BACKSTORY

Backstory: Φλερτάρει με Εθνική τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo

21-12-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φλερτάρει με ΕΤΕ τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καθώς δεν μπλόκαρε το θέμα των εγγυήσεων ώστε αυτές να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό οι τράπεζες προχώρησαν η μία μετά την άλλη στην ολοκλήρωση των σχεδίων τους. Πυρετός τιτλοποιήσεων. Μετά την Alpha Bank, ακολούθησε η Εθνική με το Frontier και η Eurobank με το Mexico.

Αυτή η HSBC Ελλάδος τελικώς που θα καταλήξει; Ακούω πως τώρα βρίσκεται στα pou parler με την Εθνική Τράπεζα. Πιο μεγάλο μαγαζί πιο πολλά μπορεί να απορροφήσει. Είναι όσο να πεις η Εθνική… των απορροφήσεων τράπεζα.

Η BofA, μπορεί να λέει πως η μείωση κινδύνου και η ύπαρξη κεφαλαίων άλλαξαν δραστικά προς το καλύτερο τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών το χρηματιστήριο πάντως δεν το ενσωματώνει αυτό ούτε για τις τράπεζες ούτε για τις άλλες εταιρίες. Και πάντως αν οι τράπεζες δεν πραγματοποιήσουν τραπεζικές εργασίες που θα τους φέρουν κέρδη δύσκολα θα βγούν από τη χρηματιστηριακή τους μιζέρια.

Για τις 22 του μηνός έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το ακίνητο του πρώην ευρωβουλευτή και υφυπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια το οποίο ανήκε στα παιδιά του και ο ίδιος και η γυναίκα του έχουν την επικαρπία. Ο πλειστηριασμός είναι αναρτημένος σε αναστολή και έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Το ακίνητο είναι 765 τετραγωνικών μέτρων με την πισίνα των 125 τετραγωνικών, βρίσκεται σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων στον Διόνυσο.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί από την εταιρεία εκτιμήσεων στο 1,03 εκατομμύρια ευρώ, για οφειλή 200.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η doValue. Μεγάλο ακίνητο και όχι ευκαταφρόνητη η οφειλή.

Στο ηλεκτρονικό σφυρί μέχρι το τέλος του έτους καταγράφονται 881 πλειστηριασμοί. Φυσικά πολλοί εξ' αυτών θα ανασταλούν.

Χρειάστηκαν να περάσουν κάμποσες ημέρες για να εκδώσει η Jumbo ανακοίνωση και να μας πει ότι έχει συμμάχους τους πελάτες και τους εργαζόμενους. Δεν ξέρω για τους πελάτες αλλά για τους εργαζόμενους θα μου επιτρέψει να έχω αμφιβολίες. Και διαβάζοντας τα περί αξιακού κώδικα που δεν επιτρέπει την παρακράτηση του ¼ του μισθού ειλικρινά μπερδεύτηκα.

Και μπερδεύτηκα γιατί θυμάμαι για παράδειγμα κάτι πρόστιμα που είχαν πέσει στο παρελθόν. Όπως τον Ιανουάριο του 2019 ποσό 55.000 ευρώ που αναλύεται σε 9 πρόστιμα μετά από 37 ελέγχους που διενεργήθηκαν. Οι παραβάσεις αφορούσαν το ωράριο εργαζόμενων και τα θέματα ασφαλείας σε καταστήματα της εταιρίας. Προφανώς όλα αυτά γίνονται με αξιακό κώδικα.

Κατά τα λοιπά είδα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της Cenergy για συμφωνία με την πολιτεία του Maryland ώστε να κατασκευάσει υποβρύχια καλώδια διασύνδεσης ανεμογεννητριών. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε τίμημα αλλά η ιστορία αυτή έχει ουρά για τη Cenergy που έχει ρίξει το βάρος σε τέτοιου είδους έργα παγκοσμίως. Και στον τομέα του Υδρογόνου βεβαίως που φαντάζει μακρινός αλλά είναι κοντινός.

Είναι αλήθεια ότι η παρουσίαση του Experience Park αποτέλεσε μία εντυπωσιακή έκπληξη από η Lamda στο Ελληνικό. Όχι μόνο γιατί κατάφερε να παραδώσει στο κοινό το πρώτο έργο του Ελληνικού μέσα σε χρόνο- ρεκόρ, αλλά και γιατί παρουσιάστηκε κάτι πραγματικά μοναδικό. Και είναι και ένα πρώτο δείγμα γραφής από τη Lamda συνολικά για το έργο του Ελληνικού. Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών στο πάρκο έκτασης 700 στρεμμάτων μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία σε ένα μαγευτικό περιβάλλον που ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες να αναπνεύσουν καθαρό αέρα, χωρίς συνωστισμό, να ξεφύγουν από τη βοή της πόλης και βιώσουν μοναδικές εμπειρίες στο πιο στολισμένο και λαμπερό σημείο της Αττικής: Το Experience Park που έβαλε τα γιορτινά του για να υποδεχτεί το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:30

JPMorgan: Γιατί επενδύει εννιαψήφιο ποσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028

11:23

Κολομβία-σεισμός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέσμευσε βοήθεια 2 εκατ. ευρώ

11:16

Ryanair και Google συνεργάζονται στην τεχνητή νοημοσύνη

11:13

Πούτιν: Το ΝΑΤΟ «διεισδύει» στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και δημιουργεί ένταση στην Αρκτική

11:08

Εκτός λειτουργίας προσωρινά οι σταθμοί Ανθούπολη, Περιστέρι, Αγ, Αντώνιος

11:03

Χρηματιστήριο: Συγκρατημένες κινήσεις κοντά στις 2.600 μονάδες

10:49

Υποτονικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:33

Πετρέλαιο: Κοντά στα 90 δολ. το Brent μετά το πλήγμα των Χούθι σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

10:14

Ανεβαίνουν χρυσός, ασήμι εν αναμονή του πληθωρισμού ΗΠΑ

09:44

ΔΕΔΔΗΕ: «Οι επενδύσεις έχουν υπερπενταπλασιαστεί και οι δαπάνες πρόληψης έχουν πολλαπλασιαστεί»

09:41

Η Γερμανία «ξεμένει» από νέους

09:40

Για μια θέση στον ήλιο: Πόσο στοιχίζει το να δεις την έκλειψη σε τσάρτερ

09:11

Τραμπ: «Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινα βρισκόταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο»

09:08

ΔΥΠΑ: Έως 18/8 οι αιτήσεις για το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων πτυχιούχων

09:00

Παπαθανάσης: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ - «Δεν θα υπάρξει ύφεση» μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

08:51

ΤUI: «Βουτιά» 27% στα λειτουργικά κέρδη λόγω πτώσης των κρατήσεων

08:30

Πάρκο Ελληνικού: 14 στοιχεία για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης

08:29

Σεισμός στην Κολομβία: Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 250, η αναζήτηση επιζώντων συνεχίζεται

08:23

FT: O Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

08:18

Έξαρση συλλοίμωξης γρίπης Α με Covid 19 στην Πάρο - Κρούσματα σε Ίο, Νάξο και άλλα Κυκλαδονήσια

08:16

Πάει για επταψήφιο ποσό ένα από τα πρώτα ρολόγια F.P. Journe

08:11

Πώς αμείβεται η αργία του Δεκαπενταύγουστου

08:04

Κυκλική οικονομία: Η αγορά των 888 δισ. δολαρίων έως το 2030 - Η μεγάλη απόσταση της Ελλάδας από την Ευρώπη

07:59

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την ανατολική θάλασσα

07:52

Από τον αποχαιρετισμό στον Στέλιο Ράμφο έως την αγωνία για την Κολομβία

07:51

ΔΟΕ: Η ανεργία των νέων αυξήθηκε πέρυσι σε παγκόσμια κλίμακα

07:36

Θέλουμε περιφέρειες του «εγώ» ή του «εμείς»;

07:33

Ακριβός πλανήτης, φθηνότερο ελληνικό ράφι;

07:23

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

07:12

Global X: Βλέπει συνέχεια στο ράλι του Χρηματιστηρίου - Ανοίγει ο δρόμος για τις 2.900 μονάδες