BACKSTORY

Λεφτά υπάρχουν; - Πωλείται η «Ελευθεροτυπία» - Τεχνολογία στα γήπεδα

07-02-2024 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λεφτά υπάρχουν; - Πωλείται η «Ελευθεροτυπία» - Τεχνολογία στα γήπεδα

Λεφτά υπάρχουν;

Πρώτα ακούσαμε για τη Hilton και τώρα ακούμε ότι στα σχέδια της Brown είναι να αναλάβει το ιστορικό Πεντελικόν. Αν δεν κάνω λάθος ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα Θόδωρος Δουζόγλου το έχει αποκτήσει από το 2015 και από τότε έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές περί αξιοποίησης και συνεργασιών που στο τέλος μπορεί να τα δούμε αλλά δεν θα το πιστεύουμε. Και το ερώτημα είναι. Λεφτά υπάρχουν ή το ποντάρισμα έγινε στις τράπεζες;

Βγήκαν λάδι και έχουν νέα μπλεξίματα

Θυμάστε εκείνη την υπόθεση με τον Παπαευαγγέλου, τον πρώην πλέον αντιπρόεδρο της Jumbo και τον γαμπρό του τον Καψά με την Golden Visa που πουλούσαν ακίνητα με POS και οι τράπεζες άνοιγαν λογαριασμούς σε Κινέζους που δεν είχαν έλθει ποτέ στην Ελλάδα; Αν ναι, θα θυμάστε ότι στο τέλος βγήκαν λάδι και αυτοί αλλά και κάτι άλλοι μεγαλοσχήμονες που έκαναν την ίδια δουλειά. Μου λένε όμως ότι μπορεί να βγήκαν λάδι αλλά έχουν κάτι μπλεξίματα με Κινέζους που έδωσαν τα ωραία τους λεφτά και σπίτια δεν είδαν. Μου λένε επίσης ότι αγαπούν τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες συγγενών και φίλων, οι οποίοι σε καμία των περιπτώσεων (τρόπος του λέγειν) δεν αποτελούν παρένθετα πρόσωπα.

Φούσκα

Τώρα βέβαια αυτή η ιστορία με την Golden Visa αλλά και οι αγορές όσο όσο σπιτιών από Ευρωπαίους έχει διαλύσει την αγορά κατοικίας που πλέον έχει χαρακτηριστικά φούσκας. Βρεθήκαμε δηλαδή από τον πάτο του μνημονίου Τσίπρα να επιστρέφουμε στην κατάσταση του 2009. Κάποιοι πιστεύουν ότι η φούσκα θα συνεχιστεί αλλά για πόσο κανείς δεν ξέρει. Απλά σε αυτές τις περιπτώσεις προσεύχεσαι να μην σε παρασύρει η χιονοστοιβάδα.

Δυσκολίες 1

Δύσκολες ώρες φαίνεται να περνάει η διεθνής Intrum μιας και η υποβάθμιση από την S&P σε ΒΒ- από ΒΒ οδηγεί σε ισχυρές πιέσεις τους επενδυτές μετόχους της εταιρείας. Έτσι λοιπόν αν και η Ελλάδα είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι το κερδοφόρο που κρατάει όσο γίνεται και το υπόλοιπο οικοδόμημα οι κραδασμοί για τη μαμά εταιρεία δείχνουν να είναι μεγάλοι και ισχυροί.

Δυσκολίες 2

Ακόμη και εάν ο όμιλος Μαντωνανάκης καταφέρει να ανακόψει τα «σφυριά», το γεγονός αυτό καθ' αυτό θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην επιχείρηση.
Γιατί όπως πολύ καλά καταλαβαίνει κάποιος όταν η πίεση έχει πάρει τέτοια μορφή δηλαδή ώστε μια επιχείρηση να φθάνει στο σφυρί, οι συναλλασσόμενοι με την επιχείρηση αυτήν συνήθως περιορίζουν πιστώσεις ή θέτουν όρους πιο σφιχτούς ως προς την οποιαδήποτε συναλλαγή.

Από την άλλη μεριά ο όμιλος καταγγέλλει πως στόχος είναι η υφαρπαγή των ξενοδοχείων και επισημαίνει πως η ΕΤΑΔ έχει πραγματοποιήσει πρόβλεψη 329 εκατ. ευρώ, αναγνωρίζοντας μέρος της οφειλής προς τον όμιλο.

Πωλείται η «Ελευθεροτυπία»

Στις 26 Φεβρουαρίου θα γίνει ο πλειστηριασμός των σημάτων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και ο ιστότοπος «WWW.ENET.GR».

Η τιμή εκποίησης ορίστηκε στις 568.000 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η πώληση του βιομηχανικού συγκροτήματος της «Ελευθεροτυπίας», ενώ το 2018 πωλήθηκε το κτίριο της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας.

Τεχνολογία στα γήπεδα

Την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, θα ανακοινώσουν σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Η λύση θα έρθει με τη βοήθεια της τεχνολογίας και για την ακρίβεια μέσω του wallet, όπου και θα καταχωρείται το εισιτήριο για να γίνεται η ταυτοποίηση κατά την είσοδο του φιλάθλου στο γήπεδο. Το μόνο που μένει να φανεί είναι τι θα ισχύσει εντέλει με τα εισιτήρια διαρκείας, και για την ακρίβεια με το αν θα μπορούν να δοθούν -μεταφερθούν στο wallet τρίτου για να παρακολουθήσει τον αγώνα όταν αδυνατεί ο κάτοχός τους. Τεχνικά είναι εφικτό, αυτό που έμενε ωστόσο ήταν να αποφανθούν οι σύλλογοι, αν επιθυμούν τη μεταβίβαση ή όχι. Είδωμεν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:45

Τραμπ: Συνάντηση Γουίτκοφ - Πούτιν στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα

07:31

Πρωταγωνιστεί η Πειραιώς στην αγορά χρυσού, εμβαθύνοντας τη συνεργασία με το «The Royal Mint»

07:25

ΑΑΔΕ αντί ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς θα γίνει η μετάβαση στη νέα εποχή των αγροτικών ενισχύσεων

07:20

Data Center: «Πράσινο φως» (υπό όρους) στο project 300 εκατ. των Dromeus/Apto (Pimco) στα Σπάτα

07:16

Κληρονομιές: Τα 10 σημεία - «κλειδιά» για δηλώσεις και φόρο

07:11

Έρχεται η ρύθμιση για το βιομηχανικό ρεύμα - Το τρενάκι του τρόμου - Την πάτησαν οι σορτάκηδες

23:55

Με έως 20 μήνες φυλάκιση για απάτη κινδυνεύει Ιταλίδα ινφλουένσερ

23:45

Σκόπια: Επίθεση δέχθηκε ηγέτης της βουλγαρικής μειονότητας - Αντιδράσεις από Σόφια

23:35

Ισραήλ: Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε τη σορό ενός ομήρου από τη Γάζα

23:20

Ο Ερντογάν πρότεινε εκ νέου την Κωνσταντινούπολη για τις συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας

23:08

Κερδοφόρο «3x3» η Wall Street - Άνοδος πάνω από 660 μονάδες για Dow Jones

22:53

Στο στόχαστρο του FBI έξι Δημοκρατικοί - Καλούσαν για ανυπακοή στις εντολές της κυβέρνησης Τραμπ

22:34

Πτώση για το πετρέλαιο - «Βαρίδι» η πιθανή συμφωνία για το Ουκρανικό

22:18

Κεφαλογιάννης: Η κλιματική κρίση μετατρέπει όλη την Ευρώπη σε ενιαία ζώνη υψηλού κινδύνου

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2 εκατ. ευρώ

21:50

Βρετανία: Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη στο Λονδίνο

21:35

Κλήρωση Eurojackpot 25/11/25: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:28

Λάιεν: Θα αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία μέχρι να δεχτεί «μια αξιόπιστη πορεία προς την ειρήνη»

21:16

Νέοι κανόνες για τα διπλώματα οδήγησης: Τι ισχύει από σήμερα

21:04

Κέρδη για τον χρυσό - Ενισχύονται οι προσδοκίες για τα επιτόκια

20:56

Μητσοτάκης: Να δημιουργήσουμε ένα υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

20:49

Βραζιλία: Προβάδισμα Λούλα έναντι των πιθανών αντιπάλων του στις εκλογές του 2026

20:40

ΕΛΑΣ: Πάνω από 19.000 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας το 2025 - 47 συλλήψεις ημερησίως κατά μ.o.

20:34

Η Σουηδία ενισχύει την αντιαεροπορική της άμυνα

20:21

Ζελένσκι: Το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει προς τα εμπρός με το ειρηνευτικό σχέδιο

20:06

Μακρόν στη «Συμμαχία των Προθύμων»: Υπάρχει μια ευκαιρία για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία

19:49

Στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης

19:35

Βρυξέλλες για Ελλάδα: Ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, πιθανά βαρίδια λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΤΑΔ

19:22

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο επίκεντρο η Fed

19:21

Στάρμερ: Βρετανία και ΕΕ θα προχωρήσουν στο θέμα των παγωμένων ρωσικών assets