INSIDE OUT

Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;

08-02-2023 | 08:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μένω μέσα, δίπλα στη φωτιά, παρέα με τον Μαρουσάκη. Έξω το τοπίο λευκό και ησυχία. Μέχρι που ο Κλέαρχος πετάγεται ξαφνικά και φωνάζει: Τίποτα δεν τελείωσε! Αμάν! Αυτός θα μου φάει την δουλειά σε λίγο. Ευτυχώς προς ώρας ασχολείται μόνο με το καιρικό και δεν επεκτείνεται. Έτσι απομένω μόνο εγώ, μια Πυθία, να κοιτάζω τον κόσμο κάτω από τα σύννεφα χιονιού του Μαρουσάκη. Χθες παρακολουθησα Κυριάκο-Αλέξη στην Βουλή.

Δημοσκοπήσεις

Η συζήτηση ήταν σύντομη αλλά καλή. Μόνοι τους, πρωτολογία, δευτερολογία, τέλος. Ένα ωραίο highlight ξεκίνησε με την υποψία Τσίπρα ότι μπορεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Τυπικά, φυσικά η κυβέρνηση μπορεί και δικαιούται να το κάνει, καθώς έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εδώ άντεξε ένα εξάμηνο η κυβέρνηση Συριζα με δήλωση στήριξης δια επιστολής έξι βουλευτών ΑΝΕΛ + Ποτάμι. Τελοσπάντων.

«Βλέπω να μας πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης να ψηφίζουμε Ιούλιο του 2023. Θα μείνει μέχρι τελευταία μέρα γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Γιατί; Προφανώς, διότι ούτε ο ίδιος πιστεύει στις δημοσκοπήσεις που του δίνουν προβάδισμα και υπεροχή».

Όπως Κύπρο

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Διότι αν πίστευε σε αυτές τις μετρήσεις, το γάντι που του πετάξαμε, θα το σήκωνε. Θα μείνει μέχρι την τελευταία ημέρα. Αλλά όποτε και να τις κάνει, ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι στις εκλογές, κύριε Μητσοτάκη, ψηφίζει ο ελληνικός λαός και δείτε τα αποτελέσματα χθες στην Κύπρο. Δείτε τα».

Ο 2ος κι ο 3ος

Το παράδειγμα της Κύπρου, εξίταρε αμέσως τον Κυριάκο.

«Στην Κύπρο αυτός που βγήκε πρώτος, όλες οι δημοσκοπήσεις πρώτο τον έδειχναν. Αυτός που εμφανιζόταν δεύτερος, βγήκε τρίτος. Προσέξτε μην την πατήσετε κι εσείς έτσι στο τέλος με τις δημοσκοπήσεις. Έτσι δεν είναι; Αν και, κ. Σκανδαλίδη, σας βλέπω να πρέπει να αγωνιστείτε λίγο ακόμα. Εκεί έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις, δεν έπεσαν έξω στον πρώτο», είπε απνευστί, χωρίς να σκεφτεί τον πόνο που μοίρασε στον Κύπριο 3ο, τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, του αδελφού κόμματος ΔΗΣΥ.

Ποιητικός

Ο μπαλάκι το ‘πιασε αμέσως στον αέρα ο Σκανδαλίδης που απέφυγε τους βαρετούς αριθμούς και τα ποσοστά και απάντησε ποιητικά.

«Η αντιπαράθεση του ξεπερασμένου χθες που εκφράζει ο κ. Τσίπρας με το αδιέξοδο σήμερα που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έχουν την ίδια πρακτική χειραγώγησης των θεσμών, δεν θα αφήσει στο περιθώριο το αύριο της χώρας που φιλοδοξούμε με τη δική μας προσπάθεια, τη δική μας συστηματική πολιτική, τον δικό μας καθημερινό αγώνα να ανατρέψουμε για να μπορέσει να βγει η χώρα στο ξέφωτο και ο λαός να δει καλύτερες μέρες».

Δυσπιστία

Η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν είναι καινούργια. Είναι διαχρονική. Εμπίπτει στην κατηγορία «πετσωμένα Μέσα» και «συμφέροντα που μας πολεμούν». Στις εκλογές του ’19 με δυνάμεις όπως η Vox Pop analysis και επιστήμονες όπως οι κ.κ. Βερναρδάκης και παλαιότερα Πλειός, η φήμη ότι υπήρχαν κρυφές δημοσκοπήσεις πόρτα-πόρτα που έβγαζαν πρώτο κόμμα τον Συριζα, είχε αποκοιμήσει τελείως τον Πρόεδρο. Υποτίθεται ότι είχε γίνει μια πανάκριβη έρευνα, που εντόπιζε αυτούς που περνάνε κάτω απ’το ραντάρ των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Προσωπική συναναστροφή

Στις εκλογές του 2023, δεν υπάρχει πόρτα-πόρτα, αλλά προσωπική συναναστροφή. Το αποκάλυψε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης σε συνέντευξη (Political), όταν ρωτήθηκε τι φταίει που η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα.

«Πολλά φταίνε. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ λόγω των κοινωνικών στρωμάτων που στηρίζεται, πάντοτε υποεκπροσωπείται στις δημοσκοπήσεις ήδη από το 2012. Αφετέρου έχουμε αναδείξει και εγώ προσωπικά, με στοιχεία, τη διαπλοκή της Μαξίμου ΑΕ με δημοσκοπικές εταιρείες όπως η Marc, η Opinion Poll και η Interview. Οι δημοσκοπήσεις είναι πυλώνας του Μητσοτακικού καθεστώτος ώστε να μπορεί να κρατά την εξουσία του και στη χώρα και στο κόμμα του» απάντησε με ΣΥΡΙΖΑϊκό αυθορμητισμό ο Μάριος.

«Από την προσωπική μου συναναστροφή με κόσμο, δεν βλέπω ψηφοφόρους μας του 2019 ενόσω το αντισύριζα μέτωπο ήταν στο ζενίθ να έχουν απομακρυνθεί, επομένως ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019».

Ομολογώ ότι ο πήχης είναι ψηλά.

Η ανάρτηση του Μαύρου

Κλείνω με την σιβυλλική ανάρτηση του εμπειρότατου Δημήτρη Μαύρου της MRB που ο θρύλος θέλει να συμβουλεύει τον Αλέξη σε θέματα πολιτικής στρατηγικής.

Γιατί να γράψει κάτι τέτοιο;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

e-ΕΦΚΑ: Σε παραγωγική λειτουργία από 10/8 το υποσύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΚΕΑΟ

23:38

Η Βρετανία θα δώσει στην Ουκρανία την τεχνολογία για αντιμετώπιση ηλεκτρονικών παρεμβολών

23:24

Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που αποσπούσε παράνομα ευρωπαϊκές ενισχύσεις

23:07

Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή Fed και αποτελεσμάτων

22:54

Κικίλιας: «Το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών»

22:41

Αλβανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε δάνειο 302 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του στρατού

22:29

Μακρόν για φωτιές: «Πρέπει να φυτέψουμε ένα δάσος προσαρμοσμένο στην κλιματική αλλαγή»

22:15

Παπασταύρου: Οι 700 οργανισμοί διαχείρισης νερού δεν είναι μοντέλο για το μέλλον

22:02

AtmoHub: Νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

21:48

Nέο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών - Εννέα κατηγορίες επαγγελματικών κατηγοριών

21:40

Σε χαμηλό 10 ημερών το πετρέλαιο - Πτώση 8% για το Brent

21:22

Αυστρία: Η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες

21:09

Στο 7,875% το επιτόκιο για το ομόλογο 300 εκατ. ευρώ της AKTOR

21:05

Πτήση της Olympic Air επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω καπνού - Η ανακοίνωση της Aegean

21:02

Συνολικά 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:56

Η κυβέρνηση Μελόνι μειώνει τους φόρους στο πετρέλαιο κίνησης έως 6 Αυγούστου

20:44

THEON: Ανεκτέλεστο 1,46 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο - Άλμα 35,4% στα έσοδα

20:36

Τρεις συλλήψεις για την τραγωδία με έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια

20:24

Η Wolt καλύπτει καλοκαιρινές ανάγκες σε περισσότερες από 75 πόλεις και νησιά

20:18

Καναδάς: Πυροβολισμοί έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στο Τορόντο

20:16

Την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς

20:05

Τραμπ για πώληση F-35 στην Τουρκία: «Κανείς δεν θα μας πει τι θα κάνουμε»

20:02

Βουλή: Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος

19:53

Υπερκάλυψη κατά 3,4 φορές για την ΑΜΚ της AKTOR - Προσφορές 2,231 δισ. ευρώ

19:45

H Ρωσία είναι «ανοιχτή σε νέες ιδέες» για την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία

19:30

O Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον: Η δύσκολη άσκηση πολιτικής ισορροπίας

19:26

Ιταλία-δημοσκοπήσεις: Στο 40,8% ο συνασπισμός της Μελόνι, συνεχίζεται η πτώση της Λέγκα

19:14

Νέα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση υψηλής προτεραιότητας 306 εκατ. ευρώ για Bally’s Intralot

19:05

Πρόληψη πυρκαγιών: 24ωρη επιτήρηση της Ελλάδας με drones από 110 φυλάκια και χρήση ΑΙ

18:53

Ευρωαγορές: Κέρδη με φόντο την πτώση στο πετρέλαιο - «Βουτιά» σχεδόν 9% της ASML