INSIDE OUT

Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34

02-10-2023 | 07:26
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34

Με Χαρδαλιά στο Βύρωνα ξεκινάει τη μέρα του ο Κυριάκος, με Πτωχό στην Κόρινθο, την τελειώνει. Ο Κασσελάκης ξεκινάει με Νέα Ιωνία στον λασπωμένο Βόλο του Μπέου, και τελειώνει με Γκλέτσο, («το ψάρι πρέπει να ψήνεται κι από τις δύο πλευρές»), υποψήφιο Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ, στο Δομοκό. Επειδή δεν με ενδιαφέρουν οι ισορροπίες και τα πρέπει των κοινών θνητών, θα είμαι ειλικρινής: Πολύ πιο ενδιαφέρουσα η μέρα Κασσελάκη.

Καταρχήν ελπίζω και πιστεύω να τον υποδεχτεί ο Μπέος. Δε θα φτάσω μέχρις του σημείου να εύχομαι να πέσει κάνα χαστούκι, αλλά σε μια λεκτική ακρότητα δεν θα 'λεγα όχι. Ο Στέφανος θέλει να πιστώσει τον Μπέο στη ΝΔ, αλλά η ΝΔ κρατάει αποστάσεις.

Επειδή δε, καταγράφηκε ήδη (ΣΚΑΪ) από τον Δήμαρχο Βόλο η ατάκα, «εγώ έχω μάθει σαν άνδρας τις διαφορές μου να τις λύνω με ξύλο. Εσείς λύστε τις με καλσόν... Τι να κάνουμε τώρα, να γίνουμε λουλούδες;», σημειώνω ότι ο πήχης είναι ήδη ψηλά.

Κοτζιάς καλεί Στέφανο

Ψηλά είναι και οι προσδοκίες ενός παλιού γνώριμου στον ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, για επάνοδο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αρθρογράφησε (Documento) και μεταξύ άλλων συνέστησε στο νέο Πρόεδρο τα εξής. «Ο καλός και αποτελεσματικός ηγέτης είναι αυτός που καταφέρνει να διασφαλίσει την συγκέντρωση δυνάμεων στο κόμμα του, αλλά και την συμπόρευση με άλλες δυνάμεις, ακόμα και με μικρές. Όποιος δηλώνει ότι αυτός, από μόνος του, θα κερδίσει την δεξιά, δεν εννοεί σίγουρα την κοινωνική δεξιά. Το δε πιθανότερο είναι να οδηγήσει το κόμμα του σε ήττα ή ακόμα χειρότερα, στην υποταγή της στο άρχων σύστημα. Ουδείς νικά μόνος του, χωρίς επιτελείο, ικανά στελέχη, συνεργασίες και συμμαχίες, πριν απ’ όλα χωρίς τον λαό».

Το ΑΚΕΛ

Προς το παρόν πάντως καθήκοντα διπλωματικού συμβούλου εξακολουθεί να έχει ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο οποίος λογικά θα ετοιμάσει ένα ταχύρρυθμο στον Πρόεδρο (τι είναι το ΑΚΕΛ, πως ονομάζονται τα κατεχόμενα, δίκαιη και βιώσιμη λύση κλπ) στο αεροπλάνο για Κύπρο αύριο Τρίτη.

Πατριωτική Αριστερά

Ο Κοτζιάς έχει ένα πλεονέκτημα. Λογικά μιλώντας, ακουμπάει στην καρδιά του Κασσελάκη στα εθνικά θέματα, και φροντίζει να το υπενθυμίζει σε κάθε τόνο. «Η αριστερά ήταν πάντα πατριωτική με σαφή άποψη για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και τα «μυστικά» της διπλωματίας. Δυστυχώς μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει ανιστόρητα τις κλασικές αντιμαρξιστικές θέσεις του Προυντόν ενάντια στον πατριωτισμό (μερικοί, μάλιστα, θεωρούν την υιοθέτησή τους ως δείγμα αριστεροσύνης) και δεν επιθυμεί να ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Αυτό το τμήμα δεν έχει καμία αντίρρηση να στηρίξει τον Μητσοτάκη σε κάθε είδους υποχωρήσεις και σάπιους συμβιβασμούς απέναντι στην Τουρκία».

Δεν θέλει κομματικά

Μοναδικό εμπόδιο, η θέληση του ίδιου του Κασσελάκη να ασχοληθεί με τους κομματικούς διαδρόμους, τα κομματικά οφίκια, τους θώκους, και γενικώς την κομματική ιεραρχία. Υποψιάζομαι ότι σ’ αυτά ο Καπνισάκης είναι μόνος του και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη ο Στέφανος θα ποντάρει στο φιλότιμο των βουλευτών του.

47-13= 34

Επί τη ευκαιρία. Σε ό, τι αφορά το σχέδιο ορισμένων ακόμα και να αποσχιστούν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξουν νέα ΚΟ ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι πια αξιωματική αντιπολίτευση, τα κουκιά δεν φαίνεται να βγαίνουν τόσο εύκολα. Προς ώρας δεν βλέπω πάνω από 13 βουλευτές να πηγαίνουν με την Έφη, αν το αποφασίσει. Επίσης δεν βλέπω να το αποφασίζει.

Οι πλειοψηφίες και το δίκιο

Μέσα στις ταραγμένες ημέρες του φθινοπώρου, διόλου δεν πέρασε απαρατήρητη η μπηχτή Μπίστη για Κασσελάκη, μέσω Μπέου στα σόσιαλ.

«Ο Μπέος πάντα αυτός ήταν. Ένα μείγμα τραμπούκου και γελοίου. Και προφανώς έχει την στήριξη της ΝΔ και του Μητσοτάκη. "Αντιαισθητικος μεν, δικός μας δε". Αλλά δύο φορές τον επέλεξε ο κυρίαρχος λαός και στην κόκκινη Νέα Ιωνία πήρε πάνω από 50%. Τρανή απόδειξη ότι οι πλειοψηφίες δεν έχουν πάντα δίκιο. Ας μην τριτώσει».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:20

Χατζηδάκης: Νέες παρεμβάσεις στην αγορά αν χρειαστεί

12:17

Bloomberg: Από την κρίση, στο μεγαλύτερο story ανάκαμψης της Ευρωζώνης - Η Ελλάδα με βλέμμα στις ανεπτυγμένες αγορές

12:13

Deal δισεκατομμυρίων στα καλλυντικά: Η Estée Lauder συζητά εξαγορά της ισπανικής Puig

12:05

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το πρώτο κινητό X-ray στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου στην Ελλάδα

12:03

Σκληρότερους περιορισμούς επιβάλλει το Πεντάγωνο στον Τύπο

11:55

Εντυπωσιασμένος ο Κυρ. Μητσοτάκης από την ταχύτητα κατασκευής του Fly Over

11:51

Ευρώπη χωρίς «μαξιλάρι» φυσικού αερίου: Πίεση στις τιμές και τι σημαίνει για την Ελλάδα

11:51

Το Πακιστάν η πιο μολυσμένη χώρα στον κόσμο για το 2025

11:48

Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε ρωσική επίθεση με 426 drones και πυραύλους

11:44

ΕΥ: Οι 10 βασικές ευκαιρίες για τις εταιρείες τεχνολογίας το 2026 - Καταλύτης η ΑΙ

11:42

Στην Τράπεζα της Ελλάδος οι πρόεδροι του SSM και του SRB

11:38

Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

11:36

ΧΑ: Κάτω από τις 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

11:27

Επίσκεψη Λουκασένκο στη Βόρεια Κορέα μετά από πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν

11:23

Ρεκόρ κερδοφορίας για Revolut το 2025 με 2,3 δισ. δολάρια

11:19

Στρατηγική συνεργασία QnR με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

11:08

Η Vitex εξαγόρασε την εταιρεία δομικών χημικών Microfill

11:01

Παπαστεργίου: Σύντομα τα μέτρα για τα social media στους ανηλίκους - Πώς θα γίνεται ο έλεγχος

10:42

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές καθώς η αβεβαιότητα επιστρέφει

10:42

Μέτοχος στην Ελληνικά Οινοποιεία ο Εμμανουήλ Καραλής

10:36

Δούρος: Πώληση ακινήτων του πρώην εργοστασίου της για πρόωρη αποπληρωμή οφειλών

10:21

Σε βράχο ύψους 10 μέτρων ο ανδριάντας για την «Κυρά της Ρω»

10:10

Με αναδρομική ισχύ, από 15 Μαρτίου, η επιδότηση 15% στα λιπάσματα

10:05

Δανία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

10:03

Υπεγράφη το mega trade deal ΕΕ - Αυστραλίας: Τι περιλαμβάνει

09:56

Παπαστράτος: Ο Γιώργος Μαργώνης νέος αντιπρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International

09:50

Παπαθανάσης: Νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις νοσοκομείων ύψους 12,29 εκατ. ευρώ

09:42

Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια - Εξαπατούσαν πελάτες με μαϊμού πτυχία

09:40

Δένδιας: «Με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό η Ελλάδα αποκτά μια ολιστική προσέγγιση άμυνας»

09:26

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην EE τον Φεβρουάριο - Ανάκαμψη μετά από 13 μήνες για Tesla