INSIDE OUT

Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;

08-02-2023 | 08:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο 2ος κι ο 3ος, Οι συναναστροφές του Μάριου Κάτση, Τι πιάνει το κινητό του Mr MRB;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μένω μέσα, δίπλα στη φωτιά, παρέα με τον Μαρουσάκη. Έξω το τοπίο λευκό και ησυχία. Μέχρι που ο Κλέαρχος πετάγεται ξαφνικά και φωνάζει: Τίποτα δεν τελείωσε! Αμάν! Αυτός θα μου φάει την δουλειά σε λίγο. Ευτυχώς προς ώρας ασχολείται μόνο με το καιρικό και δεν επεκτείνεται. Έτσι απομένω μόνο εγώ, μια Πυθία, να κοιτάζω τον κόσμο κάτω από τα σύννεφα χιονιού του Μαρουσάκη. Χθες παρακολουθησα Κυριάκο-Αλέξη στην Βουλή.

Δημοσκοπήσεις

Η συζήτηση ήταν σύντομη αλλά καλή. Μόνοι τους, πρωτολογία, δευτερολογία, τέλος. Ένα ωραίο highlight ξεκίνησε με την υποψία Τσίπρα ότι μπορεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Τυπικά, φυσικά η κυβέρνηση μπορεί και δικαιούται να το κάνει, καθώς έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εδώ άντεξε ένα εξάμηνο η κυβέρνηση Συριζα με δήλωση στήριξης δια επιστολής έξι βουλευτών ΑΝΕΛ + Ποτάμι. Τελοσπάντων.

«Βλέπω να μας πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης να ψηφίζουμε Ιούλιο του 2023. Θα μείνει μέχρι τελευταία μέρα γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Γιατί; Προφανώς, διότι ούτε ο ίδιος πιστεύει στις δημοσκοπήσεις που του δίνουν προβάδισμα και υπεροχή».

Όπως Κύπρο

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Διότι αν πίστευε σε αυτές τις μετρήσεις, το γάντι που του πετάξαμε, θα το σήκωνε. Θα μείνει μέχρι την τελευταία ημέρα. Αλλά όποτε και να τις κάνει, ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι στις εκλογές, κύριε Μητσοτάκη, ψηφίζει ο ελληνικός λαός και δείτε τα αποτελέσματα χθες στην Κύπρο. Δείτε τα».

Ο 2ος κι ο 3ος

Το παράδειγμα της Κύπρου, εξίταρε αμέσως τον Κυριάκο.

«Στην Κύπρο αυτός που βγήκε πρώτος, όλες οι δημοσκοπήσεις πρώτο τον έδειχναν. Αυτός που εμφανιζόταν δεύτερος, βγήκε τρίτος. Προσέξτε μην την πατήσετε κι εσείς έτσι στο τέλος με τις δημοσκοπήσεις. Έτσι δεν είναι; Αν και, κ. Σκανδαλίδη, σας βλέπω να πρέπει να αγωνιστείτε λίγο ακόμα. Εκεί έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις, δεν έπεσαν έξω στον πρώτο», είπε απνευστί, χωρίς να σκεφτεί τον πόνο που μοίρασε στον Κύπριο 3ο, τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, του αδελφού κόμματος ΔΗΣΥ.

Ποιητικός

Ο μπαλάκι το ‘πιασε αμέσως στον αέρα ο Σκανδαλίδης που απέφυγε τους βαρετούς αριθμούς και τα ποσοστά και απάντησε ποιητικά.

«Η αντιπαράθεση του ξεπερασμένου χθες που εκφράζει ο κ. Τσίπρας με το αδιέξοδο σήμερα που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί έχουν την ίδια πρακτική χειραγώγησης των θεσμών, δεν θα αφήσει στο περιθώριο το αύριο της χώρας που φιλοδοξούμε με τη δική μας προσπάθεια, τη δική μας συστηματική πολιτική, τον δικό μας καθημερινό αγώνα να ανατρέψουμε για να μπορέσει να βγει η χώρα στο ξέφωτο και ο λαός να δει καλύτερες μέρες».

Δυσπιστία

Η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν είναι καινούργια. Είναι διαχρονική. Εμπίπτει στην κατηγορία «πετσωμένα Μέσα» και «συμφέροντα που μας πολεμούν». Στις εκλογές του ’19 με δυνάμεις όπως η Vox Pop analysis και επιστήμονες όπως οι κ.κ. Βερναρδάκης και παλαιότερα Πλειός, η φήμη ότι υπήρχαν κρυφές δημοσκοπήσεις πόρτα-πόρτα που έβγαζαν πρώτο κόμμα τον Συριζα, είχε αποκοιμήσει τελείως τον Πρόεδρο. Υποτίθεται ότι είχε γίνει μια πανάκριβη έρευνα, που εντόπιζε αυτούς που περνάνε κάτω απ’το ραντάρ των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Προσωπική συναναστροφή

Στις εκλογές του 2023, δεν υπάρχει πόρτα-πόρτα, αλλά προσωπική συναναστροφή. Το αποκάλυψε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης σε συνέντευξη (Political), όταν ρωτήθηκε τι φταίει που η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα.

«Πολλά φταίνε. Αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ λόγω των κοινωνικών στρωμάτων που στηρίζεται, πάντοτε υποεκπροσωπείται στις δημοσκοπήσεις ήδη από το 2012. Αφετέρου έχουμε αναδείξει και εγώ προσωπικά, με στοιχεία, τη διαπλοκή της Μαξίμου ΑΕ με δημοσκοπικές εταιρείες όπως η Marc, η Opinion Poll και η Interview. Οι δημοσκοπήσεις είναι πυλώνας του Μητσοτακικού καθεστώτος ώστε να μπορεί να κρατά την εξουσία του και στη χώρα και στο κόμμα του» απάντησε με ΣΥΡΙΖΑϊκό αυθορμητισμό ο Μάριος.

«Από την προσωπική μου συναναστροφή με κόσμο, δεν βλέπω ψηφοφόρους μας του 2019 ενόσω το αντισύριζα μέτωπο ήταν στο ζενίθ να έχουν απομακρυνθεί, επομένως ξεκινάμε με βάση το 32% του 2019».

Ομολογώ ότι ο πήχης είναι ψηλά.

Η ανάρτηση του Μαύρου

Κλείνω με την σιβυλλική ανάρτηση του εμπειρότατου Δημήτρη Μαύρου της MRB που ο θρύλος θέλει να συμβουλεύει τον Αλέξη σε θέματα πολιτικής στρατηγικής.

Γιατί να γράψει κάτι τέτοιο;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:59

EKT: Αναμένεται νέα αύξηση των επιτοκίων την ερχόμενη Πέμπτη

08:52

Euronext Athens: Ο Σεπτέμβριος μήνας ορόσημο, άνοδος στη «super league 1» των αγορών

08:44

Αίγινα: Ένα νησί με κρυφές ομορφιές σε όλες τις εποχές

08:37

Νερό: Η Αθήνα αντιμέτωπη με λειψυδρία και πλημμύρες - Τι δείχνει νέα έκθεση του ΟΗΕ

08:27

Volkswagen: Συμφωνία για αναδιάρθρωση, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

08:21

Πότε θα καταβληθεί η «13η σύνταξη» και το Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο - Στα 1.000€ ο κατώτατος το 2028

08:14

Οι μακροοικονομικοί στόχοι της ΝΔ – Στο 2% ο πήχης για την ανάπτυξη και το στοίχημα των επενδύσεων

08:07

Τι είναι ο «κλειστός κουμπαράς για τη νέα γενιά» και πως διπλασιάζει το ποσό της αποταμίευσης - Όλα τα μέτρα για τις οικογένειες

08:00

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Τι αλλάζει για επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και τρίτεκνους, επιχειρήσεις

23:58

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

23:35

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 30χρονη σε τροχαίο στον Ευόσμο

23:15

Τσουκαλάς: Ζητούμε εντολή διακυβέρνησης από τους πολίτες

22:52

Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για το σημαντικό έργο που συντελείται

22:46

Ισραήλ: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέφτηκε παλαιστινιακή πόλη στη Δυτική Όχθη που έχει δεχθεί επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους

22:23

Μαρινάκης για μέτρα ΔΕΘ: «Ένα μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα»

22:17

Μιχαηλίδου: Επισκέφθηκε δύο διαμερίσματα όπου μένουν γυναίκες-ωφελούμενες προγράμματος κοινωνικής κατοικίας

22:11

Χατζηδάκης: Ελπίδα ή περιπέτειες - Αυτό πρέπει να κρατήσουμε απ' την ομιλία Μητσοτάκη

22:09

Καφούνης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

21:54

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τις εξαγγελίες της ΝΔ

21:47

Κίνα: Kινεζικός ρομποτικός βραχίονας εκσυγχρόνισε την παραγωγή καουτσούκ της Seng Fong Holdings Berhad στη Μαλαισία

21:44

Με νέα κλιμάκωση απειλεί την Ουάσιγκτον η Τεχεράνη

21:30

Τανάγρα: Τα συλλυπητήρια της αντιπολίτευσης - «Μαύρη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία»

21:18

Νάξος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 67χρονο μετά από ανατροπή ηλεκτρικού ποδηλάτου

21:07

Ιράν: Δέκα νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου μετά από τροχαίο

20:56

Τσεντεμεΐδης (ΔΕΘ-Helexpo): Νέα εποχή ανάπτυξης με επίκεντρο το μητροπολιτικό πάρκο

20:45

Πούτιν σε Γουίτκοφ - Κούσνερ: Οι επαφές είναι επωφελείς

20:34

Ανδρουλάκης: Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα από την τραγική απώλεια των δύο πιλότων του Phantom

20:23

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μείωση τεκμηρίων, προκαταβολής φόρου - Επίδομα και στο Δημόσιο, μηδέν φόρος για τρίτεκνους και αγρότες έως 20.000 ευρώ

20:11

Times: «Μαχαίρι» σε 4.000 θέσεις εργασίας από Jaguar Land Rover

20:00

Η ομιλία Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ - Βίντεο