INSIDE OUT

Inside Out: Ο Άκης που δεν πρόλαβε και οι ΣυριζοΚιναλοΓαπ εφιάλτες της Φώφης

24-06-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ξαναγύρισα στην ρουτίνα. Μαζί μου και οι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός. Τι ήταν αυτό χθες το υπουργικό, τον ατελείωτο είχε. Κατά βάθος φταίει αυτός ο Hoyer που κάτι έπαθε το αεροπλάνο του και άργησε κι αυτός να προσγειωθεί Αθήνα (σαν την Ούρσουλα τις προάλλες). Γιατί, αν ερχόταν στην ώρα του, ο Πρωθυπουργός θα τον καλούσε σε πρόγευμα στου Μαξίμου. Ενώ τώρα ξέσπασε στους υπουργούς. Και μίλησε ο Σταϊκούρας, και μετά η Κεραμέως, και μετά ο Χατζηδάκης, και μετά ο Τσακλόγου, και ξανά ο Σταϊκούρας, και ο Βεσυρόπουλος, και ο Τσιάρας, και ο Βορίδης, και ο Δένδιας, μ’ αποτέλεσμα να μην προλάβει να μιλήσει ο Άκης Σκέρτσος- εκεί ήθελα να καταλήξω.

Κρίμα. Ο αεικίνητος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, αρμόδιος για τον απολογισμό και προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, επρόκειτο να παρουσιάσει τον απολογισμό α’ εξαμήνου 2021, την έγκριση των στόχων 2022, την έγκριση αναθεωρήσεων Ενοποιημένου Σχεδίου Δράσης , και την Παρουσίαση και έγκριση του αναθεωρημένου Σχεδίου «Ελλάδα Μπροστά 2.0» (νόμιζα ότι το έλεγαν σκέτο «Ελλάδα 2.0»).

Κι άλλο υπουργικό

Ο Άκης είναι ένα υπουργικό από μόνος του , ήταν η πρώτη μου σκέψη, όταν έμαθα εγκύρως πως θα γίνει και δεύτερο υπουργικό τον Ιούνη. Όμως όχι, δεν είναι έτσι, παρ’ ότι όλοι στο Μαξίμου λένε, «μακάρι να ‘χαμε κι άλλους δέκα σαν τον Άκη». Η καυτή, και συνάμα ψυχρή παρουσίασή του επί του απολογισμού-στόχων-σχεδίων και «Ελλάδα Μπροστά 2.0», θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την άλλη Τετάρτη. Μαζί με αυτήν θα παρουσιαστεί ο αναπτυξιακός από το δίδυμο Άδωνι-Παπαθανάση και οι αλλαγές του Χρυσοχοϊδη για την ΕΛΑΣ. Κάπου μεταξύ απολογισμού και στόχων κρύβονται τα «μυστικά» του ανασχηματισμού, για τον οποίο εσείς πιστοί μου αναγνώστες είχατε πληροφορηθεί εδώ και καιρό, ότι πάει «αργότερα».

Η μπαλωθιά του Νίκου

Εάν ο Άκης βρίσκει τους στόχους, μια ψυχή νομίζω έχει χαθεί εκεί στους δαίδαλους του ευρωκοινοβουλίου και αναζητεί σταθερές. Και τι κάνεις αν χαθείς σ’ ένα πολύπλοκο κτίριο; Δίνεις ονόματα στις αίθουσες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης λοιπόν, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής πρότεινε χθες, ημέρα πένθους και μνήμης για τους απανταχού πασόκους, να δοθεί το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου σε μια από τις αίθουσες του ευρωκοινοβουλίου. Η είδηση παραξένεψε την Φώφη γιατί ο ευρωβουλευτής δεν είχε δώσει δικαιώματα. Το σκέφτηκε μισό λεπτό καθώς έφτιαχνε βαλίτσες, αλλά το προσπέρασε. Αλλού είναι η έγνοια της. Στην κυρία Ιράτσε Γκαρθία Πέρες που ακόμα δεν είχε υιοθετήσει την πρόταση του Έλληνα ευρωβουλευτή. (Το έκανε αργότερα και ήδη την προώθησε στον Νταβίντ Σασόλι).

Δεν έχουν χημεία

Η Πρόεδρος Φώφη λοιπόν σήμερα θα είναι στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο συναντήσεων με τους ευρωσοσιαλιστές (PES), αλλά δυστυχώς όχι μόνη. Και να πεις, δεν τα’πε του Πέδρο Σάντσεθ όταν συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν στην Αθήνα; Του τα’ πε. Και που τα’ πε και να μην τα’ λεγε, πάλι τον Τσίπρα βρίσκει μπροστά της. Αυτή η μουσίτσα η Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, η Iratxe Garcia Perez κανόνισε να προσκληθεί ΠΑΛΙ και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος , είπαμε, δεν πατάει πλέον σε δύο αλλά σε …τρεις βάρκες, αφού εκτός από τους ευρωσοσιαλιστές, και τους δικούς του της Αριστεράς , είδε προγραμματίσει να δει και την Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων Ska Keller χθες βράδυ. Η κυρία Ιράτσε Γκαρθία Πέρες όμως «παίζει» και με τον Ανδρουλάκη (δείτε παραπάνω).

Και δεν του έφταναν οι Βρυξέλλες, θα πάει και στο Βερολίνο για να μετάσχει με το καθεστώς του παρατηρητή, για πρώτη φορά σε τακτική Συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών Ηγετών αύριο Παρασκευή το απόγευμα. Και την ίδια στιγμή θα δει και τους δικούς του της Die Linke. Σκέφτομαι ειλικρινά την Φώφη που θα είναι συνέχεια μαζί του. Δεν έχουν χημεία λέμε.

Η ίντριγκα δεν έχει τέλος

Και γυρίζουμε εδώ που ξεκινήσαμε. Η μπαλωθιά του Νίκου τάραξε τα νερά του Κινήματος Αλλαγής. Από την στιγμή που τοποθετήθηκε καθαρά στην σκακιέρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, με κεντροδεξιό προοδευτικό πρόσημο αν κατάλαβα σωστά, όλοι θεωρούν φυσικό η Φώφη να πάει αριστερά, αφήνοντας το Νίκο κάπου στην μέση «να μην ξέρει τι να κάνει», όπως λέει γνώστης του χώρου. «Η πρόταση για να ονοματίσουν μια αίθουσα με το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι κοντά στην δουλειά του, –πόσο κυνικοί μπορούν να γίνουν οι πασόκοι-, και προσπαθεί να παίξει με το όνομα». Επίσης μια αγαπημένη διαπίστωση άσπονδων φίλων του είναι πως αν εκλεγεί Πρόεδρος του Κιναλ, θα εξακολουθεί να κάνει την δουλειά του, δηλαδή τον ευρωβουλευτή και θα υπάρχει ζητούμενο ποιος θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δηλαδή ποιος θα αντιπαρατίθεται με τους Πολιτικούς Αρχηγούς στην Βουλή.

Όσο ο Νίκος προσπαθεί να «παίξει με το όνομα», (να θυμίσω ότι είχε τον Αντρίκο Παπανδρέου στην εκδήλωσή του για την κλιματική αλλαγή πρόσφατα), στην Χαριλάου Τρικούπη μαδούν την μαργαρίτα εάν η Φώφη τελικά θα πάει κατά Συριζα μεριά. Το σενάριο την θέλει να τα «βρίσκει αναγκαστικά» - κι ας μην έχουν χημεία λέμε-, με τον Τσίπρα, και αν δέχονται ως μεταβατικό Πρόεδρο –μαντέψτε!- τον ΓΑΠ.

Η Μπατζελή θα περιμένει

Το εν λόγω σενάριο υπηρετείται μια χαρά κι από τις ειδήσεις για μεταγραφές καθαρόαιμων γαπ-ικών, όπως η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Κι ας πάγωσε για λίγο μαθαίνω η μεταγραφή της. Ήδη μια ομάδα «του ΓΑΠ» έχει μετακομίσει στην Κουμουνδούρου με προεξέχουσα την εξ απορρήτων του Ρεγγίνα Βάρτζελη. Ενώ η Κουμουνδούρου πολιορκεί στενά και πετυχημένους αυτοδιοικητικούς όπως τον Παύλο Γερουλάνο που πήρε μόνος του 12% στην Αθήνα, και τον Σταύρο Αρναουτάκη Περιφερειάρχη Κρήτης. Όταν είσαι δημοσκοπικά 5% -6% έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για σενάρια. Τους ενημερώνω πάντως, ότι το μαράζι ο Συριζα με τους αυτοδιοικητικούς το έχει χρόνια τώρα.

Συνοψίζοντας, (γιατί τελικά θα προτιμήσω τα φύλλα μου , φτιάχνω καλύτερο κεφάλι από το ρεπορτάζ Πασοκ) : ο εφιάλτης της Φώφης θα είναι να βρεθεί με Αλέξη σε δύο οικογενειακές φωτογραφίες με τους ευρωσοσιαλιστές και σε μία ακόμη, με Ανδρουλάκη-Σασόλι-Ιράτσι, έξω από αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου που θα φέρει το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:49

Κοινή δήλωση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για θέματα μετανάστευσης σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

20:42

Κροατία: Airbus με 130 επιβάτες γλίστρησε στον διάδρομο του αεροδρομίου του Σπλιτ κατά τη διαδικασία απογείωσης

20:37

Συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με τον πρωθυπουργό του Κουβέιτ στο Europe Gulf Forum

20:25

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην Αττική

20:19

Κυρανάκης: Να δείχνουμε στην πράξη τι σημαίνει η οικογένεια της ΝΔ

19:54

Γκεοργκίεβα: Η ενεργειακή κρίση δείχνει χαμηλότερη ανάπτυξη, υψηλότερο πληθωρισμό

19:36

Παπαθανάσης: Η πολιτική μας έχει πυξίδα τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες και απόδειξη το έργο μας

19:21

Η Αθήνα έστησε νέο μέτωπο για τον Κάθετο Διάδρομο και το LNG των Βαλκανίων

19:05

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Παύλο Πολάκη

19:02

Μητσοτάκης: Η ΤΝ και το «έξυπνο κράτος» προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία

18:47

Πούτιν: Συζήτησε την πολεμική διαμάχη στο Ιράν με τον ομόλογό του των ΗΑΕ

18:42

Διάρρηξη τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης

18:41

Συνελήφθη 68χρονη καταζητούμενη για απάτη άνω των 272.000 ευρώ

18:21

Samsung: Επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις με το σωματείο της Ν. Κορέας για τις αποδοχές

18:11

Γεραπετρίτης στο 16ο συνέδριο της ΝΔ: Η Ελλάδα δείχνει τη δύναμή της παντού

17:50

Μιχαηλίδου: Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που πήρε την κοινωνική πολιτική στα σοβαρά

17:23

Μαρινάκης: Η σταθερότητα, που σε πολλές χώρες είναι ζητούμενο, στην Ελλάδα πλέον θεωρείται δεδομένη

17:00

Ιχθυοκαλλιέργειες: Η «δεύτερη ευκαιρία» για την Avramar, οι προοπτικές και το μεγάλο αγκάθι

16:56

Δένδιας: Την πρότασή του για το υπόδειγμα διακυβέρνησης ενόψει του 2030 διατύπωσε ο υπ. Εθνικής Άμυνας

16:51

Σκέρτσος: Το σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος δεν είναι ένας απλός διοικητικός μηχανισμός - Είναι ο συνολικός μας καθρέφτης

16:46

Παπασταύρου: Ισχυρή ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα

16:34

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει ουσιαστικά

16:19

ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ: Εντόπισε δίκτυο με 34.000 μη εγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής και φοροδιαφυγή

16:10

Χρυσοχοΐδης: Να απαγορευτούν πατίνια στους ανήλικους και «γουρούνες» στα νησιά

16:04

Πιερρακάκης: Σε έναν κόσμο αστάθειας η χώρα μας είναι νησίδα σταθερότητας

15:43

Μασκ: Δεν πρόκειται να πουλήσει καμία μετοχή της SpaceX ενόψει IPO

15:28

Bloomberg: Η Ευρώπη στερείται όλων όσων χρειάζονται για να καταστήσουν την χρηματιστηριακή της αγορά νικήτρια

15:09

OpenAI: Υπέγραψε συμφωνία με τη Μάλτα για παροχή του ChatGPT Plus

14:55

Η Κρήτη στο επίκεντρο νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλών προδιαγραφών

14:36

DW: Πλησιάζει στο τέλος ο πόλεμος στην Ουκρανία;