INSIDE OUT

Βούλιαξε το Παλλάς από τους φίλους του Αντώνη - Η ανύπαρκτη φωτογραφία - Ο αγώνας μέχρις εσχάτων του βουλευτή

08-12-2022 | 07:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βούλιαξε το Παλλάς από τους φίλους του Αντώνη - Η ανύπαρκτη φωτογραφία - Ο αγώνας μέχρις εσχάτων του βουλευτή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μόνο ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έλειπε, δικαιολογημένα ασφαλώς. Συγγενικό του πρόσωπο έχει κορονοϊό και δεν ήθελε να ρισκάρει παραμονή του σε κλειστό χώρο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ασφυκτικά γεμάτο κλειστό χώρο, όπως ήταν το θέατρο Παλλάς χθες βράδυ, κατά την παρουσίαση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Στην καρέκλα του ΠτΒ κάθισε ο Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα Γιώργου Σεφέρη και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Ήταν μια μεγαλειώδης βραδιά, με οικοδεσπότη των πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η πολιτική σημασία της οποίας θα αναλυθεί εν καιρώ.

Παρόντες

Παρόντες ήταν και οι τρεις Πρωθυπουργοί της ΝΔ: Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος εισήλθε τελευταίος στην αίθουσα και χειροκροτήθηκε. Χαιρέτισε όλη την πρώτη σειρά. Και τον αγέλαστο Καραμανλή. Και τον οικοδεσπότη που έπιασε ο φακός να κάνει ένα μειδίαμα. Στο πλευρό του είχε την Γεωργία Σαμαρά, η οποία τον βοήθησε να διασχίσει την αίθουσα μέχρι την θέση του. Όπως οι κυανόκρανοι τις αποστολές βοήθειας. Άψογη η Γεωργία.

Με Σπανουδάκη

Η κ. Σαμαρά συνόδευσε και τον Κώστα Καραμανλή να εισέλθει, υπό τους ήχους του αγαπημένου του Σταμάτη Σπανουδάκη. Μια λεπτομέρεια που φρόντισε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και η λεπτομέρεια στην ομιλία του για το «βέτο» στο Βουκουρέστι.

Ούτε φωτό

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φωτογράφων, φωτογραφία με εγκάρδια χαμόγελα των τριών Πρωθυπουργών δεν υπάρχει. Υπάρχει με Σαμαρά, Ιερώνυμο και Κυριάκο. Με Καραμανλή και Σαμαρά. Με Τσούνη, Καραμανλή, Ροϊλό, Γεωργία. Αλλά οι τρεις γαλάζιοι μόνοι, no. Γιατί; Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες.

Αποθέωση Βενιζέλου

Παρόντες και με ειδική μνεία από τον πρώην ΠΘ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας. Και ο Λουκάς Παπαδήμος. Ουσιαστικά δηλαδή παρόν το ’12-’14, χωρίς τον μοιραίο άνθρωπο Φώτη Κουβέλη. Τον άνθρωπο που δεν ήθελε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προτίμησε να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, και για λίγους μήνες υπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ιστορία ότι γράφει, δεν ξεγράφει.

Ο απλός βουλευτής

Απόντες από το Παλλάς ήταν μόνο όσοι ταλαιπωρούνται από ιώσεις, γρίπη, κορονοϊό, ή γενικά ασθενούν. Υπάρχουν κι αυτοί που ασθενούν αλλά δεν το βάζουν κάτω πάντως. Όπως ο βουλευτής στο δυτικό τομέα της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, που με συγκίνησε ιδιαίτερα με τις λεπτομερείς αποκαλύψεις της υγείας του στο fb.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:28

Πτώση για το πετρέλαιο με φόντο τις διελεύσεις στο Ορμούζ

22:12

Πούτιν: «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας»

21:57

Απώλειες για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου

21:44

ΑΔΜΗΕ: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές σε ελληνική και διεθνή προσφορά

21:38

Κλήρωση Eurojackpot 23/6/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:34

Μαροκινοί αξιωματικοί έφτασαν στο Ισραήλ για τη Γάζα

21:18

Συμμετοχή της Hellenic Cables σε ευρωπαϊκά έργα ΑΠΕ με στήριξη από ΕΤΕπ και HSBC

21:02

Ρούμπιο: «Δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να χρεώσει διόδια στα Στενά του Ορμούζ»

20:59

Γεωργιάδης: «Η χώρα μας προχωράει μπροστά, γίνεται ολοένα καλύτερη και πιο δυνατή»

20:39

Γαλλία: Η Τρίτη ήταν η θερμότερη ημέρα που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα

20:25

Ουκρανία, η επόμενη μέρα: Οι προκλήσεις της ανασυγκρότησης

20:23

Η Δανία στέλνει νεοσύλλεκτους στην Γροιλανδία

20:12

Πεζεσκιάν: «Το Ιράν δεν διαπραγματεύεται τους βαλλιστικούς πυραύλους του»

20:05

Scope για Alpha Bank: Ανθεκτική κερδοφορία - Περαιτέρω αποκλιμάκωση των NPEs έως το 2027

20:01

Λίβανος: Ο Αούν ζητά «τέλος ισραηλινής κατοχής» ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων

20:00

Μαρκόπουλος: «Ημέρα νίκης και δικαίωσης η τροπολογία για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη»

19:54

Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στο Βερολίνο για θέματα άμυνας

19:42

Βιανέξ: Νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα με επένδυση 12,47 εκατ. ευρώ

19:38

Ρωσία: Στο τραπέζι η απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου κίνησης για να σταθεροποιηθεί η αγορά

19:26

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς

19:16

Πυροσβεστική: Τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια - 33 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:16

Πτωτικό κλίμα στις ευρωαγορές με το «σημάδι» του tech selloff

19:13

Hellenic Train: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για την πιστοποίηση των νέων συρμών Coradia Stream

19:12

Μεγάλου: Η συνεργασία με την τοπική κοινότητα και η Snappi αναδεικνύουν τις δυνατότητες της Ηπείρου

19:09

Σχοινάς: «Περισσότερη ευελιξία δεν μπορεί να σημαίνει λιγότερη Ευρώπη»

18:52

Η Golden Star Ferries διαψεύδει σενάρια εξαγοράς

18:45

Πετραλιάς: Τι περιλαμβάνει η τροπολογία για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη

18:41

Υπ. Παιδείας: Νέες σχολικές μονάδες και ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2026-27

18:29

Τι είναι το «Ωμέγα μπλοκ» που ευθύνεται για τον καύσωνα στην Δυτική Ευρώπη

18:17

Η Ελλάδα το 2025, κατέγραψε μείωση 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα