BACKSTORY

Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 

30-05-2022 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 

Αυτό πάλι το καινούριο να μην δοθούν σε ζόμπι τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, τι είδους προτροπή να την χαρακτηρίσω; Προειδοποιητικής φύσεως; απαγορευτικής; Και πώς να δοθούν σε ζόμπι τέτοια δάνεια όταν υπάρχουν τόσες δικλείδες ασφαλείας... Είναι σα να λέμε πως οι τράπεζες ηθελημένα θα παρακάμψουν τα αυστηρά κριτήρια και θα βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους.... Ε δεν το πολυπιστεύω!

Το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα και από πλευρά ανθρώπινου δυναμικού και από πλευράς καταστημάτων διατηρεί η Τράπεζα Πειραιώς και ας πιέζεται η ελληνική επαρχία σε ορισμένες περιπτώσεις δικαίως πως κλείνουν καταστήματα της τράπεζας αυτής.

H Εθνική παρουσίασε τα αποτελέσματά της και βεβαίως αναφέρθηκε όπως το πράττει πάντα και στη συνέχιση και εξέλιξη του μετασχηματισμού της. Ας μην ξεχνάμε πως εκείνο ήταν έργο που είχε θεμελιώσει ο πρώην πρόεδρός της κ. Μιχαηλίδης.

Ετσι πληροφορηθήκαμε και εμείς τις προσπάθειες της τράπεζας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ψηφιακό αποτύπωμα γιατί από την κανονική της λειτουργία η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Βεβαίως μέσα από την ψηφιακή αυτή εικόνα που είναι του μέλλοντος και όχι του παρόντος θα κρίνονται και οι εργαζόμενοι στην τράπεζα αφού θα έχουν πειστεί και εφαρμόσει την αλλαγή κουλτούρας. Και ασφαλώς στο ψηφιακό φιλμ της τράπεζας συγκαταλέγεται και η αξιολόγηση και κοστολόγηση δανείων με κριτήρια ESG.

Και για να μην ξεχάσουμε η ΕΤΕ αποτελεί τη μόνη τράπεζα που στα αποτελέσματά της είπε πως θα προχωρήσει σε ομολογιακή έκδοση μέσα στο 2022 παρά το κόστος. Την περιμένουμε!

Πολύ καλά είναι όλα αυτά και αποτελούν το μέλλον αν και θα έπρεπε βέβαια να αποτελούσαν το παρόν. Αλλά εκείνη την Εθνική Ασφαλιστική απορία το χω και εγώ και άλλοι, γιατί να δοθεί μπιρ παρά; Σε αυτή την υποπθεση, το πρόβλημα δεν είναι ασφαλώς ο αγοραστής. Καλά έκανε και την πήρε στο ψιλοτσάμπα. Συμφέρον του. Και καλά θα πράξει και θα την λειτουργήσει και θα την αναπτύξει. Μαγκιά του. Ο πωλητής είναι το ζήτημα. Και επειδή το πράγμα έχει πολύ ενδιαφέρον, θα τα πούνε αναλυτικότερα προσεχώς.

Μερικές πωλήσεις, πραγματικά δεν έχουν όμοιό τους! Είναι… case study…

Στη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ δημοσιοποιήθηκε το ενημερωτικό και η πατέντα εισαγωγής στο ΧΑ αν επιτευχθεί τελικά η διασπορά με τη δημόσια εγγραφή που θα ακολουθήσει. Αναζητούμε τους τρεις ηρωικούς επενδυτές που αγόρασαν λίγο πριν το ενημερωτικό το 10% της εταιρίας από τους αδελφούς Ευμορφίδη. Την τιμή θα μας την πουν, ή είναι για ευνόητους λόγους μυστικό; Επισημαίνουμε ότι το 96% των μισθωμάτων της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ προέρχεται από εταιρίες που ελέγχουν οι αδελφοί Ευμορφίδη και το ενημερωτικό αναφέρει ότι «δημιουργείται κίνδυνος σύγκρουσης συμφερόντων». Το αν υπάρχει ήδη θέμα σύγκρουσης όταν ο μισθωτής και ο ενοικιαστής είναι το ίδιο πρόσωπο δεν πέρασε από κανενός το μυαλό.

Όπως δεν περνά από το μυαλό μου ότι είναι τυχαίο ότι μοναδική δανείστρια τράπεζα είναι η Optima Bank η οποία είναι και ο Συντονιστής, Σύμβουλος Έκδοσης και Κύριος Ανάδοχος (οι συστημικές δεν μετέχουν πουθενά) και θα πάρει και 900.000 μετοχές αν μείνουν αδιάθετες «ανάλογα με τις χρηματιστηριακές συνθήκες, τις συνθήκες αγοράς και τη ζήτηση της Έκδοσης» (sic). Σημειωτέον ότι οι δαπάνες έκδοσης ανέρχονται σε 5,4% της αξίας της έκδοσης ή 950 χιλιάδες ευρώ!!!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:42

Το Ιράν διαψεύδει ότι εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ομάν

18:37

Jan Karas (ΟΠΑΠ): Ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία το νέο νομοσχέδιο κατά του παράνομου τζόγου

18:31

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Τι απαντά σχετικά με απόφαση Περιφερειακού Δικαστηρίου του Άμστερνταμ

18:24

Τουσκ: «Η Πολωνία επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή αυτονομία στα πυρηνικά όπλα»

18:22

Μέση Ανατολή: Περιορισμένος αριθμός πτήσεων - Σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκένωσης

18:15

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ θα συνεχίσει να βομβαρδίζει με σφοδρότητα το Ιράν»

18:13

Το μυθικό ποσό που πληρώνουν όσοι θέλουν να φύγουν με ιδιωτικά τζετ από Ντουμπάι

18:12

Άλλαξε χέρια το 9,7% της ΕΥΔΑΠ έναντι 103,4 εκατ. ευρώ

18:08

Γαλλικά ΜΜΕ: Εκτενείς οι αναφορές στις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Κύπρο

18:07

Ισραήλ: Με φορτηγά πλοία μέσω Λεμεσού ο επαναπατρισμός γιατρών από το εξωτερικό

18:07

Δύο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ

17:56

Διακόπηκε για τις 24/4 η δίκη δύο στελεχών της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

17:51

Στρατηγική συνεργασία και είσοδος της Τράπεζας Κύπρου στο μετοχικό κεφάλαιο της Wealthyhood

17:50

Χρηματιστήριο Αθηνών: Το χειρότερο διήμερο από το «Liberation Day»

17:38

Λίβανος: Τουλάχιστον 40 νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις χθες και σήμερα

17:28

Αμερικανική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία: «Επικείμενες επιθέσεις με πυραύλους και drones»

17:24

Συνάντηση Πιερρακάκη με Λάιεν, Κόστα και Λαγκάρντ - Τι βρέθηκε στο επίκεντρο

17:24

Γεωργιάδης: «Παράταση και πέρα των 8 μηνών στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία»

17:10

Σε πλήρη λειτουργία οι πλατφόρμες για την εγγραφή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

17:09

Sky express: Ακύρωση πτήσεων προς και από το Τελ Αβίβ έως τις 9 Μαρτίου

17:07

Ιράκ: Προς μείωση η παραγωγή πετρελαίου κατά πάνω από 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως

17:01

Οι Ιρανοί πρεσβευτές κλήθηκαν σε Βερολίνο και Ρώμη για τα πλήγματα στον Περσικό

16:59

Eπικοινωνία Μητσοτάκη με τον βασιλιά της Ιορδανίας

16:57

Ιράν: Η Rosatom διέκοψε κάθε εργασία στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ - Αποσύρεται προσωπικό 600 ατόμων

16:51

Βαθαίνει το sell off στην Wall Street - Απώλειες 1,5% για τους δείκτες

16:39

Το Ισραήλ καλεί 60 χώρες να διακόψουν κάθε σχέση με το Ιράν

16:36

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 30.000 οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

16:29

Θεμιστοκλέους: «Περίπου 10% περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία»

16:29

Ανθεκτική εικόνα παρουσιάζουν οι εξαγωγές ελληνικού οίνου το 2025

16:20

ΚΕΠΕ: Ακαδημαϊκή γνώση συναντά την έρευνα στο συνέδριο φοιτητών Οικονομικών