INSIDE OUT

Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός

31-05-2023 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περιοδεία να την πιεις στο ποτήρι για τον Κυριάκο - Πολιτική Ρομπέν των Δασών στο ΠΑΣΟΚ - Ο Δραγασάκης και ο πληθωρισμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πείτε μου τώρα που βρίσκεται ο Μοχός και το Πισκοπιανό και γιατί δεν το ξέραμε τόσα χρόνια. Το καλωσόρισμα στον Μοχό είχε αρχοντιά. Ντολμαδάκια τυλιγμένα με αγάπη, γραβιέρα, ελιές, κολοκυθοκεφτέδες, οφτό, και μια τούρτα με γαλάζιο γλάσο.

Αυτό που κάνει ο Κυριάκος δεν είναι προεκλογική εκστρατεία, είναι διαφήμιση του ΕΟΤ για την Κρήτη. Στις φωτογραφίες χάνει. Αυτός έχει άγχος βέβαια, μην τον βλέπετε άνετο. Αν πέσει κάτω από 40%, αυτοδυναμία γιοκ.

Γι’ αυτό γυρίζει την πλάτη στη θάλασσα. Όσοι τον έβλεπαν όμως, δεν χόρταιναν την ομορφιά του τοπίου. Απέραντο γαλάζιο, ελαφρύ αεράκι, κι ένα μοναδικό φως. Οι γυναίκες του Μοχού τα’ δωσαν όλα.

Ανέβαζαν story και χαιρετούσαν ταυτόχρονα.

Μερικοί μετέδιδαν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η περιοδεία στην Κρήτη είναι ένας προσωπικός θρίαμβος για τον Μητσοτάκη. Όταν ανακοινωθεί κι επισήμως η στήριξη δε στον Αρναουτάκη για την Περιφέρεια, και τον Σημαντηράκη για τα Χανιά, θα το ξανακάνει ευχαρίστως.

Στη Χίο

Ωραίες εικόνες είχε και η περιοδεία Ανδρουλάκη στη Χίο. Όχι τόσο ανάλαφρες, αλλά είπαμε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι βαρύς, σοβαρός και αγέλαστος. Πίσω στην Αθήνα άφησε τους Δουδωνή-Μάντζο να βγάλουν τα κάστανα που έριξε στη φωτιά της φορολογίας η Ελένη Χρονοπούλου. Στα οικονομικά ο Ανδρουλάκης στηρίζεται στο Νίκο Χριστοδουλάκη, όμως μέχρι και χθες δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται και πολύ να επικοινωνήσει συγκεκριμένα μέτρα. Από χθες όμως, το ΠΑΣΟΚ σάλπισε τον πόλεμο κατά των μερισμάτων. Πρόκειται για την γνωστή ιστορία του Ρομπέν των Δασών. Να πάρεις από τους πλούσιους για να δώσεις στους φτωχούς. Θα έχει ενδιαφέρον η κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το χωράφι.

Βρήκε φάρμακο για τον πληθωρισμό

Το χωράφι της οικονομίας είναι αγαπημένο και του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη. Ο πρώην ισχυρός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, βρήκε χθες επιχείρημα κατά των υψηλών κερδών.

«Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12), ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη» έγραψε στα σόσιαλ.

Παλεύει για την έδρα

Η μάχη κατά του πληθωρισμού ενδέχεται να είναι περισσότερο αποδοτική για το στέλεχος με το βαρύ όνομα στον χώρο, απ’ ότι η μάχη για την έδρα στο δυτικό τομέα της Αθήνας. Τρίτος βγήκε από την κάλπη, πίσω από τις κ.κ. Αχτσιόγλου και Δούρου. Κι όχι μόνο αυτό. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσει και την έδρα (ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή).

Γιατί έχασε

Έδρα έχει και μάλιστα σίγουρη ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά φυσικά δεν του αρκεί. Σήμερα πάει Νίκαια, σε μια προσπάθεια να ξαναμιλήσει στον κόσμο που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση στο ’15. Χθες, εξομολογήθηκε στη Μάρα Ζαχαρέα (Star) γιατί έχασε.

«Είχε να κάνει με το τσουνάμι των τελευταίων ημερών που διαμορφώθηκε, καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του φόβου και την ατζέντα της συζήτησης σε σχέση με το παρελθόν, το πολύ μακρινό παρελθόν, του 2015, τις ημέρες της κρίσης και όχι με βάση τα όσα συνέβησαν από το 2019 έως το 2023.

Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη συζητώντας την παραπληροφόρηση, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν να αυξήσει τις εισφορές. Και δεν πήγε στην κάλπη συζητώντας ότι ήδη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αφήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διότι την 1η του Ιούνη τελειώνει...».

Αυτό το τελευταίο πάντως, μένει να επιβεβαιωθεί αύριο, Πέμπτη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:20

Παρέμβαση 18 βουλευτών στο Κογκρέσο κατά της επανένταξης της Τουρκίας στα F-35

19:15

ΑΑΔΕ: Εγκαινιάστηκε το myPoint Κηφισιάς - Πάνω από 4.000 πολίτες εμπιστεύτηκαν το νέο δίκτυο φυσικής εξυπηρέτησης

19:03

QnR: Εξαγόρασε το 51% της πολωνικής E-XIM IT S.A έναντι 6,9 εκατ. ευρώ

19:00

Τραμπ για Μελόνι: «Την αγαπώ πολύ όμως έκανε λάθος - Δεν ήταν εκεί για εμάς και αυτό δεν μου άρεσε»

18:51

TallyBoat: Γυρνά σελίδα το ελληνικό yachting με το νέο e-Ναυλοσύμφωνο

18:42

Lamda Development: Αύξηση 35% στις πωλήσεις το α' τρίμηνο - Νέο ρεκόρ EBITDA για Operating Malls και Μαρίνα Φλοίσβου

18:34

Γιατί επιμένει το «ξεπούλημα» στις μετοχές των τσιπ μνήμης;

18:26

Συνάντηση Παπασταύρου με δικομματική Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ

18:17

Τρίτη επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ τις τελευταίες 24 ώρες

18:08

Τιμές λιπασμάτων: «Πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο για ενίσχυση των αγροτών

18:05

Χρηματιστήριο: Διόρθωση με αυξημένο τζίρο μετά τα αλλεπάλληλα υψηλά

17:53

Τραμπ: Η Γροιλανδία θα έπρεπε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, όχι της Δανίας

17:41

Ευρωπαϊκή στήριξη σε Κύπρο, Ισπανία, Ρουμανία για φυσικές καταστροφές

17:36

Coolcation στην Ευρώπη: Οι top 6 προορισμοί για να αποδράσετε από τη ζέστη

17:35

«Κοκκινίζει» η Rivian: Πουλά 75 εκατ. μετοχές της για άντληση κεφαλαίων

17:31

Αεροπορικά ταξίδια: Τι αλλάζει σε αποζημιώσεις για καθυστερήσεις πτήσεων, θέσεις παιδιών και χειραποσκευές

17:26

Spoiler Alert: Ο βαθμός των Πανελληνίων δεν ορίζει το πόσο έξυπνος ή πετυχημένος θα γίνεις

17:18

Τραμπ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διευθετηθεί, αν όλα πάνε καλά σύντομα

17:04

Βρετανία: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Νάιτζελ Φάρατζ

16:51

Wall Street: Χτίζει νέο ρεκόρ με βάση τις 53.000 μονάδες ο Dow Jones - «Κοκκινίζουν» τα τσιπ

16:39

ΗΠΑ: Στα 77,6 δισ. δολ. διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Μάιο - Σε ιστορικό υψηλό οι εισαγωγές κεφαλαιουχικών αγαθών

16:27

«Παράθυρο» Τραμπ για F-35 στην Τουρκία: «Κλάδος ελαίας» στον Ερντογάν, «πυρά» σε ΕΕ, αιχμές για Γροιλανδία

16:12

Η μεταρρύθμιση για διαχείριση υδάτων στην συνάντηση Παπασταύρου με βουλευτές της ΝΔ

16:11

ΤτΕ: Τι απαντά στο εξώδικο των ενώσεων καταναλωτών για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων

16:08

Ο απόλυτος ψηφιακός προορισμός για μουσική, πολιτισμό και αθλητισμό με την ενέργεια της ΔΕΗ

16:07

Πώς ο Τραμπ νομιμοποιεί τον αυταρχισμό του Ερντογάν - Στο «κάδρο» Ελλάδα και Κύπρος

15:57

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Τα μπάζα μπλοκάρουν την εισαγγελική έρευνα

15:56

H Τροχαία στη νέα ψηφιακή εποχή: Μέσω smartphones η βεβαίωση των τροχονομικών παραβάσεων

15:39

Δίκη για τα Τέμπη: Επιφυλάχθηκε το δικαστήριο για το αίτημα αναβάθμισης των κατηγοριών - Αύριο η επόμενη συνεδρίαση

15:36

Κίνδυνος να εκραγεί το δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε από βλήμα στα Στενά του Ορμούζ