BACKSTORY

Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 

30-05-2022 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αυτό πάλι το καινούριο να μην δοθούν σε ζόμπι τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, τι είδους προτροπή να την χαρακτηρίσω; Προειδοποιητικής φύσεως; απαγορευτικής; Και πώς να δοθούν σε ζόμπι τέτοια δάνεια όταν υπάρχουν τόσες δικλείδες ασφαλείας... Είναι σα να λέμε πως οι τράπεζες ηθελημένα θα παρακάμψουν τα αυστηρά κριτήρια και θα βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους.... Ε δεν το πολυπιστεύω!

Το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα και από πλευρά ανθρώπινου δυναμικού και από πλευράς καταστημάτων διατηρεί η Τράπεζα Πειραιώς και ας πιέζεται η ελληνική επαρχία σε ορισμένες περιπτώσεις δικαίως πως κλείνουν καταστήματα της τράπεζας αυτής.

H Εθνική παρουσίασε τα αποτελέσματά της και βεβαίως αναφέρθηκε όπως το πράττει πάντα και στη συνέχιση και εξέλιξη του μετασχηματισμού της. Ας μην ξεχνάμε πως εκείνο ήταν έργο που είχε θεμελιώσει ο πρώην πρόεδρός της κ. Μιχαηλίδης.

Ετσι πληροφορηθήκαμε και εμείς τις προσπάθειες της τράπεζας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ψηφιακό αποτύπωμα γιατί από την κανονική της λειτουργία η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Βεβαίως μέσα από την ψηφιακή αυτή εικόνα που είναι του μέλλοντος και όχι του παρόντος θα κρίνονται και οι εργαζόμενοι στην τράπεζα αφού θα έχουν πειστεί και εφαρμόσει την αλλαγή κουλτούρας. Και ασφαλώς στο ψηφιακό φιλμ της τράπεζας συγκαταλέγεται και η αξιολόγηση και κοστολόγηση δανείων με κριτήρια ESG.

Και για να μην ξεχάσουμε η ΕΤΕ αποτελεί τη μόνη τράπεζα που στα αποτελέσματά της είπε πως θα προχωρήσει σε ομολογιακή έκδοση μέσα στο 2022 παρά το κόστος. Την περιμένουμε!

Πολύ καλά είναι όλα αυτά και αποτελούν το μέλλον αν και θα έπρεπε βέβαια να αποτελούσαν το παρόν. Αλλά εκείνη την Εθνική Ασφαλιστική απορία το χω και εγώ και άλλοι, γιατί να δοθεί μπιρ παρά; Σε αυτή την υποπθεση, το πρόβλημα δεν είναι ασφαλώς ο αγοραστής. Καλά έκανε και την πήρε στο ψιλοτσάμπα. Συμφέρον του. Και καλά θα πράξει και θα την λειτουργήσει και θα την αναπτύξει. Μαγκιά του. Ο πωλητής είναι το ζήτημα. Και επειδή το πράγμα έχει πολύ ενδιαφέρον, θα τα πούνε αναλυτικότερα προσεχώς.

Μερικές πωλήσεις, πραγματικά δεν έχουν όμοιό τους! Είναι… case study…

Στη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ δημοσιοποιήθηκε το ενημερωτικό και η πατέντα εισαγωγής στο ΧΑ αν επιτευχθεί τελικά η διασπορά με τη δημόσια εγγραφή που θα ακολουθήσει. Αναζητούμε τους τρεις ηρωικούς επενδυτές που αγόρασαν λίγο πριν το ενημερωτικό το 10% της εταιρίας από τους αδελφούς Ευμορφίδη. Την τιμή θα μας την πουν, ή είναι για ευνόητους λόγους μυστικό; Επισημαίνουμε ότι το 96% των μισθωμάτων της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ προέρχεται από εταιρίες που ελέγχουν οι αδελφοί Ευμορφίδη και το ενημερωτικό αναφέρει ότι «δημιουργείται κίνδυνος σύγκρουσης συμφερόντων». Το αν υπάρχει ήδη θέμα σύγκρουσης όταν ο μισθωτής και ο ενοικιαστής είναι το ίδιο πρόσωπο δεν πέρασε από κανενός το μυαλό.

Όπως δεν περνά από το μυαλό μου ότι είναι τυχαίο ότι μοναδική δανείστρια τράπεζα είναι η Optima Bank η οποία είναι και ο Συντονιστής, Σύμβουλος Έκδοσης και Κύριος Ανάδοχος (οι συστημικές δεν μετέχουν πουθενά) και θα πάρει και 900.000 μετοχές αν μείνουν αδιάθετες «ανάλογα με τις χρηματιστηριακές συνθήκες, τις συνθήκες αγοράς και τη ζήτηση της Έκδοσης» (sic). Σημειωτέον ότι οι δαπάνες έκδοσης ανέρχονται σε 5,4% της αξίας της έκδοσης ή 950 χιλιάδες ευρώ!!!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Εξιχνιάστηκε μεγάλη διαδικτυακή απάτη σε βάρος ναυτιλιακής - Ανακτήθηκαν 4 εκατ. ευρώ

23:44

Ζελένσκι: «Παράλογο» που η παραγωγή συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας δεν καλύπτει τη ζήτηση

23:31

Ισραήλ: Νέος διαγωνισμός για έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο

23:18

Κέρδη στη Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones - Πρώτη φορά κατέκτησε τις 53.000 μονάδες

23:04

Ξεπέρασαν τους 3.500 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

22:50

Στη Ρώμη οι απευθείας συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου

22:38

Τουλάχιστον 22 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο

22:25

Ρούτε: Σημαντικός ο ηγετικός ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

22:12

ΠΟΥ: Στη λίστα προϊόντων υγείας έκτακτης ανάγκης το 1ο διαγνωστικό τεστ για τον ιό BDBV

21:59

Βρετανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Πολωνία σημειώνουν πρόοδο στην αμυντική συνεργασία τους

21:45

Αλγερία: Ρεκόρ αποχής στις βουλευτικές εκλογές - Πρώτο κόμμα το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο

21:32

Σύνοδος κορυφής ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της συλλογικής άμυνας

21:20

Η Χαμάς διαλύει την κυβέρνηση της Γάζας - Επιμένει στον αφοπλισμό της το Ισραήλ

21:09

Στην Επ. Οικονομικών η Κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας - Το μήνυμα Μαρκόπουλου

20:57

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα των μηχανογραφικών από υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

20:44

Στην Κομ η σορός του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

20:31

«Απαγκιστρώθηκε» από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός με ήπιες απώλειες

20:20

ΑΑΔΕ: Ανανέωση της συνεργασίας με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας / UNIC Athens

20:12

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ επιμένει στον αφοπλισμό της Χαμάς

20:12

Ελεγχόμενη πτώση για πετρέλαιο μπροστά σε Σαουδική Αραβία, OPEC και Στενά του Ορμούζ

20:00

Πώς ο Τραμπ προκάλεσε το μεγαλύτερο πετρελαϊκό σοκ στην ιστορία και βγήκε αλώβητος, προς το παρόν

19:55

Γαλλία: Στη Συρία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

19:50

Σνάμπελ (ΕΚΤ) για Μ. Ανατολή: Η εκεχειρία δεν επαναφέρει την προπολεμική κατάσταση

19:38

Γερμανία: Εγκρίθηκε προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2027 - Περισσότερα χρήματα για την Άμυνα

19:33

Κ. Χατζηδάκης: Στη ΔΕΘ κοινωνικό πακέτο που θα γίνει πράξη

19:23

Ισχυρή ζήτηση για εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία μέσω Σιδηροκάστρου

19:17

Επέστρεψαν σε πιο χαμηλές πτήσεις οι ευρωαγορές

19:07

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: 5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση υποδομών και αρχικό επίδομα στους πληγέντες

18:58

Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι ένας σιδηρόδρομος, που οι πολίτες θα εμπιστεύονται ξανά

18:53

Μαρκόπουλος: «Χτίζουμε με τις 72 δόσεις κουλτούρα πληρωμών και ενισχύουμε τα ελληνικά νοικοκυριά»