INSIDE OUT

Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω

30-05-2023 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει Αιγάλεω για να παρουσιάσει τη νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος, ο Κυριάκος κάνει προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι. Νωρίς το πρωί, έχει δώσει ορεξάτος και μια συνέντευξη στο studio του Mega (Χασαπόπουλος-Βούλγαρη). Σ’ αυτή, υπαινίσσεται για πρώτη φορά ότι θα προτιμούσε Ανδρουλάκη για Αξιωματική.

Ο εκλογικός θρίαμβος έχει δώσει φτερά στον Κυριάκο που συνεχίζει ακάθεκτος: αύξηση μισθών, μείωση φόρων, ένα νέο ΕΣΥ είναι οι βασικές του προεκλογικές δεσμεύσεις. Στο πρώτο, ακούγονται μόνο δύο αριθμοί: 1.500 ευρώ (ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα) και 950 (κατώτατος). Και τα δύο στο τέλος της τετραετίας.

Ο κόσμος ακούει. Και πιστεύει.

Το σχέδιο

Στην προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι, που βάφτηκε «μπλε», ο Κυριάκος ξεκίνησε να ξετυλίγει τις σκέψεις του για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Από μόνος του, μια που μέχρι στιγμής δεν τον ρώτησε κανένας. Πάλι καλά.

«Έχω και ένα σχέδιο βέβαια εδώ για ένα νοσοκομείο, το παλιό Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό θα γίνει ένα πρότυπο κέντρο που θα παρέχει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα. Και θα ανακουφίσει πάρα πολύ την πίεση την οποία δέχεται το "Αττικόν", ειδικά στις εφημερίες του».

Ντεφορμέ

Η βαριά ήττα με είκοσι μονάδες βρίσκει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ντεφορμέ. Στη νέα εκλογική Επιτροπή συμμετέχουν οι Ράνια Σβίγκου, Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυρίτσης, Τζένη Λειβαδάρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Καραμέρος και Στέφανος Κασελάκης.

Θα προλάβει;

Τουλάχιστον έβαλε ένα συμπαθητικό παπούτσι. Κάτι που δεν έκανε η βουλευτής Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πόπη έκανε εμφάνιση με δεκάποντη γόβα στο Αιγάλεω.

Εδώ όμως έκανε εμφάνιση με ψηλοτάκουνο πέδιλο η πρώτη βουλευτής στο Δυτικό Τομέα και φερόμενη ως «δελφίνος» από ορισμένους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου!

Πάλι μόνος του θα τρέχει μέχρι τις 25 Ιουνίου ο Αλέξης.

Έξω ο Πολάκης

Από την ομάδα κρούσης απέχει ο Παύλος ο Πολάκης. Ο φακός τον έπιασε συνοφρυωμένο στα ορεινά της Βουλής, προχθές στην ορκωμοσία, ενώ οι δημοσιογράφοι κλαίνε από την απουσία του. Τουλάχιστον στην εκλογική επιτροπή μετέχει ο φίλος του, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε εκδήλωση κοπής πίτας στην Κρήτη. Ο Σταθάκης κάθεται σε άλλο τραπέζι.

Βράζουν για Μαραντζίδη

Ο κρυφός άσσος στο μανίκι του Αλέξη είναι ένας κομμουνιστής και κομμουνιστοφάγος ταυτόχρονα. Ο πολιτικός επιστήμονας Νίκος Μαραντζίδης. Ο Μαραντζίδης που ασχολήθηκε εντατικά με την παρουσίαση δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αναλαμβάνει τον επικίνδυνο ρόλο να λέει στον Πρόεδρο την αλήθεια για τα νούμερα. Η τοποθέτησή του έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος καθώς πολλοί θυμούνται τις παλαιότερες αντι-ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήσεις του με αρθρογραφία (Καθημερινή). Κουράγιο σύντροφοι, και η Ακρίτα λογικά μιλώντας, κάποτε πρέπει να ήταν ΠΑΣΟΚ.

Το δυσμενές

Ομολογώ ότι σ’ αυτή την προεκλογική, προσέχω πολύ τον Ανδρέα το Δρυμιώτη. Χθες έλεγε (Σκαι), ότι η ΝΔ με 39% θα πάρει 161 έδρες (αν μείνει 13% εκτός), 153 έδρες με επτακομματική, ενώ το σενάριο ακυβερνησίας είναι ΝΔ 38% με επτακομματική. «Όμως αυτό σημαίνει να χάσει δύο μονάδες, που δεν το βλέπω» κατέληξε ο σοφός.

17.000 δέντρα

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για την «αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ, που το λέει κιόλας, το παραδέχεται, με την απλή αναλογική» καθώς οι εκλογικές αναμετρήσεις στοιχίζουν πολύ και σε κονδύλια και στο περιβάλλον. Όπως είπε, το επίσημο κόστος του υπουργείου Εσωτερικών για κάθε κάλπη είναι 100 εκ ευρώ. Μαζί με το έμμεσο κόστος (μετακινήσεις, υλικά κλπ) ανεβαίνει στα 400 εκ ευρώ. Άσε που τα ψηφοδέλτια αντιστοιχούν σε 17.000 δέντρα. Ποιος θα τολμήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:30

Γκουτέρες: Υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψει ο «ολοκληρωτικός πόλεμος» στη Μέση Ανατολή

21:15

Νετανιάχου προς Λιβανέζους: Ενωθείτε με το Ισραήλ απέναντι στη Χεζμπολάχ

21:00

Αμερικανικές δυνάμεις «εξουδετέρωσαν» πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Ομάν

20:48

Κυρανάκης: Με ψυχολογία νικητή στις εκλογές - «Να ιδρώσουμε τη φανέλα της παράταξης»

20:39

Motor Oil: Στο 3,75% το επιτόκιο για το νέο ομόλογο 400 εκατ. ευρώ

20:28

Aktor: Πρώτη περίοδος εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου 2025 ύψους 140 εκατ. ευρώ

20:24

Ιταλία: Η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

20:12

SpaceX: Η μεγαλύτερη IPO στην ιστορία - Η retail φρενίτιδα και το στοίχημα της Wall Street

20:09

Τραμπ: Λατρεύω τον πληθωρισμό - Μεταφέραμε μυστικά εκατ. βαρέλια πετρελαίου μέσω Ορμούζ

20:07

Ζήτημα ανταγωνιστικότητας η επάρκεια της Ευρώπης σε φάρμακα- Το λαμπρό παράδειγμα της Ελλάδας

20:02

Μπιλ Γκέιτς για δεσμούς με Έπστιν: «Ήταν ένα μεγάλο λάθος, αλλά δεν γνώριζα τις πράξεις του»

19:57

Σχέδια Βελτίωσης - Ποιοι έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες ένταξης;

19:56

Quest: «Ναι» από ΓΣ σε καθαρό μέρισμα 0,38 ευρώ ανά μετοχή

19:47

Παπασταύρου: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας γεωμετρίας της ενέργειας»

19:38

Alpha Bank: Δωρεάν διάθεση μετοχών σε στελέχη και εργαζόμενους

19:35

Όμιλος ΑΔΜΗΕ: Αύξηση 27% στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου - Στα 49,1 εκατ. ευρώ

19:31

Trastor: Αξιοποιεί άμεσα τα κεφάλαια της ΑΜΚ με επένδυση €38,6 εκατ. στο κέντρο της Αθήνας

19:28

Νευρικότητα στις ευρωαγορές ενόψει ΕΚΤ

19:27

Optima bank: 11 φορές υπερκάλυψη για το ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ

19:23

Ράλι 3% για το πετρέλαιο μετά τη νέα απειλή Τραμπ προς Ιράν

19:02

Νέα προειδοποίηση Τραμπ: Θα χτυπήσουμε το Ιράν ξανά σκληρά σήμερα

18:53

Μακρόν: «Η εμπιστοσύνη στους θεσμούς μας έχει κλονιστεί» - Συγκλονίζει τη χώρα ο θάνατος της 11χρονης

18:38

Τουρκία-Ισραήλ: Επίθεση Ερντογάν κατά Νετανιάχου

18:36

Τασούλας: Aνακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διστόμου - «Δικαίωση είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας»

18:32

ΔΟΑΕ: Ψήφισμα κατά του Ιράν με στήριξη ΗΠΑ – Ζητούν πλήρη στοιχεία για το εμπλουτισμένο ουράνιο

18:25

Τζιτζικώστας: «Οι πολίτες της Ευρώπης περιμένουν από εμάς αξιόπιστες, διαφανείς και δίκαιες μεταφορές»

18:23

Σταθερά στο 2,25% τα επιτόκια στον Καναδά - SOS για πληθωρισμό και επιβράδυνση της οικονομίας

18:11

Μητσοτάκης: «Εκλογές το 2027» - Και με τη «βούλα» νέος Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ ο Κυρανάκης

18:02

Χρηματιστήριο Αθηνών: ΟΤΕ και Coca-Cola έβαλαν «πλάτη» απέναντι στις τράπεζες

17:51

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαράσσει νέα στρατηγική για τα νησιά και τις παράκτιες περιοχές