BACKSTORY

Με το βλέμμα στις ΗΠΑ - Σφίγγει ο κλοιός για τα  Airbnb - Χρηματιστηριακά ζόρια

06-11-2024 | 07:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με το βλέμμα στις ΗΠΑ - Σφίγγει ο κλοιός για τα Airbnb - Χρηματιστηριακά ζόρια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ

Με το βλέμμα αγκιστρωμένο στις αμερικανικές εκλογές, ξεκινούν οι αγορές τις αποτιμήσεις τους. Σιγά σιγά όλα θα τα δούμε!

Πάμε στην ουσία

Επενδύσεις προκειμένου να ξεφύγουμε από την οικονομία της κατανάλωσης προκρίνει ο κ. Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank. Το πιο σημαντικό όμως που είπε στην ομιλία του στο ΤΕΕ, ο επικεφαλής του πιστωτικού ιδρύματος είναι πως θα χρειαστεί μια διαφορετική θεώρηση σε ότι αφορά τη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό δηλαδή, καθώς δεν φτάνουν μόνο οι αφίξεις, χρειάζονται και μεγαλύτερες δαπάνες ανά επισκέπτη. Χρειάζεται δηλαδή έναν δείκτη ουσίας της τουριστικής απόδοσης.

Σφίγγει ο κλοιός για τα Airbnb

Κανένα νέο ακίνητο στην πλατφόρμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb από 1/1/25. Και ουαί και αλίμονο αν κάποιος παραβιάσει το νόμο.

Αναστολή λοιπόν διάθεσης νέων κατοικιών στην 1η, 2η και 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων για βραχυχρόνια μίσθωση για ένα έτος.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το 50% του εισοδήματος που αποκτάται από βραχυχρόνια μίσθωση από την 1η Ιανουαρίου 2025 και μέχρι τον έλεγχο, που δεν είναι κατώτερο από 20.000 ευρώ. Σε περίπτωση νέας παράβασης εντός του ίδιου φορολογικού έτους, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το ποσό των εισπραχθέντων μισθωμάτων που δεν είναι κατώτερο από 40.000 ευρώ.

Καθυστερήσεις...

Ακόμη δεν έχει εισέλθει καν προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του ESG στο πλαίσιο απαίτησης κοινοτικής οδηγίας, αλλά κυκλοφορεί από γραφείο σε γραφείο.

Η σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται έχει θορυβήσει εξαιρετικά τις τράπεζες οι οποίες έτσι κι αλλιώς πρέπει να προχωρήσουν στην εφαρμογή κριτηρίων όπως απαιτεί ο επόπτης τους αλλά και τις εταιρείες ιδιαίτερα τις μεγαλύτερες οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν σε σχετικές προβλέψεις.

Πάνω κάτω

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε ότι αφορά την μετοχή της Intralot στο πλαίσιο ειδήσεων για συμβόλαια που χάνει και άλλα που κερδίζει. Σε κάθε περίπτωση μια αναλυτική ενημέρωση γύρω από τα θέματα των συμβολαίων που αποτελούν assets για την επιχείρησης θα ήταν χρήσιμη.

Χρηματιστηριακά ζόρια

Στα αζήτητα βρίσκεται η μετοχή της Revoil. Έγινε πολύ θόρυβος με πακέτα που άλλαξαν χέρια, ωστόσο πρέπει να πούμε πως τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρείας δεν είναι ικανοποιητικά.

Τώρα λοιπόν οι ευχές επικεντρώνονται ο νέος επενδυτής που φαίνεται πως απέκτησε το 4% της εταιρείας σε υψηλότερη τιμή να μην ρευστοποιήσει. Ε, και η εκτίμηση είναι πως δεν θα το πράξει τόσο σύντομα με χασούρα.

Νέο «σπίτι» αποκτούν τα iPhone

Μπορεί ο Warren Buffett να πουλά για τέταρτο συνεχόμενο μήνα μέρος της συμμετοχής του στην Apple και οι ανησυχίες για τις πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού στην κινεζική αγορά να είναι διάχυτες, οι πιστοί του iPhone ωστόσο δεν φαίνεται να κάμπτονται. Τα έσοδα της Apple το τρίμηνο που έληξε στις 29 Ιουνίου παρουσίασαν άνοδο κατά 4,9% παρότι μάλιστα οι πωλήσεις μειώθηκαν οριακά κατά 0,9%. Όπως και παγκοσμίως έτσι και στη χώρα μας μάλιστα το iPhone έχει τους φανατικούς τους, γεγονός που οδηγεί τον εγχώρια ειδικό του brand – την iStorm του Ομίλου Quest- να προχωρήσει στο 18ο κατάστημά της που θα φέρει κι αυτό τη σφραγίδα του Apple Premium Partner (APP). Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή και το νέο κατάστημα θα βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με προσφορές ενόψει και της Μαύρης Παρασκευής. Όπως λένε όμως, κοντός ψαλμός αλληλούια.

Οι εσωτερικές μεταβιβάσεις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τέρνα Ενεργειακής

Εγκρίθηκε από τα Δ.Σ. των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η χορήγηση άδειας για την μεταξύ τους συναλλαγή που σχετίζεται με την απόκτηση από την πρώτη, περιουσιακών στοιχείων της δεύτερης (που μένουν kai εκτός συμφωνίας πώλησηw στην Αραβική Masdar). Όπως έχει από καιρό αποκαλύψει το insider.gr, μέσω και της σύστασης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Urban, θα προκύψει μια… εσωτερική μεταβίβαση που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «Μη Βασικά Περιουσιακά Στοιχεία», όπως το 35% της HELLAS SMARTICKET (ηλεκτρονικά εισιτήρια), ΣΔΙΤ αποβλήτων (π.χ. Ήπειρο, Πελοπόννησο και τα νέα έργα στην Κ. Μακεδονία), τον κλάδο διαχείρισης δικτύων της ΤΕΝΕΡΓΑ (δημόσια έργα, ΣΔΙΤ κ.α.), project στην Πολωνία, το ΣΔΙΤ για έργα υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας ή κάποια ενεργειακά. Το συνολικό τίμημα αγοραπωλησίας των Μη Βασικών Περιουσιακών Στοιχείων ανέρχεται στο ποσό των 67.500.000 ευρώ (σε κάποιες δόσεις), με τη συμφωνία να «κλείνει» έως τις 20 Δεκεμβρίου 2024 (ή σε άλλη μεταγενέστερη ημερομηνία που θα συμφωνηθεί μεταξύ των μερών και, πάντως, εντός της εξάμηνης περιόδου ισχύος της παρεχόμενης άδειας).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:48

Apple: Συμφωνία-μαμούθ με την Broadcom για παραγωγή τσιπ στις ΗΠΑ

23:42

SpaceX: Η μετοχή χάνει την ορμή της μετά την IPO-ρεκόρ των 85,7 δισ. δολαρίων

23:41

Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν

23:28

Wall Street: Ο Dow Jones «λούστηκε τις συνέπειες» της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

23:04

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε απορρίπτει τις επικρίσεις σχετικά με τη στάση του έναντι του Τραμπ

22:37

Τέλος στο ατελείωτο ψάξιμο για πάρκινγκ - Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει το Parkout

22:22

Το πετρέλαιο παίρνει «φωτιά» μετά τη νέα ένταση στον Κόλπο

22:00

Ανησυχία Γκουτέρες για αναζωπύρωση των στρατιωτικών αντιπαραθέσεων στον Κόλπο

21:48

Ο Τραμπ καλείται να καταβάλει 5,8 εκατ. δολ. στην Ε. Τζιν Κάρολ για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση

21:16

Νίκη Κεραμέως: Πρόσθετοι ωφελούμενοι από τη ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας

21:11

Πρακτικά Fed: Διχασμός για την πορεία των επιτοκίων – Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη νομισματική πολιτική

20:54

Ερντογάν σε Μητσοτάκη για F-35: «Δεν έπρεπε να κάνεις το λάθος του Νετανιάχου»

20:44

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αποσύρει τη Συρία από τον κατάλογο των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία

20:35

Μελόνι μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ενότητα της Δύσης και συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία

20:32

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας εξαίρει τις «πολύ θετικές» σχέσεις με τις ΗΠΑ

20:21

Μερτς: Νωρίτερα από το προγραμματισμένο θα φτάσει η Γερμανία το 5% στις αμυντικές δαπάνες

20:13

Απαγορεύει τις εξαγωγές ντίζελ η Ρωσία - Πούτιν: Έχουμε από τα ισχυρότερα ενεργειακά συστήματα

20:11

«Αχίλλειος πτέρνα» της Ευρώπης οι κρίσιμες πρώτες ύλες

19:57

Κλυδωνισμοί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν

19:50

Τραμπ: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για τα F-35 στην Τουρκία - Νέο μήνυμα για Ιράν

19:41

Πενταετές ομόλογο Seanergy: Δύο φορές υπερκάλυψη - Άντλησε 100 εκατ. ευρώ

19:32

Θεοδωρικάκος: Να υπερβούμε την κομματική αντιπαράθεση σε θέματα προστασίας καταναλωτών

19:20

Ταχιάος: «Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο παράπλευρο δίκτυο του Πάτρα – Πύργος»

19:08

Δούρος: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ των 3 εκατ. ευρώ

18:55

Μητσοτάκης στο A Haber: Η μόνη διαφορά Ελλάδος - Τουρκίας η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών

18:43

Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ για κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας

18:30

Χατζηδάκης στον Economist: Ψέματα και ασχετοσύνη θα πάνε την Ελλάδα πίσω - 8 στόχοι για το 2030

18:19

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου

18:07

Ρούτε: Πιο ενωμένο από ποτέ το ΝΑΤΟ - Ζήτημα ΗΠΑ και Τουρκίας οι S-400

17:55

«Ωστικό κύμα» από τη Μέση Ανατολή στο ταμπλό του ΧΑ - Πτώση 2,1% για τον Γενικό Δείκτη