BACKSTORY

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

03-07-2024 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε

Στα κόκκινα βάφτηκε το Χρηματιστήριο και ιδιαίτερα οι τράπεζες και αυτή θα ήταν η σωστή αντίδραση από χθες όταν διαπιστώθηκε πως η ακροδεξιά στη Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα εξουσίας ασχέτως αν δεν την κατοχυρώσει. Διότι όλα θα πάνε σε ένα κλικ λιγότερης Ευρώπης, όπως τονίζουν όσοι ξέρουν. Προπομπός της κατιούσας ήταν οι τράπεζες.

Η JP Morgan υπέδειξε κάτω

Σε ό,τι μας αφορά σημειώνεται πως η JP Morgan έδωσε σύσταση neutral για τις ελληνικές μετοχές. Το σημαντικό είναι πως ο οίκος προχωρά σε ένα είδος υποβάθμισης από υπεραπόδοση σε ουδετερότητα. Γενικώς η Αμερική στέκεται όλο και πιο επιφυλακτικά απέναντι στην Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που έχουν υπεραποδώσει.

Πώς γίνεται πια η αξιολόγηση των τραπεζών

Τόσο η MedioBanca όσο και η Wood θέτουν την Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές τους μιας και είναι... H αξιολόγηση των τραπεζών στην παρούσα φάση εστιάζει στο κατά πόσον οι τράπεζες θα μπορέσουν να έχουν κέρδη και την επόμενη ημέρα, μια ημέρα που κατά τους οίκους τα επιτόκια επομένως και τα υπέρμετρα έσοδα θα υποχωρήσουν. Ε λοιπόν κρίνεται πως η Alpha Bank έχει λάβει θέση προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΕΚτζής επενδυτής

Στη Revoil το πάρτι συνεχίστηκε και χθες με τη μετοχή να κλείνει με μεγάλη άνοδο στα 2 ευρώ. Το ότι υπάρχει επενδυτής είναι δεδομένο. Και ότι είναι ΑΕΚτζής είναι επίσης δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι ότι ο επενδυτής δεν είναι γνωστό τι σκοπούς έχει. Κάτι μου λέει ότι οι σκοποί του δεν έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάρτι αλλά με τι προσόντα;

Για τα εσώρουχα της Μινέρβα που δύο ημέρες τώρα κάνουν πάρτι με χαμηλούς τζίρους δεν έχω να σας πω τίποτα συγκεκριμένο πλην του ότι ανακατεύεται εκεί η οικογένεια Ανεζουλάκη. Γιατί κατά τα άλλα για την περίφημη αναχρηματοδότηση είναι γνωστό ότι έγινε από τον περασμένο Μάρτιο και έκτοτε ουδέν νεότερο και ουσιαστικό υπάρχει. Εκτός και αν κάποιοι έχουν βαλθεί να πάρουν και … τα εσώρουχα σε όσους τσιμπήσουν. Πάντως για να πούμε την αλήθεια τα προϊόντα της εταιρίας αποτελούν καλή μπράντα που διατηρεί για χρόνια αξιοπιστία στους καταναλωτές αλλά φαίνεται ότι εκεί που χωλαίνουν είναι στη διαχείριση των οικονομικών.

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας ανακοινώθηκαν χθες και πιθανότατα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλή την προστιθέμενη αξία που θα δώσουν τόσο στην πολιτική προστασία της χώρας όσο και στην διαστημική τεχνολογία made on Greece. Άσε που θα δημιουργηθεί εντός της χώρας και «βιομηχανική εγκατάσταση» εντός της οποίας θα συναρμολογούνται οι δορυφόροι, 15 στο σύνολο που θα τεθούν σε τροχιά. Μέρος αυτών δε, συγκεκριμένα οι 4 της Ororatech, θα δημιουργήσουν Εθνικό Σύστημα Ανίχνευσης Δασικών Πυρκαγιών, μια ολοκληρωμένη λύση που ελπίζουμε να αποδειχτεί αποτελεσματική έναντι των ζοφερών πύρινων μετώπων που πλήττουν την χώρα κάθε καλοκαίρι. Τώρα βέβαια υπήρξαν κι εκείνοι που σχολίασαν δεικτικά - συγκεκριμένα ως μη ενθαρρυντικό - το γεγονός ότι επιλέχθηκε εταιρεία από το τεχνολογικό οικοσύστημα του Μονάχου έναντι αντίστοιχης ελληνικής. Ρωτώντας ωστόσο επ' αυτού τους αρμοδίους για τον διαγωνισμό η απάντηση ήταν ότι οι «γκρινιαρέοι» δεν κατέβηκαν για να διεκδικήσουν το έργο, άρα ήταν αντικειμενικά αδύνατο να επιλέγουν... Η δημιουργία εντυπώσεων όμως πήγε καλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

«Βαποράκι» με μισό κιλό κοκαΐνης συνελήφθη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

23:40

Κούβα: Είκοσι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν από τη φυλακή Λα Λίμα

23:30

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ

23:19

Μελόνι για σχέσεις με ΗΠΑ: «Υπερασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα και όταν δεν συμφωνούμε, πρέπει να το λέμε»

23:15

Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

23:00

Ο Τραμπ αναζητά 152 εκατ. δολ. για να ανοίξει εκ νέου το Αλκατράζ ως φυλακή

22:52

Σκλαβενίτης: Αυξάνει τον εισαγωγικό μισθό στα 1.000 ευρώ

22:38

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί από σεισμό των 5,9 βαθμών

22:26

Ουκρανία: Σχεδόν μηδενικά τα εδαφικά κέρδη της Μόσχας τον Μάρτιο

22:17

ΠΟΥ: Το Ινστιτούτο Παστέρ του Ιράν αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει

22:09

Άμπου Ντάμπι: Δώδεκα τραυματίες από θραύσματα έπειτα από αναχαίτιση επίθεσης από αέρος

21:55

Τραμπ: Η κατάρριψη μαχητικού των ΗΠΑ δεν επηρεάζει τις συνομιλίες - «Είναι πόλεμος»

21:38

Τραμπ: Προτείνει ιστορικό προϋπολογισμό με 1,5 τρισ. για άμυνα - Πού μπαίνει «μαχαίρι»

21:23

Τραμπ: Κίνδυνος να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου όσο αψηφεί τις Συνθήκες της Γενεύης

20:59

ΟΠΕΚΕ: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες

20:49

Τουλάχιστον πέντε πλοία πέρασαν το τελευταίο 24ωρο από τα Στενά του Ορμούζ

20:39

WSJ: Το Ιράν απορρίπτει συνάντηση στο Πακιστάν και τρολάρει τον Τραμπ

20:24

Ο Τραμπ προτείνει την ιδιωτικοποίηση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας των αεροδρομίων

20:17

Η ανάγκη για άλμα προς τα εμπρός

20:06

Την Πέμπτη 16 Απριλίου η συζήτηση στη Βουλή για το Κράτος Δικαίου

19:47

ΗΠΑ: Διπλασιάζουν τις εγγυήσεις για τα Στενά του Ορμούζ στα 40 δισ. δολάρια

19:36

Παναγόπουλος: «Αναζητούνται επί ματαίω στοιχεία για να κρατηθεί ζωντανή μία ανύπαρκτη υπόθεση»

19:29

ΝΑΤΟ: Επίσκεψη Ρούτε στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα

19:16

Καύσιμα: Το ράλι του πετρελαίου «ροκανίζει» Fuel Pass και επιδότηση στο ντίζελ

18:59

Ταξίδι «εκτός προγράμματος» της Μελόνι σε χώρες του Περσικού Κόλπου

18:46

Ο Λευκός Οίκος προτείνει μείωση 23% στον προϋπολογισμό της NASA για το 2027

18:41

Τέμπη: Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

18:19

Ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο LNG πέρασε τα Στενά του Ορμούζ

18:18

Ξεφεύγει πάνω από 3% ο πληθωρισμός - Προς τα κάτω οι προβλέψεις για ανάπτυξη το 2026

18:16

Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή