INSIDE OUT

Inside Out: Οι out Αλέξης και Φώφη, ο in Γιάνης και η σκληρή Άννα

11-06-2021 | 07:33
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Τι πορεία; Πασαρέλα!

Αυτή δεν ήταν πορεία! Πασαρέλα πολιτικών αρχηγών ήταν. Τόσους πολιτικούς αρχηγούς στο πεζοδρόμιο είχαν χρόνια να δουν ο τόπος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Υπάρχει άφθονο φωτογραφικό και νομίζω κρίμα να μην τους απολαύσουμε λίγο ακόμη. Καταρχήν ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Εκεί στην Κουμουνδούρου να ξέρετε, εκτιμούν πως στοιχείο-βαρόμετρο για το αν θα «γυρίσει» το πολιτικό κλίμα ήταν η συμμετοχή στην χθεσινή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Ήλπιζαν ότι πέρα από τον σκληρό πυρήνα των συνδικάτων θα κατέβει και απλός κόσμος για τα εργασιακά. Το αποτέλεσμα μαθαίνω δεν ενθουσίασε. Ο Πρόεδρος Τσίπρας πάντως το καθήκον του το έκανε. Σε άψογη covidεμφάνιση, με μάσκα και κράνος, καβάλησε μοτοσυκλέτα και κατέβηκε στην πορεία. Στα αρνητικά το υπόλοιπο outfit. Δεν μπορεί ο γιος του Πρωθυπουργού Κωσταντίνος να εμφανίζεται με σκισμένο τζιν στο Roland Garros και ο Αλέξης της καρδιάς μας να εμφανίζεται με σετάκι Roland Garros στην πορεία.

Ούτε η Πρόεδρος Φώφη μου άρεσε πάντως. Ναι, κι αυτή κατέβηκε στην πορεία ντυμένη ΠΑΣΟΚ. Το εννοώ, δεν αστειεύομαι. Η Πρόεδρος εμφανίστηκε με στενούς συνεργάτες στην πρώτη γραμμή του δικού της μπλοκ, πίσω από πανό που είχε και την υπογραφή ΠΑΣΟΚ, εκτός από ΚΙΝΑΛ. Το ίδιο «ΠΑΣΟΚ» ήταν και το μαλλί. Πολύ προσπάθεια θα έλεγα, για την περίσταση. Ούτε το outfit μ’ άρεσε, τα βρήκα πολύ συμβιβασμένο. Συμπέρασμα: Αλέξης και Φώφη έχουν πάρει απόσταση απ’ το πεζοδρόμιο, δεν τους βγαίνει πια.

Αντίθετα, το πεζοδρόμιο «μιλάει» στον Γιάνη με ένα «ν» Μ’ ενθουσίασε με το ξεβαμμένο, μακρυμάνικο μπλουζάκι. Είχε αίσθηση του στυλ, φυσικότητα και το κατάλληλο μαύρισμα, που μπορεί να μην το απέκτησε κρατώντας το μυστρί, το πηλοφόρι το σφυρί, αλλά να, που του είναι χρήσιμο. Λοιπόν ο Γιάνης που λέτε, το σαββατοκύριακο έζησε μεγάλες δόξες κάτω στο Κερατσίνι, στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας όπου έγινε το 1οΔιαβουλευτικό Συνέδριο Θέσεων του κόμματος. Ο χώρος που λέτε έχει γίνει αγνώριστος. Νομίζεις ότι είσαι στην εσπλανάδα του Φαλήρου και στο Γκάζι μαζί. Πέρα από την μάχη βαριών ονομάτων που διεκδικούν κομμάτια του για τις δικές τους δουλειές, - γεγονός που έχει βραχυκυκλώσει και διχάσει πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνει η παρένθεση-, ο χώρος, ειδικά τα σαββατοκύριακα σφύζει από ζωή. Οικογένειες, παιδάκια, πιτσιρικάδες , παρέες, κάνουν βόλτες και απολαμβάνουν σε καλές τιμές ουζάκι με ψαρομεζέδες (για όλα σας ενημερώνω). Έχει και θεατράκια, τύπου Λυκαβηττού. Σ’ ένα από αυτά μίλαγε ο Βαρουφάκης. Στην άλλη άκρη, εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για κλιματική αλλαγή. Μίλαγε η Φώφη. Ανάμεσά τους περατζάδα, κόσμος μιλιούνια. Πιστέψτε το ή όχι, χιλιάδες σταμάταγαν ν’ ακούσουν τι έλεγε ο Γιάνης. Την ίδια στιγμή στην Φώφη, ζήτημα ν’ άκουγαν καμμιά εκατοστή, κυρίως στελέχη και κάτι παππούδες της εποχής του Γέρου. Πώς να μην κατεβάσει πανό με υπογραφή ΠΑΣΟΚ η γυναίκα;

Γυναίκες – αντάρτισσες στη ΝΔ

Από αλλού το περιμένουν, κι από αλλού τους έρχεται τελικά εκεί στη ΝΔ. Μετά το αντάρτικο Μαριέττας και Όλγας στο νομοσχέδιο Τσιάρα για την συν επιμέλεια , προέκυψε η βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου που σημαδεύει Χατζηδάκη. Μοίρασε πόνο στην Επιτροπή, λογικά θα συνεχίσει και στην Ολομέλεια. Αφού σημείωσε ότι «αν ένα νομοσχέδιο αποτελεί μεταρρύθμιση αυτό δεν κρίνεται εκ των προθέσεων αλλά εκ του αποτελέσματος, δηλαδή, από το πόσο κατά το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή θα έχει» έκανε την σύγκριση εργασιακού με τον... εμβολιασμό. «Όπως, παραδείγματος χάρη έγινε με το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Το είδαμε στην πράξη, δοκιμάστηκε και έτσι έχει τη δυνατή μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή» είπε η ωραία Άννα. Και μετά ξεκίνησε να παραθέτει προτάσεις για βελτίωση, και ασφαλιστικές δικλίδες, ανεβάζοντας την πίεση του Κωστή. «Σε ό,τι με αφορά θα το κάνω αξιοποιώντας την πολιτική μου εμπειρία 20 χρόνια τώρα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας σε υπεύθυνες θέσεις, την επιστημονική μου κατάρτιση, αλλά και την επαγγελματική μου εμπειρία 20 χρόνια με υποθέσεις ασχολούμενη και εξειδικευμένη στο εργατικό δίκαιο και στο ασφαλιστικό δίκαιο» διευκρίνισε η κ. Ευθυμίου. Θα την παρακολουθούμε.

Παγκόσμιοι αγώνες εργασιακού αθλητισμού

Την ώρα που η κυβέρνηση δοκιμάζεται μέσα κι έξω από την Βουλή για το εργασιακό, αυτός που το πάει σε άλλη διάσταση είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ανακοίνωσε για το φθινόπωρο του ’21 ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες εργασιακού αθλητισμού και δήλωσε βέβαιος ότι θα συμβάλλουν στη διεθνή προβολή της χώρας. Αφήνω την φαντασία μου να οργιάσει και βλέπω «εκκίνηση» στα Προπύλαια, σκυταλοδρομία Χαυτεία-Σταδίου-Σύνταγμα-Βουλή. Άλμα εις ύψος στα πεζούλια πάνω απ’ τον Άγνωστο Στρατιώτη μετά δακρυγόνων. 100σταρι στο Πολυτεχνείο. Τόσα εργασιακά έχουν ψηφιστεί σ’ αυτή την χώρα. Το’ χουμε. Ελπίζω μόνο ο υπουργός να προλάβει, τον ανασχηματισμό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:08

Τριαντόπουλος: Η πρώτη αρωγή έχει ξεπεράσει τα 28 εκατ. προς την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

15:05

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

15:02

Σκρέκας: Βιομηχανική πολιτική χωρίς οργανωμένους υποδοχείς δεν μπορεί να υπάρξει

14:49

Μαρινάκης για θαλάσσια πάρκα: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

14:48

Βάσλε: Υπάρχει όριο στο πόσο μπορεί να αποκλίνει η ΕΚΤ από την Fed

14:44

Φωτοβολταϊκά συστήματα σε 12 ή 24 άτοκες δόσεις από τη ΔΕΗ

14:37

Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

14:29

Σύνοδος Κορυφής: Οργή Άγκυρας για τη σύνδεση της ένταξής της με το Κυπριακό

14:16

Το κινεζικό ΥΠΕΞ χαιρετίζει την επικείμενη επίσκεψη Μπλίνκεν στην Κίνα

13:58

Κέρδη 110 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο για το μεγαλύτερο επενδυτικό fund παγκοσμίως

13:44

ΠΟΥ: Πηγή «μεγάλης ανησυχίας» η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

13:41

Σχοινάς: Σε λίγα χρόνια το Ευρωπαϊκό Πτυχίο θα είναι πραγματικότητα

13:38

Τζιμέα: Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στην πορεία του Ομίλου ΟΤΕ προς τη βιώσιμη ανάπτυξη

13:35

Η Huawei διοργάνωσε διάσκεψη για τους Ευρωπαίους εταίρους της

13:31

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται μετά από μία επώδυνη δεκαετία

13:22

Πωλείται το fund που επενδύει στα τραγούδια της Μπιγιονσέ και της Σακίρα

13:16

Γερμανία: Απώλειες 5% για το ΑΕΠ προκαλεί η ενεργειακή κρίση

13:10

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους

12:56

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών

12:54

Θεσ/νίκη: Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου

12:49

G7: Η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κυρίαρχο θέμα στη σύνοδο

12:45

Morgan Stanley: Η BoE θα μειώσει τα επιτόκιά της τον Μάιο

12:44

ΣΥΡΙΖΑ: Την Παρασκευή στις 19:00 η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στ. Κασσελάκη

12:35

Παγκρήτια Τράπεζα: Nέες προθεσμιακές καταθέσεις “Step plus” με αυξανόμενο επιτόκιο 

12:31

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Πληρωμή 4,75 εκατ. ευρώ σε 1.141 δικαιούχους

12:22

ΕΕ: Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα επόμενα χρόνια τα νέα κτίρια

12:19

Μπορέλ: Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία

12:19

Επιδείνωση της παιδικής φτώχειας το 2023 λόγω ακρίβειας: Ανεπαρκή τα επιδόματα - Υποβαθμισμένος ο ρόλος του σχολείου

12:15

«Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» το Σάββατο στο Σύνταγμα

12:03

Το Ιράν διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι δεν επιδιώκει «την εξάπλωση της έντασης» με το Ισραήλ