BACKSTORY

Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 

30-05-2022 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αυτό πάλι το καινούριο να μην δοθούν σε ζόμπι τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, τι είδους προτροπή να την χαρακτηρίσω; Προειδοποιητικής φύσεως; απαγορευτικής; Και πώς να δοθούν σε ζόμπι τέτοια δάνεια όταν υπάρχουν τόσες δικλείδες ασφαλείας... Είναι σα να λέμε πως οι τράπεζες ηθελημένα θα παρακάμψουν τα αυστηρά κριτήρια και θα βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους.... Ε δεν το πολυπιστεύω!

Το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα και από πλευρά ανθρώπινου δυναμικού και από πλευράς καταστημάτων διατηρεί η Τράπεζα Πειραιώς και ας πιέζεται η ελληνική επαρχία σε ορισμένες περιπτώσεις δικαίως πως κλείνουν καταστήματα της τράπεζας αυτής.

H Εθνική παρουσίασε τα αποτελέσματά της και βεβαίως αναφέρθηκε όπως το πράττει πάντα και στη συνέχιση και εξέλιξη του μετασχηματισμού της. Ας μην ξεχνάμε πως εκείνο ήταν έργο που είχε θεμελιώσει ο πρώην πρόεδρός της κ. Μιχαηλίδης.

Ετσι πληροφορηθήκαμε και εμείς τις προσπάθειες της τράπεζας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ψηφιακό αποτύπωμα γιατί από την κανονική της λειτουργία η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Βεβαίως μέσα από την ψηφιακή αυτή εικόνα που είναι του μέλλοντος και όχι του παρόντος θα κρίνονται και οι εργαζόμενοι στην τράπεζα αφού θα έχουν πειστεί και εφαρμόσει την αλλαγή κουλτούρας. Και ασφαλώς στο ψηφιακό φιλμ της τράπεζας συγκαταλέγεται και η αξιολόγηση και κοστολόγηση δανείων με κριτήρια ESG.

Και για να μην ξεχάσουμε η ΕΤΕ αποτελεί τη μόνη τράπεζα που στα αποτελέσματά της είπε πως θα προχωρήσει σε ομολογιακή έκδοση μέσα στο 2022 παρά το κόστος. Την περιμένουμε!

Πολύ καλά είναι όλα αυτά και αποτελούν το μέλλον αν και θα έπρεπε βέβαια να αποτελούσαν το παρόν. Αλλά εκείνη την Εθνική Ασφαλιστική απορία το χω και εγώ και άλλοι, γιατί να δοθεί μπιρ παρά; Σε αυτή την υποπθεση, το πρόβλημα δεν είναι ασφαλώς ο αγοραστής. Καλά έκανε και την πήρε στο ψιλοτσάμπα. Συμφέρον του. Και καλά θα πράξει και θα την λειτουργήσει και θα την αναπτύξει. Μαγκιά του. Ο πωλητής είναι το ζήτημα. Και επειδή το πράγμα έχει πολύ ενδιαφέρον, θα τα πούνε αναλυτικότερα προσεχώς.

Μερικές πωλήσεις, πραγματικά δεν έχουν όμοιό τους! Είναι… case study…

Στη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ δημοσιοποιήθηκε το ενημερωτικό και η πατέντα εισαγωγής στο ΧΑ αν επιτευχθεί τελικά η διασπορά με τη δημόσια εγγραφή που θα ακολουθήσει. Αναζητούμε τους τρεις ηρωικούς επενδυτές που αγόρασαν λίγο πριν το ενημερωτικό το 10% της εταιρίας από τους αδελφούς Ευμορφίδη. Την τιμή θα μας την πουν, ή είναι για ευνόητους λόγους μυστικό; Επισημαίνουμε ότι το 96% των μισθωμάτων της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ προέρχεται από εταιρίες που ελέγχουν οι αδελφοί Ευμορφίδη και το ενημερωτικό αναφέρει ότι «δημιουργείται κίνδυνος σύγκρουσης συμφερόντων». Το αν υπάρχει ήδη θέμα σύγκρουσης όταν ο μισθωτής και ο ενοικιαστής είναι το ίδιο πρόσωπο δεν πέρασε από κανενός το μυαλό.

Όπως δεν περνά από το μυαλό μου ότι είναι τυχαίο ότι μοναδική δανείστρια τράπεζα είναι η Optima Bank η οποία είναι και ο Συντονιστής, Σύμβουλος Έκδοσης και Κύριος Ανάδοχος (οι συστημικές δεν μετέχουν πουθενά) και θα πάρει και 900.000 μετοχές αν μείνουν αδιάθετες «ανάλογα με τις χρηματιστηριακές συνθήκες, τις συνθήκες αγοράς και τη ζήτηση της Έκδοσης» (sic). Σημειωτέον ότι οι δαπάνες έκδοσης ανέρχονται σε 5,4% της αξίας της έκδοσης ή 950 χιλιάδες ευρώ!!!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:29

Κάλας για συμφωνία: Ο πιθανός ρόλος της Ευρώπης και οι κυρώσεις κατά του Ιράν

10:29

ΔΑΑ: Βγαίνει στις αγορές με 7ετές ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ

10:28

Τυχερά παιχνίδια: Νέο φορολογικό βάρος από την 1η Ιουλίου σε μια αγορά που ήδη αποδίδει πάνω από 1 δισ. ευρώ

10:18

Εύσημα Handelsblatt σε Πιερρακάκη για την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ. ευρώ

10:15

Χρυσός: Έντονη ανοδική αντίδραση στη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

10:14

Προϋπολογισμός: Πάνω από το στόχο κατά 7,4% τα φοροέσοδα τον Μάιο

09:56

Athlos Energy: Ολοκλήρωσε την πρώτη προκαταρκτική μελέτη χωροθέτησης πυρηνικών σταθμών στην Ελλάδα

09:43

Σκέρτσος: Φορολογικός λαϊκισμός και ακοστολόγητες προτάσεις

09:34

Σε υψηλό 2 εβδομάδων το bitcoin

09:34

Πωλείται η θρυλική βίλα της Αντζελίνα Τζολί στο Λος Άντζελες

09:29

ΠΟΥ: Επιμένουν οι ανισότητες στη διαθεσιμότητα αίματος - Ζητήματα ασφαλείας και ανεπαρκείς αιμοδοσίες

09:25

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαιρετίζουν τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν, ταχεία και πλήρη εφαρμογή ζητά η Λάιεν

09:15

Η Oxfam επικρίνει έντονα τη G7 για περικοπές στις δαπάνες ανθρωπιστικής βοήθειας

09:00

Ο Τραμπ απειλεί τη Γαλλία με δασμούς 100% σε κρασιά και σαμπάνιες

08:51

Αρχίζει τις εργασίες της η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

08:44

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά από τη Νίκαια κύκλο συναντήσεων με τους πολίτες

08:40

Πληθωρισμός ΗΠΑ: Ένα ενεργειακό σοκ που κρατά τη Fed όμηρο

08:36

Πού ποντάρει για την ανάπτυξή της η Granarolo Ελλάς

08:35

Ακαθάριστα οικόπεδα: Βήμα-βήμα η ηλεκτρονική δήλωση καθαρισμού

08:27

Γαλάζιες περιοδείες με.. τσίπουρα - Κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ για περισσότερα δωρεάν - Τα μπλόκα του Τσίπρα

08:14

Ανάχωμα στον Έβρο για τη δημογραφική κρίση - Μία τραπεζική πρωτοβουλία με έντονο αποτύπωμα

08:07

Τέλος χρονιάς για νηπιαγωγεία και δημοτικά

07:56

Έξυπνοι μετρητές: Σε λειτουργία για το 66% της κατανάλωσης του συστήματος - Το σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ

07:51

Τα «γεμάτα» ταμεία, η νέα αποπληρωμή χρέους και τα μηνύματα

07:46

Κυκλική οικονομία: Στα 198 δισ. δολάρια οι επενδύσεις παγκοσμίως, αλλά τα αναπτυσσόμενα κράτη μένουν πίσω

07:29

Ακίνητα: Ανοίγει η πλατφόρμα του ΜΙΔΑ - Ποια στοιχεία θα δηλώσουν πάνω από 7 εκατ. φορολογούμενοι

07:22

Ρευματοκλοπές: Σε τροχιά μείωσης - Ο ΔΕΔΔΗΕ εξετάζει πιο αυστηρό πλαίσιο

07:14

Aπό σήμερα το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω 2026» - Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις

07:09

Τροχάδην για τις 72 δόσεις - Υβριδικά... μερεμέτια - Συμφωνίες και νέα υψηλά για τη ΔΕΗ

01:26

«Βουτιά» 5% για το αργό στο άκουσμα της συμφωνίας Ιράν - ΗΠΑ