BACKSTORY

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

03-07-2024 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε

Στα κόκκινα βάφτηκε το Χρηματιστήριο και ιδιαίτερα οι τράπεζες και αυτή θα ήταν η σωστή αντίδραση από χθες όταν διαπιστώθηκε πως η ακροδεξιά στη Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα εξουσίας ασχέτως αν δεν την κατοχυρώσει. Διότι όλα θα πάνε σε ένα κλικ λιγότερης Ευρώπης, όπως τονίζουν όσοι ξέρουν. Προπομπός της κατιούσας ήταν οι τράπεζες.

Η JP Morgan υπέδειξε κάτω

Σε ό,τι μας αφορά σημειώνεται πως η JP Morgan έδωσε σύσταση neutral για τις ελληνικές μετοχές. Το σημαντικό είναι πως ο οίκος προχωρά σε ένα είδος υποβάθμισης από υπεραπόδοση σε ουδετερότητα. Γενικώς η Αμερική στέκεται όλο και πιο επιφυλακτικά απέναντι στην Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που έχουν υπεραποδώσει.

Πώς γίνεται πια η αξιολόγηση των τραπεζών

Τόσο η MedioBanca όσο και η Wood θέτουν την Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές τους μιας και είναι... H αξιολόγηση των τραπεζών στην παρούσα φάση εστιάζει στο κατά πόσον οι τράπεζες θα μπορέσουν να έχουν κέρδη και την επόμενη ημέρα, μια ημέρα που κατά τους οίκους τα επιτόκια επομένως και τα υπέρμετρα έσοδα θα υποχωρήσουν. Ε λοιπόν κρίνεται πως η Alpha Bank έχει λάβει θέση προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΕΚτζής επενδυτής

Στη Revoil το πάρτι συνεχίστηκε και χθες με τη μετοχή να κλείνει με μεγάλη άνοδο στα 2 ευρώ. Το ότι υπάρχει επενδυτής είναι δεδομένο. Και ότι είναι ΑΕΚτζής είναι επίσης δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι ότι ο επενδυτής δεν είναι γνωστό τι σκοπούς έχει. Κάτι μου λέει ότι οι σκοποί του δεν έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάρτι αλλά με τι προσόντα;

Για τα εσώρουχα της Μινέρβα που δύο ημέρες τώρα κάνουν πάρτι με χαμηλούς τζίρους δεν έχω να σας πω τίποτα συγκεκριμένο πλην του ότι ανακατεύεται εκεί η οικογένεια Ανεζουλάκη. Γιατί κατά τα άλλα για την περίφημη αναχρηματοδότηση είναι γνωστό ότι έγινε από τον περασμένο Μάρτιο και έκτοτε ουδέν νεότερο και ουσιαστικό υπάρχει. Εκτός και αν κάποιοι έχουν βαλθεί να πάρουν και … τα εσώρουχα σε όσους τσιμπήσουν. Πάντως για να πούμε την αλήθεια τα προϊόντα της εταιρίας αποτελούν καλή μπράντα που διατηρεί για χρόνια αξιοπιστία στους καταναλωτές αλλά φαίνεται ότι εκεί που χωλαίνουν είναι στη διαχείριση των οικονομικών.

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας ανακοινώθηκαν χθες και πιθανότατα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλή την προστιθέμενη αξία που θα δώσουν τόσο στην πολιτική προστασία της χώρας όσο και στην διαστημική τεχνολογία made on Greece. Άσε που θα δημιουργηθεί εντός της χώρας και «βιομηχανική εγκατάσταση» εντός της οποίας θα συναρμολογούνται οι δορυφόροι, 15 στο σύνολο που θα τεθούν σε τροχιά. Μέρος αυτών δε, συγκεκριμένα οι 4 της Ororatech, θα δημιουργήσουν Εθνικό Σύστημα Ανίχνευσης Δασικών Πυρκαγιών, μια ολοκληρωμένη λύση που ελπίζουμε να αποδειχτεί αποτελεσματική έναντι των ζοφερών πύρινων μετώπων που πλήττουν την χώρα κάθε καλοκαίρι. Τώρα βέβαια υπήρξαν κι εκείνοι που σχολίασαν δεικτικά - συγκεκριμένα ως μη ενθαρρυντικό - το γεγονός ότι επιλέχθηκε εταιρεία από το τεχνολογικό οικοσύστημα του Μονάχου έναντι αντίστοιχης ελληνικής. Ρωτώντας ωστόσο επ' αυτού τους αρμοδίους για τον διαγωνισμό η απάντηση ήταν ότι οι «γκρινιαρέοι» δεν κατέβηκαν για να διεκδικήσουν το έργο, άρα ήταν αντικειμενικά αδύνατο να επιλέγουν... Η δημιουργία εντυπώσεων όμως πήγε καλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Μαρινάκης για Μυλωνάκη: «Κέρδισε την πρώτη μάχη - Θα είναι σύντομα κοντά μας»

23:47

Πάνω από 26 εκατ. Ιρανοί έχουν προσφερθεί για εθελοντική στράτευση

23:36

Νετανιάχου: «Προτεραιότητα η διάλυση της Χεζμπολάχ - Ίδιοι οι στόχοι Ισραήλ και ΗΠΑ για Ιράν»

23:24

ΔΑΑ: «Ναι» από ΓΣ σε μεικτό μέρισμα 0,66 ευρώ ανά μετοχή - Εξελέγη νέο ΔΣ

23:13

Διπλό ρεκόρ όλων των εποχών για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street

23:00

Ολλανδία: Χρηματοδότηση σχεδόν 250 εκατ. ευρώ για κατασκευή drones για την Ουκρανία

22:46

Πετρέλαιο: Οριακά κέρδη - Ρεκόρ στις αμερικανικές εξαγωγές αργού με 5,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως

22:34

SOS για ύφεση και ενεργειακή κρίση στην Ιταλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

22:32

«Νεύμα» Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ) για «δύσκολους καιρούς» εάν παραμείνει στα ύψη το πετρέλαιο

22:23

Ρωσία: Η αύξηση της παραγωγής drones για Ουκρανία παρασύρει την Ευρώπη στον πόλεμο

22:19

Παγκόσμια Τράπεζα: «Καμπανάκι» για Στενά του Ορμούζ - Μήνες αναταράξεων και μετά το άνοιγμα

22:05

Στενά του Ορμούζ: Πρόταση Ιράν για ελεύθερη διέλευση πλοίων από Ομάν

22:05

Η Βρετανία επιστρέφει στο πρόγραμμα Erasmus από το 2027

21:56

Χρυσός: Απώλειες σχεδόν 1% με φόντο Τεχεράνη - Ουάσιγκτον

21:47

Κοντά στην παραγωγή το νέο τσιπ της Tesla - Άλμα 7% της μετοχής

21:36

Μπεζ Βίβλος (Fed) για πόλεμο στο Ιράν: Ήπια η αύξηση των τιμών

21:26

Νέα εικόνα Τραμπ μέσω ΑΙ που είναι αγκαλιά με τον Ιησού Χριστό

21:16

Στάρμερ: «Δεν θα υποχωρήσουμε στις αμερικανικές πιέσεις για να συρθεί η Βρετανία στον πόλεμο»

21:13

Τραμπ: «Ο Μαγιάρ θα κάνει καλή δουλειά»

21:11

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κόστα: Συζητήθηκαν οι προοπτικές ειρήνευσης στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή

20:59

ΥΠΑΑΤ: Κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη εμπόδισαν την αποβίβαση εξοπλισμού για τον αφθώδη πυρετό

20:46

Επαφές Σχοινά στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους Επιτρόπους για τον αγροτικό τομέα

20:38

Μελόνι: «Θέλουμε να αναπτύξουμε κοινή παραγωγή με την Ουκρανία για drone»

20:36

Βουλή: Συζήτηση για το Κράτος Δικαίου την Πέμπτη - Στις 11:00 η παρέμβαση Μητσοτάκη

20:32

ΗΠΑ: Ο στρατός εμπόδισε επτά πλοία να περάσουν από το Ορμούζ το τελευταίο 48ωρο

20:26

Ανησυχία και στην ΕΚΤ για το Mythos της Anthropic

20:21

Εθνική Τράπεζα: Διανέμει 169.060 ίδιες μετοχές σε στελέχη και προσωπικό μέσω Stock Awards

20:11

Ευρύ το φάσμα των εκδηλώσεων του ανευρύσματος εγκεφάλου

20:09

ΟΛΘ: Νέο ιστορικό υψηλό σε έσοδα και κερδοφορία το 2025 - Προτεινόμενο μέρισμα 2,2 ευρώ ανά μετοχή

20:06

Το BBC θα καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας για μείωση εξόδων