INSIDE OUT

Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34

02-10-2023 | 07:26
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με Χαρδαλιά στο Βύρωνα ξεκινάει τη μέρα του ο Κυριάκος, με Πτωχό στην Κόρινθο, την τελειώνει. Ο Κασσελάκης ξεκινάει με Νέα Ιωνία στον λασπωμένο Βόλο του Μπέου, και τελειώνει με Γκλέτσο, («το ψάρι πρέπει να ψήνεται κι από τις δύο πλευρές»), υποψήφιο Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ, στο Δομοκό. Επειδή δεν με ενδιαφέρουν οι ισορροπίες και τα πρέπει των κοινών θνητών, θα είμαι ειλικρινής: Πολύ πιο ενδιαφέρουσα η μέρα Κασσελάκη.

Καταρχήν ελπίζω και πιστεύω να τον υποδεχτεί ο Μπέος. Δε θα φτάσω μέχρις του σημείου να εύχομαι να πέσει κάνα χαστούκι, αλλά σε μια λεκτική ακρότητα δεν θα 'λεγα όχι. Ο Στέφανος θέλει να πιστώσει τον Μπέο στη ΝΔ, αλλά η ΝΔ κρατάει αποστάσεις.

Επειδή δε, καταγράφηκε ήδη (ΣΚΑΪ) από τον Δήμαρχο Βόλο η ατάκα, «εγώ έχω μάθει σαν άνδρας τις διαφορές μου να τις λύνω με ξύλο. Εσείς λύστε τις με καλσόν... Τι να κάνουμε τώρα, να γίνουμε λουλούδες;», σημειώνω ότι ο πήχης είναι ήδη ψηλά.

Κοτζιάς καλεί Στέφανο

Ψηλά είναι και οι προσδοκίες ενός παλιού γνώριμου στον ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, για επάνοδο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αρθρογράφησε (Documento) και μεταξύ άλλων συνέστησε στο νέο Πρόεδρο τα εξής. «Ο καλός και αποτελεσματικός ηγέτης είναι αυτός που καταφέρνει να διασφαλίσει την συγκέντρωση δυνάμεων στο κόμμα του, αλλά και την συμπόρευση με άλλες δυνάμεις, ακόμα και με μικρές. Όποιος δηλώνει ότι αυτός, από μόνος του, θα κερδίσει την δεξιά, δεν εννοεί σίγουρα την κοινωνική δεξιά. Το δε πιθανότερο είναι να οδηγήσει το κόμμα του σε ήττα ή ακόμα χειρότερα, στην υποταγή της στο άρχων σύστημα. Ουδείς νικά μόνος του, χωρίς επιτελείο, ικανά στελέχη, συνεργασίες και συμμαχίες, πριν απ’ όλα χωρίς τον λαό».

Το ΑΚΕΛ

Προς το παρόν πάντως καθήκοντα διπλωματικού συμβούλου εξακολουθεί να έχει ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο οποίος λογικά θα ετοιμάσει ένα ταχύρρυθμο στον Πρόεδρο (τι είναι το ΑΚΕΛ, πως ονομάζονται τα κατεχόμενα, δίκαιη και βιώσιμη λύση κλπ) στο αεροπλάνο για Κύπρο αύριο Τρίτη.

Πατριωτική Αριστερά

Ο Κοτζιάς έχει ένα πλεονέκτημα. Λογικά μιλώντας, ακουμπάει στην καρδιά του Κασσελάκη στα εθνικά θέματα, και φροντίζει να το υπενθυμίζει σε κάθε τόνο. «Η αριστερά ήταν πάντα πατριωτική με σαφή άποψη για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και τα «μυστικά» της διπλωματίας. Δυστυχώς μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει ανιστόρητα τις κλασικές αντιμαρξιστικές θέσεις του Προυντόν ενάντια στον πατριωτισμό (μερικοί, μάλιστα, θεωρούν την υιοθέτησή τους ως δείγμα αριστεροσύνης) και δεν επιθυμεί να ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Αυτό το τμήμα δεν έχει καμία αντίρρηση να στηρίξει τον Μητσοτάκη σε κάθε είδους υποχωρήσεις και σάπιους συμβιβασμούς απέναντι στην Τουρκία».

Δεν θέλει κομματικά

Μοναδικό εμπόδιο, η θέληση του ίδιου του Κασσελάκη να ασχοληθεί με τους κομματικούς διαδρόμους, τα κομματικά οφίκια, τους θώκους, και γενικώς την κομματική ιεραρχία. Υποψιάζομαι ότι σ’ αυτά ο Καπνισάκης είναι μόνος του και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη ο Στέφανος θα ποντάρει στο φιλότιμο των βουλευτών του.

47-13= 34

Επί τη ευκαιρία. Σε ό, τι αφορά το σχέδιο ορισμένων ακόμα και να αποσχιστούν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξουν νέα ΚΟ ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι πια αξιωματική αντιπολίτευση, τα κουκιά δεν φαίνεται να βγαίνουν τόσο εύκολα. Προς ώρας δεν βλέπω πάνω από 13 βουλευτές να πηγαίνουν με την Έφη, αν το αποφασίσει. Επίσης δεν βλέπω να το αποφασίζει.

Οι πλειοψηφίες και το δίκιο

Μέσα στις ταραγμένες ημέρες του φθινοπώρου, διόλου δεν πέρασε απαρατήρητη η μπηχτή Μπίστη για Κασσελάκη, μέσω Μπέου στα σόσιαλ.

«Ο Μπέος πάντα αυτός ήταν. Ένα μείγμα τραμπούκου και γελοίου. Και προφανώς έχει την στήριξη της ΝΔ και του Μητσοτάκη. "Αντιαισθητικος μεν, δικός μας δε". Αλλά δύο φορές τον επέλεξε ο κυρίαρχος λαός και στην κόκκινη Νέα Ιωνία πήρε πάνω από 50%. Τρανή απόδειξη ότι οι πλειοψηφίες δεν έχουν πάντα δίκιο. Ας μην τριτώσει».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:38

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βλήματα, περιλαμβανομένου βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς

09:12

Υπέρ της αύξησης επιτοκίων από ΕΚΤ τον Ιούνιο η Σνάμπελ

09:05

Η Chanel «χρυσώνει» τους ιδιοκτήτες της - Ποια είναι τα αδέρφια Βερτχάιμερ

08:55

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη Χιλή

08:51

Νέο «καμπανάκι» ΠΟΥ για Έμπολα: «Εξαιρετικά σοβαρή και δύσκολη επιδημία»

08:47

Πετρέλαιο: Κέρδη 2% για Brent - Στο «κόκκινο» το γεωπολιτικό θερμόμετρο στη Μ. Ανατολή

08:40

Χωροταξικό για Τουρισμό: «Δεν γίνεται να μιλάμε για νέες κλίνες όταν τα νησιά δεν έχουν νερό»

08:34

Ρεύμα: Ο Μάιος έφερε «ανάσα» στα πράσινα τιμολόγια - Τι έρχεται τον Ιούνιο

08:32

Η γαλάζια ατζέντα με κοινωνικό πρόσημο, ο Τσίπρας «ντύνεται»… Μέσι, η διαφωνία στο ΠΑΣΟΚ με το «παρών» στον Στουρνάρα

08:29

Νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στο Ιράν - Ρούμπιο: «Εφικτή μία συμφωνία εντός ημερών»

08:19

Σαρωτικοί έλεγχοι, πρόστιμα και νέα ψηφιακά εργαλεία στη μάχη κατά της ακρίβειας - Τι θα γίνει με το πλαφόν

08:12

Σήμερα παρουσιάζει τον νέο πολιτικό φορέα ο Αλέξης Τσίπρας

08:08

Στα 51,7 δισ. ευρώ τα χρέη προς το ΚΕΑΟ το α' τρίμηνο - Αυξάνονται τα ανείσπρακτα

07:53

Ακίνητα: Πόσο κοστίζουν εξοχικά και νεόδμητες βίλες «πάνω στο κύμα» στην Ελλάδα

07:45

Οι τουρίστες που στήριξαν την επιμήκυνση της σεζόν

07:38

Τι τρέχει με το «Σπίτι μου 3»: Το «κλείνει» ο Παπαθανάσης, το αφήνει ανοιχτό ο Μητσοτάκης

07:30

Ψηφιακά «καρφώματα» για οικονομικά εγκλήματα, φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο

07:20

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ποια είναι η νέα σύμβαση με ΔΕΔΔΗΕ - ΑΔΜΗΕ

07:18

«Αιμοδότης» του ακριβού πλάνου ανάπτυξης της Credia η Μάλτα

07:14

ΤΑΑ: Διπλό αίτημα 2,6 δισ. τώρα, τελικός γύρος 4,8 δισ. τον Σεπτέμβριο

07:07

Τα μηνύματα του Yπουργικού - Οι εγγυητικές του ΤΜΕΔΕ - Η απογείωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

23:56

Φινλανδία: Οι αρχές συνεδριάζουν για την αυξανόμενη απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

23:44

e-ΕΦΚΑ: Τροποποιητική εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών έτους 2025

23:33

Ζελένσκι: «Μικρή πρόοδος» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα

23:22

Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια

23:12

Ισπανία: Περισσότερα από 9 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης

22:58

Handelsblatt: Η Κομισιόν ετοιμάζει να επιβάλει πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Google

22:37

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Ρούμπιο για τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο

22:23

Θεμιστοκλέους: «Διασφαλίζουμε τη συνέχιση λειτουργίας του ΑΧΕΠΑ»

22:10

Ρεκόρ ζέστης στη Βρετανία - Στους 33,5 βαθμούς το θερμόμετρο στο Λονδίνο