BACKSTORY

Λεφτά υπάρχουν; - Πωλείται η «Ελευθεροτυπία» - Τεχνολογία στα γήπεδα

07-02-2024 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λεφτά υπάρχουν; - Πωλείται η «Ελευθεροτυπία» - Τεχνολογία στα γήπεδα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Λεφτά υπάρχουν;

Πρώτα ακούσαμε για τη Hilton και τώρα ακούμε ότι στα σχέδια της Brown είναι να αναλάβει το ιστορικό Πεντελικόν. Αν δεν κάνω λάθος ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα Θόδωρος Δουζόγλου το έχει αποκτήσει από το 2015 και από τότε έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές περί αξιοποίησης και συνεργασιών που στο τέλος μπορεί να τα δούμε αλλά δεν θα το πιστεύουμε. Και το ερώτημα είναι. Λεφτά υπάρχουν ή το ποντάρισμα έγινε στις τράπεζες;

Βγήκαν λάδι και έχουν νέα μπλεξίματα

Θυμάστε εκείνη την υπόθεση με τον Παπαευαγγέλου, τον πρώην πλέον αντιπρόεδρο της Jumbo και τον γαμπρό του τον Καψά με την Golden Visa που πουλούσαν ακίνητα με POS και οι τράπεζες άνοιγαν λογαριασμούς σε Κινέζους που δεν είχαν έλθει ποτέ στην Ελλάδα; Αν ναι, θα θυμάστε ότι στο τέλος βγήκαν λάδι και αυτοί αλλά και κάτι άλλοι μεγαλοσχήμονες που έκαναν την ίδια δουλειά. Μου λένε όμως ότι μπορεί να βγήκαν λάδι αλλά έχουν κάτι μπλεξίματα με Κινέζους που έδωσαν τα ωραία τους λεφτά και σπίτια δεν είδαν. Μου λένε επίσης ότι αγαπούν τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες συγγενών και φίλων, οι οποίοι σε καμία των περιπτώσεων (τρόπος του λέγειν) δεν αποτελούν παρένθετα πρόσωπα.

Φούσκα

Τώρα βέβαια αυτή η ιστορία με την Golden Visa αλλά και οι αγορές όσο όσο σπιτιών από Ευρωπαίους έχει διαλύσει την αγορά κατοικίας που πλέον έχει χαρακτηριστικά φούσκας. Βρεθήκαμε δηλαδή από τον πάτο του μνημονίου Τσίπρα να επιστρέφουμε στην κατάσταση του 2009. Κάποιοι πιστεύουν ότι η φούσκα θα συνεχιστεί αλλά για πόσο κανείς δεν ξέρει. Απλά σε αυτές τις περιπτώσεις προσεύχεσαι να μην σε παρασύρει η χιονοστοιβάδα.

Δυσκολίες 1

Δύσκολες ώρες φαίνεται να περνάει η διεθνής Intrum μιας και η υποβάθμιση από την S&P σε ΒΒ- από ΒΒ οδηγεί σε ισχυρές πιέσεις τους επενδυτές μετόχους της εταιρείας. Έτσι λοιπόν αν και η Ελλάδα είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι το κερδοφόρο που κρατάει όσο γίνεται και το υπόλοιπο οικοδόμημα οι κραδασμοί για τη μαμά εταιρεία δείχνουν να είναι μεγάλοι και ισχυροί.

Δυσκολίες 2

Ακόμη και εάν ο όμιλος Μαντωνανάκης καταφέρει να ανακόψει τα «σφυριά», το γεγονός αυτό καθ' αυτό θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην επιχείρηση.
Γιατί όπως πολύ καλά καταλαβαίνει κάποιος όταν η πίεση έχει πάρει τέτοια μορφή δηλαδή ώστε μια επιχείρηση να φθάνει στο σφυρί, οι συναλλασσόμενοι με την επιχείρηση αυτήν συνήθως περιορίζουν πιστώσεις ή θέτουν όρους πιο σφιχτούς ως προς την οποιαδήποτε συναλλαγή.

Από την άλλη μεριά ο όμιλος καταγγέλλει πως στόχος είναι η υφαρπαγή των ξενοδοχείων και επισημαίνει πως η ΕΤΑΔ έχει πραγματοποιήσει πρόβλεψη 329 εκατ. ευρώ, αναγνωρίζοντας μέρος της οφειλής προς τον όμιλο.

Πωλείται η «Ελευθεροτυπία»

Στις 26 Φεβρουαρίου θα γίνει ο πλειστηριασμός των σημάτων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και ο ιστότοπος «WWW.ENET.GR».

Η τιμή εκποίησης ορίστηκε στις 568.000 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η πώληση του βιομηχανικού συγκροτήματος της «Ελευθεροτυπίας», ενώ το 2018 πωλήθηκε το κτίριο της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας.

Τεχνολογία στα γήπεδα

Την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, θα ανακοινώσουν σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Η λύση θα έρθει με τη βοήθεια της τεχνολογίας και για την ακρίβεια μέσω του wallet, όπου και θα καταχωρείται το εισιτήριο για να γίνεται η ταυτοποίηση κατά την είσοδο του φιλάθλου στο γήπεδο. Το μόνο που μένει να φανεί είναι τι θα ισχύσει εντέλει με τα εισιτήρια διαρκείας, και για την ακρίβεια με το αν θα μπορούν να δοθούν -μεταφερθούν στο wallet τρίτου για να παρακολουθήσει τον αγώνα όταν αδυνατεί ο κάτοχός τους. Τεχνικά είναι εφικτό, αυτό που έμενε ωστόσο ήταν να αποφανθούν οι σύλλογοι, αν επιθυμούν τη μεταβίβαση ή όχι. Είδωμεν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:54

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι με 50 πιστόλια «φαντάσματα» σε φορτηγό στη Θράκη

14:42

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σύμβαση για την αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ

14:33

Ουκρανή ύποπτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας επιχειρηματία στο Μονακό

14:24

Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και SKY express παρουσίασαν στο Σύνταγμα τη νέα στρατηγική συνεργασία για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

14:21

Καύσωνας Ιουνίου: Πάνω από τα δύο τρίτα κατοίκων στην Ευρώπη βίωσαν θερμοκρασίες άνω των 35°C

14:13

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για ορισμένες περιοχές

14:07

Μητσοτάκης για συντάξεις χηρείας: Όλοι οι δικαιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 70% της σύνταξης

14:06

10 κοινωνικές δεξιότητες που απέκτησαν οι Boomers, αλλά η GenZ δεν θα μάθει ποτέ

14:00

Πυρκαγιά σε ταχύπλοο στην Βουλιαγμένη - Σώοι οι τέσσερις επιβαίνοντες

13:53

Σε πύρινο κλοιό η βόρεια Πορτογαλία - Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες

13:46

ΤτΕ: «Κλείνει» η ψαλίδα των επιτοκίων - Στο 4,3% τον Μάιο 2026

13:43

Expert Hellas: Αναπτυξιακή πορεία και στρατηγικός μετασχηματισμός δικτύου

13:40

Μητσοτάκης από Παίδων Πεντέλης: Εγκαινιάζουμε υποδομές του ΕΣΥ - Κάναμε γενναίες και τολμηρές παρεμβάσεις

13:30

Παπαθανάσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά τους πολλούς, δεν θα χαθεί ούτε ευρώ»

13:18

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

13:11

Καύσωνας: Τουλάχιστον 3.700 επιπλέον θάνατοι σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

12:53

ΗΠΑ: Στο όρος Ράσμορ ο Τραμπ, ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 250 χρόνια ανεξαρτησίας

12:49

Διαβάσατε ειδήσεις; Κάντε το κουίζ!

12:43

Νέο γονιδιακό τεστ βοηθά να αποφευχθεί η περιττή χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο μαστού

12:42

Κορκίδης: Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αποκλιμακώνεται αλλά παραμένει πάνω από τον μ.ο. της Ευρωζώνης

12:37

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη 8 Ιουλίου

12:36

Eurobank Equities: Περιθώρια ανόδου 15%-23% στις τράπεζες – Ανεβάζει τιμές στόχους

12:21

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι ομόφωνα Δημήτρης Μελάς και Αθανασία Ρέππα για δύο πλημμελήματα

12:19

Μολδαβία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Μουντεάνου

12:18

Δικογραφία σε βάρος 4 influencers για διαφήμιση παράνομων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων

12:16

UBS: Ανεβάζει τιμή στόχο για Coca-Cola HBC - Τι περιμένει για το Q2

12:11

Σε αναπτυξιακή δυναμική τροχιά η Neuropublic - Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Αφεντούλης, CEO του Latsco Family Office

12:09

Θεοδωρικάκος: «Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι της Βάγιας Νέστορα»

12:05

Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Ζαχαριάδης

11:59

Η ακρίβεια δεν «φρενάρει» τα ταξίδια - Στις πρώτες επιλογές των Ευρωπαίων η Ελλάδα