INSIDE OUT

Το φαρμάκι των... λίγων ευρωσοσιαλιστών στη Φώφη

06-05-2021 | 07:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ως Πυθία είχα προβλέψει τι θα γίνει σήμερα στους δρόμους της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του Κυριάκου: Χάος. Το ημερολόγιο μπορεί να γράφει 6 Μαΐου, η Πρωτομαγιά μπορεί να μεταφέρθηκε αντί για το Μεγάλο Σάββατο την Τρίτη του Πάσχα, αλλά τα συνδικάτα αποφάσισαν να νεκρώσει το σύμπαν αύριο ημέρα Πέμπτη. Τι καλά που περνάω εδώ, τόσο μακριά από τις ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Πέμπτη σήμερα λοιπόν, να δούμε πως θα πάει η μέρα. Για την Φώφη πάντως δεν θα είναι κι ότι καλύτερο, καθώς πριν την Σύνοδο Κορυφής στην Πορτογαλία θα γίνει ως είθισται και η «μικρή σύνοδος» του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κι ενώ θα περίμενε κανείς , λόγω Πορτογαλικής Προεδρίας ο σύντροφος Αντόνιο Κόστα να κάνει μια γκράντε «μικρή» Σύνοδο για τους ευρωπαίους συντρόφους, πριν δεξιωθεί την δεξιόστροφη ηγεσία της ΕΕ στην κανονική, μαθαίνω πως δεν θα κάνει τίποτα. Κάτι πολύ μικρό με λεμονάδα και pasteis de nata, εκείνα τα μικρά πορτογαλικά ταρτάκια με την κρέμα. Άρα η Πρόεδρος Φώφη δεν πάει Πόρτο.

Τουλάχιστον δεν θα πάει ούτε κι ο Αλέξης! Πάλι καλά. Φαρμάκι την κέρασε ο Κόστα προχθές, που κάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης. Τι σημασία έχει που ο Συριζα τυπικά ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Τον καλούν. Αλλά και οι συνεργάτες της Προέδρου βρε παιδί μου, να μην ασχολούνται καθόλου με τα ευρωπαϊκά. Κόντεψαν να το μάθουν (για τον Αλέξη) από το left. Οι ευρωπαϊκές πηγές μου, μου λένε ότι την λαδιά στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής την έκανε μάλλον εκείνη η νυφίτσα ο Σολτς, του SPD.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πάντως ψάχνονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετριούνται, και κάθε φορά βγαίνουν όλο και λιγότεροι. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά ούτε στην Ισπανία του Πέδρο Σάντσεθ που θα πάει με βαριά καρδιά στο Πόρτο για να πει τον πόνο του, σε ποιόν άραγε; Θα κοιτάξει δεξιά και θα δει την Μέρκελ και καμιά δεκαπενταριά άλλους. Θα κοιτάξει αριστερά και θα δει τον Κόστα. Μόνο. Ποιός είναι αριστερά πλέον στην Ευρώπη; Ο Αλέξης με το 20% μπετόν αρμέ, είναι μια «εφεδρεία» όπως εκτιμούν στο PES . Γι’ αυτό τον καλούν ανερυθρίαστα πλέον ως ελληνική εκπροσώπηση στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, κι ας μπλέκει το health με το wealth. Εδώ που τα λέμε όμως, ούτε τ’ αγγλικά της Φώφης τα έχουμε ακούσει για να κάνουμε συγκρίσεις. (Συγγνώμη Πρόεδρε).

Είπα Αλέξης και θέλω να σας ενημερώσω, καθ’ ότι εμείς εδώ είμαστε οικονομικό site, ότι κάπου εκεί την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου θα γίνει και η μεγάλη εκδήλωση του Συριζα για το Ταμείο Ανάκαμψης. Στην μαρκίζα θα κάθονται δύο πρόσωπα: ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Τάκης Κορκολής, σύμβουλος του Προέδρου Τσίπρα. Ο πρώτος είναι σκιώδης του Σκυλακάκη, και ο δεύτερος του Πατέλη. Ο Κορκολής (οι σκιώδεις του σκιώδη με τραβάνε περισσότερο ως μυστηριώδη και ισχυρά πρόσωπα να ξέρετε), είναι πουλέν Δραγασάκη, πρώην ΓΓ ΕΣΠΑ και χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Θα υπάρχουν και άλλοι και θα ενημερωθείτε αρμοδίως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

23:38

Ισραήλ: Ο πρόεδρος Χέρτσογκ θα εξετάσει το αίτημα Νετανιάχου για απονομή χάριτος

23:15

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Νοτίου Αιγαίου: Τι σημαίνει για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

22:49

Δένδιας: Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας

22:18

Χαρακόπουλος: Η χώρα μας σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας και αναταράξεων, παραμένει νησίδα σταθερότητας

21:47

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

21:18

Κομοτηνή: Σύλληψη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

20:58

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη στον νότιο Λίβανο

20:47

Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε τροχαίο 36χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας

20:40

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα

20:26

Progressive Lab στο Delphi Economic Forum: Απογοητευμένοι αλλά δημοκράτες οι πολίτες σε 5 χώρες

20:17

Πυρά στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: «Ανακουφισμένος» ο βασιλιάς Κάρολος

19:59

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία

19:42

Ισραήλ: Κοινή κάθοδος Μπένετ - Λαπίντ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

19:22

Τραμπ για διαπραγμάτευση: Όποτε θέλει το Ιράν ας μας πάρει τηλέφωνο

19:00

Εκπλήξεις με αστερίσκους από τις τράπεζες

18:53

Commerzbank: «Μήλο της Έριδος» ανάμεσα σε Βερολίνο και UniCredit

18:26

Bloomberg: Δεν αναμένονται αυξήσεις επιτοκίων απ' τις κεντρικές τράπεζες των G7

17:41

Δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

17:26

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη μεταβαίνει τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ

17:10

Μαραθώνιος Λονδίνου: Έγραψε ιστορία ο Σάουε - Τον έτρεξε σε λιγότερο από δύο ώρες

17:00

Από το χωράφι στο ράφι… Ποιος κερδίζει πραγματικά;

16:48

Μητσοτάκης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον ΠτΔ στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων

16:37

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά στόχων στον νότιο Λίβανο

16:22

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

16:12

Θεσσαλονίκη: Θύμα βανδαλισμού η προτομή του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη

16:02

Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει παρελθόν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

15:53

Πάπας Λέων: Όσοι διεξάγουν πολέμους και ιδιοποιούνται πόρους είναι κλέφτες - Στερούν από τον κόσμο ένα ειρηνικό μέλλον

15:36

Μητσοτάκης για την επίθεση στο γεύμα στον Λευκό Οίκο: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία

15:32

Στάρμερ: Δηλώνει σοκαρισμένος και καταδικάζει το περιστατικό των πυροβολισμών στη δεξίωση που ήταν παρών ο Τραμπ