BACKSTORY

Η απρέπεια της Attica Bank και ο άφωνος Παντελάκης - Τα μυστήρια του Νίκα

16-09-2021 | 07:27
Μοιράσου το

Και μετά θέλει να προσεγγίσει επενδυτές.... Για την Attica Bank μιλάμε. Όχι για άλλους. Πώς ακριβώς θα το πράξει με αυτήν την φιλοσοφία που απηχεί, πραγματικά είναι άξιο απορίας…

Δεν ξαναέτυχε σε δημοσιογράφους τα τελευταία πολλά χρόνια να τους διώχνουν από συνελεύσεις. Μόνον από την Attica Bank. Και αφού αυτό έγινε αντικείμενο σχολίων και σχολιασμών τελικώς αποφασίστηκε διαδικτυακά ότι... ας πάει και το παλιάμπελο, να συμμετέχουν διαδικτυακά στη γενική συνέλευση των μετόχων οι δημοσιογράφοι ως παρατηρητές όπως γίνεται σε όλες τις τράπεζες και επιχειρήσεις που σέβονται τον εαυτό τους.

Αλλά όχι... Στην περίπτωση της Attica Bank αφού εκφωνήθηκε ένας λόγος από τον πρόεδρό της τράπεζας κ. Μακέδο,  το σύστημα της ΕΧΑΕ κατ' εντολή της Attica Bank πέταξε έξω από τη σύνδεση τους δημοσιογράφους προκειμένου να μην μετέχουν αυτοί στα άχραντα μυστήρια που ακολούθησαν. Στα Άγια τοις Αγίοις βρε αδελφέ!!!

Αν πάντως βρεθούν κάποιοι και ψωνίσουν το μαγαζί, θα πρέπει να οπλιστούν με πολύ μα πάρα πολύ μεγάλη υπομονή για να το μετατρέψουν σε μαγαζί. Με αυτά και με εκείνα λοιπόν οι δημοσιογράφοι δεν είχαν την τύχη και την ευτυχία να ακούσουν την βαρύτιμη άποψη του CEO της τράπεζας και αποστερήθηκαν της σοφίας Του.

Και δεν είχαν την ευκαιρία ούτε να διαβάσουν τι ήθελε να πει ο κ. Πανταλάκης. Για να μην ξεχνιόμαστε στο δελτίο Τύπου που ακολούθησε ο CEO της τράπεζας δεν υπήρχε πουθενά. Και δεν θα έκανα ειδική αναφορά σε αυτό γιατί πάντα οι δηλώσεις αφορούσαν την διοίκηση της τράπεζας. Εν προκειμένω όμως οι δηλώσεις αυτού του δελτίου αποδίδονταν ονομαστικά στον κ. Μακέδο. Η αφωνία Πανταλάκη προς τα έξω... σημειολογικά σημαντική θα έλεγα!

 Οι μετακινήσεις της αγοράς καταγράφουν πως ναι υπάρχει ανάπτυξη.

Στην Ernst & Young είναι η επόμενη στάση του Γιώργου Πουλόπουλου ενός εξαιρετικά έμπειρου και πολυσχιδούς και μάλλον χρήσιμου στελέχους που όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν "χώρεσε" στην καινούρια ομάδα του Ελλάκτωρα.

 Τελικώς σήμερα θα πρέπει να αναμένεται να ανοίξει βιβλίο προσφορών η Alpha Bank για την έκδοση senior ομολόγου.

 Και ολίγον από αγορά! Στο Νίκα κάνουν αύξηση κεφαλαίου στη θυγατρική Αλλαντικά Μακεδονίας για τις εξασφαλίσεις λέει που έχει δώσει η εταιρία. Πράγματι διαβάζοντας κάποιος τις οικονομικές καταστάσεις του 2020 εμφανίζεται η ΝΙΚΑΣ να έχει δώσει εγγυήσεις. Στο ενημερωτικό  της αύξησης κεφαλαίου του ΝΙΚΑ που έγινε το 2020 τις εγγυήσεις έχει δώσει η Chipita. Και αναρωτιέμαι πώς γίνεται οι εγγυήσεις να πηγαίνουν πέρα δώθε ενώ δεν θυμάμαι (μπορεί να κάνω και λάθος) να ανακοινώθηκε κάτι σχετικά. Επί τη ευκαιρία μιας και στο ενημερωτικό αναφερόταν ότι ο προορισμός των νέων κεφαλαίων θα ανακοινωθεί εμπροθέσμως αναρωτιέμαι αν ανακοινώθηκε κάτι γιατί δεν βρίσκω τίποτα. Μα τι έχω πάθει σήμερα και δεν μπορώ να βρω εύκολα αυτά που ψάχνω; Θα συνεχίσω βεβαίως να τα ψάχνω αλλά έχω εμπιστοσύνη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι θα τα έχει ελέγξει όλα. Είπα εμπιστοσύνη… όχι βεβαιότητα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.