INSIDE OUT

Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός

31-05-2023 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πείτε μου τώρα που βρίσκεται ο Μοχός και το Πισκοπιανό και γιατί δεν το ξέραμε τόσα χρόνια. Το καλωσόρισμα στον Μοχό είχε αρχοντιά. Ντολμαδάκια τυλιγμένα με αγάπη, γραβιέρα, ελιές, κολοκυθοκεφτέδες, οφτό, και μια τούρτα με γαλάζιο γλάσο.

Αυτό που κάνει ο Κυριάκος δεν είναι προεκλογική εκστρατεία, είναι διαφήμιση του ΕΟΤ για την Κρήτη. Στις φωτογραφίες χάνει. Αυτός έχει άγχος βέβαια, μην τον βλέπετε άνετο. Αν πέσει κάτω από 40%, αυτοδυναμία γιοκ.

Γι’ αυτό γυρίζει την πλάτη στη θάλασσα. Όσοι τον έβλεπαν όμως, δεν χόρταιναν την ομορφιά του τοπίου. Απέραντο γαλάζιο, ελαφρύ αεράκι, κι ένα μοναδικό φως. Οι γυναίκες του Μοχού τα’ δωσαν όλα.

Ανέβαζαν story και χαιρετούσαν ταυτόχρονα.

Μερικοί μετέδιδαν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η περιοδεία στην Κρήτη είναι ένας προσωπικός θρίαμβος για τον Μητσοτάκη. Όταν ανακοινωθεί κι επισήμως η στήριξη δε στον Αρναουτάκη για την Περιφέρεια, και τον Σημαντηράκη για τα Χανιά, θα το ξανακάνει ευχαρίστως.

Στη Χίο

Ωραίες εικόνες είχε και η περιοδεία Ανδρουλάκη στη Χίο. Όχι τόσο ανάλαφρες, αλλά είπαμε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι βαρύς, σοβαρός και αγέλαστος. Πίσω στην Αθήνα άφησε τους Δουδωνή-Μάντζο να βγάλουν τα κάστανα που έριξε στη φωτιά της φορολογίας η Ελένη Χρονοπούλου. Στα οικονομικά ο Ανδρουλάκης στηρίζεται στο Νίκο Χριστοδουλάκη, όμως μέχρι και χθες δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται και πολύ να επικοινωνήσει συγκεκριμένα μέτρα. Από χθες όμως, το ΠΑΣΟΚ σάλπισε τον πόλεμο κατά των μερισμάτων. Πρόκειται για την γνωστή ιστορία του Ρομπέν των Δασών. Να πάρεις από τους πλούσιους για να δώσεις στους φτωχούς. Θα έχει ενδιαφέρον η κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το χωράφι.

Βρήκε φάρμακο για τον πληθωρισμό

Το χωράφι της οικονομίας είναι αγαπημένο και του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη. Ο πρώην ισχυρός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, βρήκε χθες επιχείρημα κατά των υψηλών κερδών.

«Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12), ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη» έγραψε στα σόσιαλ.

Παλεύει για την έδρα

Η μάχη κατά του πληθωρισμού ενδέχεται να είναι περισσότερο αποδοτική για το στέλεχος με το βαρύ όνομα στον χώρο, απ’ ότι η μάχη για την έδρα στο δυτικό τομέα της Αθήνας. Τρίτος βγήκε από την κάλπη, πίσω από τις κ.κ. Αχτσιόγλου και Δούρου. Κι όχι μόνο αυτό. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσει και την έδρα (ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή).

Γιατί έχασε

Έδρα έχει και μάλιστα σίγουρη ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά φυσικά δεν του αρκεί. Σήμερα πάει Νίκαια, σε μια προσπάθεια να ξαναμιλήσει στον κόσμο που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση στο ’15. Χθες, εξομολογήθηκε στη Μάρα Ζαχαρέα (Star) γιατί έχασε.

«Είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών που διαμορφώθηκε, καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του φόβου και την ατζέντα της συζήτησης σε σχέση με το παρελθόν, το πολύ μακρινό παρελθόν, του 2015, τις ημέρες της κρίσης και όχι με βάση τα όσα συνέβησαν από το 2019 έως το 2023.

Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη συζητώντας την παραπληροφόρηση, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν να αυξήσει τις εισφορές. Και δεν πήγε στην κάλπη συζητώντας ότι ήδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αφήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διότι την 1η του Ιούνη τελειώνει...».

Αυτό το τελευταίο πάντως, μένει να επιβεβαιωθεί αύριο, Πέμπτη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:35

Καλοκαιρινές αλλεργίες: Πότε απαιτείται προσοχή και ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούμε

12:22

Η ελληνική εταιρεία The Master Miller από την Ηλεία στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης ελαιολάδου

12:10

Θερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ

12:02

FT: Η Uber ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων της για διανομή φαγητού στην Ευρώπη - Και για την Ελλάδα

11:50

Foxconn: Αύξηση 39,8% στα έσοδα του δεύτερου τριμήνου

11:39

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Τα «κλειδιά» για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

11:26

Νέος 7ετής προϋπολογισμός ΕΕ: Ψαλίδισμα στην πρόταση της Κομισιόν για δαπάνες 2 τρισ. ευρώ επιδιώκει η Γερμανία

11:19

ΗΠΑ: Η κακοκαιρία καθυστέρησε την ομιλία Τραμπ στην επέτειο της Ανεξαρτησίας

11:09

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά ακόμα κι αν κάποιοι αρνούνται να διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος

10:54

«Η Αλβανία δεν πωλείται»: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της τουριστικής επένδυσης της οικογένειας Τραμπ

10:46

Μεξικό: Κατάσχεση σχεδόν 3 τόνων κοκαΐνης στον Ειρηνικό

10:31

Euronext Athens: Τα ρεκόρ του α΄ εξαμήνου 2026 σε αποδόσεις και αντλήσεις κεφαλαίων

10:18

Η νέα εθνική στρατηγική για το νερό - Ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση των υδάτων

09:55

Ωραιόκαστρο: Συνεχίζουν να καίγονται δύο εργοστάσια - Σε κλοιό τοξικού νέφους η Θεσσαλονίκη

09:32

Φορολογικές δηλώσεις: Ρεκόρ υποβολής πριν το «νήμα» της 15ης Ιουλίου

09:22

Τα τρία στοιχήματα του Σεπτεμβρίου: Μείωση τιμών, πακέτο της ΔΕΘ και λήξη του Ταμείου Ανάκαμψης

09:06

Πού ποντάρει για την ανάπτυξή της η Farcom – Τα σχέδια για νέες αγορές και οι επενδύσεις

08:59

Χορμόβα: Η ΔΥΠΑ κλείνει εκκρεμότητες δεκαετιών στις εργατικές κατοικίες του πρώην ΟΕΚ

08:48

Υπέρταση και υψηλές θερμοκρασίες - Πότε η ζέστη γίνεται επικίνδυνη

08:42

Πώς δημιουργήθηκαν τα Μετέωρα

08:32

Μελετώντας από κοντά την πρώτη μεγάλη φωτιά της χρονιάς: Επικίνδυνη πια η εγκατάλειψη της υπαίθρου!

08:24

Γιατί οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναζητούν εργαζομένους που συνδυάζουν τεχνικές γνώσεις με ισχυρές ανθρώπινες δεξιότητες

08:17

Η ίδρυση του SPV «κρίκος» για να μην χαθεί το momentum των υπεράκτιων αιολικών

08:11

Εξοικονομώ: Η τελευταία ευκαιρία του ΥΠΕΝ και οι πιέσεις για νέα παράταση

08:07

Συνομιλία Πούτιν - Τραμπ για την Ουκρανία και διεθνή ζητήματα

08:00

Ταμείο Ανάκαμψης: Το «success story» των αριθμών και η σκληρή πραγματικότητα των έργων

07:47

Ωραιοκάστρο: Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια - Συνελήφθη 76χρονος για εμπρησμό

23:58

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο Αγαθονησίου

23:36

Ισπανία: Η πυρκαγιά κοντά στην Κόστα Μπράβα έχει ήδη κάψει 22.000 στρέμματα

23:15

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στο Ωραιόκαστρο- Εκκενώνεται προληπτικά το Ίδρυμα Άγιος Παντελεήμων