INSIDE OUT

Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω

30-05-2023 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει Αιγάλεω για να παρουσιάσει τη νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος, ο Κυριάκος κάνει προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι. Νωρίς το πρωί, έχει δώσει ορεξάτος και μια συνέντευξη στο studio του Mega (Χασαπόπουλος-Βούλγαρη). Σ’ αυτή, υπαινίσσεται για πρώτη φορά ότι θα προτιμούσε Ανδρουλάκη για Αξιωματική.

Ο εκλογικός θρίαμβος έχει δώσει φτερά στον Κυριάκο που συνεχίζει ακάθεκτος: αύξηση μισθών, μείωση φόρων, ένα νέο ΕΣΥ είναι οι βασικές του προεκλογικές δεσμεύσεις. Στο πρώτο, ακούγονται μόνο δύο αριθμοί: 1.500 ευρώ (ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα) και 950 (κατώτατος). Και τα δύο στο τέλος της τετραετίας.

Ο κόσμος ακούει. Και πιστεύει.

Το σχέδιο

Στην προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι, που βάφτηκε «μπλε», ο Κυριάκος ξεκίνησε να ξετυλίγει τις σκέψεις του για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Από μόνος του, μια που μέχρι στιγμής δεν τον ρώτησε κανένας. Πάλι καλά.

«Έχω και ένα σχέδιο βέβαια εδώ για ένα νοσοκομείο, το παλιό Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό θα γίνει ένα πρότυπο κέντρο που θα παρέχει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα. Και θα ανακουφίσει πάρα πολύ την πίεση την οποία δέχεται το "Αττικόν", ειδικά στις εφημερίες του».

Ντεφορμέ

Η βαριά ήττα με είκοσι μονάδες βρίσκει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ντεφορμέ. Στη νέα εκλογική Επιτροπή συμμετέχουν οι Ράνια Σβίγκου, Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυρίτσης, Τζένη Λειβαδάρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Καραμέρος και Στέφανος Κασελάκης.

Θα προλάβει;

Τουλάχιστον έβαλε ένα συμπαθητικό παπούτσι. Κάτι που δεν έκανε η βουλευτής Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πόπη έκανε εμφάνιση με δεκάποντη γόβα στο Αιγάλεω.

Εδώ όμως έκανε εμφάνιση με ψηλοτάκουνο πέδιλο η πρώτη βουλευτής στο Δυτικό Τομέα και φερόμενη ως «δελφίνος» από ορισμένους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου!

Πάλι μόνος του θα τρέχει μέχρι τις 25 Ιουνίου ο Αλέξης.

Έξω ο Πολάκης

Από την ομάδα κρούσης απέχει ο Παύλος ο Πολάκης. Ο φακός τον έπιασε συνοφρυωμένο στα ορεινά της Βουλής, προχθές στην ορκωμοσία, ενώ οι δημοσιογράφοι κλαίνε από την απουσία του. Τουλάχιστον στην εκλογική επιτροπή μετέχει ο φίλος του, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε εκδήλωση κοπής πίτας στην Κρήτη. Ο Σταθάκης κάθεται σε άλλο τραπέζι.

Βράζουν για Μαραντζίδη

Ο κρυφός άσσος στο μανίκι του Αλέξη είναι ένας κομμουνιστής και κομμουνιστοφάγος ταυτόχρονα. Ο πολιτικός επιστήμονας Νίκος Μαραντζίδης. Ο Μαραντζίδης που ασχολήθηκε εντατικά με την παρουσίαση δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αναλαμβάνει τον επικίνδυνο ρόλο να λέει στον Πρόεδρο την αλήθεια για τα νούμερα. Η τοποθέτησή του έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος καθώς πολλοί θυμούνται τις παλαιότερες αντι-ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήσεις του με αρθρογραφία (Καθημερινή). Κουράγιο σύντροφοι, και η Ακρίτα λογικά μιλώντας, κάποτε πρέπει να ήταν ΠΑΣΟΚ.

Το δυσμενές

Ομολογώ ότι σ’ αυτή την προεκλογική, προσέχω πολύ τον Ανδρέα το Δρυμιώτη. Χθες έλεγε (Σκαι), ότι η ΝΔ με 39% θα πάρει 161 έδρες (αν μείνει 13% εκτός), 153 έδρες με επτακομματική, ενώ το σενάριο ακυβερνησίας είναι ΝΔ 38% με επτακομματική. «Όμως αυτό σημαίνει να χάσει δύο μονάδες, που δεν το βλέπω» κατέληξε ο σοφός.

17.000 δέντρα

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για την «αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ, που το λέει κιόλας, το παραδέχεται, με την απλή αναλογική» καθώς οι εκλογικές αναμετρήσεις στοιχίζουν πολύ και σε κονδύλια και στο περιβάλλον. Όπως είπε, το επίσημο κόστος του υπουργείου Εσωτερικών για κάθε κάλπη είναι 100 εκ ευρώ. Μαζί με το έμμεσο κόστος (μετακινήσεις, υλικά κλπ) ανεβαίνει στα 400 εκ ευρώ. Άσε που τα ψηφοδέλτια αντιστοιχούν σε 17.000 δέντρα. Ποιος θα τολμήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:10

Noval Property: Μέρισμα 0,07 ευρώ για το 2025 - Καταβολή στις 26 Ιουνίου

20:56

Η Γερουσία απέρριψε και πάλι την πρόταση αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράν

20:49

Κώτσηρας: Ενίσχυση της διαφάνειας και αποτελεσματικότητας του φορολογικού πλαισίου

20:44

Στάρμερ: Θα δώσω τη μάχη εάν κινηθεί η διαδικασία αμφισβήτησης της ηγεσίας μου

20:33

L’ Oreal Hellas: 89 χρόνια ιστορίας, 13.200 κωδικοί προϊόντων ομορφιάς και ένα μεγάλο αποτύπωμα

20:23

Βρετανία: Έρευνα στον Νάιτζελ Φαράζ για μη δηλωμένο δώρο αξίας 5 εκατ. λιρών

20:13

Δένδιας: «Η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα είναι αναπόσταστο κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας»

20:03

Νικολά Σαρκοζί: Εισαγγελική πρόταση για επταετή φυλάκιση και πρόστιμο 300.000 ευρώ

19:53

Ταχιάος για «Έξυπνες Γέφυρες Περιφερειών»: Ολοκλήρωση στα χρονικά όρια του Ταμείου Ανάκαμψης

19:44

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ η Ιωάννα Γκελεστάθη

19:34

ΟΟΣΑ: «Χρυσή» η Ελλάδα στην αύξηση του εισοδήματος νοικοκυριών στο δ' τετράμηνο του 2025

19:30

Orilina Properties: Έναρξη προγράμματος αγοράς έως 700.000 ιδίων μετοχών

19:20

Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις αναταράξεις στην Βρετανία

19:08

TUI: Ελλάδα και Ισπανία ευνοημένες από τις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής»

18:53

Ζελένκσι: Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 800 drones την ημέρα επίσκεψης Τραμπ στην Κίνα

18:50

ΕΕ: Νέα δικαιώματα για τους επιβάτες και ενιαίο εισιτήριο για σιδηροδρομικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη

18:42

Η Σλοβακία κλείνει τα σύνορά της με την Ουκρανία

18:39

Κεραμέως: Πάνω από 50 προτάσεις κοινωνικών εταίρων έγιναν αποδεκτές για την ισότητα αμοιβών

18:29

Εθνική Τράπεζα: Πλήρως νόμιμη και έγκυρη η διαδικασία για τον «Λογαριασμό Προνομίων»

18:27

ΧΑ: Διελκυστίνδα τραπεζικών – βιομηχανικών blue chips

18:24

Ιράν: Ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ θα μας αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη

18:12

Παραπλανητική η μείωση βάρους της σοκολάτας Milka σύμφωνα με γερμανικό δικαστήριο

18:03

airBaltic: Απευθείας πτήση Αθήνα με Ταλίν – 9 δρομολόγια από Ελλάδα προς Βαλτική

18:00

Διπλό bonus στις συντάξεις το 2027 - Υψηλότερα ποσά για 2,5 εκατ. συνταξιούχους

17:56

Νέα «βέλη» από Ryanair στη Fraport Greece

17:48

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): «Η διασύνδεση αποτελεί μέρος του μέλλοντος της Ευρώπης»

17:46

«Καμπανάκι» Ρεν (ΕΚΤ) για «σημάδια» στασιμοπληθωριστικού σοκ στην Ευρωζώνη

17:34

Πούτιν: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές της δυνάμεις»

17:32

Νεζερίτης (Alpha Bank): Η αποθήκευση έχει αντίκτυπο και στη χρηματοδότηση των έργων ΑΠΕ

17:27

Γαλλία: Μικρότερα από τα αναμενόμενα τα έσοδα από την επιβολή τέλους στα μικροδέματα