INSIDE OUT

Το φαρμάκι των... λίγων ευρωσοσιαλιστών στη Φώφη

06-05-2021 | 07:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ως Πυθία είχα προβλέψει τι θα γίνει σήμερα στους δρόμους της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του Κυριάκου: Χάος. Το ημερολόγιο μπορεί να γράφει 6 Μαΐου, η Πρωτομαγιά μπορεί να μεταφέρθηκε αντί για το Μεγάλο Σάββατο την Τρίτη του Πάσχα, αλλά τα συνδικάτα αποφάσισαν να νεκρώσει το σύμπαν αύριο ημέρα Πέμπτη. Τι καλά που περνάω εδώ, τόσο μακριά από τις ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Πέμπτη σήμερα λοιπόν, να δούμε πως θα πάει η μέρα. Για την Φώφη πάντως δεν θα είναι κι ότι καλύτερο, καθώς πριν την Σύνοδο Κορυφής στην Πορτογαλία θα γίνει ως είθισται και η «μικρή σύνοδος» του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κι ενώ θα περίμενε κανείς , λόγω Πορτογαλικής Προεδρίας ο σύντροφος Αντόνιο Κόστα να κάνει μια γκράντε «μικρή» Σύνοδο για τους ευρωπαίους συντρόφους, πριν δεξιωθεί την δεξιόστροφη ηγεσία της ΕΕ στην κανονική, μαθαίνω πως δεν θα κάνει τίποτα. Κάτι πολύ μικρό με λεμονάδα και pasteis de nata, εκείνα τα μικρά πορτογαλικά ταρτάκια με την κρέμα. Άρα η Πρόεδρος Φώφη δεν πάει Πόρτο.

Τουλάχιστον δεν θα πάει ούτε κι ο Αλέξης! Πάλι καλά. Φαρμάκι την κέρασε ο Κόστα προχθές, που κάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης. Τι σημασία έχει που ο Συριζα τυπικά ανήκει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Τον καλούν. Αλλά και οι συνεργάτες της Προέδρου βρε παιδί μου, να μην ασχολούνται καθόλου με τα ευρωπαϊκά. Κόντεψαν να το μάθουν (για τον Αλέξη) από το left. Οι ευρωπαϊκές πηγές μου, μου λένε ότι την λαδιά στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής την έκανε μάλλον εκείνη η νυφίτσα ο Σολτς, του SPD.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πάντως ψάχνονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετριούνται, και κάθε φορά βγαίνουν όλο και λιγότεροι. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά ούτε στην Ισπανία του Πέδρο Σάντσεθ που θα πάει με βαριά καρδιά στο Πόρτο για να πει τον πόνο του, σε ποιόν άραγε; Θα κοιτάξει δεξιά και θα δει την Μέρκελ και καμιά δεκαπενταριά άλλους. Θα κοιτάξει αριστερά και θα δει τον Κόστα. Μόνο. Ποιός είναι αριστερά πλέον στην Ευρώπη; Ο Αλέξης με το 20% μπετόν αρμέ, είναι μια «εφεδρεία» όπως εκτιμούν στο PES . Γι’ αυτό τον καλούν ανερυθρίαστα πλέον ως ελληνική εκπροσώπηση στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, κι ας μπλέκει το health με το wealth. Εδώ που τα λέμε όμως, ούτε τ’ αγγλικά της Φώφης τα έχουμε ακούσει για να κάνουμε συγκρίσεις. (Συγγνώμη Πρόεδρε).

Είπα Αλέξης και θέλω να σας ενημερώσω, καθ’ ότι εμείς εδώ είμαστε οικονομικό site, ότι κάπου εκεί την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου θα γίνει και η μεγάλη εκδήλωση του Συριζα για το Ταμείο Ανάκαμψης. Στην μαρκίζα θα κάθονται δύο πρόσωπα: ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Τάκης Κορκολής, σύμβουλος του Προέδρου Τσίπρα. Ο πρώτος είναι σκιώδης του Σκυλακάκη, και ο δεύτερος του Πατέλη. Ο Κορκολής (οι σκιώδεις του σκιώδη με τραβάνε περισσότερο ως μυστηριώδη και ισχυρά πρόσωπα να ξέρετε), είναι πουλέν Δραγασάκη, πρώην ΓΓ ΕΣΠΑ και χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Θα υπάρχουν και άλλοι και θα ενημερωθείτε αρμοδίως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:57

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές μετά την Nvidia

10:54

Χρηματιστήριο: Αντιμέτωπος με το «φράγμα» των 2.700 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

10:53

ΕΟΔΥ - Ιός δυτικού Νείλου: Συνεχίζεται η αυξημένη καταγραφή νέων κρουσμάτων

10:51

Hellenic Train: Θανατηφόρα παράσυρση ατόμου από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα

10:34

Η ακραία ζέστη συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας - Οι επιπτώσεις σε παιδιά

10:26

ΥΠΕΞ για πλημμύρες στο Νεπάλ: «Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων»

10:19

Alpha Bank: Έως τις 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό καινοτομίας FinQuest 2026

10:07

Επιτυχής κατάρριψη εχθρικών UAV από την ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία

09:57

Μαρινάκης: Δεν κρύφτηκα ούτε μία στιγμή στα δύσκολα - Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή για μένα

09:32

Αμερικανικά ΜΜΕ: Αυτός ήταν ο λόγος της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του αρχηγού της CIA στη Μόσχα

09:22

ΗΠΑ: Το 2028 η δίκη του φερόμενου ως «εγκεφάλου» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

09:15

Δέκα επαγγέλματα που γεννήθηκαν από την κλιματική κρίση

09:12

Τουρισμός: Οι περιφέρειες που κερδίζουν το στοίχημα των διεθνών αεροπορικών αφίξεων

09:01

Πόλεμος στον Περσικό Κόλπο: «Λογαριασμός» 145 δισ. ευρώ για την ΕΕ - Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

08:41

Πλοίο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα» στα Στενά του Ορμούζ

08:39

Αναταραχές στην αγορά αμερικανικών ομολόγων

08:22

Επιστολή Ιράν στον ΟΗΕ: Καταγγέλλει τις ΗΠΑ για «οικονομική τρομοκρατία»

08:18

Ξεκινούν οι εγγραφές επιτυχόντων στα ΑΕΙ - Αποκλειστικά ηλεκτρονικά

08:14

Ήρθε το χοτ ντογκ των 100 ευρώ

08:05

Το σπριντ της κυβέρνησης - Τα σπασμένα πιάτα - Το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ με ΕΛΑΣ

07:46

Φονική πλημμύρα στο Νεπάλ: Αγνοούνται 468 τουρίστες, οι περισσότεροι ξένοι

07:45

Τζαννετάκης: Η Ελλάδα προμηθευτής προϊόντων διύλισης για την ΝΑ Ευρώπη - «Τρελή» η φορολόγηση υπερκερδών

07:33

Οδικά ΣΔΙΤ: «Κληρώνει» για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR-METLEN, ΑΒΑΞ και συμβάσεις 700 εκατ. ευρώ

07:28

Στα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε live

07:20

Ηλεκτρονικά τιμολόγια: «Ραβασάκια» ΑΑΔΕ σε χιλιάδες επιχειρήσεις - Οι αλλαγές από 1η Οκτωβρίου

07:15

Δημογραφικό: Αδειάζουν οι τάξεις από μαθητές, καταργούνται σχολικές μονάδες στην περιφέρεια

07:12

Το νέο πλαίσιο της ΕΒΑ - Τα ιστορικά υψηλά του ΧΑ - Το εύπορο 20%

23:43

Η UEFA αίρει την απειλή μποϊκοτάζ των διοργανώσεων της FIFA

23:40

Nvidia: Σπάει τα κοντέρ με έσοδα 96,2 δισ. δολαρίων – Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και πωλήσεις

23:29

Salesforce: Ποντάρει στην AI και καθησυχάζει τη Wall Street – Άλμα 7% για τη μετοχή