BACKSTORY

Μικρό καλάθι από ΕΚΤ - Γιατί χαίρεται η Frigoglass; - Οι Μπάκοι επιμένουν για κανάλι

14-04-2022 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μικρό καλάθι από ΕΚΤ - Γιατί χαίρεται η Frigoglass; - Οι Μπάκοι επιμένουν για κανάλι

O Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) υπέβαλλε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταγγελία κατά της Ελλάδος. Καλά όλα αυτά, ωστόσο 200.000 δανειολήπτες σε φράγκο ελβετικό στενάζουν σε ό, τι αφορά τις δόσεις των δανείων τους.

H μια μετά την άλλη οι εταιρείες προχωρούν στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων. Ας σημειωθεί πως με πολύ δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς να απαιτηθεί επαναστατική γυμναστική η πλειοψηφία των εργαζομένων λέει ναι στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στην Εθνική Ασφαλιστική, η οποία συνεχίζει την πορεία της με το νέο της πλέον μέτοχο.

Εισερχόμαστε δυστυχώς σε νέα εποχή ρυθμίσεων, στο Δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό σε ό, τι αφορά την ενέργεια τουλάχιστον. Αυτή η δύσκολη περίοδος μήνα με το μήνα δείχνει να στοιχίζει πολιτικά στην κυβέρνηση.

Τσιμπάει προς τα πάνω το ομόλογο της Ελλάκτωρ επιτοκίου 6,375%. Ακολουθώντας πλέον ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα παρουσίασε χθες τη μεγαλύτερη άνοδο το τελευταίο δίμηνο. Φτάνοντας στην αγορά του Λονδίνου στα 89,3 σεντς κερδίζοντας άλλο 1,1 σεντ στο ευρώ.

Eκεί στην Attica Bank ένα θέμα το 'χουν... Πέτυχε λέει η εθελουσία. Μακάρι να πετύχει και η αύξηση αφού βέβαια προσδιοριστεί. Αλλά δεν το πολυβλέπω.

Tην Πέμπτη η Κριστίν αναμένεται να κάνει αρκετά ξεκάθαρες τις προθέσεις της ΕΚΤ σε ό, τι αφορά τα επιτόκια.

Καθώς το δίλημμα είναι η ενίσχυση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού αλλά εις βάρος της ανάπτυξης, η σιδηρά κυρία και το board της αναμένεται να αποφασίσει τόσο όσο. Έτσι μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικά πράγματα από την ΕΚΤ σε ό, τι αφορά την αντιμετώπιση τούτης της κρίσης.

Θέλω να σας πως ότι η εκδοτική αναζήτηση των δύο εφοπλιστών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οι πιθανότητες να αποδώσει τελικά καρπούς δεν είναι μικρές. Όχι φυσικά για το μεγάλο κανάλι, αυτό είπαμε, πάει, χάλασε. Αλλά στα μικρότερα, αν επιμείνεις και βάλεις και τα λεφτά στο τραπέζι, έχεις πιθανότητες. Όσο και αν έχει ακριβύνει το σπορ...

Όποιος έχει παρακολουθήσει την Real Consulting από τότε που μπήκε στη «μικρή» αγορά δεν έχει παρά να παρατηρήσει ότι μέχρι στιγμής αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιπτώσεις του ΧΑ με τη διασπορά να έχει αυξηθεί αισθητά και μάλιστα σε χέρια σοβαρών παικτών. Και οι πληροφορίες λένε ότι δεν είναι μακριά η ώρα που θα μπει στη μεγάλη και ρυθμιζόμενη αγορά.

Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί είναι χαρούμενοι στη Frigoglass όταν ο τζίρος αυξήθηκε κατά 15%, αλλά αν δεν ήταν η ασφαλιστική αποζημίωση από την πυρκαγιά στη Ρουμανία οι ζημίες θα ήταν ίδιες με πέρυσι, στα 15,5 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το εργοστάσιο στη Ρουμανία δεν θα λειτουργήσει φέτος αλλά το 2023 και με την εναλλακτική της Ρωσίας να μην γνωρίζει κανένας τι γίνεται αφού η εταιρεία περιορίζεται σε ευχολόγια. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά καθώς η εν λόγω εταιρεία μέχρι σήμερα δεν είχε και τις καλύτερες επιδόσεις στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:26

Μακρόν: Απορρίπτουμε τη νέα αποικιοκρατία και ιμπεριαλισμό, αλλά και την υποτέλεια και ηττοπάθεια

18:19

Δένδιας για ν/σ στρατιωτικών: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε κανένα εφάπαξ παρά μόνο αυξήσεις

18:12

ΧΑ: Σε νέα υψηλά με διήμερο τζίρο 1,48 δισ. ευρώ – Εκτίναξη για τις τράπεζες

18:04

Γαλλία: Αγρότες αποκλείουν δρόμους του Παρισιού, διαμαρτυρόμενοι κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur

18:03

Jumbo: Αύξηση 7,22% στις συνολικές πωλήσεις το 2025 - Έκτακτη ΓΣ για νέα χρηματική διανομή

17:53

Νομοσχέδιο για ΕΔ: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

17:51

ΗΠΑ: Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών μετά τη δολοφονία 37χρονης από πράκτορα της ICE

17:47

Οι πληθωριστικές προσδοκίες παίρνουν ξανά την ανιούσα - Το γράφημα της Εβδομάδας

17:45

Νέα μεγάλα πακέτα 216,3 εκατ. ευρώ για το 2,66% της Alpha Bank

17:40

Στουρνάρας: Πυλώνας σταθερότητας η Τράπεζα της Ελλάδος σε μια δεκαετία κρίσεων

17:37

Αναπτυξιακός: Επιτροπές αξιολόγησης για επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς «Μεγάλες Επενδύσεις»

17:30

Αμερικανός ΥΠΕΝ: ΗΠΑ και Κίνα μπορούν να ισορροπήσουν τους ρόλους τους στη Βενεζουέλα

17:27

ΕΛΑΣ: Δεν υπάρχει ολική διακοπή κυκλοφορίας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

17:21

ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα και δράσεις του 2025

17:15

Airbnb: 4η η Ελλάδα στην ΕΕ με 29,3 εκατ. διανυκτερεύσεις το 3ο τρίμηνο - 4η μεγαλύτερη άνοδος με 12,3%

17:14

Υπερδιπλάσιες εγγραφές και άριστη αγωνιστική υποστήριξη στον επετειακό 20ό Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin! Την Κυριακή 26 Απριλίου θα είμαστε όλοι εκεί!

17:09

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 16 ετών το εμπορικό έλλειμμα τον Οκτώβριο

17:02

Ακυρώνονται 50 δρομολόγια ΚΤΕΛ στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη λόγω των μπλόκων

16:58

Μαρινάκης: Νέα πρόσκληση στους αγρότες να συναντηθούν με Μητσοτάκη την Τρίτη

16:51

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ - Ράλι για τις αμυντικές μετοχές

16:36

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

16:34

Ζελένσκι: Ουσιαστικά έτοιμο το έγγραφο για τις εγγυήσεις ασφαλείας Κιέβου - Ουάσιγκτον

16:30

Αυτοκίνητο: Σταθερή ανάπτυξη αναμένεται να σημειώσει φέτος η ευρωπαϊκή αγορά

16:28

Μερτς: Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει το τίμημα του πολέμου στην Ουκρανία

16:19

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης για ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

16:09

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

16:04

Συνάντηση Στ. Παπασταύρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

16:04

Σε εφαρμογή ο νέος εργασιακός νόμος: Πώς δηλώνονται ωράριο, άδεια και 6ήμερη απασχόληση

15:59

Ρωσία κατά ΗΠΑ για τη σύλληψη τάνκερ: «Επιτείνει στρατιωτικές και πολιτικές εντάσεις»

15:54

Πράσινο φως από τον ΕΜΑ σε νέα δοσολογία της θεραπείας για την παχυσαρκία