INSIDE OUT

Inside Out: Ο Άκης που δεν πρόλαβε και οι ΣυριζοΚιναλοΓαπ εφιάλτες της Φώφης

24-06-2021 | 07:33
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ξαναγύρισα στην ρουτίνα. Μαζί μου και οι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός. Τι ήταν αυτό χθες το υπουργικό, τον ατελείωτο είχε. Κατά βάθος φταίει αυτός ο Hoyer που κάτι έπαθε το αεροπλάνο του και άργησε κι αυτός να προσγειωθεί Αθήνα (σαν την Ούρσουλα τις προάλλες). Γιατί, αν ερχόταν στην ώρα του, ο Πρωθυπουργός θα τον καλούσε σε πρόγευμα στου Μαξίμου. Ενώ τώρα ξέσπασε στους υπουργούς. Και μίλησε ο Σταϊκούρας, και μετά η Κεραμέως, και μετά ο Χατζηδάκης, και μετά ο Τσακλόγου, και ξανά ο Σταϊκούρας, και ο Βεσυρόπουλος, και ο Τσιάρας, και ο Βορίδης, και ο Δένδιας, μ’ αποτέλεσμα να μην προλάβει να μιλήσει ο Άκης Σκέρτσος- εκεί ήθελα να καταλήξω.

Κρίμα. Ο αεικίνητος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, αρμόδιος για τον απολογισμό και προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, επρόκειτο να παρουσιάσει τον απολογισμό α’ εξαμήνου 2021, την έγκριση των στόχων 2022, την έγκριση αναθεωρήσεων Ενοποιημένου Σχεδίου Δράσης , και την Παρουσίαση και έγκριση του αναθεωρημένου Σχεδίου «Ελλάδα Μπροστά 2.0» (νόμιζα ότι το έλεγαν σκέτο «Ελλάδα 2.0»).

Κι άλλο υπουργικό

Ο Άκης είναι ένα υπουργικό από μόνος του , ήταν η πρώτη μου σκέψη, όταν έμαθα εγκύρως πως θα γίνει και δεύτερο υπουργικό τον Ιούνη. Όμως όχι, δεν είναι έτσι, παρ’ ότι όλοι στο Μαξίμου λένε, «μακάρι να ‘χαμε κι άλλους δέκα σαν τον Άκη». Η καυτή, και συνάμα ψυχρή παρουσίασή του επί του απολογισμού-στόχων-σχεδίων και «Ελλάδα Μπροστά 2.0», θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την άλλη Τετάρτη. Μαζί με αυτήν θα παρουσιαστεί ο αναπτυξιακός από το δίδυμο Άδωνι-Παπαθανάση και οι αλλαγές του Χρυσοχοϊδη για την ΕΛΑΣ. Κάπου μεταξύ απολογισμού και στόχων κρύβονται τα «μυστικά» του ανασχηματισμού, για τον οποίο εσείς πιστοί μου αναγνώστες είχατε πληροφορηθεί εδώ και καιρό, ότι πάει «αργότερα».

Η μπαλωθιά του Νίκου

Εάν ο Άκης βρίσκει τους στόχους, μια ψυχή νομίζω έχει χαθεί εκεί στους δαίδαλους του ευρωκοινοβουλίου και αναζητεί σταθερές. Και τι κάνεις αν χαθείς σ’ ένα πολύπλοκο κτίριο; Δίνεις ονόματα στις αίθουσες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης λοιπόν, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής πρότεινε χθες, ημέρα πένθους και μνήμης για τους απανταχού πασόκους, να δοθεί το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου σε μια από τις αίθουσες του ευρωκοινοβουλίου. Η είδηση παραξένεψε την Φώφη γιατί ο ευρωβουλευτής δεν είχε δώσει δικαιώματα. Το σκέφτηκε μισό λεπτό καθώς έφτιαχνε βαλίτσες, αλλά το προσπέρασε. Αλλού είναι η έγνοια της. Στην κυρία Ιράτσε Γκαρθία Πέρες που ακόμα δεν είχε υιοθετήσει την πρόταση του Έλληνα ευρωβουλευτή. (Το έκανε αργότερα και ήδη την προώθησε στον Νταβίντ Σασόλι).

Δεν έχουν χημεία

Η Πρόεδρος Φώφη λοιπόν σήμερα θα είναι στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο συναντήσεων με τους ευρωσοσιαλιστές (PES), αλλά δυστυχώς όχι μόνη. Και να πεις, δεν τα’πε του Πέδρο Σάντσεθ όταν συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν στην Αθήνα; Του τα’ πε. Και που τα’ πε και να μην τα’ λεγε, πάλι τον Τσίπρα βρίσκει μπροστά της. Αυτή η μουσίτσα η Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, η Iratxe Garcia Perez κανόνισε να προσκληθεί ΠΑΛΙ και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος , είπαμε, δεν πατάει πλέον σε δύο αλλά σε …τρεις βάρκες, αφού εκτός από τους ευρωσοσιαλιστές, και τους δικούς του της Αριστεράς , είδε προγραμματίσει να δει και την Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων Ska Keller χθες βράδυ. Η κυρία Ιράτσε Γκαρθία Πέρες όμως «παίζει» και με τον Ανδρουλάκη (δείτε παραπάνω).

Και δεν του έφταναν οι Βρυξέλλες, θα πάει και στο Βερολίνο για να μετάσχει με το καθεστώς του παρατηρητή, για πρώτη φορά σε τακτική Συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών Ηγετών αύριο Παρασκευή το απόγευμα. Και την ίδια στιγμή θα δει και τους δικούς του της Die Linke. Σκέφτομαι ειλικρινά την Φώφη που θα είναι συνέχεια μαζί του. Δεν έχουν χημεία λέμε.

Η ίντριγκα δεν έχει τέλος

Και γυρίζουμε εδώ που ξεκινήσαμε. Η μπαλωθιά του Νίκου τάραξε τα νερά του Κινήματος Αλλαγής. Από την στιγμή που τοποθετήθηκε καθαρά στην σκακιέρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, με κεντροδεξιό προοδευτικό πρόσημο αν κατάλαβα σωστά, όλοι θεωρούν φυσικό η Φώφη να πάει αριστερά, αφήνοντας το Νίκο κάπου στην μέση «να μην ξέρει τι να κάνει», όπως λέει γνώστης του χώρου. «Η πρόταση για να ονοματίσουν μια αίθουσα με το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι κοντά στην δουλειά του, –πόσο κυνικοί μπορούν να γίνουν οι πασόκοι-, και προσπαθεί να παίξει με το όνομα». Επίσης μια αγαπημένη διαπίστωση άσπονδων φίλων του είναι πως αν εκλεγεί Πρόεδρος του Κιναλ, θα εξακολουθεί να κάνει την δουλειά του, δηλαδή τον ευρωβουλευτή και θα υπάρχει ζητούμενο ποιος θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δηλαδή ποιος θα αντιπαρατίθεται με τους Πολιτικούς Αρχηγούς στην Βουλή.

Όσο ο Νίκος προσπαθεί να «παίξει με το όνομα», (να θυμίσω ότι είχε τον Αντρίκο Παπανδρέου στην εκδήλωσή του για την κλιματική αλλαγή πρόσφατα), στην Χαριλάου Τρικούπη μαδούν την μαργαρίτα εάν η Φώφη τελικά θα πάει κατά Συριζα μεριά. Το σενάριο την θέλει να τα «βρίσκει αναγκαστικά» - κι ας μην έχουν χημεία λέμε-, με τον Τσίπρα, και αν δέχονται ως μεταβατικό Πρόεδρο –μαντέψτε!- τον ΓΑΠ.

Η Μπατζελή θα περιμένει

Το εν λόγω σενάριο υπηρετείται μια χαρά κι από τις ειδήσεις για μεταγραφές καθαρόαιμων γαπ-ικών, όπως η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Κι ας πάγωσε για λίγο μαθαίνω η μεταγραφή της. Ήδη μια ομάδα «του ΓΑΠ» έχει μετακομίσει στην Κουμουνδούρου με προεξέχουσα την εξ απορρήτων του Ρεγγίνα Βάρτζελη. Ενώ η Κουμουνδούρου πολιορκεί στενά και πετυχημένους αυτοδιοικητικούς όπως τον Παύλο Γερουλάνο που πήρε μόνος του 12% στην Αθήνα, και τον Σταύρο Αρναουτάκη Περιφερειάρχη Κρήτης. Όταν είσαι δημοσκοπικά 5% -6% έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για σενάρια. Τους ενημερώνω πάντως, ότι το μαράζι ο Συριζα με τους αυτοδιοικητικούς το έχει χρόνια τώρα.

Συνοψίζοντας, (γιατί τελικά θα προτιμήσω τα φύλλα μου , φτιάχνω καλύτερο κεφάλι από το ρεπορτάζ Πασοκ) : ο εφιάλτης της Φώφης θα είναι να βρεθεί με Αλέξη σε δύο οικογενειακές φωτογραφίες με τους ευρωσοσιαλιστές και σε μία ακόμη, με Ανδρουλάκη-Σασόλι-Ιράτσι, έξω από αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου που θα φέρει το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:42

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Digital School by Τράπεζα Χανίων»

11:40

Snap: Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις - Ράλι 25% για τη μετοχή

11:36

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι περιβαλλοντικοί στόχοι δεν πιάνονται αν δεν μειωθούν οι τιμές των EV

11:25

Γαλλία: Ως το 2025 μπορεί να δημιουργηθεί ευρωπαϊκή «δύναμη ταχείας αντίδρασης»

11:15

BOJ: Διατηρεί εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και βλέπει τον πληθωρισμό κοντά στο στόχο

11:13

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

11:04

Επιστρέφουν τα θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

11:03

ΑΒΑΞ: Αύξηση μεγεθών, ανεκτέλεστο ρεκόρ 3,3 δισ., μείωση δανεισμού – Η πρόταση για μέρισμα

11:00

Η Anglo American απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς ύψους 39 δισ. δολαρίων από την BHP

10:53

Η ετήσια ΓΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών Επιχρισμάτων επιβεβαίωσε τη δυναμική πορεία του κλάδου

10:47

Χειροπέδες σε δύο Σέρβους - μελών των «Pink Panthers» για διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας

10:41

Στασινός (ΤΕΕ): Ο πράσινος και ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχουν κυρίαρχη τη διάσταση της Ανθεκτικότητας

10:36

Δώρο Πάσχα, αύξηση κατώτατου και τριετίες στο μικροσκόπιο των ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας

10:35

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

10:28

Σακελλαροπούλου: Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου είναι αλληλένδετα

10:19

Βουλή: Το μεσημέρι ονομαστική ψηφοφορία για το ν/σ Αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής

10:07

Ισπανία: Θα στείλει πυραύλους για συστήματα Patriot στην Ουκρανία

10:02

Σκιάθος: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος δικυκλιστής

10:00

Αϊτή: Το προεδρικό συμβούλιο μετάβασης αναλαμβάνει την εξουσία

09:57

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την 1η Μαΐου

09:53

Ουκρανία: Υπό κράτηση ο υπ. Γεωργίας ως ύποπτος για διαφθορά

09:39

ΣΕΤΕ: Επιπλέον φορολογικά βάρη σε τουριστικές επιχειρήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή τροχιά του κλάδου

09:38

Υψηλότερα το Χρηματιστήριο με φόντο τα deals

09:36

Eurobank: Ο Σπύρος Ζάρκος νέος επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου

09:30

ΗΠΑ: Παρά τις πιέσεις, η μητρική εταιρεία του TikTok δεν σκοπεύει να πουλήσει την εφαρμογή

09:26

BSH: Άνοδος το 2023 – Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2024

09:19

Λευκός Οίκος: «Σιγή ασυρμάτου» για την συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν

09:15

ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο Κολούμπια αναβάλλει την απομάκρυνση των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

09:08

ΜΚΟ: Οι λομπίστες του πετρελαίου έχουν δυσανάλογα μεγάλη παρουσία στις διαπραγματεύσεις για τα πλαστικά

08:56

ΗΣΑΠ: Πτώση ατόμου στον σταθμό Ν. Ιωνία - Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας