BACKSTORY

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

03-07-2024 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε

Στα κόκκινα βάφτηκε το Χρηματιστήριο και ιδιαίτερα οι τράπεζες και αυτή θα ήταν η σωστή αντίδραση από χθες όταν διαπιστώθηκε πως η ακροδεξιά στη Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα εξουσίας ασχέτως αν δεν την κατοχυρώσει. Διότι όλα θα πάνε σε ένα κλικ λιγότερης Ευρώπης, όπως τονίζουν όσοι ξέρουν. Προπομπός της κατιούσας ήταν οι τράπεζες.

Η JP Morgan υπέδειξε κάτω

Σε ό,τι μας αφορά σημειώνεται πως η JP Morgan έδωσε σύσταση neutral για τις ελληνικές μετοχές. Το σημαντικό είναι πως ο οίκος προχωρά σε ένα είδος υποβάθμισης από υπεραπόδοση σε ουδετερότητα. Γενικώς η Αμερική στέκεται όλο και πιο επιφυλακτικά απέναντι στην Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που έχουν υπεραποδώσει.

Πώς γίνεται πια η αξιολόγηση των τραπεζών

Τόσο η MedioBanca όσο και η Wood θέτουν την Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές τους μιας και είναι... H αξιολόγηση των τραπεζών στην παρούσα φάση εστιάζει στο κατά πόσον οι τράπεζες θα μπορέσουν να έχουν κέρδη και την επόμενη ημέρα, μια ημέρα που κατά τους οίκους τα επιτόκια επομένως και τα υπέρμετρα έσοδα θα υποχωρήσουν. Ε λοιπόν κρίνεται πως η Alpha Bank έχει λάβει θέση προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΕΚτζής επενδυτής

Στη Revoil το πάρτι συνεχίστηκε και χθες με τη μετοχή να κλείνει με μεγάλη άνοδο στα 2 ευρώ. Το ότι υπάρχει επενδυτής είναι δεδομένο. Και ότι είναι ΑΕΚτζής είναι επίσης δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι ότι ο επενδυτής δεν είναι γνωστό τι σκοπούς έχει. Κάτι μου λέει ότι οι σκοποί του δεν έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάρτι αλλά με τι προσόντα;

Για τα εσώρουχα της Μινέρβα που δύο ημέρες τώρα κάνουν πάρτι με χαμηλούς τζίρους δεν έχω να σας πω τίποτα συγκεκριμένο πλην του ότι ανακατεύεται εκεί η οικογένεια Ανεζουλάκη. Γιατί κατά τα άλλα για την περίφημη αναχρηματοδότηση είναι γνωστό ότι έγινε από τον περασμένο Μάρτιο και έκτοτε ουδέν νεότερο και ουσιαστικό υπάρχει. Εκτός και αν κάποιοι έχουν βαλθεί να πάρουν και … τα εσώρουχα σε όσους τσιμπήσουν. Πάντως για να πούμε την αλήθεια τα προϊόντα της εταιρίας αποτελούν καλή μπράντα που διατηρεί για χρόνια αξιοπιστία στους καταναλωτές αλλά φαίνεται ότι εκεί που χωλαίνουν είναι στη διαχείριση των οικονομικών.

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας ανακοινώθηκαν χθες και πιθανότατα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλή την προστιθέμενη αξία που θα δώσουν τόσο στην πολιτική προστασία της χώρας όσο και στην διαστημική τεχνολογία made on Greece. Άσε που θα δημιουργηθεί εντός της χώρας και «βιομηχανική εγκατάσταση» εντός της οποίας θα συναρμολογούνται οι δορυφόροι, 15 στο σύνολο που θα τεθούν σε τροχιά. Μέρος αυτών δε, συγκεκριμένα οι 4 της Ororatech, θα δημιουργήσουν Εθνικό Σύστημα Ανίχνευσης Δασικών Πυρκαγιών, μια ολοκληρωμένη λύση που ελπίζουμε να αποδειχτεί αποτελεσματική έναντι των ζοφερών πύρινων μετώπων που πλήττουν την χώρα κάθε καλοκαίρι. Τώρα βέβαια υπήρξαν κι εκείνοι που σχολίασαν δεικτικά - συγκεκριμένα ως μη ενθαρρυντικό - το γεγονός ότι επιλέχθηκε εταιρεία από το τεχνολογικό οικοσύστημα του Μονάχου έναντι αντίστοιχης ελληνικής. Ρωτώντας ωστόσο επ' αυτού τους αρμοδίους για τον διαγωνισμό η απάντηση ήταν ότι οι «γκρινιαρέοι» δεν κατέβηκαν για να διεκδικήσουν το έργο, άρα ήταν αντικειμενικά αδύνατο να επιλέγουν... Η δημιουργία εντυπώσεων όμως πήγε καλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Χαρακόπουλος: Να αντιμετωπίσουμε οριστικά τις παθογένειες που πλήγωσαν τον αγροτικό κόσμο

23:36

Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική

23:15

Ρόδος: Οι αναπτυξιακές προοπτικές των νησιών στο επίκεντρο συναντήσεων του υφυπ. Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδη

22:46

Ισραήλ: Καταγγέλλει ένα κύμα αντισημιτισμού στην Ολλανδία

22:18

Μενδώνη: Τώρα, ο Πολιτισμός και οι εκφάνσεις του εντάσσονται στην προληπτική και θεραπευτική αγωγή της ψυχικής υγείας

21:47

Ρέθυμνο: Σύλληψη 42χρονου που εμπορευόταν βιομηχανική κάννναβη

21:18

Βουλή Προς κύρωση το ελληνοσερβικό Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Υγείας

21:04

Ιταλία: Διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση αφορικά με τη δυνατότητα χαλάρωσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

20:50

Ιράν: Καλεί τις γειτονικές του χώρες να «εκδιώξουν» τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Μέση Ανατολή

20:32

Αραγτσί: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν Μοτζταμπά Χαμενεΐ

20:27

Μαρινάκης: Η τοξικότητα και το μίσος τους δεν έχουν όρια

20:20

Οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ιράκ προς Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα

20:06

Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου

19:58

Ιράν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβαρδισμό εργοστασίου στο Ισφαχάν

19:53

Κρήτη: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων

19:26

Γερμανία: Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας

19:00

Ινδία: Πώς ο πόλεμος βάζει τρικλοποδιά στο Σχέδιο Β της ΕΕ έναντι της Κίνας

18:46

Μασκ: Σε επτά ημέρες ξεκινά το γιγαντιαίο εργοστάσιο τσιπ AI της Tesla

18:39

Πιερρακάκης: Η Κρήτη συνδυάζει ισχυρή παραγωγική βάση, έντονη εξωστρέφεια και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης

18:24

Λίβανος: Τουλάχιστον 826 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα από τη 2α Μαρτίου

18:14

Μνημόνιο συνεργασίας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης στη διαχείριση υδάτων

17:55

Θεοδωρικάκος: Αδελφικές οι σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας- Το διμερές εμπόριο είναι στα 5,4 δισ. ευρώ

17:00

Λογαριασμοί ρεύματος: Γιατί η ενεργειακή κρίση δεν φέρνει πίσω τον «φθηνό» λιγνίτη

16:56

Έκκληση Τραμπ προς πάσα κατεύθυνση: Στείλτε πολεμικά πλοία να ανοίξουμε το Στενό του Ορμούζ

16:43

Ισραήλ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν εισέρχεται σε μια αποφασιστική φάση

16:26

Fed: Η επόμενη κίνηση της θα μπορούσε να είναι μια αδιανόητη αύξηση επιτοκίων;

16:03

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου

15:46

Μακρόν: Καλεί το Ισραήλ σε απευθείας συνομιλίες με τον Λίβανο

15:31

Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου

15:22

Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την οικονομία μόνο με όρους παρόντος αλλά και με όρους μέλλοντος