INSIDE OUT

Με ΠΑΣΟΚ Πάσχα οι θέσεις για Μύκονο έκλειναν από Χριστούγεννα

04-05-2021 | 00:01
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πού είναι το Πάσχα το ωραίο το πασοκικό, με τα ΙΧ ουρά στα διόδια, τα πλοία γεμάτα, και το αεροπλάνο για Μύκονο κλεισμένο από τα Χριστούγεννα…Πού είναι το Πάσχα μας, με πρώτη είδηση το ρουκετοπόλεμο στην Χίο, και μόνη έγνοια που θα πετύχουμε το σωστό το τσουρέκι, και την σωστή Luis Vuitton στην Βουκουρεστίου με το δώρο. Άντε βρε. Να’ ναι καλά ο Πρωθυπουργός μας, να τα φτιάξει, για να ‘ρθουμε εμείς μετά, που ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Είπα Πρωθυπουργός και δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στον άγνωστο συνεργάτη που σκέφτηκε να τον στείλει στο εκκλησάκι του Ιπποκράτειου την Μεγάλη Παρασκευή, μόνο κι απέριττο μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο. Πώς λέμε καμία σχέση με τον Αλέξη της καρδιάς μας; Καμία όμως. Που άφησε το ωραίο Σούνιο , κι εκείνο το ωραιότατο σπίτι πάνω στην θάλασσα με 500 ευρώ το μήνα, για να ανταλλάξει ευχές με τους σκληρά εργαζόμενους στο Λαϊκό Νοσοκομείο ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, αλλά δεν…Δεν, μάνα μου.. δεν… λέμε.

Μόνο και μόνο που συγκεντρώθηκε ο σύλλογος των εργαζομένων, σκληροί συνδικαλιστές, και του έλεγαν για μονιμοποιήσεις, κι αυτός τους έλεγε για 8ωρο, για «ένα νέο και ισχυρό ΕΣΥ που θα δίνει προτεραιότητα στους ανθρώπους του» και για «συλλογική ανάσταση που δεν θα έρθει από μόνη της, θα έρθει με αγώνες και διεκδικήσεις», φτάνει. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της: οι εργαζόμενοι παραταγμένοι στην σειρά κι ο Αλέξης Τσίπρας ‘απέναντί’ τους. Καθόλου δεν μ’ άρεσε. Στο δε πασχαλιάτικο μήνυμα, τον έβαλαν εντελώς «ξύλινα» να το διαβάσει, ενώ δεν είχαμε καμία οικογενειακή στιγμή αυτές τις μέρες. Πρόεδρε κάνε κάτι αυθόρμητο , άσε την καρδιά σου να νιώσει.

Ωραία τελειώσαμε με τους βασικούς Αρχηγούς. Τι μένει; Οι απλοί υπουργοί και βουλευτές. Εμένα μ’ αρέσει πολύ στους Δελφούς, δεν κουνάω ρούπι. Μασουλάω τα φύλλα μου και χαίρομαι την φύση που οργιάζει. Αλλά βλέποντας πάντα μπροστά και μελλοντικά με λυπεί να βλέπω υπουργούς και βουλευτές να καταπιέζονται στην Αθήνα μέρες που ‘ναι. Ούτε η Ντόρα τελικά πήγε Χανιά, κι ας έλεγε. Ούτε καν ο Βρούτσης Νάξο. Κι αυτός Αθήνα έμεινε. Χαρήκατε τώρα; Ούτε ο Σταϊκούρας Λαμία, που έχουν ωραία κατσικάκια και αρνάκια. Κι αυτός εδώ. Μόνο η Κατερίνα η Μονογιού χάρηκε την Μύκονο που είναι η τόπος καταγωγής και εκλογική περιφέρεια μαζί. Αλλά έχω μια υποψία ότι η νεαρά βουλευτής δεν ξεκούνησε ποτέ από εκεί. Την είπα την κακία μου και ησύχασα.

Έχω κι άλλη φυσικά. Μεγάλη Πέμπτη - Μεγάλη Παρασκευή ποιοι έμειναν στις επάλξεις του εμβολιασμού; Ο ντούρασελ Μάριος Θεμιστοκλέους! Οι άλλοι σιωπηρώς, άλλος από ‘δω κι άλλος από ‘κει, την έκαναν κοινώς.

Έλαβα πάμπολες πασχαλινές κάρτες αυτές τις μέρες. Λοιπόν βρήκα έναν τρόπο να ξεχωρίσω τους συριζαίους απ' τους δεξιούς: οι συριζαίοι , έχουν την λέξη Αλληλεγγύη στην κάρτα. Καμιά φορά το «σπάνε», όπως ο σύντροφος Κουρουμπλής με τις λέξεις «συλλογικότητα» και «αδελφοσύνη». Οι δεξιοί πάλι, πφφ τίποτα ιδιαίτερο.

Πάσχα, Πάσχα αλλά είχαμε και την πολιτική κόντρα μεγατόνων μεταξύ Μαρίας Αντωνίου και Κατερίνας Νοτοπούλου. Το Κατερινάκι εξεμάνη για την «αήθη επίθεση» εναντίον της του Μεγάλο Σάββατο από την, «κατά τ’ άλλα «άφαντη» επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντώνιου». «Λυπάμαι βαθιά για το ιταμό αυτό επίπεδο πολιτικού ήθους και λόγου» τόνισε η ωραία Κατερίνα. Η κ. Αντωνίου αποκάλεσε «ρουσφέτι» το θεσμό του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο και μόνο πάντως, επειδή ενσωμάτωσε στον πολιτικό της λόγο την Βενιζέλεια λέξη «ιταμό» , η στήλη είναι με την Κατερίνα την Α’ Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Όσο για την Μαρία Αντωνίου, ένα έχω να πω: όσα Γραφεία Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κι αν αναλάβει, αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έναν Ζήση Τζηκαλάγια στην εκλογική της περιφέρεια, δεν θα ξανα- ασχοληθώ.

Χριστιανικές ευχές ολούθε

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:09

Πακιστάν: Πιθανός νέος γύρος ειρηνευτικών επαφών Ιράν - ΗΠΑ

14:38

Ρωσία: Εργοστάσιο λιπασμάτων στη περιφέρεια Βόλογκντα υπέστη ζημιές από επίθεση ουκρανικών drones

14:30

Σε τροχιά υλοποίησης ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης - Τον Μάιο οι προσφορές

14:20

Μαγιάρ: Την Τετάρτη το πρώτο τετ α τετ με την φον ντερ Λάιεν

14:14

Θεοχάρης: Το Καζακστάν συνιστά το δεύτερο σημαντικότερο προμηθευτή πετρελαίου για την Ελλάδα

14:07

ΙΣΑ: Συστήνει Ανεξάρτητη Επιτροπή Επιστημόνων για ενίσχυση δράσεων ιατρικής παιδείας και επιστημονικής αριστείας

14:03

Κάλας για του πυροβολισμούς στη δεξίωση του Τραμπ: Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία

13:55

Επίθεση αγνώστων στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με υλικές ζημιές στην είσοδο του δικαστηρίου

13:30

Η βιομηχανία λογισμικού πεδίο μάχης καθώς κορυφαία στελέχη μετακινούνται στην OpenAI

13:21

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι σε αποδρομή και αυτό δεν αναστρέφεται

13:10

ΗΠΑ: Ποιός είναι ο δράστης των πυροβολισμών στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

13:00

Ακίνητα: Πώς διαμορφώνεται η αγορά πολυτελών ακινήτων – Η ζήτηση, οι «επισκέψεις», η μέση αξία

12:56

ΗΠΑ: Εγκρίνουν την κάλυψη της δαπάνης υπεράσπισης του πρώην προέδρου Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

12:52

Brain regain: Επαναπατρισμός με συνείδηση - Όταν η διεθνής εμπειρία γίνεται καταλύτης ευκαιριών

12:44

Disinformation και Disnews: Φαινόμενα που... πληγώνουν τη δημοκρατία

12:36

Σε υψηλό 17 ετών το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το 2025 - Άνοδος και στην κατανάλωση

12:32

Παναμάς: Οι αγρότες εναντίον σχεδίου για την κατασκευή φράγματος με σκοπό να τροφοδοτείται η Διώρυγα

12:25

Καλογεράκης (Qualco Group): Η «τέλεια» ωρα του Embedded Finance

12:19

Δυο νεκροί στη βορειοανατολική Ουκρανία σε επιδρομή drones της Ρωσίας

12:12

Ράσμουσεν: Γαλλία και Βρετανία πρέπει να ηγηθούν του ευρωπαϊκού «ΝΑΤΟ»

11:54

Παράταση αιτήσεων για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

11:45

Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή για την προστασία των ανηλίκων από τον ψηφιακό εθισμό

11:39

Bloomberg: Ένας πιο θερμός κόσμος θα είναι πιο ακριβός

11:30

Ιράν: Εκτελέσθηκε άνδρας ως μέλος μαχητικής σουνιτικής οργάνωσης

11:22

Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για destination weddings

11:17

Ουκρανία: Τιμά την επέτειο των 40 ετών από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ

11:07

Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα δεν χρειάζεται κατασκευασμένες εικόνες κρίσης - Βολές σε Δούκα

10:56

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία γινόμαστε ένας ισχυρός άξονας στη Μεσόγειο

10:45

Αμοιβαία Κεφάλαια: Ξεπέρασε τα 30 δισ. το ενεργητικό, σε υψηλά 22 ετών

10:35

ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη