INSIDE OUT

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αλλά... έχει θεματάκια - Χωρίς κάλπη το Καλέντζι - Υπάρχει και άλλος Νίκος...

10-05-2022 | 07:27
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αλλά... έχει θεματάκια - Χωρίς κάλπη το Καλέντζι - Υπάρχει και άλλος Νίκος...

Δυο γεγονότα με εντυπωσίασαν βαθιά τις τελευταίες 48 ώρες: η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία και οι χιλιάδες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για άρτια οργανωμένες επικοινωνιακές εκδηλώσεις , με παλμό, χρώμα και πλήθος. Η πρώτη έγινε στη Μόσχα ενώπιον ενός κουρασμένου και ανέμπνευστου Πούτιν. Η δεύτερη έγινε ενώπιον καλπών που υπήρχαν αλλά και δεν υπήρχαν, εφορευτικών επιτροπών που υπήρχαν αλλά και δεν υπήρχαν, και γι’ αυτό εν τέλει αξιολογούνται ως σημαντικότερες. Αλέξη κάτσε κάτω να στα πω να δεις πως λειτουργούν τα κόμματα τα σωστά, τα κιμπάρικα, τα προσωποπαγή, μπας και μάθεις.

Σαββατόβραδο στην Χαριλάου Τρικούπη

Την ώρα που οι γαλάζιοι περνούσαν χαρωπά στο δικό τους Συνέδριο, οι πράσινοι ανέβαιναν στο σκοτάδι τον δικό τους Γολγοθά. Σάββατο μεσημέρι θα μοιράζονταν ψηφοδέλτια για Σαββατόβραδο στα γραφεία του κόμματος -Σάββατο βράδυ έφτασαν τα ψηφοδέλτια. Όμως, όπως μου λένε πράσινα πουλάκια που δεν έχουν υποκύψει στην γοητεία του Προέδρου, οι γραμματείς των Οργανώσεων (που έχουν υποκύψει στην γοητεία), φεύγουν με ψηφοδέλτια στις τσέπες, ενώ οι άλλοι, με το τίποτα. Στα γραφεία του κόμματος, κάτω από την πινακίδα με τα της 3ης Σεπτέμβρη ξεκινάει το σκληρό ροκ.

Θαύμα μπρος στις κάλπες

Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου δούλεψαν πραγματικά σκληρά για μια άψογη διαδικασία ψηφοφορίας Συνέδρων, Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι πήγε στραβά και στις μισές οργανώσεις τα τάμπλετ δεν δούλευαν, στα Χανιά υπήρξαν παραιτήσεις από την εφορευτική επιτροπή, στην Ερμιονίδα δεν άνοιξε καν κάλπη και ανακοινώθηκε ότι ψήφισαν 650 (ή 702;), ενώ στην Αργυρούπολη η διαδικασία άνοιξε στις 7:00 το πρωί και στις 7:01 η κάλπη είχε μέσα καμιά πενηνταριά ψηφοδέλτια. Φήμες λένε πως στην Κρήτη, μέλος του κόμματος δήλωνε χαρούμενος που ψήφισε πέντε φορές.

Ανεβάζει πίεση

Εν τω μεταξύ ψάχνω τον Καπετανάκη, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ, αλλά επειδή ανεβάζει εύκολα πίεση ο άνθρωπος αποφασίστηκε να μην ηγηθεί της διοργάνωσης. Κάποια στιγμή ο έμπειρος Σαλαγιάννης ζήτησε ένα συγγνώμη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για όσα απίθανα έγιναν. Εκτιμώ καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Οι αποφασισμένοι για όλα κάτω των 35 του Προέδρου, τα κατάφεραν περίφημα μόνοι τους. Αυτοί δεν είναι μουτζαχεντίν. Ο Χριστός με τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια είναι λέμε.

Που είν' ο ΓΑΠ;

Και καλά ο Καπετανάκης. Ο ΓΑΠ; Πού ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός και εσωκομματικός αντίπαλος του Ανδρουλάκη; Ελπίζω να μην έψαχνε κάλπη στο Καλέντζι να ψηφίσει, γιατί οι μικροί πράσινοι μάγοι εξαφάνισαν το χωριό των Παπανδρέου από τον χάρτη της μεγάλης γιορτής της δημοκρατίας. Απλά δεν επέτρεψαν να στηθεί κάλπη εκεί βρε αδελφέ. Δηλαδή και τι έγινε; Τι έγινε; Τα ‘πήραν’ οι παπανδρεϊκοί της Αχαΐας και την πήρε όλη ο Απόστολος ο Κατσιφάρας! Αλλά δεν πειράζει. Αφού ο ίδιος ο Πρόεδρος δήλωσε «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε» λογικά το εννοεί.

Σάρωσε ο Μανώλης

Εκπλήξεις υπήρξαν και σε άλλες περιοχές. Ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης μου λένε πως έκανε επίδειξη δύναμης κερδίζοντας άνετα Ανατολική και Βόρεια Αττική απέναντι τους υποψήφιους του Προέδρου. Πήρε δυο Νομαρχιακές. Εκεί, είχε απέναντι τον Γιάννη Σμέρο – καθόλου τυχαίο, καθώς του χρεώνουν συνεργασία με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Το deal Χρηστίδη

Στα ψιλά, η συμφωνία Παύλου Χρηστίδη με Νίκο Ανδρουλάκη, να πάρει δώδεκα; Δεκατρείς; Κάπου εκεί, μέλη στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Πόσα θα είναι τα μέλη της ΚΕ; Τί με ρωτάτε τώρα! Η Πυθία είμαι, δεν είμαι ο θεός-Πρόεδρος! Μόνο αυτός ξέρει αυτές τις λεπτομέρειες, άντε και οι διόσκουροι Σπυρόπουλος-Ξεκαλάκης.

Πόσοι ψήφισαν τελικά;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Στεφανίας Μουρελάτου, εκπροσώπου τύπου του κόμματος, ψήφισαν 179.005 πολίτες-μέλη του κόμματος. Τα δικά μου πουλάκια υπολογίζουν πως με 15.000 υποψηφιότητες και πέντε-δέκα δικούς του να έφερνε ο καθένας, η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Οι πιο φωτογενείς ουρές καταγράφηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη (Γλαβίνας, Πάνας), και τη Λάρισα (Λιακούλη) Μεγάλος απών από την διαδικασία ο αγαπημένος Καστανίδης. Μείον ένας, αλλά Χάρης. Οι Προεδρικοί δηλώνουν ικανοποιημένοι, αφού ελέγχουν πλήρως Συνέδριο, Τοπικές και Νομαρχιακές. Όμως από κάτω το πράμα βράζει. Υπάρχει ρήγμα λέμε.

Το άστρο των Νίκων

Μαζί με το άστρο του Ανδρουλάκη, ανατέλλει και το άστρο του Χριστοδουλάκη. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος φλερτάριζε έντονα με την Κουμουνδούρου, -αλλά ο Αλέξης πού μυαλό τότε να φτιάξει think tank-, παρουσιάζει σήμερα ως επικεφαλής του In Social το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΣ-ΚΙΝΑΛ. Η παρουσίαση θα γίνει μαζί με τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη και τον Σύμβουλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε θέματα οικονομίας, Ηλία Κικίλια.

Και το άστρο του Χρήστου

Την ίδια ώρα πυρετωδώς γράφει-ξεγράφει στα μετόπισθεν ο χαλκέντερος Πρωτόπαπας τα κείμενα του Συνεδρίου. Μπροστά του έχει εισηγήσεις και κείμενα επί κειμένων, και πρέπει να συνθέσει και να αναλύσει. Ευτυχώς που δεν έχει πολλές ομιλίες αυτή την εποχή στην Βουλή ο Πρόεδρος Κατρίνης, του οποίου επιμελείται τους λόγους, κι έτσι αφιερώνεται απερίσπαστος στο Συνέδριο.

Σας φιλώ με μια ανάμνηση από τις αθάνατες εποχές ΠΑΣΟΚ για γλυκιά γεύση

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:49

Ο αμερικανικός στρατός άρχισε την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα

23:36

Microsoft: Νίκησε τις προβλέψεις και έσοδα για το τρίμηνο - Ώθηση από AI

23:20

Άλμα για την μετοχή της Alphabet - 1ο μέρισμα στην ιστορία της

23:11

Απώλειες στη Wall Street - «Κόκκινα» τα ταμπλό από τα μάκρο των ΗΠΑ

23:01

Πλημμύρες: 4.850 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν το 50% της προβλεπόμενης κρατικής αρωγής

22:51

Κέρδη 1% για το πετρέλαιο - Σκαρφάλωσε σε υψηλό 9 ημερών

22:38

Viohalco: Πρόταση για διανομή μεικτού μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή στη ΓΣ

22:27

Έυα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία

22:14

Εφορία: Άνοιξε η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων - Οι νέες προθεσμίες

22:01

Τζόκερ Κλήρωση: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

21:51

Άνοδος για τον χρυσό στην σκιά του ΑΕΠ των ΗΠΑ

21:41

Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό

21:31

Έρευνα Focus-Bari: Πιο σφικτό ζωνάρι για το 55% των Ελλήνων τους επόμενους 12 μήνες

21:21

Καταρρίφθηκε πύραυλος των Χούθι από πολεμικό πλοίο της Βρετανίας

21:11

Τσακλόγλου: Άνω των 10.000 ευρώ συνολικά τα επιδόματα για στήριξη της νέας εργαζόμενης μητέρας

21:01

Αλεξοπούλου: Εντός του Μάϊου η κυκλοφορία των 140 αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων

20:51

Σκυλακάκης: Χωρίς τον ΟΔΥΘ δεν σώζονται τα νερά της Θεσσαλίας

20:42

Στα 12 ευρώ ανά μετοχή η Δημόσια Πρόταση για την Epsilon Net

20:34

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

20:25

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Πήχης το 33% του 2019 - H οικονομία πηγαίνει καλά

20:21

Θετική πρεμιέρα για την IPO της Rubrik - Ράλι 20% για την μετοχή της

20:19

H Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν

20:14

Η Ρωσία θα υποβαθμίσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία

20:07

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αττική

20:07

Cenergy Holdings: Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή - Στις 28/5 η ΓΣ

20:02

Αθήνα: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους του κέντρου λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

19:59

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά γνήσια δεκανίκια της ΝΔ

19:58

ΟΠΑΠ: Διανέμει υπόλοιπο καθαρό μέρισμα 0,5799 ευρώ ανά μετοχή

19:47

Ευρωαγορές: Συνέχισαν πτωτικά για δεύτερη μέρα - Ράλι 16% της Anglo American

19:35

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη - Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις