BACKSTORY

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

03-07-2024 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε

Στα κόκκινα βάφτηκε το Χρηματιστήριο και ιδιαίτερα οι τράπεζες και αυτή θα ήταν η σωστή αντίδραση από χθες όταν διαπιστώθηκε πως η ακροδεξιά στη Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα εξουσίας ασχέτως αν δεν την κατοχυρώσει. Διότι όλα θα πάνε σε ένα κλικ λιγότερης Ευρώπης, όπως τονίζουν όσοι ξέρουν. Προπομπός της κατιούσας ήταν οι τράπεζες.

Η JP Morgan υπέδειξε κάτω

Σε ό,τι μας αφορά σημειώνεται πως η JP Morgan έδωσε σύσταση neutral για τις ελληνικές μετοχές. Το σημαντικό είναι πως ο οίκος προχωρά σε ένα είδος υποβάθμισης από υπεραπόδοση σε ουδετερότητα. Γενικώς η Αμερική στέκεται όλο και πιο επιφυλακτικά απέναντι στην Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που έχουν υπεραποδώσει.

Πώς γίνεται πια η αξιολόγηση των τραπεζών

Τόσο η MedioBanca όσο και η Wood θέτουν την Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές τους μιας και είναι... H αξιολόγηση των τραπεζών στην παρούσα φάση εστιάζει στο κατά πόσον οι τράπεζες θα μπορέσουν να έχουν κέρδη και την επόμενη ημέρα, μια ημέρα που κατά τους οίκους τα επιτόκια επομένως και τα υπέρμετρα έσοδα θα υποχωρήσουν. Ε λοιπόν κρίνεται πως η Alpha Bank έχει λάβει θέση προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΕΚτζής επενδυτής

Στη Revoil το πάρτι συνεχίστηκε και χθες με τη μετοχή να κλείνει με μεγάλη άνοδο στα 2 ευρώ. Το ότι υπάρχει επενδυτής είναι δεδομένο. Και ότι είναι ΑΕΚτζής είναι επίσης δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι ότι ο επενδυτής δεν είναι γνωστό τι σκοπούς έχει. Κάτι μου λέει ότι οι σκοποί του δεν έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάρτι αλλά με τι προσόντα;

Για τα εσώρουχα της Μινέρβα που δύο ημέρες τώρα κάνουν πάρτι με χαμηλούς τζίρους δεν έχω να σας πω τίποτα συγκεκριμένο πλην του ότι ανακατεύεται εκεί η οικογένεια Ανεζουλάκη. Γιατί κατά τα άλλα για την περίφημη αναχρηματοδότηση είναι γνωστό ότι έγινε από τον περασμένο Μάρτιο και έκτοτε ουδέν νεότερο και ουσιαστικό υπάρχει. Εκτός και αν κάποιοι έχουν βαλθεί να πάρουν και … τα εσώρουχα σε όσους τσιμπήσουν. Πάντως για να πούμε την αλήθεια τα προϊόντα της εταιρίας αποτελούν καλή μπράντα που διατηρεί για χρόνια αξιοπιστία στους καταναλωτές αλλά φαίνεται ότι εκεί που χωλαίνουν είναι στη διαχείριση των οικονομικών.

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας ανακοινώθηκαν χθες και πιθανότατα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλή την προστιθέμενη αξία που θα δώσουν τόσο στην πολιτική προστασία της χώρας όσο και στην διαστημική τεχνολογία made on Greece. Άσε που θα δημιουργηθεί εντός της χώρας και «βιομηχανική εγκατάσταση» εντός της οποίας θα συναρμολογούνται οι δορυφόροι, 15 στο σύνολο που θα τεθούν σε τροχιά. Μέρος αυτών δε, συγκεκριμένα οι 4 της Ororatech, θα δημιουργήσουν Εθνικό Σύστημα Ανίχνευσης Δασικών Πυρκαγιών, μια ολοκληρωμένη λύση που ελπίζουμε να αποδειχτεί αποτελεσματική έναντι των ζοφερών πύρινων μετώπων που πλήττουν την χώρα κάθε καλοκαίρι. Τώρα βέβαια υπήρξαν κι εκείνοι που σχολίασαν δεικτικά - συγκεκριμένα ως μη ενθαρρυντικό - το γεγονός ότι επιλέχθηκε εταιρεία από το τεχνολογικό οικοσύστημα του Μονάχου έναντι αντίστοιχης ελληνικής. Ρωτώντας ωστόσο επ' αυτού τους αρμοδίους για τον διαγωνισμό η απάντηση ήταν ότι οι «γκρινιαρέοι» δεν κατέβηκαν για να διεκδικήσουν το έργο, άρα ήταν αντικειμενικά αδύνατο να επιλέγουν... Η δημιουργία εντυπώσεων όμως πήγε καλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:05

Προς «πράσινο 3x3» οι ευρωαγορές με «αέρα» από πετρέλαιο και πολυτέλεια

11:02

Η Eurobank αναδείχθηκε «Greece’s Best Digital Bank» στα Euromoney Awards for Excellence 2026

11:01

Τράπεζες: Δυνατό σετ αποτελεσμάτων βλέπει η Euroxx, με ώθηση από δάνεια και επιτόκια

10:55

Νέο «μπλόκο» της Περιφέρειας Αττικής σε 6,2 τόνους ακατάλληλων τροφίμων ζωικής προέλευσης

10:51

Εξάρχου: «Νέα σελίδα» για τον Όμιλο AKTOR, οι περιπέτειες τελείωσαν - Ήχησε το καμπανάκι στο Χρηματιστήριο Αθηνών

10:46

Δούκας: «Η αναστολή νέων αδειών βραχυχρόνιας μίσθωσης, στις περιοχές όπου εφαρμόζεται, αποδίδει»

10:42

Ρεκόρ εισιτηρίων στην πρεμιέρα της «Οδύσσειας» στην Ελλάδα

10:41

Τραβάει υψηλότερα το Χρηματιστήριο η Coca Cola

10:41

Coca-Cola Hellas: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Gjorgji Hristov

10:30

Ημερίδα στο ΕΒΕΠ από ΑΑΔΕ για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής

10:30

AIDS: «Σε κίνδυνο» η πρόοδος που έχει επιτευχθεί εξαιτίας της μείωσης των χρηματοδοτήσεων

10:25

J&J: Διακανονισμός 5,5 δισ. δολαρίων για το ταλκ βάζει τέλος σε 17ετή δικαστική μάχη

10:22

Στην Κύπρο ο Γκουτέρες, δεσμεύθηκε να στηρίξει συνολική λύση

10:18

Δίκη για τα Τέμπη: Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα αιτήματα αναβολής

10:11

Η πρόταση Πιερρακάκη για ενιαία διαχείριση του ραδιοφάσματος στην ΕΕ

10:08

Νέα και επικαιροποιημένα προγράμματα κατάρτισης στη ΔΥΠΑ - Ποιους και τι αφορούν

10:04

Δημοσκόπηση Ipsos/Reuters: Μόλις 1 στους 3 Αμερικανούς υπέρ του πολέμου των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν

10:00

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο μετά την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

09:49

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 67,79 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο μετά την ΑΜΚ

09:44

Ισπανία- πυρκαγιές: Κρίσιμες ώρες για την περιφέρεια της Μαδρίτης, αναμένεται αλλαγή των ανέμων

09:36

Ικανοποίησαν οι πωλήσεις της Unilever στο β' τρίμηνο

09:21

Νέες επιλογές συμπληρωματικής σύνταξης φέρνει το νομοσχέδιο για την επαγγελματική ασφάλιση

09:06

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τις νέες συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου στην Ιταλία

09:00

Επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κρίστοφερ Νόλαν

08:43

Πού ποντάρει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μετά το comeback του Αλέξανδρου Δανιηλίδη

08:40

UBS: Απομακρύνεται το σενάριο αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

08:38

Vodafone Ελλάδος: Αύξηση συνδρομητών και ώθηση από έργα του Δημοσίου

08:37

Τραμπ: Καλές οι πιθανότητες για συμφωνία με το Ιράν μετά την αναστολή των εχθροπραξιών

08:34

Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης: Προχωρά σε νέες συνεργασίες για να καλύψει τη «χασούρα» από Ιράκ και Γερμανία

08:18

Στον Εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες για την έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια