INSIDE OUT

Το φαρμάκι των... λίγων ευρωσοσιαλιστών στη Φώφη

06-05-2021 | 07:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ως Πυθία είχα προβλέψει τι θα γίνει σήμερα στους δρόμους της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του Κυριάκου: Χάος. Το ημερολόγιο μπορεί να γράφει 6 Μαΐου, η Πρωτομαγιά μπορεί να μεταφέρθηκε αντί για το Μεγάλο Σάββατο την Τρίτη του Πάσχα, αλλά τα συνδικάτα αποφάσισαν να νεκρώσει το σύμπαν αύριο ημέρα Πέμπτη. Τι καλά που περνάω εδώ, τόσο μακριά από τις ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Πέμπτη σήμερα λοιπόν, να δούμε πως θα πάει η μέρα. Για την Φώφη πάντως δεν θα είναι κι ότι καλύτερο, καθώς πριν την Σύνοδο Κορυφής στην Πορτογαλία θα γίνει ως είθισται και η «μικρή σύνοδος» του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κι ενώ θα περίμενε κανείς , λόγω Πορτογαλικής Προεδρίας ο σύντροφος Αντόνιο Κόστα να κάνει μια γκράντε «μικρή» Σύνοδο για τους ευρωπαίους συντρόφους, πριν δεξιωθεί την δεξιόστροφη ηγεσία της ΕΕ στην κανονική, μαθαίνω πως δεν θα κάνει τίποτα. Κάτι πολύ μικρό με λεμονάδα και pasteis de nata, εκείνα τα μικρά πορτογαλικά ταρτάκια με την κρέμα. Άρα η Πρόεδρος Φώφη δεν πάει Πόρτο.

Τουλάχιστον δεν θα πάει ούτε κι ο Αλέξης! Πάλι καλά. Φαρμάκι την κέρασε ο Κόστα προχθές, που κάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης. Τι σημασία έχει που ο Συριζα τυπικά ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Τον καλούν. Αλλά και οι συνεργάτες της Προέδρου βρε παιδί μου, να μην ασχολούνται καθόλου με τα ευρωπαϊκά. Κόντεψαν να το μάθουν (για τον Αλέξη) από το left. Οι ευρωπαϊκές πηγές μου, μου λένε ότι την λαδιά στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής την έκανε μάλλον εκείνη η νυφίτσα ο Σολτς, του SPD.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πάντως ψάχνονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετριούνται, και κάθε φορά βγαίνουν όλο και λιγότεροι. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά ούτε στην Ισπανία του Πέδρο Σάντσεθ που θα πάει με βαριά καρδιά στο Πόρτο για να πει τον πόνο του, σε ποιόν άραγε; Θα κοιτάξει δεξιά και θα δει την Μέρκελ και καμιά δεκαπενταριά άλλους. Θα κοιτάξει αριστερά και θα δει τον Κόστα. Μόνο. Ποιός είναι αριστερά πλέον στην Ευρώπη; Ο Αλέξης με το 20% μπετόν αρμέ, είναι μια «εφεδρεία» όπως εκτιμούν στο PES . Γι’ αυτό τον καλούν ανερυθρίαστα πλέον ως ελληνική εκπροσώπηση στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, κι ας μπλέκει το health με το wealth. Εδώ που τα λέμε όμως, ούτε τ’ αγγλικά της Φώφης τα έχουμε ακούσει για να κάνουμε συγκρίσεις. (Συγγνώμη Πρόεδρε).

Είπα Αλέξης και θέλω να σας ενημερώσω, καθ’ ότι εμείς εδώ είμαστε οικονομικό site, ότι κάπου εκεί την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου θα γίνει και η μεγάλη εκδήλωση του Συριζα για το Ταμείο Ανάκαμψης. Στην μαρκίζα θα κάθονται δύο πρόσωπα: ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Τάκης Κορκολής, σύμβουλος του Προέδρου Τσίπρα. Ο πρώτος είναι σκιώδης του Σκυλακάκη, και ο δεύτερος του Πατέλη. Ο Κορκολής (οι σκιώδεις του σκιώδη με τραβάνε περισσότερο ως μυστηριώδη και ισχυρά πρόσωπα να ξέρετε), είναι πουλέν Δραγασάκη, πρώην ΓΓ ΕΣΠΑ και χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Θα υπάρχουν και άλλοι και θα ενημερωθείτε αρμοδίως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:00

Ποιοι θησαυρίζουν και ποιοι πληρώνουν το τίμημα – Η νέα γεωοικονομία του πολέμου στο Ιράν

19:46

Τραμπ για Ιράν: Αν βιάζεσαι, δεν θα κάνεις μια καλή συμφωνία

19:24

Γκριν (BoE): Η ζήτηση για stablecoins ενδέχεται σύντομα να εξασθενήσει

19:10

Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες

19:00

Μάλτα: Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Αμπέλα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές

18:39

Σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας φέρνει ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης

18:24

Ένας νεκρός και 219 τραυματισμοί από τις ταραχές στη Γαλλία μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν

18:09

CNN: Το Ιράν αποκατέστησε την πρόσβαση στα θαμμένα οπλοστάσια του

17:17

Τεχνητή νοημοσύνη: Μετατρέπει την ενέργεια στον πιο «καυτό» επιχειρηματικό τομέα στην Αμερική

16:59

Μαρινάκης: Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η αυτοδυναμία

16:50

Γουόλερ (Fed): Η εξάπλωση των stablecoins θα μπορούσε να ενισχύσει την επιρροή της νομισματικής πολιτικής της Fed

16:26

Λίβανος: 13 τραυματίες από ισραηλινό χτύπημα κοντά σε νοσοκομείο

16:00

Σούπερ μάρκετ: Επενδύσεις εκατομμυρίων με αιχμή το franchise και στόχο τον τουριστικό τζίρο

15:56

Έντονες αναταράξεις στα παγκόσμια ομόλογα τον Μάιο λόγω του πολέμου με το Ιράν

15:33

Μητσοτάκης: Θα παραβρεθεί στην τελετή εγκαινίων των «Ποσειδωνίων 2026»

15:21

DW: Ισραηλινή προέλαση πολλών… μποφόρ στον Λίβανο

15:07

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αδιαθεσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

15:03

Γαλλία: Ζητά επείγουσα σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τον Λίβανο

14:57

ΥΠΕΞ: Ζητάμε πλήρη διαλεύκανση του επεισοδίου στην Αλβανία με τραυματισμό Έλληνα

14:47

IAEA: Οποιος επιτίθεται κατά πυρηνικών σταθμών, παίζει με την φωτιά

14:29

CNBC: Οι εξαγωγές πετρελαίου μέσω του Ορμούζ ενδέχεται να μην επιστρέψουν στα προ πολέμου επίπεδα

14:07

Ιράν: Δεν θα εγκρίνει καμία συμφωνία με την Ουάσινγκτον χωρίς εγγυήσεις για τα δικαιώματά του

13:56

Ανδρουλάκη: Η ανακύκλωση δεν είναι μπίζνα

13:48

SoftBank: Επενδύσεις 45 δισ. ευρώ στη Γαλλία για υποδομές ΑΙ

13:35

Κορκίδης: Η προστιθέμενη αξία των Ποσειδωνίων διαχέεται σε εμπόριο, μεταποίηση, υπηρεσίες, τουρισμό και απασχόληση

13:22

Ταχιάος: Τέλος Ιουλίου το Μετρό στην Καλαμαριά - Το 2027 το Flyover

13:00

Real Estate: Ποιες είναι οι τάσεις για το 2026 - Άνοδος τιμών με σημάδια εξισορρόπησης

12:54

Τσουκαλάς: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική συνοχή

12:35

Bloomberg για Ελλάδα: Το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό εγείρει το ενδεχόμενο χαοτικών εκλογών

12:11

ΕΕ: Εξετάζει προσωρινό πάγωμα του πλαφόν τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω του πολέμου στο Ιράν