INSIDE OUT

Πέφτει-πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Στέγη-Ακρίβεια-Ιδ. Χρέος στο στόχαστρο του Κασσελάκη - Το πυκνό ημερολόγιο του Νοεμβρίου

01-11-2023 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέφτει-πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Στέγη-Ακρίβεια-Ιδ. Χρέος στο στόχαστρο του Κασσελάκη - Το πυκνό ημερολόγιο του Νοεμβρίου

Με την αμφίσημη προσμονή ενός χειμώνα που δεν έρχεται, και που δεν είναι κανείς σίγουρος ότι τον επιθυμεί, κάνει πρεμιέρα ο Νοέμβρης. Το ημερολόγιο είναι πολύ γεμάτο. Έχει πράμα ο Νοέμβρης που ξεκινά φουριόζος με την συνάντηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη το πρωί. Θεσμικά στο γραφείο Πρωθυπουργού στην Βουλή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με το ίνδαλμα των νεανικών του χώρων, που ένα στροβίλισμα της μοίρας το έφερε ώστε σήμερα να είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Θεωρητικά πάντα, γιατί η θεώρηση του Κυριάκου από τα ψηλά των δημοσκοπήσεων, μάλλον κάνει μετατρέπει σε happy hour, ένα ευχάριστο διάλειμμα από την ανελέητη καθημερινότητα, αυτές τις συναντήσεις. Από χθες στην σκληρή καθημερινότητα προστέθηκε και η μετωπική με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η κατρακύλα συνεχίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, και κανείς δεν απειλεί σοβαρά τη Νέα Δημοκρατία που απολαμβάνει υψηλά ποσοστά, παρά τα προβλήματα. Οι πολίτες θυμώνουν, γκρινιάζουν, ασφυκτιούν, αλλά όταν κοιτάζουν τι υπάρχει, επιλέγουν Κυριάκο. Το πολιτικό σκηνικό παραμένει ακίνητο, με μοναδική κίνηση την συνεχιζόμενη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτοβουλίες

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Στέφανος επιχείρησε χθες να φέρει στο φιλότιμο τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος.

Στην ομιλία του προσπάθησε να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη, και να βρει δυο-τρία σημεία που θα μπορούσαν να ξεκολλήσουν το κόμμα από το τέλμα και να δώσουν ελπίδα στους ψηφοφόρους. Για παράδειγμα, σημείωσε ότι στον Προϋπολογισμό του ’24, δεν υπάρχει καμία αναφορά στα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων, ενώ εξήγγειλε το επόμενο διάστημα τρεις πρωτοβουλίες: για τη νεανική στέγη και το πρόβλημα της πρώτης κατοικίας, την ακρίβεια, και το ιδιωτικό χρέος. Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί η αριστερή, -και κάτι που ειλικρινά δεν κατάφερα να πιάσω στην εκφορά του λόγου- , λύση. Για να δούμε τι θα είναι αυτή η λύση.

Πάντως ακόμα και σε μέλη του στενού κύκλου Κασσελάκη, διαφαίνεται περισσότερο μια αγωνία για την τύχη του κόμματος υπό την νέα ηγεσία, παρά ενθουσιασμός.

Στις 6

Γυρνώντας στο ημερολόγιο του Νοεμβρίου ετοιμάζομαι μαζί με τον Κυριάκο και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, να παραστώ στις 6, την άλλη Δευτέρα δηλαδή, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Την παρουσία του εκεί προανήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να γίνει Χουντίνι προκειμένου να περάσει και από την εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου στο Μέγαρο Μουσικής. Η προσέλευση για Σημίτη είναι στις 18:00, αρχίζει 19:00, ενώ η εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέτας από την «Παναθηναϊκή» έχει προγραμματιστεί για τις 7:00 μμ.

Στις 5-7

Εν τω μεταξύ κι ο Βενιζέλος θα έχει ένα θεματάκι, αλλά θα το ξεπεράσει εύκολα πιστεύω, καθώς στις 5-7 Νοεμβρίου ο «Κύκλος Ιδεών» έχει προγραμματίσει επίσης εκδήλωση. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ Ντόρας-Βαγγέλη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την οποία φυσικά δεν χάνω με τίποτα. Εννοείται πως στις 6 Νοεμβρίου στις επτά το απόγευμα θα είναι στον Σημίτη.

Στις 6

Την Δευτέρα στις 6 Νοεμβρίου υπάρχει έντονη κινητικότητα και στο Ίδρυμα Καραμανλή, καθώς ξεκινάει νέος Κύκλος σεμιναρίων «Διακυβέρνηση και Δημόσια πολιτική» με πολλούς ενδιαφέροντες ομιλητές. Σημειώνω: α) Οικονομία και Ανάπτυξη-Αλογοσκούφης και Λουρή,

Ιδεολογία και Πολιτική- Αρβανιτόπουλος και Μπότσιου, Κράτος και Θεσμοί - Μακρυδημήτρης και Πλυμάκης , Παιδεία και Πολιτισμός- Γκλαβάς και Αναστασίου , Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον Κόσμο - Λάβδας και Αγγέλου.

Στις 2-4

Κινητικότητα υπάρχει και στο Πάντειο όπου 2 με 4 Νοεμβρίου θα γίνει Συνέδριο με θέμα: «Το Πολυτεχνείο ως δημόσια ιστορία - Οι χρήσεις, οι προσλήψεις, οι αναπαραστάσεις (1974-2023)». Εδώ επίσης έχει «ψωμί»:

Ενδεικτικά θα γίνει στρογγυλό τραπέζι «Το Πολυτεχνείο 50 χρόνια μετά» με Νίκο Μαραντζίδη, Σωτήρη Ριζά, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Αντώνη Λιάκο, και την Χριστίνα Κουλούρη. Και επίσης πολλά πολλά ακόμα.

Πρέπει να οργανωθώ να τα προλάβω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:50

ΗΠΑ: Ο Μπέσεντ αμφισβητεί τις προβλέψεις ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη

18:47

Βρετανία - Γαλλία: Οι συνομιλίες για το Ορμούζ θα επικεντρωθούν σε πιθανές κυρώσεις στο Ιράν

18:31

Η χειρότερη περίοδος από τον Β' ΠΠ: Η Κάγια Κάλλας καταδικάζει την κατάρρευση του διεθνούς δικαίου

18:28

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών - Κορίνθου

18:22

Αύριο η υπογραφή της σύμβασης για την ερευνητική γεώτρηση στο Block 2 στο Ιόνιο

18:21

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλμα τζίρου και... αισιοδοξίας

18:14

Γερμανία και Ουκρανία αποφάσισαν εμβάθυνση της στρατιωτικής τους συνεργασίας

18:13

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 22 Απριλίου η καταβολή των τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών

18:05

Κατέβασε απότομα στροφές η «μηχανή» εξαγωγών της Κίνας

18:04

Επιβεβαιώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Μακρόν στην Ελλάδα

18:04

Δεκαεπτά χώρες καλούν το Ισραήλ και τον Λίβανο να «αδράξουν την ευκαιρία» των ειρηνευτικών συνομιλιών

17:59

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Η φύλαξη των συνόρων γίνεται με πλήρη σεβασμό στο διεθνές και ενωσιακό δίκαιο»

17:50

Eurobank: Έκδοση ομολογιών senior preferred ύψους 400 εκατ. ευρώ

17:43

Johnson & Johnson: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο

17:42

Λαγκάρντ: Η Ευρώπη βρίσκεται ανάμεσα στο βασικό και το δυσμενές σενάριο της ΕΚΤ

17:42

Ο πόλεμος στο Ιράν ίσως κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους 1 τρισ. δολάρια

17:38

Επικεφαλής Rosatom: Μόλις 20 άτομα προσωπικό παραμένουν στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ

17:27

Ουκρανία: «Θύελλα» ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε Ντονέτσκ και Ντινπρό

17:15

ΔΝΤ: Δοκιμασία για τις αγορές ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

17:11

Καρκίνος του πνεύμονα: Η πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες παραμένει ζητούμενο για τους ασθενείς

17:09

Συγκεντρώσεις και πορείες κτηνοτρόφων στη Μυτιλήνη - Διαμαρτυρία στο λιμάνι

16:59

Wall Street: Κέρδη με ώθηση από τεχνολογία και τράπεζες

16:58

Τραμπ για Μελόνι: «Νόμιζα ότι είχε θάρρος, αλλά έκανα λάθος»

16:37

Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου την Τετάρτη 15/4 από τον ΟΔΔΗΧ

16:30

Ο Μακρόν ζητά την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ

16:22

Τουλάχιστον δύο πλοία διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ μετά την εφαρμογή του αμερικανικού αποκλεισμού

16:21

Συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου σήμερα στην Ουάσινγκτον χωρίς τη Χεζμπολάχ

16:13

ΔΥΠΑ: Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης στο πρόγραμμα για εργαζόμενους

16:13

Η Fed ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον πλουσιότερο επικεφαλής στην ιστορία της

16:09

Χατζηδάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Παρεμβάσεις για ελλείμματα, μονιμότητα, Δικαιοσύνη