BACKSTORY

Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 

30-05-2022 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 

Αυτό πάλι το καινούριο να μην δοθούν σε ζόμπι τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, τι είδους προτροπή να την χαρακτηρίσω; Προειδοποιητικής φύσεως; απαγορευτικής; Και πώς να δοθούν σε ζόμπι τέτοια δάνεια όταν υπάρχουν τόσες δικλείδες ασφαλείας... Είναι σα να λέμε πως οι τράπεζες ηθελημένα θα παρακάμψουν τα αυστηρά κριτήρια και θα βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους.... Ε δεν το πολυπιστεύω!

Το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα και από πλευρά ανθρώπινου δυναμικού και από πλευράς καταστημάτων διατηρεί η Τράπεζα Πειραιώς και ας πιέζεται η ελληνική επαρχία σε ορισμένες περιπτώσεις δικαίως πως κλείνουν καταστήματα της τράπεζας αυτής.

H Εθνική παρουσίασε τα αποτελέσματά της και βεβαίως αναφέρθηκε όπως το πράττει πάντα και στη συνέχιση και εξέλιξη του μετασχηματισμού της. Ας μην ξεχνάμε πως εκείνο ήταν έργο που είχε θεμελιώσει ο πρώην πρόεδρός της κ. Μιχαηλίδης.

Ετσι πληροφορηθήκαμε και εμείς τις προσπάθειες της τράπεζας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ψηφιακό αποτύπωμα γιατί από την κανονική της λειτουργία η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Βεβαίως μέσα από την ψηφιακή αυτή εικόνα που είναι του μέλλοντος και όχι του παρόντος θα κρίνονται και οι εργαζόμενοι στην τράπεζα αφού θα έχουν πειστεί και εφαρμόσει την αλλαγή κουλτούρας. Και ασφαλώς στο ψηφιακό φιλμ της τράπεζας συγκαταλέγεται και η αξιολόγηση και κοστολόγηση δανείων με κριτήρια ESG.

Και για να μην ξεχάσουμε η ΕΤΕ αποτελεί τη μόνη τράπεζα που στα αποτελέσματά της είπε πως θα προχωρήσει σε ομολογιακή έκδοση μέσα στο 2022 παρά το κόστος. Την περιμένουμε!

Πολύ καλά είναι όλα αυτά και αποτελούν το μέλλον αν και θα έπρεπε βέβαια να αποτελούσαν το παρόν. Αλλά εκείνη την Εθνική Ασφαλιστική απορία το χω και εγώ και άλλοι, γιατί να δοθεί μπιρ παρά; Σε αυτή την υποπθεση, το πρόβλημα δεν είναι ασφαλώς ο αγοραστής. Καλά έκανε και την πήρε στο ψιλοτσάμπα. Συμφέρον του. Και καλά θα πράξει και θα την λειτουργήσει και θα την αναπτύξει. Μαγκιά του. Ο πωλητής είναι το ζήτημα. Και επειδή το πράγμα έχει πολύ ενδιαφέρον, θα τα πούνε αναλυτικότερα προσεχώς.

Μερικές πωλήσεις, πραγματικά δεν έχουν όμοιό τους! Είναι… case study…

Στη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ δημοσιοποιήθηκε το ενημερωτικό και η πατέντα εισαγωγής στο ΧΑ αν επιτευχθεί τελικά η διασπορά με τη δημόσια εγγραφή που θα ακολουθήσει. Αναζητούμε τους τρεις ηρωικούς επενδυτές που αγόρασαν λίγο πριν το ενημερωτικό το 10% της εταιρίας από τους αδελφούς Ευμορφίδη. Την τιμή θα μας την πουν, ή είναι για ευνόητους λόγους μυστικό; Επισημαίνουμε ότι το 96% των μισθωμάτων της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ προέρχεται από εταιρίες που ελέγχουν οι αδελφοί Ευμορφίδη και το ενημερωτικό αναφέρει ότι «δημιουργείται κίνδυνος σύγκρουσης συμφερόντων». Το αν υπάρχει ήδη θέμα σύγκρουσης όταν ο μισθωτής και ο ενοικιαστής είναι το ίδιο πρόσωπο δεν πέρασε από κανενός το μυαλό.

Όπως δεν περνά από το μυαλό μου ότι είναι τυχαίο ότι μοναδική δανείστρια τράπεζα είναι η Optima Bank η οποία είναι και ο Συντονιστής, Σύμβουλος Έκδοσης και Κύριος Ανάδοχος (οι συστημικές δεν μετέχουν πουθενά) και θα πάρει και 900.000 μετοχές αν μείνουν αδιάθετες «ανάλογα με τις χρηματιστηριακές συνθήκες, τις συνθήκες αγοράς και τη ζήτηση της Έκδοσης» (sic). Σημειωτέον ότι οι δαπάνες έκδοσης ανέρχονται σε 5,4% της αξίας της έκδοσης ή 950 χιλιάδες ευρώ!!!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:24

Global Sumud Flotilla: Το ΥΠΕΞ ζητά από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του από την περιοχή

22:12

Ο Τραμπ αίρει τους δασμούς σε ουίσκι και μπέρμπον μετά την επίσκεψη του Κάρολου

22:05

Πεζεσκιάν: «Ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ αποτελεί συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

21:50

Η Ιταλία παρατείνει για τρεις ακόμη εβδομάδες τη μείωση φόρου στα καύσιμα

21:38

Έφτασε στο Καράκας η πρώτη απευθείας πτήση από ΗΠΑ μετά από 7 χρόνια

21:27

Δεύτερος «κόκκινος» μήνας για τον χρυσό

21:20

Κίνα: Ζητά «σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη» στις διμερείς σχέσεις από τις ΗΠΑ

21:13

Τραμπ: Ο φοβερότερος από τους βασιλιάδες ο Κάρολος

21:06

Επίσκεψη Κυρανάκη στο Κέντρο Αριστείας της Alstom όπου κατασκευάζονται οι νέοι συρμοί της Hellenic Train

21:04

Λιβανός για προανακριτική ΠΑΣΟΚ: «Άδικη και ανυπόστατη η εμπλοκή μου»

21:02

Y/KNOT Invest: Μείωση 65,24% στα έσοδα πωλήσεων το 2025

20:57

Παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

20:47

Προς την ισραηλινή Rafael «κλειδώνει» το εργοστάσιο της VW στο Όσναμπρουκ

20:45

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή

20:40

Eπίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης - Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη

20:34

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Μπορεί να αναλάβουμε ξανά δράση εναντίον του Ιράν»

20:30

Κορκίδης: «Κρίσιμη η επένδυση στους νέους για τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας»

20:27

Κολομβία: Το διεθνές αεροδρόμιο στη Μπογκοτά ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω πτήσης drone

20:22

Το 2027 είναι πολύ κοντά...

20:12

Χωρίς κυρώσεις οι δηλώσεις ΦΠΑ έως 29/5 για αγρότες στο κανονικό καθεστώς

20:04

Κυβερνητικές πηγές: «Ο κ. Ανδρουλάκης για άλλη μία φορά εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων»

19:55

Η Ουκρανία ζητά διευκρινίσεις για τη ρωσική πρόταση κατάπαυσης πυρός την 9η Μαΐου

19:47

ΥΠΕΝ: Επεκτείνεται σε Ιωάννινα, Πρέβεζα, Γρεβενά και Θεσπρωτία η ασπίδα περιβαλλοντικής προστασίας

19:41

Κέρδη 4,8% στις ευρωαγορές τον Απρίλιο - Η καλύτερη επίδοση εδώ και 15 μήνες

19:36

Προς ένα ακόμη έτος στασιμότητας οδεύει η γερμανική οικονομία

19:29

Attica Group: Ανθεκτικός κύκλος εργασιών αλλά ζημίες 33,7 εκατ. ευρώ το 2025

19:17

Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Στη φυλακή ο 89χρονος - «Θα αποζημιώσω τους τραυματίες»

19:15

Παπασταύρου σε Ανδρουλάκη: «Δεν μπορούμε να έχουμε δικαιοσύνη α λα κάρτ»

19:13

Τραμπ: Ο Μερτς να εστιάσει στο Ουκρανικό και στη διαλυμένη χώρα του και όχι στο Ιράν

19:10

ΕΦΚΑ: Προσωρινή αναστολή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας αποδοχής συμβάσεων