BACKSTORY

Backstory: Φλερτάρει με Εθνική τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo

21-12-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φλερτάρει με ΕΤΕ τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo

Καθώς δεν μπλόκαρε το θέμα των εγγυήσεων ώστε αυτές να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό οι τράπεζες προχώρησαν η μία μετά την άλλη στην ολοκλήρωση των σχεδίων τους. Πυρετός τιτλοποιήσεων. Μετά την Alpha Bank, ακολούθησε η Εθνική με το Frontier και η Eurobank με το Mexico.

Αυτή η HSBC Ελλάδος τελικώς που θα καταλήξει; Ακούω πως τώρα βρίσκεται στα pou parler με την Εθνική Τράπεζα. Πιο μεγάλο μαγαζί πιο πολλά μπορεί να απορροφήσει. Είναι όσο να πεις η Εθνική… των απορροφήσεων τράπεζα.

Η BofA, μπορεί να λέει πως η μείωση κινδύνου και η ύπαρξη κεφαλαίων άλλαξαν δραστικά προς το καλύτερο τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών το χρηματιστήριο πάντως δεν το ενσωματώνει αυτό ούτε για τις τράπεζες ούτε για τις άλλες εταιρίες. Και πάντως αν οι τράπεζες δεν πραγματοποιήσουν τραπεζικές εργασίες που θα τους φέρουν κέρδη δύσκολα θα βγούν από τη χρηματιστηριακή τους μιζέρια.

Για τις 22 του μηνός έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το ακίνητο του πρώην ευρωβουλευτή και υφυπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια το οποίο ανήκε στα παιδιά του και ο ίδιος και η γυναίκα του έχουν την επικαρπία. Ο πλειστηριασμός είναι αναρτημένος σε αναστολή και έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Το ακίνητο είναι 765 τετραγωνικών μέτρων με την πισίνα των 125 τετραγωνικών, βρίσκεται σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων στον Διόνυσο.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί από την εταιρεία εκτιμήσεων στο 1,03 εκατομμύρια ευρώ, για οφειλή 200.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η doValue. Μεγάλο ακίνητο και όχι ευκαταφρόνητη η οφειλή.

Στο ηλεκτρονικό σφυρί μέχρι το τέλος του έτους καταγράφονται 881 πλειστηριασμοί. Φυσικά πολλοί εξ' αυτών θα ανασταλούν.

Χρειάστηκαν να περάσουν κάμποσες ημέρες για να εκδώσει η Jumbo ανακοίνωση και να μας πει ότι έχει συμμάχους τους πελάτες και τους εργαζόμενους. Δεν ξέρω για τους πελάτες αλλά για τους εργαζόμενους θα μου επιτρέψει να έχω αμφιβολίες. Και διαβάζοντας τα περί αξιακού κώδικα που δεν επιτρέπει την παρακράτηση του ¼ του μισθού ειλικρινά μπερδεύτηκα.

Και μπερδεύτηκα γιατί θυμάμαι για παράδειγμα κάτι πρόστιμα που είχαν πέσει στο παρελθόν. Όπως τον Ιανουάριο του 2019 ποσό 55.000 ευρώ που αναλύεται σε 9 πρόστιμα μετά από 37 ελέγχους που διενεργήθηκαν. Οι παραβάσεις αφορούσαν το ωράριο εργαζόμενων και τα θέματα ασφαλείας σε καταστήματα της εταιρίας. Προφανώς όλα αυτά γίνονται με αξιακό κώδικα.

Κατά τα λοιπά είδα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της Cenergy για συμφωνία με την πολιτεία του Maryland ώστε να κατασκευάσει υποβρύχια καλώδια διασύνδεσης ανεμογεννητριών. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε τίμημα αλλά η ιστορία αυτή έχει ουρά για τη Cenergy που έχει ρίξει το βάρος σε τέτοιου είδους έργα παγκοσμίως. Και στον τομέα του Υδρογόνου βεβαίως που φαντάζει μακρινός αλλά είναι κοντινός.

Είναι αλήθεια ότι η παρουσίαση του Experience Park αποτέλεσε μία εντυπωσιακή έκπληξη από η Lamda στο Ελληνικό. Όχι μόνο γιατί κατάφερε να παραδώσει στο κοινό το πρώτο έργο του Ελληνικού μέσα σε χρόνο- ρεκόρ, αλλά και γιατί παρουσιάστηκε κάτι πραγματικά μοναδικό. Και είναι και ένα πρώτο δείγμα γραφής από τη Lamda συνολικά για το έργο του Ελληνικού. Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών στο πάρκο έκτασης 700 στρεμμάτων μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία σε ένα μαγευτικό περιβάλλον που ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες να αναπνεύσουν καθαρό αέρα, χωρίς συνωστισμό, να ξεφύγουν από τη βοή της πόλης και βιώσουν μοναδικές εμπειρίες στο πιο στολισμένο και λαμπερό σημείο της Αττικής: Το Experience Park που έβαλε τα γιορτινά του για να υποδεχτεί το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:05

Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί στο ΧΑ - Με αυξημένο τζίρο η διάσπαση των 2.100 μονάδων

18:03

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΤ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

18:03

JP Morgan: «Βλέπει» τον S&P 500 να αγγίζει τις 7.500 μονάδες μέχρι το τέλος του 2026

17:58

Μάριος Ηλιόπουλος και SEAJETS βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους στις επιχειρήσεις κατάσβεσης μεγάλων πυρκαγιών

17:53

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Eurobank

17:51

Fed: Ξεκάθαρο φαβορί ο Κέβιν Χάσετ για την προεδρία σύμφωνα με τις πλατφόρμες προβλέψεων

17:33

Η Apple αναμένεται να πουλήσει περισσότερα smartphone από τη Samsung για 1η φορά σε 14 χρόνια

17:17

Μίτσκοσκι: Μέχρι τα τέλη του έτους η επαναλειτουργία του αγωγού πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

17:10

Σε 892 ανέρχονται οι επιχειρήσεις στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

17:07

Αλλαγές στη λίστα με τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο - Ποια πέρασε στην κορυφή

17:06

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται την Παρασκευή επιδόματα ύψους 338 εκατ. ευρώ

17:02

Διυπουργική σύσκεψη συντονισμού ενόψει της κακοκαιρίας Adel

16:59

Ένας χρόνος χωρίς τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη: Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μέγαρο Μουσικής

16:56

Wall Street: Θετικά πρόσημα την παραμονή του Thanksgiving

16:52

Η Helleniq Energy συμμετέχει στο καινοτόμο έργο ECOLEFINS: Πετροχημικά με αρνητικό ανθρακικό αποτύπωμα

16:47

Νέα έκτακτη στήριξη των κτηνοτρόφων λόγω ζωονόσων ύψους 56 εκατ. ευρώ

16:46

Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος

16:37

Τουσκ: Η Πολωνία θα λάβει 44 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό Safe

16:37

Η OPAP Investment προτιμητέος επενδυτής για την παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων

16:36

Η Porsche στηρίζει τις σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ

16:36

Λέιν: Η Ευρώπη πρέπει να βρει ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά - Η Κίνα είναι πλέον πολύ ισχυρή σε πολλούς τομείς

16:33

TP Greece Innovation Lounge: Ο χώρος όπου η τεχνολογία συναντά την ενσυναίσθηση

16:32

Around the Table 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός από τη Mastercard επιστρέφει για 4η χρονιά

16:25

Alpha Bank: Στήριξη σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με το Alpha Pre-Schooling Social Loan

16:24

Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί παγκοσμίως και στηρίζεται στους ανθρώπους της

16:23

Γερμανία: Ένταση μεταξύ του καγκελάριου Μερτς και του Συνδέσμου Εργοδοτών

16:10

ΗΠΑ: Σε χαμηλό επτά μηνών οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

16:01

ΚΡΙ – ΚΡΙ: Προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 7,729 εκατ. ευρώ

15:56

ΕΕ: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2026 - Ανταγωνιστικότητα, έρευνα, ασφάλεια

15:54

Γαλλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί