INSIDE OUT

Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;

08-02-2023 | 08:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μένω μέσα, δίπλα στη φωτιά, παρέα με τον Μαρουσάκη. Έξω το τοπίο λευκό και ησυχία. Μέχρι που ο Κλέαρχος πετάγεται ξαφνικά και φωνάζει: Τίποτα δεν τελείωσε! Αμάν! Αυτός θα μου φάει την δουλειά σε λίγο. Ευτυχώς προς ώρας ασχολείται μόνο με το καιρικό και δεν επεκτείνεται. Έτσι απομένω μόνο εγώ, μια Πυθία, να κοιτάζω τον κόσμο κάτω από τα σύννεφα χιονιού του Μαρουσάκη. Χθες παρακολουθησα Κυριάκο-Αλέξη στην Βουλή.

Δημοσκοπήσεις

Η συζήτηση ήταν σύντομη αλλά καλή. Μόνοι τους, πρωτολογία, δευτερολογία, τέλος. Ένα ωραίο highlight ξεκίνησε με την υποψία Τσίπρα ότι μπορεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Τυπικά, φυσικά η κυβέρνηση μπορεί και δικαιούται να το κάνει, καθώς έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εδώ άντεξε ένα εξάμηνο η κυβέρνηση Συριζα με δήλωση στήριξης δια επιστολής έξι βουλευτών ΑΝΕΛ + Ποτάμι. Τελοσπάντων.

«Βλέπω να μας πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης να ψηφίζουμε Ιούλιο του 2023. Θα μείνει μέχρι τελευταία μέρα γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Γιατί; Προφανώς, διότι ούτε ο ίδιος πιστεύει στις δημοσκοπήσεις που του δίνουν προβάδισμα και υπεροχή».

Όπως Κύπρο

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Διότι αν πίστευε σε αυτές τις μετρήσεις, το γάντι που του πετάξαμε, θα το σήκωνε. Θα μείνει μέχρι την τελευταία ημέρα. Αλλά όποτε και να τις κάνει, ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι στις εκλογές, κύριε Μητσοτάκη, ψηφίζει ο ελληνικός λαός και δείτε τα αποτελέσματα χθες στην Κύπρο. Δείτε τα».

Ο 2ος κι ο 3ος

Το παράδειγμα της Κύπρου, εξίταρε αμέσως τον Κυριάκο.

«Στην Κύπρο αυτός που βγήκε πρώτος, όλες οι δημοσκοπήσεις πρώτο τον έδειχναν. Αυτός που εμφανιζόταν δεύτερος, βγήκε τρίτος. Προσέξτε μην την πατήσετε κι εσείς έτσι στο τέλος με τις δημοσκοπήσεις. Έτσι δεν είναι; Αν και, κ. Σκανδαλίδη, σας βλέπω να πρέπει να αγωνιστείτε λίγο ακόμα. Εκεί έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις, δεν έπεσαν έξω στον πρώτο», είπε απνευστί, χωρίς να σκεφτεί τον πόνο που μοίρασε στον Κύπριο 3ο, τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, του αδελφού κόμματος ΔΗΣΥ.

Ποιητικός

Ο μπαλάκι το ‘πιασε αμέσως στον αέρα ο Σκανδαλίδης που απέφυγε τους βαρετούς αριθμούς και τα ποσοστά και απάντησε ποιητικά.

«Η αντιπαράθεση του ξεπερασμένου χθες που εκφράζει ο κ. Τσίπρας με το αδιέξοδο σήμερα που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έχουν την ίδια πρακτική χειραγώγησης των θεσμών, δεν θα αφήσει στο περιθώριο το αύριο της χώρας που φιλοδοξούμε με τη δική μας προσπάθεια, τη δική μας συστηματική πολιτική, τον δικό μας καθημερινό αγώνα να ανατρέψουμε για να μπορέσει να βγει η χώρα στο ξέφωτο και ο λαός να δει καλύτερες μέρες».

Δυσπιστία

Η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν είναι καινούργια. Είναι διαχρονική. Εμπίπτει στην κατηγορία «πετσωμένα Μέσα» και «συμφέροντα που μας πολεμούν». Στις εκλογές του ’19 με δυνάμεις όπως η Vox Pop analysis και επιστήμονες όπως οι κ.κ. Βερναρδάκης και παλαιότερα Πλειός, η φήμη ότι υπήρχαν κρυφές δημοσκοπήσεις πόρτα-πόρτα που έβγαζαν πρώτο κόμμα τον Συριζα, είχε αποκοιμήσει τελείως τον Πρόεδρο. Υποτίθεται ότι είχε γίνει μια πανάκριβη έρευνα, που εντόπιζε αυτούς που περνάνε κάτω απ’το ραντάρ των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Προσωπική συναναστροφή

Στις εκλογές του 2023, δεν υπάρχει πόρτα-πόρτα, αλλά προσωπική συναναστροφή. Το αποκάλυψε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης σε συνέντευξη (Political), όταν ρωτήθηκε τι φταίει που η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα.

«Πολλά φταίνε. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ λόγω των κοινωνικών στρωμάτων που στηρίζεται, πάντοτε υποεκπροσωπείται στις δημοσκοπήσεις ήδη από το 2012. Αφετέρου έχουμε αναδείξει και εγώ προσωπικά, με στοιχεία, τη διαπλοκή της Μαξίμου ΑΕ με δημοσκοπικές εταιρείες όπως η Marc, η Opinion Poll και η Interview. Οι δημοσκοπήσεις είναι πυλώνας του Μητσοτακικού καθεστώτος ώστε να μπορεί να κρατά την εξουσία του και στη χώρα και στο κόμμα του» απάντησε με ΣΥΡΙΖΑϊκό αυθορμητισμό ο Μάριος.

«Από την προσωπική μου συναναστροφή με κόσμο, δεν βλέπω ψηφοφόρους μας του 2019 ενόσω το αντισύριζα μέτωπο ήταν στο ζενίθ να έχουν απομακρυνθεί, επομένως ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019».

Ομολογώ ότι ο πήχης είναι ψηλά.

Η ανάρτηση του Μαύρου

Κλείνω με την σιβυλλική ανάρτηση του εμπειρότατου Δημήτρη Μαύρου της MRB που ο θρύλος θέλει να συμβουλεύει τον Αλέξη σε θέματα πολιτικής στρατηγικής.

Γιατί να γράψει κάτι τέτοιο;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:24

Χρυσός και Bitcoin μαζί στο «καταφύγιο» των επενδυτών – Ρεκόρ εισροών 7 δισ. δολαρίων

21:55

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πλήγμα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Ισμαήλ

21:46

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν υπάρχει σχέδιο» για την ανατροπή που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη

21:38

Τουρκία: Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην απόφαση του ΕΔΔΑ για τον Οσμάν Καβάλα

21:25

Νεπάλ: Η κατάρρευση παγετώνα ενδέχεται να προκάλεσε τη φονική ξαφνική πλημμύρα

21:12

Γαλλία: Ο αριθμός των παιδιών που κοιμούνται στον δρόμο αυξήθηκε κατά 42% από το 2022

20:56

Η ιταλική κυβέρνηση παρατείνει τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και ετοιμάζει μονιμότερο μέτρο

20:45

ΕΔΟΑΟ: Η παραγωγή οίνου επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα

20:31

Νεπάλ: Σε 160 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες - Εκατοντάδες τουρίστες αγνοούνται

20:17

«Συναγερμός» στο αμερικανικό οπλοστάσιο

20:11

Apple: Στις 9 Σεπτεμβρίου το event για παρουσίαση του νέου iPhone

20:02

Εντοπίστηκε λέμβος με περίπου 60 μετανάστες νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων

19:51

Bloomberg: Η Ρωσία εξετάζει κλιμάκωση του πολέμου με χτυπήματα στο Κίεβο

19:47

Εντατικοποίηση ελέγχων στον αιγιαλό και αυστηρά πρόστιμα σε επιχειρήσεις

19:36

Ευρωαγορές: Ήπιες διακυμάνσεις μετά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ

19:27

Austriacard: Στα 186,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα το α' εξάμηνο

19:01

ΗΠΑ: Fed, NASA, υπουργείο Δικαιοσύνης και Γερουσία έπεσαν θύματα κινέζων χάκερ

18:58

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την υποψήφια για τη θέση του γγ του ΟΗΕ

18:45

Πυρκαγιά από drone κατέστρεψε αποθήκη της ρωσικής Wildberries στην περιοχή Ταμπόφ της Ρωσίας

18:31

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου

18:17

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νέο πλαίσιο για τη διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης

18:06

Η ΕΕ ενεργοποιεί το Copernicus μετά τις πλημμύρες στο Νεπάλ

18:04

UniCredit: Συνάντηση Ορσέλ με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ για την εξαγορά της Commerzbank

17:52

Η Σουηδία θα υπογράψει συμφωνία ύψους 4,3 δισ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων φρεγατών από τη Γαλλία

17:42

Χρηματιστήριο: «Κοιτάζει» με αξιώσεις προς τις 2.700 μονάδες

17:42

Γεωργιάδης για ιό Δυτικού Νείλου: «Αυξημένα τα κρούσματα, αλλά απέχουμε από το κύμα του 2018»

17:27

Διήμερη περιοδεία Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα - Οι σταθμοί

17:13

Η Ουκρανία θα ενισχύσει το μέτωπο του Ντονέτσκ

17:04

Τραμπ για Χαμενεΐ: «Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά,αλλά δεν νομίζω ότι είναι νεκρός»

16:56

Τροποποιήσεις δρομολογίων στον Προαστιακό Πάτρας λόγω εργασιών υποδομής