INSIDE OUT

Βούλιαξε το Παλλάς από τους φίλους του Αντώνη - Η ανύπαρκτη φωτογραφία - Ο αγώνας μέχρις εσχάτων του βουλευτή

08-12-2022 | 07:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βούλιαξε το Παλλάς από τους φίλους του Αντώνη - Η ανύπαρκτη φωτογραφία - Ο αγώνας μέχρις εσχάτων του βουλευτή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μόνο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλειπε, δικαιολογημένα ασφαλώς. Συγγενικό του πρόσωπο έχει κορονοϊό και δεν ήθελε να ρισκάρει παραμονή του σε κλειστό χώρο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ασφυκτικά γεμάτο κλειστό χώρο, όπως ήταν το θέατρο Παλλάς χθες βράδυ, κατά την παρουσίαση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Στην καρέκλα του ΠτΒ κάθισε ο Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα Γιώργου Σεφέρη και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Ήταν μια μεγαλειώδης βραδιά, με οικοδεσπότη των πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η πολιτική σημασία της οποίας θα αναλυθεί εν καιρώ.

Παρόντες

Παρόντες ήταν και οι τρεις Πρωθυπουργοί της ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος εισήλθε τελευταίος στην αίθουσα και χειροκροτήθηκε. Χαιρέτισε όλη την πρώτη σειρά. Και τον αγέλαστο Καραμανλή. Και τον οικοδεσπότη που έπιασε ο φακός να κάνει ένα μειδίαμα. Στο πλευρό του είχε την Γεωργία Σαμαρά, η οποία τον βοήθησε να διασχίσει την αίθουσα μέχρι την θέση του. Όπως οι κυανόκρανοι τις αποστολές βοήθειας. Άψογη η Γεωργία.

Με Σπανουδάκη

Η κ. Σαμαρά συνόδευσε και τον Κώστα Καραμανλή να εισέλθει, υπό τους ήχους του αγαπημένου του Σταμάτη Σπανουδάκη. Μια λεπτομέρεια που φρόντισε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και η λεπτομέρεια στην ομιλία του για το «βέτο» στο Βουκουρέστι.

Ούτε φωτό

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φωτογράφων, φωτογραφία με εγκάρδια χαμόγελα των τριών Πρωθυπουργών δεν υπάρχει. Υπάρχει με Σαμαρά, Ιερώνυμο και Κυριάκο. Με Καραμανλή και Σαμαρά. Με Τσούνη, Καραμανλή, Ροϊλό, Γεωργία. Αλλά οι τρεις γαλάζιοι μόνοι, no. Γιατί; Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες.

Αποθέωση Βενιζέλου

Παρόντες και με ειδική μνεία από τον πρώην ΠΘ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας. Και ο Λουκάς Παπαδήμος. Ουσιαστικά δηλαδή παρόν το ’12-’14, χωρίς τον μοιραίο άνθρωπο Φώτη Κουβέλη. Τον άνθρωπο που δεν ήθελε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προτίμησε να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, και για λίγους μήνες υπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ιστορία ότι γράφει, δεν ξεγράφει.

Ο απλός βουλευτής

Απόντες από το Παλλάς ήταν μόνο όσοι ταλαιπωρούνται από ιώσεις, γρίπη, κορονοϊό, ή γενικά ασθενούν. Υπάρχουν κι αυτοί που ασθενούν αλλά δεν το βάζουν κάτω πάντως. Όπως ο βουλευτής στο δυτικό τομέα της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, που με συγκίνησε ιδιαίτερα με τις λεπτομερείς αποκαλύψεις της υγείας του στο fb.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:08

Το Λονδίνο απαγορεύει δύο ιρανικές οργανώσεις λόγω αντισημιτικών επιθέσεων

17:04

Τουρκία: Έκδοση σχεδόν 1.000 ενταλμάτων σύλληψης 10 χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

17:01

Wall Street: Τεχνολογικές πιέσεις σε έντονο φόντο Μέσης Ανατολής

16:58

NielsenIQ: Η κατανάλωση οδηγεί την ανάπτυξη της αγοράς FMCG στην Ελλάδα - Άνοδος 5,4% το α' εξάμηνο

16:43

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες θα μας πιστώσουν το σχέδιό μας για πολιτική αλλαγή - Ζητάμε την εμπιστοσύνη τους

16:43

Τραμπ: Θα ελέγχουμε τα Στενά του Ορμούζ και θα μας πληρώνουν για τη φύλαξή τους

16:38

Στο τελικό στάδιο τα αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο - Σε επανάκαμψη ο πληθυσμός αρπακτικών στη Δαδιά

16:37

Λαμία: 20 άτομα στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση από σαλμονέλα

16:35

ΤτΕ: Οι αγορές «βλέπουν» δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ ως τα μέσα του 2027

16:20

Γιατί οι αναγκαίοι νέοι ίδιοι πόροι της ΕΕ προκαλούν νέους πονοκεφάλους στις πρωτεύουσες

16:14

Οι κάρτες της Πειραιώς τώρα στο Samsung Wallet

16:01

Κέντρο Υγείας Ζωγράφου: Εγκαίνια ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σε κτίριο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ

16:00

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία το υποσύστημα μη μισθωτών στο νέο ΟΠΣ

15:51

Πανελλήνια έρευνα για τον Χρηματοοικονομικό Εγγραμματισμό

15:43

Ρωσία: Kατάσχεσε drones δυτικής κατασκευής που θα χτυπούσαν βαθιά στη χώρα

15:36

Χαλάρωση και περιπέτεια στον Νότο των Χανίων

15:31

ICAP CRIF: Αύξηση 21% στα έσοδα των ξενοδοχείων την τελευταία πενταετία

15:31

Εξοικονόμηση πόρων στο ΕΣΥ με συστήματα παραγωγής οξυγόνου - Το παράδειγμα των «Μεταξά» και «Βενιζέλειο»

15:29

Μακρόν: Γαλλία και Ευρώπη είναι έτοιμες να υπερασπισθούν «την ελευθερία και το δίκαιο, με το αίμα τους αν χρειασθεί

15:22

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά νοοτροπία πρόληψης μετά τη φονική πυρκαγιά

15:06

Κάλας: Η ΕE εξετάζει επόμενα βήματα για τη Μέση Ανατολή και την προστασία της ναυσιπλοΐας

14:49

Πάνω από τους μισούς Έλληνες συμμετείχαν σε τουλάχιστον ένα τυχερό παιχνίδι το 2025 - Έκθεση της ΕΕΕΠ

14:48

Κοντογεώργης: Ρεαλιστικές και κοστολογημένες οι πολιτικές της κυβέρνησης

14:40

Τα χρήματα φέρνουν τελικά την ευτυχία; Η απάντηση ψυχολόγου του Harvard

14:31

Καιρός: Μέχρι και στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη - Ενισχυμένοι οι άνεμοι

14:24

Μαρινάκης: «Από την εξωτερική πολιτική του κ. Τσίπρα η Ελλάδα έχει να θυμάται μία γραβάτα»

14:22

Λάιεν: Πρόταση για περιορισμό πρόσβασης των παιδιών στα social media μετά το καλοκαίρι

14:19

Ορκίστηκε βουλευτής ο Ιωάννης Αμανατίδης

14:16

Fraport: Αύξηση 4,7% της επιβατικής κίνησης τον Ιούνιο 2026

14:13

Tο ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στα έγγραφα του gov.gr wallet