INSIDE OUT

Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός

31-05-2023 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πείτε μου τώρα που βρίσκεται ο Μοχός και το Πισκοπιανό και γιατί δεν το ξέραμε τόσα χρόνια. Το καλωσόρισμα στον Μοχό είχε αρχοντιά. Ντολμαδάκια τυλιγμένα με αγάπη, γραβιέρα, ελιές, κολοκυθοκεφτέδες, οφτό, και μια τούρτα με γαλάζιο γλάσο.

Αυτό που κάνει ο Κυριάκος δεν είναι προεκλογική εκστρατεία, είναι διαφήμιση του ΕΟΤ για την Κρήτη. Στις φωτογραφίες χάνει. Αυτός έχει άγχος βέβαια, μην τον βλέπετε άνετο. Αν πέσει κάτω από 40%, αυτοδυναμία γιοκ.

Γι’ αυτό γυρίζει την πλάτη στη θάλασσα. Όσοι τον έβλεπαν όμως, δεν χόρταιναν την ομορφιά του τοπίου. Απέραντο γαλάζιο, ελαφρύ αεράκι, κι ένα μοναδικό φως. Οι γυναίκες του Μοχού τα’ δωσαν όλα.

Ανέβαζαν story και χαιρετούσαν ταυτόχρονα.

Μερικοί μετέδιδαν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η περιοδεία στην Κρήτη είναι ένας προσωπικός θρίαμβος για τον Μητσοτάκη. Όταν ανακοινωθεί κι επισήμως η στήριξη δε στον Αρναουτάκη για την Περιφέρεια, και τον Σημαντηράκη για τα Χανιά, θα το ξανακάνει ευχαρίστως.

Στη Χίο

Ωραίες εικόνες είχε και η περιοδεία Ανδρουλάκη στη Χίο. Όχι τόσο ανάλαφρες, αλλά είπαμε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι βαρύς, σοβαρός και αγέλαστος. Πίσω στην Αθήνα άφησε τους Δουδωνή-Μάντζο να βγάλουν τα κάστανα που έριξε στη φωτιά της φορολογίας η Ελένη Χρονοπούλου. Στα οικονομικά ο Ανδρουλάκης στηρίζεται στο Νίκο Χριστοδουλάκη, όμως μέχρι και χθες δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται και πολύ να επικοινωνήσει συγκεκριμένα μέτρα. Από χθες όμως, το ΠΑΣΟΚ σάλπισε τον πόλεμο κατά των μερισμάτων. Πρόκειται για την γνωστή ιστορία του Ρομπέν των Δασών. Να πάρεις από τους πλούσιους για να δώσεις στους φτωχούς. Θα έχει ενδιαφέρον η κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το χωράφι.

Βρήκε φάρμακο για τον πληθωρισμό

Το χωράφι της οικονομίας είναι αγαπημένο και του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη. Ο πρώην ισχυρός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, βρήκε χθες επιχείρημα κατά των υψηλών κερδών.

«Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12), ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη» έγραψε στα σόσιαλ.

Παλεύει για την έδρα

Η μάχη κατά του πληθωρισμού ενδέχεται να είναι περισσότερο αποδοτική για το στέλεχος με το βαρύ όνομα στον χώρο, απ’ ότι η μάχη για την έδρα στο δυτικό τομέα της Αθήνας. Τρίτος βγήκε από την κάλπη, πίσω από τις κ.κ. Αχτσιόγλου και Δούρου. Κι όχι μόνο αυτό. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσει και την έδρα (ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή).

Γιατί έχασε

Έδρα έχει και μάλιστα σίγουρη ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά φυσικά δεν του αρκεί. Σήμερα πάει Νίκαια, σε μια προσπάθεια να ξαναμιλήσει στον κόσμο που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση στο ’15. Χθες, εξομολογήθηκε στη Μάρα Ζαχαρέα (Star) γιατί έχασε.

«Είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών που διαμορφώθηκε, καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του φόβου και την ατζέντα της συζήτησης σε σχέση με το παρελθόν, το πολύ μακρινό παρελθόν, του 2015, τις ημέρες της κρίσης και όχι με βάση τα όσα συνέβησαν από το 2019 έως το 2023.

Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη συζητώντας την παραπληροφόρηση, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν να αυξήσει τις εισφορές. Και δεν πήγε στην κάλπη συζητώντας ότι ήδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αφήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διότι την 1η του Ιούνη τελειώνει...».

Αυτό το τελευταίο πάντως, μένει να επιβεβαιωθεί αύριο, Πέμπτη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:09

Κάθετος Διάδρομος: Στην Αλεξανδρούπολη οι Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου

21:02

«Ράλι» 7% της Tesla καθώς η αγορά προετοιμάζεται για μία «καταιγίδα» από Cybercabs

21:00

Γερμανία: Επιστρέφει η μάχη των 35 ωρών - Το μεγάλο ερώτημα για την Ευρώπη

20:49

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Δύσκολη η επίτευξη αμυντικής ετοιμότητας της ΕΕ έως το 2030

20:41

Ζελένσκι: Σύντομα σε Κίεβο και Μόσχα οι Αμερικανοί διαπραγματευτές

20:31

Κώτσηρας: Νέα εποχή για τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

20:20

«Πράσινο 2x2» για χρυσό με ράλι άνω του 2,5%

20:10

Ευρωαγορές: Υποχώρησαν τα ομόλογα, ανέκαμψαν οι δείκτες από το χαμηλό μηνός

19:58

Απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υποδείξεις για την αμυντική της θωράκιση»

19:50

Πιερρακάκης: Ακούγοντας τους πολίτες, σχεδιάζουμε τις πολιτικές για την Ελλάδα του 2030

19:37

Τραμπ: Να πληρώσει η Ευρώπη αναδρομικά για τα όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία

19:20

JTI: H εταιρεία με τις ιαπωνικές καταβολές στην 90ή ΔΕΘ

19:17

Μαρινάκης για τις ανακοινώσεις ΔΕΘ: Τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και «δεν θα αφήσουν εκτός κανέναν»

19:10

Ideal Holdings: Τα 10 deals που δεν προχώρησαν και η δυναμική της επένδυσης στην Kymora

19:08

Google: Το νέο AI μοντέλο καιρού, δίνει ωριαίες προγνώσεις 5 χιλιομέτρων

19:04

Σε υψηλό μήνα το γεν με κέρδη 2%

18:52

Η Συρία ξεκίνησε την καταστροφή χημικών όπλων της εποχής Άσαντ, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της στον ΟΗΕ

18:45

Έπεσαν ChatGTP, Grok, Claude και Gemini

18:41

Fais Group: Απορρόφηση δύο θυγατρικών από την Sportswind

18:28

Naftogaz: Η Ρωσία έπληξε μονάδες παραγωγής ενέργειας

18:18

Παπασταύρου: «Ο ακριτικός Έβρος μετεξελίσσεται σε ενεργειακή πύλη της Ευρώπης»

18:10

Η Ρωσία έπληξε δύο πλοία στη Μαύρη Θάλασσα που μετέφεραν όπλα για την Ουκρανία

18:07

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ απολογείται, διότι είπε πως κανείς Αμερικανός δεν έχει πεθάνει στον ιρανικό πόλεμο

18:06

Κλιματική κρίση: Πόσο κοστίζει ήδη στην ελληνική οικονομία - Οι κλάδοι στην πρώτη γραμμή

18:02

Εργοστάσιο στη Βαυαρία άρχισε την παραγωγή 5.000 κατευθυνόμενων με ΤΝ drones για το Κίεβο

17:58

Υεμένη: Δεκατρείς κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με τους αντάρτες Χούθι

17:48

Συνάντηση Μπέρναμ-Μακρόν: Στο επίκεντρο οι σχέσεις ΕΕ και Βρετανίας και το μεταναστευτικό

17:46

Πετρόπουλος: Στα 2,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο - Στα 7,03 εκατ. τα EBITDA

17:40

Νεπάλ: Στους 1.259 νεκρούς και 5.083 αγνοούμενους ο απολογισμός των θυμάτων από την πλημμύρα

17:39

Χαμηλό 6 μηνών για τα ρωσικά έσοδα πετρελαίου - Πτώση 22% τον Αύγουστο