INSIDE OUT

Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;

08-02-2023 | 08:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;

Μένω μέσα, δίπλα στη φωτιά, παρέα με τον Μαρουσάκη. Έξω το τοπίο λευκό και ησυχία. Μέχρι που ο Κλέαρχος πετάγεται ξαφνικά και φωνάζει: Τίποτα δεν τελείωσε! Αμάν! Αυτός θα μου φάει την δουλειά σε λίγο. Ευτυχώς προς ώρας ασχολείται μόνο με το καιρικό και δεν επεκτείνεται. Έτσι απομένω μόνο εγώ, μια Πυθία, να κοιτάζω τον κόσμο κάτω από τα σύννεφα χιονιού του Μαρουσάκη. Χθες παρακολουθησα Κυριάκο-Αλέξη στην Βουλή.

Δημοσκοπήσεις

Η συζήτηση ήταν σύντομη αλλά καλή. Μόνοι τους, πρωτολογία, δευτερολογία, τέλος. Ένα ωραίο highlight ξεκίνησε με την υποψία Τσίπρα ότι μπορεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Τυπικά, φυσικά η κυβέρνηση μπορεί και δικαιούται να το κάνει, καθώς έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εδώ άντεξε ένα εξάμηνο η κυβέρνηση Συριζα με δήλωση στήριξης δια επιστολής έξι βουλευτών ΑΝΕΛ + Ποτάμι. Τελοσπάντων.

«Βλέπω να μας πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης να ψηφίζουμε Ιούλιο του 2023. Θα μείνει μέχρι τελευταία μέρα γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Γιατί; Προφανώς, διότι ούτε ο ίδιος πιστεύει στις δημοσκοπήσεις που του δίνουν προβάδισμα και υπεροχή».

Όπως Κύπρο

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Διότι αν πίστευε σε αυτές τις μετρήσεις, το γάντι που του πετάξαμε, θα το σήκωνε. Θα μείνει μέχρι την τελευταία ημέρα. Αλλά όποτε και να τις κάνει, ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι στις εκλογές, κύριε Μητσοτάκη, ψηφίζει ο ελληνικός λαός και δείτε τα αποτελέσματα χθες στην Κύπρο. Δείτε τα».

Ο 2ος κι ο 3ος

Το παράδειγμα της Κύπρου, εξίταρε αμέσως τον Κυριάκο.

«Στην Κύπρο αυτός που βγήκε πρώτος, όλες οι δημοσκοπήσεις πρώτο τον έδειχναν. Αυτός που εμφανιζόταν δεύτερος, βγήκε τρίτος. Προσέξτε μην την πατήσετε κι εσείς έτσι στο τέλος με τις δημοσκοπήσεις. Έτσι δεν είναι; Αν και, κ. Σκανδαλίδη, σας βλέπω να πρέπει να αγωνιστείτε λίγο ακόμα. Εκεί έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις, δεν έπεσαν έξω στον πρώτο», είπε απνευστί, χωρίς να σκεφτεί τον πόνο που μοίρασε στον Κύπριο 3ο, τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, του αδελφού κόμματος ΔΗΣΥ.

Ποιητικός

Ο μπαλάκι το ‘πιασε αμέσως στον αέρα ο Σκανδαλίδης που απέφυγε τους βαρετούς αριθμούς και τα ποσοστά και απάντησε ποιητικά.

«Η αντιπαράθεση του ξεπερασμένου χθες που εκφράζει ο κ. Τσίπρας με το αδιέξοδο σήμερα που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έχουν την ίδια πρακτική χειραγώγησης των θεσμών, δεν θα αφήσει στο περιθώριο το αύριο της χώρας που φιλοδοξούμε με τη δική μας προσπάθεια, τη δική μας συστηματική πολιτική, τον δικό μας καθημερινό αγώνα να ανατρέψουμε για να μπορέσει να βγει η χώρα στο ξέφωτο και ο λαός να δει καλύτερες μέρες».

Δυσπιστία

Η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν είναι καινούργια. Είναι διαχρονική. Εμπίπτει στην κατηγορία «πετσωμένα Μέσα» και «συμφέροντα που μας πολεμούν». Στις εκλογές του ’19 με δυνάμεις όπως η Vox Pop analysis και επιστήμονες όπως οι κ.κ. Βερναρδάκης και παλαιότερα Πλειός, η φήμη ότι υπήρχαν κρυφές δημοσκοπήσεις πόρτα-πόρτα που έβγαζαν πρώτο κόμμα τον Συριζα, είχε αποκοιμήσει τελείως τον Πρόεδρο. Υποτίθεται ότι είχε γίνει μια πανάκριβη έρευνα, που εντόπιζε αυτούς που περνάνε κάτω απ’το ραντάρ των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Προσωπική συναναστροφή

Στις εκλογές του 2023, δεν υπάρχει πόρτα-πόρτα, αλλά προσωπική συναναστροφή. Το αποκάλυψε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης σε συνέντευξη (Political), όταν ρωτήθηκε τι φταίει που η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα.

«Πολλά φταίνε. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ λόγω των κοινωνικών στρωμάτων που στηρίζεται, πάντοτε υποεκπροσωπείται στις δημοσκοπήσεις ήδη από το 2012. Αφετέρου έχουμε αναδείξει και εγώ προσωπικά, με στοιχεία, τη διαπλοκή της Μαξίμου ΑΕ με δημοσκοπικές εταιρείες όπως η Marc, η Opinion Poll και η Interview. Οι δημοσκοπήσεις είναι πυλώνας του Μητσοτακικού καθεστώτος ώστε να μπορεί να κρατά την εξουσία του και στη χώρα και στο κόμμα του» απάντησε με ΣΥΡΙΖΑϊκό αυθορμητισμό ο Μάριος.

«Από την προσωπική μου συναναστροφή με κόσμο, δεν βλέπω ψηφοφόρους μας του 2019 ενόσω το αντισύριζα μέτωπο ήταν στο ζενίθ να έχουν απομακρυνθεί, επομένως ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019».

Ομολογώ ότι ο πήχης είναι ψηλά.

Η ανάρτηση του Μαύρου

Κλείνω με την σιβυλλική ανάρτηση του εμπειρότατου Δημήτρη Μαύρου της MRB που ο θρύλος θέλει να συμβουλεύει τον Αλέξη σε θέματα πολιτικής στρατηγικής.

Γιατί να γράψει κάτι τέτοιο;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:16

Ντομπρόφσκις: Ελπίδα για συμφωνία με Βέλγιο πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα δεσμευμένα ρωσικά assets

17:09

Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός από ελίν - Τι κερδίζουν οι τυχεροί

17:09

Euroxx: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί εξαγοράς από πιστωτικό ίδρυμα

17:03

ΑΑΔΕ: Συνάντηση Πιτσιλή με την Επίτροπο Φορολογίας Ν. Υόρκης

16:59

Imperial Brands Hellas: Η Αναστασία Καψάλη νέα Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων

16:53

Wall Street: Η «βουτιά» 14% της Oracle κλονίζει S&P 500 και Nasdaq

16:50

Το 74% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα τους έχει επωφεληθεί από την προσχώρηση στην ΕΕ

16:46

Ευρωβαρόμετρο: Οι ψηφιακές δεξιότητες να συμπεριληφθούν σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης

16:42

Boυλή: Αποφασίστηκε άρση ασυλίας για τον Αθανάσιο Καββαδά

16:39

Τσιάρας: Μονόδρομος η εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η μετάβαση στην ΑΑΔΕ

16:33

Eurogroup: Τον Κυριάκο Πιερρακάκη στηρίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

16:27

Επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην OpenAI από Disney - Αναβαθμίζεται το Sora

16:23

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές

16:21

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καλεί την Ευρώπη να αυξήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία

16:17

FinTHESIS: Αλλάζοντας το τοπίο στη στεγαστική πίστη μέσω της διαμεσολάβησης στεγαστικών δανείων

16:10

Σκρέκας: Εθνική επιτυχία η υποψηφιότητα Πιερρακάκη - Στήριξη στους πραγματικούς αγρότες

16:06

Eurobank: Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να υπεραποδίδει σε σχέση με την Ευρωζώνη

16:03

Τεκμηριωμένες αποφάσεις για τους πόρους στην υγεία -Ένα συνέδριο με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα

16:02

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν για πρώτη φορά πλατφόρμα πετρελαίου στην Κασπία

15:56

Έξι παραμυθένια ελληνικά χωριά για γιορτινές αποδράσεις

15:53

ΗΠΑ: Χαμηλό 4ετίας για το εμπορικό έλλειμμα - Μεγάλη αύξηση για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

15:43

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φλώρινας

15:39

Βρετανία: Στενάζουν από την υπεργρίπη τα νοσοκομεία - «Ένα από τα χειρότερα σενάρια»

15:38

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό

15:34

Αναβάθμιση της Cepal Hellas σε «ΑΑΑ» από τον MSCI

15:33

Τρ. Πειραιώς: Τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το “TeenSkills” - Επεκτείνεται σε 20 σχολεία

15:32

Ρούτε: Καλεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να μην επαναπαύονται απέναντι στην ρωσική απειλή

15:27

Υγεία: Χημική ουσία στη μαύρη σοκολάτα μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση

15:19

Μερτς: Ζούμε σε άλλες εποχές, ο κόσμος δεν είναι όπως πριν

15:16

Βρετανία: Κλοπή πάνω από 600 αντικειμένων «σημαντικής αξίας» από μουσείο του Μπρίστολ