INSIDE OUT

Σε ποιο αυτί έκανε ψου ψου ψου η Λιακούλη; - Οι οπτικές ίνες και οι Δήμοι

09-09-2022 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποιο αυτί έκανε ψου ψου ψου η Λιακούλη; - Οι οπτικές ίνες και οι Δήμοι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δυο ειδήσεις με ανατρίχιασαν χθες. Η μία , ασφαλώς ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ της Β’. Η άλλη, ότι οι Δήμοι θα φροντίσουν να σκαφτεί όλη η χώρα έως το 2027 ώστε να φτάσουν οπτικές ίνες σε κάθε κτίριο. Η πρώτη με γέμισε αναπάντεχη λύπη παρότι δεν έχω αισθήματα για θνητούς. Η δεύτερη ανησυχία.

Αποφάσισα να αναμιχθώ ευθέως στην εκλογή Δημάρχων όταν έρθει εκείνη η ώρα. Ξεκαθαρίζω την θέση μου από τώρα. Το επόμενο φθινόπωρο, -τότε θ’ ανοίξουν αυτές οι κάλπες-, θα ψηφίσω αυτούς που θα δείξουν σοβαρότητα, και θα πείσουν ότι έχουν σχέδιο σωστού σκαψίματος στους δρόμους της πόλης. Τα υποδείγματα είναι πλέον πολλά.

3+ 1,6 + 0,5 δισ. γραμμές

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του έργου πρέπει να σκεφτεί ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα σκαφτούν οι δρόμοι για να περάσουν 3 εκατομμύρια γραμμές (οπτικές ίνες) της Cosmote, 1,6 εκατομμύρια γραμμές της Wind-Nova και 0,5 εκ γραμμές της Vodafone. Το σκέφτομαι και με πιάνει τρέλα. Ευτυχώς έχουν το νου τους στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αρχές Αυγούστου αθόρυβα, ο Λιβάνιος μαζί με τον Ταγαρά εξέδωσαν ΚΥΑ στην οποία καθορίζουν πως θα γίνει το σκάψιμο. Googlaρετε Κοινή Υπουργική, Λιβάνιος, οπτικές ίνες, Δήμοι, και θα το βρείτε οι περίεργοι.

Στην σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου για την τεράστια επένδυση της United Group (Wind-Nova) το κλίμα ήταν ήρεμο και θριαμβευτικό.

Η δυναμική Boklag της United και ο δαιμόνιος Σταθόπουλος της BC Partners παρουσίασαν αναλυτικά την επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι με την επένδυση γεφυρώνεται γρήγορα το ψηφιακό κενό της χώρας. Παρών φυσικά ο Πιερρακάκης ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στην 25η θέση παγκοσμίως στην κινητή, αλλά αρκετά πιο κάτω, 92η στην σταθερή. Και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η επένδυση σε οπτικές ίνες. Παρόντες ακόμα στην σύσκεψη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γ. Μπρατάκος, ο σύμβουλος επί των Οικονομικών Πατέλης και ο Διευθύνων της Nova Γεωργιόπουλος.

Πυρετός για ΔΕΘ

Εν τω μεταξύ η ατμόσφαιρα στο ΜΜ είναι ηλεκτρισμένη. Πυρετώδεις προετοιμασίες για ΔΕΘ. Η τελευταία ΔΕΘ του Κυριάκου πριν τις εκλογές, με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι μια ΔΕΘ σαφώς προεκλογική. Εννοείται πως όλη η κυβέρνηση θ’ ανέβει Θεσσαλονίκη, ενώ στο Μαξίμου θα μείνει μόνο ο Πίνατ.

Ψου ψου στ’ αυτί

Εκτός από τον Πίνατ, στην Αθήνα λογικά θα μείνουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης- εκτός από τους βουλευτές περιφέρειας που έχουν ήδη προεκλογικό πρόγραμμα. Οπότε προβλέπω πλερέζες για Τζανακόπουλο, αφού η νέα του φίλη λογικά θ’ ανέβει Λάρισα. Ομιλώ και φωτογραφίζω την αγαπημένη Ευαγγελία Λιακούλη.

την οποία δικό μου κοτσύφι του περιβάλλοντος χώρου της Βουλής έπιασε να είναι συνέχεια στο ψου ψου ψου με το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κάποια στιγμή σύμφωνα με τις ίδιες αδιαμφισβήτητες πληροφορίες, η Λιακούλη ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποχωρεί από την συνεδρίαση της Εξεταστικής για τις επισυνδέσεις, ενώ το αυτό έπραξε στην συνέχεια και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα με κομμένη την ανάσα όλοι περιμένουν να δουν εάν θα επιστρέψουν με το καλό στην επόμενη συνεδρίαση, την Τρίτη. Εάν ερωτηθώ, (από άντρα εννοείται, γιατί σε γυναίκες δεν δίνω χρησμό, γνωστά αυτά), θα απαντούσα πως ναι, θα επιστρέψουν.

Λάμψη στο ΟΑΚΑ

Θα ήθελα να κλείσω με το καταπληκτικό event του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις βράδυ Πέμπτης αλλά ο θάνατος της αγαπημένης Βασίλισσας δεν μ’ αφήνει. Θα πω μόνο ότι η ειδική πίστα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, η οποία κατασκευάστηκε σε χρόνο – ρεκόρ (μια βδομάδα) και το κατάμεστο στάδιο, θύμισαν έντονα την λάμψη και την συγκίνηση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Με κύρος

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε ήσυχα στο αγαπημένο της Μπαλμόραλ στην Σκωτία. Λίγες ώρες πριν, πρόλαβε να κάνει ευτυχισμένη την Λιζ Τρας την οποία διόρισε Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας. Τυχερή Τρας. Λένε πως η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας καθενός διαμορφώνεται μέχρι τα 3 του. Στα δύο της μόλις, η Ελισάβετ είχε έναν αέρα κύρους, σπάνιο για νήπιο, όπως έγραψε γι’ αυτή ο Ουίνστον Τσόρτσιλ Ένα κοριτσάκι λογικό με καλούς τρόπους που αγαπούσε πολύ τα σκυλιά και τα άλογα. Bye Lilibet.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:59

Ιράν: Πιθανή πετρελαιοκηλίδα κοντά στο νησί Χαργκ

17:48

Παπαθανάσης: Υποβλήθηκε στην Κομισιόν η πρόταση αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

17:43

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε απόρρητα έγγραφα για τα UFO

17:38

Ευρωβαρόμετρο: 3 στους 4 Ευρωπαίους δηλώνουν ότι αισθάνονται πολίτες της ΕΕ

17:38

Ισπανία: Ύποπτο κρούσμα χανταϊοού υποβάλλεται σε εξετάσεις στο Αλικάντε

17:27

Ρωσία: Φυσιολογικά τα επίπεδα ραδιενέργειας μετά τις πυρκαγιές κοντά στο Τσερνόμπιλ

17:24

Ιράν: Kατηγορεί τις ΗΠΑ για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας

17:13

«Κόβει» 1.100 θέσεις εργασίας λόγω AI η Cloudflare - «Boυτιά» 20% της μετοχής

17:06

Η Angelini Pharma εξαγοράζει την Catalyst για 3,5 δισ. ευρώ

16:59

Bloomberg: Νομοσχέδιο για τις θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο ετοιμάζει η Τουρκία

16:51

Γερμανία: Ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούνταν σε τράπεζα - Διαφεύγουν οι δράστες

16:46

Ο Γάλλος υπ. Μεταφορών δεν αναμένει μαζικές ακυρώσεις πτήσεων το καλοκαίρι

16:43

Wall Street: Ανοδικές κινήσεις μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση

16:38

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Κ. Μητσοτάκης για το 6ο προσυνέδριο ΝΔ

16:27

7 έξυπνοι τρόποι να μειώσετε το food waste στην καθημερινότητά σας

16:16

ΗΠΑ: Σταθερή στο 4,3% η ανεργία τον Απρίλιο - 115.000 νέες μισθοδοσίες

16:10

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά αγροτικών ενισχύσεων

16:06

Κτηματολόγιο: Εγκαινιάστηκε το υποκατάστημα Ορεστιάδας

15:54

Θεμιστοκλέους: Στους επόμενους 4 μήνες η πρόσληψη 3.000 νέων επικουρικών εργαζομένων στο ΕΣΥ

15:54

Ρούμπιο: «Σήμερα αναμένουμε την απάντηση του Ιράν»

15:53

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Blue Horizon Mobility από Μοτοδυναμική και Tseriotis

15:39

Ο Ζελένσκι ελπίζει ότι οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα επισκεφθούν την Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες

15:34

Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ

15:21

Ιράν: Πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο κατελήφθη στον Κόλπο του Ομάν

15:08

Κλείνει η βάση της Ryanair στη Θεσσαλονίκη - Αποχωρεί το χειμώνα από Χανιά και Ηράκλειο

15:05

Κηροζίνη: Η ΕΕ ελπίζει να αποφύγει την έλλειψη και στρέφει το βλέμμα προς τις ΗΠΑ

14:53

ΥΠΑΑΤ για αφθώδη πυρετό στη Λέσβο: «Η θανάτωση των θετικών εκτροφών παραμένει υποχρεωτική»

14:36

Ιταλός ΥΠΕΞ σε Ρούμπιο: «Σημαντικό να υπάρχει αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη»

14:20

Γερμανία: «Μπλόκο» στο κυβερνητικό μέτρο στήριξης για αφορολόγητο μπόνους 1.000 ευρώ

14:16

Τα Σύβοτα και οι ονειρεμένες παραλίες τους