BACKSTORY

Λεφτά υπάρχουν; - Πωλείται η «Ελευθεροτυπία» - Τεχνολογία στα γήπεδα

07-02-2024 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λεφτά υπάρχουν; - Πωλείται η «Ελευθεροτυπία» - Τεχνολογία στα γήπεδα

Λεφτά υπάρχουν;

Πρώτα ακούσαμε για τη Hilton και τώρα ακούμε ότι στα σχέδια της Brown είναι να αναλάβει το ιστορικό Πεντελικόν. Αν δεν κάνω λάθος ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα Θόδωρος Δουζόγλου το έχει αποκτήσει από το 2015 και από τότε έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές περί αξιοποίησης και συνεργασιών που στο τέλος μπορεί να τα δούμε αλλά δεν θα το πιστεύουμε. Και το ερώτημα είναι. Λεφτά υπάρχουν ή το ποντάρισμα έγινε στις τράπεζες;

Βγήκαν λάδι και έχουν νέα μπλεξίματα

Θυμάστε εκείνη την υπόθεση με τον Παπαευαγγέλου, τον πρώην πλέον αντιπρόεδρο της Jumbo και τον γαμπρό του τον Καψά με την Golden Visa που πουλούσαν ακίνητα με POS και οι τράπεζες άνοιγαν λογαριασμούς σε Κινέζους που δεν είχαν έλθει ποτέ στην Ελλάδα; Αν ναι, θα θυμάστε ότι στο τέλος βγήκαν λάδι και αυτοί αλλά και κάτι άλλοι μεγαλοσχήμονες που έκαναν την ίδια δουλειά. Μου λένε όμως ότι μπορεί να βγήκαν λάδι αλλά έχουν κάτι μπλεξίματα με Κινέζους που έδωσαν τα ωραία τους λεφτά και σπίτια δεν είδαν. Μου λένε επίσης ότι αγαπούν τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες συγγενών και φίλων, οι οποίοι σε καμία των περιπτώσεων (τρόπος του λέγειν) δεν αποτελούν παρένθετα πρόσωπα.

Φούσκα

Τώρα βέβαια αυτή η ιστορία με την Golden Visa αλλά και οι αγορές όσο όσο σπιτιών από Ευρωπαίους έχει διαλύσει την αγορά κατοικίας που πλέον έχει χαρακτηριστικά φούσκας. Βρεθήκαμε δηλαδή από τον πάτο του μνημονίου Τσίπρα να επιστρέφουμε στην κατάσταση του 2009. Κάποιοι πιστεύουν ότι η φούσκα θα συνεχιστεί αλλά για πόσο κανείς δεν ξέρει. Απλά σε αυτές τις περιπτώσεις προσεύχεσαι να μην σε παρασύρει η χιονοστοιβάδα.

Δυσκολίες 1

Δύσκολες ώρες φαίνεται να περνάει η διεθνής Intrum μιας και η υποβάθμιση από την S&P σε ΒΒ- από ΒΒ οδηγεί σε ισχυρές πιέσεις τους επενδυτές μετόχους της εταιρείας. Έτσι λοιπόν αν και η Ελλάδα είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι το κερδοφόρο που κρατάει όσο γίνεται και το υπόλοιπο οικοδόμημα οι κραδασμοί για τη μαμά εταιρεία δείχνουν να είναι μεγάλοι και ισχυροί.

Δυσκολίες 2

Ακόμη και εάν ο όμιλος Μαντωνανάκης καταφέρει να ανακόψει τα «σφυριά», το γεγονός αυτό καθ' αυτό θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην επιχείρηση.
Γιατί όπως πολύ καλά καταλαβαίνει κάποιος όταν η πίεση έχει πάρει τέτοια μορφή δηλαδή ώστε μια επιχείρηση να φθάνει στο σφυρί, οι συναλλασσόμενοι με την επιχείρηση αυτήν συνήθως περιορίζουν πιστώσεις ή θέτουν όρους πιο σφιχτούς ως προς την οποιαδήποτε συναλλαγή.

Από την άλλη μεριά ο όμιλος καταγγέλλει πως στόχος είναι η υφαρπαγή των ξενοδοχείων και επισημαίνει πως η ΕΤΑΔ έχει πραγματοποιήσει πρόβλεψη 329 εκατ. ευρώ, αναγνωρίζοντας μέρος της οφειλής προς τον όμιλο.

Πωλείται η «Ελευθεροτυπία»

Στις 26 Φεβρουαρίου θα γίνει ο πλειστηριασμός των σημάτων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και ο ιστότοπος «WWW.ENET.GR».

Η τιμή εκποίησης ορίστηκε στις 568.000 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η πώληση του βιομηχανικού συγκροτήματος της «Ελευθεροτυπίας», ενώ το 2018 πωλήθηκε το κτίριο της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας.

Τεχνολογία στα γήπεδα

Την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, θα ανακοινώσουν σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Η λύση θα έρθει με τη βοήθεια της τεχνολογίας και για την ακρίβεια μέσω του wallet, όπου και θα καταχωρείται το εισιτήριο για να γίνεται η ταυτοποίηση κατά την είσοδο του φιλάθλου στο γήπεδο. Το μόνο που μένει να φανεί είναι τι θα ισχύσει εντέλει με τα εισιτήρια διαρκείας, και για την ακρίβεια με το αν θα μπορούν να δοθούν -μεταφερθούν στο wallet τρίτου για να παρακολουθήσει τον αγώνα όταν αδυνατεί ο κάτοχός τους. Τεχνικά είναι εφικτό, αυτό που έμενε ωστόσο ήταν να αποφανθούν οι σύλλογοι, αν επιθυμούν τη μεταβίβαση ή όχι. Είδωμεν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:10

Τραμπ: «Θα ήταν έξυπνο» ο Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία

07:57

Αγρότες: Ανοίγουν λωρίδες κυκλοφορίας για διέλευση εκδρομέων - Κλειστή η περιμετρική Πάτρας

07:49

Ένα σφηνάκι από τη finest τεκίλα του έτους

07:46

Έρχονται επιδοτήσεις ΕΣΠΑ ως 150.000 ευρώ για ίδρυση startups στην Ήπειρο

07:43

Ναυτιλία - Σούδα: «Κλείδωσαν» πόροι 25,2 εκατ. για το τμήμα Κρουαζιέρας

07:40

Συνεδριάζει στις 11:00 το τελευταίο Υπουργικό της χρονιάς - Τα θέματα

07:36

Ακριβά μου Χριστούγεννα - Πόσο κοστίζει το γιορτινό τραπέζι

07:33

«Καμπανάκι» ΤτΕ για ισορροπημένη αύξηση των αμοιβών - Πώς επηρεάστηκε το κόστος εργασίας το 2025

07:29

Εφορία: Πληρωμές πάνω από 5 δισ. ευρώ πριν την εκπνοή του 2025 - Οι φόροι, οι δόσεις και τα τέλη κυκλοφορίας

07:23

ΕΕΣΥΠ: «Χτίζει» στρατηγικό πλάνο για τις Κεντρικές Αγορές σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

07:19

Οι εορταστικές παγίδες των καρτών: Πώς να αποφύγεις απάτες και κλοπές στις γιορτές

07:14

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έρχεται financial closing στην Εγνατία Οδό - «Πέφτουν» υπογραφές για τη Μονάδα Αποβλήτων Κέρκυρας

07:11

ΟΔΔΗΧ: Προς νέα πρόωρη αποπληρωμή δανείων 8,8 δισ. ευρώ το 2026

07:06

Iron Dome σε Κύπρο και Ελλάδα απλώνει το Ισραήλ - Μαξίμου vs γαλάζιου Ανεστίδη - ΓΑΠ υπέρ Καρυστιανού

07:00

Προβλέψεις και καμπανάκια - ΔΣ με ιστορία και παράδοση - Ο καλπασμός και η θεωρία

23:57

Η Καμπότζη κατηγορεί την Ταϊλάνδη για βομβαρδισμούς σε δύο επαρχίες της

23:45

Τουρκία: Στις αρχές του 2026 η β' φάση της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα

23:36

Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα - Μολότοφ στο γραφείο του Ράμα

23:23

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2026

23:09

Με το δεξί η Wall Street στην εβδομάδα των Χριστουγέννων

22:50

Υπερβολική ταχύτητα: Οι λόγοι πίσω από τους επιθετικούς οδηγούς

22:36

Τουρκία: Η Βουλή ενέκρινε παράταση της στρατιωτικής παρουσίας στη Λιβύη για δύο χρόνια

22:22

Σε ισχύ από Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

22:10

Ανδρουλάκης: Τρίτη θητεία ΝΔ ισοδυναμεί με συνέχιση των προβλημάτων

21:57

Ποια σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα - Τι ώρες θα είναι ανοιχτά

21:44

Νέο διπλό ρεκόρ για χρυσό και ασήμι: Σε πολυετή υψηλά πλατίνα - παλλάδιο

21:31

Μήνυμα Νετανιάχου σε Τουρκία: «Να τελειώνουν οι φαντασιώσεις περί αυτοκρατοριών»

21:18

Ισχυρή άνοδος για πετρέλαιο με φόντο Ρωσία και Βενεζουέλα

21:07

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους των φορέων οδικών μεταφορών

20:56

Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για στήριξη επιχειρήσεων από τον Daniel