INSIDE OUT

Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω

30-05-2023 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει Αιγάλεω για να παρουσιάσει τη νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος, ο Κυριάκος κάνει προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι. Νωρίς το πρωί, έχει δώσει ορεξάτος και μια συνέντευξη στο studio του Mega (Χασαπόπουλος-Βούλγαρη). Σ’ αυτή, υπαινίσσεται για πρώτη φορά ότι θα προτιμούσε Ανδρουλάκη για Αξιωματική.

Ο εκλογικός θρίαμβος έχει δώσει φτερά στον Κυριάκο που συνεχίζει ακάθεκτος: αύξηση μισθών, μείωση φόρων, ένα νέο ΕΣΥ είναι οι βασικές του προεκλογικές δεσμεύσεις. Στο πρώτο, ακούγονται μόνο δύο αριθμοί: 1.500 ευρώ (ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα) και 950 (κατώτατος). Και τα δύο στο τέλος της τετραετίας.

Ο κόσμος ακούει. Και πιστεύει.

Το σχέδιο

Στην προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι, που βάφτηκε «μπλε», ο Κυριάκος ξεκίνησε να ξετυλίγει τις σκέψεις του για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Από μόνος του, μια που μέχρι στιγμής δεν τον ρώτησε κανένας. Πάλι καλά.

«Έχω και ένα σχέδιο βέβαια εδώ για ένα νοσοκομείο, το παλιό Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό θα γίνει ένα πρότυπο κέντρο που θα παρέχει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα. Και θα ανακουφίσει πάρα πολύ την πίεση την οποία δέχεται το "Αττικόν", ειδικά στις εφημερίες του».

Ντεφορμέ

Η βαριά ήττα με είκοσι μονάδες βρίσκει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ντεφορμέ. Στη νέα εκλογική Επιτροπή συμμετέχουν οι Ράνια Σβίγκου, Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυρίτσης, Τζένη Λειβαδάρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Καραμέρος και Στέφανος Κασελάκης.

Θα προλάβει;

Τουλάχιστον έβαλε ένα συμπαθητικό παπούτσι. Κάτι που δεν έκανε η βουλευτής Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πόπη έκανε εμφάνιση με δεκάποντη γόβα στο Αιγάλεω.

Εδώ όμως έκανε εμφάνιση με ψηλοτάκουνο πέδιλο η πρώτη βουλευτής στο Δυτικό Τομέα και φερόμενη ως «δελφίνος» από ορισμένους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου!

Πάλι μόνος του θα τρέχει μέχρι τις 25 Ιουνίου ο Αλέξης.

Έξω ο Πολάκης

Από την ομάδα κρούσης απέχει ο Παύλος ο Πολάκης. Ο φακός τον έπιασε συνοφρυωμένο στα ορεινά της Βουλής, προχθές στην ορκωμοσία, ενώ οι δημοσιογράφοι κλαίνε από την απουσία του. Τουλάχιστον στην εκλογική επιτροπή μετέχει ο φίλος του, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε εκδήλωση κοπής πίτας στην Κρήτη. Ο Σταθάκης κάθεται σε άλλο τραπέζι.

Βράζουν για Μαραντζίδη

Ο κρυφός άσσος στο μανίκι του Αλέξη είναι ένας κομμουνιστής και κομμουνιστοφάγος ταυτόχρονα. Ο πολιτικός επιστήμονας Νίκος Μαραντζίδης. Ο Μαραντζίδης που ασχολήθηκε εντατικά με την παρουσίαση δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αναλαμβάνει τον επικίνδυνο ρόλο να λέει στον Πρόεδρο την αλήθεια για τα νούμερα. Η τοποθέτησή του έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος καθώς πολλοί θυμούνται τις παλαιότερες αντι-ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήσεις του με αρθρογραφία (Καθημερινή). Κουράγιο σύντροφοι, και η Ακρίτα λογικά μιλώντας, κάποτε πρέπει να ήταν ΠΑΣΟΚ.

Το δυσμενές

Ομολογώ ότι σ’ αυτή την προεκλογική, προσέχω πολύ τον Ανδρέα το Δρυμιώτη. Χθες έλεγε (Σκαι), ότι η ΝΔ με 39% θα πάρει 161 έδρες (αν μείνει 13% εκτός), 153 έδρες με επτακομματική, ενώ το σενάριο ακυβερνησίας είναι ΝΔ 38% με επτακομματική. «Όμως αυτό σημαίνει να χάσει δύο μονάδες, που δεν το βλέπω» κατέληξε ο σοφός.

17.000 δέντρα

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για την «αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ, που το λέει κιόλας, το παραδέχεται, με την απλή αναλογική» καθώς οι εκλογικές αναμετρήσεις στοιχίζουν πολύ και σε κονδύλια και στο περιβάλλον. Όπως είπε, το επίσημο κόστος του υπουργείου Εσωτερικών για κάθε κάλπη είναι 100 εκ ευρώ. Μαζί με το έμμεσο κόστος (μετακινήσεις, υλικά κλπ) ανεβαίνει στα 400 εκ ευρώ. Άσε που τα ψηφοδέλτια αντιστοιχούν σε 17.000 δέντρα. Ποιος θα τολμήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:39

Ανακαίνιση Κατοικίας: Παράταση προθεσμίας έως 30 Σεπτεμβρίου και διεύρυνση κριτηρίων

15:31

Η Ντόλι Πάρτον τα είχε όλα έτοιμα - Όλα όσα θα γίνουν μετά τον θάνατό της

15:25

ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζεται για άλλους 24 μήνες η απασχόληση των ανέργων απολυθέντων

15:20

Το ΥΠΕΞ του Ιράν πιέζει τις άλλες χώρες να μην εφαρμόσουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ

15:14

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων στις 2 Σεπτεμβρίου

15:12

10 ξενοδοχεία στην Ιταλία για παραμυθένια διαμονή

15:09

Ισπανός υπουργός Εσωτερικών: «Η βία δεν είναι λύση στη Θέουτα»

15:08

Τσίπρας: «Ετοιμαζόμαστε όχι μόνο να δώσουμε τη μάχη αλλά και για να κυβερνήσουμε την επόμενη μέρα»

15:02

Πυρκαγιά στο Πλουτοχώρι της Ηλείας - Ήχησε το 112

14:54

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιά αύριο σε Κρήτη, Ρόδου και Κάρπαθο - Στο «πορτοκαλί» πολλές περιοχές της χώρας

14:40

Νεπάλ: Έφτασαν τους 538 οι νεκροί - Πάνω από 90.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από την καταστροφή

14:40

Τι αναμένουν οι αγορές από την ομιλία του Κέβιν Γουός στο Τζάκσον Χολ

14:21

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτ. Μακεδονία δείχνει απτά αποτελέσματα

14:18

ΠΟΥ: Τερματισμός της επιδημίας Έμπολα στην Ουγκάντα - 42 ημέρες χωρίς νέο κρούσμα

14:06

Eurobank: Θετική η συμβολή του εξωτερικού τομέα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

13:53

Περιοδεία Μητσοτάκη σε Δυτική Μακεδονία: Τα σχέδια της κυβέρνησης για στήριξη της μεταποίησης

13:46

Νέα σελίδα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με 700 νέες θέσεις φοιτητικής στέγασης

13:46

Στην 8η θέση της Ευρώπης το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε εμπορικές πτήσεις

13:30

UBS: Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να «κυνηγήσει» φυσικό αέριο

13:21

Νορβηγία: Ποιος είναι ο νέος βασιλιάς Χάακον και ποια είναι η επόμενη ημέρα για το στέμμα

13:11

Lefties: Το οικονομικό brand της Inditex άνοιξε στη Βρετανία και απειλεί Shein και Primark

12:58

ΣΒΕ: Εθνικό σύμφωνο για τη βιομηχανία και 10ετή βιομηχανική στρατηγική πρότεινε στον Κυρ. Μητσοτάκη

12:48

Η Ισλανδία ζυγίζει το ευρωπαϊκό της μέλλον: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το δημοψήφισμα

12:31

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τη Δευτέρα οι υπογραφές Ελλάδας-Ισραήλ για τον νέο αντιαεροπορικό θόλο

12:30

Τράπεζες: Η αγορά δεν ακολουθεί κατά πόδας τους αναλυτές

12:29

Αραγτσί: Μπορεί να υπάρξει διπλωματία αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την πολιτική πίεσης

12:26

Μείωση 0,8% στις οικοδομικές άδειες τον Μάιο

12:17

Αύξηση 11,8% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο

12:13

Το Ταμείο Ανάκαμψης πέθανε - Ζήτω το Ταμείο Ανάκαμψης

12:13

ΥΠΑΑΤ: Έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 16 εκατ. στα αλιευτικά σκάφη