BACKSTORY

Backstory: Φλερτάρει με Εθνική τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo

21-12-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φλερτάρει με ΕΤΕ τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo

Καθώς δεν μπλόκαρε το θέμα των εγγυήσεων ώστε αυτές να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό οι τράπεζες προχώρησαν η μία μετά την άλλη στην ολοκλήρωση των σχεδίων τους. Πυρετός τιτλοποιήσεων. Μετά την Alpha Bank, ακολούθησε η Εθνική με το Frontier και η Eurobank με το Mexico.

Αυτή η HSBC Ελλάδος τελικώς που θα καταλήξει; Ακούω πως τώρα βρίσκεται στα pou parler με την Εθνική Τράπεζα. Πιο μεγάλο μαγαζί πιο πολλά μπορεί να απορροφήσει. Είναι όσο να πεις η Εθνική… των απορροφήσεων τράπεζα.

Η BofA, μπορεί να λέει πως η μείωση κινδύνου και η ύπαρξη κεφαλαίων άλλαξαν δραστικά προς το καλύτερο τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών το χρηματιστήριο πάντως δεν το ενσωματώνει αυτό ούτε για τις τράπεζες ούτε για τις άλλες εταιρίες. Και πάντως αν οι τράπεζες δεν πραγματοποιήσουν τραπεζικές εργασίες που θα τους φέρουν κέρδη δύσκολα θα βγούν από τη χρηματιστηριακή τους μιζέρια.

Για τις 22 του μηνός έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το ακίνητο του πρώην ευρωβουλευτή και υφυπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια το οποίο ανήκε στα παιδιά του και ο ίδιος και η γυναίκα του έχουν την επικαρπία. Ο πλειστηριασμός είναι αναρτημένος σε αναστολή και έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Το ακίνητο είναι 765 τετραγωνικών μέτρων με την πισίνα των 125 τετραγωνικών, βρίσκεται σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων στον Διόνυσο.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί από την εταιρεία εκτιμήσεων στο 1,03 εκατομμύρια ευρώ, για οφειλή 200.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η doValue. Μεγάλο ακίνητο και όχι ευκαταφρόνητη η οφειλή.

Στο ηλεκτρονικό σφυρί μέχρι το τέλος του έτους καταγράφονται 881 πλειστηριασμοί. Φυσικά πολλοί εξ' αυτών θα ανασταλούν.

Χρειάστηκαν να περάσουν κάμποσες ημέρες για να εκδώσει η Jumbo ανακοίνωση και να μας πει ότι έχει συμμάχους τους πελάτες και τους εργαζόμενους. Δεν ξέρω για τους πελάτες αλλά για τους εργαζόμενους θα μου επιτρέψει να έχω αμφιβολίες. Και διαβάζοντας τα περί αξιακού κώδικα που δεν επιτρέπει την παρακράτηση του ¼ του μισθού ειλικρινά μπερδεύτηκα.

Και μπερδεύτηκα γιατί θυμάμαι για παράδειγμα κάτι πρόστιμα που είχαν πέσει στο παρελθόν. Όπως τον Ιανουάριο του 2019 ποσό 55.000 ευρώ που αναλύεται σε 9 πρόστιμα μετά από 37 ελέγχους που διενεργήθηκαν. Οι παραβάσεις αφορούσαν το ωράριο εργαζόμενων και τα θέματα ασφαλείας σε καταστήματα της εταιρίας. Προφανώς όλα αυτά γίνονται με αξιακό κώδικα.

Κατά τα λοιπά είδα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της Cenergy για συμφωνία με την πολιτεία του Maryland ώστε να κατασκευάσει υποβρύχια καλώδια διασύνδεσης ανεμογεννητριών. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε τίμημα αλλά η ιστορία αυτή έχει ουρά για τη Cenergy που έχει ρίξει το βάρος σε τέτοιου είδους έργα παγκοσμίως. Και στον τομέα του Υδρογόνου βεβαίως που φαντάζει μακρινός αλλά είναι κοντινός.

Είναι αλήθεια ότι η παρουσίαση του Experience Park αποτέλεσε μία εντυπωσιακή έκπληξη από η Lamda στο Ελληνικό. Όχι μόνο γιατί κατάφερε να παραδώσει στο κοινό το πρώτο έργο του Ελληνικού μέσα σε χρόνο- ρεκόρ, αλλά και γιατί παρουσιάστηκε κάτι πραγματικά μοναδικό. Και είναι και ένα πρώτο δείγμα γραφής από τη Lamda συνολικά για το έργο του Ελληνικού. Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών στο πάρκο έκτασης 700 στρεμμάτων μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία σε ένα μαγευτικό περιβάλλον που ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες να αναπνεύσουν καθαρό αέρα, χωρίς συνωστισμό, να ξεφύγουν από τη βοή της πόλης και βιώσουν μοναδικές εμπειρίες στο πιο στολισμένο και λαμπερό σημείο της Αττικής: Το Experience Park που έβαλε τα γιορτινά του για να υποδεχτεί το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία

23:45

IAEA: «Οι επιθέσεις κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς πρέπει να σταματήσουν»

23:33

ΕΕ: Τέσσερις στους πέντε ευρωπαίους προτιμούν τα ηλεκτρικά οχήματα

23:17

Visa Express: Πενταπλασιάστηκε ο αριθμός Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά

23:12

Επιφυλακτική άνοδος στην Wall Street με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

22:59

Οι Χούθι δηλώνουν ότι εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον του Ισραήλ

22:50

Fuel Pass: Από αύριο πάλι η πλατφόρμα - Μόνο για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2 και 3

22:33

Παπακώστα για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ άρση της ασυλίας μου» - Τι αναφέρει για τις επόμενες εκλογές

22:21

Τραμπ: «Θα καταστρέψουμε κάθε γέφυρα και σταθμό ενέργειας στο Ιράν μετά το τέλος της διορίας»

22:10

Ιταλία: Ακόμα τρία αεροδρόμια περιορίζουν αυστηρά τα διαθέσιμα καύσιμα

21:58

Διάστημα: Οι αστροναύτες του Artemis ΙΙ κατέρριψαν το ρεκόρ απόστασης από τη Γη

21:46

Σε συζήτηση για την οδική ασφάλεια θα συμμετάσχει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

21:34

Από την Τρίτη η επιστροφή αδειών οδήγησης από τον δήμο Αθηναίων

21:20

ΗΠΑ: Η CIA διεξήγαγε «επιχείρηση αντιπερισπασμού» στο Ιράν ενώ αναζητούσε τον αεροπόρο

21:08

Τσίπρας: «Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»

20:56

Τουρκία: Επαφές Φιντάν με ΗΠΑ και Ιράν για τον πόλεμο

20:48

Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο

20:37

Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,8% η Νέα Δημοκρατία - Απώλειες μετά τις εξελίξεις για ΟΠΕΚΕΠΕ

20:28

Aegean: Πληρότητες που ξεπερνούν το 75% στις πτήσεις για το Πάσχα - Οι top προορισμοί

20:18

O Τραμπ «δεν ανησυχεί» για το ενδεχόμενο διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στο Ιράν

20:13

Παπαθανάσης: Στόχος να αντληθούν πόροι ύψους 7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2026

19:59

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον προσωπάρχη του έπειτα από σειρά σκανδάλων

19:46

Μπαρό σε Αραγτσί: «Ανάγκη να τεθεί τέλος στον πόλεμο»

19:35

Η τεχνητή νοημοσύνη πάει... πόλεμο

19:29

Ιράν: «Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να κλέψουν ουράνιο στην επιχείρηση διάσωσης πιλότου»

19:18

Premier League: Η Τσέλσι κατέγραψε τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία αλλά ουδείς ανησυχεί

19:17

Fuel Pass: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι - 14 ερωταπαντήσεις

19:06

Πανελλήνια απεργία ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 24 Απριλίου

18:55

ΤτΕ: Καθαρό μέρισμα 0,638 ευρώ/μετοχή - Από 30 Απριλίου η πληρωμή

18:45

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες