INSIDE OUT

Η εκδίκηση της ξανθιάς και το killing Merkel softly

11-05-2021 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η εκδίκηση της ξανθιάς

Αναμφισβήτητα η φωτογραφία της ημέρας. Αυτός, ψηλός μελαχρινός, με μεσογειακό ταπεραμέντο. Αυτή, ξανθιά, λαμπερή επίσης με μεσογειακό ταπεραμέντο. Μόνοι τους σε μια ροτόντα του Ζαππείου. Αυτός, φοράει σκούρο κουστούμι, με γραβάτα φυσικά. Σαν γόης παλαιάς κοπής. Αυτή ντυμένη στα λευκά, όχι της νύφης, τα παγωμένα. Της κουμπάρας, το γλυκό κρεμ. Οι καρέκλες χρυσές. Ανάμεσά τους μια απλή χαμηλή σύνθεση με μόνο λευκά λουλούδια. Φώφη προσκυνώ! Περίμενες λίγο, αλλά ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, ο Πέδρο Σάντσεθ ήρθε σ’ εσένα τελικά. Όχι που θα κάτσεις να σκάσεις. Η συνάντηση έγινε χθες επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Σάντσεθ στην Αθήνα για το Φόρουμ τον Δελφών.

Ο σοσιαλδημοκράτης Πρωθυπουργός αφού είδε τον κεντροδεξιό ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη στου Μαξίμου, είχε και φιλικό τετ α τετ με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η τελευταία, ήπιε γουλιά γουλιά, σαν δροσερό νερό, την εκδίκησή της από τους λοιπούς , – αυτή η νυφίτσα ο Σολτς, το κανόνισε, σας τα ‘λεγε η Πυθία-, ευρωσοσιαλιστές, που κάλεσαν στην εκδήλωσή τους τον Αλέξη Τσίπρα, και όχι την ίδια, τις προάλλες. Φυσικά τίποτε δεν γίνεται χωρίς σκληρή δουλειά και όπως έμαθα εκεί στο Κινάλ, δεν άφησαν τίποτα στην τύχη του αυτή την φορά. Η δουλειά ανταμείβεται. Ο Πέδρο εκμυστηρεύτηκε πως περνάει δύσκολα μετά τις εκλογές στην Μαδρίτη. Η Φώφη τον άκουσε προσεχτικά.

Κυριάκος και Πέδρο

Πριν πιει δροσερό νερό με την Φώφη, ο Ισπανός Πρωθυπουργός έδωσε κοινή συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με εντυπωσίασε η απάντηση του δικού μας στο τέλος, στον Florian Eder όταν μίλησε για την μείωση των ανισοτήτων και την δημιουργία μιας πιο συμπεριληπτικής μορφής καπιταλισμού (σας ορκίζομαι έτσι το είπε ο Κυριάκος). «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές συνταγές για αυτό το όραμα αλλά ουδείς μπορεί να δεχτεί σήμερα, της κεντροδεξιάς περιλαμβανομένης, ότι οι μεγάλες ανισότητες που προκαλεί ένας καπιταλισμός δίχως ρυθμίσεις και έλεγχο , μπορεί να είναι οικονομικά και ηθικά αποδεκτές». Ουάου! Α, και η απάντηση για το πώς βλέπει την ΕΕ μετά την λήξη της Καγκελαρίας υπό την Μέρκελ είχε ενδιαφέρον. «Ήταν, είναι, πάντοτε θα είναι κατά βάθος, Ευρωπαία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύοντας και μια πτυχή που δεν την είχα εντοπίσει, να πω την αλήθεια. Αυτή του killing Merkel softly , με το «κατά βάθος».

Η υπεράσπιση του Φίλη

Τώρα, στο άλλο στρατόπεδο, της Κουμουνδούρου βλέπω ανέμους βόρειους, κατά τόπους ισχυρούς με πιθανότητα ξαφνικών καταιγίδων. Δεν ήταν μόνο η «κνίτικη» ατάκα της Έφης Αχτσιόγλου περί ευκαιρίας της πανδημίας να ευδοκιμήσει η Αριστερά. Είναι και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό. Σταχυολογώντας, θα έλεγα ότι κυμαίνονται από, «το κοριτσάκι έχει καταλάβει ότι δεν είναι σε βαθύ επαναστατικό κόμμα;» , μέχρι το, «αυτά τα παιδιά, μια ζωή στρουκτουραλιστικό φορμαλισμό. Παιδιά του κομματικού σωλήνα, έχουν διαβάσει Πουλαντζά και Αλτουσέρ, και τα έκαναν αναγωγή στο σύνθετο καπιταλιστικό σύστημα. Και νομίζουν ότι πας από πάνω, βάζεις τα κουτάκια στην θέση τους και έχεις τις λύσεις! Εμ δεν είναι έτσι!».

Πήγε και ο πολύς Νίκος Φίλης να την υπερασπιστεί χθες σε ένα κανάλι, και του ξέφυγε ένα «ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία και όχι τι ωφελεί την αριστερά και τι βλάπτει την δεξιά». Ωραία υπεράσπιση...

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΕΛΠΕ

Όταν ασχολούνται με τα σοβαρά πάντως εκεί στην αξιωματική, δεν μπορώ να πω, έχουν ρέντα. Όπως χθες το πρωί. Νωρίς νωρίς, κατά τις 11:00 σκάει το περιστέρι που μου φέρνει τα νέα, με επίκαιρη ερώτηση, που έχει τίτλο: «Κίνδυνος για το μέλλον του Ομίλου εταιρειών «ΕΛΠΕ Α.Ε.» - Απεμπόληση δικαιωμάτων του Δημοσίου και των εργαζομένων στη διοίκηση». Αποστολέας Πάνος Σκουρλέτης βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία (και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πρόσθετα εγώ). Τόσο πρωί κάνω διαλογισμό, επειδή είμαι σκοτεινός τύπος -λειτουργώ καλύτερα τη νύχτα- έτσι δεν διάβασα πέρα από τον τίτλο.

Κι εκεί που μόλις ξαναέπεφτα σε συγκέντρωση , είκοσι λεπτά μετά, πλαφ, νέο περιστέρι μου πετάει κι άλλη αλληλογραφία. Κι άλλη επίκαιρη. Τίτλος: «Άμεσα αναγκαία η προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ». Υπογραφή, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος (και πρώην υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα προσέθετα εγώ που διαδέχτηκε τον κ. Σκουρλέτη). Παιδιά τι γίνεται εκεί; Ένας, ένας οι ερωτήσεις για το ίδιο θέμα;

Καλά, αυτό το παλικάρι ο Θανάσης ο Θεοχαρόπουλος που κάνει τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συριζα, το εγκρίνει τώρα αυτό; Θέλω να δω το ύφος του Κώστα του Σκρέκα όταν το μάθει. Προβλέπω από τώρα ότι θ’ απαντήσει και στις δύο μαζί στην Βουλή, μόνο και μόνο για να δει Σκουρλέτη και Φάμελλο, ντούο στα έδρανα

Φάμελλος ο αρχηγός

Οι δύο πρώην υπουργοί Ενέργειας έχουν προηγούμενα. Και επόμενα προβλέπω. Ο Σκουρλέτης είναι «Ομπρέλα». Ο Φάμμελος «Ρενέ» . Αντε θα σας βοηθήσω λίγο insiderακια: η Ομπρέλα είναι οι 53 συν Βούτσης, Σκουρλέτης, Φίλης, Παπαδημούλης. Η «Ρενέ», είναι Σκορίνης, Κοτσακάς και Π. Ρήγας. Ο Σωκράτης που λέτε είχε σχετικά πρόσφατα και αρχηγικές βλέψεις, στην ομάδα της Κίνησης (Προεδρικών) Μελών, προβλέποντας ότι ο Νίκος ο Παππάς θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Ο Νίκος όμως, πολύ σκληρός για να πεθάνει. Τώρα Σκουρλέτης-Φάμμελος αποτελούν ένα dynamic duo. Σκουρλέτης , με διαφορά εικοσάλεπτου πάντως, προηγείται στα ΕΛΠΕ. Θα σας ενημερώσω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:19

Κικίλιας: Αισθανόμαστε υπερήφανοι βλέποντας ελληνικές δυνάμεις να προασπίζουν την ασφάλεια της Κύπρου

13:58

Τραμπ: Το Ιράν από νταής έχει μετατραπεί στον ηττημένο της περιοχής - Θα χτυπηθεί πολύ σκληρά

13:32

Ανάχωμα ΥΠΑΑΤ - ΕΛΑΣ στην εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων - Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων

13:22

Επεμβατική Ακτινολογία: Πάνω από 50% λιγότερα ογκολογικά χειρουργεία

12:57

Ινδία: Ξεκίνησαν οι αυξήσεις στις τιμές του υγροποιημένου αερίου πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής

12:43

Σημαντική πτώση στα θανατηφόρα τροχαία στην Αττική λόγω του νέου ΚΟΚ

12:35

Παπαστεργίου: Το gov.gr περνά πλέον στην επόμενη πενταετία με το έργο του CRM

12:29

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι περιμένουν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Στενό του Χορμούζ

12:17

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι έπληξε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο

12:00

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε νεόδμητες και παλαιότερες κατοικίες την περίοδο 2017-2025

11:47

Μπέσεντ: Η Ουάσινγκτον εξετάζει την άρση των κυρώσεων σε περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο

11:40

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στα 10 δισ. το «κόστος» του πολέμου

11:33

Το 61% των θυμάτων από πλημμύρες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο είναι άνδρες

11:27

Ανδρουλάκης: Η ειρήνευση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από διπλωματία, συνεννόηση και σεβασμό του διεθνούς δικαίου

11:10

Πεζεσκιάν: Όνειρο που θα πάρουν στον τάφο τους η παράδοση του Ιράν

10:50

Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Ο ρόλος του Δημοσίου και το νέο οικοσύστημα εταιρειών και καινοτομίας

10:29

Σε «αδράνεια» η ναυσιπλοΐα στον Περσικό – Εκτίναξη ναύλων και ασφαλίστρων

10:20

Emirates: Ανακοινώνει ότι θα αποκαταστήσει τις πτήσεις της προς και από το Ντουμπάι

10:03

NBC: Ο Τραμπ έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν

09:46

ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων απ' τη Μέση Ανατολή

09:39

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

09:21

6 χωριά κοντά στη Θεσσαλονίκη για ανοιξιάτικες αποδράσεις

09:14

Bloomberg: Δεν υπάρχει λύση στο Ιράν χωρίς κίνδυνο χάους

09:12

ΗΠΑ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μίσιγκαν

08:59

Έξι στους 10 άνεργους αναζητούν δουλειά για πάνω από ένα έτος - Το 92,7% όσων βρίσκονται εκτός αγοράς αρνούνται να δουλέψουν

08:53

Canadair στην Ελλάδα: Πόσο νερό ρίχνουν στις φωτιές και τι αλλάζει με την αναβάθμιση

08:45

Πέντε ή έξι καράβια με αργεντινέζικο ηλιόσπορο, αλλάζουν όσα ξέραμε (ή νομίζαμε) για την Mercosur

08:38

Λιανεμπόριο: Το στοίχημα των εκπτώσεων που χάθηκε και η αβεβαιότητα για το 2026

08:28

Πειραιώς: Το σχέδιο και οι στόχοι μέχρι το 2030

08:23

Lamda - Ελληνικό: Οι δράσεις για τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον, τις ευπαθείς ομάδες - Τα μέτρα «θωράκισης»