INSIDE OUT

Κυριάκος: Εκλογές γιοκ, διάλογος με το παράλογο γιοκ - Ο Παυλάκης και τα χταπόδια

15-06-2022 | 07:46
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κυριάκος: Εκλογές γιοκ, διάλογος με το παράλογο γιοκ - Ο Παυλάκης και τα χταπόδια

Θα είμαι αντικειμενική. Η επιλογή να δοθεί η συνέντευξη του Πρωθυπουργού μπροστά στο τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα με τα αντίγραφα, φυσικά δεν ήταν τυχαία. Ο Κουβαράς είχε επισκεφτεί το Μαντείο σε ανύποπτο χρόνο ζητώντας χρησμό για μια σημαντική συνέντευξη: Να είσαι κλασσικός, ήταν η απάντηση που έλαβε. Περιττό να πω πόσο κερδίζουν όσοι με ακούν. Κλασσική Αθήνα λοιπόν με επίκεντρο την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.

Χαλαρός και φιλικός

Ο Κυριάκος, ήταν χαλαρός. Άνετος και πριν, και κατά, και μετά τη συνέντευξη στην ΕΡΤ χθες το βράδυ. Αντίθετα ο δημοσιογράφος στην αρχή είχε άγχος, αλλά το ξεπέρασε. Για τις παρεμβάσεις στην βενζίνη και τα χρηστικά θα διαβάσετε παραδίπλα. Εγώ επισημαίνω ότι, α) πριν ξεκινήσει, πέρασε αρκετή ώρα μπροστά στο θραύσμα Fagan το οποίο επέστρεψε πριν λίγες μέρες στη φυσική του θέση από το Μουσείο του Παλέρμο, β) δεν άφησε τίποτα αναπάντητο καθώς αυτός ο περίεργος Κουβαράς αντί για τα συμφωνημένα 50’ το τράβηξε μέχρι τα 58’ και γ) φόρεσε τη γραβάτα της ορκωμοσίας του.

Η γραβάτα του Κουβαρά

Ο δημοσιογράφος, επίσης σήκωσε το γάντι της γραβάτας με σαφέστατη παραπομπή στα εθνικά μας θέματα. Έφερε στο προσκήνιο το παραλήρημα περί γαλάζιας πατρίδας του Ερντογάν, το casus belli που δεν αίρεται, και γενικά τον τουρκικό τσαμπουκά της γείτονος μέσα από τις γαλάζιες ρίγες με τις μαύρες ρωγμές.

Τις γαλάζιες ρίγες μια φινετσάτης Vakko! Ίσως όχι της φωτογραφίας,

Από μετάξι με τις ίδιες ρίγες. Τώρα με την λίρα να κατρακυλάει κάθε μέρα μη μου ζητήσετε τιμή σε ευρώ. Μένω και υπογραμμίζω στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ευρώ, που προέρχεται από την Ευρώπη, την οποία άρπαξε κάποτε ο ταύρος κλπ κλπ, και όχι δραχμές ή θου-κύριε, τουρκική λίρα. Επηρεασμένος σαφώς από τη γραβάτα του Κουβαρά, φάνηκε ρεαλιστής αλλά σταθερός. Ναι, φυσικά θα δει τον κ. Ερντογάν, άλλωστε υπάρχει Σύνοδος ΝΑΤΟ τέλος του μήνα, αλλά έκανε σαφές ότι διάλογο με το παράλογο, γιοκ. Δεν θα κάνει. Ούτε πρόωρες θα κάνει. Εκλογές γιοκ.

Ασυνέπεια

Μεταξύ των όσων έθιξε ο Κυριάκος σχετικά με την αντιμετώπιση στα εθνικά, ήταν η ασυνέπεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σημαντικές επιλογές. Στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ επί των εξοπλιστικών, του Πρωθυπουργού προηγήθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης με μια αιχμηρή ανάρτηση στα σόσιαλ.

Ερωτήσεις

«Να μην πάρουν οι Τούρκοι τα F-16 και τα F-35 από τις ΗΠΑ, θα ζητήσει ο Α. Τσίπρας από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τσούνη, κατά τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα», αναφέρουν τα σημερινά ρεπορτάζ.

Πολύ σωστά!

Εμείς να τα πάρουμε; Και αν ναι, γιατί δεν ψήφισε στη Βουλή να τα πάρουμε;

Αφορμή για την ανάρτηση Φλωρίδη, το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ως προς τους εξοπλισμούς της Τουρκίας, όπως διατυπώθηκε κατά την συνάντηση που είχε χθες με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζώρτζ Τσούνη.

Η καλύτερη χταπόδο-ανάρτηση από τις τόσες...

Κάνοντας στροφή 360 μοιρών στην αμιγώς πολιτική θεματολογία, πηγαίνω στο μείζον θέμα των πολυπόδων, ή χταποδιών. Ακολουθεί μακροσκελές κείμενο. Εμπιστευτείτε με. Είναι το τελείωμα του κειμένου υπό τον τίτλο «Η καλύτερη χταποδο-ανάρτηση από τις τόσες….» του εγνωσμένου κύρους καθηγητή Γιώργου Παυλάκη.

Λόγος να μην τρώει χταπόδι

«Τα πλευρικά πλοκάμια του χταποδιού είναι μακρύτερα από τα αντίστοιχα κοιλιακά, τα ραχιαία είναι πιο κοντά ενώ στα αρσενικά το τρίτο δεξιά πλοκάμι τους διαφοροποιείται από πολύ μικρή ηλικία (όταν φτάσουν σε βάρος τα 70 γραμμάρια) σε όργανο μεταφοράς και εισαγωγής σπερματικού υλικού. Η απόληξή του μοιάζει με κουτάλι, λέγεται εκτοκοτύλη και περικλείει μικροσκοπικές κύστες σπέρματος, τις σπερματοφόρες. Στα ενήλικα χταπόδια το πλοκάμι αυτό είναι περίπου το 75% του αντίστοιχου απέναντι (του αριστερού).

Σε ένα υγιή πληθυσμό χταποδιών μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο λόγος αρσενικών με θηλυκά είναι προσεγγιστικά 50/50. Έτσι, όπως καταλαβαίνετε, κάθε φορά που παραγγέλνουμε χταπόδι, και εάν δεν έχουμε κάποιο λόγο να υποθέσουμε ότι ο ταβερνιάρης κάνει συγκεκριμένη επιλογή, έχουμε 1 / 2 * 8 = 0.0625 η αλλιώς 6.25% πιθανότητα να φάμε την πούτσα του χταποδιού. Η πιθανότητα αυτή δεν είναι καθόλου αμελητέα, και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να σταματήσω να τρώω χταπόδια».

Σταματάω κάπου κι εγώ ενθουσιασμένη που το πανεπιστημιακό κατεστημένο σπάει τη σοβαροφάνεια και γυρνάει στην εποχή του Αριστοφάνη. Μπράβο στον καθηγητή!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:36

Αν η Apple πουλούσε ελαιόλαδο...

08:32

Τραμπ: Αν δεν κλειστεί συμφωνία με το Ιράν, θα γίνουν «κακά πράγματα»

08:31

Θα πληρωθεί ο Bad Bunny για το Halftime Show στο Super Bowl;

08:23

Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο: Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη

08:08

Η SpaceX συγχωνεύεται με την xAI: Deal αξίας 1,25 τρισ. δολάρια

08:02

Γαλλία: Το κοινοβούλιο απέρριψε δυο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης

07:58

Χωρίς ταξί η Αττική σήμερα και αύριο

07:54

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέο χρονοδιάγραμμα, βαρύτερα τα πρόστιμα - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες το 2026

07:44

Κατακερματισμός αντιπολίτευσης εκτοξεύει ΝΔ - Επιθυμητές οι διακριτικές επαφές με τους πρώην - Ο φόβος του Ροζάκη

07:33

Στα €1.516 ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα το 2025 - 1 στους 4 παίρνει 1.000 με 1.200

07:24

Νέα επένδυση της ΔΕΗ στη Ρουμανία: Στα σκαριά ευέλικτη μονάδα αερίου 110-150 MW

07:15

Φορολογικές δηλώσεις: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά για χιλιάδες - Ποιες ρυθμίσεις «ξεφουσκώνουν» τον λογαριασμό

07:10

Dimand: Τι έρχεται για Γούρνες (Κρήτη), κτήμα Καμπά, Πύργο Πειραιά, Θεσσαλονίκη (logistics)

07:04

H Alpha βάζει ψηλά τον πήχη - Ανατιμήσεων συνέχεια - Η εκκρεμότητα στον ΒΟΑΚ

23:54

Ανακάλυψη απολιθωμάτων μικροσκοπικού δεινόσαυρου στην Ισπανία

23:46

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με ομάδες ενόπλων στα σύνορα με τον Νίγηρα

23:35

IATA: Δύο προκλήσεις απειλούν τον στόχο των «μηδενικών εκπομπών» μέχρι το 2050

23:24

Παλαιστίνη: Ο Αμπάς προκηρύσσει τις πρώτες εκλογές του κοινοβουλίου της ΟΑΠ

23:12

Wall Street: Επιστροφή στα «πράσινα» στην πρεμιέρα του Φεβρουαρίου

22:56

Γερμανία: Η απεργία στα κρατιδιακά ΜΜΜ επηρεάζει εκατομμύρια επιβάτες σε όλη τη χώρα

22:40

Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 13 νεκροί από υποθερμία εν μέσω σφοδρού κύματος ψύχους

22:22

«Βουτιά» για το πετρέλαιο με φόντο την αποκλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ - Ιράν

22:05

Γερμανία: Σύλληψη πέντε υπόπτων για παραβίαση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

21:51

Πορτογαλία: Συζητά την απαγόρευση των social media στους εφήβους κάτω των 16 ετών

21:46

Ζελένσκι: Η Ρωσία τηρεί σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός

21:41

Επεκτάθηκαν οι απώλειες για τα πολύτιμα μέταλλα: Πιέσεις για χρυσό και ασήμι

21:22

Μητσοτάκης: Πριν τις 15/2 η συνάντηση με Ερντογάν, ο εκλογικός νόμος δεν θα αλλάξει

21:16

Πορτογαλία: Ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την καταιγίδα Κριστίν

21:04

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει παραγωγικό μοντέλο - Το 2026 θα κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα

20:55

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης της OnlyFans - Στα 5,5 δισ. η αξία της πλατφόρμας