INSIDE OUT

Το φαρμάκι των... λίγων ευρωσοσιαλιστών στη Φώφη

06-05-2021 | 07:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ως Πυθία είχα προβλέψει τι θα γίνει σήμερα στους δρόμους της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του Κυριάκου: Χάος. Το ημερολόγιο μπορεί να γράφει 6 Μαΐου, η Πρωτομαγιά μπορεί να μεταφέρθηκε αντί για το Μεγάλο Σάββατο την Τρίτη του Πάσχα, αλλά τα συνδικάτα αποφάσισαν να νεκρώσει το σύμπαν αύριο ημέρα Πέμπτη. Τι καλά που περνάω εδώ, τόσο μακριά από τις ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Πέμπτη σήμερα λοιπόν, να δούμε πως θα πάει η μέρα. Για την Φώφη πάντως δεν θα είναι κι ότι καλύτερο, καθώς πριν την Σύνοδο Κορυφής στην Πορτογαλία θα γίνει ως είθισται και η «μικρή σύνοδος» του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κι ενώ θα περίμενε κανείς , λόγω Πορτογαλικής Προεδρίας ο σύντροφος Αντόνιο Κόστα να κάνει μια γκράντε «μικρή» Σύνοδο για τους ευρωπαίους συντρόφους, πριν δεξιωθεί την δεξιόστροφη ηγεσία της ΕΕ στην κανονική, μαθαίνω πως δεν θα κάνει τίποτα. Κάτι πολύ μικρό με λεμονάδα και pasteis de nata, εκείνα τα μικρά πορτογαλικά ταρτάκια με την κρέμα. Άρα η Πρόεδρος Φώφη δεν πάει Πόρτο.

Τουλάχιστον δεν θα πάει ούτε κι ο Αλέξης! Πάλι καλά. Φαρμάκι την κέρασε ο Κόστα προχθές, που κάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης. Τι σημασία έχει που ο Συριζα τυπικά ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Τον καλούν. Αλλά και οι συνεργάτες της Προέδρου βρε παιδί μου, να μην ασχολούνται καθόλου με τα ευρωπαϊκά. Κόντεψαν να το μάθουν (για τον Αλέξη) από το left. Οι ευρωπαϊκές πηγές μου, μου λένε ότι την λαδιά στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής την έκανε μάλλον εκείνη η νυφίτσα ο Σολτς, του SPD.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πάντως ψάχνονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετριούνται, και κάθε φορά βγαίνουν όλο και λιγότεροι. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά ούτε στην Ισπανία του Πέδρο Σάντσεθ που θα πάει με βαριά καρδιά στο Πόρτο για να πει τον πόνο του, σε ποιόν άραγε; Θα κοιτάξει δεξιά και θα δει την Μέρκελ και καμιά δεκαπενταριά άλλους. Θα κοιτάξει αριστερά και θα δει τον Κόστα. Μόνο. Ποιός είναι αριστερά πλέον στην Ευρώπη; Ο Αλέξης με το 20% μπετόν αρμέ, είναι μια «εφεδρεία» όπως εκτιμούν στο PES . Γι’ αυτό τον καλούν ανερυθρίαστα πλέον ως ελληνική εκπροσώπηση στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, κι ας μπλέκει το health με το wealth. Εδώ που τα λέμε όμως, ούτε τ’ αγγλικά της Φώφης τα έχουμε ακούσει για να κάνουμε συγκρίσεις. (Συγγνώμη Πρόεδρε).

Είπα Αλέξης και θέλω να σας ενημερώσω, καθ’ ότι εμείς εδώ είμαστε οικονομικό site, ότι κάπου εκεί την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου θα γίνει και η μεγάλη εκδήλωση του Συριζα για το Ταμείο Ανάκαμψης. Στην μαρκίζα θα κάθονται δύο πρόσωπα: ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Τάκης Κορκολής, σύμβουλος του Προέδρου Τσίπρα. Ο πρώτος είναι σκιώδης του Σκυλακάκη, και ο δεύτερος του Πατέλη. Ο Κορκολής (οι σκιώδεις του σκιώδη με τραβάνε περισσότερο ως μυστηριώδη και ισχυρά πρόσωπα να ξέρετε), είναι πουλέν Δραγασάκη, πρώην ΓΓ ΕΣΠΑ και χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Θα υπάρχουν και άλλοι και θα ενημερωθείτε αρμοδίως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Πύργος του Άιφελ: Τμήμα της παλιάς σκάλας πουλήθηκε για 450.000 ευρώ σε δημοπρασία

23:47

Ιταλία, Ιρλανδία και Ισπανία ζητούν ευρωπαϊκές κυρώσεις στον Μπεν Γκβιρ

23:36

Ο Λευκός Οίκος αναβάλλει υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος για ΑΙ από Τραμπ

23:24

«Όχι» από Γαλλία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ

23:12

«Πράσινη» η Wall Street με ιστορικό υψηλό για Dow Jones - Απώλειες 1,77% για Nvidia

23:00

Ιμάμογλου, Γιαβάς και CHP για Οζέλ: «Πολιτικό πραξικόπημα» και «παρέμβαση στη δημοκρατία»

22:50

Νέα ζωή στα δημόσια ανενεργά σιδηροδρομικά ακίνητα από τη ΓΑΙΑΟΣΕ

22:40

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για σύσταση προανακριτικής για Λιβανό και Αραμπατζή

22:30

Ψιλή κυριότητα: Η «σιωπηλή» τάση που αλλάζει την αγορά ακινήτων

22:20

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

22:10

Σταθεροποιητικές τάσεις για τον χρυσό

22:00

Η Νορβηγία αίρει τους περιορισμούς στο αλκοόλ τις μέρες του Μουντιάλ

21:51

«Global Sumud»: Επιστροφή 428 ακτιβιστών με ειδικές πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη

21:40

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Με 530 εκατ. ευρώ συμμετέχει στην ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ

21:33

Η οικονομία του διαστήματος «προσγειώνεται» στη Γη - Η SpaceX ανοίγει τον δρόμο

21:21

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για χρηματοδότηση της ICE

21:10

ΕΟΦ: Καθολική απαγόρευση λιανικής πώλησης προϊόντων κάνναβης με μορφή ξηρού άνθους

21:00

Νέα πτώση για το πετρέλαιο μετά το προσχέδιο συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν

20:51

Σκληρό παζάρι ΗΠΑ - Ιράν: «Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία» - Εμπόδια το ουράνιο και τα Στενά του Ορμούζ

20:45

Γαλλία: Ο Λεκορνί αποκλείει ευρείες μειώσεις φόρων στα καύσιμα

20:35

Μητσοτάκης από Μυστρά: Η Ελλάδα μπορεί να χτίζει γέφυρες σε έναν κόσμο που αλλάζει

20:22

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη

20:14

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το όνομα του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού

20:09

Στενά του Ορμούζ: Ιράν και Ομάν εξετάζουν μόνιμα διόδια - Αντιδρούν Τραμπ και Ρούμπιο

20:02

Το Κρεμλίνο δηλώνει ανοικτό σε διάλογο με τους Ευρωπαίους για την Ουκρανία

19:50

Πιερρακάκης: «Δύναμη αξιοπιστίας, σταθερότητας και ανάπτυξης και ανάπτυξης Ελλάδα και Κύπρος»

19:41

Βρεττού (Credia): Αρνητική υπεραξία και κεφαλαιακό όφελος από την Ευρώπη Holdings

19:40

Σε Ημαθία και Πέλλα ο Γεωργιάδης: Εγκαίνια και έργα αναβάθμισης σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

19:38

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία για εξηγήσεις 11 βουλευτές την Παρασκευή

19:25

Ρούμπιο: «Το ΝΑΤΟ δεν κάνει το παραμικρό για να στηρίξει τις ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν»