Μητσοτάκης: Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση
Δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Mega, τονίζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα τον γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη την επόμενη ημέρα.

«Η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για να προσθέσει πως «κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση».

«Η κάλπη είναι και πάλι άδεια. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μεταβάλει την επιλογή του μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Μία σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές», είπε, υπογραμμίζοντας πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές μόνος του: «Υπάρχει ένα συνταγματικά καθορισμένο όριο, των 180 βουλευτών, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρώ ότι πρακτικά είναι ανέφικτος στόχος και δεν θα ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε πως εστιάζει στην αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και στα θέματα που απασχολούν τους νέους. Είπε ότι η ΝΔ ήταν μπροστά και στη νεολαία στις εκλογές. «Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού. Κάποιοι τους έβλεπαν έτσι», επισήμανε.

«Εμείς στη ΝΔ δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια. Εμπιστευόμαστε όλα τα στελέχη μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Προφανώς σε μία τετραετία όταν εκατοντάδες στελέχη σε κυβερνητικές θέσεις ασκούν εξουσία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη, αλλά διορθώνονται. Επιμείναμε σε διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής. Πιστεύω και το επιτελικό κράτος λειτούργησε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί έθετε στόχους και απαιτούσε λογοδοσία», συνέχισε.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτό που έγινε. Εξακολουθούν να παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν υπάρχει. Ακούω σαχλαμάρες ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό, την ενέργεια. Fake news», τόνισε.

Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ μοιάζει με αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που βλέπω από το ΠΑΣΟΚ είναι ένας λόγος που μοιάζει πολύ με αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι ηττήθηκε στην κάλπη ήταν η τοξικότητα και η κενότητα, αλλά και η ρηχότητα», εκτίμησε, ενώ για την συνταγματική αναθεώρηση η οποία θα ξεκινήσει το 2025 είπε ότι θα αναζητήσει συνεννόηση.

«Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον κ. Ανδρουλάκη. Είχε μια σαφή στρατηγική. Είπε ότι δεν με θέλει με τίποτα για πρωθυπουργό. Και τώρα λέει ότι, και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ, δεν θα συνδράμει. Αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες μία πρόταση υπάρχει. Αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτό λέει και ο κ. Ανδρουλάκης και αναζητεί τα πρωτεία στην αντιπολίτευση», συνέχισε, ενώ επισήμανε πως δεν τον αφορά τι γίνεται στον χώρο της αντιπολίτευσης.

Όπως πρόσθεσε, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες, να εξηγήσει το πρόγραμμα της ΝΔ και πως μπορεί να είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ. Σημείωσε δε, πως έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί και πρόσωπα από άλλους χώρους.

«Σίγουρα μια ώριμη δημοκρατία χρειάζεται και μία αξιόπιστη αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Δικό μου μέλημα είναι να ξαναγυρίσω όλη την Ελλάδα. Θα μιλήσω το απόγευμα στο Περιστέρι. Τι έγινε στις λαϊκές συνοικίες; Στήριξαν με πρωτόγνωρα ποσοστά τη ΝΔ. Γιατί το Πέραμα στήριξε τη ΝΔ; Γιατί βάλαμε σε τάξη τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Σταθερά, τολμηρά, μπροστά για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Αν οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψω στο Μέγαρο Μαξίμου τότε θα πρέπει να με ξαναψηφίσουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider