BACKSTORY

Τηλεπικοινωνιακές αλλαγές – Παιχνίδια με τη διασπορά - Πτώση αλλά και πάλι...

08-01-2025 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τηλεπικοινωνιακές αλλαγές – Παιχνίδια με τη διασπορά - Πτώση αλλά και πάλι...
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τηλεπικοινωνιακές αλλαγές

Στον ΟΤΕ η έλευση Νεμπή έφερε σωρεία αλλαγών σε όλα τα επίπεδα ή σχεδόν σε όλα. Και εγώ θα έλεγα ότι είναι λογικά όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι κάποιοι που είχαν επί χρόνια κορυφαίες θέσεις στην ιεραρχία ήλπιζαν ότι θα παραμείνουν αλλά όπως αποδείχτηκε, επί ματαίω.

Αλλαγές όμως θα έχουμε σύντομα και στην Vodafone καθώς θα αποχωρήσει ο Χάρης Μπρουμίδης. Και εκεί έχουμε εκπλήξεις καθώς η κυρία που ήταν έτοιμη να αναλάβει τη θέση του και το θεωρούσε βέβαιο αφού είχε κάνει και το «αγροτικό της» στο εξωτερικό και είχε αναβαθμιστεί προ διετίας τελικά έχασε στο νήμα και ο διάδοχος είναι… kinder έκπληξη.

Δουλευόμαστε ή ιδέα μας είναι;

Πάνω από 25% αυξήθηκε η διασπορά του ομίλου Νάκας μετά τη διάθεση 240.000 μετοχών από τους βασικούς μετόχους. Διέθεσαν πριν τα Χριστούγεννα από 120.000 μετοχές ο κάθε ένας και χθες γνωστοποίησαν τα νέα ποσοστά τους. Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά γίνονται για να τηρηθεί το γράμμα του νέου κανονισμού του ΧΑ για την ελάχιστη διασπορά και θα δούμε πολλά τέτοια το επόμενο διάστημα. Τώρα κατά πόσο θα αυξηθεί πράγματι η διασπορά όπως πιστεύει ο Γιάννος Κοντόπουλος θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω.

Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι μπορεί να το αποδείξει κιόλας. Κοινώς δουλευόμαστε μεταξύ μας και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και μια ωραία ατμόσφαιρα.

Επενδύσεις

Το ποσό των 140 εκατ. ευρώ θα ρίξει η ΔΕΗ στην ανάπτυξη οπτικών ινών το 2025. Το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και έχω την αίσθηση ότι θα αλλάξουν πολλά από αυτά που ξέραμε για τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες.

Πτώση αλλά και πάλι...

Χαμηλότερα ήταν τα επιτόκια για δάνεια και καταθέσεις το Νοέμβριο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως τα spreads παραμένουν υψηλά και μάλιστα διατηρούνται από τα υψηλότερα της Ε.Ε. Το γιατί είναι σαφές: Γιατί υποχωρούν οι καταθέσεις αναλογικά περισσότερο απ' ότι τα δάνεια. Και βέβαια ισορροπία θα υπάρξει αρκετά αργότερα και όχι στο βαθμό που τα spreads της χώρας να ανταγωνίζονται τα ευρωπαϊκά.

Τα προβλήματα της έλευσης Τραμπ

Τα προβλήματα νομίζω από την επικείμενη έλευση Τραμπ θα πρέπει να αξιολογηθούν στον καιρό τους, δηλαδή όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει την διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Αλλιώς αν κληθούμε να αξιολογήσουμε πως η Γροιλανδία μπορεί να αγοραστεί νομίζω πως τα θέματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μεγάλα.

Τέλος να σημειώσω πως οι αγοραπωλησίες με διεθνή κεφάλαια στην Ευρώπη θα περνούν πια από ένα δεύτερο και από ένα τρίτο φίλτρο και ας το κρατήσουμε κατά νου αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:05

Δήμος Αθηναίων: Ένας στους τρεις άστεγους βρίσκεται στον δρόμο για περισσότερα από πέντε χρόνια

15:03

Παπαστράτος: Ο Αλέξανδρος Χατζόπουλος αναλαμβάνει αντιπρόεδρος - Νέος στρατηγικός ρόλος για τον Ιάκωβο Καργαρώτο

14:54

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

14:51

Παπαστεργίου: Φάρος και Δαίδαλος το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας στην τεχνητή νοημοσύνη

14:49

IBM: Κατασκεύασε το μικρότερο τσιπ στον κόσμο

14:47

Κικίλιας: 4 εκατ. ευρώ για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών με το Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων

14:47

Ιατρικό Αθηνών: Αναληθή και χωρίς βάση τα δημοσιεύματα για εξαγορά

14:37

ΥΠΕΝ: Διαγωνισμός για σεισμικές έρευνες σε Δυτική και Νότια Ελλάδα

14:34

DBRS: Ανθεκτική αλλά πιο αργή η παγκόσμια ανάπτυξη – Η Ελλάδα στις οικονομίες που υπεραποδίδουν

14:23

Παπαθανάσης: 62,7 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Νέα Μάκρη Αττικής

14:22

Η Real Consulting ενισχύει τον ρόλο της στην Ψηφιακή Υγεία

14:21

Σιάμισιης: Στόχος EBITDA 1,5 δισ. ευρώ - Η HELLENiQ Energy επενδύει σε ΑΠΕ χωρίς να εγκαταλείπει τους υδρογονάνθρακες

14:15

Παπασταύρου προς Τουρκία για την COP31: «Ή και οι 27, ή κανείς»

14:11

6 καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για όσους δεν αντέχουν τη ζέστη

14:02

Ρούμπιο: Η επιβολή διοδίων στο Ορμούζ θα μπορούσε να «εξαπλωθεί» και σε άλλα θαλάσσια περάσματα

14:01

Διάσκεψη στο Γκντανσκ: Ο Τουσκ ζήτησε από Ουκρανούς και Πολωνούς να χτίσουν κοινό μέλλον

13:48

Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Λίμνη Aώου - Σώο το πλήρωμα

13:44

Ισραήλ και Λίβανος διαψεύδουν πληροφορία για αποχώρηση από τμήμα του νοτίου Λιβάνου

13:26

Μαρινάκης: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που ήρε την προστασία της α' κατοικίας»

13:22

Διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στο Γκντανσκ χωρίς παρουσία Ζελένσκι

13:16

ΠΟΥ: Η υψηλή θερμοκρασία και οι βροχοπτώσεις αυξάνουν την μετάδοση του κίτρινου πυρετού

13:15

Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη - Τουλάχιστον 212 θάνατοι στην Ισπανία από την Κυριακή

13:08

tbi bank: Λανσάρει το Shopping Mall - Απλοποιούνται online αγορές και πληρωμές

13:06

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,3% στις τιμές υλικών κατασκευής νέων κτηρίων τον Μάιο

13:05

Μπρατάκος για νέο Χωροταξικό ΑΠΕ: «Σαφές πλαίσιο, χωρίς αναδρομικότητα και ακινητοποίηση της αγοράς»

13:01

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις - Η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα

12:52

Randstad: Έρευνα HR Trends Technology - Οι τάσεις στον τομέα της τεχνολογίας

12:51

ΕΤΕ: Υπεραποδίδει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων - «Κλειδί» ο τουρισμός

12:47

Βγήκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2026

12:46

Bank of America: Έρχεται μπαράζ αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed