INSIDE OUT

Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34

02-10-2023 | 07:26
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με Χαρδαλιά στο Βύρωνα ξεκινάει τη μέρα του ο Κυριάκος, με Πτωχό στην Κόρινθο, την τελειώνει. Ο Κασσελάκης ξεκινάει με Νέα Ιωνία στον λασπωμένο Βόλο του Μπέου, και τελειώνει με Γκλέτσο, («το ψάρι πρέπει να ψήνεται κι από τις δύο πλευρές»), υποψήφιο Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ, στο Δομοκό. Επειδή δεν με ενδιαφέρουν οι ισορροπίες και τα πρέπει των κοινών θνητών, θα είμαι ειλικρινής: Πολύ πιο ενδιαφέρουσα η μέρα Κασσελάκη.

Καταρχήν ελπίζω και πιστεύω να τον υποδεχτεί ο Μπέος. Δε θα φτάσω μέχρις του σημείου να εύχομαι να πέσει κάνα χαστούκι, αλλά σε μια λεκτική ακρότητα δεν θα 'λεγα όχι. Ο Στέφανος θέλει να πιστώσει τον Μπέο στη ΝΔ, αλλά η ΝΔ κρατάει αποστάσεις.

Επειδή δε, καταγράφηκε ήδη (ΣΚΑΪ) από τον Δήμαρχο Βόλο η ατάκα, «εγώ έχω μάθει σαν άνδρας τις διαφορές μου να τις λύνω με ξύλο. Εσείς λύστε τις με καλσόν... Τι να κάνουμε τώρα, να γίνουμε λουλούδες;», σημειώνω ότι ο πήχης είναι ήδη ψηλά.

Κοτζιάς καλεί Στέφανο

Ψηλά είναι και οι προσδοκίες ενός παλιού γνώριμου στον ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, για επάνοδο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αρθρογράφησε (Documento) και μεταξύ άλλων συνέστησε στο νέο Πρόεδρο τα εξής. «Ο καλός και αποτελεσματικός ηγέτης είναι αυτός που καταφέρνει να διασφαλίσει την συγκέντρωση δυνάμεων στο κόμμα του, αλλά και την συμπόρευση με άλλες δυνάμεις, ακόμα και με μικρές. Όποιος δηλώνει ότι αυτός, από μόνος του, θα κερδίσει την δεξιά, δεν εννοεί σίγουρα την κοινωνική δεξιά. Το δε πιθανότερο είναι να οδηγήσει το κόμμα του σε ήττα ή ακόμα χειρότερα, στην υποταγή της στο άρχων σύστημα. Ουδείς νικά μόνος του, χωρίς επιτελείο, ικανά στελέχη, συνεργασίες και συμμαχίες, πριν απ’ όλα χωρίς τον λαό».

Το ΑΚΕΛ

Προς το παρόν πάντως καθήκοντα διπλωματικού συμβούλου εξακολουθεί να έχει ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο οποίος λογικά θα ετοιμάσει ένα ταχύρρυθμο στον Πρόεδρο (τι είναι το ΑΚΕΛ, πως ονομάζονται τα κατεχόμενα, δίκαιη και βιώσιμη λύση κλπ) στο αεροπλάνο για Κύπρο αύριο Τρίτη.

Πατριωτική Αριστερά

Ο Κοτζιάς έχει ένα πλεονέκτημα. Λογικά μιλώντας, ακουμπάει στην καρδιά του Κασσελάκη στα εθνικά θέματα, και φροντίζει να το υπενθυμίζει σε κάθε τόνο. «Η αριστερά ήταν πάντα πατριωτική με σαφή άποψη για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και τα «μυστικά» της διπλωματίας. Δυστυχώς μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει ανιστόρητα τις κλασικές αντιμαρξιστικές θέσεις του Προυντόν ενάντια στον πατριωτισμό (μερικοί, μάλιστα, θεωρούν την υιοθέτησή τους ως δείγμα αριστεροσύνης) και δεν επιθυμεί να ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Αυτό το τμήμα δεν έχει καμία αντίρρηση να στηρίξει τον Μητσοτάκη σε κάθε είδους υποχωρήσεις και σάπιους συμβιβασμούς απέναντι στην Τουρκία».

Δεν θέλει κομματικά

Μοναδικό εμπόδιο, η θέληση του ίδιου του Κασσελάκη να ασχοληθεί με τους κομματικούς διαδρόμους, τα κομματικά οφίκια, τους θώκους, και γενικώς την κομματική ιεραρχία. Υποψιάζομαι ότι σ’ αυτά ο Καπνισάκης είναι μόνος του και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη ο Στέφανος θα ποντάρει στο φιλότιμο των βουλευτών του.

47-13= 34

Επί τη ευκαιρία. Σε ό, τι αφορά το σχέδιο ορισμένων ακόμα και να αποσχιστούν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξουν νέα ΚΟ ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι πια αξιωματική αντιπολίτευση, τα κουκιά δεν φαίνεται να βγαίνουν τόσο εύκολα. Προς ώρας δεν βλέπω πάνω από 13 βουλευτές να πηγαίνουν με την Έφη, αν το αποφασίσει. Επίσης δεν βλέπω να το αποφασίζει.

Οι πλειοψηφίες και το δίκιο

Μέσα στις ταραγμένες ημέρες του φθινοπώρου, διόλου δεν πέρασε απαρατήρητη η μπηχτή Μπίστη για Κασσελάκη, μέσω Μπέου στα σόσιαλ.

«Ο Μπέος πάντα αυτός ήταν. Ένα μείγμα τραμπούκου και γελοίου. Και προφανώς έχει την στήριξη της ΝΔ και του Μητσοτάκη. "Αντιαισθητικος μεν, δικός μας δε". Αλλά δύο φορές τον επέλεξε ο κυρίαρχος λαός και στην κόκκινη Νέα Ιωνία πήρε πάνω από 50%. Τρανή απόδειξη ότι οι πλειοψηφίες δεν έχουν πάντα δίκιο. Ας μην τριτώσει».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:31

Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης: Πώς μπορούν να προσχωρήσουν μικρότερες επιχειρήσεις - Οι προϋποθέσεις

10:27

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Μέχρι αύριο Πέμπτη η συμπλήρωση των μηχανογραφικών

10:25

Έφυγε από τη ζωή η Μάρω Κοντού σε ηλικία 92 ετών

10:17

Ουκρανία: Αμοιβαίες επιθέσεις σε πλοία και λιμάνια – Στο Κίεβο η φον ντερ Λάιεν

10:08

Διαγωνισμός επέκτασης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος

10:06

Πιερρακάκης: Κάθε ελληνική επιχείρηση που κατακτά τις πιο απαιτητικές αγορές ισχυροποιεί και την Ελλάδα

10:01

Σουδάν: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή απειλεί να επιδεινώσει την κρίση της πείνας

09:58

Υπερβαση στόχου 9,4% στα φοροέσοδα Ιουνίου – Κατά 2,1% στο εξάμηνο

09:41

Ουκρανικά drones πλήττουν 20 ρωσικά πλοία - Η Ρωσία απαντά με χτυπήματα σε λιμάνια

09:28

Συνταγματική Αναθεώρηση: Επίλογος με την έννοια της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και τους ΟΤΑ

09:14

CrediaBank: Στο 24% η συμμετοχή της Thrivest μετά το placement

09:10

Νίκος Μπλόσκας: Το νέο πρόσωπο στο οποίο ποντάρει η Νέα Δημοκρατία στη Χαλκιδική

09:00

Stripe και Advent προσφέρουν πάνω από 53. δισ. δολ. για να εξαγοράσουν την PayPal

08:49

Μέσι, Κριστιάνο, Μόντριτς: Όταν τα 40 είναι απλά ένας αριθμός

08:30

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες: Κατέρρευσαν περαιτέρω οι πωλήσεις στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο

08:17

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 85 δολ. το Brent με φόντο την ένταση στη Μέση Ανατολή

08:03

Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά έως ότου τελειώσουν οι επιθέσεις των ΗΠΑ

07:58

Κίνα: Κατέγραψε την πιο αργή ανάπτυξη τριμήνου από το 2022

07:49

Ιταλία: Η βουλή απέρριψε τροπολογία του κόμματος της Μελόνι για την εκλογική μεταρρύθμιση - Η αντιπολίτευση ζητά εκλογές

07:41

Νέο κύμα επιθέσεων των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν - Τραμπ: Πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές αν δεν υπάρξει συμφωνία

07:31

Μείωση 45% Ευρωπαικών κονδυλίων για προώθηση αγροτικών προϊόντων!!! Ολα για τον πόλεμο...

07:17

Καραμούζης: Οι επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ στον όμιλο Πλακεντία και η έκκληση για μείωση του ΦΠΑ στις κτηνιατρικές υπηρεσίες

07:08

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με εφαλτήριο την ΑΜΚ σχεδιάζει επενδύσεις 850 εκατ. ευρώ μέχρι το 2030 - Οι βασικοί στόχοι παραγωγής και πωλήσεων

07:06

Ποιοι αγοράζουν πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα και σε ποιες τιμές - Η Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα νησιά

07:05

Καύσιμα: Ξεκίνησε η έκπτωση σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πότε και πόσο θα φανεί στην αντλία με παραδείγματα

07:03

Τα μυστήρια μιας εξαγοράς - Οι ελληνικές τράπεζες του ψηφιακού ευρώ - Μεγαλώνει η «γεωγραφία» της Microsoft Ελλάδας

07:00

Γιατί ο Νικήτας άνοιξε εκλογικό παράθυρο - Tι κάνει άνω – κάτω την αριστερή πολυκατοικία - Oι ασκήσεις ισορροπίας του Μαρινάκη

23:52

Ουκρανία: Ο επικεφαλής του Ukroboronprom υπέβαλε παραίτηση μετά από έκρηξη σε αποθήκη

23:39

Γαλλία: Έξι συλλήψεις για τη φωτιά στο Φοντενεμπλό

23:26

ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό ίσως ξεπερνά έως και 4 φορές τις επίσημες εκτιμήσεις