INSIDE OUT

Το φαρμάκι των... λίγων ευρωσοσιαλιστών στη Φώφη

06-05-2021 | 07:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ως Πυθία είχα προβλέψει τι θα γίνει σήμερα στους δρόμους της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του Κυριάκου: Χάος. Το ημερολόγιο μπορεί να γράφει 6 Μαΐου, η Πρωτομαγιά μπορεί να μεταφέρθηκε αντί για το Μεγάλο Σάββατο την Τρίτη του Πάσχα, αλλά τα συνδικάτα αποφάσισαν να νεκρώσει το σύμπαν αύριο ημέρα Πέμπτη. Τι καλά που περνάω εδώ, τόσο μακριά από τις ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Πέμπτη σήμερα λοιπόν, να δούμε πως θα πάει η μέρα. Για την Φώφη πάντως δεν θα είναι κι ότι καλύτερο, καθώς πριν την Σύνοδο Κορυφής στην Πορτογαλία θα γίνει ως είθισται και η «μικρή σύνοδος» του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κι ενώ θα περίμενε κανείς , λόγω Πορτογαλικής Προεδρίας ο σύντροφος Αντόνιο Κόστα να κάνει μια γκράντε «μικρή» Σύνοδο για τους ευρωπαίους συντρόφους, πριν δεξιωθεί την δεξιόστροφη ηγεσία της ΕΕ στην κανονική, μαθαίνω πως δεν θα κάνει τίποτα. Κάτι πολύ μικρό με λεμονάδα και pasteis de nata, εκείνα τα μικρά πορτογαλικά ταρτάκια με την κρέμα. Άρα η Πρόεδρος Φώφη δεν πάει Πόρτο.

Τουλάχιστον δεν θα πάει ούτε κι ο Αλέξης! Πάλι καλά. Φαρμάκι την κέρασε ο Κόστα προχθές, που κάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης. Τι σημασία έχει που ο Συριζα τυπικά ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Τον καλούν. Αλλά και οι συνεργάτες της Προέδρου βρε παιδί μου, να μην ασχολούνται καθόλου με τα ευρωπαϊκά. Κόντεψαν να το μάθουν (για τον Αλέξη) από το left. Οι ευρωπαϊκές πηγές μου, μου λένε ότι την λαδιά στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής την έκανε μάλλον εκείνη η νυφίτσα ο Σολτς, του SPD.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πάντως ψάχνονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετριούνται, και κάθε φορά βγαίνουν όλο και λιγότεροι. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά ούτε στην Ισπανία του Πέδρο Σάντσεθ που θα πάει με βαριά καρδιά στο Πόρτο για να πει τον πόνο του, σε ποιόν άραγε; Θα κοιτάξει δεξιά και θα δει την Μέρκελ και καμιά δεκαπενταριά άλλους. Θα κοιτάξει αριστερά και θα δει τον Κόστα. Μόνο. Ποιός είναι αριστερά πλέον στην Ευρώπη; Ο Αλέξης με το 20% μπετόν αρμέ, είναι μια «εφεδρεία» όπως εκτιμούν στο PES . Γι’ αυτό τον καλούν ανερυθρίαστα πλέον ως ελληνική εκπροσώπηση στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, κι ας μπλέκει το health με το wealth. Εδώ που τα λέμε όμως, ούτε τ’ αγγλικά της Φώφης τα έχουμε ακούσει για να κάνουμε συγκρίσεις. (Συγγνώμη Πρόεδρε).

Είπα Αλέξης και θέλω να σας ενημερώσω, καθ’ ότι εμείς εδώ είμαστε οικονομικό site, ότι κάπου εκεί την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου θα γίνει και η μεγάλη εκδήλωση του Συριζα για το Ταμείο Ανάκαμψης. Στην μαρκίζα θα κάθονται δύο πρόσωπα: ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Τάκης Κορκολής, σύμβουλος του Προέδρου Τσίπρα. Ο πρώτος είναι σκιώδης του Σκυλακάκη, και ο δεύτερος του Πατέλη. Ο Κορκολής (οι σκιώδεις του σκιώδη με τραβάνε περισσότερο ως μυστηριώδη και ισχυρά πρόσωπα να ξέρετε), είναι πουλέν Δραγασάκη, πρώην ΓΓ ΕΣΠΑ και χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Θα υπάρχουν και άλλοι και θα ενημερωθείτε αρμοδίως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Τραμπ: Έχουμε πρόταση για ειρήνη στην Ουκρανία – Υπάρχει καλη πιθανότητα συμφωνίας

23:47

Μελόνι: Η αποδοχή μας από τον κόσμο είναι υψηλότερη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης

23:38

Τραμπ: Θα διαθέσει 400 έως 500 εκατ. δολ. από το ταμείο της MAGA Inc. για τις ενδιάμεσες εκλογές

23:29

Υπ. Παιδείας: «Τα βιβλία δεν αποτελούν επιλογές πολιτικής ηγεσίας»

23:22

Wall Street: Πτώση στον απόηχο της απασχόλησης και της «αντίδρασης» Fed

23:04

DBRS: Αμετάβλητη η αξιoλόγηση ΒΒΒ για την Ελλάδα, αναβαθμίζει το outlook

22:58

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 6,5% για το Brent, πάνω από 8% το WTI

22:49

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ

22:46

Μητσοτάκης: Στη Δυτική Θεσσαλονίκη πια μιλάμε με έργα, όχι με λόγια

22:35

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το πρώτο του διαμάντι

22:34

Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο

22:20

Γαλλία: Αντιδράσεις μετά τις απειλές της ακροδεξιάς να «κλείσει τη στρόφιγγα» της βοήθειας στην Ουκρανία

22:10

Τραμπ: Απειλεί ότι θα πλήξει «πολύ σύντομα» το «Βουνό της Αξίνας»

22:00

Πορεία ενστόλων στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ

21:48

Τζιτζικώστας: «Καμία σοβαρή ευρωπαϊκή πολιτική για τη θάλασσα χωρίς την Ελλάδα στο τραπέζι»

21:37

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό με πτώση σχεδόν 1,5%

21:31

Χατζηδάκης: Τα 20 δισ. ευρώ της νέας ΚΑΠ να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις

21:23

Μερτς: Δεν θα παραστεί στη διεθνή σύνοδο για το διάστημα στο Παρίσι

21:15

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 23 εκατ. ευρώ

21:08

Μετρό Αθήνας: Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 – Προσωρινές αλλαγές στα δρομολόγια

21:00

Πέμπτη εβδομάδα πτώσης στις ευρωαγορές - «Έλαμψε» η VW

20:56

Η Ιαπωνία ανοίγει την αμυντική της βιομηχανία στις διεθνείς αγορές

20:47

Πόσα χρήματα παίρνει ο Τεντόγλου για τη δεύτερη θέση στο Diamond League

20:39

Γεραπετρίτης: «Αυτονόητο ότι η Ευρώπη θα παράσχει τη στήριξή της προς την Ελλάδα σε οποιαδήποτε απειλή»

20:30

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 11 Σεπτεμβρίου

20:12

Κων. Μιτζάλης (ΑΒΑΞ): «Διατήρηση του ανεκτέλεστου σε υψηλά επίπεδα (κοντά στα 2,8 δισ.), με νέα έργα 700 εκατ. ευρώ»

20:07

Μητσοτάκης από «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο στα Βαλκάνια

19:56

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «Ανώμαλη Προσγείωση» για εταιρείες ελικοπτέρων που έκαναν φοροδιαφυγή»

19:46

Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Ανακαινίσεις σχολείων και εγκαίνια νέων μονάδων στη Θεσσαλονίκη

19:34

Ζελένσκι: Την Κυριακή στο Κιέβο οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Κούσνερ και Γουίτκοφ