INSIDE OUT

Βούλιαξε το Παλλάς από τους φίλους του Αντώνη - Η ανύπαρκτη φωτογραφία - Ο αγώνας μέχρις εσχάτων του βουλευτή

08-12-2022 | 07:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βούλιαξε το Παλλάς από τους φίλους του Αντώνη - Η ανύπαρκτη φωτογραφία - Ο αγώνας μέχρις εσχάτων του βουλευτή

Μόνο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλειπε, δικαιολογημένα ασφαλώς. Συγγενικό του πρόσωπο έχει κορονοϊό και δεν ήθελε να ρισκάρει παραμονή του σε κλειστό χώρο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ασφυκτικά γεμάτο κλειστό χώρο, όπως ήταν το θέατρο Παλλάς χθες βράδυ, κατά την παρουσίαση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Στην καρέκλα του ΠτΒ κάθισε ο Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα Γιώργου Σεφέρη και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Ήταν μια μεγαλειώδης βραδιά, με οικοδεσπότη των πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η πολιτική σημασία της οποίας θα αναλυθεί εν καιρώ.

Παρόντες

Παρόντες ήταν και οι τρεις Πρωθυπουργοί της ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος εισήλθε τελευταίος στην αίθουσα και χειροκροτήθηκε. Χαιρέτισε όλη την πρώτη σειρά. Και τον αγέλαστο Καραμανλή. Και τον οικοδεσπότη που έπιασε ο φακός να κάνει ένα μειδίαμα. Στο πλευρό του είχε την Γεωργία Σαμαρά, η οποία τον βοήθησε να διασχίσει την αίθουσα μέχρι την θέση του. Όπως οι κυανόκρανοι τις αποστολές βοήθειας. Άψογη η Γεωργία.

Με Σπανουδάκη

Η κ. Σαμαρά συνόδευσε και τον Κώστα Καραμανλή να εισέλθει, υπό τους ήχους του αγαπημένου του Σταμάτη Σπανουδάκη. Μια λεπτομέρεια που φρόντισε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και η λεπτομέρεια στην ομιλία του για το «βέτο» στο Βουκουρέστι.

Ούτε φωτό

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φωτογράφων, φωτογραφία με εγκάρδια χαμόγελα των τριών Πρωθυπουργών δεν υπάρχει. Υπάρχει με Σαμαρά, Ιερώνυμο και Κυριάκο. Με Καραμανλή και Σαμαρά. Με Τσούνη, Καραμανλή, Ροϊλό, Γεωργία. Αλλά οι τρεις γαλάζιοι μόνοι, no. Γιατί; Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες.

Αποθέωση Βενιζέλου

Παρόντες και με ειδική μνεία από τον πρώην ΠΘ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας. Και ο Λουκάς Παπαδήμος. Ουσιαστικά δηλαδή παρόν το ’12-’14, χωρίς τον μοιραίο άνθρωπο Φώτη Κουβέλη. Τον άνθρωπο που δεν ήθελε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προτίμησε να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, και για λίγους μήνες υπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ιστορία ότι γράφει, δεν ξεγράφει.

Ο απλός βουλευτής

Απόντες από το Παλλάς ήταν μόνο όσοι ταλαιπωρούνται από ιώσεις, γρίπη, κορονοϊό, ή γενικά ασθενούν. Υπάρχουν κι αυτοί που ασθενούν αλλά δεν το βάζουν κάτω πάντως. Όπως ο βουλευτής στο δυτικό τομέα της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, που με συγκίνησε ιδιαίτερα με τις λεπτομερείς αποκαλύψεις της υγείας του στο fb.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη

23:38

Ουκρανία: Επτά νεκροί σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

23:24

Αρχεία Έπστιν: Ξεκίνησε η δημοσιοποίηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

23:10

«Μπερδεμένη» εβδομάδα στη Wall Street - «Κουβάλησε» το AI trade στο φίνις

22:56

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 30 εκατ. ευρώ

22:43

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

22:30

Ο Πολωνός πρόεδρος κατηγορεί τους Ουκρανούς για «αχαριστία»

22:18

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα

22:05

Σε νέο ρεκόρ το ασήμι με ισχυρή εβδομαδιαία άνοδο - Διπλά κέρδη για χρυσό

21:52

Ο Τραμπ συμφώνησε με 9 μεγάλες φαρμακευτικές να μειώσουν τις τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ

21:39

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δωρεάν διάθεση 1.112.500 ιδίων μετοχών σε 42 στελέχη

21:27

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό»

21:16

Το bitcoin θα «σκαρφαλώσει» στα $143.000 σύμφωνα με αυτήν την πρόβλεψη

21:03

Πόσα «τσίμπησε» το τρίτο Avatar με το που βγήκε

20:52

Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω Κτηματολογίου

20:39

ΗΠΑ: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε την ειρήνη στην Ουκρανία

20:26

Χρονιά - ρεκόρ για τη ByteDance: Οδεύει προς κέρδη 50 δισ. δολαρίων το 2025

20:13

Νέα παραβίαση τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο: Εμπλοκή με ελληνικά F-16

20:00

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα - 131 έργα με προϋπολογισμό άνω των 69 εκατ. ευρώ

19:49

Ρούμπιο για ουκρανικό: Έχουμε πρόοδο αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος μπροστά μας

19:38

Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Οι «νικητές» και οι «χαμένοι» - Πολιτικό κόστος και συμβιβασμοί

19:34

Intralot: Aλλάζει επωνυμία σε Bally’s Intralot - Εγκρίθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

19:27

Κέρδη στις ευρωαγορές - Αναστάτωση στον κλάδο αθλητικών ειδών από την Nike

19:26

Κάτω από το 5% το ποσοστό της Fidelity σε Eurobank - Στο 32,67% η Fairfax

19:13

Hellenic Train: Αλλαγές και καταργήσεις δρομολογίων λεωφορείων, λόγω των μπλόκων

19:01

Φοντάνα ντι Τρέβι: Εισιτήριο 2 ευρώ από 1η Φεβρουαρίου

18:48

ΥΠΑΑΤ: Αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των πληγέντων κτηνοτρόφων

18:36

Ταμείο Ανάκαμψης: Εγκρίθηκε εν μέρει το 5ο αίτημα της Κύπρου για δόση 70,5 εκατ. ευρώ

18:24

Ρωσία: Μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης - Στο 16%

18:21

Η Ουκρανία αρχίζει νέο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής