INSIDE OUT

Πέφτει-πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Στέγη-Ακρίβεια-Ιδ. Χρέος στο στόχαστρο του Κασσελάκη - Το πυκνό ημερολόγιο του Νοεμβρίου

01-11-2023 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέφτει-πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Στέγη-Ακρίβεια-Ιδ. Χρέος στο στόχαστρο του Κασσελάκη - Το πυκνό ημερολόγιο του Νοεμβρίου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με την αμφίσημη προσμονή ενός χειμώνα που δεν έρχεται, και που δεν είναι κανείς σίγουρος ότι τον επιθυμεί, κάνει πρεμιέρα ο Νοέμβρης. Το ημερολόγιο είναι πολύ γεμάτο. Έχει πράμα ο Νοέμβρης που ξεκινά φουριόζος με την συνάντηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη το πρωί. Θεσμικά στο γραφείο Πρωθυπουργού στην Βουλή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με το ίνδαλμα των νεανικών του χώρων, που ένα στροβίλισμα της μοίρας το έφερε ώστε σήμερα να είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Θεωρητικά πάντα, γιατί η θεώρηση του Κυριάκου από τα ψηλά των δημοσκοπήσεων, μάλλον κάνει μετατρέπει σε happy hour, ένα ευχάριστο διάλειμμα από την ανελέητη καθημερινότητα, αυτές τις συναντήσεις. Από χθες στην σκληρή καθημερινότητα προστέθηκε και η μετωπική με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η κατρακύλα συνεχίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, και κανείς δεν απειλεί σοβαρά τη Νέα Δημοκρατία που απολαμβάνει υψηλά ποσοστά, παρά τα προβλήματα. Οι πολίτες θυμώνουν, γκρινιάζουν, ασφυκτιούν, αλλά όταν κοιτάζουν τι υπάρχει, επιλέγουν Κυριάκο. Το πολιτικό σκηνικό παραμένει ακίνητο, με μοναδική κίνηση την συνεχιζόμενη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτοβουλίες

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Στέφανος επιχείρησε χθες να φέρει στο φιλότιμο τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος.

Στην ομιλία του προσπάθησε να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη, και να βρει δυο-τρία σημεία που θα μπορούσαν να ξεκολλήσουν το κόμμα από το τέλμα και να δώσουν ελπίδα στους ψηφοφόρους. Για παράδειγμα, σημείωσε ότι στον Προϋπολογισμό του ’24, δεν υπάρχει καμία αναφορά στα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων, ενώ εξήγγειλε το επόμενο διάστημα τρεις πρωτοβουλίες: για τη νεανική στέγη και το πρόβλημα της πρώτης κατοικίας, την ακρίβεια, και το ιδιωτικό χρέος. Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί η αριστερή, -και κάτι που ειλικρινά δεν κατάφερα να πιάσω στην εκφορά του λόγου- , λύση. Για να δούμε τι θα είναι αυτή η λύση.

Πάντως ακόμα και σε μέλη του στενού κύκλου Κασσελάκη, διαφαίνεται περισσότερο μια αγωνία για την τύχη του κόμματος υπό την νέα ηγεσία, παρά ενθουσιασμός.

Στις 6

Γυρνώντας στο ημερολόγιο του Νοεμβρίου ετοιμάζομαι μαζί με τον Κυριάκο και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, να παραστώ στις 6, την άλλη Δευτέρα δηλαδή, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Την παρουσία του εκεί προανήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να γίνει Χουντίνι προκειμένου να περάσει και από την εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου στο Μέγαρο Μουσικής. Η προσέλευση για Σημίτη είναι στις 18:00, αρχίζει 19:00, ενώ η εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέτας από την «Παναθηναϊκή» έχει προγραμματιστεί για τις 7:00 μμ.

Στις 5-7

Εν τω μεταξύ κι ο Βενιζέλος θα έχει ένα θεματάκι, αλλά θα το ξεπεράσει εύκολα πιστεύω, καθώς στις 5-7 Νοεμβρίου ο «Κύκλος Ιδεών» έχει προγραμματίσει επίσης εκδήλωση. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ Ντόρας-Βαγγέλη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την οποία φυσικά δεν χάνω με τίποτα. Εννοείται πως στις 6 Νοεμβρίου στις επτά το απόγευμα θα είναι στον Σημίτη.

Στις 6

Την Δευτέρα στις 6 Νοεμβρίου υπάρχει έντονη κινητικότητα και στο Ίδρυμα Καραμανλή, καθώς ξεκινάει νέος Κύκλος σεμιναρίων «Διακυβέρνηση και Δημόσια πολιτική» με πολλούς ενδιαφέροντες ομιλητές. Σημειώνω: α) Οικονομία και Ανάπτυξη-Αλογοσκούφης και Λουρή,

Ιδεολογία και Πολιτική- Αρβανιτόπουλος και Μπότσιου, Κράτος και Θεσμοί - Μακρυδημήτρης και Πλυμάκης , Παιδεία και Πολιτισμός- Γκλαβάς και Αναστασίου , Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον Κόσμο - Λάβδας και Αγγέλου.

Στις 2-4

Κινητικότητα υπάρχει και στο Πάντειο όπου 2 με 4 Νοεμβρίου θα γίνει Συνέδριο με θέμα: «Το Πολυτεχνείο ως δημόσια ιστορία - Οι χρήσεις, οι προσλήψεις, οι αναπαραστάσεις (1974-2023)». Εδώ επίσης έχει «ψωμί»:

Ενδεικτικά θα γίνει στρογγυλό τραπέζι «Το Πολυτεχνείο 50 χρόνια μετά» με Νίκο Μαραντζίδη, Σωτήρη Ριζά, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Αντώνη Λιάκο, και την Χριστίνα Κουλούρη. Και επίσης πολλά πολλά ακόμα.

Πρέπει να οργανωθώ να τα προλάβω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:09

Νορβηγία: Η χώρα αποχαιρετά τον βασιλιά Χάραλντ με πλήθη κόσμου να συρρέουν στο βασιλικό παλάτι

17:54

Μιχαηλίδου: Να αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου

17:40

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για Χωροταξικό: Απαράδεκτοι ισχυρισμοί χωρίς κανένα νομικό έρεισμα

17:27

Στο μικροσκόπιο της Άγκυρας τα hedge funds

17:14

Νεπάλ: Στους 675 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

17:00

Ακίνητα: Το ράλι σε τιμές και μεταβιβάσεις γεμίζει τα κρατικά ταμεία

16:45

Γιατί o ιός του Δυτικού Νείλου φέτος «χτυπά» την Αττική

16:30

Telegraph: Το θαύμα της φύσης στην Ελλάδα που πρέπει να δεις μία φορά στη ζωή σου

16:16

Μερτς: Στη Μόσχα η ευθύνη για τα drones στη Λειψία - Εκτεταμένες γερμανικές κυρώσεις

16:01

Η Ουάσιγκτον πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας: «Σπουδαίος σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ

15:47

«Πώς το πράσινο γίνεται μπλε»: Το βίντεο της περιοδείας Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία

15:30

Ουκρανία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί σε ρωσική επιδρομή με drones στο Κίεβο

15:16

Πώς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία παράγουν «αόρατο» τοπικό ΑΕΠ;

15:00

Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα πορεία κι αυτή η στιγμή είναι τώρα

14:46

Διευκρινίσεις ΔΥΠΑ για το νέο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης

14:32

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου - Οι περιοχές σε «Red Code»

14:18

Η Τουρκία χάνει το πλεονέκτημα των φθηνών διακοπών

14:02

Μενδώνη: Το υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί τα τελευταία επτά χρόνια περισσότερα από 900 έργα σε όλη την Ελλάδα

13:57

Νεπάλ: «Πολλά δισεκατομμύρια δολάρια» το κόστος ανοικοδόμησης από τις φονικές πλημμύρες, εκτιμά η κυβέρνηση

13:45

Κομισιόν για ευλογιά αιγοπροβάτων: Υπάρχουν εργαλεία στήριξης των κτηνοτρόφων

13:25

Η Ρωσία εκπαιδεύει τα παιδιά της για τους πολέμους του μέλλοντος

13:03

Ο πρόεδρος του Ιράν καλεί τους Ιρανούς «να αποδεχθούν» τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων

12:53

Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο «πακέτο» της ΔΕΘ - Πόσο κερδίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες

12:51

Π. Μαρινάκης: Έμφαση στη μεσαία τάξη, τις MμΕ, τους συνεπείς και τις οικογένειες - Το στίγμα των εξαγγελιών στη ΔΕΘ

12:36

Ο συμβιβασμός των 18 δισ. δολαρίων της Meta προειδοποιεί TikTok και YouTube – Ποιος παίρνει σειρά;

12:29

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Ένα ολιστικό σχέδιο σύγκλισης σε όλα τα επίπεδα με την Ευρώπη

12:10

Α. Ευθυμίου: Πιο ισχυρός και προσβάσιμος ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

11:52

Πυκνώνουν τα δρομολόγια του Τραμ - Μικρότεροι χρόνοι αναμονής για τους επιβάτες

11:37

Οι πειρατές επιστρέφουν στον Κόλπο του Άντεν – Τριπλασιάστηκαν οι επιθέσεις

11:32

Γ. Μανιάτης προς Κομισιόν: «Κυρώσεις για τουρκικές παραβιάσεις στην Αλεξανδρούπολη»