INSIDE OUT

Κυριάκος: Εκλογές γιοκ, διάλογος με το παράλογο γιοκ - Ο Παυλάκης και τα χταπόδια

15-06-2022 | 07:46
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κυριάκος: Εκλογές γιοκ, διάλογος με το παράλογο γιοκ - Ο Παυλάκης και τα χταπόδια

Θα είμαι αντικειμενική. Η επιλογή να δοθεί η συνέντευξη του Πρωθυπουργού μπροστά στο τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα με τα αντίγραφα, φυσικά δεν ήταν τυχαία. Ο Κουβαράς είχε επισκεφτεί το Μαντείο σε ανύποπτο χρόνο ζητώντας χρησμό για μια σημαντική συνέντευξη: Να είσαι κλασσικός, ήταν η απάντηση που έλαβε. Περιττό να πω πόσο κερδίζουν όσοι με ακούν. Κλασσική Αθήνα λοιπόν με επίκεντρο την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.

Χαλαρός και φιλικός

Ο Κυριάκος, ήταν χαλαρός. Άνετος και πριν, και κατά, και μετά τη συνέντευξη στην ΕΡΤ χθες το βράδυ. Αντίθετα ο δημοσιογράφος στην αρχή είχε άγχος, αλλά το ξεπέρασε. Για τις παρεμβάσεις στην βενζίνη και τα χρηστικά θα διαβάσετε παραδίπλα. Εγώ επισημαίνω ότι, α) πριν ξεκινήσει, πέρασε αρκετή ώρα μπροστά στο θραύσμα Fagan το οποίο επέστρεψε πριν λίγες μέρες στη φυσική του θέση από το Μουσείο του Παλέρμο, β) δεν άφησε τίποτα αναπάντητο καθώς αυτός ο περίεργος Κουβαράς αντί για τα συμφωνημένα 50’ το τράβηξε μέχρι τα 58’ και γ) φόρεσε τη γραβάτα της ορκωμοσίας του.

Η γραβάτα του Κουβαρά

Ο δημοσιογράφος, επίσης σήκωσε το γάντι της γραβάτας με σαφέστατη παραπομπή στα εθνικά μας θέματα. Έφερε στο προσκήνιο το παραλήρημα περί γαλάζιας πατρίδας του Ερντογάν, το casus belli που δεν αίρεται, και γενικά τον τουρκικό τσαμπουκά της γείτονος μέσα από τις γαλάζιες ρίγες με τις μαύρες ρωγμές.

Τις γαλάζιες ρίγες μια φινετσάτης Vakko! Ίσως όχι της φωτογραφίας,

Από μετάξι με τις ίδιες ρίγες. Τώρα με την λίρα να κατρακυλάει κάθε μέρα μη μου ζητήσετε τιμή σε ευρώ. Μένω και υπογραμμίζω στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ευρώ, που προέρχεται από την Ευρώπη, την οποία άρπαξε κάποτε ο ταύρος κλπ κλπ, και όχι δραχμές ή θου-κύριε, τουρκική λίρα. Επηρεασμένος σαφώς από τη γραβάτα του Κουβαρά, φάνηκε ρεαλιστής αλλά σταθερός. Ναι, φυσικά θα δει τον κ. Ερντογάν, άλλωστε υπάρχει Σύνοδος ΝΑΤΟ τέλος του μήνα, αλλά έκανε σαφές ότι διάλογο με το παράλογο, γιοκ. Δεν θα κάνει. Ούτε πρόωρες θα κάνει. Εκλογές γιοκ.

Ασυνέπεια

Μεταξύ των όσων έθιξε ο Κυριάκος σχετικά με την αντιμετώπιση στα εθνικά, ήταν η ασυνέπεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σημαντικές επιλογές. Στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ επί των εξοπλιστικών, του Πρωθυπουργού προηγήθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης με μια αιχμηρή ανάρτηση στα σόσιαλ.

Ερωτήσεις

«Να μην πάρουν οι Τούρκοι τα F-16 και τα F-35 από τις ΗΠΑ, θα ζητήσει ο Α. Τσίπρας από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τσούνη, κατά τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα», αναφέρουν τα σημερινά ρεπορτάζ.

Πολύ σωστά!

Εμείς να τα πάρουμε; Και αν ναι, γιατί δεν ψήφισε στη Βουλή να τα πάρουμε;

Αφορμή για την ανάρτηση Φλωρίδη, το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ως προς τους εξοπλισμούς της Τουρκίας, όπως διατυπώθηκε κατά την συνάντηση που είχε χθες με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζώρτζ Τσούνη.

Η καλύτερη χταπόδο-ανάρτηση από τις τόσες...

Κάνοντας στροφή 360 μοιρών στην αμιγώς πολιτική θεματολογία, πηγαίνω στο μείζον θέμα των πολυπόδων, ή χταποδιών. Ακολουθεί μακροσκελές κείμενο. Εμπιστευτείτε με. Είναι το τελείωμα του κειμένου υπό τον τίτλο «Η καλύτερη χταποδο-ανάρτηση από τις τόσες….» του εγνωσμένου κύρους καθηγητή Γιώργου Παυλάκη.

Λόγος να μην τρώει χταπόδι

«Τα πλευρικά πλοκάμια του χταποδιού είναι μακρύτερα από τα αντίστοιχα κοιλιακά, τα ραχιαία είναι πιο κοντά ενώ στα αρσενικά το τρίτο δεξιά πλοκάμι τους διαφοροποιείται από πολύ μικρή ηλικία (όταν φτάσουν σε βάρος τα 70 γραμμάρια) σε όργανο μεταφοράς και εισαγωγής σπερματικού υλικού. Η απόληξή του μοιάζει με κουτάλι, λέγεται εκτοκοτύλη και περικλείει μικροσκοπικές κύστες σπέρματος, τις σπερματοφόρες. Στα ενήλικα χταπόδια το πλοκάμι αυτό είναι περίπου το 75% του αντίστοιχου απέναντι (του αριστερού).

Σε ένα υγιή πληθυσμό χταποδιών μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο λόγος αρσενικών με θηλυκά είναι προσεγγιστικά 50/50. Έτσι, όπως καταλαβαίνετε, κάθε φορά που παραγγέλνουμε χταπόδι, και εάν δεν έχουμε κάποιο λόγο να υποθέσουμε ότι ο ταβερνιάρης κάνει συγκεκριμένη επιλογή, έχουμε 1 / 2 * 8 = 0.0625 η αλλιώς 6.25% πιθανότητα να φάμε την πούτσα του χταποδιού. Η πιθανότητα αυτή δεν είναι καθόλου αμελητέα, και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να σταματήσω να τρώω χταπόδια».

Σταματάω κάπου κι εγώ ενθουσιασμένη που το πανεπιστημιακό κατεστημένο σπάει τη σοβαροφάνεια και γυρνάει στην εποχή του Αριστοφάνη. Μπράβο στον καθηγητή!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:32

H BMW προετοιμάζεται για ακόμη μια δύσκολη χρονιά - Εμπόδιο οι δασμοί και ο ανταγωνισμός από την Κίνα

13:24

Moody’s: Αναθεωρεί σε «σταθερό» το outlook των ελληνικών τραπεζών - Δε «βλέπει» άμεσο κίνδυνο από τη Μέση Ανατολή

13:18

Σήμερα η ψήφιση των 4 ενεργειακών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και της κοινοπραξίας Chevron-Helleniq

13:08

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία στις έκτακτες συνθήκες

13:05

Απογραφή ΕΛΣΤΑΤ: Πόσα πλοία έχουν ξένη σημαία

13:00

Το Ιράν θα «εγκαταλείψει κάθε αυτοσυγκράτηση» σε περίπτωση επίθεσης κατά νησιών στον Περσικό

12:56

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Νέο φορτίο LNG από τις ΗΠΑ στη Ρεβυθούσα

12:50

Στην Ρουμανία ο Ζελένσκι πριν τη συνάντηση με Μακρόν - Κρεμλίνο: «Το Κίεβο εμποδίζει την ειρήνη»

12:44

Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ενέκρινε σχέδιο επενδύσεων 350 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

12:41

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας

12:39

Νέα γενιά κέντρων EUROPE DIRECT στην Ελλάδα: 14 κέντρα για την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας

12:35

Ξεκινά η διάθεση oμολόγου της ΔΕΗ για κατοίκους των νομών Κοζάνης και Φλώρινας

12:28

Ρωσία: Η Gazprom δηλώνει απέτυχαν οι επιθέσεις σε δύο σταθμούς άντλησης αερίου

12:27

Το 3ο WOMEN’S FORUM «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ» έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

12:17

Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

12:06

Η αισχροκέρδεια και η ώρα της ευθύνης

11:53

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο»

11:40

Ρωσία: Πυρκαγιά από συντρίμμια drone στη περιφέρεια του Κρασνοντάρ

11:35

Χρυσή Αυγή: Παραδόθηκε η Ελένη Ζαρούλια μετά την καταδίκη της στο Εφετείο

11:31

Απάντηση ΟΠΕΚΑ στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος για το νέο Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας

11:28

Η Air New Zealand ακυρώνει 1.100 πτήσεις σε ένα δίμηνο λόγω της τιμής της κηροζίνης

11:25

Βρετανία: Οι εποπτικοί φορείς πιέζουν τις Meta, TikTok, Snap και YouTube να μπλοκάρουν παιδιά από τις υπηρεσίες τους

11:19

Τέμπη: Οι δικαστικές εξελίξεις τρία χρόνια μετά το δυστύχημα

11:17

Συνεχίζεται η «βουτιά» στις ευρωαγορές όσο η Μέση Ανατολή φλέγεται

11:13

Το Ινστιτούτο Τσίπρα παρουσιάζει τις προτάσεις του για την «Ενεργειακή Δημοκρατία»

11:06

Θεοδωρικάκος: «Οι κρίσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα - Αναγκαίο το πλαφόν στα κέρδη»

11:05

Στρατηγική είσοδος της Energean στην Ανγκόλα

11:04

Στο «κόκκινο» ξανά το ταμπλό του ΧΑ - Απώλειες 2% στις τράπεζες

10:45

Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ μετά από εκτόξευση ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ

10:42

ΗΠΑ: Ένας στους τρεις Αμερικανούς κάνει θυσίες για να καλύπτει τις δαπάνες για την υγεία