INSIDE OUT

Με ΠΑΣΟΚ Πάσχα οι θέσεις για Μύκονο έκλειναν από Χριστούγεννα

04-05-2021 | 00:01
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πού είναι το Πάσχα το ωραίο το πασοκικό, με τα ΙΧ ουρά στα διόδια, τα πλοία γεμάτα, και το αεροπλάνο για Μύκονο κλεισμένο από τα Χριστούγεννα…Πού είναι το Πάσχα μας, με πρώτη είδηση το ρουκετοπόλεμο στην Χίο, και μόνη έγνοια που θα πετύχουμε το σωστό το τσουρέκι, και την σωστή Luis Vuitton στην Βουκουρεστίου με το δώρο. Άντε βρε. Να’ ναι καλά ο Πρωθυπουργός μας, να τα φτιάξει, για να ‘ρθουμε εμείς μετά, που ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Είπα Πρωθυπουργός και δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στον άγνωστο συνεργάτη που σκέφτηκε να τον στείλει στο εκκλησάκι του Ιπποκράτειου την Μεγάλη Παρασκευή, μόνο κι απέριττο μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο. Πώς λέμε καμία σχέση με τον Αλέξη της καρδιάς μας; Καμία όμως. Που άφησε το ωραίο Σούνιο , κι εκείνο το ωραιότατο σπίτι πάνω στην θάλασσα με 500 ευρώ το μήνα, για να ανταλλάξει ευχές με τους σκληρά εργαζόμενους στο Λαϊκό Νοσοκομείο ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, αλλά δεν…Δεν, μάνα μου.. δεν… λέμε.

Μόνο και μόνο που συγκεντρώθηκε ο σύλλογος των εργαζομένων, σκληροί συνδικαλιστές, και του έλεγαν για μονιμοποιήσεις, κι αυτός τους έλεγε για 8ωρο, για «ένα νέο και ισχυρό ΕΣΥ που θα δίνει προτεραιότητα στους ανθρώπους του» και για «συλλογική ανάσταση που δεν θα έρθει από μόνη της, θα έρθει με αγώνες και διεκδικήσεις», φτάνει. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της: οι εργαζόμενοι παραταγμένοι στην σειρά κι ο Αλέξης Τσίπρας ‘απέναντί’ τους. Καθόλου δεν μ’ άρεσε. Στο δε πασχαλιάτικο μήνυμα, τον έβαλαν εντελώς «ξύλινα» να το διαβάσει, ενώ δεν είχαμε καμία οικογενειακή στιγμή αυτές τις μέρες. Πρόεδρε κάνε κάτι αυθόρμητο , άσε την καρδιά σου να νιώσει.

Ωραία τελειώσαμε με τους βασικούς Αρχηγούς. Τι μένει; Οι απλοί υπουργοί και βουλευτές. Εμένα μ’ αρέσει πολύ στους Δελφούς, δεν κουνάω ρούπι. Μασουλάω τα φύλλα μου και χαίρομαι την φύση που οργιάζει. Αλλά βλέποντας πάντα μπροστά και μελλοντικά με λυπεί να βλέπω υπουργούς και βουλευτές να καταπιέζονται στην Αθήνα μέρες που ‘ναι. Ούτε η Ντόρα τελικά πήγε Χανιά, κι ας έλεγε. Ούτε καν ο Βρούτσης Νάξο. Κι αυτός Αθήνα έμεινε. Χαρήκατε τώρα; Ούτε ο Σταϊκούρας Λαμία, που έχουν ωραία κατσικάκια και αρνάκια. Κι αυτός εδώ. Μόνο η Κατερίνα η Μονογιού χάρηκε την Μύκονο που είναι η τόπος καταγωγής και εκλογική περιφέρεια μαζί. Αλλά έχω μια υποψία ότι η νεαρά βουλευτής δεν ξεκούνησε ποτέ από εκεί. Την είπα την κακία μου και ησύχασα.

Έχω κι άλλη φυσικά. Μεγάλη Πέμπτη - Μεγάλη Παρασκευή ποιοι έμειναν στις επάλξεις του εμβολιασμού; Ο ντούρασελ Μάριος Θεμιστοκλέους! Οι άλλοι σιωπηρώς, άλλος από ‘δω κι άλλος από ‘κει, την έκαναν κοινώς.

Έλαβα πάμπολες πασχαλινές κάρτες αυτές τις μέρες. Λοιπόν βρήκα έναν τρόπο να ξεχωρίσω τους συριζαίους απ' τους δεξιούς: οι συριζαίοι , έχουν την λέξη Αλληλεγγύη στην κάρτα. Καμιά φορά το «σπάνε», όπως ο σύντροφος Κουρουμπλής με τις λέξεις «συλλογικότητα» και «αδελφοσύνη». Οι δεξιοί πάλι, πφφ τίποτα ιδιαίτερο.

Πάσχα, Πάσχα αλλά είχαμε και την πολιτική κόντρα μεγατόνων μεταξύ Μαρίας Αντωνίου και Κατερίνας Νοτοπούλου. Το Κατερινάκι εξεμάνη για την «αήθη επίθεση» εναντίον της του Μεγάλο Σάββατο από την, «κατά τ’ άλλα «άφαντη» επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντώνιου». «Λυπάμαι βαθιά για το ιταμό αυτό επίπεδο πολιτικού ήθους και λόγου» τόνισε η ωραία Κατερίνα. Η κ. Αντωνίου αποκάλεσε «ρουσφέτι» το θεσμό του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο και μόνο πάντως, επειδή ενσωμάτωσε στον πολιτικό της λόγο την Βενιζέλεια λέξη «ιταμό» , η στήλη είναι με την Κατερίνα την Α’ Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Όσο για την Μαρία Αντωνίου, ένα έχω να πω: όσα Γραφεία Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κι αν αναλάβει, αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έναν Ζήση Τζηκαλάγια στην εκλογική της περιφέρεια, δεν θα ξανα- ασχοληθώ.

Χριστιανικές ευχές ολούθε

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:46

Κάλας: «Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός της ΕΕ»

13:45

Εκπέμπει SOS η ΕΣΕΕ: Έτος συρρίκνωσης για το λιανεμπόριο το 2025 - Μεγάλη ανησυχία και για το 2026

13:40

Ουκρανία: Ο πόλεμος έχει προκαλέσει την εκπομπή 311 εκατ. τόνων ισοδύναμου CO₂

13:34

Το Facebook δημιουργεί αθάνατα προφίλ για τους χρήστες

13:26

Η HELLENiQ ENERGY δώρισε εξοπλισμό στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ

13:22

Μητσοτάκης: Στα τέλη Μαρτίου η απόφαση για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

13:12

Ζελένσκι προς Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Το δάνειο 90 δισ. ευρώ, εγγύηση της ανθεκτικότητάς μας

13:12

Η Metlen αναλαμβάνει νέο υβριδικό έργο 198 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

13:12

Την Πέμπτη συνεδριάζει υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο

13:04

Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό καταστήματος της Lidl Ελλάς στην Ιερισσό

12:52

Έχετε κρυπτονομίσματα; Υπολογίστε τον φόρο σας

12:47

Ρούτε: «Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας οφείλουν να βοηθούν καθημερινά μέχρι να τελειώσουν οι σφαγές»

12:45

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για 400 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία για «καθαρές» επενδύσεις

12:44

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός της ημέρας τα πορίσματα των κομμάτων

12:41

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών

12:40

O Μακρόν υπογραμμίζει την «τριπλή αποτυχία» της Ρωσίας στην Ουκρανία

12:36

ΒΙΚΟΣ: Το φυσικό μεταλλικό νερό που εμπιστεύονται οι Έλληνες - και όχι τυχαία

12:35

Κρεμλίνο: «Οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί»

12:29

Μαύρος (ΔΕΗ): «Έχουμε διπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ μας στη Ρουμανία»

12:25

Η FedEx στρέφεται κατά της κυβέρνησης Τραμπ για να της επιστραφούν δασμοί

12:24

Έρευνα - ορόσημο φωτίζει την διαφορετική ανάπτυξη του εγκεφάλου στο σύνδρομο Down

12:20

Ελάφρυνση 3,7 δισ. ευρώ για τους καταναλωτές έως το 2034 από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις του ΑΔΜΗΕ

12:20

Το Revolut Pay ενσωματώνεται στις επιλογές πληρωμής του efood

12:13

Μητσοτάκης: «Επαναβεβαιώνουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας»

12:12

Ανοίγουν αύριο 5 φυσικά καταστήματα Shein στη Γαλλία

12:08

H ΑΒ Βασιλόπουλος επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των καταστημάτων της

11:46

Η Βρετανία επιβάλλει κυρώσεις στη ρωσική Transneft

11:39

Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία: «Ο επιτιθέμενος δεν μπορεί να ανταμειφθεί» και «τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία»

11:33

Ουκρανία - Ρωσία: Τέσσερα χρόνια πολέμου σε πέντε σημαντικές φάσεις

11:30

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας αποτρέπει τις γυναίκες να κάνουν παιδιά - Και αυτό θα μπορούσε να σημάνει οικονομική καταστροφή