INSIDE OUT

Έρχεται με φόρα η Αγαπηδάκη, ποιο είναι το μυστικό της ταλέντο - Τί ψήφισε ο Λαλιώτης το 2015;

14-09-2023 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έρχεται με φόρα η Αγαπηδάκη, ποιο είναι το μυστικό της ταλέντο - Τί ψήφισε ο Λαλιώτης το 2015;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το πρόσωπο που αφήνει πίσω της η καταιγίδα στον κάμπο είναι αναμφισβήτητα η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ειρήνη Αγαπηδάκη. Μια νέα είσοδος στην πολιτική σκηνή. Η αναπληρώτρια υφυπουργός Υγείας, η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού με τη δουλειά που έκανε στα ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία άφησε πίσω της η διακυβέρνηση 2015-2019. Η εμπιστοσύνη στις ικανότητες της κ. Αγαπηδάκη η οποία αρχικά τοποθετήθηκε ΓΓ του υπ. Υγείας επιβεβαιώθηκαν με την ιδέα και υλοποίηση του προγράμματος προληπτικής εξέτασης καρκίνου του μαστού- ένα πρόγραμμα στο οποίο αναφέρθηκε εγκωμιαστικά πολλές φορές προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μυστικό ταλέντο

Ποιο είναι όμως το απόλυτο μυστικό της Ειρήνης που μπήκε, όχι με φόρα, αλλά με μικρά βήματα στα βαθιά νερά υλοποίησης πολιτικής κι έφτασε αναπληρώτρια υπουργός και επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ;

Το αποκάλυψε η ίδια στη Βουλή, παρουσιάζοντας μια κρίσιμη νομοθετική ρύθμιση για τον ΕΟΔΥ στο τέλος Ιουλίου. «Καταλαβαίνω την ντρίπλα που πάτε να μου κάνετε, αλλά μικρή έπαιζα ποδόσφαιρο και ήμουν πολύ καλή στην άμυνα», απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνη ο οποίος της ασκούσε πρέσινγκ για τις αλλαγές στον ΕΟΔΥ.

Οι αλλαγές

«Πώς είναι δυνατόν, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έχει ζητήσει την εφαρμογή νέου οργανογράμματος βάσει διεθνών πρακτικών, το υπουργείο να το αγνοεί» ήταν η απορία Κατρίνη. Ποιος ζήτησε την εφαρμογή οργανογράμματος; Ο παραιτηθείς χθες Θεοκλής Ζαούτης, καθ. Ιατρικής, με διεθνείς ακαδημαϊκές περγαμηνές, ο οποίος τοποθετήθηκε εκεί τον Οκτώβριο του 2021 διαδεχόμενος τον Π. Αρκουμανέα.

Η Αγαπηδάκη δεν μάσησε στη Βουλή. Όπως είπε τότε, όσα υποστήριξε ο κ. Κατρίνης αναφέρονταν στην οργάνωση του ΕΟΔΥ σε σχέση με τα τμήματα τα οποία εποπτεύει ο κ. Ζαούτης και όχι τη διοίκηση, της οποίας την ευθύνη εποπτείας έχει το υπουργείο Υγείας.

Αποτέλεσμα της ρύθμισης, και της διαφωνίας που προφανώς υπήρξε για τον τρόπο διοίκησης του ΕΟΔΥ, ήταν η χθεσινή παραίτηση Ζαούτη. Η παραίτηση δημιούργησε ρήγμα στον ιατρικό κόσμο μεταξύ φανατικών υποστηρικτών του και μη. Οι πρώτοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για φιναλίστ για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Αλλαγές εν αγνοία του

Το καυτό παρασκήνιο θέλει την Αγαπηδάκη να προχωράει σε αλλαγές στον ΕΟΔΥ χωρίς ο Ζαούτης να έχει ιδέα. Οι αλλαγές αφορούν τον διαχωρισμό του επιστημονικού από το διοικητικό κομμάτι και αποτελούν συμμόρφωση με τις επιταγές της αρμόδιας διεύθυνσης της ΕΕ το διάστημα 2021-2023 και μετά τα όσα έγιναν στον κορονοϊό. «Η Αγαπηδάκη δεν κάνει ότι της κατεβαίνει στο κεφάλι», όπως λένε πηγές κοντά στην υπουργό.

Η άλλη πλευρά όμως υποστηρίζει ότι το νέο μοντέλο του ΕΟΔΥ με Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, και δύο Αντιπροέδρους είναι δυσλειτουργικό και δεν θα περπατήσει. Με τις ψυχρές σχέσεις μεταξύ Ζαούτη-Αγαπηδάκη πάντως, ούτε το παλιό σχήμα περπατούσε.

Ο νέος Πρόεδρος

Στη θέση του κ. Θ. Ζαούτη ανακοινώθηκε ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Ο νέος Πρόεδρος είναι καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ήταν μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα επι κορονοϊού, και έχει ήδη ξεκινήσει δουλειά στα πλημμυρισμένα. Μάλιστα είχε εμφανιστεί στο πλευρό της υπουργού προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων μετά τις πλημμύρες.

Ενοχλήματα

Η Αγαπηδάκη είναι το πρόσωπο που έχει πάρει πάνω του εξ’ ολοκλήρου το δύσκολο αυτό έργο, καθώς μαζί με τον Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργός για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, εμφανίζονται καθημερινά στο live της ενημέρωσης. Για παράδειγμα χθες η αναπληρώτρια υπουργός ενημέρωσε ότι «στις 26 υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ που βρίσκονται σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα είχαν προσέλθει 1.396 άνθρωποι για διάφορα ενοχλήματα υγείας».

Καταλληλότητα νερού

Δράττομαι της ευκαιρίας κι εγώ με τη σειρά μου, να μεταφέρω στους πιστούς του Μαντείου σε ποιες περιοχές το νερό είναι κατάλληλο και σε ποιες ακατάλληλο, γιατί δεν θέλω οι άνθρωποι να έχουν ενοχλήματα. Θέλω να είναι ανενόχλητοι.

Ιδού η λίστα:

Δήμος Νοτίου Πηλίου: το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Αλμυρού: είναι κατάλληλο.

Δήμος Ρήγα Φεραίου: κατάλληλο.

Δήμος Παλαμά: ακατάλληλο.

Δήμος Σοφάδων: ακατάλληλο.

Δήμος Καρδίτσας: κατάλληλο.

Δήμος Μουζακίου: κατάλληλο.

Δήμος Αργιθέας: ακατάλληλο.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: ακατάλληλο.

Στον Δήμο Λάρισας το νερό είναι κατάλληλο.

Δήμος Ελασσόνας: κατάλληλο.

Δήμος Φαρσάλων: ακατάλληλο.

Δήμος Τυρνάβου: κατάλληλο.

Δήμος Κιλελέρ: ακατάλληλο.

Δήμος Αγιάς: κατάλληλο.

Δήμος Τεμπών: κατάλληλο.

Στα Τρίκαλα:

Στον Δήμο Τρικκαίων το νερό είναι κατάλληλο.

Δήμος Πύλης: ακατάλληλο.

Δήμος Μετεώρων: κατάλληλο, εφόσον παρέχεται από τις γεωτρήσεις. Έχει κάνει σχετική ενημέρωση και οι τοπικές αρχές.

Δήμος Φαρκαδόνας: ακατάλληλο.

Τι έκανε ο Λαλιώτης το ’15

Κι επειδή θέλω η γεύση να είναι πολιτική, κλείνω με μια αποκάλυψη που έκανε άθελά του για τον Κώστα Λαλιώτη ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Τζουμάκας. Όπως είπε στον Δανίκα (Πρώτο Θέμα), «τον στήριξα (τον Τσίπρα) σκληρά στις εκλογές του 2012. Το ίδιο τον στήριξα το 2015 μαζί με τον Λαλιώτη, στις εκλογές».

- Ο Λαλιώτης στήριξε τον Τσίπρα;

«Το 2015 βεβαίως, στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι εγώ στις εκλογές. Μετά ο Λαλιώτης διαχώρισε τη θέση του».

Δεν ξέρω τι είδε τότε το θείο βρέφος του ΠΑΣΟΚ και διαχώρισε την θέση του. Πάντως αν κρίνω από την εξόχως πολιτική και σχεδόν Καστρική σε χρόνο, ομιλία Τζουμάκα στο Συνέδριο, που εξέπληξε τους συριζαίους, σίγουρα βοηθάει ακόμα τον φίλο του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:08

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην περιοχή του λιμανιού

20:55

Apple: Μειώνει τις χρεώσεις στο App Store της ΕΕ

20:42

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούν το Ιράν ότι εκτόξευσε δύο πυραύλους στο έδαφός τους

20:27

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Κασιμάτη - Παράδοση έδρας από Γεροβασίλη ζητά η Δούρου

20:26

Πετρέλαιο: Τρίτη ημέρα ανόδου καθώς «χλωμιάζει» η ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

20:11

ΟΗΕ: Μόνο το 3% της καλλιεργήσιμης γης στη Γάζα παραμένει ακέραιο και προσβάσιμο

20:00

Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης έχει νέο όπλο: Τα τρισεκατομμύρια της Κίνας

19:56

Ζελένσκι: Πρότεινε τον Χμάρα για τη θέση του υπουργού Άμυνας

19:48

Σίβηρη Χαλκιδικής: Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον κ. Κατσαφάδο αύριο στις πληγείσες περιοχές

19:38

Πυροσβεστική: Σε 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:27

Disney εναντίον Τραμπ: Στα δικαστήρια για το ABC και την ελευθερία του Τύπου - Ο παράγοντας Τζίμι Κίμελ

19:16

Μηνυτήρια αναφορά της Διοικήτριας της ΔΥΠΑ για απειλές κατά εργαζομένων στην Κηφισιά

19:04

ΥΠΕΝ: Το Antinero κρίνεται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματά του

18:55

«Κόκκινο 5x5» στις ευρωαγορές - Πτωτικό σερί 9 μηνών

18:47

Νεκρός ναυτικός από επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

18:34

Τραμπ: «Δεν υπάρχουν συνομιλίες με Ιράν - Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός και ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ»

18:22

Δύο πύρινα μέτωπα στον Βόλο - Ήχησε το 112

18:10

Δήμας: «27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά»

18:00

Επιστολή πρόθεσης εξαγοράς της NPI από Πλαστικά Κρήτης

17:56

Χρηματιστήριο: Η συσώρευση συνεχίζεται

17:53

Συρία: Παραμένει στη χώρα το πυρηνικό υλικό που εντοπίστηκε σε μυστική εγκατάσταση

17:51

Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Επείγουσα οδηγία της ΑΠΑ για τα ελικόπτερα «Bell 206»

17:47

Klarna: Τα ισχυρά αποτελέσματα επισκιάστηκαν από την υποβάθμιση του guidance - «Βουτιά» 19% της μετοχής

17:33

Κολομβία: Πάνω από 9,5 δισ. δολάρια εκτιμώνται οι ζημιές από τον σεισμό

17:31

Στον Όμιλο Qualco μεγάλο έργο ψηφιακής χαρτογράφησης της ακίνητης περιουσίας του Υπ. Υγείας

17:17

Νέες σεισμικές δονήσεις στη Γρανάδα - Τρεις τραυματίες, ζημιές σε κτίρια

17:10

Νέο βήμα στην ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας

17:00

Επιδημία Έμπολα από τον ιό BDBV: 5.000 κρούσματα και 2.300 νεκροί μέχρι τώρα

16:53

«The Chios Festival»: Προσωπικότητες διεθνούς κύρους και καλλιτέχνες δίνουν το «παρών» στις 3/9 στη Χίο

16:51

Wall Street: Στα κόκκινα οι δείκτες καθώς βαθαίνει το sell-off ομολόγων