BACKSTORY

Backstory: Φλερτάρει με Εθνική τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo

21-12-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φλερτάρει με ΕΤΕ τώρα η HSBC - Στο σφυρί η βίλα Φώλια - Οι μισές αλήθειες του Mr Jumbo

Καθώς δεν μπλόκαρε το θέμα των εγγυήσεων ώστε αυτές να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό οι τράπεζες προχώρησαν η μία μετά την άλλη στην ολοκλήρωση των σχεδίων τους. Πυρετός τιτλοποιήσεων. Μετά την Alpha Bank, ακολούθησε η Εθνική με το Frontier και η Eurobank με το Mexico.

Αυτή η HSBC Ελλάδος τελικώς που θα καταλήξει; Ακούω πως τώρα βρίσκεται στα pou parler με την Εθνική Τράπεζα. Πιο μεγάλο μαγαζί πιο πολλά μπορεί να απορροφήσει. Είναι όσο να πεις η Εθνική… των απορροφήσεων τράπεζα.

Η BofA, μπορεί να λέει πως η μείωση κινδύνου και η ύπαρξη κεφαλαίων άλλαξαν δραστικά προς το καλύτερο τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών το χρηματιστήριο πάντως δεν το ενσωματώνει αυτό ούτε για τις τράπεζες ούτε για τις άλλες εταιρίες. Και πάντως αν οι τράπεζες δεν πραγματοποιήσουν τραπεζικές εργασίες που θα τους φέρουν κέρδη δύσκολα θα βγούν από τη χρηματιστηριακή τους μιζέρια.

Για τις 22 του μηνός έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το ακίνητο του πρώην ευρωβουλευτή και υφυπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια το οποίο ανήκε στα παιδιά του και ο ίδιος και η γυναίκα του έχουν την επικαρπία. Ο πλειστηριασμός είναι αναρτημένος σε αναστολή και έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Το ακίνητο είναι 765 τετραγωνικών μέτρων με την πισίνα των 125 τετραγωνικών, βρίσκεται σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων στον Διόνυσο.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί από την εταιρεία εκτιμήσεων στο 1,03 εκατομμύρια ευρώ, για οφειλή 200.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η doValue. Μεγάλο ακίνητο και όχι ευκαταφρόνητη η οφειλή.

Στο ηλεκτρονικό σφυρί μέχρι το τέλος του έτους καταγράφονται 881 πλειστηριασμοί. Φυσικά πολλοί εξ' αυτών θα ανασταλούν.

Χρειάστηκαν να περάσουν κάμποσες ημέρες για να εκδώσει η Jumbo ανακοίνωση και να μας πει ότι έχει συμμάχους τους πελάτες και τους εργαζόμενους. Δεν ξέρω για τους πελάτες αλλά για τους εργαζόμενους θα μου επιτρέψει να έχω αμφιβολίες. Και διαβάζοντας τα περί αξιακού κώδικα που δεν επιτρέπει την παρακράτηση του ¼ του μισθού ειλικρινά μπερδεύτηκα.

Και μπερδεύτηκα γιατί θυμάμαι για παράδειγμα κάτι πρόστιμα που είχαν πέσει στο παρελθόν. Όπως τον Ιανουάριο του 2019 ποσό 55.000 ευρώ που αναλύεται σε 9 πρόστιμα μετά από 37 ελέγχους που διενεργήθηκαν. Οι παραβάσεις αφορούσαν το ωράριο εργαζόμενων και τα θέματα ασφαλείας σε καταστήματα της εταιρίας. Προφανώς όλα αυτά γίνονται με αξιακό κώδικα.

Κατά τα λοιπά είδα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της Cenergy για συμφωνία με την πολιτεία του Maryland ώστε να κατασκευάσει υποβρύχια καλώδια διασύνδεσης ανεμογεννητριών. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε τίμημα αλλά η ιστορία αυτή έχει ουρά για τη Cenergy που έχει ρίξει το βάρος σε τέτοιου είδους έργα παγκοσμίως. Και στον τομέα του Υδρογόνου βεβαίως που φαντάζει μακρινός αλλά είναι κοντινός.

Είναι αλήθεια ότι η παρουσίαση του Experience Park αποτέλεσε μία εντυπωσιακή έκπληξη από η Lamda στο Ελληνικό. Όχι μόνο γιατί κατάφερε να παραδώσει στο κοινό το πρώτο έργο του Ελληνικού μέσα σε χρόνο- ρεκόρ, αλλά και γιατί παρουσιάστηκε κάτι πραγματικά μοναδικό. Και είναι και ένα πρώτο δείγμα γραφής από τη Lamda συνολικά για το έργο του Ελληνικού. Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών στο πάρκο έκτασης 700 στρεμμάτων μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία σε ένα μαγευτικό περιβάλλον που ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες να αναπνεύσουν καθαρό αέρα, χωρίς συνωστισμό, να ξεφύγουν από τη βοή της πόλης και βιώσουν μοναδικές εμπειρίες στο πιο στολισμένο και λαμπερό σημείο της Αττικής: Το Experience Park που έβαλε τα γιορτινά του για να υποδεχτεί το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Το ΑΠΘ ετοιμάζεται να «πάει Διάστημα» με τον νανοδορυφόρο PeakSat

23:37

Ζελένσκι: Επισκέπτεται την Ιορδανία για «σημαντικές συναντήσεις»

23:15

Συνελήφθη 19χρονος στην Αγ. Παρασκευή που εκβίαζε ανηλίκους

22:46

Θεοχάρης: Συμμετοχή του ΥΦΥΠΕΞ στην 14η Υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

22:18

Πάπας Λέων: Ο Θεός απορρίπτει τις προσευχές ηγετών που διεξάγουν πολέμους

21:47

Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται με έργα που υλοποιούνται με συνέπεια

21:18

Γαλλία: Δύο νέες συλλήψεις για την αποτυχημένη επίθεση εναντίον της BofA στο Παρίσι

21:00

Κακλαμάνης: Η προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί κοινή ευθύνη

20:49

Κοντογεώργης: Η Ροδόπη βρίσκεται στο επίκεντρο της Εθνικής Στρατηγικής για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

20:40

ΕΛΑΣ: Επιχειρήσεις σε οικισμούς σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα - Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

20:32

Λίβανος: Περισσότεροι από 1.200 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου

20:18

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρόεδρο των ΗΑΕ

20:03

Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας - Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών

19:50

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο

19:21

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν εκφράζει τη στήριξή του στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

19:12

Ιράν: Ο νέος Ανώτατος ηγέτης ευχαρίστησε τον ιρακινό λαό και τη θρησκευτική ηγεσία για τη στήριξή τους

19:00

ΗΠΑ - Ισραήλ: Έχουν κοινό εχθρό, αλλά διαφορετικούς πολέμους

18:51

Νετανιάχου: Η απαγόρευση για τον Πανάγιο Τάφο δεν είχε κακόβουλη πρόθεση

18:33

Ιράν: Κατέστρεψε αμερικανικό αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου στη Σαουδική Αραβία

18:24

Ιταλία: Η κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:00

Επενδυτική ψυχολογία σε καιρό πολέμου – Οι παγίδες που κοστίζουν ακριβά

17:51

Πακιστάν, Τουρκία, Σ. Αραβία και Αιγύπτος προτείνουν σχέδιο για το Ιράν

17:40

Πιερρακάκης: Θα στηρίξουμε τους πολίτες, τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις, την παραγωγή, για όσο διάστημα χρειαστεί

17:19

Eli Lilly: Συμφωνία $2,75 δισ. για παγκόσμια διάθεση φαρμάκων που έχουν αναπτυχθεί μέσω ΑΙ

16:57

Οι Ελβετοί τάσσονται υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανήλικους

16:36

Reuters: Ο τζόγος πριν από ορισμένες ανακοινώσεις του Τραμπ δημιουργεί ερωτηματικά

16:26

Μητσοτάκης: Σύσκεψη με αντικείμενο την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών

16:00

Γιατί διστάζει η ΕΕ; Τα μαθήματα από την ενεργειακή κρίση του 2022

15:41

Λίβανος: Κηδεύτηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή

15:29

Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο