BACKSTORY

Μικρό καλάθι από ΕΚΤ - Γιατί χαίρεται η Frigoglass; - Οι Μπάκοι επιμένουν για κανάλι

14-04-2022 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μικρό καλάθι από ΕΚΤ - Γιατί χαίρεται η Frigoglass; - Οι Μπάκοι επιμένουν για κανάλι

O Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) υπέβαλλε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταγγελία κατά της Ελλάδος. Καλά όλα αυτά, ωστόσο 200.000 δανειολήπτες σε φράγκο ελβετικό στενάζουν σε ό, τι αφορά τις δόσεις των δανείων τους.

H μια μετά την άλλη οι εταιρείες προχωρούν στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων. Ας σημειωθεί πως με πολύ δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς να απαιτηθεί επαναστατική γυμναστική η πλειοψηφία των εργαζομένων λέει ναι στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στην Εθνική Ασφαλιστική, η οποία συνεχίζει την πορεία της με το νέο της πλέον μέτοχο.

Εισερχόμαστε δυστυχώς σε νέα εποχή ρυθμίσεων, στο Δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό σε ό, τι αφορά την ενέργεια τουλάχιστον. Αυτή η δύσκολη περίοδος μήνα με το μήνα δείχνει να στοιχίζει πολιτικά στην κυβέρνηση.

Τσιμπάει προς τα πάνω το ομόλογο της Ελλάκτωρ επιτοκίου 6,375%. Ακολουθώντας πλέον ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα παρουσίασε χθες τη μεγαλύτερη άνοδο το τελευταίο δίμηνο. Φτάνοντας στην αγορά του Λονδίνου στα 89,3 σεντς κερδίζοντας άλλο 1,1 σεντ στο ευρώ.

Eκεί στην Attica Bank ένα θέμα το 'χουν... Πέτυχε λέει η εθελουσία. Μακάρι να πετύχει και η αύξηση αφού βέβαια προσδιοριστεί. Αλλά δεν το πολυβλέπω.

Tην Πέμπτη η Κριστίν αναμένεται να κάνει αρκετά ξεκάθαρες τις προθέσεις της ΕΚΤ σε ό, τι αφορά τα επιτόκια.

Καθώς το δίλημμα είναι η ενίσχυση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού αλλά εις βάρος της ανάπτυξης, η σιδηρά κυρία και το board της αναμένεται να αποφασίσει τόσο όσο. Έτσι μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικά πράγματα από την ΕΚΤ σε ό, τι αφορά την αντιμετώπιση τούτης της κρίσης.

Θέλω να σας πως ότι η εκδοτική αναζήτηση των δύο εφοπλιστών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οι πιθανότητες να αποδώσει τελικά καρπούς δεν είναι μικρές. Όχι φυσικά για το μεγάλο κανάλι, αυτό είπαμε, πάει, χάλασε. Αλλά στα μικρότερα, αν επιμείνεις και βάλεις και τα λεφτά στο τραπέζι, έχεις πιθανότητες. Όσο και αν έχει ακριβύνει το σπορ...

Όποιος έχει παρακολουθήσει την Real Consulting από τότε που μπήκε στη «μικρή» αγορά δεν έχει παρά να παρατηρήσει ότι μέχρι στιγμής αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιπτώσεις του ΧΑ με τη διασπορά να έχει αυξηθεί αισθητά και μάλιστα σε χέρια σοβαρών παικτών. Και οι πληροφορίες λένε ότι δεν είναι μακριά η ώρα που θα μπει στη μεγάλη και ρυθμιζόμενη αγορά.

Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί είναι χαρούμενοι στη Frigoglass όταν ο τζίρος αυξήθηκε κατά 15%, αλλά αν δεν ήταν η ασφαλιστική αποζημίωση από την πυρκαγιά στη Ρουμανία οι ζημίες θα ήταν ίδιες με πέρυσι, στα 15,5 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το εργοστάσιο στη Ρουμανία δεν θα λειτουργήσει φέτος αλλά το 2023 και με την εναλλακτική της Ρωσίας να μην γνωρίζει κανένας τι γίνεται αφού η εταιρεία περιορίζεται σε ευχολόγια. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά καθώς η εν λόγω εταιρεία μέχρι σήμερα δεν είχε και τις καλύτερες επιδόσεις στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:13

ΕΕΤΤ: Απόσυρση ενισχυτή σήματος κινητής τηλεφωνίας ASHATA GSM980C

10:55

Ιαπωνία: Ο Έλον Μασκ στηρίζει διαδήλωση κατά των μεταναστών

10:51

Metlen: Ελήφθη η Τελική Επενδυτική Απόφαση για το 4ο εργοστάσιο αμυντικού εξοπλισμού στον Βόλο

10:51

Η Νέα Ζηλανδία επιτρέπει και πάλι σε πλούσιους αλλοδαπούς να αγοράζουν ακίνητα στη χώρα

10:44

Ευρωαγορές: Απώλειες εν αναμονή του πληθωρισμού Ευρωζώνης

10:38

Θεοδωρικάκος: Έλεγχοι σε όλα τα σούπερ μάρκετ - Επιστρέφουν 55 εκατ. ευρώ από παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους

10:34

H Monte Paschi «χώνει» επιπλέον 750 εκατ. ευρώ στην προσφορά της για την Mediobanca

10:16

Hellenic Train: Με λεωφορεία στον τελικό προορισμό τους οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 11304

10:01

Παπαστεργίου: Πότε σταματά να ισχύει η παλιά ταυτότητα

09:44

Κτήμα Λαζαρίδη: Με 97,51% η Ολυμπία Συμμετοχών μετά τη δημόσια πρόταση - Προς διαγραφή από το ΧΑ

09:30

Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Keele: Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας Μη Κρατικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα

09:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα στις 12 τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας για τα 500 ΑΦΜ

09:27

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Ζητά σταθερά επιτόκια καθώς η οικονομία αντέχει τους δασμούς

08:59

Ρωσία - Κίνα: Μεγάλο deal της Gazprom για νέο αγωγό φυσικού αερίου

08:48

«Καλπάζει» ο χρυσός - Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων

08:34

Πούτιν προς Σι: Οι σχέσεις με την Κίνα έχουν φθάσει σε «επίπεδο άνευ προηγουμένου»

08:33

Το Βέλγιο θα αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης στη ΓΣ του ΟΗΕ

08:32

Το μεγάλο στοίχημα του πλουσιότερου άνδρα στο Βιετνάμ

08:29

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Τραγικός απολογισμός με πάνω από 800 νεκρούς και 2.700 τραυματίες

08:24

Ποια εταιρεία «φέρνει» στην Ελλάδα τα Taco Bell

08:20

Βιομηχανία: Άμεση στήριξη ζητούν Ελλάδα και 9 ακόμη χώρες - Τι προτείνουν στην Κομισιόν

08:14

Ρύπανση: Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα, σε ευνοϊκότερη θέση οι αγροτικές περιοχές

08:02

Παιδικοί σταθμοί: Δεύτερη ευκαιρία για μια δωρεάν θέση

07:59

Ακρίβεια: Παράταση στην απαγόρευση προσφορών μετά από ανατιμήσεις, έρχονται νέα ψηφιακά εργαλεία

07:53

Δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες ο ΥΠΕΞ - Φουντώνει ο πόλεμος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά ο Αλέξης κλέβει τη μπουκιά - Βαφτίσια με ειδήσεις

07:42

ΟΛΘ: Νέα κτηριακά projects στο Λιμάνι - Το master plan και ο προβλήτας 6

07:38

Κοινωνική αντιπαροχή: Στη Βουλή το νομοσχέδιο - Σύμπραξη με ΥΕΘΑ για την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών

07:34

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη μεταξύ 22 - 26 Σεπτεμβρίου

07:25

Επανέρχεται στην Ελλάδα η Τράπεζα Κύπρου

07:24

Εφορία: Στέλνει «ραβασάκια» για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2020