INSIDE OUT

Οι συσχετισμοί στα όργανα και η ψήφος Κοτσακά - Καλογήρου για Στέφανο Τζουμάκα - Η θέση της Ζανέτ

23-10-2023 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι συσχετισμοί στα όργανα και η ψήφος Κοτσακά - Καλογήρου για Στέφανο Τζουμάκα - Η θέση της Ζανέτ

Ο πόλεμος των αριστερών είναι σε πλήρη εξέλιξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχουν παραχωρήσει το προνόμιο της θέσης τους στους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι ασφυκτιούν με τις τιμές του πετρελαίου, της βενζίνης, του ρεύματος και του σούπερ μάρκετ, αγωνιούν για το παρόν και μέλλον των παιδιών τους, και καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα. Οι, του ΣΥΡΙΖΑ είναι βυθισμένοι στη νιρβάνα της αλληλοεξόντωσης. Η πλευρά των ηττημένων έχει μεγάλη ενέργεια να κάνει ερευνητική δημοσιογραφία για τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ στελέχη όπως ο Στέφανος Τζουμάκας που διεκδίκησε την ηγεσία, βγήκαν με σκληρές δηλώσεις απέναντι και οδεύουν προς διαγραφή.

Υπάρχει πλειοψηφία;

Η εισήγηση μέσω ΗΠΑ του Κασσελάκη, είναι ο Στέφανος Τζουμάκας να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να τεθεί εκτός κόμματος. Ουσιαστικά την τύχη του Τζουμάκα θα κρίνει ο Αντώνης Κοτσακάς- παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ από τα παλιά τα χρόνια, και έζησε όλη την περιθωριοποίηση από τους «παλιούς» του Συν, την περίοδο 2011-2014 ακόμα. Ο Κοτσακάς, ως επικεφαλής της 15μελούς Επιτροπής Δεοντολογίας θα αποφανθεί εάν τα λεγόμενα Τζουμάκα τον θέτουν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε ο Τζουμάκας

«Αυτός δεν ήρθε. Τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία […] Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία». (…) «Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και από έξω. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτά λίγο πολύ είπε ο κ. Τζουμάκας (ΣΚΑΪ) προκαλώντας την άμεση αντίδραση Κασσελάκη (έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος).

Συσχετισμοί

Το ερώτημα για διαγραφή Τζουμάκα θα δοκιμάσει άλλη μια φορά τους συσχετισμούς εντός του κόμματος, ενώ θα δώσει την ευκαιρία και σε ορισμένα στελέχη, όπως π.χ. ο Μιχάλης Καλογήρου, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, και η Ρεγγίνα Βάρτζελη προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, αμφότεροι μέλη της Επιτροπής δεοντολογίας, να πάρουν θέση για τη νέα ηγεσία του κόμματος. Και φυσικά η θέση του ίδιου του Αντώνη Κοτσακά, ο οποίος φέρεται στην πλευρά της «Ομπρέλλας» και του Γ. Ραγκούση που ήταν υπέρ Αχτσιόγλου.

11/11

Εάν υπάρξει εισήγηση διαγραφής από την Επιτροπή Κοτσακά, το θέμα θα παραπεμφθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία πιθανόν θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου. Και εκεί η διαγραφή χρειάζεται πλειοψηφία 2/3, δηλαδή 200 στα 300 μέλη. Ο διχασμός για το θέμα Τζουμάκα και για τις αποκαλύψεις της ερευνητικής δημοσιογραφίας (Εφ Συν) για τα άρθρα του Κασσελάκη στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, βαθαίνει, ενώ το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι σουρεάλ: Φίλης, Τσακαλώτος, Ηλιόπουλος τάχθηκαν υπέρ Τζουμάκα (ο οποίος ήταν περίπου αόρατος τα χρόνια τα παλιά, ως μουσαφίρης πασοκος).

Καρφιά Φίλη

«Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη «αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση» των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το Συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημείωσε ο Νίκος Φίλης, κάνοντας τον Στέφανο Τζουμάκα να απορεί.

Με τι συμφώνησε η Ζανέτ

Στον αντίποδα, υπέρ της απόφασης Κασσελάκη, αρκετά στελέχη όπως ο Νίκος Καρανίκας. «Όταν αποκαλείς τον οποιοδήποτε ως διαπλεκόμενο και ότι είναι με την ολιγαρχία τότε σηκώνει μήνυση. Το να το λες για τον πρόεδρο ενός κόμματος και μάλιστα του κόμματος σου τότε η διαγραφή είναι αυτονόητη και για όποια ή όποιον δεν το καταλαβαίνει και διαφωνεί με την διαγραφή δεν πειράζει, καθώς είναι προφανές ότι η εμπάθεια κάνει τον άνθρωπο σαχλό».

Το σχόλιο Καρανίκα προκάλεσε την αντίδραση της Ζανέτ Τσίπρα.

«Από τα καλύτερά σου… Το έζησα… Δεν θέλω ξανά», έγραψε η αδελφή του τέως Προέδρου.

Η συνέχεια

Και πριν κοπάσει η σκόνη από το σκηνικό με Τζουμάκα, ήρθαν οι αποκαλύψεις (Εφ Συν) για τα γραφόμενα του νέου προέδρου στα νιάτα του, που δεν ήταν και τόσο αριστερά.

«Έψαξαν τι έλεγα στα 19 και στα 24 μου. Λες και οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Ειδικά σε αυτή την ηλικία», απάντησε ο Στέφανος στο tik tok, με φόντο ένα υπέροχο δάσος. «Εγώ δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια. Δεν είμαι κληρονόμος. Γι’ αυτό τον λόγο έχω την ελευθερία της Αλλαγής. Να αλλάξω προς το καλύτερο. Προς το Δίκαιο. Και γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς προς την Αριστερά».

Κοιτάζω το δικό μου δάσος, την φύση των Δελφών, και μπορώ να πω με σιγουριά πως οι αποκαλύψεις της ερευνητικής θα συνεχιστούν. Ο εμφύλιος θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης στον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, σκορπώντας χαρά στο Μέγαρο Μαξίμου που μπορεί να επικεντρωθεί απερίσπαστο στη σκληρή καθημερινότητα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Gen-E 2025: Διεξήχθη στην Αθήνα το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ και ο διαγωνισμός για νέους επιχειρηματίες

23:35

Συνελήφθη μέλος διεθνούς σπείρας στο «Ελ. Βενιζέλος» με περίπου 19 κιλά ακατέργαστη κάνναβη

23:16

Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά στην Αλυκή Βοιωτίας

22:48

Μενδώνη: Η αποκατάσταση του Παλαιού Τελωνείου στο Ναύπλιο πρότυπο πολιτιστικής διαχείρισης με αναπτυξιακό πρόσημο

22:17

Δένδιας: Στο Λιτόχωρο τη Δευτέρα για το 1ο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου από τη Σχολή Ευελπίδων

21:47

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο πόνος για τις απώλειες από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας διαπερνά τις καρδιές όλων μας

21:18

Ιράν: Η ελβετική πρεσβεία στην Τεχεράνη επαναλειτουργεί σταδιακά

21:00

Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών νότια της Κρήτης με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex

20:49

Αυτοψία του υφυπ. Πολιτικής Προστασίας σε καμένες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής

20:45

Νετανιάχου: Η συνάντησή με τον Τραμπ μπορεί να συμβάλει σε επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων

20:40

Ιταλία: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Μιλάνο - Μια νεκρή από πτώση δένδρου

20:35

Μοσκοβισί : Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευκαιριών

20:30

Σταϊνμάιερ: Η ασφάλειά της Λιθουανίας είναι και δική μας ασφάλεια

20:08

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση ενόπλων σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

19:49

Πούτιν στους BRICS: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη

19:37

Υπ. Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα τη Δευτέρα

19:09

Κύπρος: Βρέθηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στον «Πήγασο»

19:00

ΗΠΑ: Πόσο κακό είναι το «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ – Καμπανάκι κινδύνου από το ΔΝΤ

18:52

Χαλκιδική: 24 ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

18:39

Με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη συνδράμει η Ελλάδα την Αλβανία για την αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς

18:24

Δυτική όχθη: Επίθεση ισραηλινών εποίκων σε συνεργείο της Deutsche Welle

18:15

ΕΚΠΑ: Κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας η αυξανόμενη συχνότητα και διάρκεια των καυσώνων

18:00

Ασυνεπείς με τις εισφορές τους 4 στους 10 επαγγελματίες - Χαμηλή εισπραξιμότητα στην «φθηνή» κατηγορία που δίνει χαμηλές συντάξεις

17:49

Λασιθι: Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Χαμέζι Σητείας

17:34

Μπέσεντ: Είμαστε κοντά στην επίτευξη αρκετών εμπορικών συμφωνιών

17:12

Ζαχαράκη: Έργα 7 εκατ. ευρώ για συντήρηση και αναβάθμιση υποδομών σε έξι ΑΕΙ

16:42

Nissan: Αναζητά «σανίδα σωτηρίας» για εργοστάσιο της μέσω της Foxconn

16:32

Αναχώρησε για Κατάρ η ισραηλινή αντιπροσωπία για συνομιλίες με τη Χαμάς

16:00

Τιμολόγια ρεύματος: Δεύτερη σερί αύξηση τον Ιούνιο – Κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε.

15:55

Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή