BACKSTORY

Μικρό καλάθι από ΕΚΤ - Γιατί χαίρεται η Frigoglass; - Οι Μπάκοι επιμένουν για κανάλι

14-04-2022 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μικρό καλάθι από ΕΚΤ - Γιατί χαίρεται η Frigoglass; - Οι Μπάκοι επιμένουν για κανάλι

O Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) υπέβαλλε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταγγελία κατά της Ελλάδος. Καλά όλα αυτά, ωστόσο 200.000 δανειολήπτες σε φράγκο ελβετικό στενάζουν σε ό, τι αφορά τις δόσεις των δανείων τους.

H μια μετά την άλλη οι εταιρείες προχωρούν στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων. Ας σημειωθεί πως με πολύ δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς να απαιτηθεί επαναστατική γυμναστική η πλειοψηφία των εργαζομένων λέει ναι στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στην Εθνική Ασφαλιστική, η οποία συνεχίζει την πορεία της με το νέο της πλέον μέτοχο.

Εισερχόμαστε δυστυχώς σε νέα εποχή ρυθμίσεων, στο Δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό σε ό, τι αφορά την ενέργεια τουλάχιστον. Αυτή η δύσκολη περίοδος μήνα με το μήνα δείχνει να στοιχίζει πολιτικά στην κυβέρνηση.

Τσιμπάει προς τα πάνω το ομόλογο της Ελλάκτωρ επιτοκίου 6,375%. Ακολουθώντας πλέον ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα παρουσίασε χθες τη μεγαλύτερη άνοδο το τελευταίο δίμηνο. Φτάνοντας στην αγορά του Λονδίνου στα 89,3 σεντς κερδίζοντας άλλο 1,1 σεντ στο ευρώ.

Eκεί στην Attica Bank ένα θέμα το 'χουν... Πέτυχε λέει η εθελουσία. Μακάρι να πετύχει και η αύξηση αφού βέβαια προσδιοριστεί. Αλλά δεν το πολυβλέπω.

Tην Πέμπτη η Κριστίν αναμένεται να κάνει αρκετά ξεκάθαρες τις προθέσεις της ΕΚΤ σε ό, τι αφορά τα επιτόκια.

Καθώς το δίλημμα είναι η ενίσχυση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού αλλά εις βάρος της ανάπτυξης, η σιδηρά κυρία και το board της αναμένεται να αποφασίσει τόσο όσο. Έτσι μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικά πράγματα από την ΕΚΤ σε ό, τι αφορά την αντιμετώπιση τούτης της κρίσης.

Θέλω να σας πως ότι η εκδοτική αναζήτηση των δύο εφοπλιστών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οι πιθανότητες να αποδώσει τελικά καρπούς δεν είναι μικρές. Όχι φυσικά για το μεγάλο κανάλι, αυτό είπαμε, πάει, χάλασε. Αλλά στα μικρότερα, αν επιμείνεις και βάλεις και τα λεφτά στο τραπέζι, έχεις πιθανότητες. Όσο και αν έχει ακριβύνει το σπορ...

Όποιος έχει παρακολουθήσει την Real Consulting από τότε που μπήκε στη «μικρή» αγορά δεν έχει παρά να παρατηρήσει ότι μέχρι στιγμής αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιπτώσεις του ΧΑ με τη διασπορά να έχει αυξηθεί αισθητά και μάλιστα σε χέρια σοβαρών παικτών. Και οι πληροφορίες λένε ότι δεν είναι μακριά η ώρα που θα μπει στη μεγάλη και ρυθμιζόμενη αγορά.

Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί είναι χαρούμενοι στη Frigoglass όταν ο τζίρος αυξήθηκε κατά 15%, αλλά αν δεν ήταν η ασφαλιστική αποζημίωση από την πυρκαγιά στη Ρουμανία οι ζημίες θα ήταν ίδιες με πέρυσι, στα 15,5 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το εργοστάσιο στη Ρουμανία δεν θα λειτουργήσει φέτος αλλά το 2023 και με την εναλλακτική της Ρωσίας να μην γνωρίζει κανένας τι γίνεται αφού η εταιρεία περιορίζεται σε ευχολόγια. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά καθώς η εν λόγω εταιρεία μέχρι σήμερα δεν είχε και τις καλύτερες επιδόσεις στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:20

Ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά σούπερ μάρκετ με οδηγό τις αυξήσεις τιμών

21:03

ΟΗΕ: Ο Λίβανος είναι αντιμέτωπος με σοβαρή κρίση διατροφικής ασφάλειας

20:41

Σε ιστορικό χαμηλό το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ

20:32

IDF: 30 εκτοξεύσεις βλημάτων έγιναν την Παρασκευή από τον Λίβανο

20:15

Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στα Κανάρια Νησιά: 1 νεκρός - 3 σοβαρά τραυματίες

19:52

Τραμπ: «Φορτώνουμε τα πλοία μας με τα καλύτερα πυρομαχικά, εάν οι συνομιλίες αποτύχουν»

19:38

Hellenic Train: Με καθυστέρηση 64 λεπτών αναχώρησε η αμαξοστοιχία IC57 λόγω τεχνικού προβλήματος

19:22

Ιράν: Ζητά κατάπαυση πυρός στον Λίβανο και αποδέσμευση assets πριν τις διαπραγματεύσεις

19:08

Η πρώτη στρατηγική ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν

19:02

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Πιέσεις στον αμυντικό κλάδο

18:42

Smartwings: Επαναφορά πτήσεων προς Τελ Αβίβ από 15 Απριλίου

18:23

Με το Ιράν συνδέονται τα περισσότερα πλοία που έχουν πλεύσει μέσω των Στενών του Ορμούζ

18:05

Ρωσία: Σε 19 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά καταδικάστηκε πρώην υφυπουργός Άμυνας

17:44

Βραζιλία - ΗΠΑ: Ανάληψη κοινής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος

17:25

Κορυφαίος σύμβουλος του Ζελένσκι εκτιμά ότι ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σύντομα

17:11

Βανς: «Είμαστε πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε αλλά δεν θα δεχτούμε παιχνίδια από το Ιράν»

16:54

5 πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι μετανιώνουν που δεν έκαναν

16:44

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με το βλέμμα στην εκεχειρία - Καθ' οδόν για κέρδη στην εβδομάδα

16:30

Περιφέρεια Αττικής: Κατασχέθηκαν 11 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων - Πρόστιμα 244.770 ευρώ

16:16

Στο τέλος του 2026 «κληρώνει» για την καθολική εφαρμογή του νέου επιδόματος ανεργίας - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

16:04

Γερμανία: Πρόταση για αύξηση της φοροαπαλλαγής για όσους μετακινούνται καθημερινά

15:43

Στο 3,3% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ το Μάρτιο

15:24

Στάρμερ και Τραμπ μίλησαν για σχέδιο υποστήριξης των πλοίων που περνούν το Ορμούζ

15:07

Ο νέος Γολγοθάς διαρκείας και η Ανάσταση

14:55

Αύξηση 35% στα έσοδα της TSMC το α' τρίμηνο

14:38

Ανησυχία στις ΗΠΑ για το «Mythos» της Anthropic - Έκτακτη συνάντηση κυβέρνησης και τραπεζών

14:23

ΗΑΕ: Επανεξέταση διεθνών σχέσεων για τη δομή του αναπτυξιακού μοντέλου

14:09

FT: «Καμπανάκι» για ελλείψεις καυσίμων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

14:00

Το Κρεμλίνο διαψεύδει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

13:43

Στην Ουάσινγκτον τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός του Λιβάνου για άμεσες συνομιλίες