BACKSTORY

Τηλεπικοινωνιακές αλλαγές – Παιχνίδια με τη διασπορά - Πτώση αλλά και πάλι...

08-01-2025 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τηλεπικοινωνιακές αλλαγές – Παιχνίδια με τη διασπορά - Πτώση αλλά και πάλι...

Τηλεπικοινωνιακές αλλαγές

Στον ΟΤΕ η έλευση Νεμπή έφερε σωρεία αλλαγών σε όλα τα επίπεδα ή σχεδόν σε όλα. Και εγώ θα έλεγα ότι είναι λογικά όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι κάποιοι που είχαν επί χρόνια κορυφαίες θέσεις στην ιεραρχία ήλπιζαν ότι θα παραμείνουν αλλά όπως αποδείχτηκε, επί ματαίω.

Αλλαγές όμως θα έχουμε σύντομα και στην Vodafone καθώς θα αποχωρήσει ο Χάρης Μπρουμίδης. Και εκεί έχουμε εκπλήξεις καθώς η κυρία που ήταν έτοιμη να αναλάβει τη θέση του και το θεωρούσε βέβαιο αφού είχε κάνει και το «αγροτικό της» στο εξωτερικό και είχε αναβαθμιστεί προ διετίας τελικά έχασε στο νήμα και ο διάδοχος είναι… kinder έκπληξη.

Δουλευόμαστε ή ιδέα μας είναι;

Πάνω από 25% αυξήθηκε η διασπορά του ομίλου Νάκας μετά τη διάθεση 240.000 μετοχών από τους βασικούς μετόχους. Διέθεσαν πριν τα Χριστούγεννα από 120.000 μετοχές ο κάθε ένας και χθες γνωστοποίησαν τα νέα ποσοστά τους. Έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά γίνονται για να τηρηθεί το γράμμα του νέου κανονισμού του ΧΑ για την ελάχιστη διασπορά και θα δούμε πολλά τέτοια το επόμενο διάστημα. Τώρα κατά πόσο θα αυξηθεί πράγματι η διασπορά όπως πιστεύει ο Γιάννος Κοντόπουλος θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω.

Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι μπορεί να το αποδείξει κιόλας. Κοινώς δουλευόμαστε μεταξύ μας και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και μια ωραία ατμόσφαιρα.

Επενδύσεις

Το ποσό των 140 εκατ. ευρώ θα ρίξει η ΔΕΗ στην ανάπτυξη οπτικών ινών το 2025. Το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και έχω την αίσθηση ότι θα αλλάξουν πολλά από αυτά που ξέραμε για τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες.

Πτώση αλλά και πάλι...

Χαμηλότερα ήταν τα επιτόκια για δάνεια και καταθέσεις το Νοέμβριο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως τα spreads παραμένουν υψηλά και μάλιστα διατηρούνται από τα υψηλότερα της Ε.Ε. Το γιατί είναι σαφές: Γιατί υποχωρούν οι καταθέσεις αναλογικά περισσότερο απ' ότι τα δάνεια. Και βέβαια ισορροπία θα υπάρξει αρκετά αργότερα και όχι στο βαθμό που τα spreads της χώρας να ανταγωνίζονται τα ευρωπαϊκά.

Τα προβλήματα της έλευσης Τραμπ

Τα προβλήματα νομίζω από την επικείμενη έλευση Τραμπ θα πρέπει να αξιολογηθούν στον καιρό τους, δηλαδή όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει την διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Αλλιώς αν κληθούμε να αξιολογήσουμε πως η Γροιλανδία μπορεί να αγοραστεί νομίζω πως τα θέματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μεγάλα.

Τέλος να σημειώσω πως οι αγοραπωλησίες με διεθνή κεφάλαια στην Ευρώπη θα περνούν πια από ένα δεύτερο και από ένα τρίτο φίλτρο και ας το κρατήσουμε κατά νου αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Γαλλία: Πρώην πράκτορες κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας μιας «κατασκόπου» κατ' εντολή μασονικής στοάς

23:45

Τσεχία: Συνδικάτα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προειδοποιούν με απεργία

23:29

Tesla: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη πρώτου τριμήνου, τις έχασαν τα έσοδα

23:13

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq - S&P 500 με tech ράλι

23:00

Βρετανία: Έρευνα σε τρεις εταιρίες για απάτη σε πρόγραμμα καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας

22:47

Περού: Παραιτήσεις υπουργών μετά την απόφαση του προέδρου να καθυστερήσει η αγορά μαχητικών F-16

22:30

Τραμπ: «Νοθευμένο» δημοψήφισμα στη Βιρτζίνια για την αλλαγή του εκλογικού χάρτη

22:24

Κέρδη για τον χρυσό με το βλέμμα στο Ιράν

22:12

Νέο κατάστημα IKEA στη Ρόδο: Αναβαθμισμένη εμπειρία αγορών στο νησί

21:58

Politico: Ο Τραμπ έχει λίστα με «κακούς» συμμάχους του ΝΑΤΟ

21:50

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το Brent

21:41

Τα κύρια εμπόδια στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν: «Έως Κυριακή η παράταση της εκεχειρίας»

21:36

Μερτς: Η Γερμανία αποφασισμένη να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

21:17

Φλωρίδης: Έρχεται ρύθμιση για επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών για τα πολιτικά πρόσωπα

21:07

Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Σοβαρή ανησυχία για τους 1,2 εκατ. εκτοπισμένους από τον Λίβανο

20:56

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπερταμείου και του Αλβανικού Επενδυτικού Ταμείου (AIC)

20:48

11ο Φόρουμ Δελφών: Πρόληψη και ασφάλεια από φυσικές καταστροφές - Νέα μοντέλα και αλλαγή κουλτούρας

20:44

Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ στην Ευρώπη στη μείωση του δημόσιου χρέους»

20:35

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση εξαντλεί τα περιθώρια στήριξης για πολίτες και επιχειρήσεις

20:26

Ζελένσκι: Ζητά την επανάληψη των τριμερών συνομιλιών για την Ουκρανία

20:24

11ο Φόρουμ Δελφών: Επανασχεδιάζοντας τον Χάρτη Αποβλήτων και Κυκλικής Οικονομίας της Ελλάδας

20:16

Νέα στρατηγική για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις - «Κύρια απειλή η Ρωσία»

20:07

Εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη

20:01

Κρι Κρι: Στα 34,11 εκατ. τα καθαρά κέρδη, αύξηση τζίρου 28,2% το 2025 - Διανομή μερίσματος €0,45/μετοχή

19:56

Μητσοτάκης για Μ. Ανατολή: Plan B εάν η κρίση παραταθεί - Κανείς δεν θα τα καταφέρει χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη

19:50

Ουγγαρία: Η νέα κυβέρνηση θα ανοίξει τα αρχεία της μυστικής αστυνομίας της κομμουνιστικής περιόδου

19:41

Σε προχωρημένες συνομιλίες για πακέτο διάσωσης της Spirit Airlines η κυβέρνηση Τραμπ

19:35

Γκιλφόιλ: «Ο Πρόεδρος Τραμπ θεωρεί την Ελλάδα βασικό στρατηγικό εταίρο σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας»

19:31

Σημαντικό βήμα για την ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ

19:27

Φραγκίσκη Μελίσσα: «Η Alpha Bank επαναπροσδιορίζει το ταλέντο στην εποχή του AI»