INSIDE OUT

Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34

02-10-2023 | 07:26
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Όταν ο Στέφανος συνάντησε τον Γκλέτσο - Τί θέλει ο Κοτζιάς; - 47-13=34

Με Χαρδαλιά στο Βύρωνα ξεκινάει τη μέρα του ο Κυριάκος, με Πτωχό στην Κόρινθο, την τελειώνει. Ο Κασσελάκης ξεκινάει με Νέα Ιωνία στον λασπωμένο Βόλο του Μπέου, και τελειώνει με Γκλέτσο, («το ψάρι πρέπει να ψήνεται κι από τις δύο πλευρές»), υποψήφιο Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ, στο Δομοκό. Επειδή δεν με ενδιαφέρουν οι ισορροπίες και τα πρέπει των κοινών θνητών, θα είμαι ειλικρινής: Πολύ πιο ενδιαφέρουσα η μέρα Κασσελάκη.

Καταρχήν ελπίζω και πιστεύω να τον υποδεχτεί ο Μπέος. Δε θα φτάσω μέχρις του σημείου να εύχομαι να πέσει κάνα χαστούκι, αλλά σε μια λεκτική ακρότητα δεν θα 'λεγα όχι. Ο Στέφανος θέλει να πιστώσει τον Μπέο στη ΝΔ, αλλά η ΝΔ κρατάει αποστάσεις.

Επειδή δε, καταγράφηκε ήδη (ΣΚΑΪ) από τον Δήμαρχο Βόλο η ατάκα, «εγώ έχω μάθει σαν άνδρας τις διαφορές μου να τις λύνω με ξύλο. Εσείς λύστε τις με καλσόν... Τι να κάνουμε τώρα, να γίνουμε λουλούδες;», σημειώνω ότι ο πήχης είναι ήδη ψηλά.

Κοτζιάς καλεί Στέφανο

Ψηλά είναι και οι προσδοκίες ενός παλιού γνώριμου στον ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, για επάνοδο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αρθρογράφησε (Documento) και μεταξύ άλλων συνέστησε στο νέο Πρόεδρο τα εξής. «Ο καλός και αποτελεσματικός ηγέτης είναι αυτός που καταφέρνει να διασφαλίσει την συγκέντρωση δυνάμεων στο κόμμα του, αλλά και την συμπόρευση με άλλες δυνάμεις, ακόμα και με μικρές. Όποιος δηλώνει ότι αυτός, από μόνος του, θα κερδίσει την δεξιά, δεν εννοεί σίγουρα την κοινωνική δεξιά. Το δε πιθανότερο είναι να οδηγήσει το κόμμα του σε ήττα ή ακόμα χειρότερα, στην υποταγή της στο άρχων σύστημα. Ουδείς νικά μόνος του, χωρίς επιτελείο, ικανά στελέχη, συνεργασίες και συμμαχίες, πριν απ’ όλα χωρίς τον λαό».

Το ΑΚΕΛ

Προς το παρόν πάντως καθήκοντα διπλωματικού συμβούλου εξακολουθεί να έχει ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο οποίος λογικά θα ετοιμάσει ένα ταχύρρυθμο στον Πρόεδρο (τι είναι το ΑΚΕΛ, πως ονομάζονται τα κατεχόμενα, δίκαιη και βιώσιμη λύση κλπ) στο αεροπλάνο για Κύπρο αύριο Τρίτη.

Πατριωτική Αριστερά

Ο Κοτζιάς έχει ένα πλεονέκτημα. Λογικά μιλώντας, ακουμπάει στην καρδιά του Κασσελάκη στα εθνικά θέματα, και φροντίζει να το υπενθυμίζει σε κάθε τόνο. «Η αριστερά ήταν πάντα πατριωτική με σαφή άποψη για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και τα «μυστικά» της διπλωματίας. Δυστυχώς μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει ανιστόρητα τις κλασικές αντιμαρξιστικές θέσεις του Προυντόν ενάντια στον πατριωτισμό (μερικοί, μάλιστα, θεωρούν την υιοθέτησή τους ως δείγμα αριστεροσύνης) και δεν επιθυμεί να ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Αυτό το τμήμα δεν έχει καμία αντίρρηση να στηρίξει τον Μητσοτάκη σε κάθε είδους υποχωρήσεις και σάπιους συμβιβασμούς απέναντι στην Τουρκία».

Δεν θέλει κομματικά

Μοναδικό εμπόδιο, η θέληση του ίδιου του Κασσελάκη να ασχοληθεί με τους κομματικούς διαδρόμους, τα κομματικά οφίκια, τους θώκους, και γενικώς την κομματική ιεραρχία. Υποψιάζομαι ότι σ’ αυτά ο Καπνισάκης είναι μόνος του και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη ο Στέφανος θα ποντάρει στο φιλότιμο των βουλευτών του.

47-13= 34

Επί τη ευκαιρία. Σε ό, τι αφορά το σχέδιο ορισμένων ακόμα και να αποσχιστούν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξουν νέα ΚΟ ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι πια αξιωματική αντιπολίτευση, τα κουκιά δεν φαίνεται να βγαίνουν τόσο εύκολα. Προς ώρας δεν βλέπω πάνω από 13 βουλευτές να πηγαίνουν με την Έφη, αν το αποφασίσει. Επίσης δεν βλέπω να το αποφασίζει.

Οι πλειοψηφίες και το δίκιο

Μέσα στις ταραγμένες ημέρες του φθινοπώρου, διόλου δεν πέρασε απαρατήρητη η μπηχτή Μπίστη για Κασσελάκη, μέσω Μπέου στα σόσιαλ.

«Ο Μπέος πάντα αυτός ήταν. Ένα μείγμα τραμπούκου και γελοίου. Και προφανώς έχει την στήριξη της ΝΔ και του Μητσοτάκη. "Αντιαισθητικος μεν, δικός μας δε". Αλλά δύο φορές τον επέλεξε ο κυρίαρχος λαός και στην κόκκινη Νέα Ιωνία πήρε πάνω από 50%. Τρανή απόδειξη ότι οι πλειοψηφίες δεν έχουν πάντα δίκιο. Ας μην τριτώσει».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:47

Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε τροχαίο 36χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας

20:40

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα

20:26

Progressive Lab στο Delphi Economic Forum: Απογοητευμένοι αλλά δημοκράτες οι πολίτες σε 5 χώρες

20:17

Πυρά στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: «Ανακουφισμένος» ο βασιλιάς Κάρολος

19:59

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία

19:42

Ισραήλ: Κοινή κάθοδος Μπένετ - Λαπίντ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

19:22

Τραμπ για διαπραγμάτευση: Όποτε θέλει το Ιράν ας μας πάρει τηλέφωνο

19:00

Εκπλήξεις με αστερίσκους από τις τράπεζες

18:53

Commerzbank: «Μήλο της Έριδος» ανάμεσα σε Βερολίνο και UniCredit

18:26

Bloomberg: Δεν αναμένονται αυξήσεις επιτοκίων απ' τις κεντρικές τράπεζες των G7

17:41

Δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

17:26

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη μεταβαίνει τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ

17:10

Μαραθώνιος Λονδίνου: Έγραψε ιστορία ο Σάουε - Τον έτρεξε σε λιγότερο από δύο ώρες

17:00

Από το χωράφι στο ράφι… Ποιος κερδίζει πραγματικά;

16:48

Μητσοτάκης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον ΠτΔ στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων

16:37

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά στόχων στον νότιο Λίβανο

16:22

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

16:12

Θεσσαλονίκη: Θύμα βανδαλισμού η προτομή του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη

16:02

Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει παρελθόν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

15:53

Πάπας Λέων: Όσοι διεξάγουν πολέμους και ιδιοποιούνται πόρους είναι κλέφτες - Στερούν από τον κόσμο ένα ειρηνικό μέλλον

15:36

Μητσοτάκης για την επίθεση στο γεύμα στον Λευκό Οίκο: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία

15:32

Στάρμερ: Δηλώνει σοκαρισμένος και καταδικάζει το περιστατικό των πυροβολισμών στη δεξίωση που ήταν παρών ο Τραμπ

15:26

Ζελένσκι: Κατηγόρησε τη Ρωσία για «πυρηνική τρομοκρατία»

15:17

Τράπεζες σε μετάβαση: Πώς αλλάζει η καθημερινή εξυπηρέτηση

15:09

Πακιστάν: Επέστρεψε στο Ισλαμαμπάντ ο Ιρανός ΥΠΕΞ - Συγκρατημένη αισιοδοξία για νέες ειρηνευτικές επαφές

14:38

Ρωσία: Εργοστάσιο λιπασμάτων στη περιφέρεια Βόλογκντα υπέστη ζημιές από επίθεση ουκρανικών drones

14:30

Σε τροχιά υλοποίησης ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης - Τον Μάιο οι προσφορές

14:20

Μαγιάρ: Την Τετάρτη το πρώτο τετ α τετ με την φον ντερ Λάιεν

14:14

Θεοχάρης: Το Καζακστάν συνιστά το δεύτερο σημαντικότερο προμηθευτή πετρελαίου για την Ελλάδα

14:07

ΙΣΑ: Συστήνει Ανεξάρτητη Επιτροπή Επιστημόνων για ενίσχυση δράσεων ιατρικής παιδείας και επιστημονικής αριστείας