INSIDE OUT

Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός

31-05-2023 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πείτε μου τώρα που βρίσκεται ο Μοχός και το Πισκοπιανό και γιατί δεν το ξέραμε τόσα χρόνια. Το καλωσόρισμα στον Μοχό είχε αρχοντιά. Ντολμαδάκια τυλιγμένα με αγάπη, γραβιέρα, ελιές, κολοκυθοκεφτέδες, οφτό, και μια τούρτα με γαλάζιο γλάσο.

Αυτό που κάνει ο Κυριάκος δεν είναι προεκλογική εκστρατεία, είναι διαφήμιση του ΕΟΤ για την Κρήτη. Στις φωτογραφίες χάνει. Αυτός έχει άγχος βέβαια, μην τον βλέπετε άνετο. Αν πέσει κάτω από 40%, αυτοδυναμία γιοκ.

Γι’ αυτό γυρίζει την πλάτη στη θάλασσα. Όσοι τον έβλεπαν όμως, δεν χόρταιναν την ομορφιά του τοπίου. Απέραντο γαλάζιο, ελαφρύ αεράκι, κι ένα μοναδικό φως. Οι γυναίκες του Μοχού τα’ δωσαν όλα.

Ανέβαζαν story και χαιρετούσαν ταυτόχρονα.

Μερικοί μετέδιδαν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η περιοδεία στην Κρήτη είναι ένας προσωπικός θρίαμβος για τον Μητσοτάκη. Όταν ανακοινωθεί κι επισήμως η στήριξη δε στον Αρναουτάκη για την Περιφέρεια, και τον Σημαντηράκη για τα Χανιά, θα το ξανακάνει ευχαρίστως.

Στη Χίο

Ωραίες εικόνες είχε και η περιοδεία Ανδρουλάκη στη Χίο. Όχι τόσο ανάλαφρες, αλλά είπαμε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι βαρύς, σοβαρός και αγέλαστος. Πίσω στην Αθήνα άφησε τους Δουδωνή-Μάντζο να βγάλουν τα κάστανα που έριξε στη φωτιά της φορολογίας η Ελένη Χρονοπούλου. Στα οικονομικά ο Ανδρουλάκης στηρίζεται στο Νίκο Χριστοδουλάκη, όμως μέχρι και χθες δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται και πολύ να επικοινωνήσει συγκεκριμένα μέτρα. Από χθες όμως, το ΠΑΣΟΚ σάλπισε τον πόλεμο κατά των μερισμάτων. Πρόκειται για την γνωστή ιστορία του Ρομπέν των Δασών. Να πάρεις από τους πλούσιους για να δώσεις στους φτωχούς. Θα έχει ενδιαφέρον η κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το χωράφι.

Βρήκε φάρμακο για τον πληθωρισμό

Το χωράφι της οικονομίας είναι αγαπημένο και του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη. Ο πρώην ισχυρός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, βρήκε χθες επιχείρημα κατά των υψηλών κερδών.

«Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12), ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη» έγραψε στα σόσιαλ.

Παλεύει για την έδρα

Η μάχη κατά του πληθωρισμού ενδέχεται να είναι περισσότερο αποδοτική για το στέλεχος με το βαρύ όνομα στον χώρο, απ’ ότι η μάχη για την έδρα στο δυτικό τομέα της Αθήνας. Τρίτος βγήκε από την κάλπη, πίσω από τις κ.κ. Αχτσιόγλου και Δούρου. Κι όχι μόνο αυτό. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσει και την έδρα (ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή).

Γιατί έχασε

Έδρα έχει και μάλιστα σίγουρη ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά φυσικά δεν του αρκεί. Σήμερα πάει Νίκαια, σε μια προσπάθεια να ξαναμιλήσει στον κόσμο που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση στο ’15. Χθες, εξομολογήθηκε στη Μάρα Ζαχαρέα (Star) γιατί έχασε.

«Είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών που διαμορφώθηκε, καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του φόβου και την ατζέντα της συζήτησης σε σχέση με το παρελθόν, το πολύ μακρινό παρελθόν, του 2015, τις ημέρες της κρίσης και όχι με βάση τα όσα συνέβησαν από το 2019 έως το 2023.

Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη συζητώντας την παραπληροφόρηση, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν να αυξήσει τις εισφορές. Και δεν πήγε στην κάλπη συζητώντας ότι ήδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αφήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διότι την 1η του Ιούνη τελειώνει...».

Αυτό το τελευταίο πάντως, μένει να επιβεβαιωθεί αύριο, Πέμπτη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:35

Ο Τραμπ ακύρωσε τις προγραμματισμένες επιθέσεις στο Ιράν - «Έχουμε συμφωνία»

20:27

Ιράν σε ΗΠΑ για νησί Χαργκ: «Προσέξτε, θα απαντήσουμε συντριπτικά» - «Έρχεται τέλμα δίχως τέλος»

20:25

Αναβλήθηκε επ' αόριστον το άνοιγμα της νέας γέφυρας στα σύνορα Καναδά- ΗΠΑ

20:23

Κάλας σε Αραγτσί: Πόλεμος πλήρους κλίμακας θα είχε τεράστιο κόστος για όλη τη Μ. Ανατολή

20:10

Μητσοτάκης: Μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια - Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες

20:09

ΑΑΔΕ: Φιλοξένησε την 3η Διάσκεψη των Γενικών Διευθυντών Τελωνείων Δυτικών Βαλκανίων και ΕΕ

19:52

Έκκληση Γκουτέρες σε ΗΠΑ και Ιράν για αποκατάσταση της εκεχειρίας

19:38

Βυθίστηκαν δύο τουριστικά σκάφη μετά από πυρκαγιά στους Παξούς

19:24

ΥΠΕΣ: Σαρωτικές αλλαγές στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Τι παρουσίασε ο Θ. Λιβάνιος

19:10

Κέρδη στις ευρωαγορές κόντρα σε ΕΚΤ και Τραμπ - Ράλι 9% για Hugo Boss

19:01

Flexopack: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,166 ευρώ ανά μετοχή - 7 Ιουλίου η καταβολή

18:52

Autohellas: Στα 220,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών το α' τρίμηνο

18:39

Καραμούζης (Εθνική): «Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις»

18:38

Συναντήσεις Παπασταύρου με Chevron και ExxonMobil στο Χιούστον - Τι συζητήθηκε

18:35

Δήμας: «Μέσα στο καλοκαίρι σε κυκλοφορία η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης»

18:33

«Εσφαλμένος συναγερμός» προκάλεσε εκκένωση τμήματος του Πενταγώνου

18:28

Lamda Development: Πρόωρη εξόφληση κοινού ομολογιακού δανείου 320 εκατ. ευρώ

18:24

Prodea: «Ναι» σε καθαρό μέρισμα 1,50 ευρώ ανά μετοχή - Απόσχιση του κλάδου των logistics

18:15

Η Τεχεράνη απειλεί τις εταιρίες του Έλον Μασκ στη Μέση Ανατολή

18:05

Χατζηδάκης: «Εμείς με νέες ιδέες για το 2030, οι άλλοι με τοξικότητα και ψέματα»

17:56

Την Παρασκευή η ορκομωσία των νέων μελών της κυβέρνησης παρουσία Μητσοτάκη

17:48

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μια «ανάσα» από τις 2.400 μονάδες

17:41

«Καμπανάκι» από Παγκόσμια Τράπεζα: Καθοδική αναθεώρηση στο 2,5% για την ανάπτυξη το 2026

17:31

Premia Properties: Στις 24 Ιουνίου η πρόωρη εξόφληση ομολογιακού 100 εκατ. ευρώ

17:21

Πιερρακάκης: Κάθε ευρώ για την ενέργεια είναι μια επένδυση στην ευρωπαϊκή ισχύ

17:11

Μαρινάκης: Oριστική αδειοδότηση περιφερειακών καναλιών μετά από 28 χρόνια αδράνειας

17:05

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο

16:57

Μπέσεντ: «Τα παγωμένα ιρανικά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για αποζημιώσεις συμμάχων στον Κόλπο»

16:56

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για την ΑΜΚ μέχρι 530 εκατ. ευρώ - Μέχρι 23 Ιουνίου η ολοκλήρωση

16:53

Η METRO στηρίζει για 4η χρονιά τους εργαζομένους της στην επιθυμία τους να γίνουν γονείς