BACKSTORY

Backstory: Φλερτάρει με Εθνική τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo

21-12-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φλερτάρει με ΕΤΕ τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo

Καθώς δεν μπλόκαρε το θέμα των εγγυήσεων ώστε αυτές να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό οι τράπεζες προχώρησαν η μία μετά την άλλη στην ολοκλήρωση των σχεδίων τους. Πυρετός τιτλοποιήσεων. Μετά την Alpha Bank, ακολούθησε η Εθνική με το Frontier και η Eurobank με το Mexico.

Αυτή η HSBC Ελλάδος τελικώς που θα καταλήξει; Ακούω πως τώρα βρίσκεται στα pou parler με την Εθνική Τράπεζα. Πιο μεγάλο μαγαζί πιο πολλά μπορεί να απορροφήσει. Είναι όσο να πεις η Εθνική… των απορροφήσεων τράπεζα.

Η BofA, μπορεί να λέει πως η μείωση κινδύνου και η ύπαρξη κεφαλαίων άλλαξαν δραστικά προς το καλύτερο τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών το χρηματιστήριο πάντως δεν το ενσωματώνει αυτό ούτε για τις τράπεζες ούτε για τις άλλες εταιρίες. Και πάντως αν οι τράπεζες δεν πραγματοποιήσουν τραπεζικές εργασίες που θα τους φέρουν κέρδη δύσκολα θα βγούν από τη χρηματιστηριακή τους μιζέρια.

Για τις 22 του μηνός έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το ακίνητο του πρώην ευρωβουλευτή και υφυπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια το οποίο ανήκε στα παιδιά του και ο ίδιος και η γυναίκα του έχουν την επικαρπία. Ο πλειστηριασμός είναι αναρτημένος σε αναστολή και έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Το ακίνητο είναι 765 τετραγωνικών μέτρων με την πισίνα των 125 τετραγωνικών, βρίσκεται σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων στον Διόνυσο.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί από την εταιρεία εκτιμήσεων στο 1,03 εκατομμύρια ευρώ, για οφειλή 200.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η doValue. Μεγάλο ακίνητο και όχι ευκαταφρόνητη η οφειλή.

Στο ηλεκτρονικό σφυρί μέχρι το τέλος του έτους καταγράφονται 881 πλειστηριασμοί. Φυσικά πολλοί εξ' αυτών θα ανασταλούν.

Χρειάστηκαν να περάσουν κάμποσες ημέρες για να εκδώσει η Jumbo ανακοίνωση και να μας πει ότι έχει συμμάχους τους πελάτες και τους εργαζόμενους. Δεν ξέρω για τους πελάτες αλλά για τους εργαζόμενους θα μου επιτρέψει να έχω αμφιβολίες. Και διαβάζοντας τα περί αξιακού κώδικα που δεν επιτρέπει την παρακράτηση του ¼ του μισθού ειλικρινά μπερδεύτηκα.

Και μπερδεύτηκα γιατί θυμάμαι για παράδειγμα κάτι πρόστιμα που είχαν πέσει στο παρελθόν. Όπως τον Ιανουάριο του 2019 ποσό 55.000 ευρώ που αναλύεται σε 9 πρόστιμα μετά από 37 ελέγχους που διενεργήθηκαν. Οι παραβάσεις αφορούσαν το ωράριο εργαζόμενων και τα θέματα ασφαλείας σε καταστήματα της εταιρίας. Προφανώς όλα αυτά γίνονται με αξιακό κώδικα.

Κατά τα λοιπά είδα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της Cenergy για συμφωνία με την πολιτεία του Maryland ώστε να κατασκευάσει υποβρύχια καλώδια διασύνδεσης ανεμογεννητριών. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε τίμημα αλλά η ιστορία αυτή έχει ουρά για τη Cenergy που έχει ρίξει το βάρος σε τέτοιου είδους έργα παγκοσμίως. Και στον τομέα του Υδρογόνου βεβαίως που φαντάζει μακρινός αλλά είναι κοντινός.

Είναι αλήθεια ότι η παρουσίαση του Experience Park αποτέλεσε μία εντυπωσιακή έκπληξη από η Lamda στο Ελληνικό. Όχι μόνο γιατί κατάφερε να παραδώσει στο κοινό το πρώτο έργο του Ελληνικού μέσα σε χρόνο- ρεκόρ, αλλά και γιατί παρουσιάστηκε κάτι πραγματικά μοναδικό. Και είναι και ένα πρώτο δείγμα γραφής από τη Lamda συνολικά για το έργο του Ελληνικού. Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών στο πάρκο έκτασης 700 στρεμμάτων μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία σε ένα μαγευτικό περιβάλλον που ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες να αναπνεύσουν καθαρό αέρα, χωρίς συνωστισμό, να ξεφύγουν από τη βοή της πόλης και βιώσουν μοναδικές εμπειρίες στο πιο στολισμένο και λαμπερό σημείο της Αττικής: Το Experience Park που έβαλε τα γιορτινά του για να υποδεχτεί το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:45

Ο Χαμενεΐ καλεί τους Ιρανούς να δείξουν ανθεκτικότητα απέναντι στις ξένες πιέσεις

14:42

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για απείθεια στον «Φραπέ» - Πότε είναι η δίκη

14:41

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 1,05 εκατ. σε πέντε εταιρείες για υπέρβαση πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

14:34

Νέα Αττική Οδός: Απάτη με παραπλανητικά μηνύματα - Τι να προσέχουν οι συνδρομητές e-pass

14:33

Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα και τα ορόσημα για τις ανακοινώσεις του κόμματος

14:32

Ιαπωνία: Η Τακαΐτσι δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε «σημαντική αλλαγή πολιτικής»

14:26

ΔΕΗ: Έξυπνες λύσεις εξυπηρέτησης ενισχύουν την ψηφιακή εμπειρία των πελατών

14:26

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη

14:24

Ποιο είναι το «κρυφό» έσοδο του Super Bowl

14:18

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Έχει στηθεί ένας χορός ηθικής κατακρεούργησής μου

14:01

Τριήμερη απεργία στους σιδηρόδρομους της Ισπανίας μετά τα θανατηφόρα δυστυχήματα

13:56

Νέα απώλεια στο επιτελείο Στάρμερ: Παραιτήθηκε και ο διευθυντής επικοινωνίας στη σκιά της υπόθεσης Έπστιν

13:46

Η Κομισιόν πρεσάρει τη Meta για τα ανταγωνιστικά AI chatbots στo WhatsApp

13:45

Κούρεμα οφειλών 5,29 δισ. ευρώ μέσω Εξωδικαστικού - Τι έκαναν οι servicers

13:44

Σδούκου: Καμία ανοχή στην ανομία στα πανεπιστήμια - Ο νόμος εφαρμόζεται

13:40

Ο Άντριου, αδελφός του βασιλιά Καρόλου, μοιράστηκε εμπορικά έγγραφα με τον Έπστιν

13:32

Στουρνάρας για Νόμο Κατσέλη: Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για να μη θιγεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα

13:31

Διοικητικές Μεταβολές στον Όμιλο Softweb

13:27

Adidas: Αποκαλύπτει τη νέα εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

13:25

Wyndham: Επεκτείνεται στην Κωνσταντινούπολη με τις πρώτες branded κατοικίες και νέο ξενοδοχείο Ramada

13:20

Γεωργιάδης: Μέσα στο 2026 όλοι οι νοσηλευτές θα μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά

13:19

Intracom Defence: Ανέλαβε έργο του ΝΑΤΟ για τυποποίηση Μη Επανδρωμένων Σκαφών Επιφανείας (USVs)

13:19

Spitogatos: Οι 2 νέοι «μαγνήτες» για κατοικία - Εκπλήξεις στην Αττική

13:18

ΕΕ: Επενδύει 700 εκατ. στην NanoIC για την ανάπτυξη chip επόμενης γενιάς

13:15

Την Τρίτη η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων

13:10

Πώς δρούσε το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ

13:07

Στο Ομάν αύριο ο Αλί Λαριτζανί - Στο πλαίσιο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

13:01

Ο Λαβρόφ δεν βλέπει «λαμπρό μέλλον» όσον αφορά οικονομικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ

12:56

Χατζηδάκης: Τριπλή παρέμβαση κατά της γραφειοκρατίας για πολίτες και επιχειρήσεις

12:56

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή Διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ - Όλα τα ονόματα