INSIDE OUT

Οι προπομποί του Πρίγκιπα Salman Al Saud στην Αθήνα - Βουλευτίνες με μάξι στο Προεδρικό

25-07-2022 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Στην Αθήνα της 48χρονης Δημοκρατίας καταφθάνει αύριο, και για ένα μόνο βράδυ ο Πρίγκιπας Διάδοχος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman Al Saud. Η επίσκεψη είναι επίσημη και πολύ σημαντική. Το απόγευμα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και τελετή υπογραφής συμφωνιών: επενδύσεις και αμυντικά. Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας θα καταλύσει στον Αστέρα και σίγουρα θ’ απολαύσει το αεράκι της Βουλιαγμένης. Δεν ξέρω για τους …600 προπομπούς που έστειλε ήδη στην Αθήνα. Λογικά θα είναι πιεσμένοι.

Ζέστη στον κήπο

Ζέστη έκανε χθες το βράδυ και στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου όπου έγινε η καθιερωμένη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία του κέντρου της πόλης κατέβασε κάθε διάθεση για κουβεντούλα. Υποτονικό και βαρετό το κλίμα λοιπόν. Εκτός από το πολιτικό προσωπικό, καλεσμένοι από την κοινωνία των πολιτών: μετανάστες και πρόσφυγες, άνθρωποι με πατερίτσες και αμαξίδια, αντιστασιακοί, και φυσικά καθηγητές, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι. Περαστά finger food , κρασί λευκό και ροζέ. Ειδικής βαρύτητας η αναφορά της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον ρόλο της Δικαιοσύνης ενάντια στον λαϊκισμό με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

Ποδαρικό

Οι πολιτικοί Αρχηγοί κάθισαν στο γνωστό κιόσκι, ενώ ο Κυριάκος σε πειραχτική διάθεση διαβεβαίωνε τους πάντες ότι μπορούν να πάνε διακοπές. Δεν θα έχει ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμό. Για πρώτη φορά στο κάδρο με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς στο κιόσκι και ο Νίκος Ανδρουλάκης ως Πρόεδρος του Πασοκ-Κιναλ.

Η Ευαγγελία Λιακούλη προσέρχεται συνοδευόμενη από δυο Προέδρους.

Ξεμάσκωτος

Με ωραία παπούτσια, μαύρισμα και χωρίς μάσκα, μια που όπως είπε, ξεμπέρδεψε σε τέσσερις μέρες απ’ τον κορονοϊό ο Αλέξης Τσίπρας. Προσήλθε συνοδεία του έμπιστου Μιχάλη Καλογήρου και της νέας Γραμματέας του κόμματος Ράνιας Σβίγκου.

Πάντως οι κυρίες της αριστεράς και κεντροαριστεράς μια αγάπη στο γαλάζιο την έχουν, δεν μπορώ να πω.

Δήμαρχοι

Στην δεξίωση και οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης στην προτελευταία δεξίωση τους στο Προεδρικό καθώς έχουν κι άλλη μία του χρόνου. Οι εκλογές για Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τον Οκτώβριο του ’23, οπότε οι κ.κ. Μπακογιάννης και Ζέρβας έχουν δρόμο ακόμα.

Με κλασάτο μωβ και πράσινη πινελιά η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, με λαμπερό χαμόγελο η Σία και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής της ΝΔ Χατζηβασιλείου.

Το μπέρδεψαν με τα Οσκαρ

Εν τω μεταξύ ο κορονοϊός έκανε πολύ ζημιά λέμε. Υπό την εξής έννοια: δυο χρόνια χωρίς event δημιούργησαν ένα στερητικό για γκράντε εμφανίσεις. Προσπαθώ να το ψυχαναλύσω όπως καταλαβαίνετε, γιατί πως αλλιώς να εξηγηθούν οι μάξι τουαλέτες στην δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας;;;

Με evening gown πήρε το άγρυπνο μάτι μου τις γαλάζιες νέες βουλευτίνες Κατερίνα Παπακώστα (Τρίκαλα) και την Διονυσία Αυγερινοπούλου (Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος αν θυμάμαι καλά). Μάλιστα η λευκή της Διονυσίας είχε -ορκίζομαι- ΚΑΙ ουρά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:42

Τραμπ: Διορίζει τον κυβερνήτη της Λουιζιάνας Τζεφ Λάντρι ειδικό απεσταλμένο στη Γροιλανδία

08:36

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινά σήμερα 22 Δεκεμβρίου η επιστροφή πινακίδων

08:23

Στον «αέρα» δύο χρόνια το προληπτικό πρόγραμμα για καρκίνο του πνεύμονα - Τα παράπλευρα οφέλη του

08:21

Ξεπέρασε τα 4.400 δολάρια ο χρυσός - Ρεκόρ και για το ασήμι

08:19

H Έμα Στόουν δεν έζησε ποτέ στο σπίτι των ονείρων της - Πόσο το πούλησε

08:10

Αύξηση τζίρου και κερδών για την Top Trends AE - Τα καταστήματα

08:10

Πρακτικοί τρόποι για να εξοικονομήσουμε νερό

07:58

Την ώρα που οι αγρότες μας είναι στα μπλόκα, βουλγαρική εταιρεία καλλιεργεί στη Ρουμανία με τρακτέρ χωρίς οδηγό!

07:45

Ουκρανικό: «Εποικοδομητικές και παραγωγικές» οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, σύμφωνα με τον Γουίτκοφ

07:38

Ένα τάνκερ που κατευθυνόταν στη Βενεζουέλα προσπάθησαν να αναχαιτίσουν οι ΗΠΑ

07:35

Ισπανία: Πολύ βαριά ήττα για τους σοσιαλιστές σε περιφερειακές εκλογές

07:31

Σημασία έχει να απαντάς στο σωστό ερώτημα

07:28

«Έπιασαν δουλειά» οι 8 κάμερες που λειτουργούν πιλοτικά - Πάνω από 1.000 παραβάσεις σε 4 ημέρες

07:23

Επιδρομή drones της Ουκρανίας προκαλεί ζημιά σε δυο πλοία στη νότια Ρωσία

07:20

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ: Τριμερής στην Ιερουσαλήμ και συνάντηση με Αμπάς στην Ραμάλα

07:15

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» σήμερα για συνταξιούχους, γονείς, άνεργους και δικαιούχους επιδομάτων

07:13

Στεγαστική κρίση: Νέα μέτρα, μεγάλες προσδοκίες, αλλά πρόκληση η εφαρμογή τους

07:11

Χριστουγεννιάτικες μετακινήσεις με αυτοκίνητο: Τι πληρώνουν οι οδηγοί για τη βενζίνη

07:05

Ελληνισμός και Ισραήλ συσφίγγουν τις σχέσεις - Ιστορικές συναντήσεις στο Ζάππειο - Σουσάμι αντί για σιτάρι προτείνει ο Μπουκώρος

07:03

Πότε συμφέρει η πληρωμή υψηλότερων εισφορών για να αποφύγετε την παγίδα των χαμηλών συντάξεων - Αναλυτικοί πίνακες

07:02

Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η προκαταβολή στους δικαιούχους - Πότε θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό

07:00

Μια νέα πραγματικότητα - Σημαντικές ευκαιρίες - Η Ευρώπη σε πρώτο πλάνο

23:55

Ελβετία: Η υπουργός Εσωτερικών ανοικτή σε μια απαγόρευση των social media για τα παιδιά

23:40

Ισραήλ: Ενέκρινε τη δημιουργία 19 ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη

23:20

ΕΕ: Καταγγέλλει «εσκεμμένη παράλυση» των εκλογών στην Ονδούρα

23:00

Το Ιράν προσφέρει βοήθεια στη Βενεζουέλα στη σύγκρουση με τις ΗΠΑ

22:40

Σουδάν: Ο πρωθυπουργός Ιντρίς ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για συνομιλίες στον ΟΗΕ

22:20

Καμπότζη: Πάνω από 500.000 εκτοπισμένοι εξαιτίας των εχθροπραξιών με την Ταϊλάνδη

22:00

ΗΠΑ: Διακοπή ρεύματος στο Σαν Φρανσίσκο - Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση περίπου 95.000 πελατών

21:40

Προειδοποίηση για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε