INSIDE OUT

Πέφτει-πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Στέγη-Ακρίβεια-Ιδ. Χρέος στο στόχαστρο του Κασσελάκη - Το πυκνό ημερολόγιο του Νοεμβρίου

01-11-2023 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέφτει-πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Στέγη-Ακρίβεια-Ιδ. Χρέος στο στόχαστρο του Κασσελάκη - Το πυκνό ημερολόγιο του Νοεμβρίου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με την αμφίσημη προσμονή ενός χειμώνα που δεν έρχεται, και που δεν είναι κανείς σίγουρος ότι τον επιθυμεί, κάνει πρεμιέρα ο Νοέμβρης. Το ημερολόγιο είναι πολύ γεμάτο. Έχει πράμα ο Νοέμβρης που ξεκινά φουριόζος με την συνάντηση Μητσοτάκη-Κασσελάκη το πρωί. Θεσμικά στο γραφείο Πρωθυπουργού στην Βουλή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με το ίνδαλμα των νεανικών του χώρων, που ένα στροβίλισμα της μοίρας το έφερε ώστε σήμερα να είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Θεωρητικά πάντα, γιατί η θεώρηση του Κυριάκου από τα ψηλά των δημοσκοπήσεων, μάλλον κάνει μετατρέπει σε happy hour, ένα ευχάριστο διάλειμμα από την ανελέητη καθημερινότητα, αυτές τις συναντήσεις. Από χθες στην σκληρή καθημερινότητα προστέθηκε και η μετωπική με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η κατρακύλα συνεχίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, και κανείς δεν απειλεί σοβαρά τη Νέα Δημοκρατία που απολαμβάνει υψηλά ποσοστά, παρά τα προβλήματα. Οι πολίτες θυμώνουν, γκρινιάζουν, ασφυκτιούν, αλλά όταν κοιτάζουν τι υπάρχει, επιλέγουν Κυριάκο. Το πολιτικό σκηνικό παραμένει ακίνητο, με μοναδική κίνηση την συνεχιζόμενη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωτοβουλίες

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Στέφανος επιχείρησε χθες να φέρει στο φιλότιμο τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος.

Στην ομιλία του προσπάθησε να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη, και να βρει δυο-τρία σημεία που θα μπορούσαν να ξεκολλήσουν το κόμμα από το τέλμα και να δώσουν ελπίδα στους ψηφοφόρους. Για παράδειγμα, σημείωσε ότι στον Προϋπολογισμό του ’24, δεν υπάρχει καμία αναφορά στα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων, ενώ εξήγγειλε το επόμενο διάστημα τρεις πρωτοβουλίες: για τη νεανική στέγη και το πρόβλημα της πρώτης κατοικίας, την ακρίβεια, και το ιδιωτικό χρέος. Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί η αριστερή, -και κάτι που ειλικρινά δεν κατάφερα να πιάσω στην εκφορά του λόγου- , λύση. Για να δούμε τι θα είναι αυτή η λύση.

Πάντως ακόμα και σε μέλη του στενού κύκλου Κασσελάκη, διαφαίνεται περισσότερο μια αγωνία για την τύχη του κόμματος υπό την νέα ηγεσία, παρά ενθουσιασμός.

Στις 6

Γυρνώντας στο ημερολόγιο του Νοεμβρίου ετοιμάζομαι μαζί με τον Κυριάκο και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, να παραστώ στις 6, την άλλη Δευτέρα δηλαδή, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Την παρουσία του εκεί προανήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να γίνει Χουντίνι προκειμένου να περάσει και από την εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέττας Γιαννάκου στο Μέγαρο Μουσικής. Η προσέλευση για Σημίτη είναι στις 18:00, αρχίζει 19:00, ενώ η εκδήλωση προς τιμήν της Μαριέτας από την «Παναθηναϊκή» έχει προγραμματιστεί για τις 7:00 μμ.

Στις 5-7

Εν τω μεταξύ κι ο Βενιζέλος θα έχει ένα θεματάκι, αλλά θα το ξεπεράσει εύκολα πιστεύω, καθώς στις 5-7 Νοεμβρίου ο «Κύκλος Ιδεών» έχει προγραμματίσει επίσης εκδήλωση. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ Ντόρας-Βαγγέλη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την οποία φυσικά δεν χάνω με τίποτα. Εννοείται πως στις 6 Νοεμβρίου στις επτά το απόγευμα θα είναι στον Σημίτη.

Στις 6

Την Δευτέρα στις 6 Νοεμβρίου υπάρχει έντονη κινητικότητα και στο Ίδρυμα Καραμανλή, καθώς ξεκινάει νέος Κύκλος σεμιναρίων «Διακυβέρνηση και Δημόσια πολιτική» με πολλούς ενδιαφέροντες ομιλητές. Σημειώνω: α) Οικονομία και Ανάπτυξη-Αλογοσκούφης και Λουρή,

Ιδεολογία και Πολιτική- Αρβανιτόπουλος και Μπότσιου, Κράτος και Θεσμοί - Μακρυδημήτρης και Πλυμάκης , Παιδεία και Πολιτισμός- Γκλαβάς και Αναστασίου , Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον Κόσμο - Λάβδας και Αγγέλου.

Στις 2-4

Κινητικότητα υπάρχει και στο Πάντειο όπου 2 με 4 Νοεμβρίου θα γίνει Συνέδριο με θέμα: «Το Πολυτεχνείο ως δημόσια ιστορία - Οι χρήσεις, οι προσλήψεις, οι αναπαραστάσεις (1974-2023)». Εδώ επίσης έχει «ψωμί»:

Ενδεικτικά θα γίνει στρογγυλό τραπέζι «Το Πολυτεχνείο 50 χρόνια μετά» με Νίκο Μαραντζίδη, Σωτήρη Ριζά, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Αντώνη Λιάκο, και την Χριστίνα Κουλούρη. Και επίσης πολλά πολλά ακόμα.

Πρέπει να οργανωθώ να τα προλάβω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:09

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στο Aristotle Innovation Forum 2026

12:07

Τζιτζικώστας: «Όλα είναι στο τραπέζι για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας»

11:59

ΠΟΥ: Επιβραδύνεται η πρόοδος στην υγεία - Προειδοποίηση για τους στόχους του 2030

11:56

Alpha Bank: Τριπλή διεθνής διάκριση για την ομάδα Economic Research

11:56

Η Viva.com επεκτείνει το ευρωπαϊκό αποτύπωμά της σε πέντε νέες χώρες

11:50

Παπασταύρου: Ενεργειακή μετάβαση με ρεαλισμό - Προχωρουν οι διασυνδέσεις φυσικού αερίου στα Βαλκάνια

11:50

Στο «κατώφλι» του 1 τρισ. δολαρίων η SK Hynix - Η αλματώδης πορεία σε 16 μήνες

11:47

CrediaBank: Το μεγαλύτερο δίκτυο ATM στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Euronet

11:40

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες

11:39

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα Chios και Kythira Pass 2026

11:36

ΣΕΔΕ: Η Ελλάδα καίει περισσότερο αέριο, «πρωταθλήτρια» στις εκπομπές ναυτιλίας – Πού χάνει και πού κερδίζει

11:29

Νέοι κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία - Τι αλλάζει

11:27

Στα 5,55 δισ. δολάρια η μεγαλύτερη IPO μέχρι στιγμής φέτος - Ποια είναι η Cerebras

11:15

«Sub-ghosting»: Γιατί οι Έλληνες δεν καταργούν τις συνδρομές τους

11:08

Καζάκς (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων εάν το ράλι του πετρελαίου επιδεινώσει τις πληθωριστικές προσδοκίες

11:06

Η Ελληνικός Χρυσός εισάγει πρώτη την ηλεκτροκίνηση στις βαριές μεταφορές μεταλλευμάτων στην Ελλάδα

11:04

ΔΥΠΑ: Νέοι δρόμοι απασχόλησης στη Γαλάζια Οικονομία με περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας

11:00

Wood: Μεγάλες αναβαθμίσεις σε τιμές στόχους και «buy» για τις ελληνικές τράπεζες - Ποιες προτιμά και γιατί

10:59

Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Νέος πρόεδρος ο Ιωάννης Μασούτης

10:55

ΗΠΑ: Οι πληθωριστικοί κίνδυνοι έκαναν την εμφάνισή τους

10:46

Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» που ανέφερε ο Σι στον Τραμπ

10:42

Τροπολογίες Τσιόδρα για ενισχυμένη συμμετοχή ΜμΕ στο νέο ευρωπαϊκό Ταμείο Ανταγωνιστικότητας

10:39

Ο ανεπαρκής αλλά και ο υπερβολικός ύπνος συνδέονται με ταχύτερη γήρανση

10:36

Η Google στέλνει τα data centers στο διάστημα - Σε συζητήσεις με SpaceX

10:33

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο Βρετανία και Τραμπ - Σι

10:21

GREGY: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου που μετατρέπει τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο

10:15

Τράπεζα Κύπρου: Υπερκαλύφθηκε 6 φορές το ομόλογο, αντλεί 300 εκατ. ευρώ

10:14

Περιοδεία Eurobank σε Ρόδο και Κω: Πάνω από μισό δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις για την περίοδο 2023–2028

09:59

Φοιτητικές εκλογές: Και φέτος διαφωνία στα αποτελέσματα - Διπλή «πρωτιά» για ΔΑΠ και ΠΚΣ

09:54

Κατοχυρώνεται η πληρωμή αγροτικών ενισχύσεων σε Θεσσαλία και Μακεδονία - Μήνυμα Χατζηδάκη