INSIDE OUT

Βούλιαξε το Παλλάς από τους φίλους του Αντώνη - Η ανύπαρκτη φωτογραφία - Ο αγώνας μέχρις εσχάτων του βουλευτή

08-12-2022 | 07:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βούλιαξε το Παλλάς από τους φίλους του Αντώνη - Η ανύπαρκτη φωτογραφία - Ο αγώνας μέχρις εσχάτων του βουλευτή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μόνο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλειπε, δικαιολογημένα ασφαλώς. Συγγενικό του πρόσωπο έχει κορονοϊό και δεν ήθελε να ρισκάρει παραμονή του σε κλειστό χώρο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ασφυκτικά γεμάτο κλειστό χώρο, όπως ήταν το θέατρο Παλλάς χθες βράδυ, κατά την παρουσίαση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Στην καρέκλα του ΠτΒ κάθισε ο Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα Γιώργου Σεφέρη και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Ήταν μια μεγαλειώδης βραδιά, με οικοδεσπότη των πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η πολιτική σημασία της οποίας θα αναλυθεί εν καιρώ.

Παρόντες

Παρόντες ήταν και οι τρεις Πρωθυπουργοί της ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος εισήλθε τελευταίος στην αίθουσα και χειροκροτήθηκε. Χαιρέτισε όλη την πρώτη σειρά. Και τον αγέλαστο Καραμανλή. Και τον οικοδεσπότη που έπιασε ο φακός να κάνει ένα μειδίαμα. Στο πλευρό του είχε την Γεωργία Σαμαρά, η οποία τον βοήθησε να διασχίσει την αίθουσα μέχρι την θέση του. Όπως οι κυανόκρανοι τις αποστολές βοήθειας. Άψογη η Γεωργία.

Με Σπανουδάκη

Η κ. Σαμαρά συνόδευσε και τον Κώστα Καραμανλή να εισέλθει, υπό τους ήχους του αγαπημένου του Σταμάτη Σπανουδάκη. Μια λεπτομέρεια που φρόντισε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και η λεπτομέρεια στην ομιλία του για το «βέτο» στο Βουκουρέστι.

Ούτε φωτό

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φωτογράφων, φωτογραφία με εγκάρδια χαμόγελα των τριών Πρωθυπουργών δεν υπάρχει. Υπάρχει με Σαμαρά, Ιερώνυμο και Κυριάκο. Με Καραμανλή και Σαμαρά. Με Τσούνη, Καραμανλή, Ροϊλό, Γεωργία. Αλλά οι τρεις γαλάζιοι μόνοι, no. Γιατί; Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες.

Αποθέωση Βενιζέλου

Παρόντες και με ειδική μνεία από τον πρώην ΠΘ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας. Και ο Λουκάς Παπαδήμος. Ουσιαστικά δηλαδή παρόν το ’12-’14, χωρίς τον μοιραίο άνθρωπο Φώτη Κουβέλη. Τον άνθρωπο που δεν ήθελε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προτίμησε να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, και για λίγους μήνες υπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ιστορία ότι γράφει, δεν ξεγράφει.

Ο απλός βουλευτής

Απόντες από το Παλλάς ήταν μόνο όσοι ταλαιπωρούνται από ιώσεις, γρίπη, κορονοϊό, ή γενικά ασθενούν. Υπάρχουν κι αυτοί που ασθενούν αλλά δεν το βάζουν κάτω πάντως. Όπως ο βουλευτής στο δυτικό τομέα της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, που με συγκίνησε ιδιαίτερα με τις λεπτομερείς αποκαλύψεις της υγείας του στο fb.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Λιβερία συμφώνησε να δεχθεί έως και 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ

23:44

Λαβρόφ: Η Βρετανία κινδυνεύει να θεωρηθεί ως μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

23:35

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις στην πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και σε ανώτερο δικαστικό λειτουργό

23:30

Γερμανία: Ο επικεφαλής εταιρίας που προμηθεύει την Ουκρανία με drones καταγγέλλει ρωσικό σχέδιο δολοφονίας

23:14

Τρίτη ημέρα απωλειών στην Wall Street - Τριπλό pressing από chip, ομόλογα και Ορμούζ

23:01

Γαλλία: Ο ΥΠΕΞ Μπαρό προανήγγειλε την απέλαση δύο ιρανών διπλωματών

22:48

Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μικρότερη στρατιωτική παρουσία στον Κόλπο μετά τον πόλεμο με το Ιράν

22:30

Βόρεια Μακεδονία: Τέσσερις νεκροί και 35 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

22:17

Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις και αερομαχίες με οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

21:58

Σι Τζινπίνγκ: Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν ανεξαρτησία

21:45

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες – 22 πληγέντα κτίρια

21:32

Υποχώρησε ο χρυσός με φόντο το ράλι των ομολόγων

21:08

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην περιοχή του λιμανιού

20:55

Apple: Μειώνει τις χρεώσεις στο App Store της ΕΕ

20:42

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούν το Ιράν ότι εκτόξευσε δύο πυραύλους στο έδαφός τους

20:27

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Κασιμάτη - Παράδοση έδρας από Γεροβασίλη ζητά η Δούρου

20:26

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τριών εβδομάδων καθώς «χλωμιάζει» η ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

20:11

ΟΗΕ: Μόνο το 3% της καλλιεργήσιμης γης στη Γάζα παραμένει ακέραιο και προσβάσιμο

20:00

Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης έχει νέο όπλο: Τα τρισεκατομμύρια της Κίνας

19:56

Ζελένσκι: Πρότεινε τον Χμάρα για τη θέση του υπουργού Άμυνας

19:48

Σίβηρη Χαλκιδικής: Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον κ. Κατσαφάδο αύριο στις πληγείσες περιοχές

19:38

Πυροσβεστική: Σε 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:27

Disney εναντίον Τραμπ: Στα δικαστήρια για το ABC και την ελευθερία του Τύπου - Ο παράγοντας Τζίμι Κίμελ

19:16

Μηνυτήρια αναφορά της Διοικήτριας της ΔΥΠΑ για απειλές κατά εργαζομένων στην Κηφισιά

19:04

ΥΠΕΝ: Το Antinero κρίνεται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματά του

18:55

«Κόκκινο 5x5» στις ευρωαγορές - Πτωτικό σερί 9 μηνών

18:47

Νεκρός ναυτικός από επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

18:34

Τραμπ: «Δεν υπάρχουν συνομιλίες με Ιράν - Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός και ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ»

18:22

Δύο πύρινα μέτωπα στον Βόλο - Ήχησε το 112

18:10

Δήμας: «27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά»