INSIDE OUT

Η χυδαιότητα Αβραμάκη κατά Πιπιλή - Τι είδε η Πυθία για τις εκλογές

09-12-2022 | 07:57
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η χυδαιότητα Αβραμάκη κατά Πιπιλή - Τι είδε η Πυθία για τις εκλογές

Η χυδαιότητα του σχολίου που έκανε ο βουλευτής Σερρών του Συριζα Ελευθέριος Αβραμάκης κατά της Φωτεινής Πιπιλή, ξεπερνάει ακόμα κι αυτή του συναδέλφου του Κώστα Μάρκου. Από χθες, ο κ. Αβραμάκης, Πασοκ μέχρι το 2011, και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου Διακίνησης Χρήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, δικαίως έχει περάσει στην κορυφή. Η βουλευτική ιδιότητα προφανώς του έδωσε τον αέρα να εκτοξεύει ότι ρουκέτα παράγει ο γεμάτος προοδευτισμό εγκέφαλός του. Η κομψότητα της έκφρασης και η λεπτότητα των τρόπων του κ. Αβραμάκη έλαβε αμέσως ανταμοιβή από τον Πρόεδρο του κόμματός του, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αν και δεν γνώριζε τι ακριβώς έγινε, επιτέθηκε στην κ. Πιπιλή, λέγοντας ότι «ζητάει και τα ρέστα» (!). Το σχόλιο, προκάλεσε η γενναία στάση της Φωτεινής, η οποία αντί να μείνει στην θέση της, πήγε ευθέως να βάλει στην θέση του τον Αβραμάκη. Η εικόνα του κυβερνητικού εκπροσώπου που αντί να υπερασπιστεί την βουλευτή της Α’ Αθήνας, προσπαθούσε να την τραβήξει πίσω στα έδρανα, ήταν θλιβερή.

Έμειναν άγαλμα

Δίπλα στο σερραϊκό στολίδι, έμειναν άγαλμα ο πολύς Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και η, δεν-σηκώνω- μύγα- στο- σπαθί-μου καθηγήτρια πανεπιστημίου, με φεμινιστικές περγαμηνές Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς και λοιποί σύντροφοι. Πάλι καλά, θα μπορούσαν κι αυτοί να επιτεθούν στην Πιπιλή με την ίδια χυδαιότητα, όπως εν μέρει έπραξε η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στο βούρκο

Ολ’ αυτά έγιναν στην διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την λειτουργία της ΕΥΠ. Μια συζήτηση που δικαιώνει την απόφαση του Πρωθυπουργού να μην απαντάει στις συνεχιζόμενες ερωτήσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα. Είναι γνωστό πως αν ανακατευτείς με τα πίτουρα, στο τέλος σε τρώνε οι κότες. Η προσπάθεια του Αλέξη να σύρει την πολιτική ατζέντα στο δυσώδες πεδίο των παρακολουθήσεων, όπου ο καθένας περίπου μπορεί να ισχυρίζεται ότι του κατέβει χωρίς αποδείξεις, είναι γιγάντια. Χθες είχε την ευκαιρία του.

Η μεγάλη εικόνα

Ο Κυριάκος αυτή την συζήτηση δεν μπορούσε να την αποφύγει με τίποτα. Εγώ όμως μπορούσα και το έκανα. Πετάχτηκα πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη κι από τότε δεν έχω βγει από τον ναό του Αγίου Νικολάου στο ground zero, δια χειρός Καλατράβα.

Μακριά από την τοξικότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης και σε συνδυασμό με μυστικές συνομιλίες διεθνών κέντρων «είδα» καθαρά το σκηνικό της εκλογικής αναμέτρησης.

Χρόνος

Ακόμη κι αν είναι υπέρ της κυβέρνησης, πολύ δύσκολα θα αποτολμήσει αναμέτρηση μέσα στο χειμώνα, με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Έγινε μια φορά, στις 25 Γενάρη του 2015, όταν υπήρχε η πίεση εκλογής ΠτΔ.

Αποτέλεσμα

Όπως σε όλες τις αναμετρήσεις τίποτα δεν είναι κλειδωμένο. Ασφαλές όμως είναι ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά, από την στιγμή που δεν υπάρχει στο τραπέζι άλλη πρότασης διακυβέρνησης. Επιδίωξη της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και μόνο. Από την στιγμή που δεν υπάρχει οριοθετημένο και συγκροτημένο σχέδιο διακυβέρνησης από την αντιπολίτευση- αντιθέτως καταγράφονται σοβαρές εσωτερικές αντιθέσεις, αυτό που λειτουργεί στο τέλος της ημέρας είναι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου και μάλιστα χωρίς αντίπαλο.

Υποκλοπές

Κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτό. Η αίσθηση είναι πως μπορεί να πετιούνται στοιχεία την τελευταία στιγμή, δημιουργώντας βαβούρα και θολούρα. Μια πραγματική αποκάλυψη μπορεί να πυροδοτήσει αλλαγές καθώς έτσι κι αλλιώς είναι διαταραγμένη η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος.

Συριζα (Αλέξης)

Θα τα δώσει όλα για να γράψει «τρία» μπροστά στο αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης και να έχει την μικρότερη δυνατή διαφορά από ΝΔ. Έτσι ο Αλέξης θα κρατήσει το κόμμα.

Πασοκ-Κιναλ (Ανδρουλάκης)

Οτιδήποτε δεν είναι ασφαλές διψήφιο , θα θεωρηθεί αποτυχία (πχ όχι 10,78%, ούτε 11%). Στόχος η μικρότερη δυνατή διαφορά με Συριζα, ώστε να κατοχυρωθεί ως η νέα αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Δεξιά της ΝΔ

Ο Κασιδιάρης είναι αρκετά ασταθής, πολύ δύσκολα θα μπει στην Βουλή. Ο Βελόπουλος θα μπει σίγουρα και μπορεί να ενδυναμωθεί κιόλας. Γενικά δεξιότερα της ΝΔ υπάρχει ένας χώρος περί το 10%.

Αριστερά του Συριζα

Το Μερα25 ξαναμπαίνει, σχετικά άνετα στο Κοινοβούλιο.

Απογραφή

Σε λίγες μέρες η ΕΛΣΤΑΤ θ’ ανακοινώσει το νέο χάρτη των βουλευτικών εδρών. Οι εκλογές θα γίνουν βάσει της τελευταίας απογραφής.

Ξαναχώνομαι στο Ναό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:41

DW: Το BBC μειώνει το δυναμικό του – μειώνεται και η δυναμική του;

17:31

Δήμας: Προχωρούν οι εργασίες του ΒΟΑΚ σε όλα τα τμήματα μαζί με τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας

17:27

Μόλις 3 πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ τις τελευταίες 12 ώρες

17:23

Πολιτική Προστασία: 52 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο, οι περισσότερες οφείλονται σε αμέλεια

17:22

Reuters: Στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη ο νέος γύρος συνομιλιών Ισραήλ - Λιβάνου

17:17

Γαλλικά ΜΜΕ: Τι προσδοκά η Αθήνα από την επίσκεψη Μακρόν

17:15

Το Πακιστάν «παγώνει» deal 1,5 δισ. με το Σουδάν για πώληση όπλων μετά από παρέμβαση της Σ. Αραβίας

17:12

Ιράν: Ανοίγουν ξανά τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Τεχεράνης

17:03

Τραμπ: Θα υπογραφεί απόψε συμφωνία με Ιράν - Στο Πακιστάν διαπραγματευτές των ΗΠΑ

16:47

Profit taking και ελεγχόμενες πιέσεις στη Wall Street

16:41

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Τρίτη 21 Απριλίου

16:35

Cosmos Sport: Στρατηγική συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού

16:33

Θεμιστοκλέους: Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα Υγείας του Ταμείου Ανάκαμψης

16:33

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων ζημίωσε το Δημόσιο με ένα δισ. ευρώ - Κατασχέθηκαν 42 ακίνητα και 76 σκάφη

16:22

Στην κατοχή της Eli Lilly η Kelonia: Έκλεισε το deal - Έως 7 δισ. δολάρια το τίμημα

16:10

Γαλλία: Με ποια αδικήματα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ο Μασκ - Απών από την «εθελοντική ακρόαση»

16:10

Εισφορές: 8 στους 10 επέλεξαν τις φθηνότερες και το 2026 - Πόσο συμπιέζονται οι μελλοντικές συντάξεις

15:58

Booking.com: Το 84% των Ελλήνων επιδιώκει πιο βιώσιμα ταξίδια

15:46

Η ΤτΕ προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τον επαναδιορισμό Στουρνάρα

15:35

Η Golden Age Capital απέκτησε πλειοψηφική συμμετοχή στη Moving Doors

15:34

Νέα ψηφιακή γενιά υπηρεσιών ΤΜΕΔΕ Portfolio

15:26

Παπαθανάσης: Συμβόλαιό μας για μια ισχυρή, σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα το ΕΣΠΑ 2021-2027

15:25

Ο ΕΣΠ ζητά την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αργυροχρυσοχοΐα

15:20

Γεωργιάδης: Με βάζει σε σκέψεις ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

15:18

Σι Τζινπίνγκ: Τα στενά του Ορμούζ «πρέπει να μείνουν ανοικτά»

15:17

Deal 17 δισ. δολαρίων στις κατασκευές - Η QXO εξαγόρασε την TopBuild

15:15

Πώς να κάνεις digital declutter και να πάρεις πίσω τον έλεγχο της καθημερινότητάς σου

15:09

Συνάντηση Παπασταύρου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Masdar

15:09

Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

15:03

Anthropic: Σκοπεύει «να βάλει στο τραπέζι» τους κινδύνους του AI μοντέλου, Mythos