INSIDE OUT

Πέφτει-πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Στέγη-Ακρίβεια-Ιδ. Χρέος στο στόχαστρο του Κασσελάκη - Το πυκνό ημερολόγιο του Νοεμβρίου

01-11-2023 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέφτει-πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Στέγη-Ακρίβεια-Ιδ. Χρέος στο στόχαστρο του Κασσελάκη - Το πυκνό ημερολόγιο του Νοεμβρίου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με την αμφίσημη προσμονή ενός χειμώνα που δεν έρχεται, και που δεν είναι κανείς σίγουρος ότι τον επιθυμεί, κάνει πρεμιέρα ο Νοέμβρης. Το ημερολόγιο είναι πολύ γεμάτο. Έχει πράμα ο Νοέμβρης που ξεκινά φουριόζος με την συνάντηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη το πρωί. Θεσμικά στο γραφείο Πρωθυπουργού στην Βουλή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με το ίνδαλμα των νεανικών του χώρων, που ένα στροβίλισμα της μοίρας το έφερε ώστε σήμερα να είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Θεωρητικά πάντα, γιατί η θεώρηση του Κυριάκου από τα ψηλά των δημοσκοπήσεων, μάλλον κάνει μετατρέπει σε happy hour, ένα ευχάριστο διάλειμμα από την ανελέητη καθημερινότητα, αυτές τις συναντήσεις. Από χθες στην σκληρή καθημερινότητα προστέθηκε και η μετωπική με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η κατρακύλα συνεχίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, και κανείς δεν απειλεί σοβαρά τη Νέα Δημοκρατία που απολαμβάνει υψηλά ποσοστά, παρά τα προβλήματα. Οι πολίτες θυμώνουν, γκρινιάζουν, ασφυκτιούν, αλλά όταν κοιτάζουν τι υπάρχει, επιλέγουν Κυριάκο. Το πολιτικό σκηνικό παραμένει ακίνητο, με μοναδική κίνηση την συνεχιζόμενη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτοβουλίες

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Στέφανος επιχείρησε χθες να φέρει στο φιλότιμο τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος.

Στην ομιλία του προσπάθησε να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη, και να βρει δυο-τρία σημεία που θα μπορούσαν να ξεκολλήσουν το κόμμα από το τέλμα και να δώσουν ελπίδα στους ψηφοφόρους. Για παράδειγμα, σημείωσε ότι στον Προϋπολογισμό του ’24, δεν υπάρχει καμία αναφορά στα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων, ενώ εξήγγειλε το επόμενο διάστημα τρεις πρωτοβουλίες: για τη νεανική στέγη και το πρόβλημα της πρώτης κατοικίας, την ακρίβεια, και το ιδιωτικό χρέος. Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί η αριστερή, -και κάτι που ειλικρινά δεν κατάφερα να πιάσω στην εκφορά του λόγου- , λύση. Για να δούμε τι θα είναι αυτή η λύση.

Πάντως ακόμα και σε μέλη του στενού κύκλου Κασσελάκη, διαφαίνεται περισσότερο μια αγωνία για την τύχη του κόμματος υπό την νέα ηγεσία, παρά ενθουσιασμός.

Στις 6

Γυρνώντας στο ημερολόγιο του Νοεμβρίου ετοιμάζομαι μαζί με τον Κυριάκο και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, να παραστώ στις 6, την άλλη Δευτέρα δηλαδή, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Την παρουσία του εκεί προανήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να γίνει Χουντίνι προκειμένου να περάσει και από την εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου στο Μέγαρο Μουσικής. Η προσέλευση για Σημίτη είναι στις 18:00, αρχίζει 19:00, ενώ η εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέτας από την «Παναθηναϊκή» έχει προγραμματιστεί για τις 7:00 μμ.

Στις 5-7

Εν τω μεταξύ κι ο Βενιζέλος θα έχει ένα θεματάκι, αλλά θα το ξεπεράσει εύκολα πιστεύω, καθώς στις 5-7 Νοεμβρίου ο «Κύκλος Ιδεών» έχει προγραμματίσει επίσης εκδήλωση. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ Ντόρας-Βαγγέλη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την οποία φυσικά δεν χάνω με τίποτα. Εννοείται πως στις 6 Νοεμβρίου στις επτά το απόγευμα θα είναι στον Σημίτη.

Στις 6

Την Δευτέρα στις 6 Νοεμβρίου υπάρχει έντονη κινητικότητα και στο Ίδρυμα Καραμανλή, καθώς ξεκινάει νέος Κύκλος σεμιναρίων «Διακυβέρνηση και Δημόσια πολιτική» με πολλούς ενδιαφέροντες ομιλητές. Σημειώνω: α) Οικονομία και Ανάπτυξη-Αλογοσκούφης και Λουρή,

Ιδεολογία και Πολιτική- Αρβανιτόπουλος και Μπότσιου, Κράτος και Θεσμοί - Μακρυδημήτρης και Πλυμάκης , Παιδεία και Πολιτισμός- Γκλαβάς και Αναστασίου , Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον Κόσμο - Λάβδας και Αγγέλου.

Στις 2-4

Κινητικότητα υπάρχει και στο Πάντειο όπου 2 με 4 Νοεμβρίου θα γίνει Συνέδριο με θέμα: «Το Πολυτεχνείο ως δημόσια ιστορία - Οι χρήσεις, οι προσλήψεις, οι αναπαραστάσεις (1974-2023)». Εδώ επίσης έχει «ψωμί»:

Ενδεικτικά θα γίνει στρογγυλό τραπέζι «Το Πολυτεχνείο 50 χρόνια μετά» με Νίκο Μαραντζίδη, Σωτήρη Ριζά, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Αντώνη Λιάκο, και την Χριστίνα Κουλούρη. Και επίσης πολλά πολλά ακόμα.

Πρέπει να οργανωθώ να τα προλάβω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:49

Ιστορικός o Καραλής στη Ζυρίχη - Νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα 6,20 μ.

08:36

Ένα ποτήρι single malt scotch ουίσκι με αυθεντικότητα

08:27

Μπλε κάδος: Πού καταλήγουν πραγματικά τα υλικά που πετάμε

08:26

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Ελεύθερη είσοδος σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

08:20

Χαλκιαδάκης: Πωλήσεις 266 εκατ. ευρώ για το «δυνατό χαρτί» του Σκλαβενίτη

08:19

Φονική πλημμύρα στο Νεπάλ: Τουλάχιστον 469 οι νεκροί, σύμφωνα με νέο απολογισμό

08:11

Πώς η επιστροφή στο γραφείο αυξάνει τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων

08:04

Οι «αδικημένοι» της ρύθμισης για τις συντάξεις χηρείας - Ποιοι μένουν εκτός

07:51

Στη μάχη της φοροδιαφυγής AI και drones - Νέο Command Center της ΑΑΔΕ θα συντονίζει τους ελέγχους

07:42

Επαγγελματικά ακίνητα: Επενδύσεις 1,27 δισ. στο 6μηνο 2026 - Τα μεγάλα deals, το προφίλ των αγοραστών

07:32

«Κορδέλες» και συνέπεια στη «μάχη του Βορρά» - Κόντρες και παράπονα για την Ακρίτα - Η κληρονομιά του 2015 - 2019

07:27

Μετρό Αθήνας - Γραμμή 4: «Ψήνεται» λύση για τον «παγωμένο» σταθμό σε Ευαγγελισμό - Πάρκο Ριζάρη;

07:14

Με συνταγή Ταμείου Ανάκαμψης το νέο Ταμείο των 4,8 δισ. ευρώ για το Κλίμα

07:06

Η θερινή ραστώνη στα δάνεια - Το ντόμινο του χρέους - Τα μεγάλα σχέδιο του ΟΛΠ

23:59

Αγαπηδάκη: Για πρώτη φορά δωρεάν πρόσβαση σε συμβουλευτική διατροφική για υγιή παιδιά

23:48

ΑP: Έλλειψη πυραύλων Patriot στην Ευρώπη

23:36

Νέος CEO στην Old Navy - Μεικτό β' τρίμηνο για Gap

23:23

Reuters: Στο μικροσκόπιο της Energean assets της BP στην Αίγυπτο - Προς deal 1 δισ. δολαρίων

23:10

«Πρασίνισε» η Wall Street από το ράλι 8,74% της Nvidia - Με άλμα 22,58% η Salesforce

22:55

Η Πολωνία δεν επιθυμεί να έχει πυρηνικές κεφαλές στο έδαφός της

22:42

«Σίγησε» η φωνή του Optimus Prime των «Transformers» - Πέθανε ο ηθοποιός Πίτερ Κάλεν

22:30

Διακανονισμός 354 εκατ. δολαρίων για Google στη Βρετανία

22:18

Axios: Σε συνομιλίες η Ουάσιγκτον για μερίδια πετρελαίου της Βενεζουέλας

22:09

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5 εκατ. ευρώ

21:59

Τραμπ: Δεν μιλάμε με το Ιράν - Οι όροι της Τεχεράνης για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

21:47

Συμφωνία Meta: Ο ΟΗΕ απαιτεί κανόνες για όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

21:38

Ευρωπαϊκές πιέσεις για χρήση των παγωμένων ρωσικών assets

21:29

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ

21:23

Συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με φορείς της Β. Ελλάδας

21:10

Επισκέψεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενόψει της ΔΕΘ