INSIDE OUT

Κι αν μπει, θα είναι μέσα όλο το 24ωρο η Ζωή - Τα κλειστά χαρτιά του Κυριάκου για τις διερευνητικές την ερχόμενη Δευτέρα

17-05-2023 | 07:11
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κι αν μπει, θα είναι μέσα όλο το 24ωρο η Ζωή - Τα κλειστά χαρτιά του Κυριάκου για τις διερευνητικές την ερχόμενη Δευτέρα

Επιτέλους! Πέντε μέρες πριν ανοίξει η κάλπη το κλίμα αρχίζει να ζεσταίνεται. Είχα ψιλοβαρεθει με τόσο πολιτικό πολιτισμό πια. Ούτε ένας σοβαρός καυγάς, μια άξια λόγου παρεξήγηση, ένα απλό ξεκατίνιασμα (αν και δεν το βλέπω ακόμα, κρατούν όλοι πόζα). Νοσταλγώ λίγη original ένταση, από τις παλιές. Κι εκεί που νοσταλγώ, αποκαμωμένη από τους χιλιάδες υποψηφίους που κάνουν ουρά στο Μαντείο (θα βγει αυτός τέταρτος ή εγώ; Κι άλλα παρόμοια), ακούω ξαφνικά μέσα στη νύχτα μια γυναικεία φωνή και μου παγώνει το αίμα.

«Θα είμαι 24 ώρες το 24ωρο μέσα στη Βουλή. Δεν πρόκειται να τους αφήσω σε ησυχία. Δεν είμαι απ’ αυτούς που κοιμούνται, έρχονται αδιάβαστοι και δεν ξέρουν τι ψηφίζουν, που αφήνουν αφύλακτα τα έδρανα. Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους τα δικαιώματά σου. Πάντα μαζί με τον αδύναμο».

Λογικά εκτός απ’ το δικό μου, πάγωσε και το αίμα του Αλέξη. Φαντάσου την προοπτική να μπει στην επόμενη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κι άμα μπει, δεν θα βγει, είναι σαφές.

Το σενάριο δεν είναι υποθετικό. Εργατικοί δημοσκόποι κλεισμένοι μέρα-νύχτα σ’ ένα γραφείο πιάνουν τις τελευταίες μέρες τη Ζωή να «τσιμπάει», τον Βελόπουλο και το Μέρα25 να πηγαίνουν «ασανσέρ», και το ΚΚΕ σε μικρή πτωτική πορεία. Φαντάσου λέει να μείνει εκτός ο Βελόπουλος κι ο Γιάνης και να μπει στη Βουλή ως Αρχηγός κόμματος, η πρώην Πρόεδρός της.

Κλειστά χαρτιά

Εάν κάποιος ξεχώρισε σε αυτή την προεκλογική περίοδο πάντως είναι αναμφισβήτητα ο Κυριάκος. Ήρεμος, ακούραστος, χαλαρός, με πολύ καλή διάθεση, έχει την αύρα του νικητή.

Μήπως όλα οφείλονται και στα «κλειστά χαρτιά» που αποκάλυψε ότι έχει και θα αποκαλύψει κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών;

-«Κ. Πρόεδρε, την εντολή που -αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία- θα σας δώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στις 22 Μαΐου, θα την επιστρέψετε;», ρώτησε ο Ν. Χατζηνικολάου (ΑΝΤ1) τον Πρωθυπουργό.

-«Αφήστε να κρατήσω και κάποια χαρτιά κλειστά, κ. Χατζηνικολάου. Εγώ αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι να είμαστε νικητές, καθαροί νικητές το βράδυ των εκλογών. Το τι θα γίνει από την Δευτέρα θα έχουμε όλο τον χρόνο να το συζητήσουμε κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και είμαι σίγουρος ότι αυτή η συζήτηση θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Απόφαση επιβίωσης

Τα δικά του σχέδια έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά επιλέγει να τα αποκαλύψει όλα προεκλογικά. Χθες έδωσε δυο ακόμα:

α) Ότι δεν αποκλείει κυβέρνηση ειδικού σκοπού (ερώτηση του Documento και ειδικό σκοπό την υπόθεση των υποκλοπών και των Τεμπών), και β) ότι για τον Ανδρουλάκη η απόφαση της πρώτης κάλπης θα είναι απόφαση επιβίωσης.

«Αν υπάρχει η δυνατότητα προφανώς θα τον καλέσω, αν αρνηθεί θέτοντας ζήτημα προσώπων θα αναλάβει την ευθύνη γιατί θα πάμε στις δεύτερες εκλογές», είπε στη διακαναλική. «Στις δεύτερες θα δοθεί δημοψηφισματικός χαρακτήρας. Όμως δεν θα χρειαστεί να τον πείσω εγώ. Θα έχει πάρει τις αποφάσεις του με βάση και το κριτήριο ην επιβίωσης που παίζει σημαντικό ρόλο και στην ζωή και στη πολιτική».

Έξι μονάδες

Εκεί βέβαια που έσπασε το κοντέρ ο Αλέξης ήταν στον «Σταύρο μου» -Θεοδωράκη, όταν επισήμανε πως αν χάσει με έξι μονάδες θα έχει κυρώσεις. Το μυαλό κάποιων πήγε αμέσως σε παραίτηση. Ενώ ο Αλέξης σκεφτόταν ένα ακόμα Συνέδριο επανίδρυσης.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:25

Κοντογεώργης: 10 εθνικές πολιτικές και τα Τοπικά Σχέδια Ανάπτυξης οι δύο πυλώνες για την ανάπτυξη της περιφέρειας

15:20

Google: Ξανά στο «στόχαστρο» της ΕΕ - Νέα έρευνα για άδικη υποβάθμιση ειδησεογραφικών αποτελεσμάτων

15:16

Anysphere: Η startup AI έφτασε τα 29 δισ. χωρίς να ξοδέψει ούτε δολάριο για μάρκετινγκ

15:06

Μ. Ανατολή: Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν τέμενος στη Δυτική Όχθη

14:56

Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Αισιόδοξοι οι Δημοκρατικοί για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2026

14:43

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» και Ρεθύμνου

14:38

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

14:35

H Euronext εξασφάλισε το 50%+1 μετοχή για την ΕΧΑΕ

14:31

Disney: Ξεπέρασαν την εκτίμηση τα κέρδη, υστέρησαν τα έσοδα - Αντίθετοι δρόμοι για streaming και συνδρομητική

14:23

Σύντομα σε λειτουργία νέα έκδοση του Gov.grWallet και του Kids Wallet

14:11

Χατζηδάκης: Αύξηση της χρηματοδότησης των Περιφερειών κατά 11% στα 2,5 δισ. ευρώ

14:10

Πακιστάν: Ισόβια ασυλία στον πρόεδρο της χώρας και στον αρχηγό του στρατού

14:00

Ο Μάικλ Μπέρι διέγραψε το hedge fund του Scion Asset Management

14:00

Apple: Συμφωνία με Tencent για μερίδιο 15% από αγορές σε mini games και εφαρμογές στο WeChat

13:55

Βουλγαρία: Η Βουλή ανέτρεψε προεδρικό βέτο για την εξαγορά της Lukoil

13:53

Η οικογένεια Saade γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Carrefour

13:50

Δικαστήριο ΕΕ: Μη αλκοολούχα ποτά δεν μπορεί να πωλούνται ως τζιν

13:50

Υπουργείο Παιδείας και ActionAid ενώνουν δυνάμεις για την Εκπαίδευση

13:45

Alpha Bank: Αναδείχθηκε Βest Private Bank στην Ελλάδα για 7η συνεχή χρονιά

13:42

ΑΒΑΞ: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρας - Πύργου

13:40

Μητσοτάκης από Ελευσίνα: Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται διαρκώς

13:40

Μαρινάκης: Επισφραγίζεται η νέα εποχή της ΕΡΤ, ενισχύουμε την ελευθερία του Τύπου και τη διαφάνεια

13:32

Το BBC ετοιμάζεται να ζητήσει συγγνώμη από τον Τραμπ

13:32

Ουτρέχτη: Το «μικρό Άμστερνταμ» που αξίζει να ανακαλύψετε

13:25

Έχει μέλλον το μονοπώλιο της ΕΧΑΕ;

13:22

Δήμας: Υλοποιούμε μεγάλο πλήθος έργων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας

13:17

Starbucks: Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία σε 40 πόλεις στο Red Cup Day

13:09

Ουκρανία-διαφθορά: Κυρώσεις σε βάρος επιχειρηματία, στενού φίλου του προέδρου Ζελένσκι

13:06

Πιερρακάκης από Βρυξέλλες: Ναι στην άμεση επιβολή δασμών στα μικροδέματα από τρίτες χώρες

13:04

Παπασταύρου: Πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΕΝ οι τιμές ρεύματος