INSIDE OUT

Οι συσχετισμοί στα όργανα και η ψήφος Κοτσακά - Καλογήρου για Στέφανο Τζουμάκα - Η θέση της Ζανέτ

23-10-2023 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι συσχετισμοί στα όργανα και η ψήφος Κοτσακά - Καλογήρου για Στέφανο Τζουμάκα - Η θέση της Ζανέτ

Ο πόλεμος των αριστερών είναι σε πλήρη εξέλιξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχουν παραχωρήσει το προνόμιο της θέσης τους στους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι ασφυκτιούν με τις τιμές του πετρελαίου, της βενζίνης, του ρεύματος και του σούπερ μάρκετ, αγωνιούν για το παρόν και μέλλον των παιδιών τους, και καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα. Οι, του ΣΥΡΙΖΑ είναι βυθισμένοι στη νιρβάνα της αλληλοεξόντωσης. Η πλευρά των ηττημένων έχει μεγάλη ενέργεια να κάνει ερευνητική δημοσιογραφία για τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ στελέχη όπως ο Στέφανος Τζουμάκας που διεκδίκησε την ηγεσία, βγήκαν με σκληρές δηλώσεις απέναντι και οδεύουν προς διαγραφή.

Υπάρχει πλειοψηφία;

Η εισήγηση μέσω ΗΠΑ του Κασσελάκη, είναι ο Στέφανος Τζουμάκας να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να τεθεί εκτός κόμματος. Ουσιαστικά την τύχη του Τζουμάκα θα κρίνει ο Αντώνης Κοτσακάς- παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ από τα παλιά τα χρόνια, και έζησε όλη την περιθωριοποίηση από τους «παλιούς» του Συν, την περίοδο 2011-2014 ακόμα. Ο Κοτσακάς, ως επικεφαλής της 15μελούς Επιτροπής Δεοντολογίας θα αποφανθεί εάν τα λεγόμενα Τζουμάκα τον θέτουν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε ο Τζουμάκας

«Αυτός δεν ήρθε. Τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία […] Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία». (…) «Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και από έξω. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτά λίγο πολύ είπε ο κ. Τζουμάκας (ΣΚΑΪ) προκαλώντας την άμεση αντίδραση Κασσελάκη (έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος).

Συσχετισμοί

Το ερώτημα για διαγραφή Τζουμάκα θα δοκιμάσει άλλη μια φορά τους συσχετισμούς εντός του κόμματος, ενώ θα δώσει την ευκαιρία και σε ορισμένα στελέχη, όπως π.χ. ο Μιχάλης Καλογήρου, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, και η Ρεγγίνα Βάρτζελη προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, αμφότεροι μέλη της Επιτροπής δεοντολογίας, να πάρουν θέση για τη νέα ηγεσία του κόμματος. Και φυσικά η θέση του ίδιου του Αντώνη Κοτσακά, ο οποίος φέρεται στην πλευρά της «Ομπρέλλας» και του Γ. Ραγκούση που ήταν υπέρ Αχτσιόγλου.

11/11

Εάν υπάρξει εισήγηση διαγραφής από την Επιτροπή Κοτσακά, το θέμα θα παραπεμφθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία πιθανόν θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου. Και εκεί η διαγραφή χρειάζεται πλειοψηφία 2/3, δηλαδή 200 στα 300 μέλη. Ο διχασμός για το θέμα Τζουμάκα και για τις αποκαλύψεις της ερευνητικής δημοσιογραφίας (Εφ Συν) για τα άρθρα του Κασσελάκη στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, βαθαίνει, ενώ το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι σουρεάλ: Φίλης, Τσακαλώτος, Ηλιόπουλος τάχθηκαν υπέρ Τζουμάκα (ο οποίος ήταν περίπου αόρατος τα χρόνια τα παλιά, ως μουσαφίρης πασοκος).

Καρφιά Φίλη

«Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη «αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση» των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το Συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημείωσε ο Νίκος Φίλης, κάνοντας τον Στέφανο Τζουμάκα να απορεί.

Με τι συμφώνησε η Ζανέτ

Στον αντίποδα, υπέρ της απόφασης Κασσελάκη, αρκετά στελέχη όπως ο Νίκος Καρανίκας. «Όταν αποκαλείς τον οποιοδήποτε ως διαπλεκόμενο και ότι είναι με την ολιγαρχία τότε σηκώνει μήνυση. Το να το λες για τον πρόεδρο ενός κόμματος και μάλιστα του κόμματος σου τότε η διαγραφή είναι αυτονόητη και για όποια ή όποιον δεν το καταλαβαίνει και διαφωνεί με την διαγραφή δεν πειράζει, καθώς είναι προφανές ότι η εμπάθεια κάνει τον άνθρωπο σαχλό».

Το σχόλιο Καρανίκα προκάλεσε την αντίδραση της Ζανέτ Τσίπρα.

«Από τα καλύτερά σου… Το έζησα… Δεν θέλω ξανά», έγραψε η αδελφή του τέως Προέδρου.

Η συνέχεια

Και πριν κοπάσει η σκόνη από το σκηνικό με Τζουμάκα, ήρθαν οι αποκαλύψεις (Εφ Συν) για τα γραφόμενα του νέου προέδρου στα νιάτα του, που δεν ήταν και τόσο αριστερά.

«Έψαξαν τι έλεγα στα 19 και στα 24 μου. Λες και οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Ειδικά σε αυτή την ηλικία», απάντησε ο Στέφανος στο tik tok, με φόντο ένα υπέροχο δάσος. «Εγώ δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια. Δεν είμαι κληρονόμος. Γι’ αυτό τον λόγο έχω την ελευθερία της Αλλαγής. Να αλλάξω προς το καλύτερο. Προς το Δίκαιο. Και γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς προς την Αριστερά».

Κοιτάζω το δικό μου δάσος, την φύση των Δελφών, και μπορώ να πω με σιγουριά πως οι αποκαλύψεις της ερευνητικής θα συνεχιστούν. Ο εμφύλιος θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης στον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, σκορπώντας χαρά στο Μέγαρο Μαξίμου που μπορεί να επικεντρωθεί απερίσπαστο στη σκληρή καθημερινότητα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Ρωσία: Πολυετείς ποινές φυλάκισης για 135 άτομα που συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ

23:45

Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου υποχρεώθηκε να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι

23:35

ΟΗΕ: «Να σταματήσουν αμέσως οι επιστροφές Αφγανών στη χώρα τους»

23:24

ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος θα μειώσει το προσωπικό της κατά 23%

23:10

Απώλειες στη Wall Street μετά τα σχόλια Τραμπ για δασμούς ΕΕ - Κέρδη στην εβδομάδα

23:00

Γερμανία: Συνάντηση έξι υπουργών Εσωτερικών στη Βαυαρία για τη μετανάστευση

22:44

Axios: Η Μοσάντ ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ για τη «μετακίνηση» Παλαιστινίων από τη Γάζα

22:39

Συρία: Συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων και μαχητών τοπικών φυλών στη Σουέιντα

22:30

Χαμάς: Το Ισραήλ «μπλοκάρει» τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

22:21

Πειραιώς για ΑΤΜ που πωλήθηκαν στην Cashflex: Μειώνουμε τη χρέωση από 0,60 σε 0,50 ευρώ ανά συναλλαγή

21:54

Εβδομαδιαίες απώλειες 1% για το πετρέλαιο με φόντο το πλαφόν της ΕΕ στη Ρωσία

21:48

Συρία: Περισσότεροι από 400 νεκροί στη Σουέιντα από τη Δυτέρα

21:37

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη

21:29

Rebound o χρυσός - Ενσοσυνεδριακό υψηλό 11ετίας για την πλατίνα

21:28

Κλήρωση Eurojackpot 18/07/25: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:17

Πλεύρης για δομή στη Κρήτη: Θα γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές - Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός

21:12

ΔΝΤ για δασμούς: Οι εμπορικές εντάσεις εξακολουθούν να επισκιάζουν το παγκόσμιο outlook

20:58

Συρία: Αμερικανικές εταιρείες θα εκπονήσουν ενεργειακό σχέδιο μετά την άρση των κυρώσεων ΗΠΑ

20:45

Μητσοτάκης: Πρέπει να δούμε πώς το ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη

20:42

Στο Ζάππειο το Σάββατο το Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της Ενεργειακής Κοινότητας

20:34

Νετανιάχου σε πάπα Λέοντα ΙΔ': Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

20:24

Γουόλερ (Fed): Μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο - Πρέπει να πάμε στο 3%

20:16

Σε συζητήσεις ΗΠΑ - Ουκρανία για αμερικανικές επενδύσεις στην παραγωγή ουκρανικών drones

20:12

Στη Γάζα ο Λατίνος και ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων μετά τον βομβαρδισμό σε καθολική εκκλησία

20:03

ΑμεΑ: Η Ελλάδα συνυπέγραψε τη Διακήρυξη της ΕΕ για ευαισθητοποίηση

19:52

FT: Πρέσινγκ Τραμπ για μίνιμουμ δασμό 15-20% σε εισαγωγές από ΕΕ

19:38

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν: Στο επίκεντρο οι νέες συγκρούσεις στη Συρία

19:35

Νευραλγικές υποδομές του ΑΔΜΗΕ στην Αττική επιθεώρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας

19:30

ΔΥΠΑ και ONEX ενώνουν δυνάμεις

19:21

Το νέο ΔΣ της Σωληνουργεία Τζιρακιάν