INSIDE OUT

Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;

08-02-2023 | 08:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μένω μέσα, δίπλα στη φωτιά, παρέα με τον Μαρουσάκη. Έξω το τοπίο λευκό και ησυχία. Μέχρι που ο Κλέαρχος πετάγεται ξαφνικά και φωνάζει: Τίποτα δεν τελείωσε! Αμάν! Αυτός θα μου φάει την δουλειά σε λίγο. Ευτυχώς προς ώρας ασχολείται μόνο με το καιρικό και δεν επεκτείνεται. Έτσι απομένω μόνο εγώ, μια Πυθία, να κοιτάζω τον κόσμο κάτω από τα σύννεφα χιονιού του Μαρουσάκη. Χθες παρακολουθησα Κυριάκο-Αλέξη στην Βουλή.

Δημοσκοπήσεις

Η συζήτηση ήταν σύντομη αλλά καλή. Μόνοι τους, πρωτολογία, δευτερολογία, τέλος. Ένα ωραίο highlight ξεκίνησε με την υποψία Τσίπρα ότι μπορεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Τυπικά, φυσικά η κυβέρνηση μπορεί και δικαιούται να το κάνει, καθώς έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εδώ άντεξε ένα εξάμηνο η κυβέρνηση Συριζα με δήλωση στήριξης δια επιστολής έξι βουλευτών ΑΝΕΛ + Ποτάμι. Τελοσπάντων.

«Βλέπω να μας πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης να ψηφίζουμε Ιούλιο του 2023. Θα μείνει μέχρι τελευταία μέρα γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Γιατί; Προφανώς, διότι ούτε ο ίδιος πιστεύει στις δημοσκοπήσεις που του δίνουν προβάδισμα και υπεροχή».

Όπως Κύπρο

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Διότι αν πίστευε σε αυτές τις μετρήσεις, το γάντι που του πετάξαμε, θα το σήκωνε. Θα μείνει μέχρι την τελευταία ημέρα. Αλλά όποτε και να τις κάνει, ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι στις εκλογές, κύριε Μητσοτάκη, ψηφίζει ο ελληνικός λαός και δείτε τα αποτελέσματα χθες στην Κύπρο. Δείτε τα».

Ο 2ος κι ο 3ος

Το παράδειγμα της Κύπρου, εξίταρε αμέσως τον Κυριάκο.

«Στην Κύπρο αυτός που βγήκε πρώτος, όλες οι δημοσκοπήσεις πρώτο τον έδειχναν. Αυτός που εμφανιζόταν δεύτερος, βγήκε τρίτος. Προσέξτε μην την πατήσετε κι εσείς έτσι στο τέλος με τις δημοσκοπήσεις. Έτσι δεν είναι; Αν και, κ. Σκανδαλίδη, σας βλέπω να πρέπει να αγωνιστείτε λίγο ακόμα. Εκεί έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις, δεν έπεσαν έξω στον πρώτο», είπε απνευστί, χωρίς να σκεφτεί τον πόνο που μοίρασε στον Κύπριο 3ο, τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, του αδελφού κόμματος ΔΗΣΥ.

Ποιητικός

Ο μπαλάκι το ‘πιασε αμέσως στον αέρα ο Σκανδαλίδης που απέφυγε τους βαρετούς αριθμούς και τα ποσοστά και απάντησε ποιητικά.

«Η αντιπαράθεση του ξεπερασμένου χθες που εκφράζει ο κ. Τσίπρας με το αδιέξοδο σήμερα που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έχουν την ίδια πρακτική χειραγώγησης των θεσμών, δεν θα αφήσει στο περιθώριο το αύριο της χώρας που φιλοδοξούμε με τη δική μας προσπάθεια, τη δική μας συστηματική πολιτική, τον δικό μας καθημερινό αγώνα να ανατρέψουμε για να μπορέσει να βγει η χώρα στο ξέφωτο και ο λαός να δει καλύτερες μέρες».

Δυσπιστία

Η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν είναι καινούργια. Είναι διαχρονική. Εμπίπτει στην κατηγορία «πετσωμένα Μέσα» και «συμφέροντα που μας πολεμούν». Στις εκλογές του ’19 με δυνάμεις όπως η Vox Pop analysis και επιστήμονες όπως οι κ.κ. Βερναρδάκης και παλαιότερα Πλειός, η φήμη ότι υπήρχαν κρυφές δημοσκοπήσεις πόρτα-πόρτα που έβγαζαν πρώτο κόμμα τον Συριζα, είχε αποκοιμήσει τελείως τον Πρόεδρο. Υποτίθεται ότι είχε γίνει μια πανάκριβη έρευνα, που εντόπιζε αυτούς που περνάνε κάτω απ’το ραντάρ των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Προσωπική συναναστροφή

Στις εκλογές του 2023, δεν υπάρχει πόρτα-πόρτα, αλλά προσωπική συναναστροφή. Το αποκάλυψε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης σε συνέντευξη (Political), όταν ρωτήθηκε τι φταίει που η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα.

«Πολλά φταίνε. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ λόγω των κοινωνικών στρωμάτων που στηρίζεται, πάντοτε υποεκπροσωπείται στις δημοσκοπήσεις ήδη από το 2012. Αφετέρου έχουμε αναδείξει και εγώ προσωπικά, με στοιχεία, τη διαπλοκή της Μαξίμου ΑΕ με δημοσκοπικές εταιρείες όπως η Marc, η Opinion Poll και η Interview. Οι δημοσκοπήσεις είναι πυλώνας του Μητσοτακικού καθεστώτος ώστε να μπορεί να κρατά την εξουσία του και στη χώρα και στο κόμμα του» απάντησε με ΣΥΡΙΖΑϊκό αυθορμητισμό ο Μάριος.

«Από την προσωπική μου συναναστροφή με κόσμο, δεν βλέπω ψηφοφόρους μας του 2019 ενόσω το αντισύριζα μέτωπο ήταν στο ζενίθ να έχουν απομακρυνθεί, επομένως ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019».

Ομολογώ ότι ο πήχης είναι ψηλά.

Η ανάρτηση του Μαύρου

Κλείνω με την σιβυλλική ανάρτηση του εμπειρότατου Δημήτρη Μαύρου της MRB που ο θρύλος θέλει να συμβουλεύει τον Αλέξη σε θέματα πολιτικής στρατηγικής.

Γιατί να γράψει κάτι τέτοιο;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:19

Παρατείνονται έως 3 Σεπτεμβρίου τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

19:09

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: Ξεκάθαρη η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο

19:02

ΕΛΑΣ σε ΥΠΕΝ για AntiNero: «Ανεξάρτητη αξιολόγηση του προγράμματος αντί κυβερνητικής αυτοεπιβεβαίωσης»

18:52

ΗΠΑ: Η «οικονομική D-Day» κατά Ιράν απομακρύνει μία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση

18:52

«Οικονομική τρομοκρατία»: Η Τεχεράνη καταδικάζει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

18:44

Αυστρία και Φινλανδία ζητούν από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο

18:32

«Παράθυρο» από Μπέσεντ για επαναγορές ομολόγων άνω των 4 δισ. δολαρίων ανά έκδοση

18:22

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη με αδύναμο τζίρο

18:19

Επιθέσεις των Χούθι σε αεροδρόμιο και εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία

18:11

Ντάλι: Η αγορά ομολόγων εμπιστεύεται τη νομισματική πολιτική της Fed

17:57

Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Αττική κι Εύβοια

17:41

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ

17:25

Βραχυπρόθεσμη η «ανακούφιση» στην αγορά ομολόγων από την απόφαση Μπέσεντ

17:06

Μία νεκρή και εκτεταμένες ζημιές από σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους σε περιοχές της Γερμανίας

16:52

Πιέσεις στη Wall Street από πετρέλαιο και ομόλογα

16:45

Απευθείας πτήσεις Αθήνα - Σιάτλ από Alaska Airlines: Πότε ξεκινούν

16:35

Υψηλά 15 μηνών για την ακατέργαστη ζάχαρη

16:26

Ουκρανικό το drone που καταρρίφθηκε στον λετονικό εναέριο χώρο

16:17

Τουρκία, Αίγυπτος και Κατάρ καταδικάζουν το Ισραήλ για τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γάζα

16:11

Μπλόκο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές ρεύματος με debt flagging - Θα προστατεύονται οι συνεπείς

16:01

Φόροι, προκαταβολές και ενέργεια: Το «πακέτο» της ΔΕΘ για επιχειρήσεις και βιομηχανία

15:53

Μειώθηκαν κατά 6.000 οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

15:39

Τουρκία: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα» του Νετανιάχου

15:31

Υψηλό εξαμήνου για τη στερλίνα

15:23

Ρουμανικό F-16 κατέστρεψε θαλάσσιο drone με εκρηκτικά στη Μαύρη Θάλασσα

15:19

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφουν στη Βρετανία

15:18

Κομισιόν: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του εφοδιασμού της ΕΕ με φυσικό αέριο

15:06

Φωτιά τώρα στην Κρεμαστή Λακωνίας - Επιχειρούν 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο

15:00

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών: Στην Αττική τα πρωτεία του ιού Δυτικού Νείλου

14:48

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα - Και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας «γκριζάρει» το Αιγαίο