INSIDE OUT

Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός

31-05-2023 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πείτε μου τώρα που βρίσκεται ο Μοχός και το Πισκοπιανό και γιατί δεν το ξέραμε τόσα χρόνια. Το καλωσόρισμα στον Μοχό είχε αρχοντιά. Ντολμαδάκια τυλιγμένα με αγάπη, γραβιέρα, ελιές, κολοκυθοκεφτέδες, οφτό, και μια τούρτα με γαλάζιο γλάσο.

Αυτό που κάνει ο Κυριάκος δεν είναι προεκλογική εκστρατεία, είναι διαφήμιση του ΕΟΤ για την Κρήτη. Στις φωτογραφίες χάνει. Αυτός έχει άγχος βέβαια, μην τον βλέπετε άνετο. Αν πέσει κάτω από 40%, αυτοδυναμία γιοκ.

Γι’ αυτό γυρίζει την πλάτη στη θάλασσα. Όσοι τον έβλεπαν όμως, δεν χόρταιναν την ομορφιά του τοπίου. Απέραντο γαλάζιο, ελαφρύ αεράκι, κι ένα μοναδικό φως. Οι γυναίκες του Μοχού τα’ δωσαν όλα.

Ανέβαζαν story και χαιρετούσαν ταυτόχρονα.

Μερικοί μετέδιδαν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η περιοδεία στην Κρήτη είναι ένας προσωπικός θρίαμβος για τον Μητσοτάκη. Όταν ανακοινωθεί κι επισήμως η στήριξη δε στον Αρναουτάκη για την Περιφέρεια, και τον Σημαντηράκη για τα Χανιά, θα το ξανακάνει ευχαρίστως.

Στη Χίο

Ωραίες εικόνες είχε και η περιοδεία Ανδρουλάκη στη Χίο. Όχι τόσο ανάλαφρες, αλλά είπαμε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι βαρύς, σοβαρός και αγέλαστος. Πίσω στην Αθήνα άφησε τους Δουδωνή-Μάντζο να βγάλουν τα κάστανα που έριξε στη φωτιά της φορολογίας η Ελένη Χρονοπούλου. Στα οικονομικά ο Ανδρουλάκης στηρίζεται στο Νίκο Χριστοδουλάκη, όμως μέχρι και χθες δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται και πολύ να επικοινωνήσει συγκεκριμένα μέτρα. Από χθες όμως, το ΠΑΣΟΚ σάλπισε τον πόλεμο κατά των μερισμάτων. Πρόκειται για την γνωστή ιστορία του Ρομπέν των Δασών. Να πάρεις από τους πλούσιους για να δώσεις στους φτωχούς. Θα έχει ενδιαφέρον η κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το χωράφι.

Βρήκε φάρμακο για τον πληθωρισμό

Το χωράφι της οικονομίας είναι αγαπημένο και του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη. Ο πρώην ισχυρός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, βρήκε χθες επιχείρημα κατά των υψηλών κερδών.

«Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12), ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη» έγραψε στα σόσιαλ.

Παλεύει για την έδρα

Η μάχη κατά του πληθωρισμού ενδέχεται να είναι περισσότερο αποδοτική για το στέλεχος με το βαρύ όνομα στον χώρο, απ’ ότι η μάχη για την έδρα στο δυτικό τομέα της Αθήνας. Τρίτος βγήκε από την κάλπη, πίσω από τις κ.κ. Αχτσιόγλου και Δούρου. Κι όχι μόνο αυτό. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσει και την έδρα (ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή).

Γιατί έχασε

Έδρα έχει και μάλιστα σίγουρη ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά φυσικά δεν του αρκεί. Σήμερα πάει Νίκαια, σε μια προσπάθεια να ξαναμιλήσει στον κόσμο που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση στο ’15. Χθες, εξομολογήθηκε στη Μάρα Ζαχαρέα (Star) γιατί έχασε.

«Είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών που διαμορφώθηκε, καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του φόβου και την ατζέντα της συζήτησης σε σχέση με το παρελθόν, το πολύ μακρινό παρελθόν, του 2015, τις ημέρες της κρίσης και όχι με βάση τα όσα συνέβησαν από το 2019 έως το 2023.

Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη συζητώντας την παραπληροφόρηση, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν να αυξήσει τις εισφορές. Και δεν πήγε στην κάλπη συζητώντας ότι ήδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αφήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διότι την 1η του Ιούνη τελειώνει...».

Αυτό το τελευταίο πάντως, μένει να επιβεβαιωθεί αύριο, Πέμπτη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:42

ΗΠΑ και Ιράν ανταλλάσουν χτυπήματα - Κλειστά τα στενά του Ορμούζ δηλώνουν οι IRGC

23:58

Ζάκυνθος: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

23:37

Μνημόνιο Συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

23:15

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μοτοσικλέτας, αγνόησε σήμα αστυνομικών, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και πινακίδα STOP

22:47

Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια στην Ηγουμενίτσα

22:16

Δυτική Ελλάδα: Μειώθηκαν κατά περίπου 7.000 οι επικίνδυνες παραβάσεις το Ά εξάμηνο του 2026 σε σύγκριση με το 2025

21:47

Βουλή: Κατατέθηκαν προς κύρωση δύο νέες συμβάσεις αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο

21:18

ΟΠΑ: Πενήντα υποτροφίες για φοιτητές από την περιφέρεια, παραχωρεί το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

21:00

Τραμπ: Δήλωσε πως «μόλις τελείωσε» ένα τσεκ-απ στο Walter Reed

20:45

Η Τουρκία εξακολουθεί να αξιολογεί τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Τράπεζα για την Άμυνα και Ασφάλεια

20:27

Τεχνολογία: Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

20:20

Έξι νεκροί στην Ουκρανία και 12 τραυματίες στο Κίεβο από ρωσικά πλήγματα

20:10

Στην Λέσβο η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

19:53

Ιράν: Η «εκδίκηση» για τον Αλί Χαμενεΐ είναι «αναπόφευκτη» λέει ο ανώτατος ηγέτης

19:47

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

19:30

Τα Στενά του Ορμούζ αλλάζουν τους κανόνες – Πώς λειτουργούν τα υπόλοιπα θαλάσσια περάσματα

19:24

ΗΠΑ: Κλητεύσεις σε δημοσιογράφους των ΝΥΤ για ρεπορτάζ των ζητημάτων ασφαλείας του Air Force One

19:06

Γεωργιάδης: Εγκαινίασε τα ανακαινισμένα ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Βουβάλειο»

18:54

Γαλλία: Ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και το μουσείο Ορσέ έκλεισαν νωρίτερα σήμερα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών

18:38

Holtec Nuclear Corporation: Κατέθεσε αίτηση για IPO εν μέσω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας

18:28

Πυρκαγιά στο ισόγειο του Θριάσιου Νοσοκομείου- Αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική

18:05

Δίωξη για πέντε κακουργήματα στους 3 συλληφθέντες για την φονική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Αφρ. Νέστορα

17:55

Κικίλιας από Κάλυμνο: Το νησί πρέπει να έχει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνo

17:49

ΣΥΡΙΖΑ -ΚΕ: Επιταχύνει άμεσα την προετοιμασία του για τις επερχόμενες εκλογές

17:34

Αλβανία: Επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ ύποπτος για πλαστογράφηση των τίτλων ιδιοκτησίας

17:17

Γιαννιτσά: Κάθειρξη 7 ετών και 3 μηνών σε γιατρό για τον θάνατο 14χρονης, έπειτα από χειρουργείο τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου

17:00

Global X: Η Ελλάδα στην κορυφαία 11άδα των αναδυόμενων αγορών με σημαντικά περιθώρια ανόδου

16:50

ΛΣ: Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, όπλων και φυσιγγίων στο λιμάνι του Πειραιά

16:46

Ανδρουλάκης: Η αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι πολιτική προτεραιότητα

16:36

Συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΑ στο «European F-35 Air Chiefs Meeting»