INSIDE OUT

Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω

30-05-2023 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Κυριάκος στο Περιστέρι δεσμεύεται για 1.500-950, Οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τα high heels και ο Αλέξης στο Αιγάλεω
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει Αιγάλεω για να παρουσιάσει τη νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος, ο Κυριάκος κάνει προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι. Νωρίς το πρωί, έχει δώσει ορεξάτος και μια συνέντευξη στο studio του Mega (Χασαπόπουλος-Βούλγαρη). Σ’ αυτή, υπαινίσσεται για πρώτη φορά ότι θα προτιμούσε Ανδρουλάκη για Αξιωματική.

Ο εκλογικός θρίαμβος έχει δώσει φτερά στον Κυριάκο που συνεχίζει ακάθεκτος: αύξηση μισθών, μείωση φόρων, ένα νέο ΕΣΥ είναι οι βασικές του προεκλογικές δεσμεύσεις. Στο πρώτο, ακούγονται μόνο δύο αριθμοί: 1.500 ευρώ (ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα) και 950 (κατώτατος). Και τα δύο στο τέλος της τετραετίας.

Ο κόσμος ακούει. Και πιστεύει.

Το σχέδιο

Στην προεκλογική συγκέντρωση στο Περιστέρι, που βάφτηκε «μπλε», ο Κυριάκος ξεκίνησε να ξετυλίγει τις σκέψεις του για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Από μόνος του, μια που μέχρι στιγμής δεν τον ρώτησε κανένας. Πάλι καλά.

«Έχω και ένα σχέδιο βέβαια εδώ για ένα νοσοκομείο, το παλιό Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό θα γίνει ένα πρότυπο κέντρο που θα παρέχει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα. Και θα ανακουφίσει πάρα πολύ την πίεση την οποία δέχεται το "Αττικόν", ειδικά στις εφημερίες του».

Ντεφορμέ

Η βαριά ήττα με είκοσι μονάδες βρίσκει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ντεφορμέ. Στη νέα εκλογική Επιτροπή συμμετέχουν οι Ράνια Σβίγκου, Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυρίτσης, Τζένη Λειβαδάρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Καραμέρος και Στέφανος Κασελάκης.

Θα προλάβει;

Τουλάχιστον έβαλε ένα συμπαθητικό παπούτσι. Κάτι που δεν έκανε η βουλευτής Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πόπη έκανε εμφάνιση με δεκάποντη γόβα στο Αιγάλεω.

Εδώ όμως έκανε εμφάνιση με ψηλοτάκουνο πέδιλο η πρώτη βουλευτής στο Δυτικό Τομέα και φερόμενη ως «δελφίνος» από ορισμένους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου!

Πάλι μόνος του θα τρέχει μέχρι τις 25 Ιουνίου ο Αλέξης.

Έξω ο Πολάκης

Από την ομάδα κρούσης απέχει ο Παύλος ο Πολάκης. Ο φακός τον έπιασε συνοφρυωμένο στα ορεινά της Βουλής, προχθές στην ορκωμοσία, ενώ οι δημοσιογράφοι κλαίνε από την απουσία του. Τουλάχιστον στην εκλογική επιτροπή μετέχει ο φίλος του, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σε εκδήλωση κοπής πίτας στην Κρήτη. Ο Σταθάκης κάθεται σε άλλο τραπέζι.

Βράζουν για Μαραντζίδη

Ο κρυφός άσσος στο μανίκι του Αλέξη είναι ένας κομμουνιστής και κομμουνιστοφάγος ταυτόχρονα. Ο πολιτικός επιστήμονας Νίκος Μαραντζίδης. Ο Μαραντζίδης που ασχολήθηκε εντατικά με την παρουσίαση δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αναλαμβάνει τον επικίνδυνο ρόλο να λέει στον Πρόεδρο την αλήθεια για τα νούμερα. Η τοποθέτησή του έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος καθώς πολλοί θυμούνται τις παλαιότερες αντι-ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήσεις του με αρθρογραφία (Καθημερινή). Κουράγιο σύντροφοι, και η Ακρίτα λογικά μιλώντας, κάποτε πρέπει να ήταν ΠΑΣΟΚ.

Το δυσμενές

Ομολογώ ότι σ’ αυτή την προεκλογική, προσέχω πολύ τον Ανδρέα το Δρυμιώτη. Χθες έλεγε (Σκαι), ότι η ΝΔ με 39% θα πάρει 161 έδρες (αν μείνει 13% εκτός), 153 έδρες με επτακομματική, ενώ το σενάριο ακυβερνησίας είναι ΝΔ 38% με επτακομματική. «Όμως αυτό σημαίνει να χάσει δύο μονάδες, που δεν το βλέπω» κατέληξε ο σοφός.

17.000 δέντρα

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για την «αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ, που το λέει κιόλας, το παραδέχεται, με την απλή αναλογική» καθώς οι εκλογικές αναμετρήσεις στοιχίζουν πολύ και σε κονδύλια και στο περιβάλλον. Όπως είπε, το επίσημο κόστος του υπουργείου Εσωτερικών για κάθε κάλπη είναι 100 εκ ευρώ. Μαζί με το έμμεσο κόστος (μετακινήσεις, υλικά κλπ) ανεβαίνει στα 400 εκ ευρώ. Άσε που τα ψηφοδέλτια αντιστοιχούν σε 17.000 δέντρα. Ποιος θα τολμήσει ηλεκτρονική ψηφοφορία;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:25

Ενοίκια: Εισηγήσεις για παράταση και αναβάθμιση της φοροαπαλλαγής των μισθωμάτων

07:22

Εξωδικαστικός: Διαγραφές χρεών 6,35 δισ. ευρώ και μέσο «κούρεμα» άνω του 30%

07:19

«Φόβοι» για αυξήσεις στο ρεύμα ελέω φυσικού αερίου - Εκτός συζήτησης προς ώρας οι επιδοτήσεις

07:18

Η τρικλοποδιά Άδωνι στον Σαμαρά - H έδρα που «ανοίγει» για τον Κασσελάκη - O βαθμός του Τσίπρα

07:15

Δύο αυξήσεις επιτοκίων - Η επιμονή του σορτσάκια - Η επιστροφή της Δούρος

02:29

Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Τραμπ: «Παραμένει πιθανή η συμφωνία»

23:58

Ουγγαρία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τη συνταγματική μεταρρύθμιση για την απομάκρυνση του προέδρου

23:45

Τραμπ: «Οι δυνάμεις μας θα πλήξουν σκληρά το Ιράν» - Αναβάλλονται τα ραντεβού στα προξενεία των ΗΠΑ

23:36

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι δύο κατηγορούμενοι για υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων στα Γιαννιτσά

23:29

Ουκρανία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Γιούλια Σβιριντένκο

23:21

ΗΠΑ: Δικαστήριο ακύρωσε τον διακανονισμό Τραμπ με την IRS που του χορηγούσε ευρεία φοροασυλία

23:08

Πιέσεις στην Wall Street μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ, στο -1,5% ο Nasdaq

23:02

Βενεζουέλα: Στους 4.561 οι νεκροί από τους σεισμούς - Σχεδόν 18.000 οι άστεγοι

22:50

ΟΗΕ εναντίον Τραμπ: Αντιτίθεται στο ενδεχόμενο επιβολής τελών στο Ορμούζ

22:35

Έκτακτο διάγγελμα για την παρέμβαση τρίτων χωρών στις εκλογές του 2020 ετοιμάζει ο Τραμπ

22:28

Η Γαλλία θα πουλήσει 16 Rafale στην Ουκρανία - Σε γειτονικές χώρες οι ασκήσεις της πολυεθνικής δύναμης

22:23

«Άλμα» 9% για το πετρέλαιο με φόντο τη νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

22:17

Το ΝΑΤΟ καταδικάζει τις «κακόβουλες δραστηριότητες» της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο

22:04

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης

21:52

Αραγτσί σε Τραμπ: «Το Ιράν θα παραμείνει για πάντα ο φύλακας των Στενών»

21:47

Κάλας: «Η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία και τα δικαιώματα όλων των κρατών μελών της ΕΕ»

21:33

Βαριές απώλειες για τον χρυσό εν μέσω νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

21:17

ΗΠΑ: «Από αύριο σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν - Για όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας»

21:07

Γουόλερ: Σε ετοιμότητα η Fed να αυξήσει τα επιτόκια εάν επιμένει ο πληθωρισμός

21:03

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στο υπ. Τουρισμού και σε εταιρείες καυσίμων της Κούβας

20:54

Βουλή: Ψηφίστηκε σε πρώτη επεξεργασία το ν/σ εναρμόνισης με ευρωπαϊκό κανονισμό για την ΑΙ

20:38

Ερντογάν: Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο της Τουρκίας

20:28

Δεκατέσσερα πλοία πέρασαν από το Ορμούζ την Κυριακή - Τα μισά έφεραν ιρανική σημαία

20:25

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων για την Ουκρανία

20:19

Ο Τραμπ θέλει να αντικαταστήσει τον εκλιπόντα γερουσιαστή Γκράχαμ με την αδελφή του