INSIDE OUT

Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34

02-10-2023 | 07:26
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34

Με Χαρδαλιά στο Βύρωνα ξεκινάει τη μέρα του ο Κυριάκος, με Πτωχό στην Κόρινθο, την τελειώνει. Ο Κασσελάκης ξεκινάει με Νέα Ιωνία στον λασπωμένο Βόλο του Μπέου, και τελειώνει με Γκλέτσο, («το ψάρι πρέπει να ψήνεται κι από τις δύο πλευρές»), υποψήφιο Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ, στο Δομοκό. Επειδή δεν με ενδιαφέρουν οι ισορροπίες και τα πρέπει των κοινών θνητών, θα είμαι ειλικρινής: Πολύ πιο ενδιαφέρουσα η μέρα Κασσελάκη.

Καταρχήν ελπίζω και πιστεύω να τον υποδεχτεί ο Μπέος. Δε θα φτάσω μέχρις του σημείου να εύχομαι να πέσει κάνα χαστούκι, αλλά σε μια λεκτική ακρότητα δεν θα 'λεγα όχι. Ο Στέφανος θέλει να πιστώσει τον Μπέο στη ΝΔ, αλλά η ΝΔ κρατάει αποστάσεις.

Επειδή δε, καταγράφηκε ήδη (ΣΚΑΪ) από τον Δήμαρχο Βόλο η ατάκα, «εγώ έχω μάθει σαν άνδρας τις διαφορές μου να τις λύνω με ξύλο. Εσείς λύστε τις με καλσόν... Τι να κάνουμε τώρα, να γίνουμε λουλούδες;», σημειώνω ότι ο πήχης είναι ήδη ψηλά.

Κοτζιάς καλεί Στέφανο

Ψηλά είναι και οι προσδοκίες ενός παλιού γνώριμου στον ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, για επάνοδο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αρθρογράφησε (Documento) και μεταξύ άλλων συνέστησε στο νέο Πρόεδρο τα εξής. «Ο καλός και αποτελεσματικός ηγέτης είναι αυτός που καταφέρνει να διασφαλίσει την συγκέντρωση δυνάμεων στο κόμμα του, αλλά και την συμπόρευση με άλλες δυνάμεις, ακόμα και με μικρές. Όποιος δηλώνει ότι αυτός, από μόνος του, θα κερδίσει την δεξιά, δεν εννοεί σίγουρα την κοινωνική δεξιά. Το δε πιθανότερο είναι να οδηγήσει το κόμμα του σε ήττα ή ακόμα χειρότερα, στην υποταγή της στο άρχων σύστημα. Ουδείς νικά μόνος του, χωρίς επιτελείο, ικανά στελέχη, συνεργασίες και συμμαχίες, πριν απ’ όλα χωρίς τον λαό».

Το ΑΚΕΛ

Προς το παρόν πάντως καθήκοντα διπλωματικού συμβούλου εξακολουθεί να έχει ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο οποίος λογικά θα ετοιμάσει ένα ταχύρρυθμο στον Πρόεδρο (τι είναι το ΑΚΕΛ, πως ονομάζονται τα κατεχόμενα, δίκαιη και βιώσιμη λύση κλπ) στο αεροπλάνο για Κύπρο αύριο Τρίτη.

Πατριωτική Αριστερά

Ο Κοτζιάς έχει ένα πλεονέκτημα. Λογικά μιλώντας, ακουμπάει στην καρδιά του Κασσελάκη στα εθνικά θέματα, και φροντίζει να το υπενθυμίζει σε κάθε τόνο. «Η αριστερά ήταν πάντα πατριωτική με σαφή άποψη για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και τα «μυστικά» της διπλωματίας. Δυστυχώς μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει ανιστόρητα τις κλασικές αντιμαρξιστικές θέσεις του Προυντόν ενάντια στον πατριωτισμό (μερικοί, μάλιστα, θεωρούν την υιοθέτησή τους ως δείγμα αριστεροσύνης) και δεν επιθυμεί να ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Αυτό το τμήμα δεν έχει καμία αντίρρηση να στηρίξει τον Μητσοτάκη σε κάθε είδους υποχωρήσεις και σάπιους συμβιβασμούς απέναντι στην Τουρκία».

Δεν θέλει κομματικά

Μοναδικό εμπόδιο, η θέληση του ίδιου του Κασσελάκη να ασχοληθεί με τους κομματικούς διαδρόμους, τα κομματικά οφίκια, τους θώκους, και γενικώς την κομματική ιεραρχία. Υποψιάζομαι ότι σ’ αυτά ο Καπνισάκης είναι μόνος του και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη ο Στέφανος θα ποντάρει στο φιλότιμο των βουλευτών του.

47-13= 34

Επί τη ευκαιρία. Σε ό, τι αφορά το σχέδιο ορισμένων ακόμα και να αποσχιστούν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξουν νέα ΚΟ ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι πια αξιωματική αντιπολίτευση, τα κουκιά δεν φαίνεται να βγαίνουν τόσο εύκολα. Προς ώρας δεν βλέπω πάνω από 13 βουλευτές να πηγαίνουν με την Έφη, αν το αποφασίσει. Επίσης δεν βλέπω να το αποφασίζει.

Οι πλειοψηφίες και το δίκιο

Μέσα στις ταραγμένες ημέρες του φθινοπώρου, διόλου δεν πέρασε απαρατήρητη η μπηχτή Μπίστη για Κασσελάκη, μέσω Μπέου στα σόσιαλ.

«Ο Μπέος πάντα αυτός ήταν. Ένα μείγμα τραμπούκου και γελοίου. Και προφανώς έχει την στήριξη της ΝΔ και του Μητσοτάκη. "Αντιαισθητικος μεν, δικός μας δε". Αλλά δύο φορές τον επέλεξε ο κυρίαρχος λαός και στην κόκκινη Νέα Ιωνία πήρε πάνω από 50%. Τρανή απόδειξη ότι οι πλειοψηφίες δεν έχουν πάντα δίκιο. Ας μην τριτώσει».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:46

Δύο νεκροί από αμερικανικό πλήγμα σε σκάφος στον ανατολικό Ειρηνικό ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών

17:41

Γκίλφοϊλ: «Στην Ελλάδα εντός του 2026 ο Τραμπ»

17:39

ΕΕΑ για 4ήμερη εργασία: Να δρούμε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της ΜμΕ

17:18

Ισραηλινό δικαστήριο παρατείνει την κράτηση δύο ακτιβιστών του «Στολίσκου για τη Γάζα»

17:08

Γολγοθάς η μεταβίβαση ακινήτου: Έως 213 ημέρες στη Θεσσαλονίκη - 4 μήνες για την έκδοση άδειας

17:06

Στο ΔΣ του αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας Ηλεκτρικής Ενέργειας (EPRI) ο Γεώργιος Στάσσης

17:04

Ρωσία: Το διυλιστήριο Κιρίσι διέκοψε την επεξεργασία πετρελαίου μετά από επίθεση ουκρανικών drones

16:52

Wall Street: Ανοδικά καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί - Ρεκόρ για τον Nasdaq

16:47

Χέγκσεθ: «Η κατάπαυση πυρός με το Ιράν εξακολουθεί να ισχύει - Tο Ιράν δεν ελέγχει τo Ορμούζ»

16:45

Η Stoiximan εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

16:37

Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα της Ferrari στο α' τρίμηνο

16:34

Εφορία: Συνεπείς στις φορο-πληρωμές 8 στους 10 φορολογούμενους

16:20

Πακιστάν: Οι δολοφονίες για λόγους «τιμής» αυξήθηκαν σε τουλάχιστον 470 το 2025

16:07

Πιερρακάκης στο Ecofin: Απαιτεί πολιτικό θάρρος για να επιτευχθεί ο οικονομικός μετασχηματισμός

15:59

ΕΚΠΑ: Αναβαθμίζονται οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

15:52

Μακρόν: Η ΕΕ να ενεργοποιήσει το «εμπορικό μπαζούκα» αν οι ΗΠΑ αυξήσουν τους δασμούς

15:47

Τουρκία: Ο εθνικιστής σύμμαχος του Ερντογάν ζήτησε να δοθεί επίσημο ρόλο στον Οτσαλάν

15:24

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί μεταβαίνει στην Κίνα λίγο πριν την επίσκεψη Τραμπ

15:14

ΓΣΕΕ: Ξανά πρόεδρος ο Γιάννης Παναγόπουλος

15:13

Μιχαηλίδου για Νταντάδες της Γειτονιάς: Εντυπωσιακή ανταπόκριση, πάνω από 48.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα

15:07

Βαρθολομαίος από Βουλή: «Ανάγκη συναίνεσης γύρω από κοινές θεμελιώδεις αξίες»

15:04

Πέντε παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας για καλοκαιρινές αποδράσεις

14:56

Mega Brokers: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε bonus, επιπλέον αμοιβές και παροχές για συνεργάτες, προσωπικό

14:55

Παιδικοί Σταθμοί: Ξεκινούν 10 Μαΐου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών

14:53

Ρουμανία: «Κατέρρευσε» η κυβέρνηση του Ίλιε Μπολοζάν - Πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

14:49

Μελέτη: Σύμμαχος των ατόμων με υπερφαγική διαταραχή η αναγραφή των θερμίδων στο μενού σε καφέ, εστιατόρια

14:40

Έναρξη νέας εφαρμογής Φακέλου Ασφάλισης Υγείας - Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΕΟΠΥΥ

14:37

Νέα διοικητική ομάδα για την Randstad Ελλάδος

14:35

Η Κίνα χαρακτήρισε «παράνομες» τις ευρύτερες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Κούβας

14:35

FixItBnB: Νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τη ΔΕΗ