INSIDE OUT

Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω

30-05-2023 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει Αιγάλεω για να παρουσιάσει τη νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος, ο Κυριάκος κάνει προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι. Νωρίς το πρωί, έχει δώσει ορεξάτος και μια συνέντευξη στο studio του Mega (Χασαπόπουλος-Βούλγαρη). Σ’ αυτή, υπαινίσσεται για πρώτη φορά ότι θα προτιμούσε Ανδρουλάκη για Αξιωματική.

Ο εκλογικός θρίαμβος έχει δώσει φτερά στον Κυριάκο που συνεχίζει ακάθεκτος: αύξηση μισθών, μείωση φόρων, ένα νέο ΕΣΥ είναι οι βασικές του προεκλογικές δεσμεύσεις. Στο πρώτο, ακούγονται μόνο δύο αριθμοί: 1.500 ευρώ (ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα) και 950 (κατώτατος). Και τα δύο στο τέλος της τετραετίας.

Ο κόσμος ακούει. Και πιστεύει.

Το σχέδιο

Στην προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι, που βάφτηκε «μπλε», ο Κυριάκος ξεκίνησε να ξετυλίγει τις σκέψεις του για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Από μόνος του, μια που μέχρι στιγμής δεν τον ρώτησε κανένας. Πάλι καλά.

«Έχω και ένα σχέδιο βέβαια εδώ για ένα νοσοκομείο, το παλιό Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό θα γίνει ένα πρότυπο κέντρο που θα παρέχει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα. Και θα ανακουφίσει πάρα πολύ την πίεση την οποία δέχεται το "Αττικόν", ειδικά στις εφημερίες του».

Ντεφορμέ

Η βαριά ήττα με είκοσι μονάδες βρίσκει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ντεφορμέ. Στη νέα εκλογική Επιτροπή συμμετέχουν οι Ράνια Σβίγκου, Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυρίτσης, Τζένη Λειβαδάρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Καραμέρος και Στέφανος Κασελάκης.

Θα προλάβει;

Τουλάχιστον έβαλε ένα συμπαθητικό παπούτσι. Κάτι που δεν έκανε η βουλευτής Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πόπη έκανε εμφάνιση με δεκάποντη γόβα στο Αιγάλεω.

Εδώ όμως έκανε εμφάνιση με ψηλοτάκουνο πέδιλο η πρώτη βουλευτής στο Δυτικό Τομέα και φερόμενη ως «δελφίνος» από ορισμένους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου!

Πάλι μόνος του θα τρέχει μέχρι τις 25 Ιουνίου ο Αλέξης.

Έξω ο Πολάκης

Από την ομάδα κρούσης απέχει ο Παύλος ο Πολάκης. Ο φακός τον έπιασε συνοφρυωμένο στα ορεινά της Βουλής, προχθές στην ορκωμοσία, ενώ οι δημοσιογράφοι κλαίνε από την απουσία του. Τουλάχιστον στην εκλογική επιτροπή μετέχει ο φίλος του, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε εκδήλωση κοπής πίτας στην Κρήτη. Ο Σταθάκης κάθεται σε άλλο τραπέζι.

Βράζουν για Μαραντζίδη

Ο κρυφός άσσος στο μανίκι του Αλέξη είναι ένας κομμουνιστής και κομμουνιστοφάγος ταυτόχρονα. Ο πολιτικός επιστήμονας Νίκος Μαραντζίδης. Ο Μαραντζίδης που ασχολήθηκε εντατικά με την παρουσίαση δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αναλαμβάνει τον επικίνδυνο ρόλο να λέει στον Πρόεδρο την αλήθεια για τα νούμερα. Η τοποθέτησή του έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος καθώς πολλοί θυμούνται τις παλαιότερες αντι-ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήσεις του με αρθρογραφία (Καθημερινή). Κουράγιο σύντροφοι, και η Ακρίτα λογικά μιλώντας, κάποτε πρέπει να ήταν ΠΑΣΟΚ.

Το δυσμενές

Ομολογώ ότι σ’ αυτή την προεκλογική, προσέχω πολύ τον Ανδρέα το Δρυμιώτη. Χθες έλεγε (Σκαι), ότι η ΝΔ με 39% θα πάρει 161 έδρες (αν μείνει 13% εκτός), 153 έδρες με επτακομματική, ενώ το σενάριο ακυβερνησίας είναι ΝΔ 38% με επτακομματική. «Όμως αυτό σημαίνει να χάσει δύο μονάδες, που δεν το βλέπω» κατέληξε ο σοφός.

17.000 δέντρα

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για την «αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ, που το λέει κιόλας, το παραδέχεται, με την απλή αναλογική» καθώς οι εκλογικές αναμετρήσεις στοιχίζουν πολύ και σε κονδύλια και στο περιβάλλον. Όπως είπε, το επίσημο κόστος του υπουργείου Εσωτερικών για κάθε κάλπη είναι 100 εκ ευρώ. Μαζί με το έμμεσο κόστος (μετακινήσεις, υλικά κλπ) ανεβαίνει στα 400 εκ ευρώ. Άσε που τα ψηφοδέλτια αντιστοιχούν σε 17.000 δέντρα. Ποιος θα τολμήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

ΑΑΔΕ: Παρουσίασε στη Ν. Υόρκη τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τους Έλληνες του εξωτερικού

23:45

Επίκειται ανατροπή της απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης από την ΕΕ

23:30

Βρετανία: Περισσότερα από 600 αντικείμενα «σημαντικής πολιτιστικής αξίας» κλάπηκαν από μουσείο στο Μπρίστολ

23:26

ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν την έρευνα βομβαρδισμού δημοσιογράφων στον νότιο Λίβανο το 2023

23:12

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow-S&P 500, «βάρυνε» τον Nasdaq η Oracle

23:00

Μειώνεται και γερνάει o πληθυσμός της Γερμανίας

22:42

ChatGPT: Μήνυση συνδέει για πρώτη φορά την Τεχνητή Νοημοσύνη με φόνο

22:30

Χρυσός: Σε υψηλό άνω του ενός μηνός - Νέο ρεκόρ για το ασήμι

22:15

Ουκρανία: Οι ηγέτες της «Συμμαχίας των Προθύμων» συζήτησαν για τη χρήση των ρωσικών assets

22:07

Η ξεκάθαρη αλλαγή πίστας και η (πολύ) μεγάλη ευκαιρία

21:50

ΗΠΑ: Η ανάπτυξη στρατευμάτων σε 5 πόλεις έχει στοιχίσει πάνω από 340 εκατ. δολ.

21:41

Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ - Μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

21:31

Βενιζέλος: Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό - Είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στους Θεσμούς

21:28

Πετρέλαιο: Απώλειες 1,5% με Βενεζουέλα και Ουκρανία στο επίκεντρο

21:12

Ο ξένος Τύπος για την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Πού ήταν η Ελλάδα και πού έφτασε

21:07

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Πιερρακάκη από Κόστα - Λάιεν

21:00

Reuters: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κατασχέσουν περισσότερα τάνκερ στην Βενεζουέλα

20:54

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ να τελειώσει το καθεστώς της ατιμωρησίας - Κάλεσμα για γενναία αναθεώρηση του άρθρου 86

20:41

Παπαθανάσης: Ιστορική απόφαση για την Ελλάδα η Προεδρία του Eurogroup από τον Κυριάκο Πιερρακάκη

20:34

Ζελένσκι: Το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

20:31

AKTOR: Ορόσημο στην ιστορία του oμίλου η υπερκάλυψη του ομολογιακού δανείου

20:24

Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Χατζηδάκη και Τσιάρα με τους αγρότες της Κρήτης

20:04

Το Κογκρέσο μπλοκάρει τον Τραμπ και θωρακίζει την Ευρώπη με πακέτο - μαμούθ 900 δισ. δολαρίων

20:04

Πιερρακάκης: Το πρώτο μήνυμα ως πρόεδρος του Εurogroup - Ανάγκη ενότητας και συνεργασίας για τα κοινά συμφέροντα της ΕΕ

20:00

Ευρωαγορές: Κέρδη στον απόηχο των αποφάσεων Fed και SNB

19:42

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση εργασιών έως τις 15 Φεβρουαρίου 2026 αποφάσισε η εξεταστική

19:39

Πολωνός Υπ. Δικαιοσύνης: Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είναι πιο κοντά στη Μόσχα παρά στις Βρυξέλλες

19:37

Τασούλας για εκλογή Πιερρακάκη: Αποτελεί αναγνώριση του κύρους της χώρας μας

19:33

Μαρινάκης για εκλογή Πιερρακάκη: Αντανακλά την αναγνώριση της προόδου της χώρας και τη δικαίωση των θυσιών των πολιτών

19:30

Hellenic Cables: Αναλαμβάνει το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα του έργου BC-Wind της Ocean Winds στην Πολωνία