BACKSTORY

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

03-07-2024 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κι όμως η αγορά κοκκίνισε - ΑΕΚτζής επενδυτής - Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

Κι όμως η αγορά κοκκίνισε

Στα κόκκινα βάφτηκε το Χρηματιστήριο και ιδιαίτερα οι τράπεζες και αυτή θα ήταν η σωστή αντίδραση από χθες όταν διαπιστώθηκε πως η ακροδεξιά στη Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα εξουσίας ασχέτως αν δεν την κατοχυρώσει. Διότι όλα θα πάνε σε ένα κλικ λιγότερης Ευρώπης, όπως τονίζουν όσοι ξέρουν. Προπομπός της κατιούσας ήταν οι τράπεζες.

Η JP Morgan υπέδειξε κάτω

Σε ό,τι μας αφορά σημειώνεται πως η JP Morgan έδωσε σύσταση neutral για τις ελληνικές μετοχές. Το σημαντικό είναι πως ο οίκος προχωρά σε ένα είδος υποβάθμισης από υπεραπόδοση σε ουδετερότητα. Γενικώς η Αμερική στέκεται όλο και πιο επιφυλακτικά απέναντι στην Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που έχουν υπεραποδώσει.

Πώς γίνεται πια η αξιολόγηση των τραπεζών

Τόσο η MedioBanca όσο και η Wood θέτουν την Alpha Bank στις κορυφαίες επιλογές τους μιας και είναι... H αξιολόγηση των τραπεζών στην παρούσα φάση εστιάζει στο κατά πόσον οι τράπεζες θα μπορέσουν να έχουν κέρδη και την επόμενη ημέρα, μια ημέρα που κατά τους οίκους τα επιτόκια επομένως και τα υπέρμετρα έσοδα θα υποχωρήσουν. Ε λοιπόν κρίνεται πως η Alpha Bank έχει λάβει θέση προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΕΚτζής επενδυτής

Στη Revoil το πάρτι συνεχίστηκε και χθες με τη μετοχή να κλείνει με μεγάλη άνοδο στα 2 ευρώ. Το ότι υπάρχει επενδυτής είναι δεδομένο. Και ότι είναι ΑΕΚτζής είναι επίσης δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι ότι ο επενδυτής δεν είναι γνωστό τι σκοπούς έχει. Κάτι μου λέει ότι οι σκοποί του δεν έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάρτι αλλά με τι προσόντα;

Για τα εσώρουχα της Μινέρβα που δύο ημέρες τώρα κάνουν πάρτι με χαμηλούς τζίρους δεν έχω να σας πω τίποτα συγκεκριμένο πλην του ότι ανακατεύεται εκεί η οικογένεια Ανεζουλάκη. Γιατί κατά τα άλλα για την περίφημη αναχρηματοδότηση είναι γνωστό ότι έγινε από τον περασμένο Μάρτιο και έκτοτε ουδέν νεότερο και ουσιαστικό υπάρχει. Εκτός και αν κάποιοι έχουν βαλθεί να πάρουν και … τα εσώρουχα σε όσους τσιμπήσουν. Πάντως για να πούμε την αλήθεια τα προϊόντα της εταιρίας αποτελούν καλή μπράντα που διατηρεί για χρόνια αξιοπιστία στους καταναλωτές αλλά φαίνεται ότι εκεί που χωλαίνουν είναι στη διαχείριση των οικονομικών.

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας

Τα διαστημικά πλάνα της Ελλάδας ανακοινώθηκαν χθες και πιθανότατα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την καλή την προστιθέμενη αξία που θα δώσουν τόσο στην πολιτική προστασία της χώρας όσο και στην διαστημική τεχνολογία made on Greece. Άσε που θα δημιουργηθεί εντός της χώρας και «βιομηχανική εγκατάσταση» εντός της οποίας θα συναρμολογούνται οι δορυφόροι, 15 στο σύνολο που θα τεθούν σε τροχιά. Μέρος αυτών δε, συγκεκριμένα οι 4 της Ororatech, θα δημιουργήσουν Εθνικό Σύστημα Ανίχνευσης Δασικών Πυρκαγιών, μια ολοκληρωμένη λύση που ελπίζουμε να αποδειχτεί αποτελεσματική έναντι των ζοφερών πύρινων μετώπων που πλήττουν την χώρα κάθε καλοκαίρι. Τώρα βέβαια υπήρξαν κι εκείνοι που σχολίασαν δεικτικά - συγκεκριμένα ως μη ενθαρρυντικό - το γεγονός ότι επιλέχθηκε εταιρεία από το τεχνολογικό οικοσύστημα του Μονάχου έναντι αντίστοιχης ελληνικής. Ρωτώντας ωστόσο επ' αυτού τους αρμοδίους για τον διαγωνισμό η απάντηση ήταν ότι οι «γκρινιαρέοι» δεν κατέβηκαν για να διεκδικήσουν το έργο, άρα ήταν αντικειμενικά αδύνατο να επιλέγουν... Η δημιουργία εντυπώσεων όμως πήγε καλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:22

ClimateHub: Η Πρωτομαγιά του 2026 η τέταρτη ψυχρότερη τα τελευταία 135 χρόνια

13:19

ΑΒΑΞ: Περιθώριο ανόδου για τη μετοχή έως 50% βλέπουν Eurobank (4,85€) και Πειραιώς (4,50€)

13:18

Στρατηγική συνεργασία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ΕΜΠ: Νέος κύκλος αιτήσεων για Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

13:13

ΑΑΔΕ: Διεύρυνση ωραρίου στον Τελωνειακό Σταθμό Μαυροματίου για τη θερινή περίοδο

13:02

Βουλή: Την άρση ασυλίας του Κυρ. Βελόπουλου εισηγείται, ομοφώνως, η επιτροπή Δεοντολογίας

13:01

Δήμος Αθηναίων: 182 προσλήψεις με μισθό έως και 1.600 - Όλες οι ειδικότητες

12:49

«Ταύρος» για Πειραιώς η Jefferies - Στα 10,35 ευρώ η τιμή στόχος

12:36

Αύξηση 14,3% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Φεβρουάριο

12:32

Μεγάλη αύξηση των τροχαίων με ηλεκτρικά πατίνια σε Ελλάδα και Ευρώπη

12:29

«Βουτιά» 7% για το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

12:20

Axios: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε «μονοσέλιδη συμφωνία» για τον τερματισμό του πολέμου

12:15

Στον ρυθμό της ενεργειακής κρίσης: Εμφανίζονται οι πρώτοι τριγμοί στην ελληνική αγορά

12:14

Η Ουκρανία κατηγορεί την Μόσχα για παραβίαση της εκεχειρίας με 108 drones και 3 πυραύλους

12:09

ΔΔΤ - ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Η ακτινογραφία της μετάβασης του Δημοσίου σε ενιαία τηλεπικοινωνιακή υποδομή

12:06

Ξεκίνησαν οι δοκιμές για την επέκταση του ευρωπαϊκού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων της Euronext

11:58

Η Κατερίνα Αρβανίτη εντάσσεται στο ΔΣ της Elikonos Capital

11:55

Η Κίνα καλεί Ιράν και ΗΠΑ να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ - Αράγτσι: «Δεχόμαστε μόνο ολοκληρωμένη συμφωνία»

11:52

Trastor: Στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων έως 150 εκατ. ευρώ μέσω της ΑΜΚ

11:47

Έρευνα EY: Το GenAI αλλάζει τα δεδομένα στη διεθνή κινητικότητα εργαζόμενων

11:42

Δήμας: Η ανάπτυξη των υποδομών λειτουργεί καταλυτικά για την κτηματαγορά

11:40

Χρυσός: Κέρδη 2,5% καθώς ο Τραμπ μιλά για πρόοδο με το Ιράν

11:36

Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλή κερδοφορία για τη Theon το α' τρίμηνο

11:35

Βόρεια Κορέα: Κατάργησε από το Σύνταγμα τις αναφορές στην επανένωση της χερσονήσου

11:24

Χανταϊός: Το στέλεχος των Άνδεων εντοπίστηκε στο MV Hondius - Το κρουαζιερόπλοιο θα δέσει στην Τενερίφη

11:16

e-ΕΦΚΑ: Ψηφιακό «άλμα» στην κοινωνική ασφάλιση

11:09

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εκτίναξη για τον Γενικό Δείκτη και επιστροφή σε προπολεμικά επίπεδα

11:09

Τσίπρας: Θέσπιση ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας

11:08

Αυστραλία: Η χώρα θα δημιουργήσει απόθεμα ενός δισεκατομμυρίου λίτρων καυσίμων

11:07

BMW: Δασμοί και Κίνα έπληξαν την κερδοφορία στο α' τρίμηνο - Αμετάβλητο το guidance

11:04

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιορτάζει φέτος την Ημέρα της Ευρώπης στη Θράκη