INSIDE OUT

Inside Out: Οι out Αλέξης και Φώφη, ο in Γιάνης και η σκληρή Άννα

11-06-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Τι πορεία; Πασαρέλα!

Αυτή δεν ήταν πορεία! Πασαρέλα πολιτικών αρχηγών ήταν. Τόσους πολιτικούς αρχηγούς στο πεζοδρόμιο είχαν χρόνια να δουν ο τόπος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Υπάρχει άφθονο φωτογραφικό και νομίζω κρίμα να μην τους απολαύσουμε λίγο ακόμη. Καταρχήν ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Εκεί στην Κουμουνδούρου να ξέρετε, εκτιμούν πως στοιχείο-βαρόμετρο για το αν θα «γυρίσει» το πολιτικό κλίμα ήταν η συμμετοχή στην χθεσινή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Ήλπιζαν ότι πέρα από τον σκληρό πυρήνα των συνδικάτων θα κατέβει και απλός κόσμος για τα εργασιακά. Το αποτέλεσμα μαθαίνω δεν ενθουσίασε. Ο Πρόεδρος Τσίπρας πάντως το καθήκον του το έκανε. Σε άψογη covidεμφάνιση, με μάσκα και κράνος, καβάλησε μοτοσυκλέτα και κατέβηκε στην πορεία. Στα αρνητικά το υπόλοιπο outfit. Δεν μπορεί ο γιος του Πρωθυπουργού Κωσταντίνος να εμφανίζεται με σκισμένο τζιν στο Roland Garros και ο Αλέξης της καρδιάς μας να εμφανίζεται με σετάκι Roland Garros στην πορεία.

Ούτε η Πρόεδρος Φώφη μου άρεσε πάντως. Ναι, κι αυτή κατέβηκε στην πορεία ντυμένη ΠΑΣΟΚ. Το εννοώ, δεν αστειεύομαι. Η Πρόεδρος εμφανίστηκε με στενούς συνεργάτες στην πρώτη γραμμή του δικού της μπλοκ, πίσω από πανό που είχε και την υπογραφή ΠΑΣΟΚ, εκτός από ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο «ΠΑΣΟΚ» ήταν και το μαλλί. Πολύ προσπάθεια θα έλεγα, για την περίσταση. Ούτε το outfit μ’ άρεσε, τα βρήκα πολύ συμβιβασμένο. Συμπέρασμα: Αλέξης και Φώφη έχουν πάρει απόσταση απ’ το πεζοδρόμιο, δεν τους βγαίνει πια.

Αντίθετα, το πεζοδρόμιο «μιλάει» στον Γιάνη με ένα «ν» Μ’ ενθουσίασε με το ξεβαμμένο, μακρυμάνικο μπλουζάκι. Είχε αίσθηση του στυλ, φυσικότητα και το κατάλληλο μαύρισμα, που μπορεί να μην το απέκτησε κρατώντας το μυστρί, το πηλοφόρι το σφυρί, αλλά να, που του είναι χρήσιμο. Λοιπόν ο Γιάνης που λέτε, το σαββατοκύριακο έζησε μεγάλες δόξες κάτω στο Κερατσίνι, στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας όπου έγινε το 1οΔιαβουλευτικό Συνέδριο Θέσεων του κόμματος. Ο χώρος που λέτε έχει γίνει αγνώριστος. Νομίζεις ότι είσαι στην εσπλανάδα του Φαλήρου και στο Γκάζι μαζί. Πέρα από την μάχη βαριών ονομάτων που διεκδικούν κομμάτια του για τις δικές τους δουλειές, - γεγονός που έχει βραχυκυκλώσει και διχάσει πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνει η παρένθεση-, ο χώρος, ειδικά τα σαββατοκύριακα σφύζει από ζωή. Οικογένειες, παιδάκια, πιτσιρικάδες , παρέες, κάνουν βόλτες και απολαμβάνουν σε καλές τιμές ουζάκι με ψαρομεζέδες (για όλα σας ενημερώνω). Έχει και θεατράκια, τύπου Λυκαβηττού. Σ’ ένα από αυτά μίλαγε ο Βαρουφάκης. Στην άλλη άκρη, εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για κλιματική αλλαγή. Μίλαγε η Φώφη. Ανάμεσά τους περατζάδα, κόσμος μιλιούνια. Πιστέψτε το ή όχι, χιλιάδες σταμάταγαν ν’ ακούσουν τι έλεγε ο Γιάνης. Την ίδια στιγμή στην Φώφη, ζήτημα ν’ άκουγαν καμμιά εκατοστή, κυρίως στελέχη και κάτι παππούδες της εποχής του Γέρου. Πώς να μην κατεβάσει πανό με υπογραφή ΠΑΣΟΚ η γυναίκα;

Γυναίκες – αντάρτισσες στη ΝΔ

Από αλλού το περιμένουν, κι από αλλού τους έρχεται τελικά εκεί στη ΝΔ. Μετά το αντάρτικο Μαριέττας και Όλγας στο νομοσχέδιο Τσιάρα για την συν επιμέλεια , προέκυψε η βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου που σημαδεύει Χατζηδάκη. Μοίρασε πόνο στην Επιτροπή, λογικά θα συνεχίσει και στην Ολομέλεια. Αφού σημείωσε ότι «αν ένα νομοσχέδιο αποτελεί μεταρρύθμιση αυτό δεν κρίνεται εκ των προθέσεων αλλά εκ του αποτελέσματος, δηλαδή, από το πόσο κατά το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή θα έχει» έκανε την σύγκριση εργασιακού με τον... εμβολιασμό. «Όπως, παραδείγματος χάρη έγινε με το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Το είδαμε στην πράξη, δοκιμάστηκε και έτσι έχει τη δυνατή μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή» είπε η ωραία Άννα. Και μετά ξεκίνησε να παραθέτει προτάσεις για βελτίωση, και ασφαλιστικές δικλίδες, ανεβάζοντας την πίεση του Κωστή. «Σε ό,τι με αφορά θα το κάνω αξιοποιώντας την πολιτική μου εμπειρία 20 χρόνια τώρα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας σε υπεύθυνες θέσεις, την επιστημονική μου κατάρτιση, αλλά και την επαγγελματική μου εμπειρία 20 χρόνια με υποθέσεις ασχολούμενη και εξειδικευμένη στο εργατικό δίκαιο και στο ασφαλιστικό δίκαιο» διευκρίνισε η κ. Ευθυμίου. Θα την παρακολουθούμε.

Παγκόσμιοι αγώνες εργασιακού αθλητισμού

Την ώρα που η κυβέρνηση δοκιμάζεται μέσα κι έξω από την Βουλή για το εργασιακό, αυτός που το πάει σε άλλη διάσταση είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ανακοίνωσε για το φθινόπωρο του ’21 ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες εργασιακού αθλητισμού και δήλωσε βέβαιος ότι θα συμβάλλουν στη διεθνή προβολή της χώρας. Αφήνω την φαντασία μου να οργιάσει και βλέπω «εκκίνηση» στα Προπύλαια, σκυταλοδρομία Χαυτεία-Σταδίου-Σύνταγμα-Βουλή. Άλμα εις ύψος στα πεζούλια πάνω απ’ τον Άγνωστο Στρατιώτη μετά δακρυγόνων. 100σταρι στο Πολυτεχνείο. Τόσα εργασιακά έχουν ψηφιστεί σ’ αυτή την χώρα. Το’ χουμε. Ελπίζω μόνο ο υπουργός να προλάβει, τον ανασχηματισμό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:59

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

11:52

Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου

11:46

Βράβευση του Ν. Κακλαμάνη από την Ιατρική Σχολή Αθηνών

11:27

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

11:16

Μαρινάκης: Σε καμία κρίση δεν αφήσαμε την κοινωνία αβοήθητη

11:06

Ιράν: Εκτελέστηκαν δύο μέλη εκτός νόμου οργάνωσης της αντιπολίτευσης

11:01

Ολλανδία: Η αστυνομία ερευνά έκρηξη στο Israel Center

10:51

Πέντε υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

10:38

Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής

10:30

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή-Πιέσεις στο πασχαλινό τραπέζι και «αγορά δύο ταχυτήτων»

10:22

Γεωπολιτικές αναταράξεις και «διόρθωση» της αγοράς κρουαζιέρας

10:17

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μην αγοράζεις, υιοθέτησε

09:52

Eπενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες αναβαθμίζουν την ελληνική αμυντική βιομηχανία και την εξωστρέφειά της

09:42

ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια

09:30

Τραμπ: Αντιμέτωπος με «κακή δημοσιότητα» αν οι Ιρανοί αιχμαλωτίσουν τον πιλότο που καταρρίφθηκε

09:16

Μέση Ανατολή: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

09:00

Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο "μετροπόντικας" της γραμμής 4

08:48

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Πώς τα «passes» μέσω του vouchers.gov.gr, μετέτρεψαν το κράτος σε μηχανισμό άμεσης στήριξης των πολιτών

08:43

5 έξυπνα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο

08:27

Καύσιμα – Fuel Pass: Οι τιμές «καίνε» τις επιδοτήσεις – Φόβοι ακόμη και για ελλείψεις στην αγορά

08:17

Έρχονται εξελίξεις για τις 5 ΣΔΙΤ «Αστυνομικές Διευθύνσεις» (ΕΚΤΕΡ)

08:03

«Πάγωμα» επιτοκίων στην πάγια ρύθμιση έως Απρίλιο του 2027

08:00

Πάσχα με ακρίβεια, μέτρα και μπαράζ ελέγχων στη σκιά του πολέμου

23:55

«Βαποράκι» με μισό κιλό κοκαΐνης συνελήφθη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

23:40

Κούβα: Είκοσι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν από τη φυλακή Λα Λίμα

23:30

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ

23:19

Μελόνι για σχέσεις με ΗΠΑ: «Υπερασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα και όταν δεν συμφωνούμε, πρέπει να το λέμε»

23:15

Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

23:00

Ο Τραμπ αναζητά 152 εκατ. δολ. για να ανοίξει εκ νέου το Αλκατράζ ως φυλακή

22:52

Σκλαβενίτης: Αυξάνει τον εισαγωγικό μισθό στα 1.000 ευρώ