INSIDE OUT

Πού το πάει ο Γαπ; - Έκλεψε την παράσταση ο Πολάκης - Ο ξεχωριστός χαιρετισμός Τασούλα στον Μωυσή Ελισάφ

20-02-2023 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού το πάει ο Γαπ; - Έκλεψε την παράσταση ο Πολάκης - Ο ξεχωριστός χαιρετισμός Τασούλα στον Μωυσή Ελισάφ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το ερώτημα, που το πάει ο ΓΑΠ πλανιέται πάνω από την προοδευτική διακυβέρνηση. Η πληροφορία περί συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα σε σπίτι δημοσιογράφου, η σύζυγος του οποίου μετείχε σε θεματικό τραπέζι πανεπιστημιακών στο τελευταίο συνέδριο του Συριζα, ήρθε και έβαλε μπουρλότο στην φημολογία περί προσέγγισης Παπανδρεϊκών-Τσίπρα. Ο ίδιος απάντησε με χρησμό: «Όσοι συνωμοτούν κρύβονται και φαντάζονται μόνο συνωμοσίες και συνωμότες. Όσοι είναι συνεπείς σε αυτά που δημόσια εκφράζουν δεν χρειάζεται να συνωμοτούν».

Καλή προσπάθεια, δεν λέω. Βάζω 8 γιατί ήταν φλύαρος.

Κατά ορισμένους οξυδερκείς παρατηρητές του δημοσίου βίου, ο Γιώργος που διατηρεί εν ζωή το κόμμα του, (ΚΙΔΗΣΟ), εκτός από τα όποια σχέδια αφορούν τον ίδιο, φαίνεται να έχει σχέδια και για το κόμμα του Ανδρουλάκη (Πασοκ-Κιναλ): το σχέδιο έχει ως προϋπόθεση να μην πάει και τόσο καλά το κόμμα του Ανδρουλάκη στην κάλπη, οπότε θα ξεκινήσει η αμφισβήτηση για να αλλάξει ηγεσία. Το πρόσωπο που προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο είναι ο νεαρός Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Επικροτεί

Βρίσκω την ιδέα τολμηρή σεναριολογικά, καθώς οι περισσότεροι σεναριογράφοι και καλλιτέχνες είναι στον Συριζα και όχι στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά δεν αποκλείω και τίποτα. Ο Ανδρέας Τσούνης πάντως, χαιρέτησε με ενθουσιασμό την ιδέα να είναι ο ΓΑΠ το πρόσωπο που θα ηγηθεί μια προοδευτικής κυβέρνησης με Συριζα, και επισήμανε ότι θα είναι επιτυχία του Ανδρουλάκη. Ο ίδιος ο Ανδρουλάκης δεν έχει εκφραστεί ακόμα.

Ξινίλα

Η ιδέα δεν άρεσε σε όλους τους Γαπικους. Ο Σωκράτης Ξυνίδης εκφράστηκε αιχμηρά στα σόσιαλ.

Πρόκειται για στέλεχος πολύ κοντά στον Γιώργο, βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως το 2012, και ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης (2010-2011).

Αναταραχή Πολάκη για τα μάτια Χαιρετάκη

Την ίδια ώρα φουρτούνα μεγάλη σκέπασε την είδηση ανακοίνωσης του 75% των υποψηφίων βουλευτών του Συριζα-ΠΣ. Η φουρτούνα ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Τον Παύλο Πολάκη! Ο Παύλος, αφού διάβασε προσεχτικά την ανακοίνωση, διαπίστωσε ότι λείπει από αυτή ο προσωπικός του φίλος Μιχάλης Χαιρετάκης.

«Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!», έγραψε στα σόσιαλ.

Σήκωσε το γάντι

tsipras-skylos-mesa

Ο Αλέξης με την αυτοπεποίθηση που του έδωσαν τα δέκα μέτρα άψογη πεταλούδα στα παγωμένα νερά του Σουνίου, δεν μάσησε. Σ’ όποιον αρέσει ήταν το νόημα, η κάθοδος στις εκλογές είναι εθελοντική, η γλώσσα. Ο Παύλος το’ πιασε το νόημα πάντως και στην συνέχεια μαλάκωσε. Κρίμας. Τώρα η Κεντρική Επιτροπή, με ποιόν θ’ ασχοληθεί;

Ρίξε τη Νικόλ στη μάχη

Η μία κενή θέση πάντως στο ψηφοδέλτιο του Συριζα στα Χανιά μου έδωσε ελπίδα για το πουλέν μου, τη Nikole Fradellou.

«Επειδή μου στέλνετε πολλά μηνύματα, να σας ενημερώσω πως ΔΕΝ θα είμαι Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά» έγραψε η Forex Trader και με διέλυσε, όπως και τους συντρόφους της στην λεβεντομάνα.

Οπότε που θα πάει η κενή θέση οέο; Εικάζω βασίμως ότι ο Πρόεδρος Αλέξης αναζητά το πρόσωπο που θα κάνει την διαφορά, γιατί κάτι δημοσκοπήσεις εκεί κάτω, τον βλέπουν γαλάζιο το νομό.

Αποχαιρετισμός Τασούλα σε Ελισάφ

Μακριά από τις λεπτεπίλεπτες ίντριγκες για τα ψηφοδέλτια, και τις παρασκηνιακές κινήσεις για την ανάληψη της διακυβέρνησης, σε κλίμα σεβασμού και θλίψης, έγινε η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ στα Ιωάννινα. Ξεχωριστός ο αποχαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και ιδιαίτερη η σημασία του ενόψει των επικείμενων εκλογών στον τόπο.

«Υποκλίνομαι στη μνήμη ενός άξιου δημάρχου, ενός σπάνιου επιστήμονα ...ενός δημοσίου ανδρός, ο οποίος κατήργησε τα απαισιόδοξα στερεότυπα, ότι η αξιοσύνη, η ευπρέπεια και η καλλιέργεια, δεν συνάδουν με τη μάχη του δημόσιου βίου. Συνάδουν. Και το παράδειγμα του Μωυσή Ελισάφ είναι παρήγορο και αισιόδοξο. Και σε αυτό το παράδειγμα, που μπορεί σήμερα να πλουτίσει το δημόσιο βίο της Ελλάδας με περισσότερους Ελισάφ, υποκλίνομαι ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Αιωνία του η μνήμη».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:23

Θεοδωρικάκος: Συνεχείς παρεμβάσεις στην αγορά για την προστασία των καταναλωτών

16:14

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για ενδικοφανείς προσφυγές για Παρεμβάσεις Αγροτικής Ανάπτυξης ετών 2024-2025

16:12

Πιερρακάκης σε Φάμελλο για ν. Κατσέλη: «Επιβάλλουμε την αναδρομικότητα, που δεν αναφέρεται από τον ΑΠ»

16:05

Δήμας: Εντός Ιουλίου στην κυκλοφορία το Βόρειο Τμήμα του Ε65

16:00

Μαρινάκης για Αβραμόπουλο: «Φαίνονται πειστικές οι απαντήσεις του»

15:58

Δέσμευση Ρούμπιο στην ασφάλεια των ΗΑΕ - Προς συνομιλίες συμφιλίωσης Ιράν με χώρες του Κόλπου

15:53

Ερντογάν: Πιθανές «διμερείς συνομιλίες» με τον Τραμπ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

15:50

Αμετακίνητο το Ισραήλ: «Δεν θα αποσυρθούμε από τη ζώνη ασφαλείας στον Λίβανο»

15:47

«Καμίνι» η Ευρώπη: Σε κόκκινο συναγερμό Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος θέλουμε να πεθάνουμε»

15:43

Atlantic SEE: Συμφωνία 9 δισ. δολαρίων με τη Venture Global για 20 χρόνια

15:29

Νάξος: Οι εμπειρίες που αζίζει να ζήσετε στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

15:27

Μπέσεντ: «Οι ΗΠΑ θα επιβλέπουν το ξεπάγωμα των ιρανικών assets»

15:26

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων συστήνει στα ξενοδοχεία να μην φωτοτυπούν ταυτότητες πελατών

15:23

Λαβρόφ: Η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στα σημεία στα οποία συμφωνήθηκαν στην Αλάσκα με Τραμπ

15:17

Πράσινα τιμολόγια: Αναπροσαρμογές με «μέτρο» φέρνει ο Ιούλιος - Γιατί δεν αποκλείονται ελαφριές αυξήσεις

15:16

Μπορείς να καταλάβεις πόσο θα ζήσει κάποιος από μία και μόνο απάντηση, σύμφωνα με μελέτη

15:15

ΓΣΕΕ: Θετικό βήμα το σχέδιο νόμου για την εφαρμογή της αρχής της ίσης αμοιβής

15:05

Πλοία ήδη διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

15:00

Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2026

14:56

Τραμπ: Δεν θα υπάρξουν διόδια στα Στενά του Ορμούζ

14:54

Η ΑΑΔΕ βάζει τέλος στο «εμπόριο» αποδείξεων στα βενζινάδικα - Πώς θα γίνει το μπλόκο

14:43

Politico: Σχέδιο για «κέντρα επιστροφής» μεταναστών σε Ρουάντα και Ουζμπεκιστάν - Πρωτοστατεί η Ελλάδα

14:42

demataki.gr: Σχεδόν διπλασίασε τζίρο και αποστολές στο πρώτο πεντάμηνο του 2026

14:37

Τετ α τετ AKTOR - DFC δια χειρός Γκιλφόιλ

14:30

Κικίλιας: «Συμμαχία Ελλάδας - Ιταλίας για ανταγωνιστική ευρωπαϊκή ναυτιλία και λιμάνια»

14:29

Μπακογιάννη: Ούτε ένα κόμμα στο Σύνταγμα που εξυπηρετεί το αφήγημα των εχθρών της δημοκρατίας

14:19

DECA Investments: Απόκτηση του 40% της Dotsoft μέσω του Diorama II

14:19

Τράπεζα Πειραιώς: Κατώτατος μισθός 1.700 ευρώ και νέες παροχές με τη συλλογική σύμβαση

14:19

Ιράν: «Το πρωτόκολλο συμφωνίας, διακήρυξη ήττας των ΗΠΑ»

14:19

Η ΕΕ θα εκδώσει ομόλογα ύψους 80 δισ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2026