BACKSTORY

Η επόμενη μέρα για Ελλάκτωρ, Άκτωρ, Wade Adams, Κούτρα - Enria και επιτόκια - Το ΣΔΙΤ της ΧΡΩΠΕΙ, τα σκουπίδια της Ηλείας και το Ιππικό Κέντρο του Μαρκόπουλου

30-01-2023 | 06:59
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επόμενη μέρα για Ελλάκτωρ, Άκτωρ, Wade Adams, Κούτρα - Enria και επιτόκια - Το ΣΔΙΤ της ΧΡΩΠΕΙ, τα σκουπίδια της Ηλείας και το Ιππικό Κέντρο του Μαρκόπουλου

Επιτόκια στην εξίσωση των Stress tests

Στην πορεία των επιτοκίων έμπλεξαν τα stress tests και γι αυτό τα σενάρια θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Έπρεπε η EBA να υπολογίσει μέσα σε όλα την επίδραση της ανόδου των επιτοκίων. Βλέπετε τα προηγούμενα έτη δεν υπήρχε κάτι ανάλογο καθώς τα επιτόκια ήταν απολύτως σταθερά και υπό το μηδέν. Τώρα όμως αυτό άλλαξε.

Όπως παραδέχεται ο Enria οτιδήποτε πάνω από 2,5% θα πλήξει τα έσοδα των τραπεζών.

Καθίζηση στα επιτόκια καταθέσεων

Πάντως στον αγώνα δρόμου τους προς το παρόν τουλάχιστον οι τράπεζες κάνουν σαν τα επιτόκια να μην έχουν ανέβει διόλου. Δηλαδή οι αποδόσεις που δίνουν και ειδικά βραχυπρόθεσμα μπορείς να τις πεις και αστείες...

Φέτος sans voir η αναβάθμιση

Μετά την αναβάθμιση και από τη Fitch η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται μια μονάδα κάτω από την επενδυτική τόσο από S&P όσο και από DBRS αλλά και από τη Fitch. Αυτό σημαίνει πως τελειολογικά η εθνική οικονομία θα λάβει επενδυτική βαθμίδα φέτος, πάει και τελείωσε. Επομένως το Χρηματιστήριο ορθώς προεξοφλεί ότι προεξοφλεί.

Ετοιμάζονται αποτελέσματα

Όσο για τις τράπεζες αυτές βρίσκονται πίσω και θα αργήσουν όσον αφορά την αξιολόγηση των οίκων.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στα αποτελέσματα των πιστωτικών ιδρυμάτων. Εκτιμάται πως μέσα στον Μάρτιο όλες θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματά τους. Ήδη ανακοίνωσαν ημερομηνίες 24/2 η Πειραιώς και 15/3 η Alpha Bank.

Πάντως η Fitch για τις τράπεζες «προαναγγέλλει» την αναβάθμιση τρόπον τινά.

Αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο στην πορεία των κόκκινων δανείων κάτω από 10% στο 3ο τρίμηνο του 2022 λόγω τιτλοποιημένων συναλλαγών τιτλοποιήσεων μέσω Ηρακλή.

Σε ό,τι αφορά τις μη συστημικές τράπεζες ο οίκος περιορίζεται το να χαρακτηρίσει πρόκληση το θέμα των κόκκινων δανείων αλλά μια και αυτές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του κλάδου, οι πιθανοί κίνδυνοι (συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου τομέα) είναι πολύ μέτριοι.

Από την άλλη ζήτηση δανεισμού των νοικοκυριών παραμένει ασθενής, αλλά η συνολική πίστωση προς τον ιδιωτικό τομέα επιταχύνθηκε το β' εξάμηνο του 22 λόγω επιχειρηματικών δανείων.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου

Kαι να μην το ξεχάσω, ακούω πως η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου έχει άρωμα γυναίκας....

Οι διαπραγματεύσεις ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Wade Adams, Κούτρα για την ΑΚΤΩΡ και η επόμενη μέρα

Όπως από καιρό έχει αναδείξει και αποκαλύψει το insider.gr, και επανέλαβε τόσο η στήλη μέσα στην περασμένη εβδομάδα αλλά και σε σχετικό θέμα του Σαββάτου, Ελλάκτωρ – Χόλτερμαν – Motor Oil και Wade Adams – Δ. Κούτρας βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία και σε φάση τελικών επαφών (μερικών εβδομάδων), και μάλιστα αποκλειστικών, για να τα βρούνε για την εξαγορά της κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ. Όπως σας έχουμε ξαναπεί, υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι για διάφορους λόγους έμειναν εκτός. Άλλωστε, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα χρειαστεί κατασκευαστή για τα έργα της, όπως και για τις συμβάσεις της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, τα projects της REDS κ.α. Κατά συνέπεια, το deal με Wade Adams – Κούτρα έδειχνε πιο προσιτό, προς όλες τις κατευθύνσεις και τις συνεργασίες (άραγε και σε νέες παραχωρήσεις που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία;) με τους Κύπριους να ελέγχουν τα ποσοστά και τον Κούτρα να έχει το «πρόσταγμα».

Η ΑΚΤΩΡ έχει ανεκτέλεστο που προσεγγίζει τα 3 δισ, ευρώ, έχουν μειωθεί οι λειτουργικές ζημίες, έχει αναλάβει νέες συμβάσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ, «συμμαζεύτηκε» από τη διοίκηση της εισηγμένης και η συμφωνία, εφόσον «κλείσει» εντός περιόδου ολίγων εβδομάδων, όπως εκτιμάται, θα σημαίνει την είσοδο των Κυπρίων της Wade Adam, του κ. Κύπρου Τσέντα, (με σημαντικό τζίρο και δουλειές στον Αραβικό κόσμο) στην ελληνική αγορά, μετά κάμποσες αποτυχημένες απόπειρες (σας τα έχουμε πει προ πολλών μηνών από τη στήλη), και βέβαια το come back του πολύπειρου στελέχους στην «αγαπημένη» του ΑΚΤΩΡ.

Για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ τα έχουμε πει, μετασχηματίζεται, δίνει βάση σε παραχωρήσεις και ακίνητα, ίσως επανέλθει σε ΑΠΕ (υπεράκτια) ή και άλλες δράσεις. Αλλά όπως είπαμε, εξετάζει να πωλήσει το εναπομείναν 25% των ΑΠΕ αλλά και την περιβαλλοντική ΗΛΕΚΤΩΡ. Προφανώς, θα «μαζέψει» κεφάλαια σημαντικά, δηλαδή ρευστότητα άνω των 300 εκατ. ευρώ και θα επικεντρωθεί στο νέο της στρατηγικό σχέδιο, έχοντας τη «νέα ΑΚΤΩΡ» ως συνεργάτη στις μπίζνες της. Πλέον, ο κατασκευαστικός χάρτης «ξαναγράφεται» και μάλιστα με δυναμικό τρόπο, όπως σας έχουμε από πέρυσι προϊδεάσει ότι θα συμβεί.

ΧΑ: Ο νέος στόχος, τα θετικά σημεία και οι «παγίδες»

Τώρα που «καβάτζωσε» τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (1.015 για την ακρίβεια), οι αναλυτές άρχισαν να βάζουν τον στόχο 20-25 «πόντους» πιο πάνω, μάλλον έχοντας κατά νου το αμέσως υψηλότερο σημείο που είχε βρεθεί η αγορά τον Δεκέμβριο του 2014. Έχοντας για την ώρα, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, ως «όχημα» μετοχές κλάδων όπως ο τραπεζικός, οι κατασκευές, η ενέργεια και η βιομηχανία, με ολίγους πρωταγωνιστές από άλλους τομείς (π.χ. μεταφορές, εμπόριο κ.α.). Αν και πότε θα φτάσει σε αυτά τα νούμερα και υψηλότερα το ΧΑ, θα φανεί προσεχώς.

Εδώ έκανε πάνω από 8 χρόνια να ξαναπιάσει το «χιλιάρικο» και μετά από κάποιες λίγες αποτυχημένες προσπάθειες. Οπότε, βήμα – βήμα πηγαίνουμε, κόντρα στις ανησυχίες για τις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζιτών, κάποιες αναλύσεις ξένων οίκων για πιθανή πτώση αποτιμήσεων ή το όποιο πολιτικό ρίσκο.

Πάντως, για το τελευταίο, μάλλον οι ξένοι οίκοι δεν «βλέπουν» προβλήματα στην Ελλάδα, με τη Fitch προ ημερών, ως γνωστόν, να αναβαθμίζει το ελληνικό αξιόχρεο, με ότι αυτό σημαίνει για τις αγορές ομολόγων και μετοχών. Ο μήνας, με το περίφημο January Effect, ολοκληρώνεται αύριο, οι longμετράνε δυνάμεις, μετοχές γράφουν υψηλά, νέα χαρτιά μπαίνουν στον κύκλο των συναλλαγών, όπως και χαρτοφυλάκια (και διεθνή), σιγά – σιγά θα ανακοινώνονται οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2022, dealsέρχονται. Αλλά καμιά φορά οι «παγίδες» έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις.

Intrakat: Μετά την ΑΜΚ… οι νέοι στόχοι

Ολοκληρώθηκε προ ημερών με επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου της Intrakat, η οποία μάλιστα υπερκαλύφθηκε από όσους είχαν δικαίωμα προτίμησης και προεγγραφής, και προσφέρθηκε ποσό της τάξης των 117 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για άντληση 100 εκατ., όπως ανέφερε το insider.gr, ενώ αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την κατανομή των νέων μετοχών έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, οπότε και θα πιστοποιηθεί η καταβολή του ποσού της ΑΜΚ από το Δ.Σ. της εισηγμένης. Η οποία, υπό τον CEO, Αλ. Εξάρχου, εισέρχεται σε μια νέα φάση, σαφώς πιο ενισχυμένη κεφαλαιακά και χρηματοδοτικά για να προωθήσει projects και αναπτύξεις (κατασκευές, ΣΔΙΤ/Παραχωρήσεις, ΑΠΕ, τουρισμό/ακίνητα κ.α.). Και μαζί με αυτά, πλέον, έχει μεγαλύτερη ευχέρεια για να κινηθεί προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης και σε επιχειρησιακό πεδίο με την εξαγορά εταιρειών και δραστηριοτήτων στον κατασκευαστικό και όχι μόνο κλάδο. Άλλωστε, εσχάτως αξιολογεί προτεραιότητες, κλάδους και στόχους. Κατά συνέπεια, η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον.

Motor Oil: Η μονάδα FSRU των 339,6 εκατ. ευρώ και ο «κατασκευαστής»

Μία νέα μεγάλη στρατηγική επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 339,6 εκατ. ευρώ ενέκρινε προ ημερών, ως γνωστόν,, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο «Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU)» του επενδυτικού φορέα «ΔΙΩΡΥΓΑ GAS» μέλους του ομίλου MOTOR OIL Hellas S.A. στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο θα λάβει το κίνητρο της Ταχείας Αδειοδότησης. Πέραν του μεγάλου project, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τα σενάρια που ήδη έχουν αναπτυχθεί στην αγορά για τον «τυχερό» κατασκευαστή που θα αναλάβει το μεγάλο έργο.

Θα μπορούσε να είναι, άραγε, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην οποία η Motor Oil διαθέτει το 30% των μετοχών αλλά υπάρχουν και οι σχετικές εξελίξεις με την ΑΚΤΩΡ; Μήπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την οποία ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει συνεργαστεί για την κατασκευή του Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο στην Κομοτηνή; Θα μπορούσε να είναι η ΑΒΑΞ που έχει αποκτήσει μια σχετική εμπειρία με ενεργειακά έργα (και με αγωγούς); Ή κάποιο άλλο γκρουπ; Αν μη τι άλλο, θα είναι μια μεγάλη επένδυση αλλά και μια καλή δουλειά για τον ανάδοχο εργολάβο.

Το περιβαλλοντικό «ΟΚ» για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο και οι προσφορές

Το «πράσινο φως», πάντα με σχετικές υποδείξεις και αιρέσεις, στην περιβαλλοντική μελέτη του έργου που αφορά στην αξιοποίηση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκόπουλου (σχετικός διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ) έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής που συνεδρίασε προ ημερών. Και όπως από καιρό έχει αναφέρει το insider.gr, για να γίνει πιο ελκυστική αξιοποίηση των 590 στρεμμάτων (μετά κτισμάτων, κυρίως αθλητικών εγκαταστάσεων, το οποίο κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 φιλοξένησε τα αθλήματα της ιππασίας), με μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου, πέραν του ιππικού αθλητισμού, θα πρέπει να «ανοίξει η βεντάλια» με άλλες αθλητικές δραστηριότητες, ακόμα και εμπορικές, τουριστικές και άλλες χρήσεις (αναψυχή, εστίαση κ.λπ.), οι οποίες και προβλέπονται. Τα αναφέρουμε αυτά επειδή για αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου έχει μεταφερθεί η ημερομηνία υποβολής προσφορών. Και η αγορά περιμένει (εφόσον δεν υπάρξει άλλη μετάθεση) να διαπιστώσει αν ονόματα όπως ο Γιάννης Μυτιληναίος ή Γιώργος Μελισσανίδης, μεταξύ άλλων, υποψηφίων, θα δώσουν το παρών, όπως έχει παλιότερα η στήλη.

Φύγε εσύ, έλα εσύ στη Σπύρου

Στην Αγροτικός Οίκος Σπύρου πάει ο Οικονομικός Διευθυντής, πάει και ο εσωτερικός ελεγκτής. Και αναρωτιέμαι μεγαλοφώνως, τι έγινε ρε παιδιά και αποπέμφθηκαν με τη μια δύο στελέχη των οποίων ο ρόλος είναι καίριος για την οικονομική διαχείριση της εταιρίας; Παρεμπιπτόντως η προηγούμενη αλλαγή εσωτερικού ελεγκτή είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2021, δηλαδή ο πρόσφατα αποχωρών δεν έκλεισε ούτε διετία. Ο Οικονομικός Διευθυντής είχε αλλάξει επίσης το Δεκέμβριο του 2020. Το Δεκέμβριο του 2019 είχε αλλάξει ξανά ο εσωτερικός ελεγκτής. Το Δεκέμβριο του 2018 είχε γίνει πάλι αλλαγή Οικονομικού Διευθυντή. Υπό αυτά τα δεδομένα διευρύνω το αρχικό μου ερώτημα. Προβληματίστηκε καμία ελεγκτική- εποπτική από το συνεχές φύγε εσύ, έλα εσύ, εσωτερικών ελεγκτών και οικονομικών διευθυντών;

Βραχυκύκλωμα

Η άνοδος των επιτοκίων έχει αρχίσει να προκαλεί καθυστερήσεις σε deals που έχουν δρομολογηθεί. Και αυτό διότι οι υποψήφιοι αγοραστές στη χρηματοδότηση που σηκώνουν, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξεφύγουν από το business plan λόγω χρηματοοικονομικού κόστους. Ωστόσο παρά τις καθυστερήσεις deals δεν χαλάνε και αυτό είναι που μετρά και θα μετρήσει στο τέλος της ημέρας.

Σας τα γράφαμε για το ΣΔΙΤ της ΧΡΩΠΕΙ...

Η στήλη στις παραμονές Χριστουγέννων αναφέρονταν σε αλλαγές για το project του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το νέο «Κέντρο Καινοτομίας» στο εργοστάσιο της παλιάς ΧΡΩ.ΠΕΙ., στην οδό Πειραιώς, για τον οποίον αναμένονταν προσφορές τον προσεχή Μάρτιο (28 του μήνα). Και δεν το κάναμε επειδή είχαμε… μαντικές ιδιότητες, απλώς είχαμε εντοπίσει έγγραφα που αναδείκνυαν ζητήματα και ανάγκη τροποποιήσεων (οικονομικά, χρηματοδοτικά, κόστος, μέγεθος έργου κ.α.).

Οπότε, η προ ημερών ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι άλλαξε η διυπουργική απόφαση, ματαιώθηκε ο προηγούμενος διαγωνισμός, λόγω μεταβολής των οικονομικών και τεχνικών παραμέτρων που σχετίζονται με τη διαδικασία ανάθεσης του έργου και επαναπροκηρύχθηκε, αμέσως, ανοικτός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός με τη δυνατότητα αξιοποίησης πόρων και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μάλλον δεν προκάλεσε εντύπωση, αν και όλα έγιναν λίγο «αθόρυβα». Οπότε, πάμε για «διπλό» μοντέλο, ΣΔΙΤ και RRF. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι στην προηγούμενη διαδικασία δεσμευτικές προσφορές στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαν υποβάλει ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΙΝΤΡΑCOM και Dimand, μαζί με εξειδικευμένους εταίρους ο κάθε ένας.

Τα «σκουπίδια» της Ηλείας και οι οφειλές στον ανάδοχο

Φίλος της στήλης που πηγαινοέρχεται στην Πελοπόννησο, σε πρόσφατο ταξίδι του προς την Ηλεία εντόπισε τοπικά δημοσιεύματα που έλεγαν για οφειλές μερικών εκατομμυρίων ευρώ του ΦΟΔΣΑ Ηλείας προς την Κοινοπραξία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ - ΑΒΑΞ ΑΕ», που διαχειρίζεται την τοπική Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΣΔΙΤ). Προφανώς, πρόκειται για τις οφειλές των δήμων της Ηλείας που χρησιμοποιούν τη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων. Η στήλη δεν γνωρίζει αν πρόκειται περί αδυναμίας ή άλλου λόγου, ποιος είναι ο «εγγυητής», αν οι τοπικοί δήμοι θέλουν μειώσεις ή τι άλλο συμβαίνει. Αφήστε που μπορεί οι τοπικοί φορείς να ζητήσουν τελικά δάνειο από το κράτος (π.χ. το υπουργείο Οικονομικών) για την κάλυψη των οφειλών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:18

Southwest Airlines: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι απώλειες το α΄τρίμηνο - Προς την έξοδο 2.000 εργαζόμενοι

15:16

Merck: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη το α' τρίμηνο

15:14

ΑΑΔΕ: Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

15:11

Yπ. Άμυνας Τουρκίας για ΜΟΕ με Ελλάδα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Σχέδιο Εφαρμογής για το 2025

15:06

ΟΣΕ: Έκτακτη χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων

15:00

HELLENiQ ENERGY: Ξεκινά η λειτουργία της ΕΚΟ Energy στην Κύπρο ως προμηθευτή πράσινης ενέργειας

14:58

Αυγενάκης: «Τριπλή νίκη» η έγκριση αναθεώρησης της ΚΑΠ από το Ευρωκοινοβούλιο

14:55

e-commerce: Απειλεί με λουκέτο 45.000 καταστήματα λιανικής την επόμενη 5ετία στις ΗΠΑ

14:46

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι θα επισκεφθεί την Ουγγαρία τον Μάιο

14:42

«Χαμηλές πτήσεις» και ζημιές στο α' τρίμηνο για την American Airlines - Το guidance στηρίζει τη μετοχή

14:28

Goldman Sachs: Σε επίπεδα ρεκόρ θα φτάσουν τα buybacks και οι διανομές μερισμάτων στην Ευρώπη

14:09

Στα δικαστήρια ο Φλώρος για την απολογία του - Αρνείται την κατηγορία

13:58

Λος Άντζελες: 93 συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο campus του USC

13:56

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες και πάλι τα έργα του Flyover Θεσσαλονίκης

13:56

Προσφορά 39 δισ. δολαρίων για την Anglo American από την BHP

13:52

ΟΟΣΑ: 4 στα 10 ευρώ από μισθούς πάνε σε φόρους και εισφορές στην Ελλάδα

13:48

ΙΣΝ: Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων στα μέσα Μαΐου με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία

13:44

Novibet: Ενεργός υποστηρικτής της ελληνικής τεχνολογικής κοινότητας

13:42

ΤτΕ: Ισχυρές οι επιδόσεις των τραπεζών το 2023 – Σημαντική ενίσχυση κεφαλαίων, στο 6,6% τα μη εξυπηρερούμενα

13:39

ΥΠΑΑΤ: Εντός της Μ. Εβδομάδας οι καταβολές των κοινοτικών ενισχύσεων στους δικαιούχους

13:30

Αστικά λεωφορεία μηδενικών εκπομπών έως το 2035 στην ΕΕ

13:28

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου

13:17

Ferryscanner: Οι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί της χώρας

13:15

Ισπανία: Γιατί ο πρωθυπουργός Σάντσεθ προχώρησε σε αναστολή των δημόσιων καθηκόντων του

13:06

Στα 39,61 δισ. ευρώ τα εισοδήματα των νοικοκυριών το δ' τρίμηνο του 2023

13:04

Η Βενετία γίνεται η πρώτη πόλη με «εισιτήριο εισόδου» - Ποιοι εξαιρούνται από την πληρωμή

13:04

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

13:01

Χρ. Παπακωσταντίνου: Έτοιμη η ΤτΕ να αναλάβει την εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

12:59

ΗΠΑ: Όρια στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

12:56

Αυξημένες κατά 5,9% οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον Μάρτιο