και στη Γέφυρα Αξιού

16:52

Cenergy: Με σωλήνες χάλυβα χαμηλών εκπομπών CO2 το νέο έργο της Σωληνουργείας Κορίνθου

16:42

Θεοχάρης για τέλη κυκλοφορίας: Βάζουμε τάξη στο ζήτημα των ανασφάλιστων και ακίνητων αυτοκινήτων

16:32

Τζεντιλόνι: Το Eurogroup θα προχωρήσει με την Ένωση Κεφαλαιαγορών, με ή χωρίς συναίνεση

16:29

Αίτημα Κεραμέως για πρόσβαση στη δικογραφία για τη φερόμενη διάρρηξη

16:27

Σκυλακάκης: 3 μείζονος σημασίας προκλήσεις για την Ευρώπη

16:24

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υπερήφανος «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

16:22

Η EY Ελλάδος μεταξύ των Best Workplaces Hellas για το 2024

16:18

Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας - Ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων SMS για δωρεάν test Pap

16:10

Κλειδωμένη στο limit up η Foodlink - Ποιοι πούλησαν το και ποιοι αγόρασαν το 5%

16:09

Έληξε το τετ α τετ Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα - Σε εξέλιξη οι δηλώσεις

16:08

ΚΕΠΕ: Σε ιστορικό υψηλό οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων - Στα 10,85 δισ. ευρώ

16:07

Bristol Myers Squibb Ελλάδας: Στην κορυφή της λίστας Best Workplaces™ 2024

16:05

Κατά 30.000 στρέμματα μικρότερη η Κάρλα σε σχέση με τον Φλεβάρη

16:03

Eξωδικαστικός: Πάνω από 25.000 αιτήσεις το α' τετράμηνο του 2024