BACKSTORY

Τηλεπικοινωνιακές αλλαγές – Παιχνίδια με τη διασπορά - Πτώση αλλά και πάλι...

08-01-2025 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τηλεπικοινωνιακές αλλαγές – Παιχνίδια με τη διασπορά - Πτώση αλλά και πάλι...

Τηλεπικοινωνιακές αλλαγές

Στον ΟΤΕ η έλευση Νεμπή έφερε σωρεία αλλαγών σε όλα τα επίπεδα ή σχεδόν σε όλα. Και εγώ θα έλεγα ότι είναι λογικά όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι κάποιοι που είχαν επί χρόνια κορυφαίες θέσεις στην ιεραρχία ήλπιζαν ότι θα παραμείνουν αλλά όπως αποδείχτηκε, επί ματαίω.

Αλλαγές όμως θα έχουμε σύντομα και στην Vodafone καθώς θα αποχωρήσει ο Χάρης Μπρουμίδης. Και εκεί έχουμε εκπλήξεις καθώς η κυρία που ήταν έτοιμη να αναλάβει τη θέση του και το θεωρούσε βέβαιο αφού είχε κάνει και το «αγροτικό της» στο εξωτερικό και είχε αναβαθμιστεί προ διετίας τελικά έχασε στο νήμα και ο διάδοχος είναι… kinder έκπληξη.

Δουλευόμαστε ή ιδέα μας είναι;

Πάνω από 25% αυξήθηκε η διασπορά του ομίλου Νάκας μετά τη διάθεση 240.000 μετοχών από τους βασικούς μετόχους. Διέθεσαν πριν τα Χριστούγεννα από 120.000 μετοχές ο κάθε ένας και χθες γνωστοποίησαν τα νέα ποσοστά τους. Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά γίνονται για να τηρηθεί το γράμμα του νέου κανονισμού του ΧΑ για την ελάχιστη διασπορά και θα δούμε πολλά τέτοια το επόμενο διάστημα. Τώρα κατά πόσο θα αυξηθεί πράγματι η διασπορά όπως πιστεύει ο Γιάννος Κοντόπουλος θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω.

Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι μπορεί να το αποδείξει κιόλας. Κοινώς δουλευόμαστε μεταξύ μας και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και μια ωραία ατμόσφαιρα.

Επενδύσεις

Το ποσό των 140 εκατ. ευρώ θα ρίξει η ΔΕΗ στην ανάπτυξη οπτικών ινών το 2025. Το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και έχω την αίσθηση ότι θα αλλάξουν πολλά από αυτά που ξέραμε για τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες.

Πτώση αλλά και πάλι...

Χαμηλότερα ήταν τα επιτόκια για δάνεια και καταθέσεις το Νοέμβριο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως τα spreads παραμένουν υψηλά και μάλιστα διατηρούνται από τα υψηλότερα της Ε.Ε. Το γιατί είναι σαφές: Γιατί υποχωρούν οι καταθέσεις αναλογικά περισσότερο απ' ότι τα δάνεια. Και βέβαια ισορροπία θα υπάρξει αρκετά αργότερα και όχι στο βαθμό που τα spreads της χώρας να ανταγωνίζονται τα ευρωπαϊκά.

Τα προβλήματα της έλευσης Τραμπ

Τα προβλήματα νομίζω από την επικείμενη έλευση Τραμπ θα πρέπει να αξιολογηθούν στον καιρό τους, δηλαδή όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει την διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Αλλιώς αν κληθούμε να αξιολογήσουμε πως η Γροιλανδία μπορεί να αγοραστεί νομίζω πως τα θέματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μεγάλα.

Τέλος να σημειώσω πως οι αγοραπωλησίες με διεθνή κεφάλαια στην Ευρώπη θα περνούν πια από ένα δεύτερο και από ένα τρίτο φίλτρο και ας το κρατήσουμε κατά νου αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Γαλλία: Η χώρα καταγράφει ρεκόρ 35 συνεχόμενων ημερών βροχοπτώσεων

23:49

Το eBay εξαγοράζει την Depop - Άλμα 17% για την ιδιοκτήτρια Etsy

23:42

ΟΗΕ: Το Ισραήλ διεξάγει «σταδιακή ντε φάκτο προσάρτηση» της Δυτικής Όχθης

23:33

Ιράν: ΝΟΤΑΜ για προγραμματισμένες εκτοξεύσεις πυραύλων την Πέμπτη

23:26

Επικριτικός ο Ζελένσκι για την έκβαση των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη

23:15

Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τεχνολογία παρά την «διχασμένη» Fed

22:54

Λευκός Οίκος: «Προς το συμφέρον» της Κούβας να ξεκινήσει σύντομα μεγάλες αλλαγές

22:40

To ιταλικό δημόσιο θα πρέπει να αποζημιώσει την ΜΚΟ Sea Watch με 76.000 ευρώ

22:26

Άνοδος 2% για τον χρυσό με τις γεωπολιτικές εντάσεις στο επίκεντρο

22:11

Κεφαλογιάννη: «Η Ελλάδα και η Ισπανία αποτελούν στρατηγικούς εταίρους στον τουρισμό»

21:50

Τοποθέτηση καμερών σε έξι κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και 10 λεωφορεία

21:33

Πρακτικά Fed: Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στους αξιωματούχους για τα επιτόκια

21:23

«Απαράδεκτο» χαρακτηρίζει ο Πούτιν το αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα

21:07

Έρευνα Microsoft: Το γυαλί αξιόπιστο υλικό για μακροπρόθεσμη αποθήκευση δεδομένων

20:52

O Μάρκο Ρούμπιο συνομιλεί μυστικά με τον εγγονό του Ραούλ Κάστρο

20:46

Κυρανάκης: «Με το railway.gov.gr ο σιδηροδρομος αποκτά μια ισχυρή δικλείδα ασφαλείας»

20:40

Υπόθεση Έπστιν: Η εισαγγελέας του Παρισιού καλεί πιθανά θύματα να καταθέσουν

20:33

Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα μετά την απολογία του

20:26

Δύο εργάτες νεκροί από ηλεκτροπληξία σε διαμέρισμα στη Βάρη

20:09

Η γεωπολιτική σημασία του ουρανίου και το θρίλερ στον Νίγηρα

20:08

Κλείνει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle - Εκτεταμένες περικοπές κόστους

20:03

Ευρωαγορές: «Φρέσκο» ρεκόρ για τον Stoxx 600, «βουτιά» 7% της Bayer

19:45

Μητσοτάκης: Στόχος μου να ενισχύσω τη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας - Ινδίας

19:34

Ράιτ προς ΔΟΕ: Επικεντρωθείτε στην ενεργειακή ασφάλεια και μην ασχολείστε με την κλιματική αλλαγή

19:14

Κεραμέως: Η ανεργία στην Ελλάδα χαμηλότερη από Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία

19:06

ΕΧΑΕ: Άλμα 82,7% στα καθαρά κέρδη το 2025 - Προτεινόμενο μέρισμα 0,11 ευρώ ευρώ ανά μετοχή

19:05

Πετρέλαιο: Κέρδη 4% με φόντο τις «εύθραυστες» συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

18:55

Οικονομικός σύμβουλος Τραμπ: «Ντροπή» η μελέτη της Fed για τον αντίκτυπο των δασμών

18:44

Σάλος στην Ισπανία: Παραιτήθηκε ο υπαρχηγός της αστυνομίας έπειτα από κατηγορίες αστυνομικού για βιασμό

18:38

Ξένοι κατάσκοποι βλέπουν στο Telegram μηνύματα Ρώσων στρατιωτών, λέει υπουργός